Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

2015 Subaru Outback

Featured Replies

Napisano

Raczej ewolucja niz rewolucjazlosnik.gif... Not bad, not too bad...

Silnik - 2.5l -4 cylinder boxer - 130kW/236Nm i 3.6l - 6 cylinder - 191kW/335Nm, czyli przeniesione.

Spalanie usprawnione pomiedzy 10 a 15%[...] i wsadzone CVT zamiast automatic ...

nx2n.jpg

s93x.jpg

05x8.jpg

Napisano

> Raczej ewolucja niz rewolucja... Not bad, not too bad...

> Silnik - 2.5l -4 cylinder boxer - 130kW/236Nm i 3.6l - 6 cylinder - 191kW/335Nm, czyli

> przeniesione.

> Spalanie usprawnione pomiedzy 10 a 15%[...] i wsadzone CVT zamiast automatic ...

Całkiem ładnie. Pokaż wnętrze, bo chciałbym wkleić deskę z Seata.

hehe.gif

Napisano

> Spalanie usprawnione pomiedzy 10 a 15%[...] i wsadzone CVT zamiast automatic ...

Ta optymalizacja spalania zawsze mnie śmieszy. Wszyscy producenci przy okazji nowego modelu i przy okazji liftu wciskają kit ,że spalanie mnieijsze o 5-15%, gdyby to była prawda to auta byłyby juz perpetum mobile grinser006.gif

Napisano

> Ta optymalizacja spalania zawsze mnie śmieszy. Wszyscy producenci przy okazji nowego modelu i przy

> okazji liftu wciskają kit ,że spalanie mnieijsze o 5-15%, gdyby to była prawda to auta byłyby

> juz perpetum mobile

Papier czyli prospekty wszystko przyjmie a co do auta to wygląd szału nie robi . smirk.gif

Ot jeszcze jeden SUV bez jakiegokolwiek wyrazu ok.gif

Napisano

> Całkiem ładnie. Pokaż wnętrze, bo chciałbym wkleić deskę z Seata.

2015-subaru-outback-interior.jpg

2015-Subaru-Outback-interior.jpg

Napisano

Tym razem CI nie wyjdzie, a za kolejna deche z seata powinienes admin.gif wyrwac zlosnik.gif

Napisano

> 3.6l - 6 cylinder - 191kW/335Nm, i wsadzone CVT zamiast automatic ...

nareszcie claps.gif

Napisano

> nareszcie

CVT jest OK? hmm.gif

Napisano

> Tym razem CI nie wyjdzie, a za kolejna deche z seata powinienes wyrwac

Nie wyjdzie bo potrafili sami zaprojektować deskę i się tego trzymają. A jak znów ktoś skopiuje deskę z Seata to nie omieszkam jej wkleić.

270751858-jezyk.gifwink.gif

Napisano

co to za jakieś masakryczne relingi?

CVT juz umie cofac pod krawężnik?

Napisano

w koncu zewnetrznie w miare wrocilo do normalnosci ok.gif

jak wyglada tyl?

niestety srodek to kontynuacja "koreansiego ulozenia elementow" deski rozdzielczej oslabiony.gif

ile to to ma kosztowac?

Napisano

> juz tak, po zmianie softu

Czy nowy Forek ma już CVT drugiej gen. ?

Napisano

> co to za jakieś masakryczne relingi?

Te relingi to jest mistrzostwo świata. Na szczęście od tego roku w EU też je oferują (wersja X czy jakoś tak).

> CVT juz umie cofac pod krawężnik?

Tylko CVT z 2.5l benzyną miała ten problem. U nas takiej nie kupisz bo nie ma sensu - wychodzi drożej niż diesel.

Napisano

Fajny a napewno lepszy bo ten obecny jest koszmarnie brzydki

Napisano

> Fajny a napewno lepszy bo ten obecny jest koszmarnie brzydki

A czy jest jakieś ładne Subaru zlosnik.gif

Napisano

> A czy jest jakieś ładne Subaru

Rzecz gustu, mi się większość podoba, właściwie to prawie wszystkie...może nawet wszystkie oprócz tego obecnego outbacka zlosnik.gif

Napisano

> Silnik - 2.5l -4 cylinder boxer - 130kW/236Nm i 3.6l - 6 cylinder - 191kW/335Nm, czyli

> przeniesione.

zmiany zdecydowanie na plus

Napisano

plis noł , bo będę spawał panic.gif

Napisano
  • Autor

> nareszcie

Nie, dalej IMVHO CVT to buzz sawpanic.gif[...], nic tego nie zmieni001.gif[...], dlatego nie kupilem Murano, dlatego nie kupilem Foester, dlatego nie kupilem Maxima001.gif[...], nie lubie wiecznej pily w auciepad.gif[...]

Napisano
  • Autor

Masz, nie wkeiszzlosnik.gif[...]

gl5d.jpg

uofi.jpg

qqx9.jpg

su7m.jpg

fkv5.jpg

i7yq.jpg

8x2p.jpg

1ee5.jpg

8m92.jpg

Napisano
  • Autor

> Ta optymalizacja spalania zawsze mnie śmieszy[...]auta byłyby

> juz perpetum mobile

To jest prawdazlosnik.gif, alehmm.gif, W 2005 Hilux mialem 4.0l V6 . - 175kW, teraz mam ten sam 4.0l V6 w MY13hmm.gif.

Zmiany - wsadzili VVTi idea.gif

Ilosc kW zwiekszyla sie z 175kW do 201kW na benzynie 91.

Oficjalne srednie spalanie spadlo z 10.3 do 8.3lidea.gif[...]

Inny model auta, inna masa ... ale spalanie napewno jest mniejsze, wiec cos w tym jest, idea.gif

1650g-toyota-hilux-vvt-i-v6-engine-940x529.jpg

Napisano
  • Autor

Te same co w obecnym modelu (OzDM)

2181_S12745_3.jpg

Do EU/USDm nie doszly AFAIK.

A nie umialniewiem.gif?

Napisano

> nie ta, to obecna[...]

> Nowa MY15 to ta...[...]

To zaleciało jednak seatem ! facepalm%5B1%5D.gifhehe.gif

Napisano
  • Autor

> w koncu zewnetrznie w miare wrocilo do normalnosci

> jak wyglada tyl?

gl5d.jpg

> niestety srodek to kontynuacja "koreansiego ulozenia elementow" deski rozdzielczej

Srodek jest lepszy IMVHOskromny.gif[...]

> ile to to ma kosztowac?

Taniej niz obecna generacja - przynajmniej u mnie. $38,990 jest sugerowana cena detaliczna. za 2.5l - (110,231.33 PLN). Pewnie -10% ceana u dealera na stockniewiem.gif[...] Juz dawno nie kupowalem Subaru - nie wiem001.gif[...]

Napisano

> Nie, dalej IMVHO CVT to buzz saw[...], nic tego nie zmieni[...], dlatego nie kupilem Murano,

> dlatego nie kupilem Foester, dlatego nie kupilem Maxima[...], nie lubie wiecznej pily w

> aucie[...]

ale jedziles nowym forkiem 2.0XT?

Tam nie ma "pily" jak but.gifdrive.gif lub wybierzez tryb Sharp w SI-DRIVE

Napisano
  • Autor

> ale jedziles nowym forkiem 2.0XT?

Jezdzilem001.gif[...]

> Tam nie ma "pily" jak lub wybierzez tryb Sharp w SI-DRIVE

Jestzlosnik.gif = slabo slyszyszzlosnik.gif - naciskasz i wyjepanic.gif[...] Dlatego stwierdzilem ze lepiej zeby moja $$$ poszla na cos lepszego001.gif[...]

Jak stylistyke uwazam w pewnym senise naprawiana, to droga CVT IMVHO jest glupia. Stracili klienta, wiem, ze $50k im nie robi roznicy, ale wielu ludzi do Subaru juz podchodzi jak ja001.gif[...]

Napisano

> Jezdzilem[...]

> Jest = slabo slyszysz - naciskasz i wyje[...] [...]

jak tu CVT wyje to ja jestem....

1:20 zabawa lopatkami

2:00 przyspieszenie

Napisano
  • Autor

> To zaleciało jednak seatem !

Znaczy wiecejzlosnik.gif

Raczej Nissan z tym multiple przyciskami po prawej stronie001.gif[...]

Tylko chca byc lepsizlosnik.gif - jest wiecej!spineyes.gif

2014_nissan_altima_ti_s_review_04-0223-m:610x450.jpg

rmyi.jpg

Napisano

> przeniesione.

W koncu jakos to wyglada. Nawet bardzo ladnie. Nie roumiem tego CVT. Jezdzilem przez miesiac Nissanem Sintra. Gorszej skrzyni nie widzialem.

Napisano
  • Autor

> jak tu CVT wyje to ja jestem....

> 1:20 zabawa lopatkami

> 2:00 przyspieszenie

>

Kierujesz sie emocjamizlosnik.gif i przeczysz prawom fizyki jak CVT jest zbudowanyzlosnik.gif - ja po prostu nie wywale $50k na cos co nie zapewnia mi jakiegos komfortu. Nie mam parcia na znaczek, zadenzlosnik.gif[...]

CVT w porownaniu z 8s czy nawet 6s automatic nie oferuje ZADNEGO komfortuno.gif[...], ba DSG jest 1,000 x komfortowy niz CVT - halas... nie lubie aut gdzie skrzynia jest glosniejsza nic silnikhehe.gif[...]

Jak narazie CVT sie zdyskwalifikowalo u wielu potencjanych kupcow Subaruhmm.gif,

Po prostu mamy inne odczuciaidea.gif[...]

Napisano
  • Autor

[...] Nie roumiem tego CVT. Jezdzilem przez miesiac

> Nissanem Sintra. Gorszej skrzyni nie widzialem.

Koszty - tani sposob aby CAFE spelnic. 001.gif[...]

Mialem nieszczescie miec 4 Nissan w Hertz jeden po drugim

-LA -11 dni w Altimapanic.gif

-Melbourne - 3 dni w Maxima

- Hobart total 8 dni w Maxima x 2zlosnik.gif

Bol glowy zmusil mnie do zalogowania sie o 1 am i wpisania do profilu, ze jeszcze raz zobacze jakiegos Nissan to ... czacha.gif KILL emchaja.gif[..]

Auta swietne, do toczenia, zaraz jak nacisniesz w podoge - to wlacza sie pila001.gif... Ditto problem Subaru... 001.gif

Patrzylem na Forester ... Ucieklem od dealer-a panic.gif - sny o Maxima i Altima mnie przerazilypanic.gif[...]

buzz_saw_cam01.jpg50793541-36c8-4ac4-acb4-29c70dee1c2bLarger.jpg

-

Napisano

> CVT w porownaniu z 8s czy nawet 6s automatic nie oferuje ZADNEGO komfortu[...], ba DSG jest 1,000 x

> komfortowy niz CVT - halas... nie lubie aut gdzie skrzynia jest glosniejsza nic silnik[...]

ale to jest nissan a tu masz subaru:

nikt nie widzi różnicy panic.gif?

Napisano

> Masz, nie wkeisz[...]

Korci mnie, żeby wkleić deskę z Golfa. 270751858-jezyk.gifhehe.gif

Napisano

A ile to realnie pali. Bo Hilux to niezla cegla i jakos w te 8 nie wierze...

Krawiec

Napisano

> jakiegos Nissan to ... KILL em[..]

Ja juz tez wiecej Nissana nie wezme.

> Auta swietne, do toczenia, zaraz jak nacisniesz w podoge - to wlacza sie pila... Ditto problem

To auto ma dwa tryby. Albo but albo toczenie.

> Subaru...

> Patrzylem na Forester ... Ucieklem od dealer-a - sny o Maxima i Altima mnie przerazily[...]

> -

Dla mnie ta skrzynia to porazka.

Napisano

te wieksze relingi maja zintegrowane belki poprzeczne, o tyle to fajne, ze wystarczy rozlozyc i masz juz gotowa baze na dachu

a co z nim nie tak ?

W pl kilka osob robilo testy i normalnie wjezdzal. Po sieci jedynie krazy jeden filmik AFAIR z US , ze nie da rady wjechac pod kraweznik, ale tak na prawde nei wiadomo dlaczego i czy wszystko bylo z autem ok.

Napisano

> Ta optymalizacja spalania zawsze mnie śmieszy. Wszyscy producenci przy okazji nowego modelu i przy

> okazji liftu wciskają kit ,że spalanie mnieijsze o 5-15%, gdyby to była prawda to auta byłyby

> juz perpetum mobile

tez w to nie wierze, chociaz osoby ktore przesiadly sie z 3.0 H6 na 3.6 H6 twierdza, za rzeczywiscie nowsze jednostki pala mniej .. ja tam ich nie rozumiem, dla mnie i starsza H6 jest dostatecznie oszczedna grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> ale to jest nissan a tu masz subaru:

> nikt nie widzi różnicy ?

Niewielkahmm.gif - czesciowo jest lepiej - owszem nie bylo glosno jak w Nissan, ale po prostu z Subaru ucieklemzlosnik.gif.

De facto chociaz niewieadomo co bys robil, to nie asz rady oszukac jak CVT jest zbudowana. Jesli cos sie kreci non-stop to nie da sie zeby halasu nie bylo001.gif - nie zaleznie od znacka i zamilowania do markihmm.gif[...]

Suabru samo mowilo, ze lepiej $$$ opracowac CVT zeby spelnic CAFE, a technicznie lepsza toleracnja Nmok.gif.

Na plus trzeba im przyznac ze generalnie CVT sa trwale i to bardzo. U mnie Nissan Maxima z lat ok 2005-6 - lud mowi, ze CVT nic .. aleold.gif

-pewien batch skrzyni ma owarie po ok 150k km - i jak naprawa jest prosta - warta ok $15 czesc to ... nigdzie sie nie da jej kupic bo Nissan nie przewiduje takiej procedury (CVT -zarowno w Roo jak i Nissan sa nierozbieralnezlosnik.gif) = cala skrzynia,

- Pathfinder ma problemy z CVT zarowno w CAN, US jak i umnie - drugi update SW a pady podobne jak z DSG VeeDudpanic.gifnono.gif[...] znaczy jedzisz i juz nagle nie jedzieszzlosnik.gif[...]

2014_nissan_pathfinder_st_l_2wd_review_01-0126-m:610x450.jpg

2014_nissan_pathfinder_st_l_2wd_review_05-0126-m:610x450.jpg

2014_nissan_pathfinder_st_l_2wd_review_07-0126-m:610x450.jpg

2014_nissan_pathfinder_st_l_2wd_review_22-0126-m:610x450.jpg

Wiec CVT nie jest idealnym rozwiazaniem, bo jakby bylo to by bylo stosowane przez wszystkich, a nie przez nielicznych producentow001.gif[...].

Kogo masz:

-Nissan - uprozlosnik.gif,

-Subaru - ditto

- Suzuki np Kizashi

- Toyota Corolla, Prius ...

Nie znaczy, ze jest zlehmm.gif .. ale jak widzisz nie dla kazdegoidea.gif[...] ty je lubisz, ja nie nawidzezlosnik.gif[....]

Napisano
  • Autor

> A ile to realnie pali. Bo Hilux to niezla cegla i jakos w te 8 nie wierze...

> Krawiec

Hilux palil mi zawsze ok 9-11l, podchodzilo pod 12l w typowym miejskim ruchu (Sydney, Melbourne, Brisbane).

2014_toyota_fj_cruiser_retro_blue_new_wheels_03-1008-m:610x450.jpg

Z FJ - ksztal cegly - prawie szyba pod katem 85 stopni001.gif[...] - ok 10l.

Toyota-FJ-Cruiser-Price-Side-roof-rack.jpg

Po dolozeniu roof racks - zrobilo sie ok 11-11.5l i tak mnie wiecej zostalo.

Srednio na 118l baku robie ok 1,000km, zazwyczaj tankuje ok 870-900km... i wychodzi w okolicach 100l idea.gif

Znow w typowo miejskim ruchu - ok 12l - 12.5l.

Najwiecej 17l jakikiedykolwiek mialem to z prawie 3 tonne przyczepa z tylu i roofrack wypakowane.

ArmyCaseGross.jpg

HiLux 4.0l dzis MY13 - lud z forum twierdzi, ze figury 8-9l/100km sa rzeczywiste - i to jest raczej prawda. Poprzednio Kluger z 3.5l V6 - ok 9l srednia, teraz Mrs Ozi z tego samego silnika w Camry - jazda tylko po miescie - 9.3l - 10.3l z jej stylem drive.gif (duzo hamowania)

16osg-aurion-features-engine-2012-940x529.jpg

Napisano
  • Autor

> Korci mnie, żeby wkleić deskę z Golfa.

A co sie dziwiczlosnik.gif - wiekszosc plistikow jest klepana przez te same fabryki.... 001.gif to i ksztalt podobnyzlosnik.gif[...]

Napisano
  • Autor

> Ja juz tez wiecej Nissana nie wezme.

U mnie problemzlosnik.gif - Juke mi sie odobahehe.gif[...]

2014_nissan_juke_launch_review_13-1024-m:610x450.jpg

Pathfinder jest swietnywaytogo.gif pod kazdym wzgledem, oprocz CVTpad.gif[...]

2014_nissan_pathfinder_st_l_2wd_review_03-0126-m:610x450.jpg

Altima, ma swietny silnikzlosnik.gif - slaba skrzynie..., dobry komfort i wnetrze...ok.gif

2014_nissan_altima_ti_s_review_01-0223-m:610x450.jpg

Stylistyka Murano jest ladnazlosnik.gif

2015_nissan_murano_overseas_02-0415-m:610x450.jpg

Na Pulsar jestem za starypanic.gif[...]wink.gif

2013_nissan_pulsar_hatch_01-0611-m:610x450.jpg

... No, przynajmniej auta typu Almera aka Versa na innych rynkach mnie nie interesujahehe.gif, brzydie i z CVThahaha.gif[...] - i maja na sile doklejony bagaznik[izak][...]

2015_nissan_almera_versa_01-0416-m:610x450.jpg

2015_nissan_almera_versa_05-0416-m:610x450.jpg

Wiec niewiem.gif[...]hehe.gif[...], ech gdyby to CVT w spokoju zostawili.

Naprawde korci mnie kupic Nissan Patrolwaytogo.gif, lub Navara ze wzgledu na silnik001.gif[...],a le oba sa automaticzlosnik.gif[...]

2013_nissan_patrol_ti_road_test_review_01-0416-m:610x450.jpg

> To auto ma dwa tryby. Albo but albo toczenie.

hehe.gif - waytogo.gif niestety, albo 'pila' - albo brakhahaha.gif[...]

> Dla mnie ta skrzynia to porazka.

Dla mnie tez, i jak wyglada dla wielu... Ale niektorzy lubiafly.gif[...]

Napisano

> Niewielka - czesciowo jest lepiej - owszem nie bylo glosno jak w Nissan, ale po prostu z Subaru

> ucieklem.

> De facto chociaz niewieadomo co bys robil, to nie asz rady oszukac jak CVT jest zbudowana. Jesli

> cos sie kreci non-stop to nie da sie zeby halasu nie bylo - nie zaleznie od znacka i

> zamilowania do marki[...]

Tu masz krecenie Cvt non-Stop. Pytanie gdzie ta pila?

http://m.youtube.com/?gl=PL&hl=pl#/watch?v=7gGZNLDyuFE