Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Proama - ubezpieczal ktos?

Featured Replies

Napisano

Ja wlasnie policzylem skladke i jestem w szoku.

Wyszlo tyle co za ostatni sporo tansze (i mniej ryzykowne KR) auto.

Oczywiscie spojrze na szczegoly w ktorych diabel tkwi.

Jak juz ktos analizowal i wie gdzie jest haczyk to prosze o podzielenie sie.

Napisano

> Ja wlasnie policzylem skladke i jestem w szoku.

> Wyszlo tyle co za ostatni sporo tansze (i mniej ryzykowne KR) auto.

> Oczywiscie spojrze na szczegoly w ktorych diabel tkwi.

> Jak juz ktos analizowal i wie gdzie jest haczyk to prosze o podzielenie sie.

chodzi Ci o ac? ja bralem oc, wszystko sprawnie i bez problemow. potwierdzenie trzeba samemu drukowac bo wysylaja tylko na maila.

Napisano
  • Autor

> chodzi Ci o ac? ja bralem oc, wszystko sprawnie i bez problemow. potwierdzenie trzeba samemu

> drukowac bo wysylaja tylko na maila.

tak, chce pelen pakiet

Napisano

> Wyszlo tyle co za ostatni sporo tansze (i mniej ryzykowne KR) auto.

> Oczywiscie spojrze na szczegoly w ktorych diabel tkwi.

> Jak juz ktos analizowal i wie gdzie jest haczyk to prosze o podzielenie sie.

Proama_idzie_pod_mlotek_po_miesiacu_dzialalnosci

Napisano
  • Autor

> Proama_idzie_pod_mlotek_po_miesiacu_dzialalnosci

i wszystko jasne

trzeba szukac dalej i pewnie juz tak tanio nie bedzie

Napisano

> i wszystko jasne

> trzeba szukac dalej i pewnie juz tak tanio nie bedzie

a co Ci to przeszkadza?

Napisano

> cholera wie co sie w ciagu roku z ta firma stanie...

Nie przesadzaj to nie firma "Pikuś" u której kupujesz DVD i mozesz martwić się o gwarancję.

Napisano

I ja też

Wyszło za oc 200 taniej niż dotychczas w link4, więc ten podatek w tym roku w Proama zapłacę.

Napisano

> Nie przesadzaj to nie firma "Pikuś" u której kupujesz DVD i mozesz martwić się o gwarancję.

A czym jest ta firma, jak nie "pikusiem" ?

Na razie okazuje się, że ma problemy finansowe i szuka kupca na swój oddział w Polsce.

Napisano

Ja wczoraj ubezpieczyłem moją padaczkę w Proamie... 289 zł zlosnik.gif ale tylko OC ..... AC z dodatkami mam w firmie która jest "PEWNA" zlosnik.gif

Napisano

> Nie przesadzaj to nie firma "Pikuś" u której kupujesz DVD i mozesz martwić się o gwarancję.

Wiesz...

Jeżeli jakaś firma rusza dziarsko na dość konkurencyjny rynek, wywala grube dziesiątki milionów na BARDZO szeroko zakrojoną kampanię, budującą wizerunek firmy "segmentu premium", po czym po... MIESIĄCU zwija żagle, to ja jestem na stanowisku, że zarząd tej firmy (a więc i ona sama) jest - delikatnie mówiąc - niefrasobliwa.

I nie powierzyłbym takiej firmie nawet pięciu złotych.

Zbankrutować nie zbankrutują, ale w sytuacji gdy szczury spierdzielają z okrętu należy liczyć się z tym, że będą gotowi nawet na taki numer, że "nie zapłącimy panu BO NIE i idź pan do sądu".

Fundować sobie takie atrakcje na własny koszt i życzenie w imię paru PLN oszczędności?

Dziękuję, postoję.

Napisano

> chodzi Ci o ac? ja bralem oc, wszystko sprawnie i bez problemow. potwierdzenie trzeba samemu

> drukowac bo wysylaja tylko na maila.

Z chęcią bym policzył stawkę ale w ich tabelkach nie ma mojego auta frown.gif Widać Volvo według nich nie produkuje modelu C70.

Napisano

Z tą Proamą to jest tak, że należy ona do większej grupy ubezpieczeniowej o nazwie Groupama. Ten koncern obecnie ma poważne kłopoty, ponieważ zainwestował wcześniej spore środki w obligację Grecji i Włoch rotfl.gif

Na polski rynek weszli pod marka Proama, bo Groupama podczas badań marketingowych wszystkim kojarzyła się z Gruponem.

Mieli bardzo dobry start ale na obecnym etapie ich rozwoju (zanim ktoś inny ich nie kupi) to nie ryzykowałbym u nich ubezpieczać auta. Chyba, że ma się w nosie ewentualnego poszkodowanego, a kupuję się u nich samo tylko OC.

Jeśli ktoś chcę naprawdę tanie ubezpieczenie na samochód to polecam You Can Drive - platformę ubezpieczeniową online od Ergo Hestia. Ta marka jest mało znana ale zapewniam, że ceny OC i AC mają niewiarygodnie niskie.

Niestety ich oferta kierowana jest do młodych kierowców (poniżej 30 roku życia). confused.gif

Żeby dostać u nich dodatkowo od 5% - 10% rabatu trzeba posiadać kod promocyjny. Dla każdego kierowcy wymagany jest inny kod. Pod tym adresem znajduje się generator tych kodów http://rabatydirect.pl/you-can-drive

Jest tam także link do kalkulatora online.

Oczywiście zachęcam wszystkich do szukania w wielu firmach, bo różnice w składce często bywają kosmiczne.

Napisano

> Na polski rynek weszli pod marka Proama, bo Groupama podczas badań marketingowych wszystkim kojarzyła się z Gruponem.

Dla mnie "Proama" brzmi jak marka margaryny. crazy.gif

mar00ha

Napisano

> Mieli bardzo dobry start ale na obecnym etapie ich rozwoju to nie

> ryzykowałbym u nich ubezpieczać auta. Chyba, że ma się w nosie ewentualnego poszkodowanego, a

> kupuję się u nich samo tylko OC.

myślisz, że nasze (w 90% katolickie, ale tylko w teorii) społeczeństwo w momencie płacenia tego "podatku" bierze pod uwagę swego bliźniego? no więc wyjaśniam Ci, że nie: dla mnie (a płacę samo OC) liczy się jak najniższa cena; TU może mieć siedzibę choćby i na Hawajach... biglaugh.gif

> Jeśli ktoś chcę naprawdę tanie ubezpieczenie na samochód to polecam You Can Drive. Ta marka jest mało znana ale zapewniam, że ceny OC i AC

> mają niewiarygodnie niskie.

> Niestety ich oferta kierowana jest do młodych kierowców (poniżej 30 roku życia).

czym się kierują, że tylko <30? niewiem.gif z ciekawości w kalkulatorze wyszła im bardzo dobra oferta, ale musiałem "się odmłodzić" biglaugh.gif

Napisano

stoj skoro nie zauwazyles ze OC nie jest dla ciebie a dla stojkowego policial.gif i dla kogostam - potencjalnego dzwona.

Napisano

Jestem obecnie na etapie poszukiwan

OC +NW

PZU 550 +NNW

Link4 550

MTU 480+NNW

Aviva 420 + NNW

Axa 435

Liberty 408

Proama 390

Napisano

W/g mnie dziwna firma i jakieś ryzyko jest ale jak tylko OC to co za różnica gdzie aby mieć papierek że zapłacone a jest tam tanio , ale jeśli chodzi o AC to osobiście nie polecam bo nie wiadomo co będzie jak dojdzie do odszkodowania

Napisano

> Jestem obecnie na etapie poszukiwan

> OC +NW

> PZU 550 +NNW

> Link4 550

> MTU 480+NNW

> Aviva 420 + NNW

> Axa 435

> Liberty 408

> Proama 390

Z twojej kalkulacji to wybrałbym LIberty , pewniejsza firma

Napisano

> Z twojej kalkulacji to wybrałbym LIberty , pewniejsza firma

to nie moja kalkulacja, to kalkulacje firm ubezpieczeniowych dla zadanych warunkow. wink.gif

Faktem jest ze kazdy ubezpieczyciel ma inna stawke za NNW i inne warunki NNW.

Czy liberty pewniejsze ? Proama jest zbyt nowym graczem na rynku zeby ktokolwiek mial jakies zdanie na ten temat. Nie bronie ich, ale bank millenium tez mial byc sprzedany i wyszlo jak wyszlo. zlosnik.gif

Napisano

> to nie moja kalkulacja, to kalkulacje firm ubezpieczeniowych dla zadanych warunkow.

> Faktem jest ze kazdy ubezpieczyciel ma inna stawke za NNW i inne warunki NNW.

> Czy liberty pewniejsze ? Proama jest zbyt nowym graczem na rynku zeby ktokolwiek mial jakies

> zdanie na ten temat. Nie bronie ich, ale bank millenium tez mial byc sprzedany i wyszlo jak

> wyszlo.

Tak jak piszesz Proama to nowy gracz co i jak nie wiadomo , a Liberty jakoś kręci te ubezpieczenia i sporo ludzi tam opłaca

Napisano

> Tak jak piszesz Proama to nowy gracz co i jak nie wiadomo , a Liberty jakoś kręci te ubezpieczenia

> i sporo ludzi tam opłaca

ok, ale mozna sie drapac w brode conajwyzej odnosnie NNW, bo tak jak wspomnialem wczesniej OC nie jest dla ciebie wiec lotto mi to tak naprawde u kogo. Ma byc tanio i busted.gif ma sie nie czepiac ze nie mam kwitka.

Napisano
  • Autor

> ok, ale mozna sie drapac w brode conajwyzej odnosnie NNW, bo tak jak wspomnialem wczesniej OC nie

> jest dla ciebie wiec lotto mi to tak naprawde u kogo. Ma byc tanio i ma sie nie czepiac ze

> nie mam kwitka.

wspaniale podejscie

nie dosc, ze robisz komus krzywde powodujac wypadek/kolizje to jeszcze ten ktos ma sie bujac z wyplata odszkodowania i naprawa auta...

Napisano

> wspaniale podejscie

takie czasy, też jestem tego zdania.

Gdybym zarabiał nie wiadomo jakie kokosy to wybrał bym dobrą firmę ubezpieczeniową, zarabiając weekendowo tak, żeby starczyło mi na studia i jakieś drobne wydatki + utrzymanie auta chyba logiczne jest, że szukałem najtańszego OC.

I takie jest podejście wielu polaków, bo nie oszukujmy się... trzeba szukać oszczędności gdzie się da.

Napisano

> A czym jest ta firma, jak nie "pikusiem" ?

> Na razie okazuje się, że ma problemy finansowe i szuka kupca na swój oddział w Polsce.

Kupcy sami przyszli old.gif Gdyby nie to, wcale by nie sprzedawali.

Napisano
  • Autor

> takie czasy, też jestem tego zdania.

> Gdybym zarabiał nie wiadomo jakie kokosy to wybrał bym dobrą firmę ubezpieczeniową, zarabiając

> weekendowo tak, żeby starczyło mi na studia i jakieś drobne wydatki + utrzymanie auta chyba

> logiczne jest, że szukałem najtańszego OC.

> I takie jest podejście wielu polaków, bo nie oszukujmy się... trzeba szukać oszczędności gdzie się

> da.

tylko, ze wg. posta wyzej roznica miedzy najtansza a najdrozsza oferta sprowadza sie do 10zl/miech!!!

Napisano

> wspaniale podejscie

masz pretensje do mnie ze taka jest ustawa ? yikes.gif

Placilbym za swoj dupochron , mialbym zupelnie inne podejscie.

> nie dosc, ze robisz komus krzywde powodujac wypadek/kolizje to jeszcze ten ktos ma sie bujac z

> wyplata odszkodowania i naprawa auta...

tak, celowo komus robie z d00py garaz crazy.gif

Zupelnie nie wziales pod uwagi grupy 200tys pojazdow ktore nie posiadaja ubezpieczenia.

Napisano

U mnie wyszlo dziwnie OC u nich 1560 zł gdzie w allianz płace 560 silnik 1,8 smile.gif

Napisano

sprawdz jeszcze benefia24

Napisano

> sprawdz jeszcze benefia24

510 OC + 75 NNW - czyli wyzsze stany cenowe

edyta:

460 OC + 75 NNW po zmianie regionu

Napisano

A na kij Ci NNW ??????

To najbardziej bezsensowne ubezpieczenie jakie istnieje.

Napisano

> A na kij Ci NNW ??????

> To najbardziej bezsensowne ubezpieczenie jakie istnieje.

wlasnie tez sie z tym bije bo nie moge ustalic jednej _poprawnej_ wersji.

Wiem ze wedle ustawy kierowca/pasazer jest ubezpieczony z urzedu itd..

Wiem - to zbyt duzo powiedziane. Gdzies cos dzwoni tylko nie wiem w ktorym kosciele sick.gif

Cos podpowiesz ?

Napisano

> wspaniale podejscie

> nie dosc, ze robisz komus krzywde powodujac wypadek/kolizje to jeszcze ten ktos ma sie bujac z

> wyplata odszkodowania i naprawa auta...

A ty oczywiscie nie kierujesz sie tylko cena przy zakupie samego OC?

Napisano

Proste - poszkodowani dochodzą odszkodowania z OC sprawcy, także w zakresie uszczerbków na zdrowiu.

Napisano

> A na kij Ci NNW ??????

Czasem NNW jest w pakiecie z OC, bez NWW OC jesr droższe

Napisano

> Proste - poszkodowani dochodzą odszkodowania z OC sprawcy, także w zakresie uszczerbków na zdrowiu.

A co kiedy ja jestem sprawca w dodatku mialem pasazera na pokladzie ?

Co jako ja kierowca-sprawca moge ?

Co moze moj pasazer ? ( cholera wie jak go nazwac... wspolwinny raczej nie, poszkodowany ? )

Napisano

> A co kiedy ja jestem sprawca w dodatku mialem pasazera na pokladzie ?

> Co jako ja kierowca-sprawca moge ?

> Co moze moj pasazer ? ( cholera wie jak go nazwac... wspolwinny raczej nie, poszkodowany ? )

Zakres ochrony OC jest tak szeroki, że pokrywa naprawdę wiele rodzajów szkód, o których nawet nie przypuszczamy. Np. odszkodowania i koszty leczenia wszystkich poszkodowanych w wypadku, którego jesteś sprawcą, a także całe zniszczone przez Ciebie mienie. Maksymalne sumy na OC są tak wysokie, że ktoś musiałby się naprawdę wysilić, aby wyczerpać ten limit.

Moim zdaniem NNW jest niepotrzebnym wydatkiem, bo ten sam zakres ochrony jest z OC, a w umowie NNW często jest wiele wykluczeń. Ten produkt ubezpieczeniowy to pozostałość jeszcze po byłym monopoliście PZU. W dzisiejszych czasach, gdzie ustawy regulują odpowiedzialność z OC to ubezpieczenie traci sens.

Sprawdzał ktoś z Was cenę ubezpieczenia w You Can Drive - Ergo Hestia ? grinser006.gif

Polecam kod zniżkowy na to ubezpieczenie - http://rabatydirect.pl/you-can-drive

Warto przy wyborze TU sprawdzić, które z nich np. daję do OC gratis Assistance.

Napisano

> Polecam kod zniżkowy na to ubezpieczenie

Mam wrażenie, Kolego, że coś tu próbujesz ugrać i spamujesz. Ale że nie mam jeszcze dowodów, to na razie poddam Cię bacznej obserwacji na forum.

mar00ha

Napisano

> Mam wrażenie, Kolego, że coś tu próbujesz ugrać i spamujesz. Ale że nie mam jeszcze dowodów, to na

> razie poddam Cię bacznej obserwacji na forum.

> mar00ha

Hej, masz rację, jak to czytam, to faktycznie tak to wygląda - sorry! blush.gif

Chciałem się podzielić informacją o aplikacji, która generuję te kody (mój pomysł - moje wykonanie) ale oczywiście, jeśli z Twojego punktu widzenia jest to trolowanie, to edytuję te posty, usuwając te linki. buu.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.