Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prezent dla auta

Featured Replies

Napisano

> co lepiej wybrać alufelgi 17 czy otwierany dach ?

Jak auto ma klime to alusy.

Napisano

Jeśli ten dach miałby być niefabryczny (wycinany w "wyspecjalizowanym warsztacie") to ja wolałbym felgi zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> Jak auto ma klime to alusy.

ale po tych księżycowych drogach to szkoda felg i opon, stalowe lepiej zdają egzamin.

Z otwieranym daszkiem rączkę można sobie ochłodzić i pod samymi światłami stanąć albo mieć prawie wiatr we włosach na podczas jazd na trasie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Jeśli ten dach miałby być niefabryczny (wycinany w "wyspecjalizowanym warsztacie") to ja wolałbym

> felgi

dlaczego ? kwestia tylko dobrego uszczelnienia

Napisano

zdecydowanie otwierany dach.

Napisano

> dlaczego ? kwestia tylko dobrego uszczelnienia

Chcesz wycinać dziurę w dachu profilowej Magentis z 2009? icon_eek.gif

Jedyny znany mi sensowny powód zamontowania niefabrycznego szyberdachu to płyta chodnikowa lecąca z wiaduktu na dach mojego kolegi. Wycinanie zdrowego dachu to pomysł ...dziwny grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Chcesz wycinać dziurę w dachu profilowej Magentis z 2009?

> Jedyny znany mi sensowny powód zamontowania niefabrycznego szyberdachu to płyta chodnikowa lecąca z

> wiaduktu na dach mojego kolegi. Wycinanie zdrowego dachu to pomysł ...dziwny

w moim pierwszym aucie miałem niefabryczny "dach" i było ok

Napisano

Ja do swojego nie kupilbym wiekszych felg. Szkoda felg, zawieszenia i jazdy w stresie przy obecnym stanie dróg. Z kolei chyba bałbym się trochę niefabrycznego szyberdachu. Ale muszę przyznać że mam orginalnie duży szklany szyber i następne auto też chcę z takim - bardzo go lubię smile.gif A nie masz innych opcji ??

Napisano

Alufelgi, jak mialem szyber to uzylem go moze 2 razy zeby sprawdzic czy dzialahehe.gif

Jak nie palisz fajek w aucie to ja nie widze sensu tego wynalazku...

Pisanie, ze prawie jak cabrio to delikatna przesada zlosnik.gif

Napisano

Taki maly to jest srednio fajny. Ale jakis duzy ladny szklany dach jak najbardziej ok.gif

Napisano

jest tylko jedna prawidłowa odpowiedź:

aluski i to 18 a nie 17 zeby.GIF

Napisano

> Alufelgi, jak mialem szyber to uzylem go moze 2 razy zeby sprawdzic czy dziala

> Jak nie palisz fajek w aucie to ja nie widze sensu tego wynalazku...

> Pisanie, ze prawie jak cabrio to delikatna przesada

w lecie jak tylko nie pada używam szyberdachu praktycznie non stop, IMO to jedna z najfajniejszych rzeczy w aucie.

Napisano

> jest tylko jedna prawidłowa odpowiedź:

> aluski i to 18 a nie 17

Jeden drobiazg: Łódź ma to do siebie, że ja 15" prostuję co sezon. A ostatnio dziury są jeszcze większe...

Napisano
  • Autor

> Ja do swojego nie kupilbym wiekszych felg. Szkoda felg, zawieszenia i jazdy w stresie przy obecnym

> stanie dróg. Z kolei chyba bałbym się trochę niefabrycznego szyberdachu. Ale muszę przyznać że

> mam orginalnie duży szklany szyber i następne auto też chcę z takim - bardzo go lubię A nie

> masz innych opcji ??

nie

Napisano

Ale to ma być seryje wyposażenie auta czy będziesz teraz np. kroił dach ???

Napisano

> w lecie jak tylko nie pada używam szyberdachu praktycznie non stop, IMO to jedna z najfajniejszych

> rzeczy w aucie.

A mnie przeszkadzal halas i wpadajace powietrze.

Zdecydowanie bardziej wole klime...

Napisano

> w lecie jak tylko nie pada używam szyberdachu praktycznie non stop, IMO to jedna z najfajniejszych

> rzeczy w aucie.

La lubię go nawet jak jest zamknięty. Poprostu duzo swiatła przez niego wpada i jest jakoś tak fajniej. A jak wsiadam do auta ktore nie ma szyberdachu i jeszcze ma nisko sufit to jakośtak coś mi niepasuje smile.gif

Napisano

> ale po tych księżycowych drogach to szkoda felg i opon, stalowe lepiej zdają egzamin.

> Z otwieranym daszkiem rączkę można sobie ochłodzić i pod samymi światłami stanąć albo mieć prawie

> wiatr we włosach na podczas jazd na trasie

W taki razie-dziura w dachu smile.gif

Napisano

> Jak nie palisz fajek w aucie to ja nie widze sensu tego wynalazku...

O. Ja właśnie dlatego kupiłem szyberdach, bo palę w aucie. zlosnik.gif

mar00ha

Napisano

Jeżeli masz zamiar kiedykolwiek zamontować na dachu belki, to z pomysłu szyberdachu bym proponował zrezygnować.

mar00ha

Napisano

> dlaczego ? kwestia tylko dobrego uszczelnienia

Ale to zalatuje druciarstwem tych wszystkich "specjalistycznych warsztatów " grinser006.gif

Napisano

> A mnie przeszkadzal halas i wpadajace powietrze.

> Zdecydowanie bardziej wole klime...

masz kiepski szyberdach, u mnie nie ma hałasu nawet w okolicach 120-140km/h i specjalnie z niego nie wieje.

A w szyberdachu nie tyle chodzi o brak dachu ile o światło które wpada do środka, od razu jakoś tak w inny nastrój się wpada zlosnik.gif

Napisano

Ja bym wybrał szklany dach.

Mam czasem okazję jeździć samochodem z takim dachem i żałuję, że nie mam u siebie frown.gif

Napisano

> masz kiepski szyberdach, u mnie nie ma hałasu nawet w okolicach 120-140km/h i specjalnie z niego

> nie wieje.

> A w szyberdachu nie tyle chodzi o brak dachu ile o światło które wpada do środka, od razu jakoś tak

> w inny nastrój się wpada

Juz nie mam w obecnym aucie, ale po prostu mialem w 3 poprzednich i kompletnie mnie to nie urzeklo grinser006.gif

A to, ze byl kiepski to calkiem mozliwe, ale byly to fabryczne rozwiazniaok.gif

Napisano
  • Autor

> Jeżeli masz zamiar kiedykolwiek zamontować na dachu belki, to z pomysłu szyberdachu bym proponował

> zrezygnować.

> mar00ha

dlaczego?

Napisano

> dlaczego?

Osłabiasz konstrukcję dachu, tak mi się wydaje. Przynajmniej ja bym nie ryzykował.

mar00ha

Napisano

> zdecydowanie otwierany dach.

słońce w lato w glace lub kolano przy otwartym- bezcenne smile.gif

jak chcecie wiatr we włosach to proponuje motocykl, skuter ewentualnie rower...

Napisano
  • Autor

> Osłabiasz konstrukcję dachu, tak mi się wydaje. Przynajmniej ja bym nie ryzykował.

> mar00ha

zlosnik.gifok.gif

Napisano

> Jeden drobiazg: Łódź ma to do siebie, że ja 15" prostuję co sezon. A ostatnio dziury są jeszcze

> większe...

bez przesady.

od 3 lat jezdze na 17" po Lodzi (co prawda w lato) i jeszcze zadnej nie zgialem

Napisano

> Osłabiasz konstrukcję dachu, tak mi się wydaje. Przynajmniej ja bym nie ryzykował.

> mar00ha

Ja mam szyberdach i relingi. Wszystko fabryczne. swiety.gif

Napisano

> rzeczy w aucie.

Zgadzam sie. W cieple dni mam szyberdach odsuniety caly czas, a klime z kolei rzadko uzywam.

Napisano

> Ja mam szyberdach i relingi. Wszystko fabryczne.

Ja też mam szyber i używam relingów. Szyber fabryczny, a relingi też. Tylko co z tego, skoro nie tego dotyczy temat? Mówimy o niefabrycznym wycinaniu dziury w dachu.

mar00ha

Napisano

> słońce w lato w glace lub kolano przy otwartym- bezcenne

bez przesady, u mnie przynajmniej szyber jest mocno przyciemniony i nie zauważam takiego problemu

Napisano

> słońce w lato w glace lub kolano przy otwartym- bezcenne

Nie zauważyłem problemu o którym piszesz. I tylko z raz uzyłem zasuwy zasłaniającej okno dachowe. Po to chyba właśnie są?

> jak chcecie wiatr we włosach to proponuje motocykl, skuter ewentualnie rower...

Skuter też mam. Luz. palacz.gif

mar00ha

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.