Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Passat B5 czy warto

Featured Replies

Napisano

Może Autokącik podpowie czy warto zainteresować się Passatem B5 1.6 z LPG z przebiegiem 140 kkm? Auto bezwypadkowe, drugi właściciel. Ile za takie cudo można zapłacić, by mieściło się to jeszcze pod pojęciem okazja?

Zapomniałem: rocznik 2000/01, przed FL, bez klimy i czegokolwiek innego zresztą.

Napisano

> Może Autokącik podpowie czy warto zainteresować się Passatem B5 1.6 z LPG z przebiegiem 140 kkm?

> Auto bezwypadkowe, drugi właściciel. Ile za takie cudo można zapłacić, by mieściło się to

> jeszcze pod pojęciem okazja?

> Zapomniałem: rocznik 2000/01, przed FL, bez klimy i czegokolwiek innego zresztą.

5-8 tys zł? Dla mnie bez klimy odpada zupełnie ok.gif

Napisano
  • Autor

> 5-8 tys zł? Dla mnie bez klimy odpada zupełnie

Na allegro wypada nawet 12-13 kPLN z gazem, bo te sprowadzone nie mają więc doliczając do tego jeszcze serwis na start wychodzi jakieś 15 klocków.

Napisano

140tys przez 13 lat to daje nieco ponad 10tys rocznie - czyli niemozliwe. Kupisz samochód bez klimatyzacji to później cieżko takiego sprzedać. Za takie pieniądze wydaje mi sie, że można kupić coś lepszego bez znaczka VW.

Napisano

> 140tys przez 13 lat to daje nieco ponad 10tys rocznie - czyli niemozliwe. Kupisz samochód bez

> klimatyzacji to później cieżko takiego sprzedać. Za takie pieniądze wydaje mi sie, że można

> kupić coś lepszego bez znaczka VW.

Za jakie? blush.gif

Napisano

> 140tys przez 13 lat to daje nieco ponad 10tys rocznie - czyli niemozliwe.

Moja matka jeździ właśnie tyle, a moja żona połowę tego, więc możliwe

Napisano
  • Autor

> 140tys przez 13 lat to daje nieco ponad 10tys rocznie - czyli niemozliwe. Kupisz samochód bez

Możliwe, bo auto znam od nowości. Chociaż tak z ogłoszenia też bym nie wierzył.

> klimatyzacji to później cieżko takiego sprzedać. Za takie pieniądze wydaje mi sie, że można

> kupić coś lepszego bez znaczka VW.

Wówczas dopłata do klimy to było 6 tysięcy. Właściciel nie zdecydował się, a szkoda, i to chyba jedyny minus tego auta poza czarnym wnętrzem i niewielkim silnikiem.

Napisano

> 15k

Quote:

Ile za takie cudo można zapłacić, by mieściło się to jeszcze pod pojęciem okazja?

Ja tam nie widze ceny za egz., nad którym zastanawia się autor. niewiem.gif

Napisano

Samochód przeciętny jak większość, nie ma wykluczających konstrukcyjnych wad, nie ma też wyróżniających zalet.

Zabierz go na prześwietlenie do dobrego ASO lub niezależnego serwisu, i jeśli technicznie będzie OK, cena dobra i brak klimy Ci nie przeszkadza to bierz.

1.6 100Km 1998r miał teść 10 lat od nowości, nie miał większych problemów. Jedynie silnik padł przy około 170kkm, zeżarł olej w pół godziny i się zatarł, ale to był incydent, bo ogólnie ten silnik jest chwalony.

Napisano

> Na allegro wypada nawet 12-13 kPLN z gazem, bo te sprowadzone nie mają więc doliczając do tego

> jeszcze serwis na start wychodzi jakieś 15 klocków.

Daj spokuj za 15 to mozna kupić 1.8T poliftowego w niezłym wypasie. Wg mnie realna cena to jakies 7-8 tysi MAX.

Za 15 tysi to mam do sprzedania Peugota 3071.6 HDI 2005 rok ,z klima na xenonie i szklanym dachem.

I wez teraz porównaj auto z 2005 roku ze starym Passatem bez klimy.

Napisano

> Daj spokuj za 15 to mozna kupić 1.8T poliftowego w niezłym wypasie. Wg mnie realna cena to jakies

> 7-8 tysi MAX.

Taaa i polift będzie bez gaziwa i do opłat, albo z gaziwem i po dzwonie.

> Za 15 tysi to mam do sprzedania Peugota 3071.6 HDI 2005 rok ,z klima na xenonie i szklanym dachem.

> I wez teraz porównaj auto z 2005 roku ze starym Passatem bez klimy.

A co to za porównanie??Zupełnie inne auta,zupełnie inny budżet...

Napisano

> Może Autokącik podpowie czy warto zainteresować się Passatem B5 1.6 z LPG z przebiegiem 140 kkm?

> Auto bezwypadkowe, drugi właściciel. Ile za takie cudo można zapłacić, by mieściło się to

> Zapomniałem: rocznik 2000/01, przed FL, bez klimy i czegokolwiek innego zresztą.

A dlaczego miałaby być od razu okazja?Czy Polak musi wszystko kupić w promocji?Mimo, że często te promocje czymś są okupione?

Warto się zainteresować, a dlaczego?

1.Znasz od nowości.

2.Oryginalny przebieg

3. Bezwypadkowy

4. Sprawny,Pewny

Zakup dobrego egzemplarza B5 to wcale nie taka prosta sprawa, ceny jakie tu padają w stylu 6-8 tyś to ludzi co zielonego pojęcia nie mają, no ale targują po 4 tysiące hehe.gif za 8 tyś to można sobie ładne B5 z 98-99 bez gazu kupić.

Realna wartość tego samochodu to 10-11 tyś, gdyby miał klimę tysiaka więcej.

Napisano

Rozeznaj ile będzie kosztowało dołożenie klimy.

Napisano

Mowisz ze znasz to auto od nowosci. Od obcego to auto byłoby warte 8 tys zł, ale jeśli jest od rodziny czy znajomych to warto zaplacic więcej - a skoro pytasz to mysle ze chcą dużo za niego - ja bym dał do 11, no może max 12 tys zł - choć w tej cenie sa już poliftowe - ale od obcych.

4 tys zł powyżej ceny rynkowej to dobry deal za samochod który znasz od nowości i masz pewność co do przebiegu i napraw.

Brak klimy - co kto lubi - ja moglbym nie mieć.

Co do samego samochodu - Passaty B5 zaczynają się psuc tak kolo 400-500 tys km - jeśli oczywiście do tego przebiegu serwisowany tak jak trzeba, to nic wcześniej się nie dzieje. Mój kupiłem 3 lata temu , przebieg nieznany bo brak historii (auto od "Turka"), ale był cofany z ponad 300tys, i... nic się nie dzieje, no nic się nie chce zepsuc niewiem.gif

Passaty na Allegro maja po 400-500kkm, tak mysle ze większość Passatów B5 po lifcie ma takie przebiegi w Polsce, te przed liftem to może i ponad 600 tys km - i jakos nie zauwazylem żeby ktoś tam szczególnie na cos narzekal (np. na forum Passata na którym jestem), wiec to chyba niezłe samochody ok.gif

Napisano

> Mowisz ze znasz to auto od nowosci. Od obcego to auto byłoby warte 8 tys zł, ale jeśli jest od

> rodziny czy znajomych to warto zaplacic więcej - a skoro pytasz to mysle ze chcą dużo za niego

> - ja bym dał do 11, no może max 12 tys zł - choć w tej cenie sa już poliftowe - ale od obcych.

Nawet sugerując się naszym otoszroto za takie auto w gazie trzeba dać 9-10 tyś, z przebiegiem tak jak mówisz, w większości nieznanym. Wg wszystkich ubezpieczalni, czy eurotaxów przebieg ma wpływ na cenę, tutaj jest śmiesznie mały. Cenę za którą śmiało możesz kupować to auto podałem wyżej.

Napisano

Daj spokuj za 11 można kupic polifta bez gazu. Ale warto się zastanowić po pierwsze jaka tam jest instalacja, bo pewnie ma już x lat i zaraz sie okaze ze połowa jej jest do wymiany, auto bez klimy jest w tym momencie praktycznie niesprzedawalne.

Wiem bo sprzedawałem tesciowej 206 i pierwsze pytanie były o klime. Dzwoniło 20 osób i wszyscy zlali bo bez klimy. Co z tego że był najtqańszy na allegro że bezwypadkowy że przebieg oryginalny 140 tysięcy.

Dla mnie realna wartos przedliftowego Passata 1.6 z gazem to tak jak napisałem 7-8 tysięcy MAX.

Jak już się odwołujesz do allegro to ceny zaczynają sie od ... 4900zł za kopmpletne ulepy. Wydaje mi się ze za 8 by spokojnie cos znalazł sensownego. 11 jest sporo przesadzone.

Napisano

> Daj spokuj za 11 można kupic polifta bez gazu. Ale warto się zastanowić po pierwsze jaka tam jest

> instalacja, bo pewnie ma już x lat i zaraz sie okaze ze połowa jej jest do wymiany, auto bez

> klimy jest w tym momencie praktycznie niesprzedawalne.

Pokaż mi pewnego polifta bez gazu z udokumentowanym przebiegiem podobnym do tego i bezwypadkowego za 11 tyś...Z Gniezna, Płocka?Może Gostynina, Sochaczewa lub innego Paczkowa co to "produkują" igły może i tak...

> Wiem bo sprzedawałem tesciowej 206 i pierwsze pytanie były o klime. Dzwoniło 20 osób i wszyscy

> zlali bo bez klimy. Co z tego że był najtqańszy na allegro że bezwypadkowy że przebieg

> oryginalny 140 tysięcy.

Bo 90% polskich kupujących to idioci pomieszani z laikami, którzy słuchają tych pierwszych-chcieliby tanio i na full wypasie, a tak się nie da. Pozostałe 10% to normalni, świadomi ludzie co wiedzą, że kupując ulepa potem to drożej kosztuje i rezygnują z climatroników i dvd na rzecz bezwypadkowości i klimy manualnej etc.

> Dla mnie realna wartos przedliftowego Passata 1.6 z gazem to tak jak napisałem 7-8 tysięcy MAX.

Co nie znaczy, że taka jest wartość rynkowa. Wielu na AK nie dałoby złotówki za B5, co nie znaczy, że jest tyle wart.

> Jak już się odwołujesz do allegro to ceny zaczynają sie od ... 4900zł za kopmpletne ulepy. Wydaje

> mi się ze za 8 by spokojnie cos znalazł sensownego. 11 jest sporo przesadzone.

[0]=2000&a_text_i_enabled[1][0]=1&a_text_i[1][1]=2000&a_enum[16][4]=4]Filtryacja na rocznik 2000 i LPG pierwsza cena za rozjebutanego druga za amerykańca co w ćwiartkach zapewne w kontenerze zjechał.

Ceny za podobne auta za granicą (a należy pamiętać, że krajówek jest mało i większość jest zza granicy) to od 1500 euro za pierwsze egzemplarze z tego roku, co po podliczeniu opłat i paliwa, bez marży sprzedającego wychodzi ok 9 tyś, do tego instalacja prosta sekwencja za 2 tyś i robi się jak drut 11 koła, do tego filtry,olej tzw pakiet startowy...

Napisano

> Moja matka jeździ właśnie tyle, a moja żona połowę tego, więc możliwe

Nie będe weryfikował przebiegu passata, ale wydaje mi się, że jeżeli kupuje się tej klasy samochód to po to by jeździć, a nie patrzeć w niego. Jak sam autor napisał, zna go od nowości wiec ok, zadbany egzeplasz.

Napisano

Powiem inaczej. Moja znajoma chce sprzedac mojego byłego B5FL. Bezwypadkowy 2001 rocznik z klima 6 poduszek ESP i takie tam tylko że TDI 130km. Chce za niego 13 tysięcy i nawet nikt nie zadzwonił. Wiec wydaje mi się że zapłacenie 11 tysięcy za auto bez klimy ze startą instalacja LPG która zapewne niedługo będzie wymagała większych nakładów lub nawet wymian na nową mija się z celem. Przebieg jest dla mnie rzecza drugorzędną w Passatach. Widziałem passaty z przebiegami po 500 tysięcy które wygladały lepiej niż te z oryginalnym przebiegiem 200 tysięcy. I dlatego jestem zdania że taki Passat nie jest warty tych 11 tysięcy jak sugerujesz. I wydaje mi się (może tylko mi się wydaje) ze mozną by znaleść fajnego zadbanego nowszego w tej cenie. Tym bardziej że teraz sprzedac auto jest trudno a jak wspomniałem auto bez klimy to przekleństwo w tych czasach. Teraz to juz by SC chcieli klimę.

Napisano

>Teraz to juz by SC chcieli klimę.

Potwierdzam. Naród się rozpasał pod tym względem zlosnik.gif

Sprzedawałem w zeszłym roku SC. Normalnie ful wypas, jeszcze z rolowanym dachem. Tylko kurna klimy nie miał zlosnik.gif

Kupił go pierwszy dzwoniący, ale co on się strasznie namarudził że Sejak klimy nie ma hehe.gifzlosnik.gif

Ja sobie myślę, że tak się do klimatyzacji przyzwyczaiłem, że chyba wolałbym nawet korbotronik i brak wspomagania, niż miałbym nie mieć klimatyzacji w aucie smile.gif

Napisano

> Teraz to juz by SC chcieli klimę.

Przecież bardziej wypaśne mają klime, wiec nie czepiaj się grinser006.gif

Napisano

> Powiem inaczej. Moja znajoma chce sprzedac mojego byłego B5FL. Bezwypadkowy 2001 rocznik z klima 6

> poduszek ESP i takie tam tylko że TDI 130km. Chce za niego 13 tysięcy i nawet nikt nie

> zadzwonił.

Podaj linka, może być na PW-jeśli auto pewne, myślę, że i kupiec się znajdzie.

> Wiec wydaje mi się że zapłacenie 11 tysięcy za auto bez klimy ze startą instalacja

> LPG która zapewne niedługo będzie wymagała większych nakładów lub nawet wymian na nową mija

> się z celem.

Nie wiemy jak długo jest instalka, nie zrobiono na niej nie wiadomo ilu km, więc nawet jak wiekowa to jedyne co może z czasem paść to membrany w parowniku "sparcieją". Dla wtryskiwaczy czy elektroniki czas nie robi wielkiej różnicy.

> Przebieg jest dla mnie rzecza drugorzędną w Passatach. Widziałem passaty z

> przebiegami po 500 tysięcy które wygladały lepiej niż te z oryginalnym przebiegiem 200

> tysięcy. I dlatego jestem zdania że taki Passat nie jest warty tych 11 tysięcy jak sugerujesz.

To zależy jak patrzeć, bo jeśli szukamy TDI, które są w 99% cofnięte, to oczywiście, że nie ma znaczenia i wtedy stan techniczny się bardziej liczy, ale skoro mamy przebieg pewny i auto jest w stanie bdb i pewne, to już troszeczkę inaczej zaczyna to wyglądać. Poza tym pasków w ogłoszeniach z przebiegami 500 tyś praktycznie nie ma, a pewnie z 30 % ma już tą kreskę za sobą i jeździ...

> I wydaje mi się (może tylko mi się wydaje) ze mozną by znaleść fajnego zadbanego nowszego w

> tej cenie. Tym bardziej że teraz sprzedac auto jest trudno a jak wspomniałem auto bez klimy to

> przekleństwo w tych czasach. Teraz to juz by SC chcieli klimę.

Widzisz, kupić się pewnie da, tylko co to za auto będzie?I tu zależy jakie kto ma wymagania...niektórzy wolą cofniete, walniete ale na wypasie i po taniości, nawet jak jedzie bokiem, ale będzie ładnie wyglądał na parkingu i kuł w oko sąsiada, inni chcą wygodny dupowóz, zapłacą więcej, ale auto bezwypadkowe i z ori przebiegiem, mimo że nie na wypasie-Ci są nazywani frajerami przez tych pierwszych, ale finalnie po podliczeniu ilości odwiedzanych mechaników szybciej można nazwać ich rozsądnymi.

Chętni są i na takie i na takie. Szkoda tylko, że na te pierwsze więcej, bo dlatego rynek wygląda jak wygląda i zakup auta używanego mi zawsze kojarzy się z przebieraniem gruszek pod drzewem 95% zgnite, nadgryzione przez owady, ze skazami-5% ładne.

Napisano

dla CIebie auto nie warte uwagi, dla kogoś innego tak. Mój koleżka jest "pracownikiem" sezonowym w Niemczech i tam też nabył A4 z 98r z silnikiem 1.6 co prawda klimą za 4 300 ojro.

Na miejscu w PL też się w łeb pukali, że za tyle to miałby nie wiadomo jak młode i w "dyzlu". Auto jak na tamtejsze i nasze warunki nieduży przebieg miało, kupione od "pracodawcy" z przebiegiem niecałych 90 tyś. km.

Jedyny feler to obciurane zderzaki.

Także nawet w takich głupich Niemczech auto potrafi kosztować sporo niezależnie od rocznika.

Jak auto dobre i ze znaną historią to brać. Czasem 4 tyś. to można w ciagu tygodnia zostawić w warsztacie jak się kalendarz i okazje kupuje zlosnik.gif

Napisano

To, że kolega za audi przepłacił nie znaczy, że nie da już nigdy mechanikowi zarobić.

Napisano

> Także nawet w takich głupich Niemczech auto potrafi kosztować sporo niezależnie od rocznika.

W tych głupich Niemczech to auta kosztują normalnie, czyli sporo na polskie warunki, ale u nas technologia taka, że sprowadzony od nich, opłacony, z zarobkiem sprzedającego jest tańszy niż najtańszy u nich z tego roku-Czyż nie żyjemy w kraju cudów?

> Jak auto dobre i ze znaną historią to brać. Czasem 4 tyś. to można w ciagu tygodnia zostawić w

> warsztacie jak się kalendarz i okazje kupuje

Święta prawda.

Napisano

> To, że kolega za audi przepłacił nie znaczy, że nie da już nigdy mechanikowi zarobić.

Ale po czym wnioskujesz, że przepłacił?Zapłacił adekwatnie do stanu, a że dla polaka to kosmos, bo takie u nas za 6 się kupuje to inna sprawa...Niemiec kalkulować potrafi, jak auto jest dobre i ma niski przebieg to ceny dla nas horrendalne są dlatego do nas większość spadów napływa, a w PL są odmładzane na różne sposoby.

Napisano

> dla CIebie auto nie warte uwagi, dla kogoś innego tak. Mój koleżka jest "pracownikiem" sezonowym w

> Niemczech i tam też nabył A4 z 98r z silnikiem 1.6 co prawda klimą za 4 300 ojro.

> Na miejscu w PL też się w łeb pukali, że za tyle to miałby nie wiadomo jak młode i w "dyzlu". Auto

> jak na tamtejsze i nasze warunki nieduży przebieg miało, kupione od "pracodawcy" z przebiegiem

> niecałych 90 tyś. km.

> Jedyny feler to obciurane zderzaki.

> Także nawet w takich głupich Niemczech auto potrafi kosztować sporo niezależnie od rocznika.

Dobry samochód w Niemczech to będzie stosownie kosztował - patrzenie przez pryzmat cen tego co jest w Polsce nie jest dobrym pomysłem.

> Jak auto dobre i ze znaną historią to brać.

Prawda.

> Czasem 4 tyś. to można w ciagu tygodnia zostawić w

> warsztacie jak się kalendarz i okazje kupuje

Spoko, w w dobrym i sprawdzonym Passacie też (nawet sporo więcej), tylko szanse w teorii na to mniejsze hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano

> To, że kolega za audi przepłacił nie znaczy, że nie da już nigdy mechanikowi zarobić.

na pewno da tylko później niż gdyby kupił "perłę" i to młodą zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Na starcie co włozył w auto to nowe wycieraczki zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Nie wiemy jak długo jest instalka, nie zrobiono na niej nie wiadomo ilu km, więc nawet jak wiekowa

> to jedyne co może z czasem paść to membrany w parowniku "sparcieją". Dla wtryskiwaczy czy

> elektroniki czas nie robi wielkiej różnicy.

Butla jest ważna tylko 10 lat wink.gif

Nie mam pojęcia, czy tą ważność da się przedłużyć, czy tylko wymiana zbiornika niewiem.gif

Napisano

> Butla jest ważna tylko 10 lat

> Nie mam pojęcia, czy tą ważność da się przedłużyć, czy tylko wymiana zbiornika

Da się. Robi to TDT.

Napisano

zakupowo 5-6, sprzedazowo 8-9 zlosnik.gif

Napisano

1.6 będzie palił praktycznie tyle samo, co 1.8T - a zupełnie inna jazda... Auto bez klimy, szczególnie w tym segmencie, to nawet w 2000 było już nieporozumieniem...

Będzie tanio - ale czy warto?

Napisano

1,6 to chyba raczej dość awaryjny silnik.

U nas w firmie Golf z tym silnikiem stał się dość "męczący" po ~160 kkm ale to pewnie kwestia użytkowania.

Szybkie to nie będzie - może nie potrzebujesz.

Brak klimy - mnie by nie męczył

Jeśli szukałbym auta do toczenia się praca-dom, a cena byłaby "z dołu" tych z allegro - pewnie bym kupił.

Napisano

> 1,6 to chyba raczej dość awaryjny silnik.

> U nas w firmie Golf z tym silnikiem stał się dość "męczący" po ~160 kkm ale to pewnie kwestia

> użytkowania.

W golfie inne silniki były.

Napisano

> W golfie inne silniki były.

Jak inne czym się rózniły oprócz tego że jedne bylo montowane wzdłuznie a drugie poprzecznie?

Napisano

> Jak inne czym się rózniły oprócz tego że jedne bylo montowane wzdłuznie a drugie poprzecznie?

Nieznacznie mocą, osprzętem, może elektroniką, zupełnie inne kody silnikowe.

Napisano
  • Autor

> A dlaczego miałaby być od razu okazja?Czy Polak musi wszystko kupić w promocji?Mimo, że często te

> promocje czymś są okupione?

> Warto się zainteresować, a dlaczego?

> 1.Znasz od nowości.

> 2.Oryginalny przebieg

> 3. Bezwypadkowy

> 4. Sprawny,Pewny

> Zakup dobrego egzemplarza B5 to wcale nie taka prosta sprawa, ceny jakie tu padają w stylu 6-8 tyś

> to ludzi co zielonego pojęcia nie mają, no ale targują po 4 tysiące za 8 tyś to można sobie

> ładne B5 z 98-99 bez gazu kupić.

> Realna wartość tego samochodu to 10-11 tyś, gdyby miał klimę tysiaka więcej.

No i to auto kosztuje dokładnie 10,5 tysiąca.

Napisano

> No i to auto kosztuje dokładnie 10,5 tysiąca.

Weź za 10 i nie ma co się zastanawiać ok.gif Oczywiście jeśli ten brak klimy to nie problem - bo poza tym to pewne auto ok.gif

Napisano

> No i to auto kosztuje dokładnie 10,5 tysiąca.

Dziękuję, do widzenia smile.gif Jak widać realnie oszacowałem wartość. Tak jak Jay powiedział, dogadaj się do równego rachunku i w drogę drive.gif

Napisano
  • Autor

> Dziękuję, do widzenia Jak widać realnie oszacowałem wartość. Tak jak Jay powiedział, dogadaj się

> do równego rachunku i w drogę

Przynajmniej nie piszesz jak to dobre sprawne auto porządanej (jakby nie było) przez Polaków marki kupuje się za 6 tysięcy. A marzycieli wypada zaprosić jedynie na allegro i niech dalej podniecają się pięknymi przecież zdjęciami z Płocka, Gostynina i podobnych.

Napisano

> Weź za 10 i nie ma co się zastanawiać Oczywiście jeśli ten brak klimy to nie problem - bo poza tym

> to pewne auto

Pewne będzie po solidnym przetrzepaniu. To już ma naście lat i nagle może się okazać, że cena o 20-30% wzrośnie na starcie, bo to czy tamto trzeba zrobić.

Napisano

> Jak inne czym się rózniły oprócz tego że jedne bylo montowane wzdłuznie a drugie poprzecznie?

golfy IV mialy: 1,6 16v 105KM i 1.6 8V 100KM

a w pasku B5/B6/B7 byl tylko 1.6 8v 100KM

16v byl awaryjny....

Napisano

za 10kPLN spzredalem toledo II 1.6 8V 100KM LPG 200kkm klima esp 2001r

auto 100% pewne, serwisowane kupione przeze mnie w ASO

Napisano

> golfy IV mialy: 1,6 16v 105KM i 1.6 8V 100KM

> a w pasku B5/B6/B7 byl tylko 1.6 8v 100KM

> 16v byl awaryjny....

W golfie był jeszcze 102 KM (AVU,BFQ,BJH), w pasku mają 101KM (AHL,ADP,ANA,ARM).

Napisano

> Pewne będzie po solidnym przetrzepaniu. To już ma naście lat i nagle może się okazać, że cena o

> 20-30% wzrośnie na starcie, bo to czy tamto trzeba zrobić.

Jeśli jest przebieg i pochodzenie znane, oraz jest bezwypadkowe-zabrałbym tylko do OSKP sprawdzenie zawiechy,hamulców i amorków. Elektroniki tam nie ma zbyt wiele, więc jak auto się zachowuje normalnie to znaczy że jest ok.

Napisano

> Pewne będzie po solidnym przetrzepaniu. To już ma naście lat i nagle może się okazać, że cena o

> 20-30% wzrośnie na starcie, bo to czy tamto trzeba zrobić.

Jak przebieg jest prawdziwy, to niby co tam może się zepsuc po takim przebiegu? niewiem.gif

Napisano

> Przynajmniej nie piszesz jak to dobre sprawne auto porządanej (jakby nie było) przez Polaków marki

> kupuje się za 6 tysięcy. A marzycieli wypada zaprosić jedynie na allegro i niech dalej

> podniecają się pięknymi przecież zdjęciami z Płocka, Gostynina i podobnych.

Może inaczej-dla tych co sądzą, że można z gaziwem, bezwypadka z udokumentowanym przebiegiem w bdb stanie z 2000r kupić za 6 tyś daje wyzwanie-3szt poproszę, za 2 tyg kolejne 3 mogę wziąć. Jacyś chętni na dostawę?