Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra V z Gliwic w Warszawie

Featured Replies

Napisano

http://moto.onet.pl/aktualnosci/nowy-samochod-z-polski-przylapany-na-ulicy/39scnf

Dużej różnicy w wyglądzie nie ma w stosunku do poprzedniczki. IMO Astra lekko upodobniła się do aut skośnookich.

Podobno ma być lżejsza nawet aż o 200kg :ok:

Będzie miała też mniejsze silniki, jak 3-cylindrowy 1.0 turbo 105 KM. :hmm:

Oficjalna premiera we wrześniu.

Napisano

http://moto.onet.pl/aktualnosci/nowy-samochod-z-polski-przylapany-na-ulicy/39scnf

Dużej różnicy w wyglądzie nie ma w stosunku do poprzedniczki. IMO Astra lekko upodobniła się do aut skośnookich.

200kg to ogromna roznica. Ciekawe jaka cene dadza bo IMO obecna generacja jest po prostu droga.

Napisano

...  bo IMO obecna generacja jest po prostu droga.

Kto kupuje opla w cenach katalogowych ;)

Napisano

Wygląda jak ten Hyundai stojący przed nią.

Napisano

Kto kupuje opla w cenach katalogowych ;)

Nie wiem tu wszyscy kupuja -20% a jak chcialem Corse kupic to o zadnej znizce nie bylo mowy.

Napisano

Nie wiem tu wszyscy kupuja -20% ...

Nie mam na myśli kącikowych fantastów :hehe:

Do mojej fabryki przyszła oferta na stockowe ople z 11% rabatem przy prywatnym zakupie.

Napisano

Te 1.0 Turbo fajnie sobie radzą w Corsie - ale w Astrze jakoś nie sądzę :) Choć i tak lepsza dynamika niż 1.6 bez turbo.

Napisano

Nie mam na myśli kącikowych fantastów :hehe:

Do mojej fabryki przyszła oferta na stockowe ople z 11% rabatem przy prywatnym zakupie.

Ja tez mam rabaty ale nadal wychodzi bardzo drogo vs inne marki. Nie wiem nie znam sie ale w salonie Opla wiekowa Corsa z dobrym silnikiem nawet ze znizkami wychodzila prawie 50k. I o znizce nie chcieli slyszec. 

Napisano

Jakaś taka obła i mdła. Jak mydło...

Napisano

Znajomy kupił Corsę z LPG i klimą za 40 kzł.

6 poduszek silnik 1.4? Radio i klima?

Napisano

200kg to ogromna roznica. Ciekawe jaka cene dadza bo IMO obecna generacja jest po prostu droga.

ciekawe jak Insiginie odchudza pewnie z 300kg ;)

Opel każdy jest drogi .... w cenniku.

Napisano

Cena będzie taka sama jak obecnej lub odrobinę niższa  ;)

Ale będzie wiele nowych rzeczy jak diodowe swiatla, system star-on, fotele ortopedyczne z masazem i klimą i to wszystko za smieszne pieniądze  :oki:

No i silnik 1.6T z mocą ponad 200KM  :czujnik:

Napisano

W porównaniu do czego? Bo jak kupowałem w zeszłym roku to ostateczna cena znacznie odbiegała od tego co stało w cenniku, a brałem wóz do produkcji.

Napisano

Chcesz wypas, to płacisz.

Ale jest i tańsza opcja ;]

No dlatego konkurencja byla tansza :phi:

Napisano

W porównaniu do czego? Bo jak kupowałem w zeszłym roku to ostateczna cena znacznie odbiegała od tego co stało w cenniku, a brałem wóz do produkcji.

Do czego? Do Pulsara np. Czy Megane, C4 czy ostatnio Golfa w promocji.

Napisano

Do czego? Do Pulsara np. Czy Megane, C4 czy ostatnio Golfa w promocji.

Rozważałem przy zakupie megane i c4.

Megane to stary trup, tak stary jak już nieprodukowany fiat bravo. Kiepska gama silników, wyposażenia dodatkowego i już oklepana linia 5-dr. Jak ktoś szuka wersji bieda to można rozważyć.

Golf? wersja bieda 1,2 TSI BMT 85 KM (63 kW) 5 biegów OFERTA LIMITOWANA* 59 900

*Oferta limitowana, dotyczy samochodów zamówionych w okresie od 01.08.2015 do 31.08.2015 i obowiązuje do wyczerpania zapasów. Szczegóły sprawdź u dealerów. ;]

Astra wersja bieda 1.4 Twinport 100 KM M5 55900

Konkurencja nie miażdzy...

Napisano

dzisiaj jechałem na autostradzie za taka astra V z napisem TURBO..

tył nawet ok, a'la alfa romeo, przód ładny...

linia boczna... astra IV:), ogólnie nie podoba mi sie za bardzo.

Jechała produkcyjna wersja, na stalówkach i z kołpakiem, ciężko jej było wjechać ze stała predkoscia pod gore sw. anny... wyprzedzilem i pojechalem dalej

Napisano

dzisiaj jechałem na autostradzie za taka astra V z napisem TURBO..

tył nawet ok, a'la alfa romeo, przód ładny...

linia boczna... astra IV:), ogólnie nie podoba mi sie za bardzo.

Jechała produkcyjna wersja, na stalówkach i z kołpakiem, ciężko jej było wjechać ze stała predkoscia pod gore sw. anny... wyprzedzilem i pojechalem dalej

Z ta górą świętej anny to każdy opel ma problem. Pisałem to ja użytkownik Corsy D, który paro krotnie się męczył pod ta górkę.... Kolega w astrze III z silnikiem 1.6 też ma problem z utrzymaniem tam prędkości. 

Napisano

6 poduszek silnik 1.4? Radio i klima?

Sądzę, że 1.2, active można było wyrwać w tej cenie.

Napisano

Nie wiem tu wszyscy kupuja -20% a jak chcialem Corse kupic to o zadnej znizce nie bylo mowy.

Przesadzasz, nie wszyscy, kupiłem - prawie 30 % ;]

Napisano

Wizualnie bardziej FL, niż nowa generacja...

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Więcej info, gdzie Astra V zrzuciła kg.

http://www.samar.pl/__/3/3.a/84046/Jak-nowa-Astra-zrzuci%C5%82a-kilogramy.html?locale=pl_PL

Lżejsze: karoseria, zawieszenie, hamulce, układ wydechowy, fotele ..

Niby podzespoły mają być wykonane z bardziej wytrzymałych materiałów, ale czy będą miały podobną wytrzymałość na zużycie?

Napisano

wygląda gorzej niż poprzednia, trochę przypomina Aurisa. Ale aż tak źle nie jest :hehe:

Dobrze, że jest mniejsza i odchudzona w stosunku do poprzednika.

Ciekawe czy dalej będą do tego wkładać badziewne skrzynie M32, z których nawet Fiat zrezygnował 5 lat temu ;]

Napisano
  • Autor

W wersji podstawowej będzie to 1,4 100KM i tylko 5-biegowa skrzynia. Za to z klimą i bluetooth :ok:.

Cena od 60 kzł.

Do normalnej eksploatacji interesujące mogą być 1,4 T 145 KM (bezpośredni wtrysk) i 1,6 diesel.

http://www.samar.pl/__/3/3.a/84070/Opel-Astra-V-ju%C5%BC-dost%C4%99pny.html?locale=pl_PL

Napisano

W wersji podstawowej będzie to 1,4 100KM i tylko 5-biegowa skrzynia. Za to z klimą i bluetooth :ok:.

Cena od 60 kzł.

Do normalnej eksploatacji interesujące mogą być 1,4 T 145 KM (bezpośredni wtrysk) i 1,6 diesel.

http://www.samar.pl/__/3/3.a/84070/Opel-Astra-V-ju%C5%BC-dost%C4%99pny.html?locale=pl_PL

Jak znam życie to ten 1.4 145KM w jakiejś średniej wersji wyposażenia bedzie kosztował pod 80 tys. pln

Napisano

Jak znam życie to ten 1.4 145KM w jakiejś średniej wersji wyposażenia bedzie kosztował pod 80 tys. pln

To juz duzo za duzo. Wtedy zamiast zwyklego 1.4 Astry warto wziac focusa 1.0T. Swoja droga przyzwoicie wyposazony pulsar 1.2T na wyprzedazy byl za 61k. Dorzucic pare dupereli i jest 67k z metalikiem kola 17 bezkluczykowy dostep i mnostwo innych. Osobiscie nie moge znalezc nic lepszego w tej cenie.

Napisano

Tyle ,że podobnie jak Mazda 3 nie ma wersji kombi.

Ale pewnie cena by już ponad 70 była.

P.S Sam rozglądam się aby na wiosnę kupić następcę Avensisa w klasie "C" - kombi w benzynie.Wyłączając VAG nie ma sensownych silnikowo i mało awaryjnych marek.

Napisano

76500,- fajnie wyposażona 1.4 150km, jak wejdą jakieś rabaty to już będzie bardzo konkurencyjnie.

http://www.opel.pl/content/dam/Opel/Europe/poland/hq/pl/14_Local_Assets/pricelist/PR_15_MY_16/astra/cennik_nowa_astra5_hb_rp15_16_01.pdf

Napisano

76500,- fajnie wyposażona 1.4 150km, jak wejdą jakieś rabaty to już będzie bardzo konkurencyjnie.

http://www.opel.pl/content/dam/Opel/Europe/poland/hq/pl/14_Local_Assets/pricelist/PR_15_MY_16/astra/cennik_nowa_astra5_hb_rp15_16_01.pdf

Ten silnik 1.4 to jakas nowa konstrukcja, czy ten sam kibel co obecnie?

Napisano

Raczej nowa bo z bezpośrednim wtryskiem (nie gazowalny łatwo), ale pewności nie mam.

a że obecny 1.4 140km to kibel to pełni się zgadzam, jedzie jakby miał około 100km

Napisano

Tyle ,że podobnie jak Mazda 3 nie ma wersji kombi.

Ale pewnie cena by już ponad 70 była.

P.S Sam rozglądam się aby na wiosnę kupić następcę Avensisa w klasie "C" - kombi w benzynie.Wyłączając VAG nie ma sensownych silnikowo i mało awaryjnych marek.

sąsiad kupił kilka miesięcy temu Civica kombi 1.8. W sumie fajne auto, po tym FL nawet środek jakiś taki lepszy :ok:

Napisano

czyli z lakierem metalik będzie niecałe 79.

porównywalnie z focusem 1.5 150KM.

Napisano

Bez przedady. Silnik ktory rozpedza ciezkie auto ponize 10s do setki to nie jest kibel ;]

Jezdziles tym?

Jak na silnik z T, to wrazenia sa naprawde baaaardzo marne.

Napisano

Bez przedady. Silnik ktory rozpedza ciezkie auto ponize 10s do setki to nie jest kibel ;]

kibel, astra 1.4 140km, sedan 10,2 do setki, jak na 140km jedzie baaardzo marnie, mamy w pracy kilka takich i bez żadnej przesady jedzie to jak dla mnie tak jak golf 7 1.2tsi 105km.... zresztą nawet w papierach ma też 10,2 0-100km/h

Napisano

kibel, astra 1.4 140km, sedan 10,2 do setki, jak na 140km jedzie baaardzo marnie, mamy w pracy kilka takich i bez żadnej przesady jedzie to jak dla mnie tak jak golf 7 1.2tsi 105km.... zresztą nawet w papierach ma też 10,2 0-100km/h

dlatego dla mnie Astra IV to samochód odstający od konkurencji. Za ciężki w porównaniu do przestrzeni i wymiarów które oferuje, za dużo palący, z przekombinowaną deską z tysiącem przycisków.  I badziewną skrzynią M32. Ale jest szansa, że w końcu poszli po rozum do głowy i Astra V będzie inna: lżejsza, z nowymi silnikami, nowymi skrzyniami, innym wnętrzem. Jest szansa, że w końcu będzie całkiem przyzwoitym kompaktem

Napisano

Jest szansa, że w końcu będzie całkiem przyzwoitym kompaktem

Będzie tak samo nijaka jak jej konkurencja. Wtórna, mdła i niczym się niewyróżniająca.

Poprzednia gen. przynajmniej miała fabryczny gaz czym górowałą nad konkurencją.

Napisano

Będzie tak samo nijaka jak jej konkurencja. Wtórna, mdła i niczym się niewyróżniająca.

Poprzednia gen. przynajmniej miała fabryczny gaz czym górowałą nad konkurencją.

Ciekawe jaki % sprzedazy stanowily wersje z LPG...

IMHO jakis marginalny :ok:

Floty biora diesla lub noPB i nie bawia sie w najszlachetniejsze z paliw ;)

Napisano

wszystkie silniki oferowane w astrze sa podobno nowe :)

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor
Napisano
  • Autor

Ostatnio byłem w ASO Opla.

Za Astrę, schodzący model z silnikiem 1,4 120KM, z klimą manualną życzą sobie po obniżkach 65 tys. zł  :facepalm: 

Nie pytałem, czy jeszcze by coś z tego utargował.

Napisano

Za Astrę, schodzący model z silnikiem 1,4 120KM, z klimą manualną życzą sobie po obniżkach 65 tys. zł  :facepalm: 

To byla juz cena po rabacie?

Napisano

Za Astrę, schodzący model z silnikiem 1,4 120KM, z klimą manualną życzą sobie po obniżkach 65 tys. zł 

Ktoś ostatnio sie tu chwalił ze wyrwał taką za chyba niecałe 53 tyś. ale z słabszym motorem. Pozdro

Napisano

Bez problemu byś zszedł niżej. Ja za Kombi 1.4 140 + AT + lakier + kilka dodatków wynegocjowałem 70kzł bez stówki. Gdybym zgodził się na manuala i poluzował z kolorem to biorąc z placu byłoby trochę taniej. Do tego leasing 0%. A mi klima manualna nie przeszkadzała ;)