Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kamerka samochodowa/ rejestrator trasy

Featured Replies

Napisano

Witam

Jaka warto kupic ?

Jaka kwote trzeba przygotwac zeby "byl" sens kupna?

Jak z przydatnoscia u Was ?

PS wiem ze temat byl walkowany ale nie potrafie nic konkretnego znalezc

Napisano

Widze kolega też oglądał turbo kamere zlosnik.gif najlepiej poszukać takiej z jakąś"sensowną rozdzielczościa" nie sugerować sie tylko napisem HD w nazwie smile.gif dobrze jak ma wbudowany gps ok.gif na alledrogo jest tego sporo i z tego co widać przeważaja produkty z dalekiego wschodu icon_rolleyes.gif na kąciku ma kilka osób więc fajnie jakby sie podzielili swoimi spostrzeżeniami smile.gif

Napisano

> Widze kolega też oglądał turbo kamere

Bardzo podobała mi się wypowiedź Pana Andrzeja Markowskiego(psycholog transportu), zwłaszcza fragment o Jasiu i Wojtku a także wcześniejsze stwierdzenie nt. wychowawców.

Prof. Janusza Czapiński(socjolog) też fajnie wypunktował.

Nie będę dokładnie przytaczał ich wypowiedzi bo mogłoby to być potraktowane jako wycieczka osobista w kierunku autora wątku.

Pozdrawiam BAS

Ps. Moim mistrzem jest Pan Zbigniew Bidziński(ten od P206), któremu się wydaje, że po 6 latach hamulce powinny być dziewicze bo on przejechał tylko 32128km sciana.gif Jakoś nie wyobrażam sobie niezaglądania do hamulców(nawet z tyłu) przez 6lat,tyle że ja zużywam hamulce w krótszym czasie bo jeżdżę "odrobinę" więcej niż ten Pan. Obawiam się, że producent też nie wpadł na to, że ktoś będzie robił ~5kkm rocznie.

Napisano

> Bardzo podobała mi się wypowiedź Pana Andrzeja Markowskiego(psycholog transportu), zwłaszcza

> fragment o Jasiu i Wojtku a także wcześniejsze stwierdzenie nt. wychowawców.

> Prof. Janusza Czapiński(socjolog) też fajnie wypunktował.

> Nie będę dokładnie przytaczał ich wypowiedzi bo mogłoby to być potraktowane jako wycieczka osobista

> w kierunku autora wątku.

> Pozdrawiam BAS

> Ps. Moim mistrzem jest Pan Zbigniew Bidziński(ten od P206), któremu się wydaje, że po 6 latach

> hamulce powinny być dziewicze bo on przejechał tylko 32128km Jakoś nie wyobrażam sobie

> niezaglądania do hamulców(nawet z tyłu) przez 6lat,tyle że ja zużywam hamulce w krótszym

> czasie bo jeżdżę "odrobinę" więcej niż ten Pan. Obawiam się, że producent też nie wpadł na to,

> że ktoś będzie robił ~5kkm rocznie.

a kamerke masz? bo ja również myslę nad zakupem grinser006.gif

Napisano

> kamerke masz? bo ja również myslę nad zakupem

Przyznam, że parę razy(jak ktoś mnie zagotował na drodze) myślałem nad jej zakupem, ale stwierdziłem, że nie widzę u siebie objawów syndromu jasia a nie chciałbym ryzykować ich odkrycia.

Chcesz żyć w "Roku 1984"?

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Przyznam, że parę razy(jak ktoś mnie zagotował na drodze) myślałem nad jej zakupem, ale

> stwierdziłem, że nie widzę u siebie objawów syndromu jasia a nie chciałbym ryzykować ich

> odkrycia.

> Chcesz żyć w "Roku 1984"?

> Pozdrawiam BAS

przy 10kkm miesięcznie muszę posiadać takie cudo - różne sytuacje się zdarzają oslabiony.gif

Napisano

ktory to odcinek turbo kamery ??:>

ja u siebie mam, ale nie sluzy mi ona do nagrywania wykroczen innych kierowcow smile.gif kupilem najtansza, dalem cos kolo 120 zl i do tego karte 16 GB. Dziala plynnie, nie zacina sie takze nie narzekam ok.gif

Napisano

> ktory to odcinek turbo kamery ??:

> ja u siebie mam, ale nie sluzy mi ona do nagrywania wykroczen innych kierowcow kupilem najtansza,

> dalem cos kolo 120 zl i do tego karte 16 GB. Dziala plynnie, nie zacina sie takze nie narzekam

a jakiś filmik możesz podrzucić?

Napisano

> przy 10kkm miesięcznie muszę posiadać takie cudo - różne sytuacje się zdarzają

Musisz czy chcesz? Jak sobie radzisz bez tego "niezbędnego gadżetu" teraz?

Nie wystarczy Ci, że jak parkujesz to chowasz radyjko i nawigację?

Pozdrawiam BAS

Napisano

> ktory to odcinek turbo kamery ??:

Sezon 9, odcinek 14 z 15.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Musisz czy chcesz? Jak sobie radzisz bez tego "niezbędnego gadżetu" teraz?

> Nie wystarczy Ci, że jak parkujesz to chowasz radyjko i nawigację?

> Pozdrawiam BAS

cb używam ale chować nie muszę na szczęście smile.gif co do navi - uzywam ale sporadycznie.

nie jest to niezbędny gadget, ale mam coraz więcej wymuszeń i chamskich zachowań bo zacząłem sam jeździć ostrożniej dlatego chcę.

Napisano

> nie jest to niezbędny gadget, ale mam coraz więcej wymuszeń i chamskich zachowań bo zacząłem sam

> jeździć ostrożniej dlatego chcę.

Ludziom ostatnio odbija, ale nie wiem czy jest to wystarczający powód, żeby kupować taki gadżet.

Pominąwszy argumenty, których użyłem kiedyś w innym wątku na ten temat, to może nas prowadzić do Roku 1984, że nie wspomnę o konotacjach z Polską sprzed 1989r.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Ludziom ostatnio odbija, ale nie wiem czy jest to wystarczający powód, żeby kupować taki gadżet.

> Pominąwszy argumenty, których użyłem kiedyś w innym wątku na ten temat, to może nas prowadzić do

> Roku 1984, że nie wspomnę o konotacjach z Polską sprzed 1989r.

> Pozdrawiam BAS

po części masz rację - jeśli będę miał kamerkę to będę używał jej z głową - tylko wtedy gdy będzie bardzo niebezpiecznie użyję nagrania - a nie jak burak z Łodzi, który stoi na skrzyżowaniach i robi fotki ludziom bez pasów... nono.gif

Napisano

> po części masz rację - jeśli będę miał kamerkę to będę używał jej z głową - tylko wtedy gdy będzie

> bardzo niebezpiecznie użyję nagrania

IMO dopiero w momencie kolizji i ewentualnych wątpliwości.

> - a nie jak burak z Łodzi, który stoi na skrzyżowaniach i

> robi fotki ludziom bez pasów...

Dziadek był pionierem, teraz masz całe rzesze ludków z debilokamerkami, tu masz największe zagęszczenie debilokamerek.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> IMO dopiero w momencie kolizji i ewentualnych wątpliwości.

> Dziadek był pionierem, teraz masz całe rzesze ludków z debilokamerkami, tu masz największe

> zagęszczenie debilokamerek.

> Pozdrawiam BAS

Kolego, ciśnienie cis skoczyło czy co? Ja dzięki kamerze zamontowanej na motocyklach, diametralnie zmieniłem ocenę zdarzenia drogowego prze policję w dwóch przypadkach. W jednym z zajść uczestniczyłem ja i wielce zasłużony instruktor jazdy, który w sposób chamski i skrajnie niebezpieczny wymusił na mnie pierszeństwo. Gdyby nie kamera to zasłużony w gminie dziadek pierdoła zostałby zapewne potraktowany przez sąd jak wyrocznia - tymczasem został skazany wyrokiem sądu na wysoką grzywną i odebranie uprawnień na rok - strasznie krzyczał i gestykulował pod koniec nagrania!

Napisano

> Kolego, ciśnienie cis skoczyło czy co? Ja dzięki kamerze zamontowanej na motocyklach, diametralnie

> zmieniłem ocenę zdarzenia drogowego prze policję w dwóch przypadkach. W jednym z zajść

> uczestniczyłem ja i wielce zasłużony instruktor jazdy, który w sposób chamski i skrajnie

> niebezpieczny wymusił na mnie pierszeństwo. Gdyby nie kamera to zasłużony w gminie dziadek

> pierdoła zostałby zapewne potraktowany przez sąd jak wyrocznia - tymczasem został skazany

> wyrokiem sądu na wysoką grzywną i odebranie uprawnień na rok - strasznie krzyczał i

> gestykulował pod koniec nagrania!

Nie czepiam się wykorzystania nagrania w razie kolizji/wypadku, ale uważam, że większość ludzi potraktuje to jako przedłużenie... i będzie robić to co robili tw, czyli będą biegać/wysyłać to do policji, która zamiast zajmować się innymi sprawami, będzie poprawiać sobie statystyki.

EDIT: Posłuchaj co mówili o tym zjawisku psycholog transportu i socjolog, o których wcześniej pisałem. Mówili mniej więcej to samo co ja, tyle że nie ryzykując bana mogli pozwolić sobie na określenie tego zjawiska w sposób bardziej konkretny.

Kolejna sprawa to, że niewiele osób zauważa, że zmierzamy w kierunku świata Orwell'a, teraz wszystkim podobają się zabawki a za kilka lat może nie być już tak kolorowo. Chciałbyś, żeby operator rejestrował wszystkie Twoje rozmowy i w odległej przyszłości na prośbę stosownych organów je udostępnił, dzięki czemu organy państwa chcące Cię zniszczyć będą miały w łapce broń przeciwko Tobie? Uprzedzając argument, że technicznie operator nie może albo go na to nie stać to informuję, że nie stanowi to żadnego problemu.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Moda na kamerki sie tak rozpowszechniła, że np. w gazetce Real jest rejestrator Omega za 189 PLN zlosnik.gif Znalazłem jego test i przy okazji dowiedziałem się, że inny market sprzedaje po 169 zł zlosnik.gif

IMO bardzo dobra rzecz, masowe uzywanie być moze wypleni chamstwo na drogach i przyczyni się do zmniejszenia ilości wypadków smile.gif

Napisano

> Moda na kamerki sie tak rozpowszechniła, że np. w gazetce Real jest rejestrator Omega za 189 PLN

> Znalazłem jego test i przy okazji dowiedziałem się, że inny market sprzedaje po 169 zł

> IMO bardzo dobra rzecz, masowe uzywanie być moze wypleni chamstwo na drogach i przyczyni się do

> zmniejszenia ilości wypadków

jaki market ma ten rejestrator w cenie 169zł?

Napisano

Nie wiem po co się tak spinasz? Masz styl jazdy taki ,ze masz się czego obawiać? Na naszych drogasz pojawia się coraz więcej debili i ludzie maja poprostu dość "dzikiego zachodu". Biora sprawy we własne ręce, bo jak życie pokazuje w wielu przypadkach prawo ma ich gdzieś. Nie mam kamerki, ale jestem zwolennikiem montowania ich, moze kilku debili zacznie się obawiać, że ktoś ich poczynania na drodze może nagrać i udostepnić policji, bo na na to, że sami sie opamiętają nie liczyłbym.

Napisano

Ty chyba masz jakiś problem, albo ktoś ukręcił na Ciebie bat przy pomocy takiej kamerki... Skoro ludzie piszą, że doszli swoich racji z pomocą nagrania, to dlaczego zaprzeczasz sensowności ich stosowania?

PS: Sam się zastanawiam nad zakupem, ale do nagrywania tras rajdów czy przejażdżek wink.gif

Napisano

> jaki market ma ten rejestrator w cenie 169zł?

trzeba by spytac autora testu

Ja się domyślam, ale na HP było ostrzeżenie, że tej nazwy nie wolno wymieniać rotfl.gif

Napisano

> trzeba by spytac autora testu

> Ja się domyślam, ale na HP było ostrzeżenie, że tej nazwy nie wolno wymieniać

to rzuć na Priv a tak nawiasem mówiąc to skoro wymieniłeś Real to i resztę też można ok.gif

Napisano

jak masz tel z andkiem to jest sporo aplikacji ktore to nagraja ze zwyklego uchwytu

ja tak czasem robie

programik alap recorder hd

Napisano

> to rzuć na Priv a tak nawiasem mówiąc to skoro wymieniłeś Real to i resztę też można

Też poproszę.

Napisano

> Nie czepiam się wykorzystania nagrania w razie kolizji/wypadku, ale uważam, że większość ludzi

> potraktuje to jako przedłużenie...

popieram, precz z samozwanczymi szeryfami

> Kolejna sprawa to, że niewiele osób zauważa, że zmierzamy w kierunku świata Orwell'a

i tu tez racja, wiekszosc ludzi nie protestuje kiedy sie im po trochu wolnosc zabiera ubierajac to w ladne slowka. A kiedys moze byc za pozno.

"wylacz telewizor - wlacz myslenie", niestety to chyba za trudne dla wiekszosci oslabiony.gif

Napisano

> to rzuć na Priv a tak nawiasem mówiąc to skoro wymieniłeś Real to i resztę też można

ale ja sie tylko domyslam ze chodzo o Lidla

Moze ktoś znajdzie i się podzieli smile.gif

Napisano

http://www.youtube.com/user/MrBullowy?feature=mhee

kupilem 1 wszy w realu ale sie okazalo ze inny model i nagrywa z gorsza jakoscia , mozna go poznac ze nie ma diod ir , ew popros o rozpakowanie w sklepie jak nie ma diod nie kupuj bo na opakowaniu bylo napisane ze om 202 a w srodku tansza wersjia , ja zamowilem w necie koniecznie model om 202 omega

http://www.henryx.pl/omega-kamera-samoch-lcd-uchwyt-om202.html

Napisano

> ale ja sie tylko domyslam ze chodzo o Lidla

> Moze ktoś znajdzie i się podzieli

widocznie juz była bo brak no.gif

Napisano

Ten z gazetki - zał.

Nie pokazuja obiektywu - czyli kant?

285548920-Omega.jpg

post-147237-14352514824929_thumb.jpg

Napisano

> Ten z gazetki - zał.

> Nie pokazuja obiektywu - czyli kant?

ale jest opisane, że nagrywanie nocą na podczerwień, bez diod IR nie ma takiej opcji hmm.gif

Napisano

> Ps. Moim mistrzem jest Pan Zbigniew Bidziński(ten od P206), któremu się wydaje, że po 6 latach

> hamulce powinny być dziewicze bo on przejechał tylko 32128km Jakoś nie wyobrażam sobie

> niezaglądania do hamulców(nawet z tyłu) przez 6lat,tyle że ja zużywam hamulce w krótszym

> czasie bo jeżdżę "odrobinę" więcej niż ten Pan. Obawiam się, że producent też nie wpadł na to,

> że ktoś będzie robił ~5kkm rocznie.

ja nie pojmuję, że w książce przeglądy są opisane tylko przez pryzmat km, we wszystkich książkach jakie widziałem były kkm i m-ce

Napisano

> ale jest opisane, że nagrywanie nocą na podczerwień, bez diod IR nie ma takiej opcji

przejdę się do Reala i obejrzę zlosnik.gif

Napisano

> przejdę się do Reala i obejrzę

patrzac na ich strone na zdjeciu jest z ir 270751858-jezyk.gif

Napisano

> popieram, precz z samozwanczymi szeryfami

> i tu tez racja, wiekszosc ludzi nie protestuje kiedy sie im po trochu wolnosc zabiera ubierajac to

> w ladne slowka. A kiedys moze byc za pozno.

> "wylacz telewizor - wlacz myslenie", niestety to chyba za trudne dla wiekszosci

Problemem chyba jest sposób kształcenia, który w niewystarczający sposób uczy samodzielnego myślenia. Niestety dopóki jeden z drugim nie poczują na własnej skórze do czego doprowadzili to pewnie nic się nie zmieni a nawet jak poczują to szczerze wątpię czy będą dostrzegać związek przyczynowo-skutkowy.

Niestety takie mamy społeczeństwo, długie lata komunizmu w wyraźny sposób odcisnęły się na mentalności.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> ja nie pojmuję, że w książce przeglądy są opisane tylko przez pryzmat km, we wszystkich książkach

> jakie widziałem były kkm i m-ce

Bo pewnie jest opisana wymiana oleju, filtrów, czy płynu hamulcowego, ale komuś się zapomniało o okresowej kontroli samych hamulców, ASO machnęło na to ręką a klient sam na to nie wpadł.

Do hamulców zaglądam jak się po zapiekają po zimie, ewentualnie jak coś się z nimi dzieje, ale u mnie się jeszcze nie zdarzyło, żeby klocki/szczęki przeżyły tyle lat. Gdybym miał kupić nowy samochód, żeby nim jeździć ~5kkm rocznie to jeździłbym taksówkami.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Niestety takie mamy społeczeństwo, długie lata komunizmu w wyraźny sposób odcisnęły się na

> mentalności.

nie wiem czy to akurat kwestia bylych demoludow, wydaje mi sie ze to jest ogolnoswiatowa tendencja do permanentnej inwigilacji i oplatania czlowieka siecia nakazow, zakazow, "udogodnien" i tego typu rzeczy. Moze i wiekszosci to nie przeszkadza (obecnie!) ale mnie juz tak i to bardzo.

Napisano

> nie wiem czy to akurat kwestia bylych demoludow, wydaje mi sie ze to jest ogolnoswiatowa tendencja

> do permanentnej inwigilacji i oplatania czlowieka siecia nakazow, zakazow, "udogodnien" i tego

> typu rzeczy. Moze i wiekszosci to nie przeszkadza (obecnie!) ale mnie juz tak i to bardzo.

Na tej planecie żyje ~6mld ludzi, jaki procent z tej liczby stanowią jednostki potrafiące samodzielnie, perspektywicznie i w skali makro postrzegać świat?

Prosty eksperyment, bierzesz dowolnie wybrany fragment utworu, który wszystkim Polakom jest doskonale znany, czyli Pan Tadeusz i prosisz delikwenta o interpretację, czyli coś czym się męczy dzieci w podstawówce czy szkole średniej.

Maturatobzdura, tylko nie załam się.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> a jakiś filmik możesz podrzucić?

kiedys juz wrzucalem jakies przykladowe ;-)

wiadomo ze do hd to duzo brakuje, ale za cene 120 zl nie spodziewalem sie niczego lepszego smile.gif dla mnie najwazniejsze ze obraz jest plynny ok.gif

Napisano

> Nie czepiam się wykorzystania nagrania w razie kolizji/wypadku, ale uważam, że większość ludzi

> potraktuje to jako przedłużenie... i będzie robić to co robili tw, czyli będą biegać/wysyłać

> to do policji, która zamiast zajmować się innymi sprawami, będzie poprawiać sobie statystyki.

Czy wiecie że...

Skąd się bierze tak wysoka skuteczność niemieckiej policji? IMO z powodu, że o wszelkich wykroczeniach informuje ich społeczeństwo. Dotyczy to zarówno jazdy na autostradach, jak i parkowaniu w niedozwolonym miejscu itp.

Rozmawiamy tu często o chamstwie na drodze, o niezwykle niebezpiecznych zachowaniach innych kierowców, a próba przeciwdziałania spotyka się z zarzutami o zaszłościach komunizmu.

Pracowałem w Niemczech w czasach głębokiego komunizmu, kiedy to w Polsce można było spokojnie rozebrać kiosk Ruchu do fundamentów w centrum osiedla i nikt nie zadzwonił na milicję (pomijam fakt braku telefonów), bo telefon na milicję uważany był za donosicielstwo.

W Niemczech, natomiast, gdy stanęło się w niedozwolonym miejscu w jakiejś głębokiej dziurze osiedla mieszkaniowego, gdzie policja raczej nie miała powodu zaglądać, to w ciągu 5 minut pojawiał się samochód z dźwigiem i wywoził delikwenta na sąsiednie osiedle i "porzucał" gdzieś w miejscu gdzie parkowanie jest dozwolone. Skąd oni o tym fakcie wiedzieli? Od mieszkańców. Tam to dopiero było donosicielstwo, wszędzie i ciągle. To był norma. Chcieli porządku, to go mieli.

A u nas? Wiemy jak jest u nas.

Napisano

> Znalazłem jego test i przy okazji dowiedziałem się, że inny market sprzedaje po 169 zł

Witam,

Czuje się wywołany do tablicy, bo to mój test smile.gif

Kupiłem ten rejestrator w pierwszej promocji Reala - 2 miesiące temu. Wtedy OM-202 kosztował 169 zł.

Z perspektywy czasu jestem zadowolony z jakości.

Za te pieniądze to był dobry zakup!

Napisano

Niektóre rejestratory mają również pomiar prędkości możecie podać taki jeden przykładowy??

Pzd

Napisano

> i będzie robić to co robili tw, czyli będą biegać/wysyłać

> to do policji, która zamiast zajmować się innymi sprawami, będzie poprawiać sobie statystyki.

Rozroznij moze jeszcze policje od " drogowki ". Nie wiem jak Ty, ale ja wiem, ze dopuki czujesz sie bezkarny, doputy lamiesz przepisy. Jezeli bedziesz mial swiadomosc, ze mozesz zostac nagranym a co wazniejsze ukaranym to zanim walniesz babola czy swiadomie zlamiesz - zastanowisz sie czy warto.

Troche tych kilometrow robie i kuswicy serca dostaje, gdy widze debili przejezdzajacych na czerwonym lub gdy jade autostrada siedzacych mi na ogonie miszczow prostej ktorzy nigdy nie slyszeli o bezpiecznej odleglosci a najezdzaja przy nawet 120 km/h do 2 m od tylengo zderzaka !

wink.gif

Napisano

> Witam,

> Czuje się wywołany do tablicy, bo to mój test

> Kupiłem ten rejestrator w pierwszej promocji Reala - 2 miesiące temu. Wtedy OM-202 kosztował 169

> zł.

> Z perspektywy czasu jestem zadowolony z jakości.

> Za te pieniądze to był dobry zakup!

glupie pytanie... jest mozliwosc wylaczenia nagrywania dzwieku? zlosnik.gif

Napisano

> popieram, precz z samozwanczymi szeryfami

Co ma do rzeczy fakt, ze w celu poprawianeia kultury i bezpieczenstwa na drodze filmuje osoba prywana ?

Rownie dobrze moglbys nazwac kogos kapusem, kto przyczynil se do wyjasnienia przestepstwa. Troche mi Twoj przyklad kuleje.

Napisano

> Tak

A na jakiej zasadzie zaczyna i kończy nagrywać ?

Czujnik ruchu, czy może po otrzymaniu zasilania, czy po naciśnięciu przycisku ?

Napisano

> A na jakiej zasadzie zaczyna i kończy nagrywać ?

> Czujnik ruchu, czy może po otrzymaniu zasilania, czy po naciśnięciu przycisku ?

Kamerka jest podłączona do gniazda zapalniczki. Po przekreceniu stacyjki pojawia sie w nim zasilanie i kamerka zaczyna nagrywanie. Na tej samej zasadzie nagrywanie jest zatrzymywane. Dzieki temu nic nie trzeba naciskac, wszystko dzieje się automatycznie.

Napisano

> Kamerka jest podłączona do gniazda zapalniczki. Po przekreceniu stacyjki pojawia sie w nim

> zasilanie i kamerka zaczyna nagrywanie. Na tej samej zasadzie nagrywanie jest zatrzymywane.

> Dzieki temu nic nie trzeba naciskac, wszystko dzieje się automatycznie.

U mnie na zapalniczce jest zasilanie cały czas - czyli kicha będzie.

Napisano

> U mnie na zapalniczce jest zasilanie cały czas - czyli kicha będzie.

Po wyciągnieciu kluczyka też?

Napisano

> . Tam

> to dopiero było donosicielstwo, wszędzie i ciągle. To był norma. Chcieli porządku, to go

> mieli.

> A u nas? Wiemy jak jest u nas.

zawsze możesz wyprowadzić się do Niemiec - ja proponuję czerpać od Niemców to co najlepsze a nie wszystko bezkrytycznie (donosicielstwo) - znam problemy i zdziczenie społeczeństwa niemieckiego "głębiej" i oni są bardzo dlaeko od normalności zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.