Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy jest inny idealny samochod dla rodziny [...] ?

Featured Replies

Napisano

> A wiec, powieksza mi sie rodzina[...], czyli bedzie trzeba pracowac wiecej[...], wieksze auto,

> wszystko wieksze[...]

gratulacje 20.GIF

> No i tak przechodzac przez zalozenia:

> Miejsce: wozek, klamoty, miejsce dla 2+1.5 , czyli generalnie 2+1 plus co drugi tydzien 2+2, = musi

> byc pojemne

> 4x4 = ma sluzyc do pracy teoretycznie, przez 5 dni w tygodniu, do "zabawy" w weekend,

..

w sumie mozna sie domyslec po twoich fotach grinser006.gif, ale nei napisales ile % jazdy bedzie po drogach asfaltowych a ile poza. Jezeli wiecej asfaltu to skupilbym sie na SUVie, jezeli wiecej poza to pick up jest ok.

Kiedys tez podobala mi sie idea Pickupow, w szczególności z zabudowanych tylem (pl realia ), wszytsko bylo ok, dopoki nie zrobilem trasy Navara. Niestety na dluze trase te auto sie do tego nie nadaja, buja, malo komfortowe jest, dosc slabo wyciszone.

W duzym miescie tez sie slabo sprawdza, ze wzgledu na swoje wymiary. Dla kumpla zdaje jednak egzamin bo wozi duzo ciezkiego sprzetu i inne auto by nie dalo rady. No i jak sam mowi, zawsze oink.gif mozna na skup zawieść grinser006.gif a w niedziele do kosciola (ma tak wypasiona wersje z chromami zlosnik.gif)

Napisano

> czyli pasuje w sam raz dla

> SUV jest wlasnie byl kupiony z tego powodu dla numeru jeden . I w tym jest problem, dla samego

> mlodego. Owszem auto idealne, ale przy wiekszych przedmiotach i porecznosc codziennego

> uzytktku.np przy robienou ogrodka jest zadna. Kupujesz cos to tak do domu, wziasc przyczepke,

> z powrotem. Odczepic przyczepke

No niestety, też mam ten problem - w sedanie niewiele można zmieścić i muszę czasem dołączyć przyczepkę. Za to w małym hatchbacku, w Yarisie można sporo włożyć - ostatnio to właśnie Yarisem wiozłem 4 drzwi z ościeżnicami smile.gif

Napisano

Gratulacje claps.gif

A co do auta, to jak już decydujesz się na pick-up lub ute to raczej z zabudowaną paką, inaczej wózek Ci zmoknie a pieluchy wywieje grinser006.gif

Napisano

> Preferencyjnie, "zydle w swiniaku" - zeby jak sie maly to sie latwo czyscilo[...]

Jeżeli w prawdziwym "świniaku" to się możesz rozczarować - wsiąknie i dopiero będzie problem, bo uprać za bardzo nie ma jak. Chyba mylisz to ze skajem, ale i tam w szwy się wleje.

Napisano

> pickup na resorach i stosunkowo małą kabiną ...

> nie wiem jak te co wrzuciłeś, ale np navara z tyłu ma mało miejsca

Co do komfortu mimo sztywnej osi i resorow mozna sie bardzo zdziwic...czesto ludzie ktorzy jada pierwszy raz moim autem sa zaskoczeni jak przyjemnie i wygodnie sie w nim jedzie.

Co do wielkosci kabiny...nie porownuj mikro pickupow typu Navara z normalnymi...u mnie z tylu miejsca jest sporo:

028jh.jpg

Napisano

> A wiec, powieksza mi sie rodzina[...],

gratuluje zlosnik.gif

a moze F150? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> W EU samochodem rodzinnym będzie:

> Mazda 5

brak

> popularne są też SUVy

> Mazda CX-7

tez popularnyok.gif ba 2.3l Turbo nawet nie zle jezdzidrive.gif

> a na Twoje warunki jej większy brat - CX-9

> Przykłady tylko z Mazdy, bo jak widzę, nie masz nic przeciwko temu producentowi. [...]

Nie mam ale tylko jeden model spelnia warunek 200mm od ziemizlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Jako, że na AK ubóstwiana jest ta marka, to zaproponuję...

Ech, to nie Diesel = ZUOwink.gif to VeeDub = pad.gif[...]

Mialem dzis duzo wolnego czasu w dzien i jednak - przyznaje sie szczerze i bez biciachaja.gif - VeeD to przereklamowany megalomanicznie wyceniony produktpad.gif[...]

No wiec jezdzielm Amarok - nie wiele, glownie po centrum Brisbane ale jednak. Wlozyc 2.0l wypierdka do 2 tonowego auta - to moga tylko w EUzlosnik.gif[...]

Powiem jasno - imponujacy Nm ... ale tylko na papierze - to po prostu nie jedziesciana.gif[...]

Owszem, nie zel wykonany, i generalnie bardzo dobry w srodku ale tak z 20kW to mu min brakuje, zeby sie odpychachmm.gif[...]

Do tego cena hahaha.gifhahaha.gif $65 k - ceni sie jak Mercedeszlosnik.gif [...]

Ucieklemspineyes.gif[...]

VW_AMAROK__220604.JPG

Napisano
  • Autor

> Pomijam fakt, że to jest pick-up, czyli coś czym wozi się świnie.

> To ten akurat wygląda jak chińska podróbka czegoś, [...]

Twierdzisz, ze oryginal lepszyzlosnik.gif???

thunder_main.jpg

Czekam na cene i jesli sprawdzi sie to co pismaki pisza pojde i stane sie posiadaczem pierwszego auta Made in Chinalizak.gif na AK[...]

thunder_models.jpg

thunder_black.jpg

thunder_rearquarter.jpg

thunder_dash.jpg

thunder_emblem.jpg

thunder_engine.jpg

Ps. te dwie mulher.gif "not included" zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Ciężko cokolwiek doradzić, bo u nas jeśli VW i ma być duże i wygodne, to osobiście bym wybrał:

Tego = Nigdyfoch.gif

Ten model skonczyl sie na tymzlosnik.gif[...]

i240556.jpg

Na flote ponad 100 transporterow, ponad 70(sic!) pad.gif mialo problemy ze skrzynia biegow001.gif - srednio $7k za naprawe - nie musze mowic, ze Fleet Manager poszedl na 30.GIF za ten wyborzlosnik.gif[...]

> Ale u Was wozi się wszystko luzem i tak żeby sąsiedzi widzieli

wygoda przede wszystkimzlosnik.gif - sasiedzi nie maja z tym nic wspolnegowink.gif

Napisano
  • Autor

[...]

> w sumie mozna sie domyslec po twoich fotach , ale nei napisales ile % jazdy bedzie po drogach

> asfaltowych a ile poza. Jezeli wiecej asfaltu to skupilbym sie na SUVie, jezeli wiecej poza to

> pick up jest ok.

tego niewiem.gif. Poweidzmy z 3 miesiace w roku spedzam w autach z wypozyczalni - zalezy od warunkowhmm.gif[...]

> Kiedys tez podobala mi sie idea Pickupow, w szczególności z zabudowanych tylem (pl realia ),

> wszytsko bylo ok, dopoki nie zrobilem trasy Navara. Niestety na dluze trase te auto sie do

> tego nie nadaja, buja, malo komfortowe jest, dosc slabo wyciszone.

Halas to fakt, bujanie - to musza byc te PL drogi i ich wzorowa jakosczlosnik.gif - ale fakt, jak wejdziesz w zakret zbyt mocno to leeeeeeeeci893goodvibes.gif. HiLux mi pare razy uciekl - hmm.gif, a mialem model z 2006 roku jeszcze bez ESPhmm.gif

> W duzym miescie tez sie slabo sprawdza, ze wzgledu na swoje wymiary.

Akurat u mnie to nie ma znaczenia, miejsca parkingowe sa inczej projektowaneok.gif

[...](ma tak wypasiona wersje z chromami )

a wszystko jasnezlosnik.gif

104258d1288572235-my-vs-ute-ute-217.jpg

ute_muster.jpg

Napisano
  • Autor

[...]z zabudowaną paką, inaczej

> wózek Ci zmoknie a pieluchy wywieje

a jaki wtedy sensconfused.gif? Przeciez mozna SUV kupic na to samo wyjdziezlosnik.gif[...]

A piaskownica.gif frajdy nie beda mialyfoch.gif[...]

123ycr.jpg

zakupy sie nie zmieszczapad.gif[...]

Copy%2Bof%2BIMG_0616.JPG

No i jak prezenty dowiesczlosnik.gifniewiem.gif???

234jc.jpg

Zabudowa jest generalnie bez sensowna, chyba ze specjlaistycznaidea.gif

csm-canopy-shelves.png

Napisano
  • Autor

> U mnie w fabryce jest taki jeden świniowóz masakrycznie niewygodny dla ludzi

I co skrzynia mu tez padla czy manual?lizak.gif?

Moj stary post o skrzyni - wtedywydawalo sie , ze to odosobniony przypadek - a tu jednak niepad.gif[...]

Napisano
  • Autor

> Jeżeli w prawdziwym "świniaku" to się możesz rozczarować - wsiąknie i dopiero będzie problem, bo

> uprać za bardzo nie ma jak. Chyba mylisz to ze skajem, ale i tam w szwy się wleje.

Z tego powodu wiele ludzi bierze vinyl - odczepiasz zatyczke w podlodze, bierzesz weza i plukaszzlosnik.gif[...]

Napisano
  • Autor

> gratuluje

> a moze F150?

Brak, Ranger ma wymiary F150 stad jego brak, no i brak RHD w tej generacji buu.gifpad.gif

Napisano

> Gratulacje

> A co do auta, to jak już decydujesz się na pick-up lub ute to raczej z zabudowaną paką, inaczej

> wózek Ci zmoknie a pieluchy wywieje

Ja tego wlasnie nie rozumiem, po co ludzie kupuja pickupa i zaraz montują zabudowy. Przeciez przez to ograniczaja mozliwosci przewozowe tego typu auta niewiem.gif

TOYOTA%20HILUX%20ZABUDOWA%20PLASKA.jpg

Napisano

> Strasznie wielkie to auto.

Wielkie to nie jest, to raczej maly pickup wielkosci Hiluxa czy Navary.

Napisano

> Ja tego wlasnie nie rozumiem, po co ludzie kupuja pickupa i zaraz montują zabudowy. Przeciez

> przez to ograniczaja mozliwosci przewozowe tego typu au

Spróbuj zostawić w mieście na parkingu auto z zakupami albo np. rowerem w otwartej skrzyni zlosnik.gif - z jednej strony jest to ograniczenie (chociaż zależy, co sie wozi - u mnie np. dwa rowery wchodziły bez problemu), z drugiej jednak ułatwienie z powodów jak wyżej. ok.gif

Napisano

> Spróbuj zostawić w mieście na parkingu auto z zakupami albo np. rowerem w otwartej skrzyni - z

> jednej strony jest to ograniczenie (chociaż zależy, co sie wozi - u mnie np. dwa rowery

> wchodziły bez problemu), z drugiej jednak ułatwienie z powodów jak wyżej.

W takich sytuacjach imho plandeka - latwo zalozyc zeby schowac zakupy, latwo zdjac jak chcesz zaladowac cos wielkiego.

540x405_toyota-hilux-diesel-bordowy-1443259.jpg

Napisano

> Twoje posty zawsze wymagaja namyslu zanim sie odp.

Pisanie "beznamyślne" to zło. hehe.gif

> To se ne vrati - jak piekne to byly czasy, i jakze pelne uroku

Urok, piękno, ale jaka szkoła!

> To masz na weekend ten sam problem

smile.gif Ale wytłumacz mi. Dlaczego Amerykę zbudowały pickupy, u Ciebie ute'y, a u nas "masz na to jaką przykrywkę"?

> Raczej to nie moje gusta kulinarne, ten ostatni znaczy sie

Dlatego nie czuję zadawania szyku pod knajpą.

> W aucie czy przyczepce ?

W aucie...chociaż tylna belka na progach zwalniających zdaje się mówić "a któż to mi wlazł na głowę?" biglaugh.gif

> Wykonalne co nie znaczy, ze.praktyczne i wygodne.

Praktyczne...wygodne może mniej.

Pozdrawiam.

Napisano

> W takich sytuacjach imho plandeka - latwo zalozyc zeby schowac zakupy, latwo zdjac jak chcesz

> zaladowac cos wielkiego.

Łatwo pociąć, choćby po to, żeby zobaczyć co jest w środku biglaugh.gif - taka plandeka to IMHO tydzień-dwa życia i koniec. no.gif Jeśli już coś tego typu to aluminiowa roleta blokowana zamkiem ok.gif - jak ktoś jest bardzo wygodny, to da się kupić taką elektryczną, z pilotem. grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Wielkie to nie jest, to raczej maly pickup wielkosci Hiluxa czy Navary.

Dalej ponad 5m - chyba 5,169mm z pamieci jak patrzylem na danespineyes.gif[...]

Napisano
  • Autor

> Pisanie "beznamyślne" to zło.

HP zamknapanic.gif????? zlosnik.gif

> Urok, piękno, ale jaka szkoła!

przetrwania[...]zlosnik.gif -

> Ale wytłumacz mi. Dlaczego Amerykę zbudowały pickupy, u Ciebie ute'y, a u nas "masz na to jaką

> przykrywkę"?

Rozwin "masz na to jaką przykrywkę"? hmm.gif[...]

Optymalnie, jak mowie jest to idealne rozwiazanie.

Auto rodzinne - jest

Auto 4x4 - jest

Wyjazd na wakacje - jest

Bezpieczne - jest

Prowadzi sie jak osobowe = hmm.gif - z coraz nowsza generacja tak - odpowiedz marketingowa, odpowiedz IMVHO - szczera - jeszcze nie do konca tak, ale kompromisowook.gif. BT-50 wyglada w srodku jak auto osobowehmm.gif, prowadzi sie jak auto osobowe - tylko czasami podksakujeshhh.gif[...]

Mazda-BT-50_2012_photo_04.jpg

> Dlatego nie czuję zadawania szyku pod knajpą.

wraz z wiekem szyk odchodzi na dalsze miejsca - tj wiekem drive.gif a nie autazlosnik.gif. Z tym ostatnim jest wlasnie dokladnie odwrotnie - lata szyku dodajaskromny.gif

> W aucie...chociaż tylna belka na progach zwalniających zdaje się mówić "a któż to mi wlazł na

> głowę?"

Dyplomatycznie - owszem, ale porownujac niektore male EU specyficzne produkty - typu Suzuki Alto, VeeDub Downzlosnik.gif, City-No-GO, to fakt skaczesz, ale tylko z tylu, w przeciwienstwie to tych, tych, .... EU produktow, gdzie niby placisz za auto a dostajesz wyrob auto podobnyzlosnik.gif[....] i skaczesz, nie zaleznie od pozycji -sex] - czy to 69, czy to przoddrive.gif - czy tyl (o ile tych z tylu mozna nazwac pozycjalizak.gif

> Praktyczne...wygodne może mniej.

Zalezy jak na to patrzec, wygodne - hmm.gif - z reszta popatrz wyzejzlosnik.gif

> Pozdrawiam.

30.GIF

Napisano

> No wiec jezdzielm Amarok - nie wiele, glownie po centrum Brisbane ale jednak. Wlozyc 2.0l wypierdka

> do 2 tonowego auta - to moga tylko w EU[...]

> Powiem jasno - imponujacy Nm ... ale tylko na papierze - to po prostu nie jedzie[...]

Wiesz co... to nie tylko w tym nadwoziu nie jedzie. Ogólnie rzecz biorąc te 2.0 są jakoś nadzwyczaj słabowite w porównaniu z tym co na papierze. Jeździłem różnymi samochodami z tymi silnikami (w tym jednym przed i po wymianie silnika sick.gif ). No i szału nie zrobiło.

To nieudana konstrukcja. Mówią o tym wszyscy... a mimo to sporo osób kupuje. niewiem.gif

Nie jestem przeciwnikiem diesla. Jestem rozczarowany tym konkretnym przykładem.

Napisano

> Z tego powodu wiele ludzi bierze vinyl - odczepiasz zatyczke w podlodze, bierzesz weza i

> plukasz[...]

U nas tak mają w radiowozach policji zlosnik.gif

Napisano

> HP zamkna?????

> przetrwania[...] -

> Rozwin "masz na to jaką przykrywkę"? [...]

> Optymalnie, jak mowie jest to idealne rozwiazanie.

> Auto rodzinne - jest

> Auto 4x4 - jest

> Wyjazd na wakacje - jest

> Bezpieczne - jest

> Prowadzi sie jak osobowe = - z coraz nowsza generacja tak - odpowiedz marketingowa, odpowiedz

> IMVHO - szczera - jeszcze nie do konca tak, ale kompromisowo. BT-50 wyglada w srodku jak auto

> osobowe, prowadzi sie jak auto osobowe - tylko czasami podksakuje[...]

> wraz z wiekem szyk odchodzi na dalsze miejsca - tj wiekem a nie auta. Z tym ostatnim jest wlasnie

> dokladnie odwrotnie - lata szyku dodaja

> Dyplomatycznie - owszem, ale porownujac niektore male EU specyficzne produkty - typu Suzuki Alto,

> VeeDub Down, City-No-GO, to fakt skaczesz, ale tylko z tylu, w przeciwienstwie to tych, tych,

> .... EU produktow, gdzie niby placisz za auto a dostajesz wyrob auto podobny[....] i skaczesz,

> nie zaleznie od pozycji -sex] - czy to 69, czy to przod - czy tyl (o ile tych z tylu mozna

> nazwac pozycja

> Zalezy jak na to patrzec, wygodne - - z reszta popatrz wyzej

wszystko pieknie tylko pod najlepsza restauracje tym nie pojedziesz bo to ma prestiz worka cementu i do przewozu tego sie najwyzej nadaje. w twoim przypadku najlepszym wyjsciem byl by zakup np. gelendy

prestiz jest

bezpieczenstwo jest

mocny silnik jest

4x4 jest

swiniak jest

do pracy w terenie sie zancznie bardziej nada niz plasticzany pikap

z6297243X,G-500-EDITION30--W463--2009.jpg

Napisano

wiesz trochę cie nie rozumię powiększ ci sie rodzina a ty chcesz kupić takie gó... do jazdy z małym dzieckiem??

mam firmową BT50 poprzedniej gereracji i nadaje się to do przewozu gratów i jazdy po polach ale nie po polskich drogach.

Na codzień na pace załadowane jest z 300 kilo piasku by auto nie skakało i jako tako jeździło confused.gif

jedyny plus to możliwość odliczenia vatu z paliwa.

Wiem że confused.gifu Ciebie są troszke inne realia niż w polsce jednak jako młody ojciec podpowiem Ci jedno szukaj auta które będzie pojemne ale zarazem ciche i przyjazne dziecku.

Napisano
  • Autor

> mam firmową BT50 poprzedniej gereracji i nadaje się to do przewozu gratów i jazdy po polach ale nie

> po polskich drogach.

Jest ogromna roznica miedzy poprzednia generacja a obecna. Ranger\BT50 poprzedniej generacji bylnajslabszym na rynku ute. I mowie to z perspektywy posiadaniadwoch Toyota HiLux w ciagu ostatnich 7 lat

> Na codzień na pace załadowane jest z 300 kilo piasku by auto nie skakało i jako tako jeździło

> jedyny plus to możliwość odliczenia vatu z paliwa.

> Wiem że u Ciebie są troszke inne realia niż w polsce jednak jako młody ojciec podpowiem Ci jedno

> szukaj auta które będzie pojemne ale zarazem ciche i przyjazne dziecku.

Dla mnie to numer dwazlosnik.gif wiec znam bole. Z redzta chyba mam rozwiazanie ktore i zadowoli mnie i mulher.gif.

Napisano
  • Autor

[...] No i szału nie zrobiło.

> To nieudana konstrukcja. Mówią o tym wszyscy... a mimo to sporo osób kupuje.

Magia znaczka VW, zlosnik.gif? Bede nudnyziew.gif, ide moze i dobra -bi turbo, ale implementacja zla. Ten silnik powstal znow na EU przepisy podatkowe, slynne ponizej 2,000 cm3

> Nie jestem przeciwnikiem diesla. Jestem rozczarowany tym konkretnym przykładem.

Wbre pozorom ja tez nie[zlosnim], tak jak mowie, ten 3.2l 5 cylindrow jest jednym z lepszych Diesel jakimjezdzilem, ale duzo tez ma znaczenie jak wyciszyli kabine. Owszem do V8 Diesel daleko ale IMVHO jest ok. Dalej twierdze , ze Diesel w autach osobowych to wymysl EU systemu podatkowego a nie innowacja[ZLOSNIK]

Napisano
  • Autor

> U nas tak mają w radiowozach policji

Mam chyba rozwiazanie, i nastepny model tez tak mashhh.gif. To znaczy korek a nie vinyl nasiedzeniach zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Gratulacje.

ok.gif

> Hilux.

Nie nasteony mi nie potrebny. W sumie post juz nieaktualny poszlem za ciosem, zlosnik.gif, bossmulher.gif zatwierdzil rozwiazanie i tereaz trzeba ciut poczekacwink.gif

Napisano

> wszystko pieknie tylko pod najlepsza restauracje tym nie pojedziesz bo to ma prestiz worka cementu

> i do przewozu tego sie najwyzej nadaje. w twoim przypadku najlepszym wyjsciem byl by zakup np.

> gelendy

> prestiz jest

> bezpieczenstwo jest

> mocny silnik jest

> 4x4 jest

> swiniak jest

> do pracy w terenie sie zancznie bardziej nada niz plasticzany pikap

Ostatnio widziałem to auto na drodze, w środku skóra i pełen wypas ... na zewnątrz do czego by to porównać niewiem.gif ... do taczki, taka pierwsza myśl. Auto może praktyczne "w teren" ale totalnie błędna kombinacja bo chyba nie o to chodzi w terenówce. IMHO auto brzydkie sick.gif ale to rzecz gustu. W środku nie siedziałem ale patrząc na kierowcę i pasażerów to wydawał mi się z lekka ciasny.

Napisano

Jeżdżę dużo pick-upami służbowo. (L200, Hilux, Navara, D-max)

Prywatnie... gdybym mieszkał na dalekim wschodzie albo Afryce to tak.

W normalnym użytkowaniu to bardzo nieporęczne rozwiązanie.

Napisano

> Alez ja sie boje malych aut[...]

Ja się upieram na CX-7. Przecież i do neigo pewnie da się dołożyć

te rury na kangury zlosnik.gif

Napisano

> Nie nasteony mi nie potrebny. W sumie post juz nieaktualny poszlem za ciosem, , boss zatwierdzil

> rozwiazanie i tereaz trzeba ciut poczekac

chwal sie smile.gifzlosnik.gif

Napisano

> W normalnym użytkowaniu to bardzo nieporęczne rozwiązanie.

Na czym polega ta nieporecznosc???

Napisano

> Na czym polega ta nieporecznosc???

Przypominam, że mówimy o Europie wink.gif

1. Utrudnione parkowanie na zatłoczonych parkingach

2. Skręty w wąskie uliczki wymagają dużo więcej koncentracji i miejsca - w przypadku wypadu do miasta jest słabo.

3. Brak normalnego bagażnika - w double cab można coś położyć na siedzeniu z tyłu, w single cab jest cienko.

4. Spalanie.

5. Zachowanie się auta na trasie.

6. Przeciętne możliwości terenowe w standardowym setupie.

Napisano

> Przypominam, że mówimy o Europie

waytogo.gif

> 1. Utrudnione parkowanie na zatłoczonych parkingach

Fakt w europie moze byc to uciazliwe

> 2. Skręty w wąskie uliczki wymagają dużo więcej koncentracji i miejsca - w przypadku wypadu do

> miasta jest słabo.

MOzna sie bardzo szybko przyzwyczaic.....ja np. mieszkam w starym ( jak na amerykanskie warunki) miasteczku i w centrum jest dosc wasko ale po tygodniu jazdy przestalem na to zwracac uwage.

> 3. Brak normalnego bagażnika - w double cab można coś położyć na siedzeniu z tyłu, w single cab

> jest cienko.

Zawsze mozna wrzucac rzeczy do tylu....zakupy itp u mnie laduja z tylu:

013yo.jpg

021la.jpg

023iv.jpg

> 4. Spalanie.

FAkt w polskich warunkach slabo...ale zawsze mozna zagazowac...miejsce na butle jest biglaugh.gif

> 5. Zachowanie się auta na trasie.

Nie rozumiem... moj F zachowuje sie normalnie....nawet przy bocznym wietrze trzyma sie drogi.

> 6. Przeciętne możliwości terenowe w standardowym setupie.

Lepsze niz wiekszosci aut z pseudo napedem na cztery kola...tu przynajmneij przeswit jest. Na drogi szutrowe, lekkie bloto i do pracy w terenie w zupelnosci wystarcza.

Napisano

> MOzna sie bardzo szybko przyzwyczaic.....ja np. mieszkam w starym ( jak na amerykanskie warunki)

> miasteczku i w centrum jest dosc wasko ale po tygodniu jazdy przestalem na to zwracac uwage.

Ja, przeciętnie, jeżdżę pick-upem 6 miesięcy w roku dzień w dzień i szału nie ma.

> Zawsze mozna wrzucac rzeczy do tylu....zakupy itp u mnie laduja z tylu:

y

Mhm, laptopa i drukarkę też tam wrzucisz? wink.gif

> FAkt w polskich warunkach slabo...ale zawsze mozna zagazowac...miejsce na butle jest

Wtedy pick-up traci sens bo skrzynia ładunkowa się skraca. W double cab to byłaby masakra, w single cab pewnie by uszło.

> Nie rozumiem... moj F zachowuje sie normalnie....nawet przy bocznym wietrze trzyma sie drogi.

Tyle, że nie mówię o wietrze a o pewnej jeździe na krętej drodze.

> Lepsze niz wiekszosci aut z pseudo napedem na cztery kola...tu przynajmneij przeswit jest. Na drogi

> szutrowe, lekkie bloto i do pracy w terenie w zupelnosci wystarcza.

Drogi szutrowe i lekki teren tak. Problem jest zwłaszcza wiosną jak w niektórych miejscach błota jest naprawdę dość sporo.

IMHO

Jeśli ktoś mieszka głęboko w lesie i dojeżdża szutrową drogą pokrytą czasem śniegiem i lodem a także wozi cos na pace to ma to sens. W przeciwnym przypadku jako pierwsze auto w rodzinie - nie ma sensu, ani miękko, ani szybko, ani tanio, ani elegancko.

Napisano

> Ja, przeciętnie, jeżdżę pick-upem 6 miesięcy w roku dzień w dzień i szału nie ma.

Ja nie moge narzekac

> y

> Mhm, laptopa i drukarkę też tam wrzucisz?

Tak..i sprzet foto jak jezdze w plener, i zakupy spozywcze, od kiedy zalozylem pokrywe, uszczelke klapy i siatke nie mam problemow.

> Wtedy pick-up traci sens bo skrzynia ładunkowa się skraca. W double cab to byłaby masakra, w single

> cab pewnie by uszło.

Spoko...jest jeszcze sporo miejsca pod paka...miedzy prawa alewa strona ramy spokojnie butla by weszla

> Tyle, że nie mówię o wietrze a o pewnej jeździe na krętej drodze.

Napewno jezdzi sie inaczej niz plaskim autem..ale pokaz mi auto 4x4 z dobrym przeswitem i podobnymi mozliwosciami terenowymi co F150 ktore jedzie w zakretach jak plaskie. Inaczej jezdzi sie autami sportowymi, inaczej zwyklymi plaskaczami, inaczej pickupami..ale tez kazde z tych aut do czego innego jest stworzone.

> Drogi szutrowe i lekki teren tak. Problem jest zwłaszcza wiosną jak w niektórych miejscach błota

> jest naprawdę dość sporo.

Tylko ze w takich miejscach to tylko zmotane 4x4 przejada a to juz zupelnie inna kategoria aut.

> IMHO

> Jeśli ktoś mieszka głęboko w lesie i dojeżdża szutrową drogą pokrytą czasem śniegiem i lodem a

> także wozi cos na pace to ma to sens. W przeciwnym przypadku jako pierwsze auto w rodzinie -

> nie ma sensu,

>ani miękko,

Tak jak juz pisalem...ni narzekam...wiele osob sie bardzo dziwi po pierwszej jezdzie eFem

>ani szybko

Te 320 kucy spokojnie sie odpycha i nie mam problemu na autostradach

>ani tanio

Zalezy po ile jest paliwo biglaugh.gif

> ani elegancko.

Gust jest jak dupa..kazdy ma swoj...mnie sie F podoba..moze nie jest to szczyt elegancji ale moim zdaniem ladne auto:

070im.jpg

009zqk.jpg

Napisano

> Rozwin "masz na to jaką przykrywkę"? [...]

Ludzi szokuje widok otwartej paki. Nie mogą pojąć, że nie da się tego zamknąć, zaryglować bo w tym przypadku nie ma takiej potrzeby. Nie wożę sztabek złota, żeby ktoś chciał je zwinąć.

Oczywiście jest wiele opcji na zamykanie paki, ale dlaczego szokuje jej brak? U Ciebie większość jest zamknięta czy otwarta?

IMO lepsza taka przestrzeń ładunkowa niż w Pandzie VAN.

> Optymalnie, jak mowie jest to idealne rozwiazanie.

Zgadzam się.

A jest w OZ nowa Strada?

nuovo-fiat-strada_05.jpg

Napisano
  • Autor

[...]

> Oczywiście jest wiele opcji na zamykanie paki, ale dlaczego szokuje jej brak? U Ciebie większość

> jest zamknięta czy otwarta?

Generalnie zalezy od przeznaczenia, wiekszosc bedzie otwarta z "soft tonneau cover" zeby deszczyk nie padal. Na lato sciagasz, ja sciagalem, zeby "produkt" zmiesciczlosnik.gif[...]

1112rs5.jpg

Inaczej, przecziez ograniczasz praktycznosc, wiec na co ci Ute???confused.gif???

dsc00021hw.jpg

dsc00024ab.jpg

> IMO lepsza taka przestrzeń ładunkowa niż w Pandzie VAN.

162uq0.jpg

[...]

> A jest w OZ nowa Strada?

Nie, za male to raz, dwa Fiat zdechl;]. Z osobowych tylko 500 jest w ofercie. Punto i Ritmo aka Bravo wycofali z rynku pare lat temu jak sprzedali ...60 pare sztukzlosnik.giflizak.gif[...]

Napisano
  • Autor

> chwal sie

Bedzie w garazu to wtedyzlosnik.gif, wszystko w swoim czasiewink.gif

Generalnie - 4,690 mm dlugosci, 1,905mm szerokosci, 2,015 wysokosczlosnik.gif[...] 272 KMwink.gif[...]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.