Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wypasiona furka (wyszło długie)

Featured Replies

Napisano

> Każdy kolejny bajer to kolejny plus

> Za czym się rozglądać?

Mondeo titanium x ma fajne liczniki i navi- super bajer, można rozwazyc takie auto tym bardziej ze jest swieże i w korzystnej cenie. Fajna jest tez laguna i c5 w wersji exclusive zwłaszcza jego fotele- nawet w pół się oparcie łamie elektrycznie- suuuuuuper. W dodatku elektryczna klapa bagażnika, hydro zawieszenie i pełno innych bajerów jak podwójne szyby (wyciszenie) etc...

Ford%20Mondeo%20Titanium%20S%20interior.jpg

Citroen-C5_2.jpg

Napisano

> Zapomniałeś że zdałeś to pytanie na forum gdzie większość użytkowników jeździ Fiatami Uno, SC, a

> koło Audi A6 to stali na światłach. Nie przeszkadza im to pisać głosem znawcy o tych

> samochodach - i to właśnie generuje specyficzną atmosferę wątków takich jak ten

Ja juz kiedys pisalem na ten temat - w takich wątkach wychodza ich kompleksy. Jezdzi Fiatem to musi dowalic VW czy Audi. Kompleksy, nic innego. Zadna wiedza, bo jak widac po tym wątku wiedzy tutaj niewiele.

Napisano

> imho 40 tys zl to dobra cena za bmw e60, bywaja tez za 36 tys ale to pewnie zlom...

Dodaj tylko, ze z przebiegiem rzedu 300kkm hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano

> Z wyglądu bardzo fajne auto! Znalazłem przykładowy egzemplarz w moim typie i przyznaję, że

> wizualnie robi dobre wrażenie

> Nie wiem jednak nic więcej o tych autach, jak wygląda awaryjność, czy ma jakieś wady, kto robi

> silniki (też ford?)

Omijać ten samochód szerokim łukiem. To nie działało nawet jak było nowe !

Napisano

> Dodaj tylko, ze z przebiegiem rzedu 300kkm

No jezeli auto ma 8 lat to ile chcesz przebiegu? 80kkm? Chyba normalne ze bedzie 200-250 a moze nawet i pod 300.

Napisano

> No jezeli auto ma 8 lat to ile chcesz przebiegu? 80kkm? Chyba normalne ze bedzie 200-250 a moze

> nawet i pod 300.

Auto mojej teściowej ma 5 lat i 40kkm. Kręcony ? zlosnik.gif

Czasem się trafiają takie rodzyny wink.gif

Napisano

> Auto mojej teściowej ma 5 lat i 40kkm. Kręcony ?

> Czasem się trafiają takie rodzyny

No to ja wiem ze wyjatki sie zdarzaja wink.gif

Napisano

> Auto mojej teściowej ma 5 lat i 40kkm. Kręcony ?

> Czasem się trafiają takie rodzyny

wyjątki potwierdzające normę ...

wiesz moja autolaweta master ma prawie 5 lat ( 07r. )

i 103 tyś. km. nalotu grinser006.gif ... to raczej nie jest norma ...

Napisano

> No jezeli auto ma 8 lat to ile chcesz przebiegu? 80kkm? Chyba normalne ze bedzie 200-250 a moze

> nawet i pod 300.

Moje obecne ma 8 i 110kkmok.gif

Poprzednie mialo 6 lat i 240kkm i szczerze mowiac to wiecej nie kupie auta z przebiegiem >150kkm...

Napisano

> Moje obecne ma 8 i 110kkm

> Poprzednie mialo 6 lat i 240kkm i szczerze mowiac to wiecej nie kupie auta z przebiegiem >150kkm...

jak się serwisuje na bieżąco to żaden przebieg auta nie zdziwi ... a 300 tys w serwisowanym aucie kilkuletnim to nie duży przebieg... Kupując używane z zagranicy 90% ma przebieg większy niż 250kkm i co ? skręcą na 100 .... przejedzie jeszcze 250kkm i mówią Polacy że złom , że silnik do remontu .... A tak naprawdę auto ma 2x więcej.

Napisano

> jak się serwisuje na bieżąco to żaden przebieg auta nie zdziwi ... a 300 tys w serwisowanym aucie

> kilkuletnim to nie duży przebieg... Kupując używane z zagranicy 90% ma przebieg większy niż

> 250kkm i co ? skręcą na 100 .... przejedzie jeszcze 250kkm i mówią Polacy że złom , że silnik

> do remontu .... A tak naprawdę auto ma 2x więcej.

Auto to nie tylko silnik, wiec jednak zostane przy swoim zalozeniuok.gif

Poprzednie znalem od nowosci i bylo serwisowane tylko w ASO...

Zwyczajnie wychodzi zmeczenie materialu, mimo ze nigdy nie zawiodlo na drodze.

Dalej jezdzi w rodzinie, ale jednak uwazam je juz za wyeksploatowane i w podroz po Europie bym sie nim nie wybral...

Napisano

> Auto to nie tylko silnik, wiec jednak zostane przy swoim zalozeniu

> Poprzednie znalem od nowosci i bylo serwisowane tylko w ASO...

> Zwyczajnie wychodzi zmeczenie materialu, mimo ze nigdy nie zawiodlo na drodze.

to jak się objawia to zmęczenie materiału?? części w zawieszeniu , wydech , wszystkie gumy są zmieniane .... to jak odczuwasz zmęczenie materiału??

moja vectra ma 245kkm .... nie serwisowany w ASO , wymieniane jednak wszystko na bieżąco ... i jechałem w maju do Francji .. jakoś nic się nie działo wink.gif ... a w trasie i nowe może się zepsuć..

Nie upieram się przy swoim .... Chętnie wysłucham doświadczeń wink.gif

Napisano

> Jeździłem tym długo. Równocześnie posiadam od kilku lat drugie auto z jasną skórą.

Frugi, ale jasna skóra i jasna alcantara (pierdziałeś w taką, więc zakładam że miałaby się znaleźć w poszukiwanym aucie) leżą na przeciwnych biegunach w kwestii zbierania brudu i utrzymania tego w czystości.

Skórę przetrzesz szmatą, alcantary niestety nie.

Będąc na Twoim miejscu, mając na uwadze relacje ceny/wieku/jakości/wypasu/zapasu na pierwsze naprawy/wymiany rozglądałbym się za VC/Signumem oczywiście w prawdziwej wersji COSMO.

Rozsądnyś gość i mam nadzieję, że anegdotycznie traktujesz pomysły kupna "prestiżowej" a6, byleby to tylko była a6... smirk.gif

Napisano

> to jak się objawia to zmęczenie materiału?? części w zawieszeniu , wydech , wszystkie gumy są

> zmieniane .... to jak odczuwasz zmęczenie materiału??

> moja vectra ma 245kkm .... nie serwisowany w ASO , wymieniane jednak wszystko na bieżąco ... i

> jechałem w maju do Francji .. jakoś nic się nie działo ... a w trasie i nowe może się

> zepsuć..

Nie ma co dyskutowac, Ty masz swoje racje, ja swoje...

A przez zmeczenie materialu mam na mysli, ilosc dupereli ktore uprzykrzaja zycie...

Z reszta odglosy we wnetrzu o takim przebiegu tez zaczynaja byc denerwujace...

Pewnie inaczej to wyglada w autach klasy premiumok.gif

Napisano

> Moje obecne ma 8 i 110kkm

> Poprzednie mialo 6 lat i 240kkm i szczerze mowiac to wiecej nie kupie auta z przebiegiem >150kkm...

No to Ty nie kupisz, ale inni kupuja auta z przebiegiem ponad 300 tys km - chyba wiekszosc w Polsce (i na AK rowniez) takie kupuje, skoro najpopularniejsze jednak sa auta około 10-letnie.

Nie rozumiem czemu sie smiejesz ze jakies tam proponowane BMW 8-letnie moze miec 300 tys km przebiegu - przeciez to nie jest nic dziwnego, to z czego tu sie smiac.

Napisano

> Nie ma co dyskutowac, Ty masz swoje racje, ja swoje...

> A przez zmeczenie materialu mam na mysli, ilosc dupereli ktore uprzykrzaja zycie...

> Z reszta odglosy we wnetrzu o takim przebiegu tez zaczynaja byc denerwujace...

> Pewnie inaczej to wyglada w autach klasy premium

ja cię absolutnie do niczego nie przekonuję i nie chodzi tu o racje.... Bo nie neguje tego co mówisz wink.gif Zbieram doświadczenia, u mnie nic nie trzeszczy, możliwe ,że zacznie wink.gif ...

i z tym , że z przebiegiem rośnie liczba usterek się zgadzam, w końcu to nie nowe auto ... Ale to też zależy od marki i sposobu użytkowania pojazdu .... 50 tys km temu , wymieniłem egr, przepływomierz i zawór klap wirowych, przeczyściłem kolektor i elektrozawory. Do tej pory spokój .... i pewnie te części znowu 200tys wytrzymają

Napisano

> Nie rozumiem czemu sie smiejesz ze jakies tam proponowane BMW 8-letnie moze miec 300 tys km

> przebiegu - przeciez to nie jest nic dziwnego, to z czego tu sie smiac.

Takie BMW to robi bez kaszlnięcia te 300kkm ... bo to klasa premium , ale tico czy jakiś starszy fiat mógłby nie podołać ;p

Napisano

> Passat passat....dorzuc trochę i przejdź wyżej np a6 a nie oglądaj sie za autami służbowymi kierownikow regionow w firmach produkujących spluczki do kibli

> ciach [Gordon]

Gościu ... 35 wierszy cytatu vs 1 wiersz wypowiedzi pad.gifchaja.gifzolta.gif

Napisano

> Takie BMW to robi bez kaszlnięcia te 300kkm ... bo to klasa premium , ale tico czy jakiś starszy

> fiat mógłby nie podołać ;p

No dokladnie tak. Mysle ze conajmiej polowa kącikowiczów z AK ma auto z przebiegiem ponad 250 tys km (co innego stan licznika). Tak samo to co jest na allegro/otomoto - tam tez sa przebiegi mysle ze ponad 300 tys km, a ludzie to kupuja i jezdza tym jeszcze dlugo dlugo ok.gif

Ja mialem Fiata do przebiegu 200 tys km i szczerze - do konca byl bezawaryjny.

Napisano

> Ja mialem Fiata do przebiegu 200 tys km i szczerze - do konca byl bezawaryjny.

co miałeś ? :D ja miałem punto mk1... przy przebiegu 110kkm , średnio co tydzień w warsztacie , non stop coś , w końcu go rozbiłem ;p i powiedziałem sobie nigdy fiata :D kupiłem uno z przebiegiem 90kkm od dziadka z Polski .... po 3 miesiącach sprzedałem , włożyłem w niego drugie tyle ile dałem ... W 3 miesiące zgniły progi ... wcześniej był garażowany, u mnie pod chmurką.

Napisano

> co miałeś ? :D ja miałem punto mk1... przy przebiegu 110kkm , średnio co tydzień w warsztacie , non

> stop coś , w końcu go rozbiłem ;p i powiedziałem sobie nigdy fiata :D

No wlasnie mialem Punto mk1 smile.gif Znalem je od nowosci bo pierwszym wlascicielem byl moj kolega. Ja od niego kupilem przy przebiegu 80kkm. Dojezdzilem do 200kkm i sprzedalem zreszta poprzez Giełdę AK. Poza rzeczami eksploatacyjnymi naprawde nigdy nie mialem zadnej powaznej awarii, a warsztat odwiedzalem góra 2 razy do roku.

Napisano

> Fiat?

Jakby to powiedzieć... Ani VW Pasaat ani Croma to chyba nie są jekieś sczególnie wypaśne furki.

Napisano
  • Autor

> Mondeo titanium x ma fajne liczniki i navi- super bajer, można rozwazyc takie auto tym bardziej ze

> jest swieże i w korzystnej cenie. Fajna jest tez laguna i c5 w wersji exclusive zwłaszcza jego

> fotele- nawet w pół się oparcie łamie elektrycznie- suuuuuuper. W dodatku elektryczna klapa

> bagażnika, hydro zawieszenie i pełno innych bajerów jak podwójne szyby (wyciszenie) etc...

C5 wygląda bardzo fajnie ok.gif

Napisano
  • Autor

> Omijać ten samochód szerokim łukiem. To nie działało nawet jak było nowe !

A jakie są najczęstsze problemy?

Napisano
  • Autor

> Frugi, ale jasna skóra i jasna alcantara (pierdziałeś w taką, więc zakładam że miałaby się znaleźć

> w poszukiwanym aucie) leżą na przeciwnych biegunach w kwestii zbierania brudu i utrzymania

> tego w czystości.

> Skórę przetrzesz szmatą, alcantary niestety nie.

Miałem i taką i taką (jedną mam w dalszym ciągu) i nie miałem problemów z utrzymaniem czystości. Ba, w obu autach mam jasne, welurowe dywaniki i utrzymuję je w - miarę - przyzwoitym stanie. Tak masz jak dbasz smile.gifok.gif

> Będąc na Twoim miejscu, mając na uwadze relacje ceny/wieku/jakości/wypasu/zapasu na pierwsze

> naprawy/wymiany rozglądałbym się za VC/Signumem oczywiście w prawdziwej wersji COSMO.

> Rozsądnyś gość i mam nadzieję, że anegdotycznie traktujesz pomysły kupna "prestiżowej" a6, byleby

> to tylko była a6...

Nie kupuję auta dla sąsiadów, ale dla siebie ok.gif Rozglądnę się za wersją cosmo 20.GIF

Napisano

> wyjątki potwierdzające normę ...

> wiesz moja autolaweta master ma prawie 5 lat ( 07r. )

> i 103 tyś. km. nalotu ... to raczej nie jest norma ...

Wiesz moja laweta ma 6lat i 700kkm zlosnik.gif normy busted.gif

Napisano

> Jeździłem tym długo. Równocześnie posiadam od kilku lat drugie auto z jasną skórą. Z tej

> perspektywy Twoja teza o kondonie brzmi jak wypowiedź kogoś, kto właśnie się "karnął"...

bo pewnie sibuj zobaczył raz egzemplarz używany przez PH i tradycyjnie uogólnia to na wszystkie samochody z takim wyposażeniem smile.gif Z mojego doświadczenia - 6 lat jazdy Lancią Kappą z prawie białą alcantarą, często w dżinsach, wożenie dużego psa, nieraz dzieciaki. Tapicerka nie była oczywiście śnieżnobiala, ale wyglądała całkiem nieźle, na pewno nie był to koszmar. Samochód używany normalnie, nie mam czasu na jego ciągłe dopieszczanie, pranie tapicerki, itp.

Napisano

> 17 aut wypluło otomoto, więc poczekaj aż zgłoszą się ich właściciele

> Dałeś za dużo obostrzeń więc ciężko coś doradzić.

> Ja bym polecił e39 z mocną benzyną,

IMO E39 jest juz zwyczajnie za stare by je rozpatrywac jako auto na codzien. Ostatecznie to model bedacy dwie generacje do tylu za obecna piatka - w srodku wyglada juz troche antycznie, do tego przy spodziewanych rocznikach i przebiegach trudno oczekiwac bezawaryjnosci i niskich kosztow eksploatacji.

Napisano

> - lub benzyna z lpg (min. 150 KM)

jak wielkim dusigroszem jesteś, żeby najpierw się chwalić wypasioną furą która ma 3 lata a potem pisać o gazie? zakupy robisz w biedronce? sick.gif

Napisano

> IMO tylko grupa VAG z passatem właśnie na czele.

> Teraz wyobraź sobie że do tego zakupionego passata kupujesz VCDS - czyli interfejs diagnostyczny,

> który pozwala Ci programować co dusza zapragnie samemu [...]

> Poza tym możesz sobie dokładać masę modułów [...]

> VAG ma pełno fajnych bajerów [...]

> Wkładasz elementy jak klocki lego, podpinasz, programujesz VAGiem żeby je widział i juz działa

A możesz napisać coś więcej (lub podać linki) ?

Jaką wersję Paska najlepiej kupić, i co tam można we własnym zakresie dołożyć tak aby mieć gadżeciarski full-wypas ?

Napisano

> jak wielkim dusigroszem jesteś, żeby najpierw się chwalić wypasioną furą która ma 3 lata a potem

> pisać o gazie? zakupy robisz w biedronce?

Dla Ciebie każdy kto stara się, nie wyrzucać pieniędzy w błoto (budżetu państwa) to już dusigrosz? Chyba jasne jest, że lepiej kupić "wypasioną furę" sobie niż dla jakiegoś urzędnika.

Napisano

> Dla Ciebie każdy kto stara się, nie wyrzucać pieniędzy w błoto (budżetu państwa) to już dusigrosz?

> Chyba jasne jest, że lepiej kupić "wypasioną furę" sobie niż dla jakiegoś urzędnika.

skoro kogoś stać na auto za 140.000PLN to stać go również na paliwo, wymianę opon w zimę, serwisowanie w autoryzowanym serwisie. Nie pisz mi, że z oszczędności w nowym pasku kupisz chińskie zimówki albo wcale, bo masz ESP, albo, że będziesz go serwisować w FeuVert zlosnik.gif

Napisano

> Yhy.

> Zaiste, nie jeżdżę na codzień "zydlem w bladej szmacie" :-

> Owszem, jak w białym dresie śmigasz, to MOŻE uda Ci się utrzymać jako tako takie wnętrze.

> Załóż choćby klasyczny blue jeans i zobaczysz...

heh no ja jezdze co prawda nie w białej szmacie ale skórze ( pseudoskórze) z jasnym wnętzem i dywanikami. Samochód ma 7 lat i 115 kkm przebiegu i jakos tragedii nie ma . fakt że spodnei czasem zostawiają niebieskie ślady ale to łatwo schodzi. Tapicerka materiałowa jasna pewnie byłaby trudniejsza do utrzymania w czystości

Napisano

> Mondeo titanium x ma fajne liczniki i navi- super bajer, można rozwazyc takie auto tym bardziej ze

> jest swieże i w korzystnej cenie. Fajna jest tez laguna i c5 w wersji exclusive zwłaszcza jego

> fotele- nawet w pół się oparcie łamie elektrycznie- suuuuuuper. W dodatku elektryczna klapa

> bagażnika, hydro zawieszenie i pełno innych bajerów jak podwójne szyby (wyciszenie) etc...

I to za 40 tyś?

Napisano

> skoro kogoś stać na auto za 140.000PLN to stać go również na paliwo, wymianę opon w zimę,

> serwisowanie w autoryzowanym serwisie. Nie pisz mi, że z oszczędności w nowym pasku kupisz

> chińskie zimówki albo wcale, bo masz ESP, albo, że będziesz go serwisować w FeuVert

Odniosłem się do paliwa. Nikt o chińskich oponach nie pisał więc nie przesadzaj. Założę się, że też Cię stać na jakieś rzeczy, których nie masz bo wolisz pieniądze wydać na coś innego. Też jesteś dusigroszem bo ich nie posiadasz chociaż inni uważają, że są niezbędne? Tak samo kolega stać go na benzynę, ale woli gaz bo pieniądze, które dzięki temu zaoszczędzi będzie mógł wydać według własnego uznania np. na jeszcze lepszy samochód. Dla kogoś innego jednak benzyna będzie cenniejsza bo np. preferuje po prostu święty spokój albo/i nie czuje się godzien korzystać z najszlachetniejszego z paliw (prawda Sibuj?) grinser006.gif. Nie dla każdego dane rozwiązanie będzie dobre.

Napisano

> jak wielkim dusigroszem jesteś, żeby najpierw się chwalić wypasioną furą która ma 3 lata a potem

Jak bardzo musisz mu zazdroscic "wypasionej fury" , ze zagladasz mu do portfela? sick.gif

Napisano

> Jak bardzo musisz mu zazdroscic "wypasionej fury" , ze zagladasz mu do portfela?

dlaczego uważasz , że to zazdrość? oceniasz innych przez swój pryzmat?

Napisano

> Jakby to powiedzieć... Ani VW Pasaat ani Croma to chyba nie są jekieś sczególnie wypaśne furki.

Od pewnego poziomu już nie tyle to co masz na pokładzie się liczy tylko jak to coś zostało obszyte skórą i ile tam drewna jest....

W przypadku Cromy to nie wiem co można by jeszcze dodać.... no może podnoszoną tylną klapę elektrycznie, pneumatyczne zawieszenie i siedzenia wentylowane z wibromasażem... a i jakiś asystent parkowania co by sam zaparkował.... odczytał znaki drogowe, pobocze drogi i zmęczenie kierowcy zdiagnozował... tyle tylko że to konstrukcja z przed 7 lat więc już trąci myszką.

Jak dla manie luksus to gdzieś między Bentleyem a Lexusem.

Napisano

> dlaczego uważasz , że to zazdrość? oceniasz innych przez swój pryzmat?

Zagladasz mu do portfela, z jakiego powodu jesli nie z zazdrosci?

EDIT: dobra, niewazne, bo sie zrobi offtopic nono.gif

Napisano

> Zagladasz mu do portfela, z jakiego powodu jesli nie z zazdrosci?

raczej oceniam jego poczynania, to co robi ze swoją $$$ to jego prywatna sprawa, inna kwestia to posiadanie własnych poglądów, nawet sprzecznych z tymi na ak

Napisano
  • Autor

Nie, zbieram resztki ze śmietnika a w niedzielę żebrzę pod Mariackim. I nic ci do tego.

Napisano
  • Autor

> Gratuluję gustu, trochę mnie jednak zadziwiasz tym, że chcesz wydać 40 tyś na samochód "ze

> wszystkim".

Cieszę się, że jesteś zadziwiony smile.gif

Napisano

> Gratuluję gustu, trochę mnie jednak zadziwiasz tym, że chcesz wydać 40 tyś na samochód "ze

> wszystkim".

A ile wedlug Ciebie sie wydaje na "samochod ze wszystkim"? Niektorzy wydaja 20 tys, inni 40, jeszcze inni 60.

Napisano

> skoro kogoś stać na auto za 140.000PLN to stać go również na paliwo, wymianę opon w zimę,

> serwisowanie w autoryzowanym serwisie. Nie pisz mi, że z oszczędności w nowym pasku kupisz

> chińskie zimówki albo wcale, bo masz ESP, albo, że będziesz go serwisować w FeuVert

Quote:

[...]to co robi ze swoją $$$ to jego prywatna sprawa

a potem zerknij w moje hobby i wybierz sobie właściwą jego część smirk.gifok.gif

Napisano

> zakupy robisz w biedronce?

ja i owszem, a auto na benzynę.....ciekawe co to znaczy hehe.gif

Napisano

> dlaczego uważasz , że to zazdrość? oceniasz innych przez swój pryzmat?

ja tak uważam bo nie jestem zazdrosny i nie mam takich rozterek jak Ty shocked.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.