Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mini test: ikona motoryzacji, pasek w tedeiku

Featured Replies

Napisano

Miałem okazję pojeździć ikoną, symbolem polskiej motoryzacji, obiektem westchnień każdego zmotoryzowanego Polaka: passatem w tedeiku.

hehe.gif

O ile wcześniej jeździłem modelami B5 i B7 to tym razem miałem po raz pierwszy okazję ujeżdżać model B6 - chyba najbardziej pożądany samochód na rynku aut używanych. No więc popatrzmy czy król jest nagi:

Auto to B6 2.0TDI 140KM wersja highline, kombi. No i co my tu mamy.

Nadwozie:

Jak wygląda Passat każdy wie (w końcu śni o nim po nocach). IMO auto jest całkiem zgrabne, trochę drażni mnie ten chromowany grill i brak symetrii tylnych świateł. Poza tym bez zarzutu.

Wewnątrz ładnie, ergonomicznie i wygodnie. Chociaż auto nie rozpieszcza ilością miejsca. Kubełkowe fotele są dość wygodne ale ja jestem przyzwyczajony do wielkich kanap Epiki i trochę mi było ciasnawo. Nie wiem jak w długiej trasie, ale wydaje się że będzie mimo wszystko ok.

Podoba mi się kierownica, nie podoba mi się obsługa radia przy jej pomocy. Brakuje dedykowanych guziczków do zmiany stacji, trzeba przełączać komputer w tryb radia żeby zmienić stację. Podłokietnik sprawia wrażenie twardego i tandetnego. Całkiem fajne zegary, ten niebieski nawet mocno nie męczy, drażni za to paląca się ciągle kontrolka przy włączonym tempomacie. Sam tempomat trochę dziwny w obsłudze ale po przyzwyczajeniu daje radę. Upierdliwe uchwyty na kubki. Niby fajnie trzymają ale niełatwo bez patrzenia w nie kubkiem trafić. No i absurdalne, wspólne dla wszystkich VAGów włączanie świateł przeciwmgłowych.

Jazda:

Zacznijmy od silnika. 2.0TDI CR pracuje nienajgorzej. Mruczy dość głośno ale dźwięk nie jest nieprzyjemny. Rozwijanie mocy nie zachwyca. Na jedynce nie ciągnie tak jak bym się spodziewał, dalej jest lepiej ale wrażenie laga jest aż do 2000-2200rpm. Zabawa kończy się przy 3500rpm więc tak naprawdę auto fajnie jedzie w zakresie tysiąca obrotów. Słabo. TDI 170KM jeździ o niebo lepiej.

Dalej zawieszenie. W miarę ciche, w miarę komfortowe ale w porównaniu z moją kanapą jest głośniej i trzęsie. Za to lepiej skręca, zapewne między innymi za sprawą większych felg i niskoprofilowych opon. Oczywiście jak w każdym kombiku z bagażnika dochodzą hałasy toczenia i telepanie rolety na dziurach.

Spalanie:

Na trasie którą znam i jeżdżę też moim autem, przy zachowaniu takiego samego stylu jazdy pali jakieś 0,5l/100km mniej od Epiki. Dementuję zatem jakoby tedeiki paliły 3l/100km i w korzystnych warunkach produkowały paliwo.

hehe.gif

Na autostradzie zapewne będzie lepiej bo moje auto ma tylko 5 biegów a Passat 6.

ok.gif

Co mi się najbardziej podobało:

Bardzo dobre (wręcz świetne) doświetlanie zakrętów.

Co mi się nie podobało:

Silny zapach dieslowskich spalin na zewnątrz. Śmierdzi jak na statku.

Podsumowując: Kawał całkiem niezłego samochodu ale majtki mi nie spadły. Za ceny które te auta osiągają na rynku używanych oczekiwałbym czegoś więcej. Bo ceny nowych czasem nawet wypadają lepiej od konkurencji.

A teraz możecie mi napisać że się nie znam i jestem uprzedzony oraz że Chevrolet to złom.

hehe.gif

Napisano

> Podsumowując: Kawał całkiem niezłego samochodu ale majtki mi nie spadły.

I to jest kwintesencja i całokształt B6, ot dobry samochód. Taki mieli zamysł, dobry samochód dla ludu-kontynuacja b3-b6, jak widać znowu się wstrzelili.

Napisano

> I to jest kwintesencja i całokształt B6, ot dobry samochód. Taki mieli zamysł, dobry samochód dla

> ludu-kontynuacja b3-b6, jak widać znowu się wstrzelili.

Podobnie jak Vectra/Insignia, Mondeo i inna Mazda .. grinser006.gif - kazde z nich to od dobre auto i prawdopodobnie mozna tak powiedziec o wiekszosci aut tego segmentu. Gorzej jak sie wchodzi w detale, porownuje.

Osobicie tez uwazam, ze Passat to dobre, ale przecietne auto, tyle ze dla mnie najwieksza jego wada jest wersja On, czyli lubiane tdi, ale zawsze jak jezdzilem to takowa wersja (140 lub 170KM)

Napisano

Wszystko zależy od punktu odniesienia, jak jeździłem Golfem który miał koło 100 KM było OK, gdy jeździłem nieco mocniejszą Toyotą też było OK, gdy sprzedałem oba i jeździłem Clio full golas które ledwo samo jeździ........też było OK, a gdy jeżdżę paskiem jest po prostu super. Może gdybym jeździł wcześniej furami tego samego segmentu miałbym porównanie i widział wady ale tak powoli, drogą ewolucji doszedłem do D i micha mi się cieszy i wad nie widzę. smile.gif

Napisano

> Miałem okazję pojeździć obiektem westchnień każdego zmotoryzowanego Polaka

nie każdego. dla mnie to auto jak każde, które widze na codzień

ja wzdycham tylko na widok Ferrari slinka.gif

Napisano

widzę, że jeździłeś rzadko spotykanym passkiem z 2008 roku - skoro piszesz o niebieskich zegarach i silniki z CR.

BTW ogólnie sie zgodzę o dziwo z twoim opisem, ale to co piszesz o silniku jest co najmniej dziwne - no chyba ze nie jechales passkiem z CR.

Do niedawna 2.0TDI CR był jednym z najkulturalniejszych 4 cylindrowych diesli jakie znałem - moze od 3 lat dopiero inni robią podobnie dobre.

no i ten koniec zabawy przy 3.5krpm... hm... IMO wcale tego nie ma w tym silniku - ładnie ciągnie w górę, prawie jak benzyna. No i użyteczny zakres obrotów jest bardzo duży jak na diesla.

Napisano

ja z kolei miałe mjednoczesnie do czynienia z B5fl i B6.

B5fl to naprawdę kawał fajnego auta - w swoich rocznikach w swojej klasie IMO najlepsze co można było mieć. fajne zawieszenie, silnik wzdłuż, super wnętrze, bardzo dobre materiały, bardzo dobre skóry, wykończenie, bajery etc. Do dzisiaj bardzo lubię tym autem jeździć.

Osobiście posiadałem B6 i tu niestety jest IMO dużo gorzej - nie jest to w prostej linii kontynuacja B5fl. Uboższy- ot kolejne auto klasy D - owszem równające sięz konkurencją, ale od niej nie odstające. Aczkolwiek pod jednym względem deklasuje rywali w swojej klasie cenowej - ergonomii i użytych materiałów - i niech mi nikt nie gada o twardych plastikach i śmiesznym welurze - bo to widać od razu - ale te plastiki i ten welur po 200kkm i 5 latach wyglądają jak nowe. U konkurencji to już różnie bywa...

Napisano

zdjęcia! Gdzie są zdjęcia? frown.gif

Oczywiście, że każdy wie jak wygląda passat, bo jak napisałeś, śni o nim po nocach, ale zdjęć tej ikony nigdy za dużo zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> widzę, że jeździłeś rzadko spotykanym passkiem z 2008 roku - skoro piszesz o niebieskich zegarach i

> silniki z CR.

A może być tak że to był 2.0 z pompowtryskiwaczami? Ja założyłem ten CR bo myślałem że tylko 1,9 miały pompowtryski. Być może się pomyliłem.

niewiem.gif

> BTW ogólnie sie zgodzę o dziwo z twoim opisem, ale to co piszesz o silniku jest co najmniej dziwne

> - no chyba ze nie jechales passkiem z CR.

> Do niedawna 2.0TDI CR był jednym z najkulturalniejszych 4 cylindrowych diesli jakie znałem - moze

> od 3 lat dopiero inni robią podobnie dobre.

> no i ten koniec zabawy przy 3.5krpm... hm... IMO wcale tego nie ma w tym silniku - ładnie ciągnie w

> górę, prawie jak benzyna. No i użyteczny zakres obrotów jest bardzo duży jak na diesla.

No to mogło być tak:

- albo to był silnik PD

- albo przebieg i wiek robią swoje (ponad 200kkm wg licznika)

- albo coś było popsute (mało prawdopodobne bo reagował prawidłowo)

Może też to moja subiektywna opinia, bo jeździłem dieslami które ciągną jak szalone (jak choćby ten 170KM) i mogłem się nastawić na coś więcej. Jeśli wsiadłby ktoś z benzynowego auta byłby zachwycony. Być może zbyt wiele oczekiwałem i jestem nieobiektywny.

Napisano
  • Autor

> ja z kolei miałe mjednoczesnie do czynienia z B5fl i B6.

> B5fl to naprawdę kawał fajnego auta - w swoich rocznikach w swojej klasie IMO najlepsze co można

> było mieć. fajne zawieszenie, silnik wzdłuż, super wnętrze, bardzo dobre materiały, bardzo

> dobre skóry, wykończenie, bajery etc. Do dzisiaj bardzo lubię tym autem jeździć.

> Osobiście posiadałem B6 i tu niestety jest IMO dużo gorzej - nie jest to w prostej linii

> kontynuacja B5fl. Uboższy- ot kolejne auto klasy D - owszem równające sięz konkurencją, ale

> od niej nie odstające. Aczkolwiek pod jednym względem deklasuje rywali w swojej klasie cenowej

> - ergonomii i użytych materiałów - i niech mi nikt nie gada o twardych plastikach i śmiesznym

> welurze - bo to widać od razu - ale te plastiki i ten welur po 200kkm i 5 latach wyglądają jak

> nowe. U konkurencji to już różnie bywa...

No właśnie. Do plastiku nie mam zastrzeżeń ale skóra na podłokietniku bardzo twarda (cały ten podłokietnik bardzo twardy). No i boczki siedzeń w tych kubełkach trochę wytarte. Albo auto miało zmyślony przebieg albo tu się nie popisali z jakością materiałów.

hmm.gif

Napisano

po jakie bazie na drzewie robic mini test czegos co zaraz na szrocie bedzie pelno hehe.gif

Napisano

> po jakie bazie na drzewie robic mini test czegos co zaraz na szrocie bedzie pelno

Poprzesiadali się z SC/CC, większość ma pierwsze prawdziwe kombi w życiu zlosnik.gif, z dużym bagażnikiem old.gif. Daj im się nacieszyć chwilą hehe.gif. Duży, czarny samochód, chromy na grillu, relingi na dachu, fabryczne niebieskie zegary serduszka.gif. Jedyne w co trzeba zainwestować, to widełki z ogonkiem na znaczku i dzienne z w zderzak z Allegro! 300 złotych! Snują się dostojnie po mieście nie wadząc nikomu grinser006.gif. Wyluzuj biglaugh.gif.

Napisano
  • Autor

> po jakie bazie na drzewie robic mini test czegos co zaraz na szrocie bedzie pelno

Jak się czymś przejadę to piszę - może komuś się przyda.

A co do szrotu - po naszym pięknym kraju te samochody będą jeszcze jeździć baaaaardzo długo.

zlosnik.gif

Napisano

A gdzie foty ?? grinser006.gif Co ja na tapetę ustawię 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Aczkolwiek pod jednym względem deklasuje rywali w swojej klasie cenowej

> - ergonomii i użytych materiałów - i niech mi nikt nie gada o twardych plastikach i śmiesznym

> welurze - bo to widać od razu - ale te plastiki i ten welur po 200kkm i 5 latach wyglądają jak

> nowe. U konkurencji to już różnie bywa...

serwisuje 406 która do niedawna jeździła na taxi i przebieg to kilkukrotność podadanego wyżej...

po wypraniu auto w środku wygląda jak nowe - zero przetarć na welurach czy dywanach, brak odbarwień czy innych usterek....

kilka XMów z solidnymi przebiegami też przeszło mi przez ręce - tu też w środku śladów zużycia brak...

pozdr

Napisano

> I to jest kwintesencja i całokształt B6, ot dobry samochód. Taki mieli zamysł, dobry samochód dla

> ludu-kontynuacja b3-b6, jak widać znowu się wstrzelili.

Das......Auto smile.gif poprawnie wykonany, nietani wozidup.

Napisano

> A może być tak że to był 2.0 z pompowtryskiwaczami? Ja założyłem ten CR bo myślałem że tylko 1,9

no to widzisz- pewnie jechałeś starym 2.0 na pompkach i tyle. 2.0 TDI CR to kompletnie inny silnik - zgadza sie tylko pojemnosc i nazwa wink.gif

Napisano

> Das......Auto poprawnie wykonany, nietani wozidup.

czemu nietani? nie powielaj legend z lat 90tych. nowy passek często jest jedną z tańszych propozycji w swojej klasie, a jak weźmiesz pod uwagę stounek cena/wypas to juz sie robi bardzo dobrze.

Napisano
  • Autor

> no to widzisz- pewnie jechałeś starym 2.0 na pompkach i tyle. 2.0 TDI CR to kompletnie inny silnik

> - zgadza sie tylko pojemnosc i nazwa

To by nawet pasowało, bo wydawało mi się, że silnik 2.0 TDI w B7 był dużo cichszy. Ale założyłem że B7 jest lepiej wyciszony - a on po prostu miał CR.

ok.gif

Napisano

> To by nawet pasowało, bo wydawało mi się, że silnik 2.0 TDI w B7 był dużo cichszy. Ale założyłem że

> B7 jest lepiej wyciszony - a on po prostu miał CR.

Niezly test - dobrze ze wiadomo jaka marka bo silnik to wiadomo tylko ze diesel hehe.gif a co do smrodu spalin - mial katalizator ? Moja octa tez smierdzi ale dlatego ze kat wyciety

Napisano

jasne jasne, na razie to nawet Passaty B4 mają się dobrze i nie lądują na szrotach, a calkiem niezle się sprzedają ok.gif Audi B4 tak samo ok.gif

Napisano
  • Autor

> Niezly test - dobrze ze wiadomo jaka marka bo silnik to wiadomo tylko ze diesel

A Ty po czym poznajesz ktora z miliona odmian tego samego silnika pod maską siedzi?

> a co do smrodu

> spalin - mial katalizator ? Moja octa tez smierdzi ale dlatego ze kat wyciety

IMO problemem jest brak DPFa.

Napisano

Czy był to egzemplarz passata o którym myślę ?? wink.gif

Napisano
  • Autor

> Czy był to egzemplarz passata o którym myślę ??

Na szczęście nie. Tamten dalej czeka na swojego jelenia. Ten jest dużo lepszy.

ok.gifwink.gif

Napisano

> To by nawet pasowało, bo wydawało mi się, że silnik 2.0 TDI w B7 był dużo cichszy. Ale założyłem że

> B7 jest lepiej wyciszony - a on po prostu miał CR.

b7 moim zdaniem jest gorzej wyciszony od B6 - szczególnie z tyłu

Napisano
  • Autor

> b7 moim zdaniem jest gorzej wyciszony od B6 - szczególnie z tyłu

Czyli to kwestia silnika. Ale B7 którym jeździłem to był sedan, więc siłą rzeczy jest w takim ciszej, stąd może moje obserwacje nie pokrywają się z Twoimi.

ok.gif

Napisano

[...]> A teraz możecie mi napisać że się nie znam i jestem uprzedzony oraz że Chevrolet to złom.

Fan Boy VeeDud polityki nie jestemzlosnik.gif, ale old.gif patrzac ile Cruze widze na zlomach ... to sporo001.gif[...]

Niedaleko jednego miejsca gdzie czesto drive.gif jest wlasnie wyciagalnia czesci - ilosc Cruze z padnietymi sinikami wyslanych przez ubezpieczenia na zlom przerazapanic.gif[...]

aaaa Golf tez duzohehe.gif[...]

zcfp.jpg

oqks.jpg

Napisano
  • Autor

> [...]

> Fan Boy VeeDud polityki nie jestem, ale patrzac ile Cruze widze na zlomach ... to sporo[...]

> Niedaleko jednego miejsca gdzie czesto jest wlasnie wyciagalnia czesci - ilosc Cruze z padnietymi

> sinikami wyslanych przez ubezpieczenia na zlom przeraza[...]

> aaaa Golf tez duzo[...]

Eeeee tam, nie liczy się. U Ciebie złomują auta, które u nas uważa się za bezwypadkowe.

033102bebe_1_prv.gifhahaha.gif

Napisano

> b7 moim zdaniem jest gorzej wyciszony od B6 - szczególnie z tyłu

Też mi się tak wydaje. W obu firmach, z którymi współpracuję, mają passaty b7 i doszedłem do wniosku, że w końcu Japańczycy wyprzedzili VW.

Napisano

> Eeeee tam, nie liczy się. U Ciebie złomują auta, które u nas uważa się za bezwypadkowe.

Chyba musimy business zalozyc zlosnik.gif[...] Bedziemy sprzedawac auta od Wujek Ozihehe.gif[...]

Lubie tam chodzic jak mam czas, patrze co zostaje, jak sa zbudowane idea.gifhmm.gif

Wiekszosc to 1.4l T hmm.gif, 1.8l w ogole nie wizdzialem, aaaa ilosc DSGhehe.gif - dodatkowy plac na nie robiahehe.gif

Napisano
  • Autor

> Chyba musimy business zalozyc [...] Bedziemy sprzedawac auta od Wujek Ozi[...]

> Lubie tam chodzic jak mam czas, patrze co zostaje, jak sa zbudowane

> Wiekszosc to 1.4l T , 1.8l w ogole nie wizdzialem, aaaa ilosc DSG - dodatkowy plac na nie robia

A wiesz że to niegłupie? Można by u nas na części sprzedawać, choć różne Mirki pewnie zrobią przekładki i opchną w całości.

hehe.gif

Ciekawe jak z kosztami frachtu, bo to może być największy problem.

hmm.gif

Napisano

> A wiesz że to niegłupie? Można by u nas na części sprzedawać, choć różne Mirki pewnie zrobią

> przekładki i opchną w całości.

> Ciekawe jak z kosztami frachtu, bo to może być największy problem.

Nie opłaca się-z Kanady i USA się nie opłaca to z OZI'landu tym bardziej

Napisano

> Nie opłaca się-z Kanady i USA się nie opłaca to z OZI'landu tym bardziej

Jedyne co mogłoby się opłącać, to kupowanie papierów do tych aut

Napisano
  • Autor

> Nie opłaca się-z Kanady i USA się nie opłaca to z OZI'landu tym bardziej

No ale ludzie ciągną jednak auta z Kanady i USA.

hmm.gif

Napisano

> No ale ludzie ciągną jednak auta z Kanady i USA.

Kompletne ulepy przed lepieniem już tylko wycinki z tychże... Plus egzotyka.

Napisano
  • Autor

> Kompletne ulepy przed lepieniem już tylko wycinki z tychże... Plus egzotyka.

Zauważ, że my tu chcemy ze szrotu ściągać. ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> No ale ludzie ciągną jednak auta z Kanady i USA.

Ale tylko szroty, do tego nie ma problemu przekłądki. Z USA jest o wiele bliżej niż Antypodów. Jakbyś upchał cały kontener wyselekcjonowanych części (skrzynie biegów, tyrbiny, może całę silniki itd.) to może by się udało zarobić.

Teraz jeszcze znajdz kogoz na miejscu, komu będzie się chciało w to bawić.

Napisano
  • Autor

> Ale tylko szroty, do tego nie ma problemu przekłądki. Z USA jest o wiele bliżej niż Antypodów.

> Jakbyś upchał cały kontener wyselekcjonowanych części (skrzynie biegów, tyrbiny, może całę

> silniki itd.) to może by się udało zarobić.

> Teraz jeszcze znajdz kogoz na miejscu, komu będzie się chciało w to bawić.

Transport europalety 1m3 to koszt rzędu 1000zł. Jakby przysłać europaletę turbin i skrzyń DSG to można interes zrobić.

Nie wiem tylko czy OZI będzie miał ochotę tam siedzieć na tym szrocie i turbiny ze skrzyniami wykręcać.

wink.gifhehe.gif

Napisano

> Transport europalety 1m3 to koszt rzędu 1000zł. Jakby przysłać europaletę turbin i skrzyń DSG to

> można interes zrobić.

> Nie wiem tylko czy OZI będzie miał ochotę tam siedzieć na tym szrocie i turbiny ze skrzyniami

> wykręcać.

Jestem bardzo zaskoczony niską ceną przesyłki. Kontener mebli z PL do Kanady, konkretnie do Kalgary z cłęm kosztował $12tyś.

Jakby tam było więcej klekotów, to byłoby skoro drogich drobiazgów, chociażby wtryskiwacze, a tak tam praktycznie same noPb, więc będzie troszkę trudniej

Napisano

Mialem skode' mam lacetti i uwazam ze wlacznik swiatel w skodzie jest lepszym rozwiazaniem niz w chewym...

Epikom tez jezdzilem sluzbowo, dziwi mnie stwierdzenie ze brakuje Ci miejsca w pasacie, bo moje subiektywne odczucia sa zuplnie odwrotne...

Napisano

> Mialem skode' mam lacetti i uwazam ze wlacznik swiatel w skodzie jest lepszym rozwiazaniem niz w

> chewym...

> Epikom tez jezdzilem sluzbowo, dziwi mnie stwierdzenie ze brakuje Ci miejsca w pasacie, bo moje

> subiektywne odczucia sa zuplnie odwrotne...

kazda pliszka ...

Napisano

> A Ty po czym poznajesz ktora z miliona odmian tego samego silnika pod maską siedzi?

> IMO problemem jest brak DPFa.

a moglbys zmienic tresc pierwszego posta bo wprowadzasz ludzi w blad no.gif

Napisano

na zlom przeraza[...]

> aaaa Golf tez duzo[...]

wg mnie dosc odwazne postawieniena...okraglych felgach.

Hmmm...ciekaw ile sily trzeba aby to bujnac

Napisano
  • Autor

> Mialem skode' mam lacetti i uwazam ze wlacznik swiatel w skodzie jest lepszym rozwiazaniem niz w

> chewym...

To włącz w niej tylko tylne przeciwmgłowe. cfaniaczek.gif

> Epikom tez jezdzilem sluzbowo, dziwi mnie stwierdzenie ze brakuje Ci miejsca w pasacie, bo moje

> subiektywne odczucia sa zuplnie odwrotne...

Postaw jedno obok drugiego a zobaczysz różnicę.

Napisano
  • Autor

> a moglbys zmienic tresc pierwszego posta bo wprowadzasz ludzi w blad

Nie umiem. Nie ma guzika "edytuj". niewiem.gif

Napisano

> na zlom przeraza[...]

> wg mnie dosc odwazne postawieniena...okraglych felgach.

> Hmmm...ciekaw ile sily trzeba aby to bujnac

Nie da sie tego zrzucic001.gif[...] Lata temu widzialem 4 luda - probbowalizlosnik.gif*

Potrzebujesz forklift zeby to ruszyc...

l.jpg

* okayhehe.gif sam bylem tym jednym z 4zlosnik.gif, mialem 17 latwink.gif[...]

Napisano

> To włącz w niej tylko tylne przeciwmgłowe.

wielokrotnie to robiłem, zero problemow...

druga sprawa, procedura polegała na jednorazowym właczeniu/wylaczeniu i koniec - nie widze sensu gdybania...

a sam włacznik uwazam ze uzytkowo lepszy byl ten z Vag niz ten z Chewy

> Postaw jedno obok drugiego a zobaczysz różnicę.

jezdzilem jednym i drugim, pasatem czesciej, epicom zrobilem ok 500km i jakos nie widze czym w tym aucie mozna sie zachwycac, zwykle auto, wielkosc wewnatrz jak passat (moim zdaniem nawet mniejsza niz pasnik)...

jedyne co moze przemawiac za epica (min podobnie jak za lacetti) to niska cena zakupu...

wiecej zalet nie widze

Napisano

> Transport europalety 1m3 to koszt rzędu 1000zł. Jakby przysłać europaletę turbin i skrzyń DSG to

Ale one tam lądują głównie ze względu na DSG. to raczej interesu byś nie ubił zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> wielokrotnie to robiłem, zero problemow...

> druga sprawa, procedura polegała na jednorazowym właczeniu/wylaczeniu i koniec - nie widze sensu

> gdybania...

> a sam włacznik uwazam ze uzytkowo lepszy byl ten z Vag niz ten z Chewy

Ja wolę włączniki świateł w manetkach, bo nie trzeba sięgać daleko od kierownicy i odrywać wzroku od drogi.

> jezdzilem jednym i drugim, pasatem czesciej, epicom zrobilem ok 500km i jakos nie widze czym w tym

> aucie mozna sie zachwycac, zwykle auto, wielkosc wewnatrz jak passat (moim zdaniem nawet

> mniejsza niz pasnik)...

Tyle miejsca co w Passacie jest IMO w Lacetti. Ale jeśli Ty uważasz inaczej to Cię przecież nie przekonam.

zlosnik.gif

> jedyne co moze przemawiac za epica (min podobnie jak za lacetti) to niska cena zakupu...

> wiecej zalet nie widze

No to jeszcze popatrz na silnik. zlosnik.gif