Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

TSI 140 KM

Featured Replies

Napisano

> ale nie generalizuj. mowimy o Lancerze. bezposredniej konkurencji w segmencie C, w ktorym 140 KM

> poprostu nie jedzie. a autor twierdzi że kieruje się osiągami? to ja sie pytam - o jakie

> osiągi chodzi?

Ja się bardziej odniosłem do poprzednich wypowiedzi, w których napisano że japońskie silniki nie dają frajdy z jazdy i lepiej kupić europejski 1.6T - 1.8T.

Napisano

> Masz dość specyficzne podejście. Zwyczajnie nikt normalny nie jedzie samochodem osobowym do

> Portugalii. Taniej, wygodniej i jakieś 3 dni szybciej robi się to samolotem.

No może i jestem specyficzny, ale po Europie wolę podróżować samochodem wink.gif Po prostu bawi mnie to ok.gif Wiadomo, że za ocean tylko samolotem, ale lubię prowadzić, moja rodzina lubi długie wycieczki samochodowe, więc 5 kkm w tydzień to dla nas żaden wyczyn wink.gif

Napisano

> Jak ja kupowałem samochód, to za 70 kzł ŻADEN samochód konkurencji nie miał lepszych osiągów.

Masz na myśli te 10.6s do setki? rotfl.gif

Napisano

> nie interesuje mnie czy ma pasek czy nie ma paska.

> Pytanie czy przejeździ w miare bezawaryjnie okres gwarancji (5 lat lub 150kkm)

Oczywiście, że tak.

Od tego jest dodatkowa gwarancja 5 lat/150 kkm zlosnik.gif

Napisano

> Zapytaj się w ASO co ile wymienia się pasek, bo z tego co wiem to co 300 tys km i ma wytrzymać

> teoretycznie życie auta tak jak w citigo.

Ocenili życie auta na 300kkm? Dobrzy są. facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Ja się bardziej odniosłem do poprzednich wypowiedzi, w których napisano że japońskie silniki nie

> dają frajdy z jazdy i lepiej kupić europejski 1.6T - 1.8T.

Ale bierzmy też pod uwagę cenę! Jak ja kupowałem samochód, to tylko i wyłącznie Lancer oferował poniżej 10s/100 w cenie 70 kzł!

Napisano

> Ocenili życie auta na 300kkm? Dobrzy są.

A na ile byś chciał ? grinser006.gif

To nie mercedes beczka grinser006.gif

Napisano

> Masz na myśli te 10.6s do setki?

9.8 skromny.gif Patrz na wersje sprzed Euro5 i na segment C, oczywiśce !

Napisano

> No może i jestem specyficzny, ale po Europie wolę podróżować samochodem Po prostu bawi mnie to

> Wiadomo, że za ocean tylko samolotem, ale lubię prowadzić, moja rodzina lubi długie wycieczki

> samochodowe, więc 5 kkm w tydzień to dla nas żaden wyczyn

Rozumiem i szanuję hobby. Zdaj sobie jednak sprawę, że równie dobrze mógłbyś mieć hobby jeżdżenia po Europie na rowerze, deskorolce, lub wpław. We wszystkich przypadkach dość niemądrze używać tego jako argumentu w dyskusji na temat awaryjności/bezawaryjności silników.

Napisano

> 9.8 Patrz na wersje sprzed Euro5!

O kurde, jest moc hehe.gif

Napisano

> O kurde, jest moc

Jak na te pieniądze w klasie C - jest ok.gif

Napisano

> Rozumiem i szanuję hobby. Zdaj sobie jednak sprawę, że równie dobrze mógłbyś mieć hobby jeżdżenia

> po Europie na rowerze, deskorolce, lub wpław. We wszystkich przypadkach dość niemądrze używać

> tego jako argumentu w dyskusji na temat awaryjności/bezawaryjności silników.

Przejechałem 90 kkm i nie ruszałem silnika. To jest fakt. Jak dla mnie to JEST argument w kwestii niezawodności silnika smirk.gif

Napisano

> Ale bierzmy też pod uwagę cenę! Jak ja kupowałem samochód, to tylko i wyłącznie Lancer oferował

> poniżej 10s/100 w cenie 70 kzł!

W segmencie C, choć i tu mam pewne wątpliwości...

Napisano

> W segmencie C, choć i tu mam pewne wątpliwości...

Zapewniam Cię, trzy lata temu żaden inny kompakt w cenie 70 kzł nie miał poniżej 10s/100. Takie są fakty.

Napisano

> Przejechałem 90 kkm i nie ruszałem silnika. To jest fakt.

Niesamowite osiągnięcie spineyes.gif

Napisano

> Ale bierzmy też pod uwagę cenę! Jak ja kupowałem samochód, to tylko i wyłącznie Lancer oferował

> poniżej 10s/100 w cenie 70 kzł!

Trzeba było sie potargować w innych markach, to bys miał duzo taniej grinser006.gif

Napisano

> Jak ja kupowałem samochód, to za 70 kzł ŻADEN samochód konkurencji nie miał lepszych osiągów.

nie przesadzaj. nie wiem jak rozumiesz "osiągi".

ale jak ja kupowałem kompakta w 2009. to za 70 tys, dostałem 180 KM megane (nawet 130 konne TCe przyspiesza lepiej niż lancer, bo ma 9,6), dostałbym też za tyle kasy civica. cruze tez sie lepiej zbiera w tej cenie.

lancer odpadł (cena dobra), ale sedan nieprakatyczny a liftback to obelga dla marki (za ten wystający tłumik na dole którego dacia by się wstydziła).

Napisano

> Niesamowite osiągnięcie

No patrząc na TSI to owszem hehe.gif

Napisano

> Zapewniam Cię, trzy lata temu żaden inny kompakt w cenie 70 kzł nie miał poniżej 10s/100. Takie są

> fakty.

Octavia, Golf, Leon...

I inne też by się znalazły.

Napisano

> Trzeba było sie potargować w innych markach, to bys miał duzo taniej

Cennikowo 70 kzł grinser006.gif Kupiłem duzo taniej ok.gif

Napisano

> Octavia, Golf, Leon ?

Były dużo droższe, na dodatek Octavia nie miała poduzek kolanowych no.gif

Napisano

> nie przesadzaj. nie wiem jak rozumiesz "osiągi".

> ale jak ja kupowałem kompakta w 2009. to za 70 tys, dostałem 180 KM megane (nawet 130 konne TCe

> przyspiesza lepiej niż lancer, bo ma 9,6), dostałbym też za tyle kasy civica. cruze tez sie

> lepiej zbiera w tej cenie.

> lancer odpadł (cena dobra), ale sedan nieprakatyczny a liftback to obelga dla marki (za ten

> wystający tłumik na dole którego dacia by się wstydziła).

Kosztowały ponad 70 kzł w moim przypadku no.gif

Napisano

Cruze diesel 163KM go miażdży osiągami i potrafi kosztować mniej.

zlosnik.gif

Napisano

> No patrząc na TSI to owszem

Nie wiem jak z TSI i się nie dowiem, przy tym przebiegu moje będzie najprawdopodobniej już w drugich rękach. Ale swego czasu zrobiłem flotowym 1.4tdi 150klocków bez problemu, bardziej ambitni pracownicy ogarniali trzy stówy i jakby nic się nie wydarzyło. Co więcej, dodam, że jak jeszcze trochę pokręcisz to dobijesz bezawaryjnie do 120kkm, które również bezawaryjnie osiągnęło moje Cinquecento 700cc ok.gif Daj znać kiedy to nastąpi, wyślę bukiet czerwonych róż ok.gif001.gif

Napisano

> Za 70 kzł?

Nie ma szans - z kurtynami, ESP i tak dalej... Lancer to wszystko miał za 70 kzł katalogowo (przy wyprzedaży rocznika 6 kzł mniej).

Napisano

> W segmencie C, choć i tu mam pewne wątpliwości...

Cruze umie więcej. A nawet Lacetti tyle umiał. I oba kosztują mniej.

Napisano

> Nie wiem jak z TSI i się nie dowiem, przy tym przebiegu moje będzie najprawdopodobniej już w

> drugich rękach. Ale swego czasu zrobiłem flotowym 1.4tdi 150klocków bez problemu, bardziej

> ambitni pracownicy ogarniali trzy stówy i jakby nic się nie wydarzyło. Co więcej, dodam, że

> jak jeszcze trochę pokręcisz to dobijesz bezawaryjnie do 120kkm, które również bezawaryjnie

> osiągnęło moje Cinquecento 700cc Daj znać kiedy to nastąpi, wyślę bukiet czerwonych róż

Jeździłem 1.4 TDI, masakra hehe.gif Wiadomo, że 90 kkm to żaden przebieg, ale nawet fanatyk VW Pepcio wymieniał już rozrząd przy tym przebiegu no.gif

Napisano

> Zapewniam Cię, trzy lata temu żaden inny kompakt w cenie 70 kzł nie miał poniżej 10s/100. Takie są

> fakty.

Zapewniam Cię, że kupiłem dwa kompakty w 2007 i 2009 roku. Oba poniżej 70k. I oba jeżdżą poniżej 10s do 100km/h.

zlosnik.gif

Napisano

> Cruze umie więcej. A nawet Lacetti tyle umiał. I oba kosztują mniej.

Cruze akurat ma ten sam silnik. A wyposażony jest w tej cenie gorzej, Lacetii to w ogóle żenada...

Napisano

> Kosztowały ponad 70 kzł w moim przypadku

cruze? za 70 tysi masz przeciez topową wersję.

także jeśli Chevrolet (z dużym prawdopodobienstwem Renault też) wyszedł Cie drożej niż Mitsu, to znaczy, że bardzo chciałeś aby tak było smile.gif

czyli podsumowując: kierując się osiągami, kupiłeś auto, które cechuje się tyłowaniem jeśli chodzi o "wykorzystania" 140 KM pod maską smile.gif przewrotnie dość... ale o gustach się nie dyskutuje smile.gif

Napisano

> Cruze umie więcej. A nawet Lacetti tyle umiał. I oba kosztują mniej.

Daj spokój. Władek jest poważny gość. W dodatku zapewnił ok.gif

Napisano

> Zapewniam Cię, że kupiłem dwa kompakty w 2007 i 2009 roku. Oba poniżej 70k. I oba jeżdżą poniżej

> 10s do 100km/h.

Benzyna? cfaniaczek.gif

Napisano

> Daj spokój. Władek jest poważny gość. W dodatku zapewnił

No tak właśnie jest spineyes.gif

Napisano

> Wiadomo, że 90 kkm to żaden przebieg

Jak to żaden przebieg? Jeszcze przed chwilą cieszyłeś się, że ukręciłeś taki, bezawaryjnie. I w dodatku, to jest FAKT IThankYou.gif

Napisano

> No tak właśnie jest

Max-Władek-Kolonko mówi jak jest ok.gif

Dobra, EOT bo zaczynamy spamować.

Napisano

> Jak to żaden przebieg. Jeszcze przed chwilą cieszyłeś się, że ukręciłeś taki, bezawaryjnie. I w

> dodatku, to jest FAKT

No jest to fakt. W przypadku posiadanej przeze mnie wcześniej Fabii tak nie było smirk.gif

Napisano

> Cruze akurat ma ten sam silnik.

Cruze diesel. Ma inny silnik, 163KM i 8,5s do setki.

> A wyposażony jest w tej cenie gorzej,

Nie sądzę.

> Lacetii to w ogóle żenada...

Ta żenada kosztuje sporo mniej i jeździ lepiej. Czy Ci się podoba czy nie - nie ma znaczenia, bo chciałeś tylko żeby Ci pokazać auta jeżdżące poniżej 10s i kosztujące poniżej 70k. Et voila! Masz.

A jak Ci się te nie podobają to jeszcze masz za to wypasione Bravo.

Napisano

> Benzyna?

Diesle. To chyba nawet lepiej, prawda?

Do tego tak wyposażone, że mogą śmiało z Mitsu powalczyć. zlosnik.gif

Napisano

> Diesle. To chyba nawet lepiej, prawda?

Dla mnie gorzej.

> Do tego tak wyposażone, że mogą śmiało z Mitsu powalczyć.

Poduszki kolanowe, kurtyny, automatyczna klima, ESP, wielowahaczowe zawieszenie, czujniki deszczu? Dawaj! cfaniaczek.gif

Napisano

> A jak Ci się te nie podobają to jeszcze masz za to wypasione Bravo.

Bravo z t-jetem swoją drogą robi 8.5 z tego co widzę.

Napisano

> Bravo z t-jetem swoją drogą robi 8.5 z tego co widzę.

ale nie ma 17tej poduszki chroniącej nerkę no.gif no i znaczek taki bez tres diamentos no.gif

Napisano

> Ta żenada kosztuje sporo mniej i jeździ lepiej.

Co to znaczy lepiej? Przyspiesza na prostej lepiej do setki?

Napisano

3 lata temu w tej cenie nie było, może bym się nawet zastanowił ok.gif Ale jak poczytałem, że po 90 kkm nasz kącikowy kolega z Zabierzowa musiał wymienić skrzynię po gwarancji za 9 kzł, to już niekoniecznie hehe.gif

Napisano

> ale nie ma 17tej poduszki chroniącej nerkę no i znaczek taki bez tres diamentos

ale Bravo ma poduszkę kolanową 270751858-jezyk.gif

Napisano

> ale nie ma 17tej poduszki chroniącej nerkę no i znaczek taki bez tres diamentos

I nie nadaje się do podróży do Patagonii drogą wyłącznie lądową!

Napisano

Bravo jest ładne.

Napisano

> 3 lata temu w tej cenie nie było

Było, jeden nasz admin kupił... grubo taniej o ile dobrze pamiętam.

Napisano

> ale nie ma 17tej poduszki chroniącej nerkę

No i co zrobisz bez nerki w razie W? hehe.gif