Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Naciecie na oponie, foto

Featured Replies

Napisano

Jakis czas temu zauwazylem na przedniej lewej oponie naciecie na oponie, wyglada to tak

cam00043.jpg

mozna jezdzic, czy lepiej wymienic ?? Myslalem zeby jeszcze podjechac do wulkanizatora zeby zobaczyl opone od srodka

Napisano

> Jakis czas temu zauwazylem na przedniej lewej oponie naciecie na oponie, wyglada to tak

> mozna jezdzic, czy lepiej wymienic ?? Myslalem zeby jeszcze podjechac do wulkanizatora zeby

> zobaczyl opone od srodka

wyglada dosc gleboko. od srodka bedzie wszystko ok bo innaczej by ci juz powietrze dawno zeszlo.

problem moze sie pojawic przy dynamicznej jezdzie z obciazeniami poniewaz struktura opony jest naruszona przy ekstremalnej jezdzie moze poprostu nie wytrzymac i rozwalic opone. ja bym zmienil opone. ewentualnie na tyl dal jesli to przednionapedowka

Napisano

> mozna jezdzic, czy lepiej wymienic ??

Jak dla mnie - na złom. Ale owszem, można jeździć, najwyżej pęknie.

Napisano

> mozna jezdzic, czy lepiej wymienic ??

Śmietnik! Strach jechać na tym powoli do wulkanizatora.

Napisano

> Jakis czas temu zauwazylem na przedniej lewej oponie naciecie na oponie, wyglada to tak

> mozna jezdzic, czy lepiej wymienic ?? Myslalem zeby jeszcze podjechac do wulkanizatora zeby

do utylizacji

Napisano

Podjechałbym do wulkanizatora i niech oceni.

Bo teoretycznie można to na gorąco zwulkanizować.

Jeśli "osnowa" opony nie została ruszona to nie ma co panikować.

Napisano

Wygląda na to, że opona ma rant ochronny, więc w tym miejscu jest sporo "mięsa". Nie widać jak głębokie jest rozdarcie. Odchyl jakimś wkrętakiem i zobacz, czy doszło do włókien. Jeśli tak, podjedź do wulkanizacji i niech ocenią, czy można na gorąco załatać. Jak nie doszło do włókien, to bym się nie przejmował, ewentualnie podkleił odstający kawałek gumy zwykłym klejem, żeby nie "straszył".

Napisano

icon_eek.gif Jakiś czas temu i nadal spokojnie jeździsz? Czy tylko ja jestem przewrażliwiony na buncie bezpieczeństwa jeżeli chodzi o opony, że z czymś takim to bałbym się jechać do wulkanizatora a co dopiero rozmyślać o wycieczce i wiedzieć o tym o jakiegoś czasu. Jak dla mnie opona do kosza.

Napisano

miałem podobne nacięcie tylko ciut niżej i facet mi gumę na śmietnik wyrzucił. Póki było na kole trzymało się, przy demontażu maszyną rozleciało się. Dobrze, że to służbówka. Wedle gumiarza, ktoś w krawężnik dobrze wydzwonił.

Napisano

> miałem podobne nacięcie tylko ciut niżej i facet mi gumę na śmietnik wyrzucił.

Mój gumiarz wyrzucił trzeci raz kołkowana nową oponę, a z drugiej strony mówi, że spokojnie mogę zakładać na kolejny sezon zimówki Dębica Frigo z 98 roku facepalm%5B1%5D.gif które dostałem gratis przy zakupie Lanosa panic.gif. Widać zna się na robocie i ma pojecie grinser006.gif.

Napisano

Jeżeli osnowa nie uszkodzona, to warunkowo na zapas mogłaby być. hmm.gif W innym wypadku na złom! horse.gif

Napisano

Ile kosztuje taka opona?

Napisano

mialem podobnie uszkodzoną oponę w aucie, ale lżej, płycej, było to 30-40% tego co u Ciebie i dodatkowo było to umiejscowione na 1/3 bocznej wysokosci opony, nie na dole od samego rantu jak u CIebie. Też się troche obawialem ale przejeżdziłem na tym 1,5 sezonu i było ok.

Jednak z takim uszkodzeniem jak u Ciebie nawet ja opone posłalbym na śmietnik

Napisano

> Jednak z takim uszkodzeniem jak u Ciebie nawet ja opone posłalbym na śmietnik

Nie przesadzajcie. Dlaczego zaraz na śmietnik? Huśtawkę można zrobić albo kwietnik grinser006.gif

Napisano

> mialem podobnie uszkodzoną oponę w aucie, ale lżej, płycej, było to 30-40% tego co u Ciebie i

> dodatkowo było to umiejscowione na 1/3 bocznej wysokosci opony, nie na dole od samego rantu

> jak u CIebie. Też się troche obawialem ale przejeżdziłem na tym 1,5 sezonu i było ok.

> Jednak z takim uszkodzeniem jak u Ciebie nawet ja opone posłalbym na śmietnik

mialem tak samo rozciete pilot sport 235/40/18 ok 6-7 mm b.

pod smietnikiem stala moze z 20 min zlosnik.gif

Napisano

Sądząc po hamulcach nie jeździsz powoli. Nie ryzykowałbym.

Napisano

> Sądząc po hamulcach nie jeździsz powoli.

Znaczy się posiadacz Ferrari musi być najszybszy na drodze, bo hamulce go do tego zobowiązują? zlosnik.gif

Napisano

Dokładnie, mi 6 lat temu naprawili oponę w yarisie podobnie rozcięta i zrobiła 30 tysiecy zanim auto poszło. Nowiutkie michelinki pies załatwił

Napisano

na rancie takze raczej wymiana :D

mikody tez do wymiany grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.