Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

do oceny/wybicia z głowy PUG 407 SW

Featured Replies

Napisano

Hej

Pacjent :

http://olx.pl/oferta/peugeot-407-zadbany-warszawa-2005-CID5-ID8zFTt.html#ef4ab8c3d7

Oglądałem ogólnie ok, tylko nie była robiona dwumasa nigdy więc pewnie na mnie to ewentualnie by spadło. Jest sens się pchać wten rocznik z tym przebiegiem? (100% prawdziwy).

Będę wdzięczny za pomoc/wybicie z głowy.

Sprzęgło jakoś ciężko chodzi w porównaniu z moją fabianką..nie wiem czy tak ma być. Wyświetlacz komputera do wymiany (podobno ok 200zł).

Pozdrawiam

Słoń

Napisano

> Hej

> Pacjent :

> http://olx.pl/oferta/peugeot-407-zadbany-warszawa-2005-CID5-ID8zFTt.html#ef4ab8c3d7

> Oglądałem ogólnie ok, tylko nie była robiona dwumasa nigdy więc pewnie na mnie to ewentualnie by

> spadło. Jest sens się pchać wten rocznik z tym przebiegiem? (100% prawdziwy).

> Będę wdzięczny za pomoc/wybicie z głowy.

> Pozdrawiam

> Słoń

Przebieg żaden zdziwiony, normalny, diesle z mniejszym maja po 100-200 tys więcej i są po rewitalizacji więc jeśli Ci się podoba to bierz. Cena normalna za ten rocznik, samochód wygodny, silniki bardzo dobre.

Napisano
  • Autor

> Przebieg żaden zdziwiony, normalny, diesle z mniejszym maja po 100-200 tys więcej i są po

> rewitalizacji więc jeśli Ci się podoba to bierz. Cena normalna za ten rocznik, samochód

> wygodny, silniki bardzo dobre.

Do wymiany wyświetlacz jest komputera, podobno 200 zł, ale nie wiem czy to prawda smile.gif Reszta ew wyjdzie na przeglądzie. Blacharsko ok.

Napisano

> Do wymiany wyświetlacz jest komputera, podobno 200 zł, ale nie wiem czy to prawda Reszta ew

> wyjdzie na przeglądzie. Blacharsko ok.

Witam

Miałem ten samochód tylko na bene , i zwróc uwagę na wyświetlacze , czyli ten środkowy i tam gdzie jest przebieg , szczególnie w ciepłe dni zanika zamazuje się itp. z korozją raczej nie bedziesz miał problemów chyba że był malowany , jeżeli to kombi to zwróć uwagę również na tylną klapę lub rdzewieć i lub się zacinać przy otwieraniu , także popróbuj otwieranie szyby i klapy smile.gif , więcej info jak chcesz na na priv pozniej bo teraz za bardzo nie mam czasu smile.gif

pozdrawiam , powodzenia

Napisano
  • Autor

> Witam

> Miałem ten samochód tylko na bene , i zwróc uwagę na wyświetlacze , czyli ten środkowy i tam gdzie

> jest przebieg , szczególnie w ciepłe dni zanika zamazuje się itp. z korozją raczej nie

> bedziesz miał problemów chyba że był malowany , jeżeli to kombi to zwróć uwagę również na

> tylną klapę lub rdzewieć i lub się zacinać przy otwieraniu , także popróbuj otwieranie szyby i

> klapy , więcej info jak chcesz na na priv pozniej bo teraz za bardzo nie mam czasu

> pozdrawiam , powodzenia

Hej dzięki za odpowiedź. Jak kosztowna będzie dwumasa ? Wyświetlacz, który opisujesz właśnie zauważyłem, że znika.. frown.gif

Pozdrawiam

Napisano

> Hej dzięki za odpowiedź. Jak kosztowna będzie dwumasa ? Wyświetlacz, który opisujesz właśnie

> zauważyłem, że znika..

> Pozdrawiam

Ja za komplet DKZ i sprzęgła płaciłem 1,5 roku temu 1,3 albo 1,4 kPLN. Do tego robocizna - to już różnie. Ja się zamknąłem w 2,3kPLN, ale w C8 to gorsza robota, więc tu może być nieco taniej.

Napisano
  • Autor

> Ja za komplet DKZ i sprzęgła płaciłem 1,5 roku temu 1,3 albo 1,4 kPLN. Do tego robocizna - to już

> różnie. Ja się zamknąłem w 2,3kPLN, ale w C8 to gorsza robota, więc tu może być nieco taniej.

To w sumie tyle co kalkulowałem. Drążek nie drga, nic nie wpada w wibracje, ale to sprzęgło wchodzi jakby ciężej. No chyba,że to tak ma być.

Pzdr

Napisano

> Hej

> Pacjent :

> http://olx.pl/oferta/peugeot-407-zadbany-warszawa-2005-CID5-ID8zFTt.html#ef4ab8c3d7

> Oglądałem ogólnie ok, tylko nie była robiona dwumasa nigdy więc pewnie na mnie to ewentualnie by

> Sprzęgło jakoś ciężko chodzi w porównaniu z moją fabianką..nie wiem czy tak ma być. Wyświetlacz

> komputera do wymiany (podobno ok 200zł).

> Pozdrawiam

> Słoń

Silnik porządny ,ekonomiczny i raczej niezawodny HDI ok.gif

Miałem jego wariacje w v50 i złego słowa nie powiem ok.gif

Napisano

pamiętaj, że bagażnik ma tylko 450l

Napisano
  • Autor

> pamiętaj, że bagażnik ma tylko 450l

Spoks mi starczy. Przyzwyaczaiłem się do fabii i koła zapasowego (gaz) :-)

Napisano

> Ja za komplet DKZ i sprzęgła płaciłem 1,5 roku temu 1,3 albo 1,4 kPLN. Do tego robocizna - to już

> różnie. Ja się zamknąłem w 2,3kPLN, ale w C8 to gorsza robota, więc tu może być nieco taniej.

Cos malutko... kumpel koncem grudnia 2014 w V50 robil:

dwumas: 1100

sprzeglo: 600

wysprzeglik: 700

Silnik w sumie ten sam, wiec koszty podobne.

Napisano

i tu sie mylisz wink.gif volvo ma inne sprzeglo kolo i wysprzeglik grinser006.gif

Pug 407 ma wysprzeglik na zewnatrz skrzyni, popychajacy lape sprzegla, w volvo wysprzeglik siedzi w srodku w skrzyni..

Napisano

> Cos malutko... kumpel koncem grudnia 2014 w V50 robil:

> dwumas: 1100

> sprzeglo: 600

> wysprzeglik: 700

> Silnik w sumie ten sam, wiec koszty podobne.

Hmm, może nie pamiętam dokładnie podziału ceny pomiędzy części i robociznę, ale całość zamknęła się w 2,3kPLN. Nic mi nie wiadomo o wysprzęgliku - był wymieniany "komplet sprzęgła z DKZ". Co jest w środku - nie wiem niewiem.gif.

Tydzień temu znowu wymieniałem sprzęgło (bez DKZ) i kosztowało mnie to 670 sprzęgło i 600 robocizna.

Napisano

> i tu sie mylisz volvo ma inne sprzeglo kolo i wysprzeglik

> Pug 407 ma wysprzeglik na zewnatrz skrzyni, popychajacy lape sprzegla, w volvo wysprzeglik siedzi w

> srodku w skrzyni..

To chyba, że tak. Właśnie na cenę wysprzęglika kolega najbardziej przeklinał...

Napisano

> Wiadomość skasowana przez arek_m

106k na 10 lat. Od dziadka, co do kościoła jeździł.

Napisano

> Przeciez i tak nie kupisz, bo pytasz juz od 3 lat

Ktoś szuka dłużej auta ode mnie icon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gifzlosnik.gif

Napisano

> Wiadomość skasowana przez arek_m

a widziałeś że to Gniezno??

odpuść... wink.gif

ajj zdążyłeś usunąć ok.gif

Napisano

bo oni szukaja dziewicy wsrod kurtyzan wink.gif niestety kupujac auto uzywane musza nauczyc sie isc na kompromisy shocked.gifzlosnik.gif

Napisano

> a widziałeś że to Gniezno??

> odpuść...

> ajj zdążyłeś usunąć

A w innych rejonach Polski są uczciwi hurtowi handlarze?

Napisano

> A w innych rejonach Polski są uczciwi hurtowi handlarze?

Tam stoja nie które auta od lipca .Na pewno jest cofniete .Wezme miernik chociaz to..

Napisano

> A w innych rejonach Polski są uczciwi hurtowi handlarze?

może i nie ale to co się w Gnieźnie dzieje to jest przesada.

Oglądałem tam kilka aut i mimo iż rocznikowo były świeże to stan ich był przerażający, np przegnita podłoga w świeżym 307, nie mówiąc o cofniętych licznikach.

Napisano

> Tam stoja nie które auta od lipca .Na pewno jest cofniete .Wezme miernik chociaz to..

Poczekaj z rok, handlarz zrobi obniżkę ok.gif

Napisano

> może i nie ale to co się w Gnieźnie dzieje to jest przesada.

> Oglądałem tam kilka aut i mimo iż rocznikowo były świeże to stan ich był przerażający, np przegnita

> podłoga w świeżym 307, nie mówiąc o cofniętych licznikach.

No cenę trzeba w jakiś sposób wyprodukować jak ma być niska icon_rolleyes.gif

Napisano

-silniki HDimają raczej dobrą opinię,

-zdjęcia niewyraźnie i nic z nich nie wynika,

- sprawdź to co w tym wątku jakiś tekst

-wyświetlacz w tych rocznikach się zamazuje jak jest gorąco i raczej 200zł tutaj nie pomoże (ta kwota to wymiana na komputer z podobnych roczników z tą samą wadą fabryczną)

Napisano

> ten ma mniej http://otomoto.pl/ford-focus-1-6-kat-sport-stan-bdb-C35772740.html .Niestety t

> wszędzie rządą handlarze.

Dzisiaj prowadzilem Focusa z przebiegiem 180 tys. km. Pytam właściciela czy to prawdziwy przebieg bo skrzynia jakaś taka nieprecyzyjna. A on mi na to że skręcony licznik z 300 tkm. icon_eek.gif nawet bym się nie zorientował wnętrze nie bylo wcale zmęczone

Napisano

> Dzisiaj prowadzilem Focusa z przebiegiem 180 tys. km. Pytam właściciela czy to prawdziwy przebieg

> bo skrzynia jakaś taka nieprecyzyjna. A on mi na to że skręcony licznik z 300 tkm. nawet bym

> się nie zorientował wnętrze nie bylo wcale zmęczone

zgadnij ile to auto ma przebiegu

DSC_0268.JPG

DSC_0269.JPG

DSC_0270.JPG

Napisano

> zgadnij ile to auto ma przebiegu

Góra 50 tysięcy. Ale użytkowane przez kobietę lub Roma.

Co wygrałem? zlosnik.gif

Napisano

Pewnie z 200 tkm na blacie ma wink.gif

Napisano

> Pewnie z 200 tkm na blacie ma

kolo 80 tys km, niestety skora w tym Fiacie tak schodzi wink.gif

Napisano

Mojej szefowej C5-tka po dwóch latach tak wyglądała. Auto w rękach eleganckiej Pani, przebieg około 30 kkm.

Napisano

> kolo 80 tys km, niestety skora w tym Fiacie tak schodzi

Nakladka gumowa na sprzęgle wytarta. W moim bylym Nissanie tak właśnie wygladala po 200 tys. km. W Mondeo przy 150 tkm wyglada jak nowa wink.gif

Napisano

> Hej

> Pacjent :

> Sprzęgło jakoś ciężko chodzi w porównaniu z moją fabianką..nie wiem czy tak ma być. Wyświetlacz

> komputera do wymiany (podobno ok 200zł).

> Pozdrawiam

> Słoń

Przecież to ma prawie 250kkm nalotu ...

Chcesz kupic samochod czy złom?

Dla mnie przebieg to podstawa. To auto będzie zużyte. To nie E32, że jest jak wino. Zejdz z rocznika i kup coś co jest samochodem.

Napisano

> Przecież to ma prawie 250kkm nalotu ...

> Chcesz kupic samochod czy złom?

> Dla mnie przebieg to podstawa. To auto będzie zużyte. To nie E32, że jest jak wino. Zejdz z

> rocznika i kup coś co jest samochodem.

Słoniu zostaje Ci tylko panda z LPG hahaha.gif

Uważasz, że taki sam peugeot mający 100 tys przebiegu, jeżdżony na odcinkach po 2km i gaszony za każdym razem, wsiadane i wysiadane będzie w lepszym stanie bo ma mniejszy przebieg?

Czy namawiasz go na "prawie taki sam" z magicznymi 160 tys, świeżo sprowadzony od zakonnicy z Betlejem?

Napisano

> kolo 80 tys km, niestety skora w tym Fiacie tak schodzi

bingo zlosnik.gif

Napisano

heh, ciekawe co napisales....

Ostatnio obcowalem z C5 z tym samym motorem, auto mialo przejechane okolo 350kkm, nie uwierzysz, ale jakby skrecic je na 160kkm to nikt by sie nie kapnal, wiec wole realne ~250kkm niz te wszystkie perelki z magicznymi 160-170kkm zrobione pod polaczka dla ktorego glownym kryterium wyboru jest symboliczny przebieg auta...

Napisano

kurde jak mojego po 120k km sprzedawałem to tak źle nie wyglądał hmm.gif

Napisano

> Nakladka gumowa na sprzęgle wytarta. W moim bylym Nissanie tak właśnie wygladala po 200 tys. km. W

> Mondeo przy 150 tkm wyglada jak nowa

kangoo 42kkm - wytarta do golego metalu

bmw przebieg blizej nie znany - jak nowa

Napisano

> pamiętaj, że bagażnik ma tylko 450l

Poważnie? Fabia w kombiaku ma większy bagażnik od tego? icon_eek.gif

Napisano

> Poważnie? Fabia w kombiaku ma większy bagażnik od tego?

i co z tego

forek ma 400L bagaznik a wchodzi wozek bez sklania

toledo mialo 550L i trzeba bylo zlozyc wozek i jeszcze kola zdac....

Napisano

Fiat, więc pewnie z 40kkm.

Napisano
  • Autor

Jak myślicie? Wiem, że to wróżenie z fusów..ale przy tym realnym przebiegu nie wpadnę w pułapkę finansową wymieniając kolejna osprzęt silnika i zawieszenie? Borykam się z tym problemem...zastanawiajac się jednak nad jakaś benzyną i założeniem we własnym zakresie nowego gazu frown.gif

Za pugiem przemawia dla mnie spore bezpieczenstwo (tam chyba są poduszki nawet na kolana i nogi). Cóż spalanie tego diesla w mieście pewnie skończy się na 7,5-8 litrów przy lekkiej nodze..ceny ropy podobne jak pb95...

Zagazowany nawet spory silnik palący 14 litrów gazu będzie tańszy frown.gif

Napisano

Jak masz do wyboru egzemplarz z benzyną to jest to bezpieczniejsza opcja (kosztowo osprzętu silnika) zawieszenie niezależnie od paliwa się psuje i kosztuje podobnie

sam szukałem benzyny pod gaz, a kupiłem diesla, wszystko zależy jak dużo zamierzasz jeździć

Napisano

masz dane co bylo wymieniane w ostatnim czasie? spalanie tego w miescie to pewnie bedzie 8-8,5L moja C5 tyle pali po wawie... Nie wiem co by Cie mogło w tym aucie zaskoczyc?

Napisano

> Jak myślicie? Wiem, że to wróżenie z fusów..ale przy tym realnym przebiegu nie wpadnę w pułapkę

> finansową wymieniając kolejna osprzęt silnika i zawieszenie?

To jest uzywka ze sporym przebiegiem, wiec wszystko moze sie popsuc.

Moze przejedzie kolejne 100kkm bezawaryjnie, a moze posypie sie DKZ, turbo, wtryski.

Niestety tego nikt Ci nie powie bez szklanej kuli.

Napisano

> Jak myślicie? Wiem, że to wróżenie z fusów..ale przy tym realnym przebiegu nie wpadnę w pułapkę

> finansową wymieniając kolejna osprzęt silnika i zawieszenie?

Jest to możliwe, jak masz na dokładkę w razie czego 3-5 tys zł to będziesz w miarę spał spokojnie.