Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Merc dla zdjęciowych wróżek

Featured Replies

Napisano

> Ciekawe, czy podpisałby papier, że gdyby okazało się, że ubezpieczenie nie działa, to on pokrywa

> wszystkie szkody powstałe przy ewentualnym wypadku/kolizji.

> dranio

Jakby zapłacił, to może wtedy by się przekonal (i innych tez) ze jednak to nielegalne.

Mi nic do tego, ja tak nie jezdze, choć nie ukrywam ze pare razy nawet w tym roku się zdarzylo mi jechać na takich tablicach lub bez tablic lub bez OC, jednak jak najkrótszymi drogami i ze zwiększoną uwagą, bo wiem co grozi. Chociaz z tym brakiem OC jest pewien myk ze da się załatwić, ale nie będę tu pisał publicznie, a tez nie mam 100% pewności ze ten myk zawsze zadziała wink.gif

Napisano

> Zadzwoniłem sobie do gościa z ogłoszenia, wg niego papiery są ok,

Ja dzwoniłem kiedyś do gościa, nie jednego i nie dwóch i nie o takie rzeczy pytałem, a na miejscu się okazywało że są spawy w podłodze, glony w reflektorach albo lakier odchodzi płatami, albo rdza błotniki zeżarła, a o to wszystko pytałem przed przyjazdem. O co byś nie zapytał to ci powie że cacy, jego zadaniem jest nagonić jak najwięcej "klientów" do siebie, któryś napaleniec po 200km wycieczce, zmeczony oglądaniem ulepów, kupi.

> Tablice stwierdził że orginał niemieckie tylko odklejony przegląd z

> nich jest

http://www.niemieckie-tablice-rejestracyjne.pl/ tia. Niech się AkuQ wypowie.

> przebieg jak

> najbardziej orginalny - dosłownie powiedział "dziadek 86lat tym > > > jeździł"...no myślałem że pęknę ze śmiechu....

A mimo to pojedziecie to oglądać. Działa? Sam widzisz, że działa.

> Jak zakomunikowałem mu że ok przyjeżdżamy po auto i bierzemy do > ASO Mercedesa na inspekcję i jeśli

> wyjdzie że przebieg jest cofnięty to zgłaszamy na Komendzie

> oszustwo - facet się uniósł więc

> na bank licznik przekręcony.....

Mnie taki jeden jak zapytałem o oryginalne holenderskie numery rejestracyjne z dokumentów, zaczął wyzywać i wysyłać pogróżki SMSami, sprawa się na Policji skończyła.

Napisano

> Do mnie jak ktoś dzwoni i takie dyrdymały opowiada to mówię mu że auto jest nie dla niego i żeby

> dał sobie i mi spokój bo od razu wiadomo, że i tak nie kupi.

Bo jesteś oszustem, inaczej nie było by powodu się bać. I ok, to auto jest nie dla niego, po co z oszustem interesy robić?

Napisano

> śmiewa auta od handlarzy, a jakos większość Polaków takimi jeździ

> i nie narzekają.

Nie, wcale grinser006.gif Przejrzyj wątki techniczne na forach grinser006.gif

Napisano

> 100% handlarzy bardzo dobrze wie że nie wolno.

> Pytanie pomocnicze: dlaczego handlarze sami nie jeżdżą?

> Dodatkowy sposób ogolenia frajerów z pomocą dowolnych bajek.

> Handlarze często albo sami albo we współpracy ze swoimi kolesiami-oszustami prowadzącymi agencie

> ubezpieczeniowe sprzedadzą każdy kit, aby wyłudzić pieniądze.

Dokładnie tak jest, nie dość że klienta dyma na felerne auto, nieważne tablice to jeszcze to jest biznes-cud dla ubezpieczycieli którzy na takie transakcje pozwalają bo i tak w razie czego nic nie wypłacą.

Napisano

> Masz w podpisie "sklep motoryzacyjny". Pamiętaj, że nie podcina się gałęzi, na której siedzisz.

> Ludzie kupują auta w kiepskim stanie, więc czasem po ten silikon żeby tulejki wahaczy

> podratować do Ciebie wpadną

A Jay to co robi, jak nie klei łamiącą się gałąź na której siedzi? Już dawno powinien mieć bana za kryptoreklamę i oszukiwanie ludzi na poczet swoich zarobków, za przekonywanie że to normalność jest dziwna. O tu jawnie namawia do oszustw a ja się zastanawiam czemu to jest tolerowane.

Napisano

> Bo jesteś oszustem, inaczej nie było by powodu się bać. I ok, to auto jest nie dla niego, po co z

> oszustem interesy robić?

Nie sądź kolego tak łatwo kto jest oszustem, a kto nie jest. Po prostu przeważnie jest tak, że każdy w ogłoszeniu widzi już co mniej więcej jest grane, a jeżeli dzwoni i opowiada jakieś swoje żale to z góry wiadomo, że chce się dowartościować czy co tam sobie zrobić, ale auta nie kupi bo już jest negatywnie nastawiony. I to już jest obojętne czy chodzi o tablice wyklejanki, zdjęcia koło parku zamiast przy operze albo o brzydkie kołpaki. Jest taki typ ludzi i nic z nimi nie zrobisz. Albo auto kosztuje 12 tysięcy, powiedzmy w normie allegro, a on będzie przez telefon pytał czy za 7 tysięcy oddasz a jak mówisz że nie to się zaczyna że i tak licznik przekręcony i pewnie bite i jesteś cham i oszust. Wtedy dalej będziesz z nim rozmawiał? Nie, bo po co. W to miejsce przyjedzie ktoś normalny, obejrzy, zapłaci, podziękuje i pojedzie zadowolony.

Napisano

> Co to za mercedes bez skory w środku???

Marek, to, ze Ty bez skor nie dajesz rady, to inna bajka. Wiekszosc Niemcow nie trawi skor, tylko Rosja i Polska sie nimi onanizuje.

wink.gif

Napisano

> U mnie 90% jeździ na takich blachach prywatnymi autami Sami nie wiedzą - często im to mowie to są

> wielce zdziwieni

Jay, z wlasnego doswiadczenia powiem Ci, ze jak sie czyms zajmuje to w krotkim czasie jestem profesjonalista, wiesz, tylko ja Niemiec jestem, a Polacy to nie wiem, niemot yjakies tyle lat w branzy a podstawy ( roznic numerow rejestracyjnych ) sie nie zna ?

To sie wprost zapytam, komz te bajki ? biglaugh.gifrotfl.gifzlosnik2.gif

wink.gif

Napisano

> Zadzwoniłem sobie do gościa z ogłoszenia, wg niego papiery są ok, do tego książka serwisowa.

Auto pochodzi z Włoch.

A skoro ma niemieckie papiery, to scenariusz jest w 90% taki:

Dziadki z Niemiec nigdy nie kupują niemieckich aut, a szczególnie Mercedesów we Włoszech.

Po Niemczech jeździł tylko na lawecie, wozili go turcy lub syryjczycy lub podobni.

Nie dostaniesz papierów włoskich, tylko świeżo zrobione niemieckie. Sprzedający zrobi wszystko i wymyśli każdą bajkę, abyś uwierzył że auto jest z Niemiec.

Transfer typu Włochy => Niemcy => Polska oznacza bardzo często wadę prawną auta we Włoszech a tym samym twoje problemy, prędzej lub później.

Książka jest prosto z allegro lub z giełdy. Przyślij skan, zweryfikuję w 5 minut.

> Tablice stwierdził że orginał niemieckie tylko odklejony przegląd z nich jest,

Takiej bajki jeszcze nie słyszałem, aby ktoś specjalnie odklejał naklejkę HU, (zapytaj w jakim celu) posłuchamy co wymyśli.

> przebieg jak

> najbardziej orginalny - dosłownie powiedział "dziadek 86lat tym jeździł"

Zapytaj skąd wie że jeździł dziadek. W obecnych dokumentach nie ma daty urodzenia użytkownika.

Fazit:

od tego auta z daleka.

Napisano

Mój mercedes ma 300 tyś km i mniej startą kierownice zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Finalizując temat...

Wczoraj przejechaliśmy się w trasę do Łodzi...(ech Łódź k@#!a)....ogłoszenie ukazało się w środę, od razu kontakt telefoniczny, kilka pytań do i :

- sprzedawca osoba prywatna

- auto sprowadzone 4 lata temu jako import prywatny

- Merc C klasa, rocznik 1996, silnik 1,8, wersja Elegance....przebieg 290kkm

- cena nie do zbicia 6900....

- OC do sierpnia 2015, przegląd październik 2015

- zdjęcia na mailu

- info od sprzedającego że błotniki przednie wymieniane z powodu korozji, że maska przednia do malowania bo są odpryski od kamieni (kolor grafit metalik), że brak z przodu gwiazdy, że rysa na drzwiach, że ułamana antena....ok...do zniesienia...widać że uczciwy - uprzedzamy że przywiozę miernik aby pomierzyć, żadnych przeciwskazań...

krótka dyskusja ze znajomym czy warto czy nie warto i zapadła decyzja że jedziemy, pomimo ceny trochę wygórowanej, ale stan ze zdjęć jest obiecujący....zatem jedziemy....

Po przybyciu na miejsce i szybkiej lustracji okazuje się że auto nie jest złe...miernik potwierdza to co sprzedający mówił, błotniki malowane, drzwi przednie cieniowane, reszta - panie orginał....

otwieramy maskę a tam nic nie myte...

jedziemy na diagnostykę - wszystko ok, nowe amorki z tyłu, przypocony simmering wału, hamulce i cała reszta ok....nawet korozji nie uświadczysz.....

wnętrze....spokojnie licznik można by skręcić o 100kkm, skóra nie popękana, wszystko sprawne, pneumatyka działa, elektryka działa, nic nie pourywane, poprzecierane, klima działa, opony założone w ub roku...

Dokumenty, komplet niemieckich papierów, umowa na sprzedającego, dwa kluczyki.....

myślę sobie - jakiś cholera przekręt....gość dokłada fv za amorki, tarcze hamulcowe i klocki...tyle w tym roku zrobił....a jako że nie pracujew PL to koszty w IRL go zjadają i musi sprzedać ale z ceny nie spuści....

skoro wszystko gra kasa do łapki, papiery i wio na Południe....po drodze tankowanie do pełna....

Trasa 240km, spalanie po dotankowaniu na miejscu docelowym - 8l/100...przy prędkości 140-150km/h.....

Minusy....silnik....auto ciężkie i muł totalny...jadąc za moim golfem który mocą nie grzeszy miał problem nadgonić....ale udało się.....

Teraz czas pokaże czy było warto....

Napisano

>przy prędkości

> 140-150km/h.....

Chyba nie masz dla kogo żyć zlosnik.gif

Dopiero co kupione pełnoletnie auto i jedziesz 150km/h

Napisano
  • Autor

> Chyba nie masz dla kogo żyć

> Dopiero co kupione pełnoletnie auto i jedziesz 150km/h

spokojnie, mój gofer tyle szedł, merc za mną siłował się aby mnie dogonić smile.gif

a mój gofer nie jest jeszcze pełnoletni grinser006.gif

ale co lepsze - gofer zaskoczył mnie bardziej jak ten mercedes....na całej trasie Bielsko - Łódź - Bielsko spalił mi całe 6,4l/100.....

Napisano

> Chyba nie masz dla kogo żyć

> Dopiero co kupione pełnoletnie auto i jedziesz 150km/h

A Ty myślisz ze jak się swiezo kupione/sprowadzone auta wozi ? zlosnik.gif

Napisano

Będzie dobrze ok.gif Jak pierwsze wrazenie dobre, to gorzej nie będzie wink.gif

Napisano
  • Autor

> Będzie dobrze Jak pierwsze wrazenie dobre, to gorzej nie będzie

najgorsze jest to że sam nabrałem smaka na takiego mesia grinser006.gif

gdyby to jeszcze jakoś się odpychało....

jednak muszę potwierdzić że jakość wykonania elementów wnętrza mercedesa jest na b.wysokim poziomie biorąc pod uwagę wiek auta i przebieg.....

Napisano

> najgorsze jest to że sam nabrałem smaka na takiego mesia

Kolega sprzedaje swojego grinser006.gif Tylko ten jest bardziej vintage hehe.gif

Napisano

> Kolega sprzedaje swojego Tylko ten jest bardziej vintage

Patrza po "historii" napraw to praktycznie co 1000km trzeba cos dlubac grinser006.gif

Gdybym mial odwiedzac mechanika 1-2 razy w miesiacu, to bym to juz dawno oblal benzyna i podpalil hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Kolega sprzedaje swojego Tylko ten jest bardziej vintage

facepalm%5B1%5D.gif

dużo za dużo chce za niego - ale to on sprzedaje i jego własna wola ile śpiewa za niego....

u mnie raczej W124 odpada....

a powoli dochodzę do wniosku że i z Octavią trzeba będzie się żegnać.....6 lat na jedno auto i jedna awaria wynik niezły i trudny będzie do powtórzenia bo kolejnych 6 lat bez awarii nie wytrzyma wink.gif

nudne to auto jak flaki....i do końca roku jeszcze jakoś objeżdżę ale od stycznia trzeba się zastanawiać czy trzymać nadal czy coś nowego....

Napisano

> najgorsze jest to że sam nabrałem smaka na takiego mesia

> gdyby to jeszcze jakoś się odpychało....

Taki już robi to całkiem dobrze:

W202/C280

Nie mówiąc już o takim:

W202/C36