Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pamietacie "klienta" na GSX-R...

Featured Replies

Napisano

a mnie zastanawia jak udowodnic ze to ON prowadzil jesli sam sie nie przyzna... cfaniak.gif

Napisano

> Zapraszam teraz do jeżdżenia po mnie...

Sam jeżdżę na motocyklu i jestem w stanie zrozumieć dużo, ale zachowania tego gościa na drodze już nie! Nie dziwne potem, że kierowcy innych pojazdów wieszają na nas, motocyklistach psy sick.gif

Jak dla mnie wielki plus za Twoją postawę ok.gif

PS: Witamy znów na pokładzie zlosnik.gif

Napisano

> A chociażby pierwszy z brzegu:

> Ten też mam zgrany, też pójdzie jako dowód. Więc jakby Piotr N. czytał przez przypadek ten wątek,

> to niech wie, że kasowanie filmików z YT nic nie da...

To nieuleczalny przypadek. Bedzie jezdzil rowniez bez prawa jazdy poki kogos lub siebie nie zabije.

Napisano

> Ja bym się tak na to nie napinał.

Wiesz, dla mnie jest to przykład osoby mającej BLADE pojęcie o konsekwencjach i swoich umiejętnościach.

Pizgać z garści jest prosto. Naprawdę.

JEŹDZIĆ już nie tak łatwo.

Nie chodzi tu o fakt "łooo, wyłożył 10k na ciuchy, znaczy't UMIE jeździć".

Nie.

Ilość kapuchy wyrzuconej na sprzęt nie idzie w parze z umiejętnościami - to nie magiczne itemy dające +10 do skill.

Idzie o fakt, że kolunio nie ma nawet tak banalnej sprawy jak RĘKAWICZKI - 100 PLN za towar średniej klasy.

Jedno tankowanie, licząc w dzisiejszych cenach.

W razie JAKIEJKOLWIEK gleby, z parkingiem włącznie kolo zapozna się z kolorem własnych kości na dłoniach.

Starczy za tłumaczenie, dlaczego to dla mnie dowód, że za fajerą idiota siedzi?

Napisano

> ja tam z ciekawosci pare razy looknalem z jaka predkoscia w korku sie przemieszczam i wyszlo mi ok

> 35 km/h

Zdefiniuj "korek", zdefiniuj "się poruszam".

Pewnie, jak znajdę długą szczelinę (w sensie marudę, że cały pas przed nim wolny), to i do 50-tki jestem w stanie dojść.

ALE - co do zasady prędkość jak jadę typowo między samochodami zachowuję BARDZO spacerową i pozwalającą osadzić sprzęt praktycznie w miejscu.

Wiesz - starczy, że ktoś się zgapi i drzwi "a tak se" otworzy...

Napisano

> Mam małe doświadczenie na moto. Nie wiem jak się odczuwa taką prędkość w korku.

> Jeśli jednak miałbym jechać przez korek na rowerze, to 35km/h jest już bardzo konkretnym

> pedałowaniem. Miałbym niezłego pietra żeby tak jechać między stojącymi samochodami.

Zależy jakim moto - generalnie najistotniejsze w odczuwaniu takiej prędkości jest jej relacja do możliwego do osiągnięcia przyspieszenia i ogólnych osiągów.

Na romecie jadę +/- na 2-3 biegu, co daje ok 20-30 max, jak ciasno to wolniej, ale na romku z racji deficytów mocy ciężko jest jechać z hamulcem na półsprzęgle.

Z kolei HD ma bardzo długą jedynkę i dość wysokie wolne obroty - z wolnych obrotów idzie tak z 20 km/h.

Napisano

> myślisz, że jak mu zabiorą prawo jazdy to przestanie jeździć?

> albo jak dostanie duża grzywne?

> bo ja nie

> natomiast domyslam sie, ze gosc sie bardzo zdenerwuje i nawet wiem gdzie rozładuje swoje emocje..

Znaczy powinni misia przeprosić i po pupci poklepać?!

Napisano

zorro sie znalazł...:]

straci prawko, i co ? ja odzyskałem po 2 tygodniach wszystko legalnie, chce Ci sie ? cfaniak.gif

Napisano

Podziwiam Cię za chęć i ilość wolnego czasu. Temu idiocie na motocyklu naprawdę należy się dobra nauczka i dobrze, że film trafił do kogoś jak Ty - z wolnym czasem i ochotą na zabawę w nauczyciela. Na motocyklu jeździłem dawno temu, w czasach gdy wszelkie "sokowirówki", szybkie motocykle nie były dostępne w PL, był tez mniejszy ruch na drogach....tak, stary już jestem....ale to co widzę na tych filmach tego "motonity" to....debil....jedyne co przychodzi mi do głowy zlosnik.gif

Nie zapomnij poinformować, jak sprawa się skończy.... nawet jak znów dadzą Ci bana grinser006.gif

Napisano

Pochwalam to co zrobiłeś. Nie mam nic przeciwko motocykistom. Ale takich trzeba wytykać i karac

Pozdrawiam

Boa

Napisano

> Tak jak np: ten taksiarz na Zwirki i Wigury

> sznur

Czy wg was ten taksiarz otworzył drzwi specjalnie jak sugeruje opis ? Wg mnie nie

Napisano

> Ten też mam zgrany, też pójdzie jako dowód. Więc jakby Piotr N. czytał przez przypadek ten wątek,

> to niech wie, że kasowanie filmików z YT nic nie da...

Doooobra, ale widać, że gość mega ogarnia moto...

Napisano

> zorro sie znalazł...:]

> straci prawko, i co ? ja odzyskałem po 2 tygodniach wszystko legalnie, chce Ci sie ?

Za taka ilosc wykroczen moze dlugo nie odzyskac, bo pewnie na samym mandacie i punktach sie nie skonczy.

Kolejna sprawa, w W-wie nie odzyskasz prawka w 2 tygodnie, bo dluzej bedzie czekal na termin egzaminu smirk.gif

Napisano

> Kolejna sprawa, w W-wie nie odzyskasz prawka w 2 tygodnie, bo dluzej bedzie czekal na termin

> egzaminu

Czlowiek z ulicy czeka ok. miesiac na egzamin. Ale czlowiek ktory ma znajomosci - moze wszystko... Nie takie cuda widzialem, jesli chodzi o egzaminy na prawko jesli sie ktos spieszył...

Napisano

> Czy wg was ten taksiarz otworzył drzwi specjalnie jak sugeruje opis ? Wg mnie nie

Wg mnie tez nie, widac, ze najpierw otwiera bagaznik. Pewnie chcial cos z niego wyjac, a moto sie nie spodziewal.

Napisano

> Czlowiek z ulicy czeka ok. miesiac na egzamin. Ale czlowiek ktory ma znajomosci - moze wszystko...

> Nie takie cuda widzialem, jesli chodzi o egzaminy na prawko jesli sie ktos spieszył...

Raczej nie w W-wie, w WORD'zie sporo sie pozmienialo lacznie z kierownictwem i egzaminatorami.

Napisano
  • Autor

> Czlowiek z ulicy czeka ok. miesiac na egzamin. Ale czlowiek ktory ma znajomosci - moze wszystko...

> Nie takie cuda widzialem, jesli chodzi o egzaminy na prawko jesli sie ktos spieszył...

Jak dostanie zakaz na rok czasu, to znajomosci w ustalaniu szybkich terminow na egzamin mu nie pomoga...

Napisano

> Raczej nie w W-wie, w WORD'zie sporo sie pozmienialo lacznie z kierownictwem i egzaminatorami.

Nie mowie o zalatwianiu prawka , ale o zalatwieniu szybkiego terminu egzaminu ok.gif

Napisano

> Jak dostanie zakaz na rok czasu, to znajomosci w ustalaniu szybkich terminow na egzamin mu nie

> pomoga...

Jesli dostanie zakaz to fakt, ale nie wierze zeby dostał...

Napisano

> Temu zabrali chyba na 3 lata i procz tego 5 tys. zl kary.

> sznur

ale on to robil na oczach policji i videorejestratora... a w tym wątku chodzi o goscia ktory... tak naprawde nie wiadomo czy to on jechal... czy tylko wrzucil ten filmik...

Napisano

> Nie mowie o zalatwianiu prawka , ale o zalatwieniu szybkiego terminu egzaminu

Ja tez, bo o zalatwieniu prawka to raczej mozna zapomniec.

Napisano

> Temu zabrali chyba na 3 lata i procz tego 5 tys. zl kary.

> sznur

kierowca z radiowozu powinien dostać to samo sick.gifsick.gif

nie ma w słowniku ludzi kulturalnych wystarczająco obelżywych słów dla opisania zachowania tych " stróży prawa " sick.gifsick.gif

Napisano

> ale on to robil na oczach policji i videorejestratora... a w tym wątku chodzi o goscia ktory... tak

> naprawde nie wiadomo czy to on jechal... czy tylko wrzucil ten filmik...

Jedno i drugie jest traktowane jako dowod. W tym drugim przypadku brak jest pomiaru predkosci, a jak im bedzie sie chcialo to dotra do tego, kto tak na prawde jechal tym motocyklem dzieki monitoringowi.

Napisano

> Kolejna sprawa, w W-wie nie odzyskasz prawka w 2 tygodnie, bo dluzej bedzie czekal na termin egzaminu

Przesadzasz. Mam przykład z domu. Moja serce.gif zdawała egzamin we wtorek z wynikiem negatywnym no.gif. Po tygodniu w czwartek robiła już kolejne podejście.Tym razem ok.gif.

mar00ha

Napisano

> kierowca z radiowozu powinien dostać to samo

> nie ma w słowniku ludzi kulturalnych wystarczająco obelżywych słów dla opisania zachowania tych "

> stróży prawa "

Niestety, ale im wszystko wolno oslabiony.gif. W taki wypadku od razu powinni wlaczyc "swieczki" i stac sie legalnym pojazdem bioracym udzial w akcji.

Napisano

> kierowca z radiowozu powinien dostać to samo

> nie ma w słowniku ludzi kulturalnych wystarczająco obelżywych słów dla opisania zachowania tych "

> stróży prawa "

To jak sobie wyobrażasz pości za bandytą?

Napisano

> To jak sobie wyobrażasz pości za bandytą?

to nie byl poscig, oni jechali jako cywilny pojazd a nie uprzywilejowany - dopiero gdyby takim byli to moga sobie pozwolic na taka jazde za kims.

Napisano

> To jak sobie wyobrażasz pości za bandytą?

wyobrażam sobie że po pierwszym wykroczeniu włączają się " bomby" i kierowca jest zatrzymywany

Napisano

> Przesadzasz. Mam przykład z domu. Moja zdawała egzamin we wtorek z wynikiem negatywnym . Po

> tygodniu w czwartek robiła już kolejne podejście.Tym razem .

> mar00ha

Sam praktyczny czy z teoria?? Bo to roznica. W drugim przypadku

terminy sa sporo dluzsze, przynajmniej na Odlewniczej.

Napisano

> ..."przeciskającego się" na tylnym kole przez warszawki korek?

> Filmik znikł z YT, ale kopia jest tu:

> http://w641.wrzuta.pl/film/7ePlQ1E9lWB/warszawskie_korki_-_gsx-r

> Kopie mam też ja, nagraną na płytę DVD.

> Tak więc chciałem oznajmić, że sprawa będzie miała swój ciąg dalszy i możliwe że też finał.

> Jakiś czas temu zgłosiłem sprawę do WRD KSP w Warszawie. Co prawda, na samego podstawie maila nie

> są w stanie rozpocząć sprawy, ale... Właśnie przed chwilą odwiedził mnie "mój" dzielnicowy z

> zaproszeniem do mojej komendy (rejonowej), gdzie już będę mógł oficjalnie wystąpić jako

> zgłaszający (świadek). Na tej podstawie zostanie skierowany wniosek do sądu,

> najprawdopodobniej będzie to wniosek o odebranie uprawnień kierującemu + mandat.

> I aby było jasne: nie mam nic przeciwko motocyklistom na drodze. Jestem przeciwko debilizmowi i

> idiotom...

> Zapraszam teraz do jeżdżenia po mnie...

Podziwiam Cię i gratuluję.

Znieczulica w społeczeństwie jest straszna.

Nie wiem czy miałbym tyle odwagi aby "donieść" na kogoś.

Szczytem mojej odwagi jest zwrócenie komuś, że jego pies robi kupę a on nie zbiera.

Może dzięki takim jak Ty nasze społeczeństwo wreszcie będzie normalne.

Napisano

> wyobrażam sobie że po pierwszym wykroczeniu włączają się " bomby" i kierowca jest zatrzymywany

I dostaje np 200 PLN i 2 punkciki? A tak moze dostanie ich 20 i wyeliminują kretyna z drogi na dluzszy czas

Napisano

> I dostaje np 200 PLN i 2 punkciki? A tak moze dostanie ich 20 i wyeliminują kretyna z drogi na

> dluzszy czas

Jadą za nim i pozwalaja zeby stwarzal zagrozenie, a jak trafi na ich oczach w pieszego i go zabije to co? Powinni od razu go zatrzymac, a nie jechac zeby "nabic" mu jak najwiecej punktów... a tym samym ryzykować wypadku...

Napisano

> I dostaje np 200 PLN i 2 punkciki? A tak moze dostanie ich 20 i wyeliminują kretyna z drogi na

> dluzszy czas

szkoda mojej klawiatury ...

może jak przezyjesz spotkanie z takimi " stróżami " to zrozumiesz ...

Napisano

Ciekawe czy wstawi też filmiki z tego jak pielęgniarka karmi go strzykawką no.gif Oczywiście nie życzę mu tego ale jest na dobrej ku temu drodze oslabiony.gif

Napisano

Ale kozak screwy.gif, długo w zdrowiu nie pożyje.

Niestety tacy właśnie najbardziej utrwalają się w świadomości

i durne naklejki o jakichś motocyklach w lusterkach to jest w takim przypadku dno i dwadzieścia metrów mułu.

Jak się nie daje innym żadnych szans na zauwazenie, to nawet plazmy 50-calowe zamiast lusterek nic nie dadzą.

Jazda po ulicach opiera się na umowie, która nazywa się Kodeks Drogowy i dotyczy każdego - ma prawo jazdy czy nie ma.

Napisano

> Czy wg was ten taksiarz otworzył drzwi specjalnie jak sugeruje opis ? Wg mnie nie

nie, wysiadal do bagaznika

Napisano

> Doooobra, ale widać, że gość mega ogarnia moto...

gdzie to widac?

Napisano

> wyobrażam sobie że po pierwszym wykroczeniu włączają się " bomby" i kierowca jest zatrzymywany

A jeśli nie chce się zatrzymać ?

A w ogóle skąd wiadomo, że nie włączyli w tym przypadku ?

Napisano

> dluzszy czas

NO nie wiem, pewnikiem będzie dalej jeździł tylko bez prawka bo tak wiekszość motocyklistów robi bo co taki dostanie za brak prawka hmm oczywiscie tylko 500 zł mandatu maks

Napisano

> NO nie wiem, pewnikiem będzie dalej jeździł tylko bez prawka bo tak wiekszość motocyklistów robi bo

> co taki dostanie za brak prawka hmm oczywiscie tylko 500 zł mandatu maks

Schody się zaczną przy jakiejś szkodzie, bo tak to pincet i do domu.

Napisano

> kradzież to kradzież, to należy zgłaszać

> ale jak ktoś dzwoni na SM bo auto stoi jednym kołem na trawniku to uważam, ze taka osoba nie ma po

> co żyć, nie ma swojego życia, więc żyje komuś na złość

Cinos nie rozumiesz, nie można prawa traktować wybiórczo to jest ważne, na to oko przymknę. Problem znieczulicy, że ludzie odwracają się jak innemu krzywda się dzieje, bierze się właśnie z takiego podejścia. Może dlatego Polska i za 100 lat nie będzie taka jak reszta Europy tylko dalej będzie przypominać dziki wschód.

Przykład z trawnikiem masz mocno nie trafiony- zakładając, że kupisz sobie za X lat mieszkanie w pieknej okolicy, wszystkie oszczędności wydasz, nie wiem czy i kredytem się podratujesz i będziesz cieszył się pięknym otoczeniem wokół domu. W pewnym momencie zobaczysz, że drażni Ciebie sąsiad bo wjeżdząjąc na trawnik nie dość, że go rozjeździł to i krawężniki wokół niego się pozapadały i pokoślawiły.

Spokojnie jest to naturalna kolej rzeczy, też będziesz ewoluował w tym kierunku, że to co jest do czegoś przeznaczone ma czemuś służyć, a służą dzieki swojemu przeznaczeniu o normom określających sposób korzystania z nich. Jednym razem są to zwykłe uwarunkowania techniczne innym razem przepisy prawne.

Napisano

> wydaje mi się, że motocykl właśnie po to jest, by nie stać w korku.

> Fakt gość troche za szybko jedzie między autami...

> może troche za ostro go potraktowałeś??(film oglądałem bez dzwięku więc nie słyszałem wymiany zdań

> na końcu filmu.)

Nie wiadomo jak szybko.

W sumie jedyne ewidentne wykroczenia, to wyprzedzanie na przejściach dla pieszych.

Napisano

> Koleś jest dobry i widać, że pasjonat! Myślisz, że prawo jest w stanie powstrzymać go od jazdy

> motocyklami?

d00pa a nie dobry, mistrz odkrecania, jakos nie widac na tym drugim filmiku zeby sie w winkiel skladal

Napisano

Co nie zmienia faktu, że moim zdaniem to złotówa był winien zdarzeniu.

Napisano

> Co nie zmienia faktu, że moim zdaniem to złotówa był winien zdarzeniu.

był ...ale to był wypadek ..a nie premedytacja

Napisano

Chłopie, co Ty za bzdury opowiadasz...

Wyjąwszy jakieś kosmiczne spiętrzenia czeka się zwykle niecałe 1,5 tygodnia.

W ubiegłym roku chciałem się zapisać na egzamin z wyprzedzeniem ok 1,5 miesiąca (urlop miałem) - patrzyli na mnie jak na kosmitę, po czym zostałem poniekąd odprawiony z kwitkiem i poinformowany, że MAKSYMALNY termin, z jakim mogą mnie zapisać to 30 dni naprzód.

Tak więc....

Napisano

> Czy wg was ten taksiarz otworzył drzwi specjalnie jak sugeruje >opis ? Wg mnie nie

Widac wyraznie ,ze ma otwarty bagaznik ale przeciez "PAN MOTOCYKLISTA" jedzie klekajcie narody...

Podejrzewam ,ze chwile wczesniej go otworzyl...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.