Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy jest inny idealny samochod dla rodziny [...] ?

Featured Replies

Napisano

A wiec, powieksza mi sie rodzinapiaskownica.gif[...], czyli bedzie trzeba pracowac wiecejzlosnik.gif[...], wieksze auto, wszystko wiekszepad.gif[...]

No i tak przechodzac przez zalozenia:

Miejsce: wozek, klamoty, miejsce dla 2+1.5 lizak.gif, czyli generalnie 2+1 plus co drugi tydzien 2+2hmm.gif, = musi byc pojemne

4x4 = ma sluzyc do pracy teoretycznie, przez 5 dni w tygodniu, do "zabawy" w weekendhmm.gif,

Ma byc wszystkie dogodnosci w srodkuwink.gif = czyli ma przewiesc oink.gifoink.gifoink.gif na targ w ciagu tygodnia i byc okay, zeby podjechac do najlepszej restauracji w miescie w weekend. zlosnik.gif[...] (musi jako tako wygladac)wink.gif

[...]Musi byc automatic = auto dla mulher.gif[...]

Musi byc bezpieczny (***** - 5 w ANCAP)

Preferencyjnie, "zydle w swiniaku"oink.gif - zeby jak sie maly sick0006.gif to sie latwo czyscilolizak.gif[...]

No i generalnie patrzac na takie zalozenia = widze jeden sluszny wybor na auto rodzinne001.gif[...]

bt50.jpg

Z innych propozycji - ale, nie spelniajacych wszystkich zalozenhmm.gif - Skoda Superb - a co mi tam przyznaje podoba mi sie001.gif, ale koszt EU service mnie przerazahmm.gif[...]

Z innych propozycji - jak popularny jest w EU VeeDub Amarok i czym go sie je - czy ten 2.0l Diesel to ten sam co w autach osobowychhmm.gif????[...]

8s automatic - to chyba nie DSGhmm.gif???? ZF?niewiem.gif

Takie wstepne rozwazania - tak nawet o Diesel *

112889.jpg

* wiem zdradzilemzlosnik.gif

Volkswagen-Amarok_2011_800x600_wallpaper_93.jpg

Napisano

po pierwsze - Gratuluje grinser006.gif20.GIF

Powinneś teraz sleeping_2.gif tak długo, jak jeszcze możesz hehe.gif.

Po drugie - Mazda jest okropnie brzydka. Unas pickup raczej nie jest traktowany jako auto rodzinne grinser006.gif, ale u was wszystko jest inne.

Ja bym wybrał (jak już musi być pickup) to chyba bardziej amarok, lub jakiś ford f 150, tylko nie wiem jak on z bezpieczeństwem.

Poza tym - kobieta wysoka? Bo jak nie, to będzie miała problem z wsiadaniem i wysiadaniem jak ubierze mini grinser006.gif

W takim świetle - superb 270635636-JUMP2.gif

Napisano

czytając ten kącik wypadałoby doradzić:

sprowadź sobie do kangurlandu Fiata Cromę. Nie ma lepszego smile.gif

Napisano

Musi być 4x4 ? Toż to się nie nadaje dla normalnych ludzi grinser006.gif Cielaka można na pace transportować ale nie ludzi grinser006.gif. Nie możesz kupic vana ? Mam hondę odyssey i jest super komfortwo, wielki i wygodny samochód z gigantycznym bagażnikiem jak jedzą 4 osoby. No i jest jeszcze toyota sienna też fajna.

Napisano

Gratulacje !!!

p.s. ta mazdą do restauracji ??? Jakoś nie bardzo mi to pasuje ...

Napisano

Wź się nie wygłupiaj tylko kup Camry. Miliony rodzin nie mogą się mylić!

hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano
  • Autor

> po pierwsze - Gratuluje

waytogo.gif

> Powinneś teraz tak długo, jak jeszcze możesz .

No T-6 tygodnizlosnik.gif - ale dwa tygodnie pracy w nocy, juz sobie przypominam jak to jestpad.gifhahaha.gif[...]

> Po drugie - Mazda jest okropnie brzydka.

Ale nie widze innego auta z wnetrzem auta osobowegohmm.gif.

Dwa jak nie znosze Diesel - to mnie jednak ten extra cylinder robi roznicehmm.gif . Zastanawiam sie dlaczego nie ma turbo lag, skoro np V6 Diesel w Ford-zie maniewiem.gif[...]

Unas pickup raczej nie jest traktowany jako auto rodzinne

> , ale u was wszystko jest inne.

dlatego mowie, ze innego optymalnego rozwiazania nie widze, ale mowimy o rynku gdzie 3 najpopularniejszym modelem jest HiLux lizak.gif (za 2011)

3 Toyota Hilux 36,124 sztuk

7 Nissan Navara 21,675

13 Mitsubishi Triton 17,188

15 Ford Ranger 15,586

23 Holden Colorado 11,824

31 Mazda BT-50 9,645

33 Holden Commodore Ute 9,489

44 Ford Falcon Ute 6,814

47 Toyota Land Cruiser Ute 6,523

63 Great Wall V240 4,384

86 VW Amarok 2,649

121 Nissan Patrol Ute1,443

129 Great Wall V200 1,170

151 Ssangyong Actyon Sports 620

174 Proton Jumbuck 396

234 Land Rover Defender Ute 101

> Ja bym wybrał (jak już musi być pickup) to chyba bardziej amarok, lub jakiś ford f 150,

Tego u mnie nie ma - zjadl by sprzedaz Falconbuu.gif

tylko nie

> wiem jak on z bezpieczeństwem.

> Poza tym - kobieta wysoka? Bo jak nie, to będzie miała problem z wsiadaniem i wysiadaniem jak

> ubierze mini

Z Land cruiser nie mialazlosnik.gif

> W takim świetle - superb

Ja mowilem, ze mi sie podoba - ale jak mowie, ceny Skoda (czesci, service) skutecznie to tlumipad.gif[...]

Napisano
  • Autor

> czytając ten kącik wypadałoby doradzić:

> sprowadź sobie do kangurlandu Fiata Cromę. Nie ma lepszego

hahaha.gif - raczej interesuje mnie wiedza o tym Diesel VeeDhmm.gif - stad ten post, inaczej cicho chaja.gif bym siedzialzlosnik.gif - a takto, poprzegladalem UK - i nie jestem ani madrzejszy - a wiadomo, ze AK wszystko wie (szczegolnie o VeeDzlosnik.gif - obowiazkowo Pasnik, i zydle w swiniaku{wink][...])

Napisano
  • Autor

> Wź się nie wygłupiaj tylko kup Camry. Miliony rodzin nie mogą się mylić!

Lodowki mam juz dwie, jedna w kuchni, druga w garazu - gdzie ja trzecia zmieszczechaja.gif???!!!!

Napisano

Bym mial rodzinę to kupiłbym superba. Bym potrzebował buraki na targ wozic to kupiłbym taką mazdę zlosnik.gif

Napisano

> Ja mowilem, ze mi sie podoba - ale jak mowie, ceny Skoda (czesci, service) skutecznie to tlumi[...]

Na briskoda forum jest pare osob z Oz - pogadaj z nimi o tych cenach serwisowania, bo w UK sa na przyzwoitym poziomie.

Inna inszosc - z tylu w tej Mazdzie jest masakrycznie malo miejsca no.gif

Napisano

> Lodowki mam juz dwie, jedna w kuchni, druga w garazu - gdzie ja trzecia zmieszcze???!!!!

W trzeciej będziesz jeździł. hehe.gif

Generalnie pickup fajny na co dzień, ale pod restaurację nim nie wypada podjechać. Choćbyś nie wiem co robił, dalej będziesz wyglądał jak redneck co dopiero z auta świniaki wyładował.

Kup byle jakiego pickupa + Camry albo Commodore'a.

cool.gif

Napisano
  • Autor

> Gratulacje !!!

> p.s. ta mazdą do restauracji ??? Jakoś nie bardzo mi to pasuje ...

Patrzac, ze najpopularniejszym autem przed Sheraton lub Hyatt w Perth jest to - to IMVHO Mazda przy tym wyglada jak auto dla koneserazlosnik.gif[...]

Toyota-LandCruiser-70-Series-red-625x416.jpg

vs

02_2012_mazda_bt_50_2011_australian_international_motor_show_03-4e24e73744c58.jpg

Napisano

jeśli to jest 2,0TDI o którym myślę to proszę, nie rób sobie tego.

To będzie strzał w kolano... i jeszcze w kostkę rykoszetem.

Te silniki są delikatne. Na pewno nie nadają się na warunki kangurolandii które nieraz widzimy na Twoich fotkach.

Z drugiej strony: L200? Nissan Navara?

Brzydkie nie są. 4x4 porządne. Nie wiem jak z AT i "świniakiem" na waszym rynku. Bo skóra jest raczej tylko w najwyższych wersjach. Ale... fotele w tych sprzętach w standardzie mają przecież z reguły taki materiał który można karcherem jechać bez zastanowienia.

Napisano

> Patrzac, ze najpopularniejszym autem przed Sheraton lub Hyatt w Perth jest to - to IMVHO Mazda przy

> tym wyglada jak auto dla konesera[...]

Dziki kraj...

hehe.gif

Napisano

> Patrzac, ze najpopularniejszym autem przed Sheraton lub Hyatt w Perth jest to - to IMVHO Mazda przy

> tym wyglada jak auto dla konesera[...]

To jest argument zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Na briskoda forum jest pare osob z Oz - pogadaj z nimi o tych cenach serwisowania, bo w UK sa na

> przyzwoitym poziomie.

Poczytam w nocyok.gif - ale $800 za service - to po dzwonieniu do 3 dealer-owpad.gif (vs Toyota $200palacz.gif)

> Inna inszosc - z tylu w tej Mazdzie jest masakrycznie malo miejsca

Jak ty ide z cm zlosnik.gif[...] A powaznie, to jest zludzenie - Mazda BT-50/Ford ranger sa obecnie najwieksze w klasie z tyluok.gif. troche to widac od 15 sec

Napisano
  • Autor

> jeśli to jest 2,0TDI o którym myślę to proszę, nie rób sobie tego.

> To będzie strzał w kolano... i jeszcze w kostkę rykoszetem.

{b]Bi-Turbo?hmm.gif

> Te silniki są delikatne. Na pewno nie nadają się na warunki kangurolandii które nieraz widzimy na

> Twoich fotkach.

Sprzedaz jakos VW nie idziehmm.gif - a byli tacy pewni , ze zabija HiLuxzlosnik.gif

> Z drugiej strony: L200?

Stara, skrzypiace zawieszenie z tylupad.gif - nowy model za rok

Nissan Navara?

Skrzynie leca na potege hmm.gif - skoro nawet dealer Nissan mowi, zeby nie kupowac, to cos musi w tym bycpad.gif

> Brzydkie nie są. 4x4 porządne.[....]

> przecież z reguły taki materiał który można karcherem jechać bez zastanowienia.

Mnie to wisihmm.gif, z doswiadczenia wiem, ze jest latwiejsze w czysczeniu po piaskownica.gif ale mulher.gif chce skore i kropkapad.gif[...] *

* i tak ja bede musial po vomit.gif czyscicpad.gif

Napisano

> A wiec, powieksza mi sie rodzina[...], czyli bedzie trzeba pracowac wiecej[...], wieksze auto,

> wszystko wieksze[...]

> No i tak przechodzac przez zalozenia:

> Miejsce: wozek, klamoty, miejsce dla 2+1.5 , czyli generalnie 2+1 plus co drugi tydzien 2+2, = musi

> byc pojemne

> 4x4 = ma sluzyc do pracy teoretycznie, przez 5 dni w tygodniu, do "zabawy" w weekend,

> Ma byc wszystkie dogodnosci w srodku = czyli ma przewiesc na targ w ciagu tygodnia i byc okay,

> zeby podjechac do najlepszej restauracji w miescie w weekend. [...] (musi jako tako wygladac)

> [...]Musi byc automatic = auto dla [...]

> Musi byc bezpieczny (***** - 5 w ANCAP)

> Preferencyjnie, "zydle w swiniaku" - zeby jak sie maly to sie latwo czyscilo[...]

> No i generalnie patrzac na takie zalozenia = widze jeden sluszny wybor na auto rodzinne[...]

> Z innych propozycji - ale, nie spelniajacych wszystkich zalozen - Skoda Superb - a co mi tam

> przyznaje podoba mi sie, ale koszt EU service mnie przeraza[...]

> Z innych propozycji - jak popularny jest w EU VeeDub Amarok i czym go sie je - czy ten 2.0l Diesel

> to ten sam co w autach osobowych????[...]

> 8s automatic - to chyba nie DSG???? ZF?

> Takie wstepne rozwazania - tak nawet o Diesel *

> * wiem zdradzilem

sam wiele razy zachwalałeś uniwersalność tego auta, to je kup:

ToyotaLandCruiser.jpg

i pojedziesz nią w ten swój busz i nie wstyd z rodziną do resturacji podjechać

a że na ulicy co 3 jest takie same to zamów sobie w kolorze różowym i bedziesz sie wyróżniać biglaugh.gif

tylko zamów bez tych siedzeńw bagażniku to będzie full miejsca na wszystko

Napisano

ale co my mamy ci doradzić ? zlosnik.gif

nie ten rynek motoryzacyjny zlosnik.gif

u nas samochód rodzinny to np:

ford_focus_cmax.jpg

renault-megane%20scenic-2002-16825-c2.jpg

ewentualnie:

z325.jpg

Napisano

> A wiec, powieksza mi sie rodzina

Gratulacje.

>wieksze auto, wszystko wieksze

nono.gif Jak mnie się powiększyła to zmieniłem Golfa (większe) na Swifta (mniejsze). Czy wszystko musi być takie oczywiste? hehe.gif

> Miejsce: wozek, klamoty, miejsce dla 2+1.5 , czyli generalnie 2+1 plus co drugi tydzien 2+2, = musi

> byc pojemne

PF126p + N-250 = wakacyjny zestaw, który mieścił wszystko dosłownie bo nie było opcji "kupi się na miejscu".

> 4x4 = ma sluzyc do pracy teoretycznie, przez 5 dni w tygodniu, do "zabawy" w weekend,

Taaa...ja mam Dacią pracę 5 dni w tygodniu, a "zabawa" w weekend polega na wożeniu trawska i korzeni. hehe.gif

> zeby podjechac do najlepszej restauracji w miescie w weekend.

rotfl.gif Jak to dobrze, że w Krakowie do najlepszej restauracji można podjechać jedynie na wrotkach,a szał furakiem trzeba robić pod McDrive. biglaugh.gif

> (musi jako tako wygladac)

A jak nie wygląda to co robią? Zakładają blokadę na koło? Wpuszczają pająki do środka? Czy może olej spod frytek ląduje w baku? zlosnik.gif

> Preferencyjnie, "zydle w swiniaku" - zeby jak sie maly to sie latwo czyscilo[...]

Przy komforcie sztywnej osi na resorach to...na pewno pasażerowie będą pytać skąd masz choinkę o zapachu wymiocin. wink.gif

> Takie wstepne rozwazania - tak nawet o Diesel *

A moje rozważania są takie. Stereotyp mówi, że single czy pary bez dzieci mogą mieć coupe, małe hot hatche i nawet im nie trzeba tylnych drzwi. Jak się dziecko urodzi to trzeba kupić ogromniastą ciężarówkę z ładownością tony bo wózek i pampersy to gorzej niż wyrąb lasu.

Bzdura!

Dawniej jeździło się regularnie na narty, wakacje w grupie gdzie 5 miejsc było mało. Co tydzień na koszykówkę i kilka osób musiało w Berlingo w bagażniku jeździć. Grupa przyjaciół była automatycznie młodsza i nie miała np. swoich aut. Van, pickup na tamte czasy to ideał, a zawsze było mało. Teraz jest jedna, malutka dziewczynka, która wcześniej pozbyła się wózka niż się gwarancja skończyła i nie ma ciasno nawet w Swifcie. Mało tego, jeszcze teściowa się zmieści. Sprzęt sportowy, który używa można pochować pod daszek przeciwsłoneczny, lekka jest więc silnika nie trzeba dużego i minie jeszcze wiele lat, aż znów przyjdzie czas na coś praktycznego.

Tu przypomina mi się jakaś audycja ekonomiczna. Jak na 100 osób 99 kupuje, a 1 sprzedaje, to sprzedawaj, masz 100% szans na sukces. biglaugh.gif Czy w samochodach jest tak samo? smile.gif

Napisano

> Gratulacje !!!

> p.s. ta mazdą do restauracji ??? Jakoś nie bardzo mi to pasuje ...

Dlaczego nie? Elegancki pickup jest... elegancki i do garnituru pasuje jak najbardziej ok.gif

Napisano

Piekna ta Mazda serce.gifok.gif

A co z Hiluxem? Dlaczego nie?

IMHO rowniez pickup to idealne auto dla wiekszej rodziny niz 2 os. i tez kiedys bede dazyl w tym kierunku ok.gif

A poki co jak nie mam dzieci jezdze obecnie kombi, a jak dziecko mi sie urodzi to zmieniam na malego hothatcha (bo tak i juz). Ale kiedys bede chcial pickupa na pewno - jest najbardziej uniwersalny i mozna w nim nawet w garniturze pod teatr podjechac, a w weekendy za miasto cool.gif

Napisano

> Dlaczego nie? Elegancki pickup jest... elegancki i do garnituru pasuje jak najbardziej

Owszem, pasuje mniej więcej tak jak trampki.

2142_4.jpg

hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano

nowy-ford-ranger-z-bliska2.jpg

Nowy Ford Ranger. Pierwszy pickup z 5 gwiazdkami euro ncap - nad nim bym się mocno zastanowił.

Napisano

> Owszem, pasuje mniej więcej tak jak trampki.

Mi to nie przeszkadza, jest ok.

Napisano

> Bym mial rodzinę to kupiłbym superba. Bym potrzebował buraki na targ wozic to kupiłbym taką mazdę

Superb rodzinny? crazy.gif To raczej auto na dojazdy do pracy, a nie rodzinne bo gdzie tam wrzucisz rowery, brudny sprzet sportowy itp. Chyba ze kombi, to juz lepiej.

Napisano

W EU samochodem rodzinnym będzie:

Mazda 5

mazda5_overview_hero.jpg

popularne są też SUVy

Mazda CX-7

z7392010X,Mazda-CX-7.jpg

a na Twoje warunki jej większy brat - CX-9

cx9.jpg

Przykłady tylko z Mazdy, bo jak widzę, nie masz nic przeciwko temu producentowi.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

> A wiec, powieksza mi sie rodzina[...], czyli bedzie trzeba pracowac wiecej[...], wieksze auto,

> wszystko wieksze[...] [ciach]

u nas autem rodzinnym jest kombi/van

a jeśli potrzebujesz 4x4 to jakiś suv/terenówka

pickup na resorach i stosunkowo małą kabiną ... niewiem.gif

nie wiem jak te co wrzuciłeś, ale np navara z tyłu ma mało miejsca hmm.gif

Napisano
  • Autor

> sam wiele razy zachwalałeś uniwersalność tego auta, to je kup: [....]

Ale problem jest w nadwoziupad.gif.

W SUV nie masz tej wygodypad.gif[...] Wiesz jak mam tyl w moim obecnym podrapany? Plastik zdarty w niektorych miejscach na ok 10 mmpad.gif...

Kiedys trawe wiozlem, podlozylem pare podkladow plastiku a i tak ziemia po calym aucie bylanono.gif[...]

Do tego dochodza wieksze przedmotypad.gif [...] Ute/pick up jest uniwersalnywaytogo.gif

30739240104_large.jpg

507_500_csupload_22465785.jpg

zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> A nie ma u Was normalnych samochodów rodzinnych:

MiB IIIzlosnik.gif - juz tego nie sprzedajbuu.gif - kiedys byl

holden-suburban1.jpg

To byla ostatnia generacjalizak.gif[...] po za tym, ja nie chce stacji za soba ciagnaczlosnik.gif - 1,000 km z baku potrzebuje001.gif[...]

Napisano
  • Autor

> ale co my mamy ci doradzić ? [...]

Alez ja sie i porade nt BT-50 nie pytamspineyes.gif - tylko 8s automatici 2.0l Bi-turbo Diesel VWpalacz.gif[...]

Amarok jest na tapeciepalacz.gif[...]

Napisano
  • Autor

[...]

> nie wiem jak te co wrzuciłeś, ale np navara z tyłu ma mało miejsca

Navara nie jest zla, ale to juz poprzednia generacjahmm.gif, Jak wspomnialem wczesniej, podaja skrzynie - na potegepad.gif - owszem nadrabia silnikami 175kW V6 Diesel i 200kW V6 benzyna - oba najlepsze w klasie, ale rozwalka ze skrzyniami jest powszechna pad.gif = odpada.

my12_navara_v6_engine_1-0216-500x375.jpg

Takto bylo by idealneok.gif[...]

Napisano
  • Autor

> Nowy Ford Ranger. Pierwszy pickup z 5 gwiazdkami euro ncap - nad nim bym się mocno zastanowił.

Ranger/BT50 to to samo - silnik, podwozie, panele ciut inne i wnetrze.

Stylistycznie, i z wyposazenia bardziej mi sie podoba BT-50

tmr_best_buy_2011_ford_ranger_mazda_bt_50_01-0105.jpg

Napisano
  • Autor

> Piekna ta Mazda

> A co z Hiluxem? Dlaczego nie?

Bo juz mialem dwa i dalej jest ten sam modelhmm.gif[...] - AD 2006. - dwa najstarszy juz z calego towarzystwahmm.gif[...][...] -

duelling-dual-cabs-w.jpg

jest najbardziej

> uniwersalny i mozna w nim nawet w garniturze pod teatr podjechac, a w weekendy za miasto

zostaniesz wykletychaja.gifzlosnik.gif

Napisano

Jako, że na AK ubóstwiana jest ta marka, to zaproponuję...

Volkswagen-Amarok-13.jpg

zlosnik.gif

Napisano

> MiB III - juz tego nie sprzedaj - kiedys byl

> To byla ostatnia generacja[...] po za tym, ja nie chce stacji za soba ciagnac - 1,000 km z baku

> potrzebuje[...]

Bez problemu. Ma 250l zbiornik wink.gif

Napisano

> MiB III - juz tego nie sprzedaj - kiedys byl

> To byla ostatnia generacja[...]

To byl Holden? icon_eek.gif

Napisano

> zostaniesz wyklety

Inni proponują SUVy - a wiadomo ze taki pickup jest 100 razy lepszy niz SUV chocby wlasnie ze wzgledu na bagaznik - wrzucasz wszystko co chcesz i sie nie martwisz ze zniszczysz tapicerke ok.gif

Tak wlasnie ma byc w rodzinnym samochodzie, sprzet, rowery, zabawki syna, zabawki taty, wszystko sie wrzuca na pake, a nie do delikatnego bagaznika SUVa ok.gif

Napisano

> A wiec, powieksza mi sie rodzina[...],

Pomijam fakt, że to jest pick-up, czyli coś czym wozi się świnie.

To ten akurat wygląda jak chińska podróbka czegoś, którą w swoje ręce dorwał młodociany fanatyk tuningu pomieszany z kimś kto chciał mieć lexusa, ale kupił pick-upa i dorobił lexus looki facepalm%5B1%5D.gifzlosnik.gif

W/g twojego opisu wyszedł mi Mitsubishi Lancer EVO, ewentualnie jakieś Audi AllRoad czy coś w ten deseń. Od biedy Audi Q7 zlosnik.gif

Napisano

> Patrzac, ze najpopularniejszym autem przed Sheraton lub Hyatt w Perth jest to

U Ruskich modne są złote zęby i kilogramowe złote łancuchy na szyi.

Nadal nie oznacza, że tak wypada zlosnik.gif

Napisano

Stylistycznie wygląda jak jakaś chińska podróba pick upa. zlosnik.gif

Napisano

Ciężko cokolwiek doradzić, bo u nas jeśli VW i ma być duże i wygodne, to osobiście bym wybrał:

cv0659_780x260.jpg

Ale u Was wozi się wszystko luzem i tak żeby sąsiedzi widzieli grinser006.gif

Napisano

Strasznie wielkie to auto. Podano Ci już propozycję mniej otwartych

aut. Mazda CX-7 chyba z nich wszystkich jest najładniejsza. Pickupy

są brzydkie z definicji, a ten Forda to już koszmar stylistyczny, chociaż

funkcjonalny (tak pisał Hanys). Ja bym brał CX-7 i w dieslu.

Napisano
  • Autor

> Gratulacje.

Takto jest jak nie wie co sie z tym robi zlosnik.gif

> Jak mnie się powiększyła to zmieniłem Golfa (większe) na Swifta (mniejsze). Czy wszystko musi być

> takie oczywiste?

Twoje posty zawsze wymagaja namyslu zanim sie odp. zlosnik.gif, oczywiste nie ale wbrew logicy foch.gif

> PF126p + N-250 = wakacyjny zestaw, który mieścił wszystko dosłownie bo nie było opcji "kupi się na

> miejscu".

To se ne vrati - jak piekne to byly czasy, i jakze pelne urokuskromny.gif dzis pewnie konstruktora 126 za kratki by wsadzili, z reszta co tu duzo mowic, to nigdy nie bylo bezpieczne auto

> Taaa...ja mam Dacią pracę 5 dni w tygodniu, a "zabawa" w weekend polega na wożeniu trawska i

> korzeni.

To masz na weekend ten sam problemzlosnik.gif

> Jak to dobrze, że w Krakowie do najlepszej restauracji można podjechać jedynie na wrotkach,a szał

> furakiem trzeba robić pod McDrive.

Raczej to nie moje gusta kulinarne, ten ostatni znaczy sie foch.gif

> A jak nie wygląda to co robią? Zakładają blokadę na koło? Wpuszczają pająki do środka? Czy może

> olej spod frytek ląduje w baku?

Alez nic z tych rzeczywink.gif, niezaleznie od wygladu kasuja cie $30 za noc parkingu.Oni nie dyskryminuja admin.gif, a szkodazlosnik.gif

> Przy komforcie sztywnej osi na resorach to...na pewno pasażerowie będą pytać skąd masz choinkę o

> zapachu wymiocin.

Teorializak.gif, praktycznie tysiace ludzi robi to codziennie, tj drive.gif a nie 270747800-sex.gif. Ba idac dalej ile teraz aut powstaje na tych bebechach [ hmm], Ranger, Isuzu, L200 wszystkie maja SUV w poprzedniek generacji ba w tej nawet do EU przuplynie np Chevy.

> A moje rozważania są takie. Stereotyp mówi, że single czy pary bez dzieci mogą mieć coupe, małe hot

> hatche i nawet im nie trzeba tylnych drzwi. Jak się dziecko urodzi to trzeba kupić ogromniastą

> ciężarówkę z ładownością tony bo wózek i pampersy to gorzej niż wyrąb lasu.

> Bzdura!

Zycie!zlosnik.gif.

> Dawniej jeździło się regularnie na narty, wakacje w grupie gdzie 5 miejsc było mało. Co tydzień na

> koszykówkę i kilka osób musiało w Berlingo w bagażniku jeździć. Grupa przyjaciół była

> automatycznie młodsza i nie miała np. swoich aut. Van, pickup na tamte czasy to ideał, a

> zawsze było mało. Teraz jest jedna, malutka dziewczynka, która wcześniej pozbyła się wózka niż

> się gwarancja skończyła i nie ma ciasno nawet w Swifcie. Mało tego, jeszcze teściowa się

> zmieści.

W aucie czy przyczepce cfaniaczek.gif?

Sprzęt sportowy, który używa można pochować pod daszek przeciwsłoneczny, lekka jest

> więc silnika nie trzeba dużego i minie jeszcze wiele lat, aż znów przyjdzie czas na coś

> praktycznego.

Wykonalne co nie znaczy, ze.praktyczne i wygodne.

> Tu przypomina mi się jakaś audycja ekonomiczna. Jak na 100 osób 99 kupuje, a 1 sprzedaje, to

> sprzedawaj, masz 100% szans na sukces. Czy w samochodach jest tak samo?

Markeing i cykl zycia produktu. W pewnym sensiejest duzo prawdy w tym.co napisales z drugiej tak jak mowie, wygoda, bezpieczenstwo. Napewno daje to do mysleniawaytogo.gif ze mozna spojrzec na sprawe z innej strony, nie co kupic, a czy w ogole kupic hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Ale taki pickup to raczej komfortem nie grzeszy - szczególnie na tylnej osi - ja bym to nazwał

> świniowozem

czyli pasuje w sam raz dla piaskownica.gif

> Może coś z klasycznych SUV ...

SUV jest wlasnie byl kupiony z tego powodu dla numeru jeden piaskownica.gif. I w tym jest problem, dla samego mlodego. Owszem auto idealne, ale przy wiekszych przedmiotach i porecznosc codziennego uzytktku.np przy robienou ogrodka jest zadna. Kupujesz cos to tak drive.gif do domu, wziasc przyczepke, drive.gif z powrotem. Odczepic przyczepke pad.gif

> BTW - gratuluję

waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.