Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pamietacie "klienta" na GSX-R...

Featured Replies

Napisano

..."przeciskającego się" na tylnym kole przez warszawki korek?

Filmik znikł z YT, ale kopia jest tu: http://w641.wrzuta.pl/film/7ePlQ1E9lWB/warszawskie_korki_-_gsx-r

Kopie mam też ja, nagraną na płytę DVD.

Tak więc chciałem oznajmić, że sprawa będzie miała swój ciąg dalszy i możliwe że też finał.

Jakiś czas temu zgłosiłem sprawę do WRD KSP w Warszawie. Co prawda, na samego podstawie maila nie są w stanie rozpocząć sprawy, ale... Właśnie przed chwilą odwiedził mnie "mój" dzielnicowy z zaproszeniem do mojej komendy (rejonowej), gdzie już będę mógł oficjalnie wystąpić jako zgłaszający (świadek). Na tej podstawie zostanie skierowany wniosek do sądu, najprawdopodobniej będzie to wniosek o odebranie uprawnień kierującemu + mandat.

I aby było jasne: nie mam nic przeciwko motocyklistom na drodze. Jestem przeciwko debilizmowi i idiotom...

Zapraszam teraz do jeżdżenia po mnie...

Napisano

> Zapraszam teraz do jeżdżenia po mnie...

Tak trzymać, brawo za postawę! claps.gif

Napisano

> ..."przeciskającego się" na tylnym kole przez warszawki korek?

> Filmik znikł z YT, ale kopia jest tu:

> http://w641.wrzuta.pl/film/7ePlQ1E9lWB/warszawskie_korki_-_gsx-r

> Kopie mam też ja, nagraną na płytę DVD.

> Tak więc chciałem oznajmić, że sprawa będzie miała swój ciąg dalszy i możliwe że też finał.

> Jakiś czas temu zgłosiłem sprawę do WRD KSP w Warszawie. Co prawda, na samego podstawie maila nie

> są w stanie rozpocząć sprawy, ale... Właśnie przed chwilą odwiedził mnie "mój" dzielnicowy z

> zaproszeniem do mojej komendy (rejonowej), gdzie już będę mógł oficjalnie wystąpić jako

> zgłaszający (świadek). Na tej podstawie zostanie skierowany wniosek do sądu,

> najprawdopodobniej będzie to wniosek o odebranie uprawnień kierującemu + mandat.

> I aby było jasne: nie mam nic przeciwko motocyklistom na drodze. Jestem przeciwko debilizmowi i

> idiotom...

Ja jestem daleki od jeżdżenia po tobie, wręcz przeciwnie. Popieram że takich popaprańców trzeba tępić jak karaluchy.

Napisano

> Tak więc chciałem oznajmić, że sprawa będzie miała swój ciąg dalszy i możliwe że też finał.

> Jakiś czas temu zgłosiłem sprawę do WRD KSP w Warszawie.

Kapuś wink.gifgrinser006.gif.

Napisano

wydaje mi się, że motocykl właśnie po to jest, by nie stać w korku.

Fakt gość troche za szybko jedzie między autami...

może troche za ostro go potraktowałeś??(film oglądałem bez dzwięku więc nie słyszałem wymiany zdań na końcu filmu.)

Napisano
  • Autor

> wydaje mi się, że motocykl właśnie po to jest, by nie stać w korku.

> Fakt gość troche za szybko jedzie między autami...

> może troche za ostro go potraktowałeś??(film oglądałem bez dzwięku więc nie słyszałem wymiany zdań

> na końcu filmu.)

Nie, tu nie ma dla mnie znaczenia fakt, że klient jedzie motocyklem, ale fakt w jaki sposób ten gość jedzie.

A z innych jego filmików na YT wynika wniosek, że to nie był pierwszy, jedyny raz...

Napisano

Troche?????? yikes.gifyikes.gifyikes.gifyikes.gif

Napisano
  • Autor

> ale tam nr rej nie widac... to skad wiesz kto to?

Tam nie widać. Ale są jeszcze inne jego filmiki, zdjęcia itp itd...

Skoro ja nie miałem problemów z ustaleniem danych gościa (dokładnych), to policja i sąd też nie będą mieli...

Napisano

Zgadzam się z tym faktem, ACZKOLWIEK pamiętajmy, że litera prawa jest w tej materii "nieco" inna.

Hmmm.

Patrząc na te wyczyny, to NAPRAWDĘ nie miałbym nic przeciwko temu, żeby ktoś (ostrożnie ofc, żeby ręki nie stracić) otworzył mu drzwi.

Wiesz - wspomaganie natury w eliminacji pewnych osobników itd.

> może troche za ostro go potraktowałeś??(film oglądałem bez dzwięku więc nie słyszałem wymiany zdań

> na końcu filmu.)

Ostro?

Ostro to byłoby szuflą między oczy...

Napisano

> Nie, tu nie ma dla mnie znaczenia fakt, że klient jedzie motocyklem, ale fakt w jaki sposób ten

> gość jedzie.

> A z innych jego filmików na YT wynika wniosek, że to nie był pierwszy, jedyny raz...

daj linke do jego innych wycznow

Napisano

... ciemny lud żywi - delikatnie mówiąc - niechęć wobec osób jeżdżących na moto.

"Dzięki" takim psycholom (koło motocyklisty to "to" nie stało - widać choćby po ubiorze, a raczej jego braku - kolejny "stanter w pancernym teszercie') ludzie "fajnie" oceniają także mnie, gdzie mi przejechanie tego odcinka zajęłoby dobrych kilka minut dłużej, bo w korku jadę zwykle na jedynce i półsprzęgle (coby się nie zataczać), o ile w ogóle pchałbym się w taką ciasnotę (toto da się aligancko bocznymi drogami objechać.

To co najbardziej mnie boli, to fakt, że koluś uważa się za wielkiego bohatera i jeszcze chwali się takimi dokonaniami.

Anałej - jeśli jesteś w stanie dowiedzieć się czegoś dalej, to dawaj znaka, jak się sprawa zakończyła...

Napisano
ja tam z ciekawosci pare razy looknalem z jaka predkoscia w korku sie przemieszczam i wyszlo mi ok 35 km/h
Napisano

Motocykl jest po to, aby nim jeździć i nic poza tym. A oprócz przepisów istnieje też zdrowy rozsądek, chociaż nie jest on obowiazkowy

A zauważyłeś, że wjezdża na przejscie dla pieszych i skrzyżowanie mając czerwone światło?

Poza tym, tu nie tyle chodzi o prędkosc ale o agresywny styl jazdy i stwarzanie groźnych sytuacji bez zadnego marginesu bezpieczeństwa.

> na końcu filmu.)

Wg mnie potraktowany został odpowiednio i rzetelenie na to zapracował. Mam nadzieję, że prawo jazdy mu zabiorą, gdyż nie dorósł do jazdy po publicznej drodze.

Napisano

> ja tam z ciekawosci pare razy looknalem z jaka predkoscia w korku sie przemieszczam i wyszlo mi ok

> 35 km/h

Mam małe doświadczenie na moto. Nie wiem jak się odczuwa taką prędkość w korku.

Jeśli jednak miałbym jechać przez korek na rowerze, to 35km/h jest już bardzo konkretnym pedałowaniem. Miałbym niezłego pietra żeby tak jechać między stojącymi samochodami.

Napisano
  • Autor

> daj linke do jego innych wycznow

A chociażby pierwszy z brzegu:

Ten też mam zgrany, też pójdzie jako dowód. Więc jakby Piotr N. czytał przez przypadek ten wątek, to niech wie, że kasowanie filmików z YT nic nie da...

Napisano

> "Dzięki" takim psycholom (koło motocyklisty to "to" nie stało - widać choćby po ubiorze, a raczej

> jego braku

Ja bym się tak na to nie napinał.

Moda na różnego rodzaju gadżety jest chyba w krajach w których jest dużo wypadków na drogach.

Super fotelik dla dzieciaka, czy mega kask, tudzież ubiór na motocykl maja dawać poczucie bezpieczeństwa.

W Holandii jak widziałem motocyklistę, bardzo często jechał w dżinsach i zimowej kurtce (byłem akurat w okresie zimowym). Miał oczywiście też i kask ok.gif

Nigdy jednak nie widziałem tam motocyklisty gdzie różnica prędkości pomiędzy mną i nim była większa o 20km/h. Bardzo wolno się oddalali. Nigdy nie było czegoś bardzo charakterystycznego na naszych drogach, czyli "wziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....poszeeeeeeeedł"

Napisano

> ..."przeciskającego się" na tylnym kole przez warszawki korek?

icon_eek.gif

moze i ja nie jestem świety z kółkiem ale za coś takiego to sie dożywotni ban nalezy. Przecież to nawet nie idzie go zauważyć przy zmianie pasa.... i siedzi w drzwiach z tyłu tam gdzie np jest fotelik z dzieckiem .... qwa co za osioł

Napisano

> moze i ja nie jestem świety z kółkiem ale za coś takiego to sie dożywotni ban nalezy. Przecież to

> nawet nie idzie go zauważyć przy zmianie pasa.... i siedzi w drzwiach z tyłu tam gdzie np jest

> fotelik z dzieckiem .... qwa co za osioł

I właśnie dlatego przez takich debili kierowcy nie lubią motocyklistów, nigdy nie wiesz skąd czy gdzie się pojawi, a hasło "patrz w lusterka" można sobie w buty wsadzić

Napisano

nie pochwalam "uprzejmego donoszę.." wręcz się tym brzydzę. Ale... stłuczka, wypadek to myślę kwestia jednego niepewnego ruchu kierowcy samochodu i nauczy tego chłopaka jak się powinno jeździć..

Napisano

> I właśnie dlatego przez takich debili kierowcy nie lubią motocyklistów, nigdy nie wiesz skąd czy

> gdzie się pojawi, a hasło "patrz w lusterka" można sobie w buty wsadzić

dokładnie, nie szufladkuje ludzi staram sie motocyklistom zawsze zrobić kawałek miejsca niech jedzie, ale jak nie zauważe i przy szybie zrobi przegazówe to serce kołkiem staje angryfire.gif mam ochote wyjść i nakopac mu w ten pusty sagan

Napisano

> nie pochwalam "uprzejmego donoszę.." wręcz się tym brzydzę. Ale... stłuczka, wypadek to myślę

> kwestia jednego niepewnego ruchu kierowcy samochodu i nauczy tego chłopaka jak się powinno

> jeździć..

szczególnie jeśli przy tej nauce przyspieszy komuś wycieczke na tamten świat...

btw. Jak zobaczysz że komuś kroją radio z fury to też olejesz żeby nie być donosicielem ?

Napisano
  • Autor

wery najs ok.gif

Napisano
  • Autor

> nie pochwalam "uprzejmego donoszę.." wręcz się tym brzydzę. Ale... stłuczka, wypadek to myślę

> kwestia jednego niepewnego ruchu kierowcy samochodu i nauczy tego chłopaka jak się powinno

> jeździć..

Ale po co niewinnemu kierowcy robić kłopot, jak taki debil w niego wjedzie? Zawsze lepiej wyeliminować go z ruchu wcześniej, zanim spowoduje straty materialne, lub co gorsza na życiu i zdrowiu. Również na swoim, bo nie chcę aby leczenie jego głupoty odbywało się w ze wspólnych podatków...

Napisano

> szczególnie jeśli przy tej nauce przyspieszy komuś wycieczke na tamten świat...

myślisz, że jak mu zabiorą prawo jazdy to przestanie jeździć?

albo jak dostanie duża grzywne?

bo ja nie

natomiast domyslam sie, ze gosc sie bardzo zdenerwuje i nawet wiem gdzie rozładuje swoje emocje..

> btw. Jak zobaczysz że komuś kroją radio z fury to też olejesz żeby nie być donosicielem ?

kradzież to kradzież, to należy zgłaszać

ale jak ktoś dzwoni na SM bo auto stoi jednym kołem na trawniku to uważam, ze taka osoba nie ma po co żyć, nie ma swojego życia, więc żyje komuś na złość oslabiony.gif

Napisano

> Zgadzam się z tym faktem, ACZKOLWIEK pamiętajmy, że litera prawa jest w tej materii "nieco" inna.

Koleś jest dobry i widać, że pasjonat! Myślisz, że prawo jest w stanie powstrzymać go od jazdy motocyklami? hehe.gif

Napisano

> myślisz, że jak mu zabiorą prawo jazdy to przestanie jeździć?

> albo jak dostanie duża grzywne?

> bo ja nie

> natomiast domyslam sie, ze gosc sie bardzo zdenerwuje i

> nawet wiem gdzie rozładuje swoje emocje..

No i?

> kradzież to kradzież, to należy zgłaszać

> ale jak ktoś dzwoni na SM bo auto stoi jednym kołem na trawniku to uważam, ze taka osoba nie ma po

> co żyć, nie ma swojego życia, więc żyje komuś na złość

Acha, a już wyskoków na drodze zagrażających innym nie należy zgłaszać, bo to "życie komuś na złość"?

dranio

Napisano

> bo ja nie

> natomiast domyslam sie, ze gosc sie bardzo zdenerwuje i nawet wiem gdzie rozładuje swoje emocje..

dlatego ludzi sie izoluje w zamkniętych zakładach karnych zeby tam emocje im opadły

> kradzież to kradzież, to należy zgłaszać

> ale jak ktoś dzwoni na SM bo auto stoi jednym kołem na trawniku to uważam, ze taka osoba nie ma po

a jak stoi czterema to można dzwonić ?

Napisano

> dlatego ludzi sie izoluje w zamkniętych zakładach karnych zeby tam emocje im opadły

i myślisz, ze na podstawie jego zeznań i filmiku go zamkną, tak?

ja stawiam, ze gościu zrozumie ze jest bezkarny i jedyne co moga mu zrobic to grzywna albo zabrac prawko

i będzie jeździł jeszcze śmielej i pewniej siebie..

> a jak stoi czterema to można dzwonić ?

ja bym nie zadzwonił wink.gif

Napisano

> ja stawiam, ze gościu zrozumie ze jest bezkarny i jedyne co moga mu zrobic to grzywna albo zabrac prawko

> i będzie jeździł jeszcze śmielej i pewniej siebie..

Jak za swoją "śmiałość" zaliczy za każdym razem po parę setek PLN, to zbastuje. grinser006.gif

Chyba że bogaty z domu. spineyes.gif

Napisano

> ja stawiam, ze gościu zrozumie ze jest bezkarny i jedyne co moga mu zrobic to grzywna albo zabrac

> prawko

To ja mam nadzieję, że to prawko straci, a grzywna będzie wysoka.

Choć, sądząc po stylu jazdy, to można obstawiać prawdopodobieństwo jego dożycia do sprawy sądowej na dość niskim %...

Napisano
  • Autor

> i myślisz, ze na podstawie jego zeznań i filmiku go zamkną, tak?

> ja stawiam, ze gościu zrozumie ze jest bezkarny i jedyne co moga mu zrobic to grzywna albo zabrac

> prawko

> i będzie jeździł jeszcze śmielej i pewniej siebie..

Jeśli uznajesz grzywnę do wysokości 5000PLN jako "potwierdzenie bezkarności", to nie mamy o czym rozmawiać.

A to nie początek, jeśli gość zdecyduję się na dalszą jazdę, gdy mu zabiorą uprawnienia.

Napisano

> A chociażby pierwszy z brzegu:

> Ten też mam zgrany, też pójdzie jako dowód. Więc jakby Piotr N. czytał przez przypadek ten wątek,

> to niech wie, że kasowanie filmików z YT nic nie da...

uwielbiam moto, ale ten koleś jest niepoważny i nieodpowiedizlany. brak mu wyobraźni. zkałada bowiem, że każdy na drodze zachowuje się racjonalnie i nie wykona nigdy nieprzewidzianego manewru np. nie otowrzy nagle drzwi bez jakichkolwiek oznak wcześniejszych albo nie skęci w lewo bez kierunkowskazu, albo np., że nikt nie będzie przechodził między stojącymi w koru autami, albo, że ktoś nie wjdzie zza stojącego na poboczu autobusu... to bardzo mylne założenie i wielu już przypłaciło to życiem. Ale daj mu Boże szczęście...

Napisano

> uwielbiam moto, ale ten koleś jest niepoważny i nieodpowiedizlany. brak mu wyobraźni. zkałada

> bowiem, że każdy na drodze zachowuje się racjonalnie i nie wykona nigdy nieprzewidzianego

> manewru np. nie otowrzy nagle drzwi bez jakichkolwiek oznak wcześniejszych albo nie skęci w

> lewo bez kierunkowskazu, albo np., że nikt nie będzie przechodził między stojącymi w koru

> autami, albo, że ktoś nie wjdzie zza stojącego na poboczu autobusu... to bardzo mylne

> założenie i wielu już przypłaciło to życiem.

Gorzej, on wyprzedza na przejściach, jeździ po lewej stronie wysepek i po chodnikach...

dranio

Napisano

> Jeśli uznajesz grzywnę do wysokości 5000PLN jako "potwierdzenie bezkarności", to nie mamy o czym

> rozmawiać.

> A to nie początek, jeśli gość zdecyduję się na dalszą jazdę, gdy mu zabiorą uprawnienia.

napisałeś w poście na początku, ze wniosek o odebranie uprawnien + mandat

Quote:

Art. 96. § 1.W postępowaniu mandatowym można nałożyć grzywnę w wysokości do 500 złotych, a w wypadku, o którym w art. 9 § 1 Kodeksu wykroczeń, do 1.000 złotych.

więcej w postępowaniu mandatowym moze nałożyć zdaje się tylko inspekcja pracy

skad wziales 5000 PLN ?

czy chcesz z art. 86 kw. ?

Quote:

Art. 86. § 1. Kto, nie zachowując należytej ostrożności, powoduje zagrożenie bezpieczeństwa w ruchu drogowym,podlega karze grzywny.

ale Ty byś chyba nie pomylił mandatu z grzywną spineyes.gif

Napisano

> bo ja nie

> natomiast domyslam sie, ze gosc sie bardzo zdenerwuje i nawet wiem gdzie rozładuje swoje emocje..

Rozladuje emocje poprzez bokser.gif kolegi K3 za donosicielstwo. A jezdzic bedzie dalej tak jak jezdzi, bo widac ze sie gosc nie boi, to moze policjant lub ktos kto nie boi sie prawa.

Napisano

> Koleś jest dobry i widać, że pasjonat! Myślisz, że prawo jest w stanie powstrzymać go od jazdy

> motocyklami?

Bedzie jezdzil dalej bez prawka, jesli je straci. Ale cos mi sie wydaje ze on ma dobre znajomosci, skoro sie nie boi tak lamac przepisów i jeszcze tego publikowac w internecie. Znam paru takich, są nietykalni niestety.

Napisano

> Ten też mam zgrany, też pójdzie jako dowód. Więc jakby Piotr N. czytał przez przypadek ten wątek,

a skąd wiesz, że to ten sam kolo? moto różne hmm.gif

Napisano
  • Autor

> napisałeś w poście na początku, ze wniosek o odebranie uprawnien + mandat

> Quote:

> Art. 96. § 1.W postępowaniu mandatowym można nałożyć grzywnę w wysokości do 500 złotych, a w

> wypadku, o którym w art. 9 § 1 Kodeksu wykroczeń, do 1.000 złotych.

> więcej w postępowaniu mandatowym moze nałożyć zdaje się tylko inspekcja pracy

> skad wziales 5000 PLN ?

> czy chcesz z art. 86 kw. ?

> Quote:

> Art. 86. § 1. Kto, nie zachowując należytej ostrożności, powoduje zagrożenie bezpieczeństwa w

> ruchu drogowym,podlega karze grzywny.

> ale Ty byś chyba nie pomylił mandatu z grzywną

Odkąd to sąd przeprowadza postępowanie mandatowe? W takich przypadkach sprawa idzie bezpośrednio do sądu grodzkiego, a maksymalna grzywna nałożona przez sąd grodzki to właśnie 5000PLN.

Napisano

> Zgadzam się z tym faktem, ACZKOLWIEK pamiętajmy, że litera prawa jest w tej materii "nieco" inna.

Owszem, ale trzeba mieć trochę zdrowego rozsądku. Fakt gość jedzie troche przyszybkawo, ale na pierwszym filmiku, stwarza zagrożenie tylko sobie, bo większość aut stoi więc jakby nie trafił w "szczeline" to pokiereszowałby inne auta. Natomiastu drugi filmik, to już pokaz bezmózgiej jazdy chodnikami, pod prąd na rondzie...

> Hmmm.

> Patrząc na te wyczyny, to NAPRAWDĘ nie miałbym nic przeciwko temu, żeby ktoś (ostrożnie ofc, żeby

> ręki nie stracić) otworzył mu drzwi.

> Wiesz - wspomaganie natury w eliminacji pewnych osobników itd.

Czasem również jestem za takim rozwiązaniem smile.gif

> Ostro?

> Ostro to byłoby szuflą między oczy...

po pierwszym filmiku wydawało mi się że troche ostro tak donosić na chłopa. Ale po drugim Video zgadzam się z donoszącym. Tylko tak jak piszą inni, że gość po stracie prawka nadal będzie jeździć, w to nie wątpię! Chyba że przepadłby mu również motocykl. Ale teraz to nie jest znowu jakiś tam wielki wydatek kupi następny smile.gif

Sam jeżdżę motocyklami i przeciskam się między autami, ale nie szybciej niż 20km/h jak stoją, a jak jadą w korku to staram się nie przekraczać +10km/h więcej niż jedzie korek.

Napisano

No przecież jeździ wprawdzie szybko, ale bezpiecznie grinser006.gif

Trzymam kciuki za ukaranie gnoja ok.gif

Napisano

> stwarza zagrożenie tylko sobie, bo większość aut stoi

Wjeżdżanie na przejście dla pieszych na czerwonym i tylko sobie?!

Napisano

> I właśnie dlatego przez takich debili kierowcy nie lubią >motocyklistów, nigdy nie wiesz skąd czy

> gdzie się pojawi, a hasło "patrz w lusterka" można sobie >w buty wsadzić

Dlatego smieszy mnie haslo "patrz w lusterka" bo jest imho BEZ SENSU!!! Jezeli motocykl pcha sie miedzy autami to lamie przepisy i tyle...

Napisano

> Wjeżdżanie na przejście dla pieszych na czerwonym i tylko sobie?!

nie widziałem facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

A ten korek to ,,normalny" czy cos sie stalo,dlatego sie zrobil?.Bo jak dla mnie to mega korek grinser006.gif

Napisano

Ja dzwonię po SM jak tylko widzę błoto naniesione na ulicę z budowy. uzbroj_zlo.gif Tylko po to żyję!

mar00ha

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.