Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ludzie to mają pomysły, wielka łata po wystrzelonej poduszce

Featured Replies

Napisano

pacjent pug406 po lifcie, gdzie poduszka pasażera jest zakryta na gładko pod deską rozdzielczą ( przed liftem była oddzielna osłonka)

zresztą sami zobaczcie tutaj jak "pięknie" wygląda

ale przynajmniej nie napisali, że bezwypadkowy

Napisano

Stary moj kolega w swoim wspanialym polo classic mial obszyta skora poduszke na kierownicy a zamiast poduszki pasazera mial drzwiczki do schowka przykrecone na zawiasy meblowe i wmawial mi ,ze to cacko fura.

Napisano

> Stary moj kolega w swoim wspanialym polo classic mial obszyta skora poduszke na kierownicy a

> zamiast poduszki pasazera mial drzwiczki do schowka przykrecone na zawiasy meblowe i wmawial

> mi ,ze to cacko fura.

Bo to przecie legendarny i pożądany FałWej był. Reforma ich właścicieli (czyli kubeł zimnej wody na łeb, by się opamiętali) nadeszła stosunkowo niedawno. smile.gif

Napisano

> pacjent pug406 po lifcie, gdzie poduszka pasażera jest zakryta na gładko pod deską rozdzielczą (

> przed liftem była oddzielna osłonka)

> zresztą sami zobaczcie tutaj jak "pięknie" wygląda

> ale przynajmniej nie napisali, że bezwypadkowy

Znam takich co jezdza z dziurami po poduchach i sie nie przejmuja (tak juz kupili auto z wystrzelonymi). Kilka osob takich znam i to nie sa znajomi, wiec to nie jakas zorganizowana akcja.

Napisano

> Znam takich co jezdza z dziurami po poduchach i sie nie przejmuja (tak juz kupili auto z

> wystrzelonymi). Kilka osob takich znam i to nie sa znajomi, wiec to nie jakas zorganizowana

> akcja.

Pytanie jaki diagnosta coś takiego dopuszcza do ruchu...

Napisano

> Pytanie jaki diagnosta coś takiego dopuszcza do ruchu...

Nie wiem, ale nadal jest mnostwo diagnostow ktorzy dopuszczaja do ruchu auta nawet nie widząc ich na oczy wink.gif

Napisano

> pacjent pug406 po lifcie, gdzie poduszka pasażera jest zakryta na gładko pod deską rozdzielczą (

> przed liftem była oddzielna osłonka)

> zresztą sami zobaczcie tutaj jak "pięknie" wygląda

> ale przynajmniej nie napisali, że bezwypadkowy

profi robota smile.gif

zastanawiające że diler Peugeot takie cos przyjął do sprzedaży wink.gif

Napisano

> Nie wiem, ale nadal jest mnostwo diagnostow ktorzy dopuszczaja do ruchu auta nawet nie widząc ich

> na oczy

Tyle to wiem, bo tez takie rodzynki widuje czasem, choć ostatnio baaardzo sporadycznie wink.gif pytanie co taki właściciel robi jak go policial.gif do kontroli zatrzyma panic.gif

Napisano

Po wymontowaniu poduszki nie podstępluje dowodu?

Napisano

> Tyle to wiem, bo tez takie rodzynki widuje czasem, choć ostatnio baaardzo sporadycznie pytanie co

> taki właściciel robi jak go do kontroli zatrzyma

a to policjant jest diagnostą i na oko oceni stan tulei w zawieszeniu czy sprawność amortyzatorów?

Różnymi sztruclami jeździłem i szczerze mówiąc nigdy nie miałem problemu z przeglądami ale ostatnio jakby nie wyczulony mechanik to bym się mógł zabić. Przegląd 2 miesiące wcześniej przeszedłem wzorowo.

Co do poduszek to jestem pewny, że poduszka pasażera u mnie nie ma prawa zadziałać (mimo że jest i jest niewystrzelona). Dlaczego? A no bo jak kiedyś grzebałem pod deską to zobaczyłem, że wtyczka wisi obok luzem. Nie mam pojęcia dlaczego, wolę nie podłączać żebym nie musiał odkurzać wnętrza z talku. Oczywiście na tablicy wskaźników wszystko jest ok waytogo.gif

Nie wiem jak jest z poduchą kierowcy. Ale jeśli takie same cuda to nawet lepiej bo niedługo będę kierownicę zmieniał a nie lubię "choinki" na desce rozdzielczej oglądać. grinser006.gif

Napisano

Ale w czym jest problem?

Kwestia sprawności/niesprawności układu SRS nie podlega kontroli w ramach BTP.

Napisano

Rozporządzenie: klik nic nie mówi o obowiązku posiadania poduszki.

Mowa jest tylko o tym, że jak siedzeie jest wyposażone w poduszkę, to musi mieć znaczek z ostrzeżeniem że nie wolno montować tam fotelika dziecięcego.

Naklejasz znaczek - i diagnosta m w nosie czy poduszka tam naprawdę jest czy wymontowana hehe.gif

Napisano

> Naklejasz znaczek - i diagnosta m w nosie czy poduszka tam naprawdę jest czy wymontowana

a jak niby on miałby to sprawdzić?

Napisano

> a jak niby on miałby to sprawdzić?

A po co miałby to sprawdzać?

Rozporządzenie nie zabrania naklejania znaczka, jak nie ma poduszki.

Napisano

> profi robota

> zastanawiające że diler Peugeot takie cos przyjął do sprzedaży

Dlaczego? Myślisz że gdzie najłatwiej dokumenty historii fałszować?

Napisano

> Przejmą się jak przy małym dzwonie odcisną twarz w kierownicy

> HanYs

prześledzę auta w najbliższym otoczeniu:

-moja beema, kupiona jako używana, nie wiem czy działa choć jedna poduszka, jedna na pewno nie działa (post wyżej)

-panda młodszego brata, poduszka nie działa, sprawdzałem jak była jeszcze u mnie zanim sprzedałem wink.gif

-palio starszego brata, nie wiadomo, kupione jako używane.

-seicento mamy, nie wiem, kupione jako używane (ale najprawdopodobniej ma poduchę)

-mondeo ojca, nie wiadomo, kupione jako używane (ale najprawdopodobniej nie ma ani jednej bo przy tylu stłuczkach co przeżył ten samochód to kiedyś jakaś powinna odpalić.... a nie odpaliła)

-mercedes 208d ojca, nie ma poduchy. Bo nigdy nie miał palacz.gif swoją drogą sprzęt nie do zajeżdżenia. wink.gif

Napisano

> prześledzę auta w najbliższym otoczeniu:

> -moja beema, kupiona jako używana, nie wiem czy działa choć jedna poduszka, jedna na pewno nie

> działa (post wyżej)

> -panda młodszego brata, poduszka nie działa, sprawdzałem jak była jeszcze u mnie zanim sprzedałem

> -palio starszego brata, nie wiadomo, kupione jako używane.

> -seicento mamy, nie wiem, kupione jako używane (ale najprawdopodobniej ma poduchę)

> -mondeo ojca, nie wiadomo, kupione jako używane (ale najprawdopodobniej nie ma ani jednej bo przy

> tylu stłuczkach co przeżył ten samochód to kiedyś jakaś powinna odpalić.... a nie odpaliła)

> -mercedes 208d ojca, nie ma poduchy. Bo nigdy nie miał swoją drogą sprzęt nie do zajeżdżenia.

Lubisz ryzyko hmm.gif

Napisano

> Lubisz ryzyko

według mnie auto używane=brak pewności czy są poduszki.

u mnie są. Ale wiem że poduszka pasażera nie ma prawa zadziałać.

Napisano

> według mnie auto używane=brak pewności czy są poduszki.

Niestety.

Napisano

> Przejmą się jak przy małym dzwonie odcisną twarz w kierownicy

> HanYs

Jak zapną pasy to nie odcisną

Napisano

> prześledzę auta w najbliższym otoczeniu:

Spoko.

Tylko czy warto oszczędzić parę kpln na durną poduszkę i przy pechowym dzwonie stracić kogoś bliskiego ? oslabiony.gif

HanYs

Napisano

> Spoko.

> Tylko czy warto oszczędzić parę kpln na durną poduszkę i przy pechowym dzwonie stracić kogoś

> bliskiego ?

> HanYs

kto tu mówi o oszczednosci?

poprostu w samochodzie uzywanym=niepewna przeszlosc z poduszkami jest różnie.

skad wiesz ,że jak dołożysz wiecej kasy na używane auto to poduszki w nim zadziałają?

ps

czy taka poducha nie ma terminu ważności?

Napisano

> Spoko.

> Tylko czy warto oszczędzić parę kpln na durną poduszkę i przy pechowym dzwonie stracić kogoś

> bliskiego ?

> HanYs

Ty się rozpisujesz na temat poduszki zlosnik.gif Znam pewną panią która miała poduchy w aucie, a i tak krzywdę nią sobie zrobila. Miała głupią mentalność nie zapinania pasów, a bo bluzka się gniecie, a bo cycki się męcząą- ciężko zliczyć powody na nie.

Któregoś razu zimą nie ogarnęła auta i traf chciał, że wypaskudziła w betonowy śmietniik. Po tym zdarzeniu łaziła kilka tygodni z gorsetem, a do tej pory ma jakieś tam powracające co jakiś czas bóle w szyi. Jednak to nie jej najmniejsze zmartwienie, bo ma nos jak bokser rotfl.gif. Podczas dzwona niezapięta pasem poleciała na spotkanie z poduszką, która albo co dopiero się napełniła albo napełniała zlosnik.gif

W nowym aucie kazała sobie wyłączyć swoją poduchę i dalej bez pasów śmiga-tylko w mieście max 50, a poza nim 60 km/h sick.gifscrewy.gif

Napisano

> Ty się rozpisujesz na temat poduszki ...

> W nowym aucie kazała sobie wyłączyć swoją poduchę i dalej bez pasów śmiga-tylko w mieście max 50, a

> poza nim 60 km/h

U mnie po murzyńsku mówią w takim przypadku "You can't fix stupid" hehe.gifwink.gif

Powinno być w TV więcej filmów edukacyjnych na temat co się dzieje w trakcie kolizji bez pasów itp. oslabiony.gif

HanYs

Napisano

> czy aby napewno ?

> HanYs

To co pokazałeś to jest konkretny dzwon. Przy dobrze ustawionym foteli i lekkim zderzeniu są małe szanse, żeby przywalić w kierownice.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.