Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wypasiona furka (wyszło długie)

Featured Replies

Napisano

> Jeździłem tym długo. Równocześnie posiadam od kilku lat drugie auto z jasną skórą. Z tej

> perspektywy Twoja teza o kondonie brzmi jak wypowiedź kogoś, kto właśnie się "karnął"...

Patrz niżej.

Nie widziałem auta w jasnym wnętrzu, które najdalej po roku nie wyglądałoby jak żal.pl

Napisano

> Ciekawe wlasnie od ktorego rocznika zaczeli kombinowac. Pewnie dotyczy to najnowszych rocznikow.

> Ludzie kombinowali i z golasa robili full wypas, to szkopy sie wkurzyly.

> Podobnie jak Fiat np: w GP po 2008 r, gdzie problemem jest dolozenie tempomatu, bo w body sa

> poprzecinane sciezki . Chyba specjalnie zeby zamowic samochod z konkretnym wyposazeniem i juz

> nic nie dokladac.

> Ale jakby nie patrzec to czesto vcds'em da sie zrobic wiecej niz kompem w ASO

na forum passata już do B6 wsadzają liczniki z B7 z kolorowymi wyświetlaczami i najnowsze moduły telefonów więc myślę, że nic się nie zmieniło zlosnik.gif

Wszystko jest kwestią tego kto pierwszy rozkmini jak zakodować daną sprawę - wrzuca manuala i juz rusza lawina modów zlosnik.gif

Napisano

Pozwolę się nie zgodzić. Wystarczy przeczyścić raz na rok jasną skórę i z tapicerki wszystko znika.

Napisano

maybe obecna C5 zaoferuje coś co spełni twoje oczekiwania, mnie ogromnie podobają się fotele w tym samochodzie. Czuję się w nich jak na fotelu przed telewizorem w dużym pokoju.

Napisano

> na forum passata już do B6 wsadzają liczniki z B7 z kolorowymi wyświetlaczami i najnowsze moduły

> telefonów więc myślę, że nic się nie zmieniło

> Wszystko jest kwestią tego kto pierwszy rozkmini jak zakodować daną sprawę - wrzuca manuala i juz

> rusza lawina modów

Jak sie chce to wszystko da sie zrobic, kwestia czasu i checi zlosnik.gif

Napisano

A4 możesz kupić.

Serwis drogi, jedzie fajnie, no i możesz dorwać Q devil.gifdevil.gifdevil.gif

Napisano

> 3.2 był przed liftem

> po lifcie był 2.8 V6 biturbo

fakt ok.gif

Napisano

> Podobno z nowymi juz coraz gorzej jesli chodzi o grzebanie vcds'em. Slyszalem, ze nawet ASO ma

> problem gdy trzeba wlaczyc jakas dodatkowa funkcje albo cos dolozyc .

Z vcds'em nie ma najmniejszych problemów niezależnie od modelu, problemem obecnie jest "ochrona komponentu".

Chcąc wymienić uszkodzony element lub gdy doposażamy samochód o jakąś funkcję trzeba przeprowadzić kodowanie (przyuczanie VINu online x niemiecką bazą). Jak wyjdzie, że powiedzmy sterownik klimatronik pochodzi z kradzionego samochodu, to będą kłopociki.

Dlatego na Allegro teraz mało części używanych do Audi biglaugh.gif

Napisano

> Yhy.

> Zaiste, nie jeżdżę na codzień "zydlem w bladej szmacie" :-

> Owszem, jak w białym dresie śmigasz, to MOŻE uda Ci się utrzymać jako tako takie wnętrze.

> Załóż choćby klasyczny blue jeans i zobaczysz...

Chłopaku, ogarnij się. Moja żona jeździ taki autem 8 lat,

bardzo często w jeansach, dbanie polega na oddaniu, kiedyś

2x, obecnie jak dobrze pójdzie 1x do roku na myjnie

i wnętrze wygląda ok. 200 zł rocznie na pranie tapicerki to nie jest majątek.

Napisano

> Dlatego na Allegro teraz mało części używanych do Audi

kraść i tak będą... a amatorzy części i tak potem kupią, i jest dobrze do momentu jak będzie trzeba "spasować" z własnym autkiem wink.gif

Napisano

> Patrz niżej.

> Nie widziałem auta w jasnym wnętrzu, które najdalej po roku nie wyglądałoby jak żal.pl

To chyba obsługujesz flotę dla właścicieli kombajnów i świń smile.gif

Napisano

> Z vcds'em nie ma najmniejszych problemów niezależnie od modelu, problemem obecnie jest "ochrona

> komponentu".

> Chcąc wymienić uszkodzony element lub gdy doposażamy samochód o jakąś funkcję trzeba przeprowadzić

> kodowanie (przyuczanie VINu online x niemiecką bazą). Jak wyjdzie, że powiedzmy sterownik

> klimatronik pochodzi z kradzionego samochodu, to będą kłopociki.

Wtedy policja przychodzi do danego ASO, juz slyszalem o kilku przypadkach zlosnik.gif

> Dlatego na Allegro teraz mało części używanych do Audi

Nie tylko jest to w Audi, ale nawet Skoda czy Seat tez tak maja, ze kodowanie w ASO odbywa sie on-line. A przy okazji na dzien dobry robia update softu np: silnika zwracajaca uwage czy czasem ktos nie "wirusowal" auta jesli takie jest na gwarancji grinser006.gif

Napisano

E39 z końcówki produkcji

Napisano

Ale on nia prawie nie jezdzi :D

A samo auto jest naprawde zacne i b.rzadko widuje sie je na serwisie w sprawach innych jak eksploatacja...

Napisano

> Yhy.

> Zaiste, nie jeżdżę na codzień "zydlem w bladej szmacie" :-

> Owszem, jak w białym dresie śmigasz, to MOŻE uda Ci się utrzymać jako tako takie wnętrze.

> Załóż choćby klasyczny blue jeans i zobaczysz...

może po prostu flejtuch jesteś ... hmm.gif

sam mam auto z jasną tapicerką i nie świni się jakoś koszmarnie ...

Napisano

> Jeździł ktoś taką Cromą 2.4 aut ? Jakie to ma obiegowe opinie ?

> Chętnie bym się przesiadł na automat, a ceny to ma przyzwoite, wyposażenie też

> Tylko do garażu trzeba by wsiadać po ciemaku

Automat 6 biegowy japoński montowany w wielu autach innych marek, silnik 5 gary od fiata... 200 KM i 400 Nm ... zawieszenie i płyta podłogowa od Vectry C ... Hamulce wzmocnione ... stacyjka jak u Saaba 9-3 na środku tunelu ... Bagażnik 500 litrów prawie 4,8 metra długości i 1,6 wysokości.... no i 1,6 tony chyba że z szyberdachem to ponad... więc problemem jest masa. Co do auta to niema problemu z zawieszeniem ( mimo wielowahacza z tyłu bardzo trwałe ) i hamulcami... z skrzynią również... na wirusie do 280 KM ....

Problemy to standardowo EGR który potrafi narozrabiać ....

Na trasy idealnie się nadaje .... do zatłoczonego miasta - korków również... jako wyścigówka - za wysoka i za ciężka wink.gif Na 18" trochę za twardo jak dla mnie...

Napisano

> Czytaj dokładnie o czym mowa, kpiny zostaw dla siebie.

Daleki jestem od obśmiewania.

Jak napisałeś, tak zrozumiałem.

Quote:

które miałem przyjemność do tej pory ujeżdżać był passat z 2009 roku.

Nowszego za te pieniądze które przeznaczyłeś, na zakup w takim wypasie nie kupisz zlosnik.gif A po co, zmieniać na strasze?

Napisano

> Patrz niżej.

> Nie widziałem auta w jasnym wnętrzu, które najdalej po roku nie wyglądałoby jak żal.pl

Na to jest świetne rozwiązanie - impregnacja tapicerki / jest wiele preparatów na rynku ja używam tych z nano/

- mam bardzo jasne beżową tapicerkę i 2-kę dzieci.... na tapicerce nie ma śladu użytkowania po 2 latach ( w tym czasie nie prałem ) i 60 tys km... nawet deszcz i otwarte - uchylone okno jak ostatnio - nie pozostawia śladu ...

Napisano

> Ale on nia prawie nie jezdzi :D

znaczy sie ciagle pcha do serwisu? wink.gifzlosnik.gif

> A samo auto jest naprawde zacne i b.rzadko widuje sie je na serwisie w sprawach innych jak

> eksploatacja...

no i sie dostaje duzo za w sumie nieduze pieniadze ok.gif

Napisano

> Że się tak wyrażę - piepr..sz głupoty

> Takie wnętrze wystarczy prać raz w roku, dwa to już max.

nie pierwszy i nie ostatni raz

ale zapewniam że się do tego nie przyzna ... hehe.gif

ja się zastanawiam nad czymś takim

jakiś tekst

powinno udac się znaleźć takie spełniające wymagania smile.gif

Napisano

> ja się zastanawiam nad czymś takim

> jakiś tekst

> powinno udac się znaleźć takie spełniające wymagania

zakładam, że za ciut więcej niż wspomniane 40k pln

Napisano

> nie pierwszy i nie ostatni raz

> ale zapewniam że się do tego nie przyzna ...

> jakiś tekst

Sądząc po świecacej sie kierownicy na górze użytkownik jeździł tym autem w typowej dla tej marki pozycji za kierownica zlosnik.gif chyba ze to ten chrom z deski tak swiatloscia epatuje

Napisano

> Jak automaty znoszą wirusa?

Skrzynia jest zbudowana na 440 Nm ... trzeba dbać i wymieniać olej a będzie wieczna... Zawsze można uderzyć do naszego nadwornego "poprawiacza" - Kolegi CINKA

Napisano

> znaczy sie ciagle pcha do serwisu?

> no i sie dostaje duzo za w sumie nieduze pieniadze

Ładne auto, ale żeby to jeszcze przestronnejsze było,

bo w porównaniu z M6 to mizeria. Ale nie można mieć wszystkiego smile.gif

Napisano

> znaczy sie ciagle pcha do serwisu?

no przegląd przy 30.000 już zrobiłem grinser006.gif

Napisano

> Ładne auto, ale żeby to jeszcze przestronnejsze było,

> bo w porównaniu z M6 to mizeria.

imho mazda 6 ma trochę więcej miejsca na nogi na tylnej kanapie niż laguna, ale to nie jest duża różnica. wink.gif

Napisano

> jakiś tekst

W zeszły weekend siedziałem w takim sedanie tylko 530d.

Właściciel bardzo zachwalał. Auto bardzo przestronne

w środku i bagażnik nawet fajny, jak na sedana.

Tylko mówił, że kupić ciężko, sprawdzał 40 szt po VIN

i tylko 3 nadawały się do sprawdzenia w serwisie smile.gif

Napisano

> imho mazda 6 ma trochę więcej miejsca na nogi na tylnej kanapie niż laguna, ale to nie jest duża

> różnica.

Może, ja pamiętam, że jak szukałem auta, to oglądałem Lagunę w salonie i wnioski były takie, że jest trochę za ciasno z tyłu.

No i bagażnik, linia mocno zjeżdza w dół, co też daje wrażenie mniejszej pojemności.

Może to tylko złudzenie, spotkamy się na jakimś spocie to się porówna ok.gif

Napisano
  • Autor

> Nie gorzej niż u konkurencji.

Musiałbym osobiście pomacać... Mimo wszystko z zewnątrz to nie moja bajka...

Napisano
  • Autor

> do full opcji z tego co zobaczyłem brakowało jej szyberdachu (ale ogólnie jest on dostępny),

> firaneczek w tylnych drzwiach i fabrycznie przyciemnionych szyb

> była tak wystawiona na alledrogo od drugiego właściciela z oryginalnym przebiegiem 147kkm za 38k

> pln

> więc powiem Ci że się da

Oczywiście, że się da smile.gif Prowadzę rozpoznanie pod kątem tego "ile się da" zlosnik.gif

> a co do samych założeń masz podobne do moich, tylko ja chciałem automat

> jedyny minus tej vectry to silnik diesla, dużo bardziej bym wolał takie V6 jakie masz w mondeo

Vectra mi się podoba, opisane przez Ciebie wyposażenie robi wrażenie ok.gif Przemawia za nią również ten fiatowski 1.9, który podobno jest bardzo dobry. Też jestem zwolennikiem benzyny, ale powiem szczerze, że ten diesel w passacie sprawował się tak dobrze, że powoli się przekonuję...

Napisano
  • Autor

> patrzyłeś na Cromę przed czy po FL

> TUTAJ PO FL

Obie nie są w moim typie wink.gif

Napisano
  • Autor

> IMO tylko grupa VAG z passatem właśnie na czele.

Przyznam, że nie miałem pojęcia, że są aż takie możliwości. Kolejny + do passata cool.gifok.gifok.gif

Napisano
  • Autor

> Zapomniałeś że zdałeś to pytanie na forum gdzie większość użytkowników jeździ Fiatami Uno, SC, a

> koło Audi A6 to stali na światłach. Nie przeszkadza im to pisać głosem znawcy o tych

> samochodach - i to właśnie generuje specyficzną atmosferę wątków takich jak ten

Ja też kiedyś myślałem, że ccs jest wypasiony zlosnik.gif Każdy ma swój punkt widzenia, który zależy od bardzo wielu czynników, jestem przekonany, że rzesza użytkowników naszego forum chciałaby mieć "aż" 40 koła na auto, część z nich kupiłaby coś z salonu (nawet z szybami na korbkę, byle nowe), część cokolwiek, byle nie starsze niż dwuletnie, niektórzy zainteresowaliby się starym mercem czy bmw (nawet 15letnie, ale "bez gwiazdy nie ma jazdy" itp.). Znaleźliby się też tacy, co 40 koła mogą wydać na komplet nowych kół (mam znajomka, który ostatnio kupił komplet felg z oponami do x6 za 17 kpln). Różnimy się gustami i podejściem, ale to normalne i nawet fajne, dobrze, że tak jest. Każdy ma prawo do własnego zdania i odrębnych oczekiwań. A że czasem trafi się "mądrala"? Cóż, "psy szczekają..." zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Passat passat....dorzuc trochę i przejdź wyżej np a6

Nie. Nie mogę i nie chcę. Jak zacznę dorzucać to będę dorzucał bez końca, a samochód to jednakowoż nie jest najbardziej istotna rzecz na świecie, a już na pewno nie jest lokatą kapitału. Więcej niż 40 nie zamrożę w środku transportu...

Napisano
  • Autor

> fajna, ale za 40k pln nie dostaniesz sensownej kolorowej navi (tylko mało sensowną ewentualnie

> chińczyka), nawiewów na tył i kilku innych drobiazgów

> dodatkowo będzie to najwyżej rocznik 2005-2006 no chyba, że patrzysz po tych świeżo sprowadzonych

> od dziadka

> ewentualnie 2.0

> co prawda silnik wiele rekompensuje, ale pytanie czy jesteś gotów poświęcić niektóre wymagania

Coś w tym jest, patrzyłem na accordy i w porównaniu do konkurentów z tych samych roczników nie są to tanie auta.

> A w ogóle patrzyłeś na Avensisa z kącikowej giełdy?

Tak, deko przekracza budżet to raz. A dwa - narazie się rozglądam, planuję coś kupić za kilka miesięcy, może na początku 2013 roku. Wyrosłem już z impulsowej podniety, że "już chcę i koniec". Proces zastanawiania się, czytania forów, wertowania otomoto jest dla mnie przyjemnością samą w sobie, nie spieszę się biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> jak szukalem dla siebie auta to interesowaly mnie dobrze wyposazone wersje z klasycznym automatem

> Stanelo na 3ciej lagunie. Bardzo fajne auto i w wersji initiale Paris wyglada super

> kupilem trzylatka, jezdze nia rowny rok. Auto od nowosci serwisowane. Przez 4 lata padla tylko rura

> gumowometalowa od intercoolera (w Mondeo tez to badziewie wymienialem).

> Co do roznic miedzy mondkiem a laguna to l3 jest bardziej gumowa - mniej czuc na kierownicy auto.

> Ale cala reszta zdecydowanie na plus. Poczawszy od wyposazenia, poprzez pewnosc dojechania do

> celu podrozy po calkiem fajne gazdzety

> Pomacaj, wsiadz do srodka, przejdz sie. Kupowac nie musisz. Mi sie spodobalo

My mamy jednak podobne gusta zlosnik.gif

Ładna jest ta laguna, nie jestem jednak przekonany czy nie jest zawodna - możesz coś napisać?

Jaki masz silnik? Jak się sprawdza w porównaniu do mondeowego 2.2?

Napisano
  • Autor

> Nie wiem czy Ci się spodoba ale zaproponuje. Mnie ten samochód urzeka.

Z wyglądu bardzo fajne auto! Znalazłem przykładowy egzemplarz w moim typie i przyznaję, że wizualnie robi dobre wrażenie smile.gif

Nie wiem jednak nic więcej o tych autach, jak wygląda awaryjność, czy ma jakieś wady, kto robi silniki (też ford?)

Napisano
  • Autor

> Daleki jestem od obśmiewania.

> Jak napisałeś, tak zrozumiałem.

> Quote:

> które miałem przyjemność do tej pory ujeżdżać był passat z 2009 roku.

> Nowszego za te pieniądze które przeznaczyłeś, na zakup w takim wypasie nie kupisz A po co,

> zmieniać na strasze?

Nie mam już tego passata. I nie chcę nowszego auta - tak napisałem.

Napisano
  • Autor

> jakiś tekst

Wierzyć mi się nie chce, że to naprawdę tyle kosztuje. Trzeba by porównać inne modele z tego roku, żeby się nie okazało, że to najtańszy, bo ledwo się kupy trzyma zlosnik.gif

Napisano

> My mamy jednak podobne gusta

> Ładna jest ta laguna, nie jestem jednak przekonany czy nie jest zawodna - możesz coś napisać?

> Jaki masz silnik? Jak się sprawdza w porównaniu do mondeowego 2.2?

no juz napisalem. Przez 4 lata jedna gumka nie uniemozliwiajaca jazdy. Mam 2.0 dci z automatem (150km). Dziala, jezdzi, Nie jestem w stanie porownac osiagow ze wzgledu na roznice w skrzyni. Mondek jednak mial wiekszego kopa ale Laguna slimakiem nie jest.

Jest spora szansa, ze bede w kraku swoim autem to moze bedzie okazja pomacac grinser006.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> no juz napisalem. Przez 4 lata jedna gumka nie uniemozliwiajaca jazdy. Mam 2.0 dci z automatem

> (150km). Dziala, jezdzi, Nie jestem w stanie porownac osiagow ze wzgledu na roznice w skrzyni.

> Mondek jednak mial wiekszego kopa ale Laguna slimakiem nie jest.

> Jest spora szansa, ze bede w kraku swoim autem to moze bedzie okazja pomacac

Chętnie ok.gif Daj tylko znać smile.gif

Napisano

> Wierzyć mi się nie chce, że to naprawdę tyle kosztuje. Trzeba by porównać inne modele z tego roku,

> żeby się nie okazało, że to najtańszy, bo ledwo się kupy trzyma

nie wiem .

ja narazie siedze na dupie a jak bede szukał to jednak cos dwu letniego coby do leasingu się nadawało

Napisano

> 2.0 dci, ma bardzo dobre opinie

A jak tam z DPF wygląda?

Otwór na narty jest w oparciu?

Napisano

> A jak tam z DPF wygląda?

mi się udało kupić jeszcze bez DPF, rocznik 2010 001.gifzlosnik.gif

> Otwór na narty jest w oparciu?

wydaje mi się, że u mnie nie ma... nawet nie sprawdzałem, bo nie używam.

na pewno jest bardzo wygodny patent na rozkładanie dzielonej kanapy.

Napisano

> A jak tam z DPF wygląda?

110 tys i fabryczny zlosnik.gif

plus jest taki, ze nawet nowy jest niezlej cenie. Ale w sumie nie ma potrzeby - dosc latwo daje sie go podreperowac.

> Otwór na narty jest w oparciu?

nie.

Napisano

> Wierzyć mi się nie chce, że to naprawdę tyle kosztuje. Trzeba by porównać inne modele z tego roku,

> żeby się nie okazało, że to najtańszy, bo ledwo się kupy trzyma

imho 40 tys zl to dobra cena za bmw e60, bywaja tez za 36 tys ale to pewnie zlom...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.