Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie jeszcze auta T z lat 1997-2000 sa warte uwagi??

Featured Replies

Napisano

Oczywiscie motory pokroju 1.8-2.0...

Auta ktore dzisiaj mozna kupic w normalnych pieniadzach czyli powiedzmy ze 14-15 tysiecy. Segment aut to klasa B-C... Szukam nowej zabawki i narazie nic poza nudnymi jak flaki z olejem autami z grupy VW mi nie przychodzi do glowy :/

Napisano
  • Autor

Wiem...

ale jesli o saaby bardziej mnie interesuja 900Ng bo mi sie poprostu podobaja wink.gif

Ale, Ale, zeby nie bylo kolorowo dzisiaj mnie troche zniechecono do saaba frown.gif

Napisano

> Wiem...

> ale jesli o saaby bardziej mnie interesuja 900Ng bo mi sie poprostu podobaja

Kwestia gustu wink.gif

> Ale, Ale, zeby nie bylo kolorowo dzisiaj mnie troche zniechecono do saaba

A czym?

Napisano

> Oczywiscie motory pokroju 1.8-2.0...

> Auta ktore dzisiaj mozna kupic w normalnych pieniadzach czyli powiedzmy ze 14-15 tysiecy. Segment

> aut to klasa B-C... Szukam nowej zabawki i narazie nic poza nudnymi jak flaki z olejem autami

> z grupy VW mi nie przychodzi do glowy :/

Fiat Coupe, Lancia Delta, Lancia K.

Napisano

> Wiem...

.

Mam 900Ng więc w razie pytań zapraszam na priv

Napisano

Audi/Vw/Skoda/Seat z 1.8T. Fajny motor, rozwojowy i w sumie większość mechaników ogarnia go bez problemu zlosnik.gif

Nie wiem czy w tej kasie złapiesz Astrę 2 Coupe (czy tam Bertone czy jak ją zwał) 2.0T. Stylistycznie ciekawsze niż flaki z olejem z grupy VAG wink.gif

Napisano

volvo s40/v40 t4 z pierwszych lat (silnik 1.9)

Napisano

> Wiem...

Czym Cię zniechęcono? Powiedz tutaj to może Cię wyprowadzę razem z bratem z błędu.

Co do 900Ng to chyba przerabialiśmy już wszystko grinser006.gif

Napisano

Volvo v40 T4

Fiat coupe 2.0.20v t

Astra coupe 2.0.16v T tylko chyba 2001r

Celica GT4-ze świecą sprawnej no.gif ,Celica VII 1.8 VVTi TS-ale tu compressor zamiast świstaka

Impreza GT,EVO

Napisano

> Celica VII 1.8 VVTi TS-ale tu compressor zamiast świstaka

Przecież to jest wolnossące

Napisano

Ts 193hp jak by nie patrzeć nie jest silnikiem N/A tylko doładowanym-nie turbiną a compresorem.

N/A ma 143hp.

Napisano

> Ts 193hp jak by nie patrzeć nie jest silnikiem N/A tylko doładowanym-nie turbiną a compresorem.

> N/A ma 143hp.

Daj wiarygodne info.. Znajomy miał taką Celicę i nie pamiętam żeby tam świstał kompresor. IMO to wolnossak.

Napisano

> Ts 193hp jak by nie patrzeć nie jest silnikiem N/A tylko doładowanym-nie turbiną a compresorem.

> N/A ma 143hp.

Słyszysz tu kompresor ?? Typowa wolnossąca wiertarka..

VVTLI

Quote:

VVTL-i (Variable Valve Timing and Lift intelligent system) is an enhanced version of VVT-i that can alter valve lift (and duration) as well as valve timing. In the case of the 16 valve 2ZZ-GE, the engine head resembles a typical DOHC design, featuring separate cams for intake and exhaust and featuring two intake and two exhaust valves (four total) per cylinder. Unlike a conventional design, each camshaft has two lobes per cylinder, one optimized for lower rpm operation and one optimized for high rpm operation, with higher lift and longer duration. Each valve pair is controlled by one rocker arm, which is operated by the camshaft. Each rocker arm has a slipper follower mounted to the rocker arm with a spring, allowing the slipper follower to freely move up and down with the high lobe without affecting the rocker arm. When the engine is operating below 6000-7000 rpm (dependent on year, car, and ECU installed), the lower lobe is operating the rocker arm and thus the valves, and the slipper-follower is freewheeling next to the rocker arm. When the engine is operating above the lift engagement point, the ECU activates an oil pressure switch which pushes a sliding pin under the slipper follower on each rocker arm. The rocker arm is now locked into slipper-follower's movements and thus follows the movement of the high rpm cam lobe, and will operate with the high rpm cam profile until the pin is disengaged by the ECU. The lift system is similar in principle to Honda VTEC operation.

The system was first used in 1999 Toyota Celica SS-II with 2ZZ-GE. Toyota has now ceased production of its VVTL-i engines for most markets, because the engine does not meet Euro IV specifications for emissions. As a result, this engine has been discontinued on some Toyota models, including that of the Corolla T-Sport (Europe), Corolla Sportivo (Australia), Celica, Corolla XRS, Toyota Matrix XRS, and the Pontiac Vibe GT, all of which had the 2ZZ-GE engine fitted. The Lotus Elise continues to offer the 2ZZ-GE and the 1ZZ-FE engine, while the Exige offers the engine with a supercharger.

Napisano

> Volvo v40 T4

> Fiat coupe 2.0.20v t

> Astra coupe 2.0.16v T tylko chyba 2001r

> Celica GT4-ze świecą sprawnej ,Celica VII 1.8 VVTi TS-ale tu compressor zamiast świstaka

> Impreza GT,EVO

Celica gt4 to ciężka krowa...

Napisano

> Porypałem,bo za dopłatą był do TS-ów

Dokładniej to cały kit TRD zlosnik.gif20.GIF

Napisano
  • Autor

Podobno lancuchy wymagajace wymiany co 200 Tysiecy, problemy z elektronika, problemy z panewami ze wzgledu na plastikowe lyzwy lancucha... Takie argumenty przeciw uslyszalem.

Napisano

punto gt

Napisano
  • Autor

Jasne, potem walka z ruda i swietna kondycja auta.. Licze jednak na madrzejsze porady...

Napisano

> Jasne, potem walka z ruda i swietna kondycja auta.. Licze jednak na madrzejsze porady...

Fiat Coupe jest najszybszym autem za te pieniądze ok.gif

Napisano
  • Autor

Generalnie zgadzam sie, ale szukam czegos czym beda mogly podróżować 4 osoby..

Napisano

> Generalnie zgadzam sie, ale szukam czegos czym beda mogly podróżować 4 osoby..

Lancia K Coupe 2,0 Turbo

Rover 220 Turbo ale minimalnie za stary jest -1998

Nic innego o fajnyach osiagach mieszczącego się w tej kasie i równocześnie jeżdżącego nie przychodzi mi do głowy...

Napisano

> Generalnie zgadzam sie, ale szukam czegos czym beda mogly podróżować 4 osoby..

i mogą, auto jest czteroosobowe i z tyłu nie ma tragedi smile.gif

Napisano

> Lancia K Coupe 2,0 Turbo

Znaleźć w dobrym stanie graniczy z cudem, zwłaszcza jeśli przytarta w tylną ćwiartkę. Ale auto samo z siebie serduszka.gif sąsiad ma taką a ja się czaję na 2.4 benzin tylko właśnie przytarta z boku :/

Napisano

Subaru Forester

Poleciłbym Imprezę, ale w tej kasie nie znajdziesz sensownego GT.

Chyba, ze kupisz taką za 5k i pozostałe 10k wrzucisz w silnik i zawieszenie zlosnik.gif

Napisano

> Znaleźć w dobrym stanie graniczy z cudem, zwłaszcza jeśli przytarta w tylną ćwiartkę. Ale auto samo

> z siebie sąsiad ma taką a ja się czaję na 2.4 benzin tylko właśnie przytarta z boku :/

Znaleść taką w dobrym stanie można w dwa dni. Pytanie czy Cię stać?

Napisano

> Lancia K Coupe 2,0 Turbo

Wiem, że nie jest to przedmiotem rozmowy, ale piszę to za każdym razem kiedy ktoś poleca ten samochód.

Miała go moja znajoma i potoczna nazwa tej Lancii brzmiała 'smoczyca'.

Jakieś super szybkie toto nie jest a wciąga 17l stojąc na światłach zlosnik.gif

Napisano

> Wiem, że nie jest to przedmiotem rozmowy, ale piszę to za każdym razem kiedy ktoś poleca ten

> samochód.

> Miała go moja znajoma i potoczna nazwa tej Lancii brzmiała 'smoczyca'.

> Jakieś super szybkie toto nie jest a wciąga 17l stojąc na światłach

Jasne... A przy spokojnej jeździe 25. Ciekawe ile przy bucie w podłodze?

Napisano

> Jasne... A przy spokojnej jeździe 25. Ciekawe ile przy bucie w podłodze?

Jak widać, to Ty jesteś specjalistą, więc pewnie wiesz lepiej grinser006.gif

Ja opieram się na egzemplarzu który posiadała moja znajoma i którym trochę jeździłem- może był zepsuty.

Napisano

> Jak widać, to Ty jesteś specjalistą, więc pewnie wiesz lepiej

Ależ skąd. Ja tylko pytam ile paliła jak się dało do pieca.

> Ja opieram się na egzemplarzu który posiadała moja znajoma i którym trochę jeździłem- może był

> zepsuty.

Nie mam pojęcia, te które ja znam palą mniej. No chyba, że ktoś jeżdżąc po mieście notorycznie bawi się Overboostem , ale wtedy każda Turbo benzyna pije kosmiczne ilości.

Napisano

> Jasne, potem walka z ruda i swietna kondycja auta.. Licze jednak na madrzejsze porady...

każde auto można kupić zadbane albo nie, kumpel kupując galanta szukał takiego co podwozie będzie nie zardzewiałe i znalazł sprowadzonego, w takim starym aucie którego szukasz nie są już ważne obiegowe opinie i stan konkretnego egzemplarza

Napisano
  • Autor

Yyyyy... to co przepraszam jest wazne?? bo dla mnie np. priorytetem wlasnie jest dosc dobra opinia i bezproblemowo dostepne graty...

Napisano

> Yyyyy... to co przepraszam jest wazne?? bo dla mnie np. priorytetem wlasnie jest dosc dobra opinia

> i bezproblemowo dostepne graty...

To kupuj coś z VAG-a i będziesz miał łatwą dostępność gratów i dobre opinie. Chociaż w tej kasie to szukałbym naprawdę ładnej sztuki a potem martwił się co o nim mówią.

Napisano
  • Autor

zamiar jest szukac ladnej sztuki, ale mozna kupic ladna sztuke i potem niewyrabiac na bieżącą ekspolatacje, bo ceny czesci beda z kosmosu, a mozna kupic auto typowe gdzie nie bedzie z tym problemu...

Napisano

> zamiar jest szukac ladnej sztuki, ale mozna kupic ladna sztuke i potem niewyrabiac na bieżącą

> ekspolatacje, bo ceny czesci beda z kosmosu, a mozna kupic auto typowe gdzie nie bedzie z tym

> problemu...

Ceny części i dostępność są bardzo podobne w autach z tych roczników także ten wariant można pominąć

Napisano

myślę, że w przypadku punto GT ceny części Cię nie przerażą

Napisano

> zamiar jest szukac ladnej sztuki, ale mozna kupic ladna sztuke i potem niewyrabiac na bieżącą

> ekspolatacje, bo ceny czesci beda z kosmosu, a mozna kupic auto typowe gdzie nie bedzie z tym

> problemu...

Myślę że w "kilkunastoletnim" samochodzie ceny części będą na podobnym poziomie. A i wiek będzie też swoje odgrywał, nawet jeśli jest zadbany to zmęczenie materiału da o sobie znać. Ja bym jednak celował w vaga. Kumpel teraz kupił A3 1.8T do rejestracji 1999 rok za lekko ponad 10kzł.

Napisano
  • Autor

Mysle ze jednak nie do konca masz racje...

Napisano
  • Autor

powiem dobitniej, nie chce Punto GT, tak poprostu...

Napisano
  • Autor

Wyglada milo, ale nie znam kompletnie auta...

Napisano

> Wyglada milo, ale nie znam kompletnie auta...

Jak sporo aut z Brytanii - rozwiazania inzynierskie super, materialy i wykonanie slabiutkie grinser006.gif Ale zdecydowanie oryginalny i szybki.

Napisano

> Auta ktore dzisiaj mozna kupic w normalnych pieniadzach czyli powiedzmy ze 14-15 tysiecy. Segment

> aut to klasa B-C... Szukam nowej zabawki i narazie nic poza nudnymi jak flaki z olejem autami

> z grupy VW mi nie przychodzi do glowy :/

Piszesz niżej że ma byc typowe.

Nie wymyslisz nic lepszego niż coś od VAGa wink.gif

1.8T i tylko wybierz sobie budę zlosnik.gif

Najszybszy będzie Fiat Coupe 2.0 20VT. To już też ktoś napisał. Z tyłu jest sporo miejsca.

Ostatnio Fiatem Coupe jechałem co prawda ze 4 lata temu, ale pamiętam że było zupełnie luźno ok.gif

Napisano
  • Autor

tak tak.... Nie chce alfy, Gtv potrafi przyspozyc bolu glowy w czesciach niestety...

Napisano

> tak tak....

W tych rocznikach silinki benzynowe z turbo to jakis ulamek procenta...

Tu nie ma co wybrzydzac przy takim budzecie, tylko brac to co bedzie jeszcze w znosnym stanieok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.