Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Megane do oceny i opinia o współpracy z LPG

Featured Replies

Napisano

Dzieci wyrosły mi z wózków i chcę zamienić moją Lagunę na coś mniejszego. Rozmyślam o Megance z silnikiem benzynowym plus LPG, taka. Co możecie powiedzieć zaróno o tym aucie, o tym silniku i współpracy z LPG? Może ktoś użytkuje taki silnik zasilany LPG i może co nieco powiedzieć o jego spalaniu.

Napisano

> Dzieci wyrosły mi z wózków i chcę zamienić moją Lagunę na coś mniejszego. Rozmyślam o Megance z

> silnikiem benzynowym plus LPG, taka. Co możecie powiedzieć zaróno o tym aucie, o tym silniku

> i współpracy z LPG? Może ktoś użytkuje taki silnik zasilany LPG i może co nieco powiedzieć o

> jego spalaniu.

Jeżeli pytasz o ten konkretnie egzemplarz meganki to jest to niezły paździerz grinser006.gif

Acha, piszesz dzieci - znaczy conajmniej dwójka - bagaznik w Megane HB jest naprawdę nieforemny i trudny do zagospodarowania.

Napisano
  • Autor

> Jeżeli pytasz o ten konkretnie egzemplarz meganki to jest to niezły paździerz

> Acha, piszesz dzieci - znaczy conajmniej dwójka - bagaznik w Megane HB jest naprawdę nieforemny i

> trudny do zagospodarowania.

Pytam o ten, ale nie żebym się na niego szczególnie nastawiał. Co do dzieci to tak, dwójka maluchów w fotelikach. Bagażnik nie stanowi dla mnie problemu, na większy wyjazd mam boks a na co dzień do pracy nie chcę wozić pustego powietrza jak teraz w Lagunie.

Napisano

> Pytam o ten, ale nie żebym się na niego szczególnie nastawiał.

Tego - patrząc na stan fotela kierowcy (połamane plastiki, regulacja wysokości), kierownicy i ślady szprejowania na uszczelce nawet bym nie obejrzał.

Odnośnie silnika 1,4 i gazu się nie wypowiem, bo mam diesla...

Napisano

> silnikiem benzynowym plus LPG, taka. Co możecie powiedzieć zaróno o tym aucie, o tym silniku

To subiektywna ocena, ale mierzyłem się do tego auta, akurat w wersji 1,4

i moim zdaniem to nie idzie. Można deptać, nie wchodzi na obroty.

Spalanie widziałem na kompie tylko chwilowe, więc nie mogę wyrazić opinii.

Napisano

> Dzieci wyrosły mi z wózków i chcę zamienić moją Lagunę na coś mniejszego. Rozmyślam o Megance z

> i współpracy z LPG? Może ktoś użytkuje taki silnik zasilany LPG i może co nieco powiedzieć o

> jego spalaniu.

Tego z linku raczej (99%) bym nie kupił. Widać, że jakiś młody gniewny to upalał. Dodatkowo co do LPG, dużo lepiej wyjdzie gdy kupisz bez instalacji i dołożysz nową, może trochę drożej, ale masz pewność, że pojeździ przynajmniej jako taką.

Napisano

Kumpel ma taką z silnikiem 1,4 ale bez LPG, jeździłem jako pasażer i wydaje mi się, że ona po prostu przemieszcza się z puntu a do punktu b. Nie zauważyłem aby przyspieszała.

edit:

Pytałem o spalanie to powiedział koło 8 beny.

Napisano

> Rozmyślam o Megance z silnikiem benzynowym

Auto lepsze niż opinia o nim. Padają cewki, ale wymiana na Beru rozwiązuje problem.

Koło zmiennych faz rozrządu (o ile występuje) należy traktować jak element rozrządu i wliczyć jego wymianę co 60 kkm.

Wymiana żarówek to koszmar.

Poza tym - bardzo przyzwoite auto.

Napisano

> Pytam o ten, ale nie żebym się na niego szczególnie nastawiał. Co do dzieci to tak, dwójka maluchów

> w fotelikach. Bagażnik nie stanowi dla mnie problemu, na większy wyjazd mam boks a na co dzień

> do pracy nie chcę wozić pustego powietrza jak teraz w Lagunie.

Ja mam 5d ale 1,6

Silnik to mul ale do miasta da rade, na autostrade ma za krotka skrzynie. Lpg nie potrzebujesz do tego silnika bo przy kapeluszu spala bardzo malo.

I na koniec - 2ka dzieci w fotelikach to troche za duzo jak na to auto. U mnie dzieciak w 9-18 kopie w oparcie fotela serce.gif a do najwyzszych ona nie nalezy.

Zamisat meg polecilbym 307sw

Napisano

> Ja mam 5d ale 1,6

> Silnik to mul ale do miasta da rade, na autostrade ma za krotka skrzynie.

Muł yikes.gif, toz to robi 100km/h w ok 10s...imo skrzynka fajnie jest własnie zestopniowana, tylko brakuje 6 biegu

Lpg nie potrzebujesz do

> tego silnika bo przy kapeluszu spala bardzo malo.

Ja wiem czy tak mało, mi w mieście wychodzi ok.9,6, trasa 6,8-7,8

Napisano

> silnikiem benzynowym plus LPG, taka

Mój mechanik, pracujacy od 15 lat takze w ASO renaulta.wypowiadał sie niepochlebnie o megance II zwłaszcza z poczatkowych lat produkcji...

O samym silniku o ile to ten sam co Clio 1,4 mówił dobrze...

Napisano

> Muł , toz to robi 100km/h w ok 10s...imo skrzynka fajnie jest własnie zestopniowana, tylko brakuje

> 6 biegu

> Lpg nie potrzebujesz do

> Ja wiem czy tak mało, mi w mieście wychodzi ok.9,6, trasa 6,8-7,8

Dlatego przeciez napisalem, ze nie nadaje sie na autostrady. Do pomykania 90kmh za tirem jest w sam raz a przy tym zadowoli sie niska 6 na 100km.

Miasto miastu nierowne, u mnie nie ma korkow.

Napisano

> O samym silniku o ile to ten sam co Clio 1,4 mówił dobrze...

W clio 2 były dwa totalnie różne konstrukcyjnie silniki.

Jeden to 8 zaworowy (75KM) drugi do 16v (98KM).

W megane 2 nie było tych 8 zaworowych, tak samo jak w clio 3

Napisano

> Dlatego przeciez napisalem, ze nie nadaje sie na autostrady. Do pomykania 90kmh za tirem jest w sam

> raz a przy tym zadowoli sie niska 6 na 100km.

> Miasto miastu nierowne, u mnie nie ma korkow.

Ale jak dobrze widzę, to napisałeś ogólnie o megance 1,6 że to muł. A ten silnik naprawdę jest wystarczający. Więc przesadzasz. Do jakiego samochodu to porównujesz?

Oczywiście nie jest to STI WRX ale daje radę.

Napisano

> Ale jak dobrze widzę, to napisałeś ogólnie o megance 1,6 że to muł. A ten silnik naprawdę jest

> wystarczający. Więc przesadzasz. Do jakiego samochodu to porównujesz?

> Oczywiście nie jest to STI WRX ale daje radę.

Bo jest wolne. Max to jakies 190. Do steki to nie wiem ile ma ale dopiero na 3ce chyba osiaga. Zeby tym jechac dynamicznie to trzeba wysoko krecic.

Moze i skrzynia jest dobrze zestopniowana ale w dluga trase po autostradzie bym sie nia nie wybral.130kmh to ok 4krpm jak dobrze pamietam i juz zaczyna wyc.

Nie jest to zle auto, u mnie nic sie nic nie psuje (robi ok 5kkm rocznie) tak jak powiedzialem - do miasta da rade.

Napisano

> Bo jest wolne. Max to jakies 190. Do steki to nie wiem ile ma ale dopiero na 3ce chyba osiaga. Zeby

> tym jechac dynamicznie to trzeba wysoko krecic.

> Moze i skrzynia jest dobrze zestopniowana ale w dluga trase po autostradzie bym sie nia nie

> wybral.130kmh to ok 4krpm jak dobrze pamietam i juz zaczyna wyc.

> Nie jest to zle auto, u mnie nic sie nic nie psuje (robi ok 5kkm rocznie) tak jak powiedzialem - do

> miasta da rade.

No to pojechałeś. 190 to wolno yikes.gif

Zwłaszcza jeśli mówimy o rodzinnym wozidełku i to za np 15kzł. Przecież to więcej niż większość kupowanych pand, punto, fabii kupowanych w Polsce jako rodzinne. Czy każdy musi mieć minimum 150KM żeby dojechać do pracy, z rodziną na zakupy, czy na rodzinny wypad za miasto?

Napisano

> W clio 2 były dwa totalnie różne konstrukcyjnie silniki.

Miałem na mysli 16V

Napisano

> Miałem na mysli 16V

a więc jest to K4J - 1,4 16V.

Stosowany był w:

megane 1

megane 2

scenic 1

scenic 2

clio 2

clio 3

modus

Napisano

Ile takie megane ma na 5 biegu obr/min przy 100km/h?

Skrzynie biegow miedzy megane II a scenicem II roznia sie przelozeniami?

Napisano

> Bo jest wolne. Max to jakies 190.

no to pojechałeś zlosnik.gif a ile ma być - 250? zlosnik.gif

Do steki to nie wiem ile ma ale dopiero na 3ce chyba osiaga.

no to i bardzo dobrze, że na 3

Zeby

> tym jechac dynamicznie to trzeba wysoko krecic.

niestety urok 16v

> Moze i skrzynia jest dobrze zestopniowana ale w dluga trase po autostradzie bym sie nia nie

> wybral.

a to niby czemu?

130kmh to ok 4krpm jak dobrze pamietam i juz zaczyna wyc.

za dużo wymagasz albo coś masz trefnego w tym aucie. Ja oczywiście przesiadając się z MB do Meganki I mam czasami odczucie: czy na pewno naciskam pedał gazu zlosnik.gif ale żeby jakiś kosmos na zasadzie, że się w trasę nie wybiorę to w ogóle tego nie kapuję, owszem w mocnym dieslu wciskam gaz i jadę, w małej, lekko podkręconej benzynie muszę się namachać ale bez przesady żeby wyciągać takie wnioski confused.gif

jeździsz dużo mocniejszym autem na co dzień od tego 1.6?

Napisano

> no to pojechałeś a ile ma być - 250?

> Do steki to nie wiem ile ma ale dopiero na 3ce chyba osiaga.

> no to i bardzo dobrze, że na 3

Cale szczescie smile.gif

> Zeby

> niestety urok 16v

No niestety brakuje momentu na dole. Nie ma co w sumie wymagac od malego silniczka.

> a to niby czemu?

> 130kmh to ok 4krpm jak dobrze pamietam i juz zaczyna wyc.

> za dużo wymagasz albo coś masz trefnego w tym aucie. Ja oczywiście

Raczej wszystko jest ok. W sceniku kolegi z tym samym silnikiem obroty sa na podobnym poziomie, podobny jest tez dzwiek.

> I mam czasami odczucie: czy na pewno naciskam pedał gazu ale żeby jakiś kosmos na zasadzie,

> że się w trasę nie wybiorę to w ogóle tego nie kapuję, owszem w mocnym dieslu wciskam gaz i

> jadę, w małej, lekko podkręconej benzynie muszę się namachać ale bez przesady żeby wyciągać

> takie wnioski

Nie wyobrazam sobie 1000km jazdy w takim halasie - ofc pojecie wzhledne.

> jeździsz dużo mocniejszym autem na co dzień od tego 1.6?

No gdzies tak prawie drugie tyle mocy(pb)

Lubie to auto, ale uwazam je bardziej za podjazdowke niz pelnowartosciowe auto rodzinne. Nie powiem tez zlego slowa o awaryjnosci itp

Btw fajnie zima sie tym lata po sniegu.

Napisano

> Koło 3tys ztcp, podobnie jak abarth w sc.

moj pasat B5 1,6 102KM też ma cos kolo 3000obr przy 100km/h, takze to raczej normalne, diesla mam jeszcze na podworku jtd 1,9 105KM i tam jest 2100-2200 przy 100km/h

Napisano

> Koło 3tys ztcp, podobnie jak abarth w sc.

1.6 K4M ma w MII dokładnie 2750 obrotów na piątym biegu przy 100 km/h.

Napisano

> moj pasat B5 1,6 102KM też ma cos kolo 3000obr przy 100km/h, takze to raczej normalne, diesla mam

> jeszcze na podworku jtd 1,9 105KM i tam jest 2100-2200 przy 100km/h

Passat ma skrzynię 5-tkę zapewne. A jaka jest w JTD?

Napisano
  • Autor

> Ja mam 5d ale 1,6

> Silnik to mul ale do miasta da rade, na autostrade ma za krotka skrzynie. Lpg nie potrzebujesz do

> tego silnika bo przy kapeluszu spala bardzo malo.

We wrocławskich korkach i moim stylu jazdy poniżej 10 litrów nie zejdę, dlatego chcę LPG.

> I na koniec - 2ka dzieci w fotelikach to troche za duzo jak na to auto. U mnie dzieciak w 9-18

> kopie w oparcie fotela a do najwyzszych ona nie nalezy.

Za mną to i synek w Lagunie kopie mnie w oparcie fotela.

> Zamisat meg polecilbym 307sw

Żadne kombi, już mam i nie potrzebuję tego typu auta. Na co dzień potrzebuję auto do miasta, więc więcej niż kompakt w hb nie jest mi potrzebny.

Napisano

> Auto lepsze niż opinia o nim. Padają cewki, ale wymiana na Beru rozwiązuje problem.

> Koło zmiennych faz rozrządu (o ile występuje) należy traktować jak element rozrządu i wliczyć jego

koło zmiennych faz rozrządu występuje w 1.6 16V i najprawdopodobniej w 2.0 16V

1.4 16V do spokojnego przemieszczania się bez rajdowania jak najbardziej ok, trasa w 2 osoby też jak najbardziej ok. Ale trasa z 4 dorosłymi osobami i bagażem może być cieżko. 2+2 dzieci da radę.

Auto nie pali jakoś super mało, miasto 8,5; zima 9,5

trasa 6,5-7,5 w zależnosci od dynamiki jazdy.

Jeśli miałbym wybierać między 1.4 16V a 1.6 16V to wybrałbym ten drugi mocniejszy, problemem jest tylko to koło zmienny faz rozrządu, które czesto halasuje i chyba jest to wada konstrukcyjna/fabryczna, którą nie wiem czy już rozwiazali.

> wymianę co 60 kkm.

> Wymiana żarówek to koszmar.

nie wiem o czym mówisz, w zeszły weekend wymieniłem przez klapke w nadkolu w ciągu kilku minut

> Poza tym - bardzo przyzwoite auto.

generalnie Meganka II z silnikiem benzynowym jesli jest w dobrym stanie to bardzo dobre, rozsądne i tanie auto. Użytkujemy taka w domu i jak na razie żadnych problemów i kosztów

Napisano

> Zamisat meg polecilbym 307sw

Niech Cię wszelkie bogi tego świata bronią.

No chyba, że koniecznie chcesz się zaprzyjaźnić z serwisem.

Napisano
  • Autor

> Niech Cię wszelkie bogi tego świata bronią.

> No chyba, że koniecznie chcesz się zaprzyjaźnić z serwisem.

Aż taką złą ma opinię 307? Bo właśnie w oko mi wpadł ten .

Napisano

> Aż taką złą ma opinię 307? Bo właśnie w oko mi wpadł ten .

Zdecydowanie lepszy od tamtej meganki. Ale osobiście wziął bym Meganke lub C4, 307 do mnie nie przemawia.

Napisano

Mnie 307 się kojarzy z Laguną II.

Napisano

> Mnie 307 się kojarzy z Laguną II.

Zapomniałeś dodać - phase I. Po lifcie z większością kłopotów się już uporano. ok.gif

Napisano

Kolega ma 307 (tylko z silnikiem 2,0). Ostatnio stwierdził, że zaoszczędzi na kosztach napraw, nie jeżdżąc nim. tongue.gif Ma ciągłe problemy z elektryką.

dranio

Napisano

Z dobrych rzeczy o tym aucie (307) mogę powiedzieć że jest ładne.

Jak chcesz więcej szczegółów - priv.

Napisano

> Zapomniałeś dodać - phase I. Po lifcie z większością kłopotów się już uporano.

Jakoś do mnie nie przemawia i zawsze powtarzam, że francuzy to syf. Jeździ się nimi może i wygodnie, ale do jakichkolwiek napraw to porażka.

PS. Ostatnio wymieniałem plastikowy króciec chłodzenia przy jakże wyidealizowanym silniku 1.9TD w P406. Tyle k... ile szło to głowa mała. Francuska to dobra jest miłość, nic więcej.

Napisano

> Jakoś do mnie nie przemawia i zawsze powtarzam, że francuzy to syf. Jeździ się nimi może i

> wygodnie, ale do jakichkolwiek napraw to porażka.

> PS. Ostatnio wymieniałem plastikowy króciec chłodzenia przy jakże wyidealizowanym silniku 1.9TD w

> P406. Tyle k... ile szło to głowa mała. Francuska to dobra jest miłość, nic więcej.

No nie ma samochodów idealnych. Wielu mówi, że tylko niemiecki, inni że japońskie...

Ale francuskie nie korodują jak niemieckie (ople, fordy), a za te same pieniądze często można kupić nowsze niż konkurencja, przez co szansa na awarie trochę spada.

A mówię to trochę z doświadczenia, bo przez moje ręce przeszły już dwie renófki (jedna jako nowa i jedna jako używana)

Napisano

> nowsze niż konkurencja, przez co szansa na awarie trochę spada.

Akurat w przypadku francuzów IMHO jest właśnie odwrotnie spineyes.gif

Przytoczona przeze mnie Laguna II i P307 wyprzedziły swoją epokę pod względem rozwiązań, i te rozwiązania okazały się największym problemem.

A korozja w przypadku Opla skończyła się na Astrze I w 1999 roku, więc nie wiem co masz na myśli.

Napisano

> PS. Ostatnio wymieniałem plastikowy króciec chłodzenia przy jakże wyidealizowanym silniku 1.9TD w

> P406. Tyle k... ile szło to głowa mała. Francuska to dobra jest miłość, nic więcej.

Zapraszam na HP. Jeden kolega wymienia sprzęgło w Oplu. To tak apropos kretyńskich rozwiązań we Francuzach.

Napisano

> Akurat w przypadku francuzów IMHO jest właśnie odwrotnie

> Przytoczona przeze mnie Laguna II i P307 wyprzedziły swoją epokę pod względem rozwiązań, i te

> rozwiązania okazały się największym problemem.

> A korozja w przypadku Opla skończyła się na Astrze I w 1999 roku, więc nie wiem co masz na myśli.

np astrę 3.

Ostatnio kolega szykował samochód do sprzedania (astrę 3) i po dokładnym umyciu widać było, jak kilka drobnych odprysków lakieru zamieniło się w rdzawy kolorek (drzwi, tylna maska). oczywiście to były drobne uszkodzenia (na tylnej masce po oskubaniu z farby poniżej chromowanej listwy już było około 1 do 2cm2 rdzy). W tak nowym (2009) samochodzie nie powinno to mieć miejsca.

W mojej 11 letniej renófce co jest traktowana jak "taczka" co dowozi tylko do pracy i garazu na oczy nie widziała, można jeździć z zadrapaniem całą zimę i nie chce rdzewieć.

Napisano

> już dwie renófki (jedna jako nowa i jedna jako używana)

Reno i peżot to dwa różne światy.

Napisano

> Zapraszam na HP. Jeden kolega wymienia sprzęgło w Oplu. To tak apropos kretyńskich rozwiązań we

> Francuzach.

Czy zastosowanie wysprzęglika hydraulicznego chcesz porównać do kretyńskich rozwiązań z francuzów? Wysprzeglik hydrauliczny masz po to, aby nie było linki sprzęgła, konieczności podciągania w przypadku zużycia tarczy i docisku itp. A jeśli ktoś nie ma pojęcia o czym pisze to nie mój problem.

Napisano

> Reno i peżot to dwa różne światy.

ok, piszę o renófce, puga nigdy nie miałem. Ale temat jest o reno megane, więc jest ok skromny.gif

Napisano

> Czy zastosowanie wysprzęglika hydraulicznego chcesz porównać do kretyńskich rozwiązań z francuzów?

> Wysprzeglik hydrauliczny masz po to, aby nie było linki sprzęgła, konieczności podciągania w

> przypadku zużycia tarczy i docisku itp. A jeśli ktoś nie ma pojęcia o czym pisze to nie mój

> problem.

Jeśli ktoś jest zaślepionym fanatykiem marki to rzeczywiście ciężko się rozmawia. Ten króciec w P406 wymienia się dosyć prosto. Pod warunkiem że się to potrafi zrobić. Ale OK - Opel jest idealny, dokonały, w ogóle jest kwintesencją motoryzacji.

Napisano

> Jeśli ktoś jest zaślepionym fanatykiem marki to rzeczywiście ciężko się rozmawia. Ten króciec w

> P406 wymienia się dosyć prosto. Pod warunkiem że się to potrafi zrobić. Ale OK - Opel jest

> idealny, dokonały, w ogóle jest kwintesencją motoryzacji.

Poproszę o wskazanie zdania, w którym napisałem, że Opel jest idealny, doskonały...

A wracając do króćca, to oczywiście prosto się go wymienia. Gdybyś to ZROBIŁ to faktycznie byłoby o czym rozmawiać. Idź pofanatazjuj gdzie indziej.

Napisano

> Poproszę o wskazanie zdania, w którym napisałem, że Opel jest idealny, doskonały...

Przeczytaj swój podpis.

> A wracając do króćca, to oczywiście prosto się go wymienia. Gdybyś to ZROBIŁ to faktycznie byłoby o

> czym rozmawiać.

Zwykle takie rzeczy robi mój mechanik. Który ma o tym jakieś pojęcie. A jak czegoś nie wie to czyta serwisówki/pyta kogoś kto się zna. Ale to zwykle jest niepojęte przez garażowych mechaników. Bo jak ktoś naprawia Ople to się na wszystkim zna. Bo jak nie jest tak jak w Oplu to jest idiotyczne.

> Idź pofanatazjuj gdzie indziej.

Idź się pomódl do znaczka.

PS.

Przeczytałeś w ogóle wątek do którego Cię odesłałem czy tylko tytuł?

Napisano

> Przeczytaj swój podpis.

Czy to oznacza, że Opel jest idealny? spineyes.gif

Lubię Opla za prostotę, dostęp do części, w tym zamienników.

> Zwykle takie rzeczy robi mój mechanik. Który ma o tym jakieś pojęcie. A jak czegoś nie wie to czyta

> serwisówki/pyta kogoś kto się zna. Ale to zwykle jest niepojęte przez garażowych mechaników.

> Bo jak ktoś naprawia Ople to się na wszystkim zna. Bo jak nie jest tak jak w Oplu to jest

> idiotyczne.

Serwisówki owszem się przydają, ale pracy za Ciebie nie zrobią, której jest full przy francuzach. Żeby wyjąc jeden element trzeba dziesięć innych wyciągać. Porażka.

> Idź się pomódl do znaczka.

> PS.

> Przeczytałeś w ogóle wątek do którego Cię odesłałem czy tylko tytuł?

Posty kolegi hadwaoo olewam, sorry. Zresztą wyjaśniłem Ci wyżej o co chodzi, więc szkoda czasu na jakieś żale.

Napisano

> Czy to oznacza, że Opel jest idealny?

No ja bym tak nigdy nie napisał o samochodzie. Mimo że Forka nawet lubię.

> Lubię Opla za prostotę, dostęp do części, w tym zamienników.

Jeśli chodzi o dostęp do części zamiennych to we Francuzach jest równie dobry. A prostota to jest pojęcie dosyć względne. Ktoś, kto nie zna marki, za to zna bardzo dobrze inną powie że Opel jest trudny. Bo jest inny.

> Serwisówki owszem się przydają, ale pracy za Ciebie nie zrobią, której jest full przy francuzach.

> Żeby wyjąc jeden element trzeba dziesięć innych wyciągać. Porażka.

To nie jest tak. W L1 jest sobie śruba poduszki pod silnikiem. Niestety - coś tam gnije i nie daje się odkręcić (kręci się w kółko). Dostęp do tego jest po wyciągnięciu silnika. Ale jeśli ktoś w tym siedzi to wie że można to zrobić bez tego. I cała robota zajmuje 20 minut. Ale laik tego nie zrobi bo w życiu nie wpadnie na to jak. I będzie przeklinał Francuzy.

> Posty kolegi hadwaoo olewam, sorry. Zresztą wyjaśniłem Ci wyżej o co chodzi, więc szkoda czasu na

> jakieś żale.

Owszem - wyjaśniłeś. Ale w tamtym wątku chodzi o to że może być wysprzęglik + łożysko oporowe a nie zintegrowana całość. I wtedy możesz wymienić samo łożysko za grosze. A nie całość za 10x tyle.

Napisano

> No ja bym tak nigdy nie napisał o samochodzie. Mimo że Forka nawet lubię.

Już nie pierwszy raz się spotykam, że ktoś coś insynuuje w związku z moim podpisem.

Napisano

motor jeden z bardziej udanych i bezproblemowych, ale w tym aucie moze byc problem ze skrzynia, niestety na wlasnej skorze przerabial go JustRalf, skrzynia kosztowala kolo 1000 bo jest mocno chodliwa... Jak nie masz dobrych rabatow na czesci to srednio bedzie Ci sie podobalo utrzymanie tego auta..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.