Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

szukam auta tak do 4tysięcy

Featured Replies

Napisano

> kolega z pracy mi właśnie o tym mówił...i że pali mu 4litry (czy to prawda??)

A ja znam kogoś, komu pali 12 po mieście (Twingo 1.2 benzyna), naprawdę. Wylicz sobie średnią wink.gif

Napisano
  • Autor

> Tak. Na 50 km To auto rzeczywiście nie pali dużo ale 4 litry to przesada.

no właśnie też mi się nie chce w to wierzyć.

A wybór chyba padnie na fiata punto 1.1 55km...i widziałem nawet takie z klimą:D:D czy to wogóle ruszy pod górke na klimie??:D:D hehe??

Napisano

Średnie na poziomie 6,5 - 7 litrów jest możliwe.

Nieliczni chwalą się spalaniem na trasie w okolicach 4,5 ale w 4l to mi się wierzyć nie chce.

8 - 9 na mieście też możliwe, ale jeśli to jest 12, to silnik zdrowy nie jest.

Napisano

> stań na kreskę cwaniaku

Znaczy co chcesz udowadniać ?

... że po starcie nie zostawi za sobą kawałka podłogi, albo karoserii ?

Napisano
  • Autor

> Znaczy co chcesz udowadniać ?

> ... że po starcie nie zostawi za sobą kawałka podłogi, albo karoserii ?

Akurat UT i.e to małe nie pozorne autko. i powiem Ci że jak widzę takiego na ulicy to się odwracam za nim:))

Napisano

> Akurat UT i.e to małe nie pozorne autko. i powiem Ci że jak widzę takiego na ulicy to się odwracam

> za nim:))

No to jeżeli spełnia twoje wymagania, to możesz sobie przecież je kupić ok.gif

Ja odradziłem UNO ze względu na korozję, a otrzymałem odpowiedź "stań na kresce"

Przecież to dziecinada facepalm.gif

Napisano
  • Autor

> No to jeżeli spełnia twoje wymagania, to możesz sobie przecież je kupić

> Ja odradziłem UNO ze względu na korozję, a otrzymałem odpowiedź "stań na kresce"

> Przecież to dziecinada

no cóż niektórzy mają różne poczucie humoru:))

no mam akurat Uno...i nie jestem zadowolony z jego apetytu na paliwko:))

Napisano

> no cóż niektórzy mają różne poczucie humoru:))

> no mam akurat Uno...i nie jestem zadowolony z jego apetytu na paliwko:))

1,4 w mieście to pewnie nawet z 10 w zimę "weźmie" zlosnik.gif

Siena 1,2 potrafi "wypić" też 10.

Jak bym brał pod uwagę spalanie to szukałbym 1,2 16V

(Punto, Albea- poza budżetem), ewentualnie 899 Seicento.

Napisano

miałem twingo bardzo krótko, ale spalanie po Poznaniu wychodzilo w granicach 8l/100km

Napisano
  • Autor

> 1,4 w mieście to pewnie nawet z 10 w zimę "weźmie"

> Siena 1,2 potrafi "wypić" też 10.

> Jak bym brał pod uwagę spalanie to szukałbym 1,2 16V

> (Punto, Albea- poza budżetem), ewentualnie 899 Seicento.

to moje 1.4 to jest smok...12benzyny pali albo 17 gazu...w trasie spalanie jest w normie. 6pb lub 8gazu

mama właśnie ma cnq 899 z ostatniego roku produkcji, ten sam silnik co w sei na jednopunkcie...i powiem Ci że teraz w zimie, pokonuje mniej więcej taką samą trase co ja...i spalanie na poziomie 5,8litra.

niech takie punto 1.1 łyknie mi w okolicach 7lyter...to będę szczęśliwy

i podtletnku lpg nie chcę widzieć! wolę mniejszą pojemność ale w benzynie niż większą w gazie...bo lpg to nieporozumienie!!!

Napisano

> czy to wogóle ruszy pod górke na klimie??

fakt, "muli" ta klima niesamowicie, szczególnie z kompletem pasażerów

Napisano

> wolę mniejszą pojemność ale w benzynie niż większą w gazie...bo

> lpg to nieporozumienie!!!

zaraz się zacznie rotfl.gif

a co do auta to po co ci punto z klimą skoro chcesz jak najmniejsze spalanie? sciana.gif

Napisano
  • Autor

> a co do auta to po co ci punto z klimą skoro chcesz jak najmniejsze spalanie?

nie to, że chcę...tak tylko biorę różne rzeczy pod uwagę.

Tak samo jak zakup wersji z 6biegami, czy diesla...ale w zimie zawsze ta niepewność pozostaje:) no i patrząc na moje krótkie przebiegi, to dla diesla to morderstwo a ja nie lubię być katem!!

Napisano

> nie to, że chcę...tak tylko biorę różne rzeczy pod uwagę.

> Tak samo jak zakup wersji z 6biegami, czy diesla...ale w zimie zawsze ta niepewność pozostaje:) no

> i patrząc na moje krótkie przebiegi, to dla diesla to morderstwo a ja nie lubię być katem!!

A takie coś przeglądałeś? Powinno niewiele palić

Napisano
  • Autor

> A takie coś przeglądałeś? Powinno niewiele palić

nigdy nie patrzyłem na seaty...arosa, to to samo co lupo a czytałem kiedyś gdzieś że te litrowe silniczki w lupo nie było ekonomiczne. Ale za to diesel pali niewiele powyżej 3literków i może warto byłoby się zastanowić, tylko nie mieści się napewno w moim budżecie(trzebaby było się zapożyczyć/dozbierać) no i te moje krótkie dystanse to też nie najlepiej dla diesla. A co do benzynki to tak jak wyżej czytałem że właśnie nie należy do ekonomicznych.

Ale powiem że nie głupie. Przejrzę pare ofert!

Napisano

> Znaczy co chcesz udowadniać ?

widzisz, moje uno rocznik 1989 trzyma się bardzo dobrze - a 'biodegradacja' to efekt niczego innego jak zaniedbania.

Napisano

> to moje 1.4 to jest smok...12benzyny pali albo 17 gazu...w trasie spalanie jest w normie. 6pb lub

> 8gazu

zgłoś się lepiej na forum uno bo masz coś zwalonego w aucie, moje 1.3 turbo na trasie pali 7,3l, w mieście 9l a 1.4 na trasie 6, w mieście 7,5-8

Napisano

> widzisz, moje uno rocznik 1989 trzyma się bardzo dobrze - a 'biodegradacja' to efekt niczego innego

> jak zaniedbania.

w przypadku kazdego innego auta oprocz uno, bo jak mozna dbac o korozje która wychodzi spod lakieru hehe.gif

to auto juz na tasmie rdzewiało ok.gif

Napisano

> w przypadku kazdego innego auta oprocz uno, bo jak mozna dbac o korozje która wychodzi spod lakieru

> to auto juz na tasmie rdzewiało

oj zdziwił byś się mistrzu, u ciebie w szkodzie pewnie jest więcej rosta niż u mnie cfaniak.gif

jest cała masa nie pordzewiałych fiatów uno, wystarczy poszukać

Napisano
  • Autor

> zgłoś się lepiej na forum uno bo masz coś zwalonego w aucie, moje 1.3 turbo na trasie pali 7,3l, w

> mieście 9l a 1.4 na trasie 6, w mieście 7,5-8

mam go już dość, nie ma miesiąca żeby nie był w warsztacie...no chyba że w danym miesiącu nie jeździł wogóle.

Napisano

> oj zdziwił byś się mistrzu, u ciebie w szkodzie pewnie jest więcej rosta niż u mnie

> jest cała masa nie pordzewiałych fiatów uno, wystarczy poszukać

hahaha.gif

Jesteś moim idolem.

Chyba trzeba będzie szukać z pochodnią, bo świeczka to za mało zlosnik.gif

Napisano

> Jesteś moim idolem.

> Chyba trzeba będzie szukać z pochodnią, bo świeczka to za mało

przed blokiem widzę 2 i żaden z nich nie jest mój więc z tą świeczką to ciężko będzie mistrzu

do tego jeden rocznik 1991 a drugi 1993

Napisano

> przed blokiem widzę 2 i żaden z nich nie jest mój więc z tą świeczką to ciężko będzie mistrzu

> do tego jeden rocznik 1991 a drugi 1993

Słuchaj nie bardzo wiem o co ci chodzi.

Sam piszesz w swoim blogu, że po zakupie blacharka była w złym stanie niewiem.gif

A to, że naprawiłeś to inna bajka.

Napisano

> Słuchaj nie bardzo wiem o co ci chodzi.

> Sam piszesz w swoim blogu, że po zakupie blacharka była w złym stanie

> A to, że naprawiłeś to inna bajka.

inne auto, tamto było 1991 i stała w nim woda po kostki bo miało krzywą budę

Napisano

> przed blokiem widzę 2 i żaden z nich nie jest mój więc z tą świeczką to ciężko będzie mistrzu

> do tego jeden rocznik 1991 a drugi 1993

Szkoda to dalej ciągnąc...

Graj w gry losowe, bo masz szczęście skromny.gif

PS "mistrza" zachowaj dla siebie skromny.gif

Napisano

> Szkoda to dalej ciągnąc...

> Graj w gry losowe, bo masz szczęście

> PS "mistrza" zachowaj dla siebie

dobrze wiedzieć, że ktoś zawsze wie lepiej

adiu

Napisano

Twingo, kupilem 10 letni sprzedalem po 3 latach i najwiecej oprocz paliwa kosztowalo, ubezpieczenie i akumulator...

Napisano
  • Autor

czemu sprzedałeś??

Napisano

> czemu sprzedałeś??

z uwagi na zmiane na wiekszy i mlodszy.

Prawda jest jednak ze szukalem tamteo samochodu ponad 3 miesiacenie nastawialem sie na konkretna marke, ale na stan techniczny, jezdzilem po gieldach, komisach i ludziac z mecha nikiem, az w koncu znalazlem dobrze utrzymany model.

Napisano

> Co polecacie za taką kase???

zamiast się bawić w jakieś wynalazki w stylu seicento czy matiz kup audi 80 starsze rocznikowo ale chociaż nie ma tak dramatycznych problemów z rudą jak pseudo produkty firmy fiat czy daewoo.

Napisano
  • Autor

> zamiast się bawić w jakieś wynalazki w stylu seicento czy matiz kup audi 80 starsze rocznikowo ale

> chociaż nie ma tak dramatycznych problemów z rudą jak pseudo produkty firmy fiat czy daewoo.

nie nie audi 80 odpada. jak dla mnie to porażka;/ nie wiadomo ile przejechane, ile stłuczek i właścicieli.

lepiej coś krajowego z wiadomą historią!

Napisano

> nie nie audi 80 odpada. jak dla mnie to porażka;/ nie wiadomo ile przejechane, ile stłuczek i

> właścicieli.

> lepiej coś krajowego z wiadomą historią!

Nie to zebym sie czepial, ale takie wymagania to mozna miec jak sie szuka raczej za 40 tys;)

Za 4 to bym bral cos co jest w najlepszym mozliwym stanie, a zbytnio na marke sie nie nastawial bo to raczej loteriaok.gif

Napisano

> Nie to zebym sie czepial, ale takie wymagania to mozna miec jak sie szuka raczej za 40 tys;)

> Za 4 to bym bral cos co jest w najlepszym mozliwym stanie, a zbytnio na marke sie nie nastawial bo

> to raczej loteria

Masz rację, ale przeglądając ogłoszenia co chwila "wpada w oko" Seicento grinser006.gif

Po prostu, nie ma nic taniego auta z polską historią w cenie do 4tyś zł w takiej ilości jak Seicento wink.gif

Jeszcze jest Matiz i nad tym autem też się warto zastanowić.

Napisano
  • Autor

jest jeszcze ford KA/ Fiesta!

a matiz spoko, ale haka nie założy.

Napisano

> a matiz spoko, ale haka nie założy.

Teść kupił matiza z hakiem więc się da. Inna inszość, że to nie zgodne z homologacją, na przeglądach diagności też się nie czepiali.

Targał tym matizem przyczepkę z 0,5 T węgla, jeździł nim przez 3 lata po czym mietek poszedł do ludzi.

Napisano

> jest jeszcze ford KA/ Fiesta!

> a matiz spoko, ale haka nie założy.

Nie wiem właśnie jak z korozją awaryjnością tych Fordów.

Opel Corsa to chyba też rozsądne rozwiązanie. Tylko budżet trochę mały.

PS

W sumie to też stoję przed podobnym wyborem i na razie wygrywa Seicento z motorem 899cm.

Matiz -za mało miejsca nad głową

Corsa/Fiesta- za tą cenę raczej w nie najlepszym stanie.

Za SC przemawia jeszcze to, że znam to auto i Fiata.

Miałem CC, mam Sienę, na co dzień mam styczność z UNO i właśnie to ostatnie poraża swoim zabezpieczeniem antykorozyjnym sick.gif

Napisano

> Matiz -za mało miejsca nad głową

icon_eek.gif ile Ty masz wzrostu - wszystko można powiedzieć o tym samochodzie, ale nie to, że ma się w nim mało miejsca nad głową... No chyba, że porównujesz z autami o kilka klas większymi...

Napisano

> ile Ty masz wzrostu - wszystko można powiedzieć o tym samochodzie, ale nie to, że ma się w nim

> mało miejsca nad głową... No chyba, że porównujesz z autami o kilka klas większymi...

Nie wiem jak to jest, ale w CC było więcej miejsca niż Matizie.

Ostatni raz siedziałem w Matizie ok 10 lat temu wink.gif

Napisano

> Nie wiem jak to jest, ale w CC było więcej miejsca niż Matizie.

ale nad głową blush.gif ? Ile Ty masz wzrostu?

> Ostatni raz siedziałem w Matizie ok 10 lat temu

może to nie był Matiz 270751858-jezyk.gif

Napisano

> oj zdziwił byś się mistrzu, u ciebie w szkodzie pewnie jest więcej rosta niż u mnie

> jest cała masa nie pordzewiałych fiatów uno, wystarczy poszukać

ze swieczka szukac szkody pordzewiałej podobniez jak ze swieczka uno niepordzewiałego hehe.gif

nawiasem mowiac ruda jest ostatnim etapem korozji, zazwyczaj gnije w miejscach nie widocznych, gdybys zajzal we wnetrza profili zamknietych zmienilbys zdanie ok.gif

Napisano

> ale nad głową ? Ile Ty masz wzrostu?

Tak ok.gif

> może to nie był Matiz

Tego jestem pewny na 100% waytogo.gif

Napisano

> Tak

no nic, nie chcesz się przyznać ile masz wzrostu, to nie. Ja powiem jedynie, że mam 183cm i jeżdżę w na fotelu w pozycji "krzesełkowej" i mam jeszcze sporo miejsca nad głową.

> Tego jestem pewny na 100%

270751858-jezyk.gif

Napisano

> no nic, nie chcesz się przyznać ile masz wzrostu, to nie. Ja powiem jedynie, że mam 183cm i jeżdżę

Mam trochę więcej grinser006.gif

Napisano

> Mam trochę więcej

Jeśli rzeczywiście trochę, to nie powinieneś mieć większych problemów, jeśli "trochę" - to miejsce nad głową jest w Matizie najmniejszym problemem - ma dość krótką regulację wzdłużną (nie tak krótką jak Panda, ale na tyle krótką, że maksymalne odsunięcie już dla mnie jest ciut zbyt bliskie) 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Mam trochę więcej

hmm mam 196 i jezdzilem tym autkiem 7 lat i nie narzekalem na miejsce nad glowa

gadasz glupoty

Napisano

> hmm mam 196 i jezdzilem tym autkiem 7 lat i nie narzekalem na miejsce nad glowa

> gadasz glupoty

Sam gadasz głupoty hehe.gif

Wiem gdzie siedziałem, wiem też że po cofnięciu fotela maksymalnie do tyłu, miałem za mało miejsca na głowę skromny.gif

Napisano

> Sam gadasz głupoty

> Wiem gdzie siedziałem, wiem też że po cofnięciu fotela maksymalnie do tyłu, miałem za mało miejsca

> na głowę

bo przed wsiadaniem kapelusz kladziemy na tylniej polce hehe.gif

Napisano

> Sam gadasz głupoty

> Wiem gdzie siedziałem, wiem też że po cofnięciu fotela maksymalnie do tyłu, miałem za mało miejsca

> na głowę

Widocznie miałeś Afro na głowie ... devil.gif

Napisano

> Widocznie miałeś Afro na głowie ...

Nie ! Czarny cylinder grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.