Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy tak trudno "schowac" tlumik?

Featured Replies

Napisano

czy projektanci rzeczywisciw maja tak niskie poczucie estetyki zostawiajac puszke tlumika na wierzchu?

mistrzem tandety z nowych aut jest chyba lanser w wersji hatchback

2009_MItsubishi_Lancer_Sportback_GB_06.jpg

Napisano

> czy projektanci rzeczywisciw maja tak niskie poczucie estetyki zostawiajac puszke tlumika na

> wierzchu?

> mistrzem tandety z nowych aut jest chyba lanser w wersji hatchback

W sportowym aucie musi być na wierzchu ok.gif

Napisano

> czy projektanci rzeczywisciw maja tak niskie poczucie estetyki zostawiajac puszke tlumika na

> wierzchu?

tutaj akurat jedyne gdzie mogli go schować to pod zderzak, ale wątpię że kierowca jak i pasażerowie cieszyli by się z ciągłego zapachu topionego plastiku nie wspominając już o potrzebie zmiany zderzaka co jakiś czas

z tyłu miejsce niestety zajmują wahacze i zbiornik paliwa i jak spojrzysz od spodu to faktycznie nie dało się tego bardziej wcisnąć

poza tym wszyscy ci którzy stawiają sobie na przodzie poczucie estetyki wezmą sedana

Napisano
  • Autor

> tutaj akurat jedyne gdzie mogli go schować to pod zderzak, ale wątpię że kierowca jak i pasażerowie

> cieszyli by się z ciągłego zapachu topionego plastiku nie wspominając już o potrzebie zmiany

> zderzaka co jakiś czas

> tutaj z tyłu miejsce niestety zajmują wahacze i zbiornik paliwa i jak spojrzysz od spodu to

> faktycznie nie dało się tego bardziej wcisnąć

jesli w innym aucie typu golf V i VI sie da to czemu tu nie?

Napisano

Dość duży i dość ciepły tłumik, więc dobrze jeśli powietrze go dobrze opływa a idealnie byłoby gdyby powietrze opływało go od góry.

Spróbuj pogonić autko na autostradzie przez 1h albo jeszcze lepiej po serpentynach pod górę, kiedy prędkości nie będą ogromne, ale będziesz mocno deptał a później dotknij podłogi w bagażniku nad tłumikiem.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Tłumik z tyłu tego samochodu to jest najmniejszy problem facepalm%5B1%5D.gif. Popatrz na te wszystkie lampki hehe.gif.

Napisano

Oj tam, marudzisz. Puszka jest w dobrym miejscu, jedynie zderzak ciut wysoko siedzi...

2009-mitsubishi-lancer-sportback-ralliart-rear-angle-view-photo.jpg

Popatrz np. na Pandę 4x4 zlosnik.gif

Fiat_Panda_4x4_2005_98-3-3688_1.jpg

Napisano

lancer to współczesny polonez - nie licz na cuda w jego disignie smile.gif

Napisano

> jesli w innym aucie typu golf V i VI sie da to czemu tu nie?

Tylko potem jest szloch i zgrzytanie pochwy, że "panie, jaki ten bagażnik maaaaały!"

Napisano

> wierzchu?

Ten całych samochód jest definicją niskiego poczucia estetyki.

Napisano

> jesli w innym aucie typu golf V i VI sie da to czemu tu nie?

Bo jak widać projektanci tego auta mieli inną wizje niż Ci od golfa ok.gif

Napisano

> wierzchu?

No, można go schować do........no właśnie - gdzie - i po co???

Napisano

A ja powiem że nie specjalnie mi to przeszkadza smile.gif może gdy z czasem będzie to pordzewiały, stary rempel wisiał to nie będzie zbyt estetyczne ale taki jak na załączonym obrazku to mogę zaakceptować.

Generalnie nie przeszkadza mi to zupełnie a taki lancerek to nawet fajne autko jak dla mnie smile.gif

Poza tym podobają mi się trapezowe dokładki do tylnego zderzaka, te takie w innym kolorze...

ale ja to stary zgred już jezdem smile.gif

Napisano

> No, można go schować do........no właśnie - gdzie - i po co???

Jak nowy to ładny, srebrny. Za parę lat jak ruda siądzie to wstyd że wystaje...

Napisano

> W sportowym aucie musi być na wierzchu

Ale dlaczego porownujesz to "cos" do samochodu sportowego?

Napisano

> Tylko potem jest szloch i zgrzytanie pochwy, że "panie, jaki ten bagażnik maaaaały!"

Tylko znacznie wiecej zapakujesz do bagaznika do 206 niz do tego lancera sciana.gif

Leon ma bagaznik delikatnie mowiac poltora razy wiekszy admin.gif

Napisano

> Oj tam, marudzisz. Puszka jest w dobrym miejscu, jedynie zderzak ciut wysoko siedzi...

> Popatrz np. na Pandę 4x4

nowa panda też tak ma smile.gif

tyl-reflektory-wylaczone.jpg

mnie to w ogóle nie przeszkadza. W sumie to nawet wolę takie rozwiązania, niż np w megane II gdzie już zuełnie nie widać wydechu:

megane03.jpg

Napisano
  • Autor

> nowa panda też tak ma

> mnie to w ogóle nie przeszkadza. W sumie to nawet wolę takie rozwiązania, niż np w megane II gdzie

> już zuełnie nie widać wydechu:

a ja wolalbym miec schowany calkowicie wydech lub widoczna sama końcówke. Dlatego pomalowalem puszke końcowego tlumika na czarny mat piecowy.

Napisano

Jedno wolą mieć większy bagażnik kosztem wyglądu wink.gif

Napisano

Tak beznadziejnego rozwiazania juz dawno nie widzialem. To juz schodzacy model moze w nowym bardziej sie postaraja hmm.gif

Napisano
  • Autor

nono.gif

"sportback" zlosnik.gif

Napisano

> "sportback"

to coś pomiędzy hatchback a liftback ? hehe.gif

Napisano
  • Autor

> A ja powiem że nie specjalnie mi to przeszkadza może gdy z czasem będzie to pordzewiały, stary

> rempel wisiał to nie będzie zbyt estetyczne

nie ma sily za max 5 lat pokrty nalotem rdzy

Napisano
  • Autor

> Tylko potem jest szloch i zgrzytanie pochwy, że "panie, jaki ten bagażnik maaaaały!"

lanser nie ma chyba wiekszego bagaznika niz np leon, focus itp

Napisano

> Ale dlaczego porownujesz to "cos" do samochodu sportowego?

Bo nazywa się sportback, więc symuluje takie auto. Nieudanie według mnie ok.gif

Napisano

> Tak beznadziejnego rozwiazania juz dawno nie widzialem. To juz schodzacy model moze w nowym

> bardziej sie postaraja

Ostatnio był lifting, zmienili wzór kołpaków. zlosnik.gif

Napisano

> wierzchu?

lancer jest kompaktem i z założenia designerski nie miał być skromny.gif, zas uwazam ze inaczej sprawa ma sie w nissanie juke, gdzie jego wyglad mial byc głownym atutem (chyba! zlosnik.gif) i to własnie w nissanie juke w wersji 2WD tłumik jest tak potwornie wyeksponowany ze nissan na siłe załozył chromowana końcówkę by to jakos wygladało. spineyes.gif

Napisano

> wierzchu?

To nie jest kwestia umieszczenia tłumika tylko długości zderzaka. Przecież mogli to po prostu zasłonić. A tu nawet wahacze widać.

Napisano

SX4 ma tak samo, a mimo to bagażnik dużo bardziej mizerny od choćby Almery N16 3d.

Napisano

> Bo nazywa się sportback, więc symuluje takie auto. Nieudanie według mnie

To ten sportback moze miec dwie zalety.

Pierwsza: SPORT w nazwie

Druga: Moze u Dealera byl zaparkowany kolo sportowego Lancera oslabiony.gif

Mialem auto na 3 tygodnie i uwazam ze jezdzi to beznadziejnie

Napisano

> SX4 ma tak samo, a mimo to bagażnik dużo bardziej mizerny od choćby Almery N16 3d.

Tylko, że SX4/Sedici ma koło zapasowe (co prawda dojazdowe ale zawsze) w bagażniku i dyferencjał tylnej osi.

Poza tym aż tak tego nie widać. Mozna by przysłonić to opuszczajać krawędź zderzaka ale to rzecz gustu, mnie by się nie podobał z takim "fartuchem". Co innego auta stricte kompaktowe.

P.S.

W Clio II był bardzo ładnie tłumik schowany, łącznie z końcówką!

Napisano

> tutaj akurat jedyne gdzie mogli go schować to pod zderzak, ale wątpię że kierowca jak i pasażerowie

> cieszyli by się z ciągłego zapachu topionego plastiku nie wspominając już o potrzebie zmiany

> zderzaka co jakiś czas

skąd ci się wzięły takie banialuki!? boje_sie.gif

Przez siedem lat jeździłem Clio II turbo dieslem,(całkowicie, łącznie z końcówką schowany tłumik pod zderzakiem) i NIGDY nie poczułem nawet cienia swądu palonego plastiku, nie mówiąc o konieczności wymiany zderzaka!

Gdyby tak miał się nagrzewać końcowy tłumik jak piszesz to wieszaki zamiast z gumy by musiały być z azbestu. biglaugh.gif

Napisano

> skąd ci się wzięły takie banialuki!?

> Przez siedem lat jeździłem Clio II turbo dieslem,(całkowicie, łącznie z końcówką schowany tłumik

> pod zderzakiem) i NIGDY nie poczułem nawet cienia swądu palonego plastiku, nie mówiąc o

> konieczności wymiany zderzaka!

> Gdyby tak miał się nagrzewać końcowy tłumik jak piszesz to wieszaki zamiast z gumy by musiały być z

> azbestu.

Potwierdzam. W Civicu puszka jest pod podłogą i o ile czasami podłoga robi się ciepła to nic się nie topi. W lancii cały układ jest schowany i żadnego problemu nie ma.

Napisano

> zderzaka co jakiś czas

Bez przesady - takie coś by mogło się dziać, jeśli ten Lancer miałby w standardzie ALS z Lancera WRC wink.gif . W wielu modelach udaje się ładnie schować wydech za plastikowym zderzakiem, zawinąć końcówkę po dspód i nic się nie topi nawet jak zrobisz x-set kilometrów na autostradzie ok.gif

U mnie producent tłumik schował w całości za zderzak - nie widać nawet końcówki. Po dłuższej trasie jedynie podłoga bagażnika nad tłumikiem robi się lekko ciepła - nic się nie topi smile.gif.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.