Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kamerka samochodowa/ rejestrator trasy

Featured Replies

Napisano

> Ponizej moj przykladowy filmik z tej kamery

przecież nawet na >stopie< się nie zatrzymałeś facepalm%5B1%5D.gif

jaki kierownik taka kamera zlosnik.gif

Napisano

> przecież nawet na jaki kierownik taka kamera

yikes.gifyikes.gifyikes.gif

Nigdy w zyciu nie widzialem, zeby ktos sie w Irlandii na stopie zatrzymywal.

Podobnie jak uzywanie kierunkowskazow to zadkosc, a ludzie w lusterka patrza wsumie tylko okazyjnie, i to tez tylko pod warunkiem ze je maja bo jeszcze nie urwali ich gdzies na waskiej drodze.

Napisano

> Nigdy w zyciu nie widzialem, zeby ktos sie w Irlandii na stopie zatrzymywal.

> Podobnie jak uzywanie kierunkowskazow to zadkosc, a ludzie w lusterka patrza wsumie tylko

> okazyjnie, i to tez tylko pod warunkiem ze je maja bo jeszcze nie urwali ich gdzies na waskiej

> drodze.

i Ty w mig te dobre zwyczaje yrlandzkie przejąłeś? zlosnik.gif pogratulować! no.gif

już nie jeden półgłów wyskoczył mi z takiego parkingu prosto przed dziób, bo gruba linia i znak STOP przecież na wyspach nic nie znaczą hehe.gif

Napisano

> Imho wręcz przeciwnie. Niektórzy zamiast pilnować własnego nosa będą stwarzać zagrożenie na drodze

> żeby dobre ujęcie złapać. Wszystko jest dla ludzi, ale nie dla wszystkich. Co widać nawet po

> niektórych AKowiczach wrzucających swoje "produkcje".

Zgadzam sie ok.gif Moda na te kamerki to jakas glupota imho, bo ci ktorzy maja te kamerki to sami powoduja zagrozenie, gdy chca jak najciekawsze sytuacje filmowac. Dokladnie to mialem pisac na HP w wątkach gdzie niektorzy stąd wrzucaja swoje filmy - nie wiem dlaczego to robia - czy az takie kompleksy maja czy co? niewiem.gif

Napisano

> Zgadzam sie Moda na te kamerki to jakas glupota imho, bo ci ktorzy maja te kamerki to sami

> powoduja zagrozenie, gdy chca jak najciekawsze sytuacje filmowac. Dokladnie to mialem pisac na

> HP w wątkach gdzie niektorzy stąd wrzucaja swoje filmy - nie wiem dlaczego to robia - czy az

> takie kompleksy maja czy co?

Ale co jest zlego w wrzucaniu swoich filmow?

Napisano

> bo ci ktorzy maja te kamerki to sami powoduja zagrozenie, gdy chca jak najciekawsze sytuacje filmowac.

No nie wiem... Po dwóch tygodniach od zamontowania, zapomniałem że ją mam. Do tego stopnia, ze kiedyś przez kilka minut tłumaczyłem swojej zona.gif gdzie znajduje się pewna firma i dopiero na drugi dzień puknąłem się w czoło po co strzępiłem język, skoro nagrała się cała droga do niej, kiedy sam tam jechałem smile.gif

A kamerka przydaje się nie tylko do celów "własnych". Niedawno byłem świadkiem kolizji, która rozegrała się dosłownie na moich oczach. I pewnie bym odjechał, bo ofiar nie było i nikt nie potrzebował pomocy, ale "ukierunkowany na ortalion" młody kierowca i jego trzech pasażerów-"świadków" usiłowało wmówić kierowniczce drugiego auta, że oni stali przed skrzyżowaniem czekając na zielone, i kiedy się zapaliło ruszyli i przypakowali kierowniczce, która "nagle pojawiła się na skrzyżowaniu". Postanowiłem poczekać na policję, bo prawda była taka, że to ortaliony chciały zdążyć na wczesnym czerwonym. Kiedy przyjechali i młodzi gniewni przekonywali do swojej wersji wydarzeń policjanta i panią, która była już tak zakrzyczana, że była bliska złamania się, zaprosiłem drugiego mundurowego do auta i pokazałem nagranie.

OK, jestem menda i kapuś. I stary ORMOwiec zlosnik.gif

Pozdroofka

Napisano

> OK, jestem menda i kapuś. I stary ORMOwiec

> Pozdroofka

Postawa wzorowa claps.gif

Napisano

> znalazłem tylko na ebay.

> a taki ?:

> M1 GPS z alledrogo

rozdzielczość 640 x 480

oj nie będzie pan zadowolony.............. zlosnik.gif

Napisano

> Ja mam kamerke na stałe skręconą i wyregulowaną z przyssawką. Wiec po prostu odsysam, przysysam,

> nic nie zwilżam - zajmuje to 1-2 sek

No tak - okazało się, że wysunęła się metalowa os dźwigni przyssawki ; po wlożeniu na miejsce przyssawka trzyma mocno. Ot chińszczyzna zlosnik.gif

post-147237-14352514844475_thumb.jpg

Napisano

> To zupełnie tak jak miłość do passata.

a kto tutaj pisal cos o milosci do passata? niewiem.gif

Napisano

> Ale co jest zlego w wrzucaniu swoich filmow?

Zlego nic, ale ja widze w wiekszosci przypadkow takie podejscie "patrzcie jak ja jezdze dobrze, a te debile nie potrafia jezdzic" wink.gif

Napisano

> Zlego nic, ale ja widze w wiekszosci przypadkow takie podejscie "patrzcie jak ja jezdze dobrze, a

> te debile nie potrafia jezdzic"

Od kogoś trzeba się uczyć. tongue.gif Może w końcu zniknie ogólne olewanie przepisów? Nawet tych logicznych w rodzaju zakazu wyprzedzania na przejściach dla pieszych, czy też przejeżdżania na czerwonym.

dranio

Napisano

To 720p jest jakieś fikcyjne no.gif

Napisano

> To 720p jest jakieś fikcyjne

720p jest, ale ostrosc obrazu jest tragiczna niestety...

Dlatego mowie - odradzam.

Napisano

Czy ktoś wie, czym się różni ta kamera za 95 zł od tej z Reala za 189 zł?

rejestr1.jpg

rejestr5.jpg

Link do aukcji

Napisano

ja mam wlasnie u siebie cos takiego, na pewno nie licz na jakosc hd 270751858-jezyk.gif

Napisano

> ja mam wlasnie u siebie cos takiego, na pewno nie licz na jakosc hd

Interesuje mnie, aby było widać, że miałem zielone światło itd. Nie mam zamiaru nikogo z tym ganiać.

Pytam o ten model dlatego, bo wygląda identycznie z Omegą OM205 a jest 1/3 tańsza.

Napisano

Nie wiem, ale moja wygląda inaczej. Z ciekawości otworzyłem (nie ma plomb) zlosnik.gif285558694-Kamerka-p%B3ytka1M.jpg

Napisano

I z drugiej strony

Akumulatorek i złacze obiektywu przyklejone klejem termotopliwym... 285558700-Kamerka-plytka2M.jpg

post-147237-14352514846619_thumb.jpg

Napisano

> Interesuje mnie, aby było widać, że miałem zielone światło itd. Nie mam zamiaru nikogo z tym

> ganiać.

> Pytam o ten model dlatego, bo wygląda identycznie z Omegą OM205 a jest 1/3 tańsza.

takie rzeczy widac bez problemu ok.gif

Napisano

> Nie wiem, ale moja wygląda inaczej. Z ciekawości otworzyłem (nie ma plomb)

A więc Twoja to jest to samo co Media-Tech MT4036.

Oprócz tego widzę dwa modele Omegi - OM202 i OM205, oczywiście mają identyczne parametry smile.gif

Napisano

> A więc Twoja to jest to samo co Media-Tech MT4036.

> Oprócz tego widzę dwa modele Omegi - OM202 i OM205, oczywiście mają identyczne parametry

a co myślicie o k2000? kosztuje toto~ 150zł

Napisano

> a co myślicie o k2000? kosztuje toto~ 150zł

za te pieniądze tak ok.gif ale z jakością 720p to też niewiele ma wspólnego zlosnik.gif

Napisano

ja jeszcze zauwazyłem 1 , moze drobna róznicę. Moja kamerka ma kabelek z wtyczką do gniazda zapalniczki oraz mini USB. A tutaj widzę kabelek z wtykiem mini Jack. Wiadomo że łatwiej się go wkłada do otworu oink.gif

Napisano

We wszystkich tych niskobudżetowych nie widać numerów rejestracyjnych innych aut. Niby HD, ale pewnie interpolowane z 320x200 albo mają taki lichy obiektyw, który w ogóle nie daje ostrego obrazu*. Zaleta jest taka, że można ustawić niższą rozdzielczość nagrywania i nie będzie różnicy w stosunku do niby-HD, a nośnik pamięci starczy na dłużej

* Tak było i jeszcze bywa z telefonami komórkowymi - mają niby super aparat foto z bajerami i matrycą pińcet megapikseli, ale "wąskim gardłem" staje się kiepski malutki obiektywik. Podejrzewam, że w tych kamerkach elektronika też jest super, ale obiektyw jest plastikowy chiński za dolara.

Napisano

> We wszystkich tych niskobudżetowych nie widać numerów rejestracyjnych innych aut. Niby HD, ale

> pewnie interpolowane z 320x200 albo mają taki lichy obiektyw, który w ogóle nie daje ostrego

> obrazu*. Zaleta jest taka, że można ustawić niższą rozdzielczość nagrywania i nie będzie

> różnicy w stosunku do niby-HD, a nośnik pamięci starczy na dłużej

> * Tak było i jeszcze bywa z telefonami komórkowymi - mają niby super aparat foto z bajerami i

> matrycą pińcet megapikseli, ale "wąskim gardłem" staje się kiepski malutki obiektywik.

> Podejrzewam, że w tych kamerkach elektronika też jest super, ale obiektyw jest plastikowy

> chiński za dolara.

zgoda, ale lepszy fryc niż nic - jak mu kto brzydko na drodze uczyni i blaszkie zmaltretuje, to już spokojna jego głowa - byłem tu i tu a płacisz ty tu grinser006.gif

Napisano

> a co myślicie o k2000? kosztuje toto~ 150zł

A gdzie to znalazłeś?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.