Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

TSI 140 KM

Featured Replies

Napisano

> Bravo jest ładne.

Co z tego że ładne, jak się nie nadaje?!

Napisano

> Było, jeden nasz admin kupił... grubo taniej o ile dobrze pamiętam.

Jak ja negocjowałem, to chcieli po rabatach 76 kzł no.gif Oczywiście z wyposażeniem, jakie chciałem.

Napisano

> No i co zrobisz bez nerki w razie W?

mam backup z drugiej strony smile.gif

Napisano

> 3 lata temu w tej cenie nie było, może bym się nawet zastanowił Ale jak poczytałem, że po 90 kkm

> nasz kącikowy kolega z Zabierzowa musiał wymienić skrzynię po gwarancji za 9 kzł, to już

> niekoniecznie

gdyby kupił diesla, to by nie miał takich problemów 270751858-jezyk.gif I o ile pamiętam, to wymiana nie kosztowała 9 a 3-4 (w ASO). Fakt faktem - była seria T-jetów z problemami ze skrzynią no.gif

Napisano

> mam backup z drugiej strony

No w sumie hehe.gif

Napisano

> Cennikowo 70 kzł Kupiłem duzo taniej

no to wszędzie byś kupił jeszcze taniej grinser006.gif

Napisano

> Jak ja negocjowałem, to chcieli po rabatach 76 kzł Oczywiście z wyposażeniem, jakie chciałem.

Rzeczony admin ma wersję raczej pełną, wróć, skóry nie posiada.

Napisano

> gdyby kupił diesla, to by nie miał takich problemów. A o ile pamiętam, to wymiana nie kosztowała 9

> a 3-4 (w ASO). Fakt faktem - była seria T-jetów z problemami ze skrzynią

No widzisz - a ja nie lubię awaryjnych samochodów, to jest MOJE kryterium, ktoś może miec inne ok.gif

Napisano

> A na ile byś chciał ?

Większość aut na allegro ma więcej (rzeczywistego) przebiegu.

Napisano

> No widzisz - a ja nie lubię awaryjnych samochodów, to jest MOJE kryterium, ktoś może miec inne

i powiesz mi, że w 2007 wiedziałeś o problemach ze skrzynią w Bravo hehe.gif

Napisano

> Rzeczony admin ma wersję raczej pełną, wróć, skóry nie posiada.

A ja mam grinser006.gif Oczywiście, skóra sztuczna, ale to normalne w przypadku takiej kwoty.

Napisano

> A ja mam

No to nie mam pytań. Twój Lancer jest najlepszy i w dodatku najszybszy. Mówię jak jest ok.gif

Napisano

> i powiesz mi, że w 2007 wiedziałeś o problemach ze skrzynią w Bravo

Wiedziałem, co to jest Fiat (miałem nową Bravę), więc spodziewałem się problemów wink.gif

Napisano

> Bravo z t-jetem swoją drogą robi 8.5 z tego co widzę.

sport robił katalogowo 8,2 zlosnik.gif

Napisano

> sport robił katalogowo 8,2

Ale był gorszy i na pewno nie zrobiłby 90kkm bezawaryjnie zlosnik.gif

Napisano

> Jak ja negocjowałem, to chcieli po rabatach 76 kzł Oczywiście z wyposażeniem, jakie chciałem.

Ja kupiłem za 63, katalogowo 78 i zamawiane do produkcji grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif

Napisano

> No to nie mam pytań. Twój Lancer jest najlepszy i w dodatku najszybszy

Nie! Po prostu jak kupowałem samochód 3 lata temu i miałem określony budżet, to tylko Lancer odpowiadał moim potrzebom ok.gif I musze stwierdzić, że mnie nie zawiódł ok.gif Czy kupię ponownie Mitsu? Raczej nie. Nie kupię również żadnego Fiata czy VW, raczje patrzę w kierunki Lexusa (niezawodność, w końcu to Japonia), czy BMW (przyjemność z jazdy).

Napisano

> Dla mnie gorzej.

> Poduszki kolanowe, kurtyny, automatyczna klima, ESP, wielowahaczowe zawieszenie, czujniki deszczu?

> Dawaj!

Kontrola trakcji, automatyczna klima, chłodzony schowek, zmieniarka CD, czujnik deszczu, tempomat, progresywne wspomaganie, częściowo skórzana tapicerka, 4 poduszki, wielowahaczowe zawieszenie.

Na moje oko w Lacetti brakuje poduszek (ale nie używałem więc nie daje się to we znaki), za to w Mitsu nie masz zmieniarki i skóry.

270751858-jezyk.gif

Napisano

> No widzisz - a ja nie lubię awaryjnych samochodów, to jest MOJE kryterium, ktoś może miec inne

Ale mogłeś sobie sedana kupić. Bo ten Twój jest ohydny.

Swoją drogą Evo przy normalnej jeździe pali niewiele więcej. I to jest największy paradoks w tym Mitsu.

Napisano

> Ale był gorszy i na pewno nie zrobiłby 90kkm bezawaryjnie

No raczej nie, niestety crazy.gif

Napisano

> gdyby kupił diesla, to by nie miał takich problemów I o ile pamiętam, to wymiana nie kosztowała 9

> a 3-4 (w ASO). Fakt faktem - była seria T-jetów z problemami ze skrzynią

Za wymianę łożysk zapłaciłem 2300 w ASO

Napisano

> Wiedziałem, co to jest Fiat (miałem nową Bravę), więc spodziewałem się problemów

no tak... "kiedyś miałem Golfa II D i lałem do niego rzepak i jeździł, to jak zaleję nową VII rzepakiem, to też będzie jeździł". Spoko, wybrałeś tak, a nie inaczej ok.gif Ale nie mów, że nie dało się wtedy kupić za tę cenę auta klasy kompakt z lepszym przyspieszeniem, bo po prostu mijasz się z prawdą.

Napisano

> Nie kupię również żadnego Fiata czy VW, raczje patrzę w kierunki Lexusa

> (niezawodność, w końcu to Japonia), czy BMW (przyjemność z jazdy).

Przeciez BMW ma male pierdziawki z turbo? I Ty to kupisz? panic.gif

Napisano

> Kontrola trakcji, automatyczna klima, chłodzony schowek, zmieniarka CD, czujnik deszczu, tempomat,

> progresywne wspomaganie, częściowo skórzana tapicerka, 4 poduszki, wielowahaczowe zawieszenie.

> Na moje oko w Lacetti brakuje poduszek (ale nie używałem więc nie daje się to we znaki), za to w

> Mitsu nie masz zmieniarki i skóry.

Skóra jest ok.gif Zmieniarki faktycznie nie ma, a w przypadku poduszek jest przepaść no.gif

Napisano

> Ale mogłeś sobie sedana kupić. Bo ten Twój jest ohydny.

> Swoją drogą Evo przy normalnej jeździe pali niewiele więcej. I to jest największy paradoks w tym

> Mitsu.

Muszę mieć Sportbacka ze względu na psa wink.gif

Napisano

> Za wymianę łożysk zapłaciłem 2300 w ASO

a widzisz... źle pamiętałem, jeszcze taniej - kojarzyłem coś 3200 (czeski błąd 270751858-jezyk.gif ).

Napisano

> Przeciez BMW ma male pierdziawki z turbo? I Ty to kupisz?

Nie obchodzą mnie pierdziawki, chcę V6 albo R6 grinser006.gif

Napisano

> Ale nie mów, że nie dało się wtedy kupić za tę cenę auta klasy kompakt z lepszym przyspieszeniem, bo po prostu mijasz się z prawdą.

Daj spokój i nie przerywaj. Max mówi jak jest ok.gif

Napisano

> no tak... "kiedyś miałem Golfa II D i lałem do niego rzepak i jeździł, to jak zaleję nową VII

> rzepakiem, to też będzie jeździł". Spoko, wybrałeś tak, a nie inaczej Ale nie mów, że nie

> dało się wtedy kupić za tę cenę auta klasy kompakt z lepszym przyspieszeniem, bo po prostu

> mijasz się z prawdą.

No z tym wyposażeniem i przyspieszeniem nie dało się!

Napisano

> No z tym wyposażeniem i przyspieszeniem nie dało się!

no to napisz poprostu że grzeje Cie poduszka na kolana, a nie przyspieszenie. bo w kwestii samego przyspieszenia, to wiekszość konkurencji leje Lancera smile.gif

Napisano

> 3 lata temu w tej cenie nie było, może bym się nawet zastanowił Ale jak poczytałem, że po 90 kkm

> nasz kącikowy kolega z Zabierzowa musiał wymienić skrzynię po gwarancji za 9 kzł, to już

> niekoniecznie

Dokładnie 3 lata t-jet 120 - 9.6 sekundy za 52kzl.

I wtedy już dawali inne skrzynie.

Napisano

> no to napisz poprostu że grzeje Cie poduszka na kolana, a nie przyspieszenie. bo w kwestii samego

> przyspieszenia, to wiekszość konkurencji leje Lancera

Jeszcze raz - pokaż mi kompakta z automatyczną skrzynią, automatyczną klimą, kurtynami i poduszkami kolanowymi (do tego czujnik deszczu) sprzed trzech lat, który robi 100 poniżej 10 sekund cfaniaczek.gif Za 70 kzł katalogowo cfaniaczek.gif

Napisano

> Co to znaczy lepiej? Przyspiesza na prostej lepiej do setki?

Przejedź się jednym i drugim. W Mitsu będziesz miał wrażenie że auto holuje kotwicę.

Napisano

> Jeszcze raz - pokaż mi kompakta z automatyczną skrzynią, automatyczną klimą, kurtynami i poduszkami

> kolanowymi (do tego czujnik deszczu) sprzed trzech lat, który robi 100 poniżej 10 sekund

a Ty mi pokaż mi sedana klasy C, z zielonym znaczkiem na masce innego niż Octavia.

i w ten sposób się ustawia przetargi... poduszka kolanowa jako kryterium wyboru auta, nie mam pytań.

btw. z automatem? przeciez to ma >11 do setki.

Napisano

> Większość aut na allegro ma więcej (rzeczywistego) przebiegu.

Oczywiście - ale zostawmy na razie nasze lokalne poletko i spójrzmy na rynki dojrzalsze od nas. Myslę że proporcję osób wymieniających auto na nowe gdy ma <200 kkm są odmienne od naszych. Oni sprzedają takie auta, my je dopiero kupujemy. Zatem nie jesteśmy rynkiem dla producentów samochodów.

Ba, załóżmy będąc w nastroju niepoprawnie optymistycznym, że nagle producenci zaczną robić prawdziwie niezniszczalne auta, które bez większych problemów będą pokonywały 500 kkm - czy to oznacza że Polacy będą kupować chętniej auta nowe z myślą o przejechaniu takiego dystansu ? Nie sądzę zlosnik.gif

Zatem nikomu się to nie opłaca poza nami - chcielibyśmy za jedną czwartą wartości nowego salonowego auta dostać równie bezawaryjne jak nowe zlosnik.gif

Napisano

> No z tym wyposażeniem i przyspieszeniem nie dało się!

Przypominam, że zaczęliśmy od stwierdzenia:

Quote:

Ale bierzmy też pod uwagę cenę! Jak ja kupowałem samochód, to tylko i wyłącznie Lancer oferował poniżej 10s/100 w cenie 70 kzł!

I podaję Ci kontrprzykład w postaci Fiata Bravo 1.4TJet 120KM, 9,6s do 100km/h (nie mówiąc już o wersji 150KM). I można tu mieć i ESP, i 7 poduszek, i czujnik deszczu i wszystko poza plastikową skórą (Fiat o ile wiem oferuje tylko prawdziwą). I, poza skórą (w zamian za to masz alcantarę), takie wyposażenie przy dobrych negocjacjach dałoby się wyrwać poniżej 70tys (w 1.4 120, w 1.4 150 - 8.5s do 100km/h - pewnie też).

Napisano

> Jeszcze raz - pokaż mi kompakta z automatyczną skrzynią, automatyczną klimą, kurtynami i poduszkami

> kolanowymi (do tego czujnik deszczu) sprzed trzech lat, który robi 100 poniżej 10 sekund Za

> 70 kzł katalogowo

Jeszcze raz podaję Ci - Fiat Bravo 1.4TJet 120KM. Nie wiem, czy katalogowo. W rzeczywistości mniej niż 70, bo aut nie kupuje się zwykle za ceny katalogowe.

Napisano

> Skóra jest Zmieniarki faktycznie nie ma, a w przypadku poduszek jest przepaść

Weź pod uwagę, że kupowałem Lacetti w 2007 i 2009. W Cruze już jest więcej poduszek. Ale ja z nich i tak nie korzystam. 270751858-jezyk.gif

Najbardziej to mi się w Lancerze nie podobała się klima bez wyświetlacza.

wink.gif

Napisano

> Zatem nikomu się to nie opłaca poza nami - chcielibyśmy za jedną czwartą wartości nowego salonowego auta dostać równie bezawaryjne jak nowe

W pełni się zgadzam. Zresztą, nam się to również nie opłaca, bo Niemiec zamiast sprzedawać Turkowi swojego 300-tysięcznego strucla będzie to robił 200kkm później. Turek i tak swoje ukręci, zmieni się w zasadzie tylko rząd wielkości na liczniku, który o niczym nie świadczy.

Napisano

> Jeszcze raz podaję Ci - Fiat Bravo 1.4TJet 120KM. Nie wiem, czy katalogowo. W rzeczywistości mniej

> niż 70, bo aut nie kupuje się zwykle za ceny katalogowe.

Było powyżej 70 kzł crazy.gif

Napisano

> Czy wady rozrządu tego silnika zostały już usunięte ? Można kupować MY2014 ?

póki co powiem tyle że po 1kkm jeszcze się nie rozpadł w O3 ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> a Ty mi pokaż mi sedana klasy C, z zielonym znaczkiem na masce innego niż Octavia.

> i w ten sposób się ustawia przetargi... poduszka kolanowa jako kryterium wyboru auta, nie mam

> pytań.

No bezpieczeństwo dla mnie jest bardzo ważne.

> btw. z automatem? przeciez to ma >11 do setki.

Patrz na Euro4, z Euro5 zamulili silnik no.gif

Napisano

> kolanowymi (do tego czujnik deszczu) sprzed trzech lat, który robi 100 poniżej 10 sekund Za

> 70 kzł katalogowo

Sęk w tym, że napisałeś jakoby żaden kompakt tak nie jeździł jak Mitsu. A po głębszej analizie okazało się, że tak naprawdę takich kompaktów jest sporo, a sprawa się rozbija tylko o poduszkę kolanową.

hehe.gif

Napisano

> Przejedź się jednym i drugim. W Mitsu będziesz miał wrażenie że auto holuje kotwicę.

A który się lepiej zachowuje na zakrętach?

Pytam bo z Mitsu jeździłem tylko Evo. A to troszku inny świat.

Napisano

> Sęk w tym, że napisałeś jakoby żaden kompakt tak nie jeździł jak Mitsu. A po głębszej analizie

> okazało się, że tak naprawdę takich kompaktów jest sporo, a sprawa się rozbija tylko o

> poduszkę kolanową.

Nie. Jak wybierałem samochód (w dupie mam, czy jest to Mistu, Peugeot czy inny Ford), to liczyły się osiągi i niezawodność. Dlatego odrzuciłem Fiata i parę innych marek, które psuły się na potęgę i najlepsze osiągi i wyposażenie w tej cenie miał akurat Lancer. Tyle.

Napisano

> No bezpieczeństwo dla mnie jest bardzo ważne.

dla mnie też, ale czy ma 7 czy 17 poduszek mi nie robi. bo to marketingowy BS.

> Patrz na Euro4, z Euro5 zamulili silnik

gdziekolwiek nie patrze automaty mają słabe osiągi w Lancerze. poka tabelke jakas, bo w sumie to nie wiem nawet ktory automat masz.

Napisano

> dla mnie też, ale czy ma 7 czy 17 poduszek mi nie robi. bo to marketingowy BS.

Dla mnie nie, bo przeżyłem parę wypadków, niestety...

> gdziekolwiek nie patrze automaty mają słabe osiągi. poka tabelke jakas, bo w sumie to nie wiem

> nawet ktory automat masz.

CVT, znajdę tabelkę sprzed trzech lat, to podam ok.gif

Napisano

> Dla mnie nie, bo przeżyłem parę wypadków, niestety...

i poduszka kolanowa zmieniła by ich przebieg?

> CVT, znajdę tabelkę sprzed trzech lat, to podam

czyli CVT 2009 1.8 MIVEC. googlam.

edit: gdzie nie spojrze 11,4. także osiągi że hoho.

Napisano

> A który się lepiej zachowuje na zakrętach?

> Pytam bo z Mitsu jeździłem tylko Evo. A to troszku inny świat.

Ja sprawdzałem Octavię i Lancera (ostatecznie jak kupowałem, to zostały te dwa auta). Octavia w zakrętach jeździ jak krowa (belka z tyłu) no.gif