Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

szukam auta tak do 4tysięcy

Featured Replies

Napisano

> Jak zwał tak zwał ja mam 190cm i nie mam problemu z miejscem nad głową

No to ja w takim razie siedziałem w jakimś dziwnym Matizie.

Czy coś się zmieniło z wnętrzem podczas produkcji tego auta ?

Może te pierwsze modele miały na innej wysokości fotel niewiem.gif

Napisano

> No to ja w takim razie siedziałem w jakimś dziwnym Matizie.

> Czy coś się zmieniło z wnętrzem podczas produkcji tego auta ?

> Może te pierwsze modele miały na innej wysokości fotel

A może odpowiedź ile masz wzrostu, bo mącisz non top grinser006.gif

Napisano

> Matiz -za mało miejsca nad głową

Akurat wyższy jest od P2.

Antena od CB przyklejona do dachu Matiza zaczepia w 3 miejscach jak wjeżdżam do garażu podziemnego w pracy, jak zamontuję antenę na dach P2 to nie zaczepia w żadnym...

Miejsca nad głową w Matizie jest naprawdę dużo, wg mnie za dużo.

Za to mniej go na boki.

Odsunięcie na maksa fotela kierowcy w Matizie daje całkiem sporo miejsca z przodu, z tyłu da się nawet siąść.

Matiz wbrew pozorom nie jest taki malutki.

Napisano
  • Autor

> Matiz wbrew pozorom nie jest taki malutki.

Zgadzam się z Tobą w 100%. Do niedawna uważałem to auto za nieporozumienie...do momentu aż się nie przejechałem koleżanki matizem. I powiem Tak: Miło mnie zaskoczył!!!

Napisano

> lepiej coś krajowego z wiadomą historią!

ja tam nigdy już auta od polaka nie kupie grinser006.gif, wolę auto sprowadzone ponieważ mimo iż niewiele droższe to zwykle bardziej zadbane.

i jeszcze jedno przy aucie za taką kasę liczy się stan, poza tym wiadoma historia w przypadku auta za taką kasę to daleko idące naiwniactwo. smile.gif

Napisano

> ja tam nigdy już auta od polaka nie kupie , wolę auto sprowadzone ponieważ mimo iż niewiele droższe

> to zwykle bardziej zadbane.

i na pewno od dziadka, emerytowanego prawnika/lekarza. Zawsze to 2-gie lub 3-cie auto w rodzinie jezdzone na dzialke i do kosciola facepalm.gif

Szkoda tylko, ze o jego super stan i nowy wygląd zadbał pan Czesio z przygranicznego warsztatu w Zgorzelcu.

Napisano

> i na pewno od dziadka, emerytowanego prawnika/lekarza. Zawsze to 2-gie lub 3-cie auto w rodzinie

> jezdzone na dzialke i do kosciola

> Szkoda tylko, ze o jego super stan i nowy wygląd zadbał pan Czesio z przygranicznego warsztatu w

> Zgorzelcu.

dlatego po auto się jedzie samemu gazetę w łapkę i dzwonimy po ogłoszeniach.

Napisano

> dlatego po auto się jedzie samemu gazetę w łapkę i dzwonimy po ogłoszeniach.

I rozumię, że płacimy cenę adekwatną do stanu? Idąc dalej - kupujemy takie auto drożej niż w PL, bo zakładam, że szukamy perełki, a nie gniota składanego z 4-ech? Prawda-li to?

Napisano

> dlatego po auto się jedzie samemu gazetę w łapkę i dzwonimy po ogłoszeniach.

Nie karm trola mlotek.gif

Napisano

> hmm mam 196 i jezdzilem tym autkiem 7 lat i nie narzekalem na miejsce nad glowa

> gadasz glupoty

Ja mam 202 cm wzrostu i od kwietnia 2006 jeżdżę Uniakiem zeby.GIF Na ilość miejsca nie narzekam palacz.gifzlosnik.gifok.gif

Napisano

> Zgadzam się z Tobą w 100%. Do niedawna uważałem to auto za nieporozumienie...do momentu aż się nie

> przejechałem koleżanki matizem. I powiem Tak: Miło mnie zaskoczył!!!

Z tego co M_ch opowiadał Matiz najmniej mu spalił 5.5l/100 km w mieście icon_eek.gif

Napisano

> Z tego co M_ch opowiadał Matiz najmniej mu spalił 5.5l/100 km w mieście

w jakim mieście blush.gif Mnie, choć jeżdżę delikatnie, nie udało się zejść do mniej niż 5,7 (oczywiście w przypadku jazdy nie w godzinach szczytu) ok.gif Standard to okolice 6-6,2 (lato i jazda dość delikatna).

Napisano

> Miejsca nad głową w Matizie jest naprawdę dużo, wg mnie za dużo.

mam to samo zdanie ok.gif

> Za to mniej go na boki.

niestety... dwóch facetów w Matizie trąca się łokciami...

> Odsunięcie na maksa fotela kierowcy w Matizie daje całkiem sporo miejsca z przodu,

wystarczająco, o ile nie ma się więcej niż 185cm ok.gif Jeśli jest się wyższym, to nie zawsze da się zająć pozycję, jaką się lubi...

> z tyłu da się

> nawet siąść.

jestem w stanie bez problemów usiąść na tylnym siedzeniu, gdy fotel przedni ustawię "pod siebie"

> Matiz wbrew pozorom nie jest taki malutki.

jest przestronniejszy od Pandy - bo ma większy rozstaw osi i siedzenia ustawione "krzesełkowo", kosztem pojemności bagażnika, który jest z 2 razy mniejszy niż w Pandzie...

Napisano

> I rozumię, że płacimy cenę adekwatną do stanu? Idąc dalej - kupujemy takie auto drożej niż w PL, bo

> zakładam, że szukamy perełki, a nie gniota składanego z 4-ech? Prawda-li to?

dodatkowo wykupujemy tygodniowy nocleg z wyzywieniem, plus paliwko na poszukiwania, i cena strucla sciaganego osiaga 2xkrotnosc auta z Polski ok.gif

interes życia ok.gif

ale czego sie nie robi dla miny sąsiadów hehe.gif

Napisano

> I rozumię, że płacimy cenę adekwatną do stanu? Idąc dalej - kupujemy takie auto drożej niż w PL, bo

> zakładam, że szukamy perełki, a nie gniota składanego z 4-ech? Prawda-li to?

to przecież oczywiste, że np Niemiec nie odda dobre auto taniej niż adekwatne rocznikowo w polsce.

Napisano

> mam to samo zdanie

Koleżanka ma Matiza.

Jak wrócę z urlopu to sprawdzę jak tam się siedzi grinser006.gif

Jeżeli będzie ok, to odszczekam wszystko co powiedziałem waytogo.gif

Napisano

> dodatkowo wykupujemy tygodniowy nocleg z wyzywieniem, plus paliwko na poszukiwania, i cena strucla

> sciaganego osiaga 2xkrotnosc auta z Polski

> interes życia

> ale czego sie nie robi dla miny sąsiadów

trochę bredzenie, ja w ciągu dwóch dni trafiłem auto zawsze się da tylko trzeba chcieć a nie tylko gderać.

Napisano

> trochę bredzenie, ja w ciągu dwóch dni trafiłem auto zawsze się da tylko trzeba chcieć a nie tylko

> gderać.

Oczywiście że można! W listopadzie kupiłem znajomemu BMW e46 2002r - benzyna od kobiety z pod domu. Stan BDB - przebieg 143tys.km - książka serwisowa w BMW gdzie od kilku lat biore części więc zapytałem - odpowiedż: To nie Polska - prywatna osoba jak podrobi książke lub cofnie licznik lub nawet świadomie wprowadzi w bład w sprawie stanu auta - popełnia wykroczenie. Ale mimo że okazja - auto wyszło 2 tys.zł drożej niż w Polsce. (ale jakbym miał znależć najtańsze to by kosztowało z 1300euro mniej) Także można - tylko trzeba za nie zapłacić pieniądze a nie szukać super okazji.

Napisano

> Ale mimo że

> okazja - auto wyszło 2 tys.zł drożej niż w Polsce. (ale jakbym miał znależć najtańsze to by

> kosztowało z 1300euro mniej) Także można - tylko trzeba za nie zapłacić pieniądze a nie szukać

> super okazji.

moje auto wyszło po opłatach 10600zł dokładnie, podobne egzemplarze w polsce mogłem mieć taniej, ale jakoś nie chciałem kupować auta po jakimś brudasie. Kupiłem auto od starszej osoby w idealnym stanie mechanicznym i jestem bardzo zadowolony.

Napisano

> moje auto wyszło po opłatach 10600zł dokładnie, podobne egzemplarze w polsce mogłem mieć taniej,

> ale jakoś nie chciałem kupować auta po jakimś brudasie. Kupiłem auto od starszej osoby w

> idealnym stanie mechanicznym i jestem bardzo zadowolony.

...doliczyles do tego koszty noclegu, paliwa i innych wydatków podczas podróży jak jedzenie, picie autostrady itp ?? hmm.gif

Napisano

> ja tam nigdy już auta od polaka nie kupie , wolę auto sprowadzone ponieważ mimo iż niewiele droższe

> to zwykle bardziej zadbane.

> i jeszcze jedno przy aucie za taką kasę liczy się stan, poza tym wiadoma historia w przypadku auta

> za taką kasę to daleko idące naiwniactwo.

...jasne - nie ma to jak z budżetem 4000zł robic wyprawe do niemiec po auto... hehe.gifrotfl.gif

Napisano

> ...doliczyles do tego koszty noclegu, paliwa i innych wydatków podczas podróży jak jedzenie, picie

> autostrady itp ??

to komplet kosztów jakie poniosłem. Jedzenie to moja ulubiona sałatka i bochenek chleba więc tego nie liczyłem bo to jakieś grosze były. O noclegu nie było mowy non stop poszukiwania.

Napisano

Nie spełnia wszystkich Twoich wymagań, ale znalazłem tydzień temu dla znajomego Fiata Brava 1.6 16V 2000r., wspomaganie, elektryka, i jakies pierdoły... Bez grama korozji!!!! (na allegro)

Pierwszego dnia został wymieniony olej, paski i filtry... Rozrząd okazał sie nowy...

Pędzi jak zły, jest wygodny, tylko pali te 8-8,5l.

Zrobił już 700km i jest bardzo zadowolony...

Zapłacił 3,5kpln zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

nie no, wiesz takie 1.6 nie jest złe. Nawet bardzo dobre.. tylko na podjazdach na takie jak mi potrzeba to tez będzie palić z 15;/ dlatego mówie ze najlepiej jakieś małe autko (i to takie jakie większość uważa że to jeżdząca trumna)

Napisano

ja mialem 5k i pojechalem (wtedy to bylo cos kolo 1400e w 2008) i nie zaluje waytogo.gif

kij z tym, ze Golf - wazne, ze od dziadka biglaugh.gif bylo w Briefie - 1. wlasciciel ur. w roku 1910 palacz.gif przez pierwsze 3 lata zrobil nim ok. 6k km waytogo.gif

wiec jak widac MOZNA IThankYou.gif

Napisano

> ja mialem 5k i pojechalem (wtedy to bylo cos kolo 1400e w 2008) i nie zaluje

> kij z tym, ze Golf - wazne, ze od dziadka bylo w Briefie - 1. wlasciciel ur. w roku 1910 przez

> pierwsze 3 lata zrobil nim ok. 6k km

> wiec jak widac MOZNA

to mi też się udało w 2008 jak Euro było po 3,20. Sprowadziłem Vivaro 2003r z przebiegiem 67kkm. Jak z fabryki. No cena wiadomo inna półka, ale w polsce za tą kasę były tylko zajeżdzone padaki.

Napisano

w PL za ta sama kase stac mnie bylo najwyzej na Golfa 2, a kupilem sobie 3 w D wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.