Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymyśliłem sposób? :D

Featured Replies

Napisano

Myślałem, myślałem i wymyśliłem grinser006.gif

Z tego co wiem, za zasłanianie/ozdabianie/jazdę bez tablicy rejestracyjnej jest mandat. Mniejszy, większy, ale jest. Jak ktoś sobie dorobi/przerobi cyferki to czytałem gdzieś że nawet na upartego mogliby sprawę o fałszerstwo dokumentu założyć. Nie wiem czy to prawda, czy nie, ale lepiej nie sprawdzać.

Co by zrobili gdyby...

Zamontować tablicę rejestracyjną przodem do tyłu? Czyli że na zewnątrz widoczna byłaby błyszcząca strona? grinser006.gif

Zasłonięta nie jest. Ozdobiona też nie. Przerobiona tym bardziej. Poza oczywistą prośbą o założenie jej normalnie, co innego mogą mi zrobić za takie zamontowanie tablicy?

Tak wiem. Jestem baranem, piratem, potencjalnym mordercą, oszustem, nie mam honoru, nie jestem mężczyzną itd. Dziękuję.

Napisano

przeczytaj sobie ktorys wyrok NSA - mozna sobie przelozyc tablice rejestracyjne z innego pojazdu - bez wiekszych konsekwencji zlosnik.gif

uzasadnienie sadu - nie chcial wzbudzac niepotrzebnych podejrzen u policjantow. po prostu koles zgubil DR. zlosnik.gif czyli mial inne tablice i DR.

Napisano

Przypuszczam, że konsekwencje mogą być takie same jak w przypadku np. zaśnieżonej tablicy. Czyli mandat za nieczytelność.

Napisano

> Myślałem, myślałem i wymyśliłem

> Z tego co wiem, za zasłanianie/ozdabianie/jazdę bez tablicy rejestracyjnej jest mandat. Mniejszy,

> większy, ale jest. Jak ktoś sobie dorobi/przerobi cyferki to czytałem gdzieś że nawet na

> upartego mogliby sprawę o fałszerstwo dokumentu założyć. Nie wiem czy to prawda, czy nie, ale

> lepiej nie sprawdzać.

> Co by zrobili gdyby...

> Zamontować tablicę rejestracyjną przodem do tyłu? Czyli że na zewnątrz widoczna byłaby błyszcząca

> strona?

> Zasłonięta nie jest. Ozdobiona też nie. Przerobiona tym bardziej. Poza oczywistą prośbą o założenie

> jej normalnie, co innego mogą mi zrobić za takie zamontowanie tablicy?

> Tak wiem. Jestem baranem, piratem, potencjalnym mordercą, oszustem, nie mam honoru, nie jestem

> mężczyzną itd. Dziękuję.

To żeś na marne się namyślał, tablica powinna być zamontowana w taki sposób żeby była widoczna i żeby było można ją odczytać.

Napisano
  • Autor

> przeczytaj sobie ktorys wyrok NSA - mozna sobie przelozyc tablice rejestracyjne z innego pojazdu -

> bez wiekszych konsekwencji

> uzasadnienie sadu - nie chcial wzbudzac niepotrzebnych podejrzen u policjantow. po prostu koles

> zgubil DR. czyli mial inne tablice i DR.

Nie no, nie wierze grinser006.gif

W zasadzie moglbym przelozyc z drugiego wozu, a jest szansa ze policjhant nie bylby w stanie odroznic w dowodzie ze to nie ten woz, ewentualnie sprawdzajac VIN, bo marka ta sama, a model baaaaaardzo podobny, rok zblizony. Tylko co z tego, jesli zrobiliby mi foto z moimi tablicami z innego wozu. I tak przyszliby do mnie.

Napisano

> Nie no, nie wierze

> W zasadzie moglbym przelozyc z drugiego wozu, a jest szansa ze policjhant nie bylby w stanie

> odroznic w dowodzie ze to nie ten woz, ewentualnie sprawdzajac VIN, bo marka ta sama, a model

> baaaaaardzo podobny, rok zblizony. Tylko co z tego, jesli zrobiliby mi foto z moimi tablicami

> z innego wozu. I tak przyszliby do mnie.

udowodnic im ze zrobili fotomontaz zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> udowodnic im ze zrobili fotomontaz

Hahahaha. I ich oskarżyć o fabrykowanie dowodów grinser006.gif

Napisano

> Co by zrobili gdyby...

> Zamontować tablicę rejestracyjną przodem do tyłu? Czyli że na zewnątrz widoczna byłaby błyszcząca

> strona?

> Zasłonięta nie jest. Ozdobiona też nie. Przerobiona tym bardziej. Poza oczywistą prośbą o założenie

> jej normalnie, co innego mogą mi zrobić za takie zamontowanie tablicy?

> Tak wiem. Jestem baranem, piratem, potencjalnym mordercą, oszustem, nie mam honoru, nie jestem

> mężczyzną itd. Dziękuję.

Myślę, że zabraliby Ci PJ i wysłali do lekarza.

Może lepiej cały zderzak tyłem do przodu założyć?

Napisano
  • Autor

> Może lepiej cały zderzak tyłem do przodu założyć?

Trochę dużo z tym zachodu.. Poza tym to powoduje zagrożenie.

Napisano
  • Autor

> a jakby tylną tablicę przełożyć na przód i odwrotnie?

Pytanie z gwiazdką? grinser006.gif

Napisano

> Poza tym to powoduje zagrożenie.

tak samo jak kierowca montujący odwrotnie tablicę devil.gif

Napisano

> To żeś na marne się namyślał, tablica powinna być zamontowana w taki sposób żeby była widoczna i

> żeby było można ją odczytać.

Widoczna będzie, odczytać też się da bo literki są wytłoczone wink.gif

Swoją droga, ciekawe jaką minę miałby ten, kto tak przykręci i dostanie fotkę z fotoradaru z rozszyfrowanymi numerami.

Napisano
  • Autor

> Widoczna będzie, odczytać też się da bo literki są wytłoczone

> Swoją droga, ciekawe jaką minę miałby ten, kto tak przykręci i dostanie fotkę z fotoradaru z

> rozszyfrowanymi numerami.

Ciekawe czy to jest do odczytania..

Napisano

jeszcze 12 nie ma o ten już pijany rotfl.gif

Mogą pociągnąć za nieczytelność tablic.

Poza tym pamiętaj o naklejce ok.gif

P.S. pochorowałem się, muszę ci jakoś te graty oddać. Może dziś mi się uda wykręcić.

Napisano
  • Autor

> jeszcze 12 nie ma o ten już pijany

Plus dla mnie smile.gif

> Mogą pociągnąć za nieczytelność tablic.

Pewnie tak.

> Poza tym pamiętaj o naklejce

Podczas ostatnich opadów śniegu mnie dojechali i musiałem nakleić przy nich.

> P.S. pochorowałem się, muszę ci jakoś te graty oddać. Może dziś mi się uda wykręcić.

Nic pilnego. Może być po weekendzie, bo sam teraz nie bardzo mam czas. Sesja.

Napisano

przeczytaj uważnie "Rozporządzenie ministra infrastruktury w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia" oraz "prawo o ruchu drogowym". Będziesz wiedział co zrobić z przednią tablica ok.gif

Napisano

masz problem, zmieniasz sobie na jakieś ze szrotu, jak cię zatrzymają mówisz że nie zauważyłeś i ktoś Ci podmienił

Napisano
  • Autor

> masz problem, zmieniasz sobie na jakieś ze szrotu, jak cię zatrzymają mówisz że nie zauważyłeś i

> ktoś Ci podmienił

Widziałeś kiedykolwiek na szrocie samochód z tablicami rejestracyjnymi?

Napisano

> Widziałeś kiedykolwiek na szrocie samochód z tablicami rejestracyjnymi?

Zle sie wyrazilem, z opuszczonego pojazdu

Napisano

> Przypuszczam, że konsekwencje mogą być takie same jak w przypadku np. zaśnieżonej tablicy. Czyli

> mandat za nieczytelność.

ile wynosi ten mandat, bo może będzie on po prostu mniejszym złem ...

Napisano

> Przenieść sie do USA, my tu nie mamy tablic z przodu.

Zwlaszcza w NYC hehe.gif

Napisano

mi się pięknie pokryła lodem i była nieczytelna. Niestety wczoraj mój syn stwierdził, że mi pomoże, znalazł kija i ostukał lód z całej tablicy.

Nie mógł pokapować, dlaczego się nie cieszę wink.gif

Napisano

> Co by zrobili gdyby...

> strona?

> Zasłonięta nie jest.

jest - stronę "A" zasłania pojazd na którym ją zamontowano

Napisano

Przestańcie tworzyć tylko zaakceptuje istnienie Inspekcji Terroru Drogowego zlosnik.gif

Mniejsze ryzyko apadnięcia na nich niż zatrzymania z powodu odwróconych tablic przez pierwszy lepszy patrol policji

Napisano

Niedługo w PL będą takie na porządku dziennym zlosnik.gif

Napisano

Do kompletu należałoby także twarz zakładać na lewą stronę zlosnik.gif

Napisano

> Myślałem, myślałem i wymyśliłem

bez obrazy ale myślenie nie jest Twoją najmocniejszą stroną zlosnik.gif

Napisano

A przednia szybe z naklejka tez zamontujesz odwrotnie? zlosnik.gif

Napisano

> A przednia szybe z naklejka tez zamontujesz odwrotnie?

Co za problem - zamontuje ją z tyłu, a tylną z przodu zlosnik.gif