Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kubica znowu na trasie :)

Featured Replies

Napisano

> http://www.rallyemotion.it/robert-kubica-di-nuovo-al-volante-di-una-macchina-da-rally/

> krótkie tłumaczenie - świadkowie twierdzą, że mimo drobnych problemów z "ruchomością" ręki tempo

> było bardzo dobre

No wreszcie.

Ale swoją drogą mógłby bardziej współpracować z mediami zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> No wreszcie.

> Ale swoją drogą mógłby bardziej współpracować z mediami

To raczej zadanie dla Morelliego zlosnik.gif Mógłby chociaż jakiś on-board'zik mediom podrzucić (kamerka na samochodzie przecież jest) zlosnik.gif Gdzie jesteś Daniele ? zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> http://www.rallyemotion.it/robert-kubica-di-nuovo-al-volante-di-una-macchina-da-rally/

> krótkie tłumaczenie - świadkowie twierdzą, że mimo drobnych problemów z "ruchomością" ręki tempo

> było bardzo dobre

Tak sobie myślę, jak by tak Kubica zaczął notować b.dobre wyniki w WRC to ilu by się w naszym kraju pojawiło zażartych fanów rajdów hmm.gif

Napisano

> Tak sobie myślę, jak by tak Kubica zaczął notować b.dobre wyniki w WRC to ilu by się w naszym kraju

> pojawiło zażartych fanów rajdów

już kiedyś o tym było, rajdy się zupełnie inaczej ogląda

dziś żadna ogólnodostępna TV nie prowadzi relacji w rajdów hmm.gif

tak samo było z F1, kiedyś była, potem znikła i dopiero wróciła z Kubicą na Polsacie ?

w rajdach nie ma wyprzedzań, bezpośredniej walki, masz wyrywki pokazane w TV

a i kasa dużo mniejsza hmm.gif

zobacz na relację z dakaru gdzie nawet Małysz nie pomógł grinser006.gif

Napisano

> już kiedyś o tym było, rajdy się zupełnie inaczej ogląda

> dziś żadna ogólnodostępna TV nie prowadzi relacji w rajdów

> tak samo było z F1, kiedyś była, potem znikła i dopiero wróciła z Kubicą na Polsacie ?

> w rajdach nie ma wyprzedzań, bezpośredniej walki, masz wyrywki pokazane w TV

> a i kasa dużo mniejsza

> zobacz na relację z dakaru gdzie nawet Małysz nie pomógł

widziałeś relacje na żywo w Eurosporcie?

Napisano

> już kiedyś o tym było, rajdy się zupełnie inaczej ogląda

> tak samo było z F1, kiedyś była, potem znikła i dopiero wróciła z Kubicą na Polsacie ?

> w rajdach nie ma wyprzedzań, bezpośredniej walki, masz wyrywki pokazane w TV

> a i kasa dużo mniejsza

Co Ty gadasz. F1 była w TV odkąd pamiętam. Nawet powiem więcej 15 lat temu transmisje z F1 pokazywano na C+. Było z 15 kanałów na których mogłeś oglądać obraz z innej kamery. Był jeden kanał ogólny, 5 z kamerami na w róznyuch częścicach toru, 5 kamer na bolidach i tabela z wynikami na zywo. Wiec mozna było się poczuć jak w padoku.

Po C+ było F1 w TV4, ale nikt tego nie oglądał bo nie było Kubicy to nikt się nie interesował, Póxniej jak Kubica wszedł do F1 wtedy zaczeli pokazywać F1 w Polsacie. Wiec nie pisz że przed kubicą nie pokazywali F1 w polskiej TV.

Napisano

> Co Ty gadasz. F1 była w TV odkąd pamiętam. Nawet powiem więcej 15 lat temu transmisje z F1

> pokazywano na C+. Było z 15 kanałów na których mogłeś oglądać obraz z innej kamery. Był jeden

> kanał ogólny, 5 z kamerami na w róznyuch częścicach toru, 5 kamer na bolidach i tabela z

> wynikami na zywo. Wiec mozna było się poczuć jak w padoku.

> Po C+ było F1 w TV4, ale nikt tego nie oglądał bo nie było Kubicy to nikt się nie interesował,

> Póxniej jak Kubica wszedł do F1 wtedy zaczeli pokazywać F1 w Polsacie. Wiec nie pisz że przed

> kubicą nie pokazywali F1 w polskiej TV.

Zauważ, że wymienione przez Ciebie kanały (od niedawna TV4 jest względnie ogólnodostępne) to nie jest ogólnodostępna polska TV. Taki mały szczegół.

Napisano

> Zauważ, że wymienione przez Ciebie kanały (od niedawna TV4 jest względnie ogólnodostępne) to nie

> jest ogólnodostępna polska TV. Taki mały szczegół.

Jakie to ma znaczenie? Była i już.

Wyścigi WSbR też były transmitowane w polskiej TV... a że mało kto to oglądał to były w niepublicznej...

Napisano

> Tak sobie myślę, jak by tak Kubica zaczął notować b.dobre wyniki w WRC to ilu by się w naszym kraju

Ja yaya.gif

Napisano

od cholery, i do tego sami specjaliści. Ja bym chyba wolał żeby Kubica został w rajdowym fotelu. Było by miło zobaczyć go w jakimś fabrycznym teamie WRC zlosnik.gif

Napisano

> od cholery, i do tego sami specjaliści. Ja bym chyba wolał żeby Kubica został w rajdowym fotelu.

> Było by miło zobaczyć go w jakimś fabrycznym teamie WRC

Jak już jeździ to jest ok.gif Być może to mu "tylko" już pozostało, ale tak jak mówił - jeszcze ma w F1 coś do udowodnienia.

Napisano

> Zauważ, że wymienione przez Ciebie kanały (od niedawna TV4 jest względnie ogólnodostępne) to nie

> jest ogólnodostępna polska TV. Taki mały szczegół.

Co masz na mysli pisząć ogólnodostępna? Że trzeba płacić? Za abonament na TVP1 tez płacisz.

Dobra koniec tematu bo szkoda zaczynać dyskusję :D

Napisano

> od cholery, i do tego sami specjaliści. Ja bym chyba wolał żeby Kubica został w rajdowym fotelu.

> Było by miło zobaczyć go w jakimś fabrycznym teamie WRC

E tam. Qchar był w WRC i co ? Nic cisza jak makiem zasiał. RSMŚ nie są popularne w Telewizji więc "Kubicomani"nie będzie.

Inna sprawa że mamy Juniora i tez nic o nim nie wspominją w TV.

Napisano

> E tam. Qchar był w WRC i co ? Nic cisza jak makiem zasiał. RSMŚ nie są popularne w Telewizji więc

> "Kubicomani"nie będzie.

> Inna sprawa że mamy Juniora i tez nic o nim nie wspominją w TV.

W sezonie 2012 w PWRC Michał Kościuszko w Monte Carlo był pierwszy, w Meksyku 3 w mediach nie za bardzo o nim głośno. To samo po sezonie 2011, który skończył na 3 miejscu.

Kuba Giermaziak sezon 2011 skończył na 3 miejscu. Sytuacja podobna, w mediach również mało info.

GP IMŚ na żużlu, tutaj z tego co kojarzę, chyba coś było, ale też nie dużo (nie wspominam o Canal+ który relacje miał ok.gif)

3 tematy, gdzie Polacy mają coś do powiedzenia, ale może kasa mała, ale może mało medialnie i wzmianek o tym w mediach mniej...

Za to jak się jakiś dwóch piłkarzy nayebie to dziś praktycznie na wszystkich poratalach temat nr1 (nie licząc rocznicy)

W zeszłym tygodniu powrót Agnieszki Radwańskiej (oglądam, kibicuje, lubie ją oglądać, w żaden sposób jej nie atakuje ok.gif ) w mediach pełno. TVN to już szczególnie wspiął się "na wyżyny". Od relacji z powrotu do Polski poprzez wywiad z matką po "reportaż", że ona bierze udział w "marszach pamięci". Brakowało tylko by ją do programu śniadaniowego wzięli.

Widać motosport mało popularny, mało oglądalności daje to i w mediach go mało...

a F1 to jak by nie patrzeć taka troche elita...może sztucznie stworzona, ale tak to pewnie dla nie jednego wygląda...może stąd takie a nie inne zainteresowanie.

Napisano

odpowiedź na te wszystkie problemy medialne w polskim motosporcie jest jedna:

pzm.jpg

Napisano

> odpowiedź na te wszystkie problemy medialne w polskim motosporcie jest jedna:

chyba nie, nawet na Eurosporcie nie ma relacji z WRC sick.gif do zeszłego roku jeszcze było, teraz jedyne miejsce gdzie mogę znaleźć to kablówka z kanałem MOTORS TV

Napisano

> Jak już jeździ to jest Być może to mu "tylko" już pozostało, ale tak jak mówił - jeszcze ma w F1

> coś do udowodnienia.

Trzeba nam poczekać ok.gif

Talentu przez wypadek napewno nie stracił. Istotne to czy po ów "kontuzji" będzie 100% sprawny (ręka) - oby

- choć jak by tak rywalizował z Sebastianem Loeb-em zlosnik.gif

Napisano

> Co Ty gadasz. F1 była w TV odkąd pamiętam. Nawet powiem więcej 15 lat temu transmisje z F1

> pokazywano na C+. Było z 15 kanałów na których mogłeś oglądać obraz z innej kamery. Był jeden

> kanał ogólny, 5 z kamerami na w róznyuch częścicach toru, 5 kamer na bolidach i tabela z

> wynikami na zywo. Wiec mozna było się poczuć jak w padoku.

> Po C+ było F1 w TV4, ale nikt tego nie oglądał bo nie było Kubicy to nikt się nie interesował,

> Póxniej jak Kubica wszedł do F1 wtedy zaczeli pokazywać F1 w Polsacie. Wiec nie pisz że przed

> kubicą nie pokazywali F1 w polskiej TV.

a C+ to jakiś ogólnodostępny kanał ? ilu użytkowników C+ miała w tych latach ?

ja oglądałem właśnie w TV4, wydaje mi się że potem znikły transmisje, albo znikła tv4

Napisano

> a C+ to jakiś ogólnodostępny kanał ? ilu użytkowników C+ miała w tych latach ?

> ja oglądałem właśnie w TV4, wydaje mi się że potem znikły transmisje, albo znikła tv4

Z tego co wiem to TV4 nadal istnieje . Przynajmniej u mnie nadają biglaugh.gif

No tak ale liga mistrzów tez leci np na N (czy gdzie tam leci bo nie oglądam) i nie mozna powiedzieć że nie było. Było tylko trzeba było zapłacić.

Napisano

> chyba nie, nawet na Eurosporcie nie ma relacji z WRC do zeszłego roku jeszcze było,

Na Eurosporcie to już niema z 5 lat. To co ostatnio leciało to IRC.

Napisano

> odpowiedź na te wszystkie problemy medialne w polskim motosporcie jest jedna:

Niestety. Chyba pozostaje nam czekac aż wszystkie stare dziady odejdą.

Pamiętam jak zaczynałem w KJSach pojechałem do Automobilklubu to byli zdziwieni że szukam rozpiski KJSowej. Chcieli mnie na kurs prawa jazdy zapisać.

I pomyśleć że automobilkub Dolnośląski organizuje z dwa denne KJSy w roku.

Napisano

jaką relacje ?? te 15 minut to ma być relacja ?? hahaha.gif

Napisano

> chyba nie, nawet na Eurosporcie nie ma relacji z WRC do zeszłego roku jeszcze było, teraz jedyne

> miejsce gdzie mogę znaleźć to kablówka z kanałem MOTORS TV

w której kablówce jest motors ?? odrazu tam przechodze food.gif

Napisano

w UPC mam, ale w jakimś wyższym pakiecie z nagrywarką hd 270751858-jezyk.gif

Napisano

> było bardzo dobre

Nie wiem na ile można ufać dziennikarzom, ale na niek†órych portalach informacje obok tego że było szybko, wspominają też że oba samochody którymi w tym roku jeździł RK mają skrzynie sekwencyjne z łopatkami zmiany biegów za kierownicą. Przyznam, że jeśli to prawda, to być może to przypadek, a może też jakaś wskazówka że z ręką jest OK ale nie do końca. W sumie to nieistotne - w F1 i tak są łopatki - ważne by Robert sobie z tym radził jak dawniej:)

Napisano

> jaką relacje ?? te 15 minut to ma być relacja ??

o to chodzi właśnie, był cały Orlen Team z jakimiś tam wynikami, był Małysz celebryta wink.gif i Sonik który zapowiadał się nieźle

i co z tego, jak transmisje to suche fakty plus lansowanie się gwiazdorów tvp grinser006.gif

wracając do TV4, była od dawna, ale zasięg naziemny był żaden, u mnie jak znikła z analoga FTA to już było po oglądaniu

potem chyba pojawiała się w pakietach cyfrowych, ale już jako kodowana hmm.gif

Napisano

No i mały zonk Panie Kolego... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

TRWM ma prowadzić obszerne relacje z Pucharu Fiesty. Szok? Szczerze powiedziawszy - dla mnie tak, ale ten pozytywny... smile.gifsmile.gifsmile.gif

Napisano

> No i mały zonk Panie Kolego...

> TRWM ma prowadzić obszerne relacje z Pucharu Fiesty. Szok? Szczerze powiedziawszy - dla mnie tak,

> ale ten pozytywny...

zlosnik2.gifok.gif

ale tak po prawdzie to skąd odbierasz Trwam ?

u mnie jest ze starych czasów analoga zez na astre więc mam ok.gif

ale chyba tylko tak można ?

dawać Trwam do DVB-T grinser006.gif

Napisano

> ale tak po prawdzie to skąd odbierasz Trwam ?

Ja z jutuba... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif Jest chyba na Vectrze, UPC i Cyfrze. Na Polsacie cyfrowym chyba nie ma.

Napisano

Nie sądziłem że kiedykolwiek wypowiem te słowa:

-Dobrze że mam TV Trwam w swojej kablówce rotfl.gifhehe.gifrotfl.gifgrinser006.gif

Napisano
Dobrze widziec go za kierownica. ok.gif
Napisano

Coś mi podpowiada, że zobaczymy go jeszcze w tym sezonie cfaniaczek.gifok.gifsmile.gif

Napisano

> Super to wygląda

Super? Idzie jak dziki zlosnik.gif

Napisano

> Coś mi podpowiada, że zobaczymy go jeszcze w tym sezonie

To byłoby wręcz idealnie smile.gif W sumie już super byłoby jakby w tym sezonie odbył kilka testów w bolidzie na torze i na koniec sezonu ogłosił, że w przyszłym sezonie ma miejsce w F1.

Napisano

> To byłoby wręcz idealnie W sumie już super byłoby jakby w tym sezonie odbył kilka testów w

> bolidzie na torze i na koniec sezonu ogłosił, że w przyszłym sezonie ma miejsce w F1.

Jakieś szczątki informacji wypływają co jakiś czas. Zapewne kontrolowane przez Morelli-ego. Czuję że ma w tym nie zły interes i w trakcie sezonu może być bomba z powrotem Robka. cool.gif

Napisano

oszzz kurde .. wbiło mnie w ziemię , nawet nie wiedziałem że Trwam ma jakiś motoryzacyjny program icon_eek.gif

Napisano

Tylko skąd pewność że to on za fajerą siedzi ? wygląda to naprawdę dobrze ok.gif

Napisano

> oszzz kurde .. wbiło mnie w ziemię , nawet nie wiedziałem że Trwam ma jakiś motoryzacyjny program

I o dziwo wygląda on nieźle ok.gif . Zaraz wyjdzie że Trwam ma najlepszy program moto w Polskiej TV hehe.giffacepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Tylko skąd pewność że to on za fajerą siedzi ? wygląda to naprawdę dobrze

Ogólnie to jakaś schiza zapanowała i ludzie w nic już nie wierzą.

Napisano

> I o dziwo wygląda on nieźle . Zaraz wyjdzie że Trwam ma najlepszy program moto w Polskiej TV

Gdyby nie prowadzący to ... chyba bym tak powiedizał... smile.gifsmile.gifsmile.gif

Napisano

> Ogólnie to jakaś schiza zapanowała i ludzie w nic już nie wierzą.

574750_3269258864826_1667972413_2563329_1427464500_n.jpg

tutaj widać w tle Kubicę więc raczej nie on za fajerą oslabiony.gif

Napisano

> tutaj widać w tle Kubicę więc raczej nie on za fajerą

Czyżby to filmik propagandowy i zapomnieli wyciąć ten fragment? zlosnik.gif

A na serio nieźle kolega szuka informacji, wazniak.gif no chyba, że obsługa fotoszopa też jest znana biglaugh.gif

Napisano

> tutaj widać w tle Kubicę więc raczej nie on za fajerą

Ale chyba w kombinezonie.