Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auto do 20 kpln - ciche i mocne.

Featured Replies

Napisano

> No tez kiedys o tym myslalem. Moim zdaniem komfortem bije na glowe e39. A do tego wersje benyznowe

> sa dosc tanie...no i jest piekna

Obawiam sie, ze kupno takiej lanci przy budzecie 20kPLN moze skonczyc sie zlehehe.gif

Podobnie jak wiekszosci wymienionych powyzej aut grinser006.gif

Napisano

> E tam, bez wiekszych problemow da sie zanlesc egzemplarz z cruise control. Szukaj i tyle. I jak

> robisz tyle po autostradzie to szukaj czegos z M-Pakietem w srodku, fotele sa o niebo

> wygodniejsze.

można też dodać że dołożenie tempomatu jesli go nie ma ogranicza się zazwyczaj w e39 do zakupu dźwigienki i jej podpiecia zlosnik.gif

Napisano

> a to jest ten sam silnik co w 728?

> bo patrząc po Allegro w podobnej cenie można wyrwać 7er, a one są dla mnie jednym z wyznaczników

> piękna w motoryzacji:)

7 będzie Ci więcej palić i będzie sporo wolniejsza z tym silnikiem... ale mimo wszystko ja jestem na tak, 7er jest stworzone do jazdy autostradami zlosnik.gif

Napisano

> Obawiam sie, ze kupno takiej lanci przy budzecie 20kPLN moze skonczyc sie zle

> Podobnie jak wiekszosci wymienionych powyzej aut

na zakup wytarczy spokojnie, na naprawy...coz, to Lancia :D

Napisano

> można też dodać że dołożenie tempomatu jesli go nie ma ogranicza się zazwyczaj w e39 do zakupu

> dźwigienki i jej podpiecia

Z tego co pamietam e39 ma tempomat na kierownicy.

Napisano

> Obawiam sie, ze kupno takiej lanci przy budzecie 20kPLN moze skonczyc sie zle

> Podobnie jak wiekszosci wymienionych powyzej aut

Nareszcie ktoś to napisał, bo myślałem że mi się pomyliło i źle przeczytałem.

hehe.gif

Budżet jest 20kPLN nie 200kPLN. A tu padają jakieś Lancie, Beemki, Lexusy. Ja chyba żyję w innej rzeczywistości.

spineyes.gif

Napisano

> Budżet jest 20kPLN nie 200kPLN. A tu padają jakieś Lancie, Beemki, Lexusy.

No i?

Napisano

> Z tego co pamietam e39 ma tempomat na kierownicy.

a no może, ja nie mam ;-)

to pewnie wystarczy zmienić kierownicę zlosnik.gif

Napisano

> No i?

No i jeśli kupujesz jakieś auto za 10% jego początkowej wartości to możesz spodziewać się co najwyżej 10% jego początkowej trwałości, jakości i bezawaryjności.

Jedynie współczynnik lansu pozostaje bez zmian*.

* w pewnych kręgach oczywiście. Wśród osób kupujących takie nowe nie da się zyskać ani jednego marnegu punkcika.

Napisano

> Nareszcie ktoś to napisał, bo myślałem że mi się pomyliło i źle przeczytałem.

> Budżet jest 20kPLN nie 200kPLN. A tu padają jakieś Lancie, Beemki, Lexusy. Ja chyba żyję w innej

> rzeczywistości.

kolega napisał że chce ciche auto na autostrady, mieliśmy mu polecić kompakta z silnikiem 1.4 ? biglaugh.gif

Napisano

> No i jeśli kupujesz jakieś auto za 10% jego początkowej wartości to możesz spodziewać się co

> najwyżej 10% jego początkowej trwałości, jakości i bezawaryjności.

> Jedynie współczynnik lansu pozostaje bez zmian*.

> * w pewnych kręgach oczywiście. Wśród osób kupujących takie nowe nie da się zyskać ani jednego

> marnegu punkcika.

facepalm%5B1%5D.gif gratuluję wiedzy i podejścia hehe.gif

tak btw. co Wy ludzie z tym lansem macie? icon_rolleyes.gif

Napisano

> kolega napisał że chce ciche auto na autostrady, mieliśmy mu polecić kompakta z silnikiem 1.4 ?

Nie. Ale można na przykład delikatnie wyprowadzić go z błędu, tłumacząc że za 20kPLN to może kupić Fiata Punto w dobrym stanie i żeby zapomniał o aucie tej klasy z takim budżetem bo kupi trupa.

A Wy z rozmysłem wpychacie go na coraz większą minę polecając mu auta do których komplet opon może kosztować tyle co połowa jego budżetu.

nono.gif

Napisano

> gratuluję wiedzy i podejścia

Dziękuję. Jeśli jest inaczej - wyprowadź mnie z błędu. Być może Allegro roi się od luksusowych aut z małym przebiegiem i w idealnym stanie w śmiesznych cenach. Może faktycznie żyję w innej rzeczywistości - pytałem zresztą o to w pierwszym poście.

> tak btw. co Wy ludzie z tym lansem macie?

Polecacie mu najdroższe znaczki na naszym rynku. To przypadek?

Napisano

> Nie. Ale można na przykład delikatnie wyprowadzić go z błędu, tłumacząc że za 20kPLN to może kupić

> Fiata Punto w dobrym stanie i żeby zapomniał o aucie tej klasy z takim budżetem bo kupi trupa.

> A Wy z rozmysłem wpychacie go na coraz większą minę polecając mu auta do których komplet opon może

> kosztować tyle co połowa jego budżetu.

ja myślę że to Ty jesteś w błędzie.... do każdego auta można kupić komplet opon za duże pieniądze... E39 ma standardowy rozmiar 205/60/15(*nie pamiętam dokładnie) tak jak prawie każdy współczesny kompakt spineyes.gif

zresztą kolega pierwszym postem zasugerował czego szuka mniej więcej, o ile ładne W210 będzie raczej ciężko kupić za 20kzł to E39 jak najbardziej, ale ja się tu z Tobą dżihadował nie będę. zlosnik.gifgrinser006.gif

powiem tylko jeszcze jedno - Ty już wybrałeś swoje Lacetti, daj wybrac innym według ich wymagań 270751858-jezyk.gif

Napisano

> kolega napisał że chce ciche auto na autostrady, mieliśmy mu polecić kompakta z silnikiem 1.4 ?

Jezeli te 20kPLN to nie sa 2-3 miesieczne dochody netto to trzeba byc niespelna rozumu, zeby kupowac taka Lancie czy Lexusahehe.gif

Glupi tlumik bedzie pewnie kosztowal z 2kPLN grinser006.gif

Napisano

> Dziękuję. Jeśli jest inaczej - wyprowadź mnie z błędu. Być może Allegro roi się od luksusowych aut

> z małym przebiegiem i w idealnym stanie w śmiesznych cenach. Może faktycznie żyję w innej

> rzeczywistości - pytałem zresztą o to w pierwszym poście.

wiesz jesli kupujesz auto na zasadzie przypadku i losowania z Allegro to może i masz racje...

wystarczy jednak minimalny wysiłek i DA się znaleźć ładne auto, niekoniecznie najtańsze na allegro..

> Polecacie mu najdroższe znaczki na naszym rynku. To przypadek?

nie przypadek, to dlatego że te auta są ciche i stworzone na autostrady smile.gif

Napisano

> Jezeli te 20kPLN to nie sa 2-3 miesieczne dochody netto to trzeba byc niespelna rozumu, zeby

> kupowac taka Lancie czy Lexusa

> Glupi tlumik bedzie pewnie kosztowal z 2kPLN

nie znam się na Lanciach i Lexusach, wiem za to że samochód to ogólnie droga zabawa smirk.gif

Napisano

> nie znam się na Lanciach i Lexusach, wiem za to że samochód to ogólnie droga zabawa

Ale Ty masz tego swiadomosc i sam pisales, ze wybrales tak a nie inaczej...

Mysle, ze odsetek takich osob jak Ty jest naprawde niewielki.

Napisano

> ja myślę że to Ty jesteś w błędzie.... do każdego auta można kupić komplet opon za duże

> pieniądze... E39 ma standardowy rozmiar 205/60/15(*nie pamiętam dokładnie) tak jak prawie

> każdy współczesny kompakt

Lexus GS300 ma odrobinkę większe chyba. Poza tym opony w indeksie H i w indeksie ZR trochę się różnią ceną. Zresztą to był tylko przykład. Tam wszystko kosztuje więcej.

> zresztą kolega pierwszym postem zasugerował czego szuka mniej więcej, o ile ładne W210 będzie

> raczej ciężko kupić za 20kzł to E39 jak najbardziej, ale ja się tu z Tobą dżihadował nie będę.

To, że sam lezie na minę nie znaczy że trzeba go dalej pchać w tym kierunku. Jest wiele wygodnych aut na autostrady, które w tym budżecie będą trochę mniej zarżnięte.

> powiem tylko jeszcze jedno - Ty już wybrałeś swoje Lacetti, daj wybrac innym według ich wymagań

Nie było tu mowy o osobistych preferencjach, niepotrzebnie to wtrąciłeś, kierujesz dyskusję ad personam. Ale już się stało, to uzasadnię Ci mój wybór: najtańsze auto z długą listą wyposażenia, które przejedzie bezawaryjnie 200-300tys. km w 4 lata.

Poeciłbyś mi coś innego?

Napisano

> Ale Ty masz tego swiadomosc i sam pisales, ze wybrales tak a nie inaczej...

> Mysle, ze odsetek takich osob jak Ty jest naprawde niewielki.

ok ale zobacz na pierwszego posta którego założył autor... autor pyta o W210 z dużym silnikiem, mam mu polecić punto?

pisze konkretnie czego oczekuje, nie mówi ile $ ma na utrzymanie więc ja zakładam że zdaje sobie sprawe ile pali 3,2l Mercedes... IMO E39 520/528i o którym tu pisaliśmy jest najrozsądniejszym wyborem w tych pieniądzach z tymi wymaganiami...

Napisano

> wiesz jesli kupujesz auto na zasadzie przypadku i losowania z Allegro to może i masz racje...

> wystarczy jednak minimalny wysiłek i DA się znaleźć ładne auto, niekoniecznie najtańsze na

> allegro..

Mam wątpliwości czy w ogóle auta tej klasy na rynku wtórnym można kupić w dobrym stanie.

A jeżeli, to na pewno nie za 10% ich początkowej wartości. Same dobre części kosztują więcej. Jeśli ktoś to za tyle sprzedaje w całości to znaczy że nie opłaciło się nawet rozmontować.

> nie przypadek, to dlatego że te auta są ciche i stworzone na autostrady

Jak już wspominałem, można mu było polecić auta kilka półek niżej: Hyundai Sonata, Kia Magentis, Daewoo Evanda, Opel Omega itp. W tym jego budżecie ma szansę znaleźć egzemplarz, który nie będzie trupem.

Napisano

> ok ale zobacz na pierwszego posta którego założył autor... autor pyta o W210 z dużym silnikiem, mam

> mu polecić punto?

> pisze konkretnie czego oczekuje, nie mówi ile $ ma na utrzymanie więc ja zakładam że zdaje sobie

> sprawe ile pali 3,2l Mercedes... IMO E39 520/528i o którym tu pisaliśmy jest najrozsądniejszym

> wyborem w tych pieniądzach z tymi wymaganiami...

Tak naprawde to nie podal najwazniejszego, ile zamierza rocznie tym autem przejezdzacok.gif

Bo jak wiecej niz 15kkm-20kkm to IMHO budzet by trzeba pomnozyc razy 2-3.

Nie wierze, ze starym autem mozna tluc bezawaryjnie 50kkm rocznie grinser006.gif

Napisano

> A może A8 jakieś?

> Aluminiowa buda, części znośnie,

> Coś tego typu

> Nie musi być 4.2 od razu, ale fura zacna w tych pieniądzach

> Źle by było?

Z tym przebiegiem to mysle, ze nawet okazjahehe.gif

Napisano

> Z tym przebiegiem to mysle, ze nawet okazja

Większość ma mniejsze grinser006.gif

Akurat w przypadku takiej benzynowej wersji A8 myślę, że część aut ma rzeczywiste przebiegi podane.

Napisano

> No i jeśli kupujesz jakieś auto za 10% jego początkowej wartości to możesz spodziewać się co

> najwyżej 10% jego początkowej trwałości, jakości i bezawaryjności.

Czy ty miałeś kiedyś w ogóle do czynienia z jakimś używanym autem klasy premium? Czy swoje wyliczenia opierasz głównie na wiadomościach z cioci wikipedii i wójka gugla?

> Jedynie współczynnik lansu pozostaje bez zmian*.

Doputy do aut klasy Premium będziesz podchodził na zasadzie lansu dopóki bladego pojęcia nie będziesz miał o czym piszesz.

Gwarantuję Ci, że prawidłowo eksploatowane nastoletnie BMW będzie trwalsze niż kilkuletnie Punto/Corsa/Fiesta.

Musisz pamiętać, że na cenę tych aut w momencie zakupu nie składa się tylko znaczek na masce ale także materiały użyte do jego konstrukcji, rozwiązania technologiczne, czy poziom bezpieczeństwa.

Pomyśl ile poduszek powietrznych oferuje w standardzie teraz Fiat w modelu Punto, a ile oferowało takie BMW 5 w 2001 roku?

Napisano

> Większość ma mniejsze

> Akurat w przypadku takiej benzynowej wersji A8 myślę, że część aut ma rzeczywiste przebiegi podane.

hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif Tak, bo kupili to jako nowe ludzie, którzy bez LPG nie byli w stanie sobie poradzić z kosztami paliwa, to i nie jeździli dużo. Głupcy. No to przepłacili okrutnie, bo te auta wcale nie są takiej wysokiej jakości. Tapicerkę w Lanosie po 200kkm miałem w lepszym stanie niż te Audi mają po takim samym przebiegu. Lipa, normalnie.

hahaha.gif

Napisano

> A może A8 jakieś?

> Aluminiowa buda, części znośnie,

> Coś tego typu

> Nie musi być 4.2 od razu, ale fura zacna w tych pieniądzach

> Źle by było?

zmiana rozrządu kosztuje pewnie tyle co punto z tego rocznika zlosnik.gif

Napisano

> Większość ma mniejsze

Zapomniales dodac, ze w PL grinser006.gif

Ale one do nas na wstecznym dookola rownika wracaja kilka razy, wiec wszystko mozliwehehe.gif

> Akurat w przypadku takiej benzynowej wersji A8 myślę, że część aut ma rzeczywiste przebiegi podane.

To zle myslisz, a juz na pewno nie kosztuja tyle grinser006.gif

Napisano

> Czy ty miałeś kiedyś w ogóle do czynienia z jakimś używanym autem klasy premium? Czy swoje

> wyliczenia opierasz głównie na wiadomościach z cioci wikipedii i wójka gugla?

Miałem/mam do czynienia z nowymi samochodami klasy premium. Wyobraź sobie, że psują się i zużywają podobnie jak każde inne. Może odrobinę wolniej, ale za to kilometrów przybywa szybciej, więc na to samo wychodzi. Po kilkunastu latach muszą być wyeksploatowane.

> Doputy do aut klasy Premium będziesz podchodził na zasadzie lansu dopuki bladego pojęcia nie

> będziesz miał o czym piszesz.

> Gwarantuję Ci, że prawidłowo eksploatowane nastoletnie BMW będzie trwalsze niż kilkuletnie

> Punto/Corsa/Fiesta.

Dobrze utrzymywane być może. Ale nie będzie też tanie. Nie wmówisz mi, że te wszystkie dziadki z rynku wtórnego regularnie jeżdżą do ASO.

hehe.gif

> Musisz pamiętać, że na cenę tych aut w momencie zakupu nie składa się tylko znaczek na masce ale

> także materiały użyte do jego konstrukcji, rozwiązania technologiczne, czy poziom

> bezpieczeństwa.

No proszę Cię. Płacisz za wypasy, nie za stal z Titanica. Przeciętny właściciel takiego auta użytkuje je max. kilka lat i wraca po nowe. A producenta nie obchodzą następni użytkownicy. Oni mu ani grosza nie przynisą.

> Pomyśl ile poduszek powietrznych oferuje w standardzie teraz Fiat w modelu Punto, a ile oferowało

> takie BMW 5 w 2001 roku?

Tyle samo. Jednak poduszki Punto na pewno zadziałają, a na poduszkach z BMW z 2001 roku jest napisane, żeby po 10 latach przeprowadzić przegląd i w razie potrzeby wymienić. O ile wcześniej nie zostały zastąpione zaślepkami. Ciekawe kto jeździ na takie przeglądy.

Napisano

> Zapomniales dodac, ze w PL

> Ale one do nas na wstecznym dookola rownika wracaja kilka razy, wiec wszystko mozliwe

Akurat w Audi jeśli był jeden właściciel i serwis w ASO to można to sprawdzić.

> To zle myslisz, a juz na pewno nie kosztuja tyle

To są stare auta, drogie w utrzymaniu i wszystkie tyle kosztują po prostu.

Sam wybrałem szkaradną Fabię, za którą mógłbym kupić 5 szt. takich A8,

bo potrzebuję robić po 30kkm rocznie i mam za małe jaja i portfel, by zaryzykować kupno takiej A8.

Ale nie zmienia to faktu, że niektóre z tych aut mogą być w świetnym stanie technicznym i przy odrobinie szczęścia i rozumu eksploatacja będzie znośna.

A przy odrobinie pecha będzie tragiczna finansowo i tyle ok.gif

Napisano

> Akurat w Audi jeśli był jeden właściciel i serwis w ASO to można to sprawdzić.

Pewnie mozna, ale to auto ma 10+lat...

Watpie, zeby 1-szy wlasciciel mial potrzebe jezdzic tym tyle czasu...

> To są stare auta, drogie w utrzymaniu i wszystkie tyle kosztują po prostu.

Ale kiedys byly nowe i kupione po to, zeby robic kilometry...

A nie blyszczec na podjezdzie przed domem grinser006.gifgrinser006.gif

> Ale nie zmienia to faktu, że niektóre z tych aut mogą być w świetnym stanie technicznym i przy

> odrobinie szczęścia i rozumu eksploatacja będzie znośna.

> A przy odrobinie pecha będzie tragiczna finansowo i tyle

Zgadza sie, ale wtedy kosztuja pewnie 3 razy wiecej i w PL sie ich nie znajdzieok.gif

Napisano

> Miałem/mam do czynienia z nowymi samochodami klasy premium. Wyobraź sobie, że psują się i zużywają

> podobnie jak każde inne. Może odrobinę wolniej, ale za to kilometrów przybywa szybciej, więc

> na to samo wychodzi. Po kilkunastu latach muszą być wyeksploatowane.

> Dobrze utrzymywane być może. Ale nie będzie też tanie. Nie wmówisz mi, że te wszystkie dziadki z

> rynku wtórnego regularnie jeżdżą do ASO.

Istnieje większe prawdopodobieństwo serwisowania w ASO auta premium niż klasy B czy C.

> No proszę Cię. Płacisz za wypasy, nie za stal z Titanica.

A jednak. Porównaj sobie tak prozaiczną rzecz jak choćby tapieckę

> Przeciętny właściciel takiego auta

> użytkuje je max. kilka lat i wraca po nowe.

Dzięki temu po kilku latach można za przyzwoitą cenę kupić bardzo dobre, serwisowane auto w cenie nowego maluszka...

> A producenta nie obchodzą następni użytkownicy.

> Oni mu ani grosza nie przynisą.

Nieprawda. Ceny cześci zamiennych w ASO (przynajmniej w BMW) potrafią mile zaskoczyć...

> Tyle samo. Jednak poduszki Punto na pewno zadziałają, a na poduszkach z BMW z 2001 roku jest

> napisane, żeby po 10 latach przeprowadzić przegląd i w razie potrzeby wymienić.

Masz rację, w Punto poduszki trzeba wymienić po 10 latach. W BMW po 15...

> O ile

> wcześniej nie zostały zastąpione zaślepkami.

Możliwość wtopienia kasy w przysłowiowy przystanek jest constans niezależnie od marki i modelu...

> Ciekawe kto jeździ na takie przeglądy.

Do ASO jeżdżę tylko po cześci. Robotę wykonuje sam lub u niezależnego mechanika...

Napisano

> Istnieje większe prawdopodobieństwo serwisowania w ASO auta premium niż klasy B czy C.

Przez pierwszego właściciela. Ale nie po 10-15 latach.

> A jednak. Porównaj sobie tak prozaiczną rzecz jak choćby tapieckę

Owszem, porównując 5-letnie BMW i 5-letnie Punto. Ale jeśli między autami jest 10 lat i kilkaset tysięcy km róznicy... Tego nie przeskoczysz.

> Dzięki temu po kilku latach można za przyzwoitą cenę kupić bardzo dobre, serwisowane auto w cenie

> nowego maluszka...

Nie. Po kilku latach to one jeszcze trzymają cenę. Mimo przebiegów rzędu kilkuset kkm. W cenie maluszka to one są po kilkunastu latach i mają przebieg co najwyżej 200kkm.

hehe.gif

> Nieprawda. Ceny cześci zamiennych w ASO (przynajmniej w BMW) potrafią mile zaskoczyć...

Owszem. Ale ilość części potrzebnych do nowszego i starszego się różni. Poza tym nie wmówisz mi, że w Polsce stare auta są naprawiane nowymi częściami. Zobacz sobie rynek używanych części - kwitnie, w odróżnieniu od rynku części nowych.

> Masz rację, w Punto poduszki trzeba wymienić po 10 latach. W BMW po 15...

...a skoro jest między nimi 10 lat różnicy, to wynik porównania jest oczywisty.

> Możliwość wtopienia kasy w przysłowiowy przystanek jest constans niezależnie od marki i modelu...

Tu się zgodzę. Tyle że znalezienie dobrego egzemplarza wśród popularnych marek będzie łatwiejsze (większa podaż) niż w klasie premium.

> Do ASO jeżdżę tylko po cześci. Robotę wykonuje sam lub u niezależnego mechanika...

Ale Ty swojego nie sprzedajesz. A jeśli będziesz chciał to pójdzie pewnie bez ogłoszenia - weźmie ktoś znajomy. A handlarze którzy te auta składali do kupy po przywiezieniu z niemieckich szrotów NA PEWNO nie użyli części z ASO.

Napisano

> Przez pierwszego właściciela. Ale nie po 10-15 latach.

> Owszem, porównując 5-letnie BMW i 5-letnie Punto. Ale jeśli między autami jest 10 lat i kilkaset

> tysięcy km róznicy... Tego nie przeskoczysz.

21 lat:

http://konnieciu.bestspace.pl/galeria/730i/large/00000014.jpg

http://konnieciu.bestspace.pl/galeria/730i/large/00000010.jpg

aż tak źle?

Napisano

> Tak naprawde to nie podal najwazniejszego, ile zamierza rocznie tym autem przejezdzac

> Bo jak wiecej niz 15kkm-20kkm to IMHO budzet by trzeba pomnozyc razy 2-3.

> Nie wierze, ze starym autem mozna tluc bezawaryjnie 50kkm rocznie

cóż sam kiedyś robiłem wielkie przebiegi (do 100kkm rocznie) i zgodzę się że w takim trybie auto się sypnie ale... tak czy siak po 200kkm najlepiej je sprzedac i kupic znów nowe, szczególnie TD zlosnik.gif

Napisano

> Lexus GS300 ma odrobinkę większe chyba. Poza tym opony w indeksie H i w indeksie ZR trochę się

> różnią ceną. Zresztą to był tylko przykład. Tam wszystko kosztuje więcej.

ja nic o Leksusie nic nie pisałem, i nie znam się - czytałem jedynie opinię że sa to bardzo bezawaryjne auta..

> To, że sam lezie na minę nie znaczy że trzeba go dalej pchać w tym kierunku. Jest wiele wygodnych

> aut na autostrady, które w tym budżecie będą trochę mniej zarżnięte.

auta o których piszesz są moim zdaniem egzotyczne (mimo że tanie), rzadkie i kłopotliwe w diagnostyce i utrzymaniu..

> Nie było tu mowy o osobistych preferencjach, niepotrzebnie to wtrąciłeś, kierujesz dyskusję ad

> personam. Ale już się stało, to uzasadnię Ci mój wybór: najtańsze auto z długą listą

> wyposażenia, które przejedzie bezawaryjnie 200-300tys. km w 4 lata.

> Poeciłbyś mi coś innego?

nie wiem, ja kupiłem Octavię przy podobnych założeniach, a tak sie składa że mam z Lacetti trochę do czynienia i niestety ale to auto rdzewieje (4 latek) a tłumiki poddały się po latach 2 (wypaliły sie i auto chodzi głośno). Silnik (1.6 109KM) powyżej 140km/h jest bardzo głośny. Słabo trzyma się drogi. Moim zdaniem mimo że auto nie jest najmniejsze, na autostrady się nie nadaje ;-) Ciekaw jestem jak jest z tymi większymi Daewoo, ponoć Leganza tez cicha nie była...

Napisano

> cóż sam kiedyś robiłem wielkie przebiegi (do 100kkm rocznie) i zgodzę się że w takim trybie auto

> się sypnie ale... tak czy siak po 200kkm najlepiej je sprzedac i kupic znów nowe, szczególnie

> TD

Pelna zgodaok.gif

Przy takich przebiegach, tylko nowe na gwarancji.

Napisano

> Mam wątpliwości czy w ogóle auta tej klasy na rynku wtórnym można kupić w dobrym stanie.

> A jeżeli, to na pewno nie za 10% ich początkowej wartości. Same dobre części kosztują więcej. Jeśli

> ktoś to za tyle sprzedaje w całości to znaczy że nie opłaciło się nawet rozmontować.

ja kupiłem ładne E39 więc mówię że się da zlosnik.gif

> Jak już wspominałem, można mu było polecić auta kilka półek niżej: Hyundai Sonata, Kia Magentis,

> Daewoo Evanda, Opel Omega itp. W tym jego budżecie ma szansę znaleźć egzemplarz, który nie

> będzie trupem.

Wymieniłes auta które są specyficzne i często dużo bardziej kłopotliwe w serwisowaniu niż popularne BMW (poza omegą, ale omegi umówmy się - słabo znoszą próbę czasu, w moim mniemaniu te auta to większe miny niż jakiekolwiek BMW). Nie każdy lubi być królikiem doświadczalnym mechaników grinser006.gif

Napisano

> Do tej pory najmocniejszym moim autem było 1.6 90KM w Megane, i moim zdaniem to wystarcza do

> bezstresowej jazdy, teraz jednak potrzebuję czegoś na autostrady, myślę, że 520 też da radę,

> ale koledzy napisali, że to awaryjny silnik.

to powinienes znalezc e46 328

mi sie podoba ok.gif a i wlasciciel (ktory sie przesiadl z P11 90kM ) nie nazeka ok.gifgrinser006.gif

Napisano

> Nareszcie ktoś to napisał, bo myślałem że mi się pomyliło i źle przeczytałem.

> Budżet jest 20kPLN nie 200kPLN. A tu padają jakieś Lancie, Beemki, Lexusy. Ja chyba żyję w innej

> rzeczywistości.

No chyba zyjesz w innej. Bo za 20kPLN wlasnie mozna kupic jak najbardziej Beemki i inne S-klasy. Dlaczego nie? Tylko na AK niektorzy sa nawiedzeni i za taka kase proponuja kupowac Pandy hehe.gif

Napisano
  • Autor

Akurat budżet 20 kpln na E39 jest wystarczający, jeśli ktoś nie patrzy na rocznik i przebieg. Mnie nie przeraża 300 kkm, bo moje auta mają i więcej porobione, 190-tka ma ponad 600kkm i jeździ.

Audi w tych pieniądzach też pewnie fajne kupię, Lancia po pierwsze jest brzydka, po drugie nie stać mnie na naprawy pierdół.

Psychicznie mnie nie stać. Nie mam ochoty naprawiać 25 razy styków na poduszce powietrznej, mechanizum podnoszenia szyby itp. Niestety Lancia kładzie na to lachę podobnie jak Renault.

Napisano

> Tak naprawde to nie podal najwazniejszego, ile zamierza rocznie tym autem przejezdzac

> Bo jak wiecej niz 15kkm-20kkm to IMHO budzet by trzeba pomnozyc razy 2-3.

> Nie wierze, ze starym autem mozna tluc bezawaryjnie 50kkm rocznie

Ale po co Ty sie interesujesz jego budzetem? Facet pyta o samochod do 20kpln i niewazne czy bedzie nim jezdzil 100kkm rocznie czy 10kkm... Chce kupic cos z tego o czym mowi. Jak potrafisz to mu doradz, a nie narzekasz ze nic sie nie kupi w tej cenie sick.gif

Napisano

> zmiana rozrządu kosztuje pewnie tyle co punto z tego rocznika

Byc moze nie bedzie w nim zmienial rozrzadu. Skad wiesz ze bedzie taka potrzeba?

Napisano
  • Autor

> Ale taką lancia to już nie wypada chyba inaczej jeździć niż w garniturze

> Mi osobiście bardzo podobają się wersje dwu kolorowe

Codziennie ww. trasę pokonuję w garniturze. Dlatego m.in. chciałbym w końcu zmienić odrapaną Megankę bez klimatyzacji na coś współczesnego i wyglądającego poprawnie:)

Napisano

> Polecacie mu najdroższe znaczki na naszym rynku. To przypadek?

A co maja mu polecac? Punto, Pande, Lacetti? Facet napisal czego oczekuje od samochodu ok.gif

Napisano
  • Autor

> Z tego co pamietam e39 ma tempomat na kierownicy.

Miałem tak w Clio, instalacja tempomatu jest w nim z założenia, kupiłem ogranicznik prędkości, który jest razem z regulacją świateł ale ni cholery nie mogłem dostać kierownicy w rozsądnych pieniądzach.

Są hardkorzy przerabiający sterowanie radiem na tempomat w Renuarach, ale dla mnie to już druciarstwo madafaka wink.gif

Napisano

> Tak, bo kupili to jako nowe ludzie, którzy bez LPG nie byli w stanie sobie poradzić z kosztami

> paliwa, to i nie jeździli dużo. Głupcy.

Ale co, zakladasz ze ktos kto kupuje A8 to wlasnie jezdzi duzo? Czy nieduzo? Nie bardzo wiadomo co tu widzisz smiesznego, w A8 z malymi przebiegami. niewiem.gif

Napisano
  • Autor

Jeździłeś choć jednym samochodem kosztującym 10+ lat temu 200 kpln? Albo chociaż 130 kpln? 100? jakieś doświadczenia organoleptyczne powodujące wygłaszanie takich opinii?

Zdrowe W140 których jeszcze pełno na rynku pod względem bezawaryjności, komfortu i bezpieczeństwa jest niedoścignionym wzorcem dla wielu dzisiejszych aut.

Napisano

> Nie. Ale można na przykład delikatnie wyprowadzić go z błędu, tłumacząc że za 20kPLN to może kupić

> Fiata Punto w dobrym stanie i żeby zapomniał o aucie tej klasy z takim budżetem bo kupi trupa.

Skoro Ty za 20kPLN w segmencie aut luksusowych bys kupil trupa, to nie znaczy ze on kupi. Dlaczego wszystkich rownasz w dol, do siebie? niewiem.gif

> A Wy z rozmysłem wpychacie go na coraz większą minę polecając mu auta do których komplet opon może

> kosztować tyle co połowa jego budżetu.

A jakie tam sa opony? 17 cali spokojnie w dobrej cenie znajdzie ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.