Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hultaj Coupe z 98r jadę oglądać

Featured Replies

Napisano

Na wszystko zwracaj uwagę, począwszy od blacharki kończąc na mechanice, żeby zaraz 2 tyle nie dołożyć.

Akurat przebiegiem w tym samochodzie najmniej bym się przejmował bo niby ks serwisowej ma się spodziewać w samochodzie za 5 tysi? grinser006.gif

Stawiam zgrzewkę mineralnej, że będzie to rodzyn po niezłym strzale.

Jak obejrzysz-podziel się spostrzeżeniami.

Napisano

15 lat a lakier jakby z salonu wyjechał grinser006.gif

Napisano

kiedyś na coś takiego miałem ochotę.

odstraszyły mnie tylko ogromne problemy z rudą tego modelu.

Gniję podobno mocno od spodu, podłoga, progi itp.

Napisano

> Pany na co zwrócić szczególną uwagę w takim kebabie?

> http://tablica.pl/oferta/hyundai-coupe-CID5-ID3pAO9.html#74dd6b3a65

> Przez telefon słodko ale chciałbym być przygotowany z wiedzą na punkty newralgiczne o ile rudą

> znajdę, potrzeba mi porady co do motorowni zawieszenia itd.

Nie znam się, ale mogę się tylko domyślać, że spasowanie drzwi w aucie bez ramek pewnie jest trudniejsze jeżeli kiedyś dostał strzała. Ja bym na Twoim miejscu wziął go na myjkę z karcherem i solidnie lał po szybach.

Napisano

> Nie znam się, ale mogę się tylko domyślać, że spasowanie drzwi w aucie bez ramek pewnie jest

> trudniejsze jeżeli kiedyś dostał strzała. Ja bym na Twoim miejscu wziął go na myjkę z

> karcherem i solidnie lał po szybach.

Wystarczy się przejechać - jeśli nie będzie nic gwizdało to znak że jest ok.

Miałem w Fordzie takie szyby i mimo że przy prędkościach >140km/h lekko szumiało, to po myjce było sucho.

Napisano

> 15 lat a lakier jakby z salonu wyjechał

był odświeżony po prostu, ja mam w garazu taka asterkę, tez jak nowka food.gif, polacy kochają świeży lakier

Napisano

> 15 lat a lakier jakby z salonu wyjechał

im swiezszy lakier tym lepiej, prawie każdy kupujący woli kupic auto cale malowane, niż z oryginalnym lakierem ale z ryskami.

Napisano

> Wystarczy się przejechać - jeśli nie będzie nic gwizdało to znak że jest ok.

> Miałem w Fordzie takie szyby i mimo że przy prędkościach >140km/h lekko szumiało, to po myjce było

> sucho.

U mnie natomiast jest odwrotnie. Podczas szybkiej jazdy jest względnie cicho. Po myciu karcherem wszystkie kanapy są mokre. W dodatku tyczy się to wszystkich drzwi. panic.gif

Napisano

> im swiezszy lakier tym lepiej, prawie każdy kupujący woli kupic auto cale malowane, niż z

> oryginalnym lakierem ale z ryskami.

o to to, oryginalne jest jakies takie... zniszczone i porysowane

Napisano

> Przez telefon słodko ale chciałbym być przygotowany z wiedzą na punkty newralgiczne o ile rudą

Wiem, że Tobie nie pomagam, natomiast z zupełnej ciekawości chciałbym zapytać. Na co Ci taki strucel z 114KM? Tam się da jakiś w miarę sensowny silnik wswapować?

Napisano

Miałem Accenta 98 rok, więc imo trzeba przede wszystkim dokładnie sprawdzić tylne błotniki, progi, ranty drzwi, przewody hamulcowe - to lubi w Hyundai-u z tego okresu rdzewieć.

Napisano

> http://tablica.pl/oferta/hyundai-coupe-CID5-ID3pAO9.html#74dd6b3a65

złom ....

Te auta nie lubą lpg. Ze starych modeli to 1,3 i 1,5 można było gazować. Widać że auto bite albo ktoś ma sporo do ukrycia robiąc takie a nie inne foto

Napisano

> Mnie? Po nic szwagier szuka i że jako jest w rozjazdach podsyła mi co wynajdzie co oceny bo sam nie

> ma pojęcia. Wczoraj np. oglądałem mu tą rakiete:

> http://tablica.pl/oferta/honda-prelude-1997-CID5-ID3oWTl.html#675d5b4f7a

> Możesz sobie tylko wyobrazić co zastałem na miejscu

same złomy oglądasz - chyba kiedyś byłem w miejscu z tego foto - to Mstów ?

Napisano

> Tam się da jakiś w miarę sensowny silnik wswapować?

2.7 v6 zlosnik.gif

Napisano

> Normalne w takim budżecie i takie auta.

w tych pieniądzach to trudno przyzwoite miejskie auto dostać a co dopiero pojazd coupe / 2 drzwiowy sedan itd

Napisano

> Mnie? Po nic szwagier szuka i że jako jest w rozjazdach podsyła mi co wynajdzie co oceny bo sam nie

> ma pojęcia. Wczoraj np. oglądałem mu tą rakiete:

> http://tablica.pl/oferta/honda-prelude-1997-CID5-ID3oWTl.html#675d5b4f7a

> Możesz sobie tylko wyobrazić co zastałem na miejscu

Aż taki złom? Co z nią było nie tak?

Napisano

> 2.7 v6

Zgrozo, tyle pojemności i całe 172 konia? facepalm[1].gif

Napisano

> Zgrozo, tyle pojemności i całe 172 konia?

Nie przesadzaj - te wózki niedługo będą pełnoletnie. grinser006.gif

Napisano

o tak o zgrozo, rozrzad nie dapa, tłok nie płynie, nie żre oleju, o zgrozo....

Napisano

> o tak o zgrozo, rozrzad nie dapa, tłok nie płynie, nie żre oleju, o zgrozo....

O, znalazł się fanboj.

Zatem nauczaj, co takiego jest ciekawego w tym oto silniku, że opłaca się go wswapować do hultaja coupe? Ile przy takiej mocy ten hultaj będzie robił 100? 8 sekund? rotfl.gif

Napisano

> O, znalazł się fanboj.

> Zatem nauczaj, co takiego jest ciekawego w tym oto silniku, że opłaca się go wswapować do hultaja

> coupe?

plug&play?

> Ile przy takiej mocy ten hultaj będzie robił 100? 8 sekund?

tak ale przez 500kkm i kolejne 10 lat...

i do tygo gadal wydechem a nie glosnikami jak teraz w "sportowych" auatch

Napisano

> tak ale przez 500kkm i kolejne 10 lat...

> i do tygo gadal wydechem a nie glosnikami jak teraz w "sportowych" auatch

No tak, takie 8 sekund to musi być dopiero Sport, Sport przez duże "S"!

Swoją drogą, fajnie musi wyglądać blacha takiego coupe po 500kkm + 10 lat rotfl.gif

Napisano

> No tak, takie 8 sekund to musi być dopiero Sport, Sport przez duże "S"!

> Swoją drogą, fajnie musi wyglądać blacha takiego coupe po 500kkm + 10 lat

lepiej grzmiec z glosnikow ok.gif

Napisano

> lepiej grzmiec z glosnikow

Zdecydowanie groźniej jest grzmieć a'la Jeremy Clarkson

zZ6S3i9.jpg

Groźne grzmoty to podstawa każdego Sportowego auta, przez wielkie "S"!

Napisano

> No tak, takie 8 sekund to musi być dopiero Sport, Sport przez duże "S"!

> Swoją drogą, fajnie musi wyglądać blacha takiego coupe po 500kkm + 10 lat

No tak, Ty nam na pewno powiesz, co to jest auto sportowe zlosnik.gif Może Fabia 1.2? rotfl.gif Ile to ma do 100? 8 minut? hehe.gif

Po pierwsze, jak na nasze warunki 8 sek. do 100 i prędkość maksymalna w okolicach 220-230 km/h to nie jest źle, a po drugie, w aucie "sportowym", nie tylko liczy się to, w ile robi 100 km/h.

Napisano

> Zdecydowanie groźniej jest grzmieć a'la Jeremy Clarkson

> Groźne grzmoty to podstawa każdego Sportowego auta, przez wielkie "S"!

mylisz, sie sportowe auto to takie ktore ma 1.0 R3 biTurbo&compresor&hybryda pod maska

Napisano

> No tak, Ty nam na pewno powiesz, co to jest auto sportowe Może Fabia 1.2? Ile to ma do 100? 8 minut?

Moja fabia, bo jak rozumiem do niej pijesz ma do setki 8.45s przy dość kiepskiej zmianie biegów, wynik do poprawy (jest filmik na youtube, możesz sobie znaleźć). Z 126hp / 211Nm. Coś jeszcze chcesz wiedzieć?

> Po pierwsze, jak na nasze warunki 8 sek. do 100 i prędkość maksymalna w okolicach 220-230 km/h to

> nie jest źle, a po drugie, w aucie "sportowym", nie tylko liczy się to, w ile robi 100 km/h.

Może dla Ciebie. Auto powyżej 5 sekund nie jest żadnym sportowcem. Co najwyżej pseudosportową furką do wyrywania lasek na wiejskich dyskotekach.

Napisano

> Zatem nauczaj, co takiego jest ciekawego w tym oto silniku, że opłaca się go wswapować do hultaja

> coupe? Ile przy takiej mocy ten hultaj będzie robił 100? 8 sekund?

Mocny dół, niezłe brzmienie, elastyczność, wytrzymałość i bezproblemowość.

Napisano

> Mocny dół, niezłe brzmienie, elastyczność, wytrzymałość i bezproblemowość.

O, przemawia do mnie ok.gif

Tylko to jakby wciąż nie jest nic szybkiego.

Napisano

> Może dla Ciebie. Auto powyżej 5 sekund nie jest żadnym sportowcem. Co najwyżej pseudosportową

> furką do wyrywania lasek na wiejskich dyskotekach.

Format, trochę pojechałeś - 300konna carrera 911 robi setkę powyżej 5 sekund. grinser006.gif

Napisano

> Może dla Ciebie. Auto powyżej 5 sekund nie jest żadnym sportowcem. Co najwyżej pseudosportową

No no, powiedz to tym, którzy jeżdżą Imprezą STI albo najmocniejszym lancerem EVO X zlosnik.gif

Napisano

> Format, trochę pojechałeś - 300konna carrera 911 robi setkę powyżej 5 sekund.

No tak, najsłabsza Carrera (3.4L 350 HP) robi setkę w 5.1 wpysk.gif

Napisano

> Moja fabia, bo jak rozumiem do niej pijesz ma do setki 8.45s przy dość kiepskiej zmianie biegów,

> wynik do poprawy (jest filmik na youtube, możesz sobie znaleźć). Z 126hp / 211Nm. Coś jeszcze

> chcesz wiedzieć?

Tak, pokaż filmik i opowiedz o grubych modach, których dokonałeś w tym szatanie alien.gif

Jeśli wolisz żyć w krainie fantazji, Twoja sprawa ok.gif Jeśli dla Ciebie liczy się tylko czas do 100 km/h i to na poziomie 5 sek to mało wiesz o autach sportowych, żeby nie powiedzieć nic.

I jeśli dla Ciebie przykładowo Lotus Elise (każdej generacji, nie licząc najmocniejszych wersji), nie jest autem sportowym to ja nie mam pytań hehe.gif

Napisano

> Tak, pokaż filmik i opowiedz o grubych modach, których dokonałeś w tym szatanie

Właściwie prawie nic. A film znajdź sobie sam, nie o tym jest ten wątek - wpisz np. "Skoda Fabia II Combi 1.2 TSI acceleration - first run".

BTW. Elise akurat zbiera się w zależności od wersji właśnie w okolicach 5-tki... Zresztą nie w tym rzecz, dla Ciebie hultaj coupe to samochód sportowy, dla mnie to auto na wieś do upalania dębic vivo pod dyskotekami. Nie ma co tego dalej drążyć.

Napisano

> O, przemawia do mnie

> Tylko to jakby wciąż nie jest nic szybkiego.

Wolne też nie jest. No nie jest to auto sportowe, ale za to bardzo przyjemne "usportowione".

Napisano

> Wolne też nie jest. No nie jest to auto sportowe, ale za to bardzo przyjemne "usportowione".

No szybkie również nie jest. Właśnie takie 8 sekund to mniej więcej przyspieszenie, które pozwala w miarę normalnie poruszać się na drodze, ale litości, to nie jest przyspieszenie które pozwala się z kimkolwiek ścigać.

Napisano

> Właściwie prawie nic. A film znajdź sobie sam, nie o tym jest ten wątek - wpisz np. "Skoda Fabia

> II Combi 1.2 TSI acceleration - first run".

Znalazłem Twój filmik, wnioskując po nicku na YT. Zrobiłem sam pomiary, w sumie 4, zaraz po starcie i zatrzymywałem na licznikowych 100 km/h (co pewnie też nie jest do końca prawdą, bo z reguły licznik trochę zawyża prędkość). Wszystkie pomiary 8.95-8.98 sek. Czyli w rzeczywistości będzie pewnie powyżej 9 sekund na GPSie. I zastanawiam się, jak auto może zyskać 20% dodatkowej mocy, nie robiąc "właściwie prawie nic". Trochę naciągana historia, ale faktycznie nie o tym temat.

> BTW. Elise akurat zbiera się w zależności od wersji właśnie w okolicach 5-tki... Zresztą nie w tym

> rzecz, dla Ciebie hultaj coupe to samochód sportowy, dla mnie to auto na wieś do upalania

> dębic vivo pod dyskotekami. Nie ma co tego dalej drążyć.

Tylko najmocniejsze mają trochę ponizej 5 sek. Reszta ma powyżej, czyli wg Twojej teorii to nie jest auto sportowe. A tak się składa, że to jedyny cel tych aut. Dlatego Twoja teoria jest mocno słaba, na temat tego, że auto staje się sportowe, jak ma poniżej 5 sek do 100 km/h. Oczywiście to był tylko przykład, jest bardzo dużo aut uznawanych za sportowe, które mają więcej do 100 km/h. A ważniejsze od tego, jak auto przyśpiesza do 100 km/h jest to, jak skręca, hamuje, jak szybko można pokonać dany łuk. Co z tego, że nowy Range Rover Sport, będzie miał 5.5 sekundy do 100 km/h, jak przejedzie ciasny łuk z prędkością 3x mniejszą niż nawet wspomniany Hyundai.

I nie - nie uważam, żeby taki Hyu Coupe był autem sportowym.

Napisano

> No szybkie również nie jest. Właśnie takie 8 sekund to mniej więcej przyspieszenie, które pozwala

> w miarę normalnie poruszać się na drodze, ale litości, to nie jest przyspieszenie które

> pozwala się z kimkolwiek ścigać.

I tu też piszesz bzdury. Po tym co napisałeś, wnioskuje, że nigdy nie byłeś na torze. Wybierz się na jakiś autem, które ma do 100 km/h 8 sekund i wykorzystaj potencjał auta w 100%. Gwarantuje, że zajmie Ci to dłuższą chwilę, o ile w ogóle będziesz mógł stwierdzić, że wykorzystujesz auto ma maksa. I takie auto jak najbardziej "pozwala się z kimś ścigać". Pamiętaj - jeśli jeździsz tylko po prostym, to faktycznie, nawet 5 sekund na 100 może czasem być za mało, ale spróbuj pojeździć w zakrętach. I na tej podstawie definiuje się auto sportowe.

Napisano

> Znalazłem Twój filmik, wnioskując po nicku na YT. Zrobiłem sam pomiary, w sumie 4, zaraz po starcie

> i zatrzymywałem na licznikowych 100 km/h (co pewnie też nie jest do końca prawdą, bo z reguły

> licznik trochę zawyża prędkość). Wszystkie pomiary 8.95-8.98 sek. Czyli w rzeczywistości

> będzie pewnie powyżej 9 sekund na GPSie. I zastanawiam się, jak auto może zyskać 20%

> dodatkowej mocy, nie robiąc "właściwie prawie nic". Trochę naciągana historia, ale faktycznie

> nie o tym temat.

No, zwykły powerbox vtecha, instalacja w 30 sekund. A odnośnie czasu, trudno się odnieść, ja zliczyłem czas w programie do edycji wideo. Tak czy inaczej, gratuluje 30milisekundowej dokładności w klikaniu w stoper ok.gif

> I nie - nie uważam, żeby taki Hyu Coupe był autem sportowym.

Zatem po co ten trolling? Zgadzamy się co do clou.

Napisano

> I tu też piszesz bzdury. Po tym co napisałeś, wnioskuje, że nigdy nie byłeś na torze.

Na torze (a'la Kielce) rzeczywiście nie jeździłem, natomiast sporo lat temu kręciłem się po kajtkach trochę dłubniętym SC, z lepszymi lub gorszymi rezultatami i w pełnej rozciągłości się zgadzam z tym co mówisz. Dziś tego jednak nie powtórzę, nie stać mnie bowiem na tak częstą wymianę opon, a na byle czym staram się nie jeździć.

Tak czy inaczej, wracając do meritum, ja uważam, że hultaj to auto na dyskoteki, nie jest autem ani sportowym, ani wygodnym, ani miejskim, ani funkcjonalnym. Stąd moje pytanie z początku tego wątku, bo zwyczajnie nie rozumiem ludzi którzy takie samochody kupują.

Napisano

> O, przemawia do mnie

> Tylko to jakby wciąż nie jest nic szybkiego.

15 lat temu to bylo WOW, a dzisiaj obleci to tedeik po chipie albo nowsze 1.4 , pozostaje brzmienie i satysfakcja z posiadania....

Napisano

> Stąd moje pytanie z początku tego

> wątku, bo zwyczajnie nie rozumiem ludzi którzy takie samochody kupują.

Bo jest za piątkę zlosnik.gif

Napisano

> Bo jest za piątkę

Za piątkę to można mieć całkiem dobrego paska, którego to ex-właściciel z nerwów topił małe kotki gdy sprzedawał! old.gif

zlosnik.gif

Napisano

> Za piątkę to można mieć całkiem dobrego paska, którego to ex-właściciel z nerwów topił małe kotki

> gdy sprzedawał!

Ale tu masz i za piątkę i sportowe grinser006.gif

Napisano

zerknij na japonczyki

jeden z forumowiczow kupil hultaja 3.0 140kM grinser006.gif

Napisano

> O, znalazł się fanboj.

> coupe? Ile przy takiej mocy ten hultaj będzie robił 100? 8 sekund?

2.0 140kM robi w 8 grinser006.gif