Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki podnośnik/lewarek ?

Featured Replies

Napisano

Dziś fabryczny lewarek zepsuł się i auto spadło, na szczęście podczas podnoszenia i auto było jeszcze na 4 kołach z poluzowanymi śrubami.

Potrzeba mi jakiegoś lewarka do wożenia w aucie i aby dłużej posłuzył

Żaby póki co nie chcę

Napisano

mi poszło już 2 fiatowskie - nabyłem więc od skody

Napisano
  • Autor

> kup cos takiego, male, poreczne, solidne i tanie za 30-40zl kupisz

No wiem, ale nie wejdzie mi pod obniżone auto

Napisano

> No wiem, ale nie wejdzie mi pod obniżone auto

No to pozostaje obniżona "żabka"

Napisano

> No wiem, ale nie wejdzie mi pod obniżone auto

Kup trapez, tylko nie najtańszy bo z pięć razy i na gemylę.

Napisano

Podnośnik trapezowy marki START ok.gif Dobrze nasmarować pręt gwintowany i posłuży długie lata.

Napisano

Kupiłem to za 45zł, marki Geko. Na pierwszy rzut oka niezły, ale jak zszedłem do auta to niestety słaba jakość wykonania dała o sobie znać, z tej rurki farba schodzi płatami, max wysokość to 28cm, ledwo koło się podniosło, trzeba by podkładać jakiś klocek drewniany lub co innego o wysokości 10cm najlepiej.

W efekcie...nowy produkt zamieniłem na używaną żabę i jest świetna grinser006.gif

Kiedyś kupiłem żabę z Lidla za 70zł, auto podniosłem raz i opadło samoczynnie, więc żaba poszła do kosza. Ta używana jest sprawdzona, trzyma ciśnienie długo i bez problemu podnosi auto (jeśli mowa o całej gamie Astr w mojej rodzinie)

Do tego mam podnośnik trapezowy firmy START - wyrzucając tym samym oryginalny podnośnik GM z Astry, bo ten był na takiej nóżce jakby. AH ma już trapezowy, w AG dali taką lipę trochę.

Napisano

Podnośnik hydrauliczny tłokowy. Jak auto wysokie to polecam dwutłokowy ok.gif

Napisano

Mi pod żaden samochód takie coś nie chce wejść - wszystkie są za nisko zawieszone.

Napisano

> Mi pod żaden samochód takie coś nie chce wejść - wszystkie są za nisko zawieszone.

ja wytargałem kiedyś funkel nówkę sztukę trapezową z fiata płunto MK I...

woże w zapasie...

Napisano

> ja wytargałem kiedyś funkel nówkę sztukę trapezową z fiata płunto MK I...

> woże w zapasie...

jeden z tych co lubią paść nie wiadomo kiedy razem z autem na glebę biglaugh.gif

Napisano

Jak do wożenia w aucie to trapez starta a jak do napraw do hydrauliczny tylko nie chiński badziew a np. polski skamet. Hydrauliczny to sprzęt na lata w dodatku niezbędny do niektórych rodzajów napraw jednak swoje waży i nie wolno go zostawiać np. na deszcz czy inne wilgocie.

Oczywiście zawsze możesz wozić też kobyłkę która kosztuje grosze. W razie awarii podnośnika auto zatrzyma się na kobyłce.

Napisano

> Mi pod żaden samochód takie coś nie chce wejść - wszystkie są za nisko zawieszone.

Są takie z bocznym podnoszeniem, ale nie wiem czy sie to do auta nada bardziej do maszyn: podnośnik

Napisano

> Są takie z bocznym podnoszeniem, ale nie wiem czy sie to do auta nada bardziej do maszyn: podnośnik

ja ostatnio kupiłem za 84,99 zł auchan hydrauliczny, który wjeżdża pod auto, a siłownika ma umieszczony poziomo. Gra i buczy podnosi na 33 cm w górę.

Napisano
  • Autor

> Jak do wożenia w aucie to trapez starta a jak do napraw do hydrauliczny tylko nie chiński badziew

> a np. polski skamet. Hydrauliczny to sprzęt na lata w dodatku niezbędny do niektórych rodzajów

> napraw jednak swoje waży i nie wolno go zostawiać np. na deszcz czy inne wilgocie.

> Oczywiście zawsze możesz wozić też kobyłkę która kosztuje grosze. W razie awarii podnośnika auto

> zatrzyma się na kobyłce.

Zawsze w aucie wożę kobyłkę,którą podkładam gdy podniosę auto i zanim ściągnę koło

Napisano

Coś takiego fabrycznego pękło mi pod Mitsubishi L200 - IMHO powinnno byc dobrze przewymiarowane pod względem możliwego obciążenia. Mitsubishi uznało, że podnośnik 1.5t da radę, przeliczyli się.

Napisano

> Dziś fabryczny lewarek zepsuł się i auto spadło, na szczęście podczas podnoszenia i auto było

> jeszcze na 4 kołach z poluzowanymi śrubami.

> Potrzeba mi jakiegoś lewarka do wożenia w aucie i aby dłużej posłuzył

> Żaby póki co nie chcę

A może zaszalej

jednak żaba z dwiema kobyłkami

Napisano
  • Autor

> A może zaszalej

> jednak żaba z dwiema kobyłkami

Lewarek już zakupiłem, żaba w najbliższej przyszłości, ale ten zestaw mi się podoba

Napisano

> A może zaszalej

tak i to wszystko w bagażniku wożone na codzień biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

Takie coś stało się lewarkiem, stał na prostym podłożu, skrzywiły się takie "ząbki" wewnątrz

75122696068269490030.jpg

Napisano

> Lewarek już zakupiłem, żaba w najbliższej przyszłości, ale ten zestaw mi się podoba

Parę lat temu kupiliśmy ze szwagrem dwie żaby topexa. Dwa razy w roku zmieniam koła przy jej pomocy. Jedyne co musiałem dorobić to kawałek gumy, bo podstawka jest stalowa (tak jak w linku co podałem), żeby nie kaleczyć podwozia. Obie dają radę i nie widać, żeby im coś dolegało. Taka żaba jest znacznie wygodniejsza niż zwykły podnośnik samochodowy. Jedyny minus to oczywiście wielkość, w bagażniku raczej będzie kłopotliwa.

Napisano

> tak i to wszystko w bagażniku wożone na codzień

Nie powiem, żeby to było wygodne, ale walizka wygląda ciekawie. Jak ktoś ma duży bagażnik to czemu nie zlosnik.gif

Napisano

> A może zaszalej

Też import z Chin, ale moze jakosciowo ok... cholera wie :/

Napisano
  • Autor

> Też import z Chin, ale moze jakosciowo ok... cholera wie :/

Do normalnego użytkowania, od czasu do czasu, nie w warsztacie powinno wystarczyć.

Mój kolega ma fajną żabę, ale waży ona 35 kg

Napisano

> Takie coś stało się lewarkiem, stał na prostym podłożu, skrzywiły się takie "ząbki" wewnątrz

A ten co na zdjeciu to oryginalny podnośnik dodawany do fiata czy inny samochód?

Napisano
  • Autor

> A ten co na zdjeciu to oryginalny podnośnik dodawany do fiata czy inny samochód?

Taki był w wyposażeniu grande punto

Napisano

Strasznie lipne dziadostwo dodają, chyba że miał wadę fabryczną na gwincie.

Napisano
  • Autor

> Strasznie lipne dziadostwo dodają, chyba że miał wadę fabryczną na gwincie.

Gwint się nie zepsuł, element który jest pod kątem powinien być w poziomie.

Napisano

Tyle dobrze że tylko opadł, a nic ci tam pod autem nie pogiął.

Napisano

> Dziś fabryczny lewarek zepsuł się i auto spadło, na szczęście podczas podnoszenia i auto było

> Żaby póki co nie chcę

Mały, hydrauliczny, kolumnowy.

Napisano

> A może zaszalej

Żaba ma jedną wadę. Jej konstrukcja powoduje to, że podczas podnoszenia przemieszcza się. Musi stać na twardym i równym podłożu inaczej samochód może się wyśliznąć z podparcia podnośnika.

Napisano

> Żaby póki co nie chcę

allegro.pl/komplet-12v-podnosnik-z-pilotem-klucze-udarowe-i2265804803.html

Napisano

> A może zaszalej

no właśnie identyczną żabekupiłe w auchan, ale bez tych kobyłek za te 84,99 zł... tylko, że czerwoną:) hehe

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.