Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kia czy mazda ?

Featured Replies

Napisano

Znajomy ma do wyboru (jego wybór, lubi mnie  :skromny: i prosi mnie o poradę :facepalm: a ja się nie wyznaję na autach za taką kasę  :( ) auto w leasingu na dogodnych warunkach, wyposażenie porównywalne: kia optima 1.7 diesel i mazda 6 2.5 V6 benzyna. Proszę szanowne grono o opinię. Które auto wybralibyście do swojej firmy i dlaczego. Roczny przebieg to ok. 50-70 tys. km. Był przedtem prius 3 i dalej jest. 

Napisano

Dziwny wybór. Teraz wątek podzieli się na 2 fronty: frajda z jazdy (v6) vs oszczędność tj. mały diesel...

Napisano
  • Autor

Dziwny wybór. Teraz wątek podzieli się na 2 fronty: frajda z jazdy (v6) vs oszczędność tj. mały diesel...

Dobre warunki. Zaznaczyłem ze dla swojej firmy  ;)

Napisano

Dobre warunki. Zaznaczyłem ze dla swojej firmy  ;)

Jesli koszty paliwa nie graja roli to brac mazde.

Sorry, ale to troche auta z innych bajek ;]

Napisano
  • Autor

Jeśli jest stetryczałym sknerusem, to niech bierze dychawiczną turbognojówkę.

Jeśli go stać na częste i drogie wizyty na stacji BENZYNOWEJ, to niech bierze Mazdę z fał-

Auto ma być dla niedużej firmy. Wiemy że v6 to nie v4. Paliwo to nie wszystko i dlatego pytam elitę AK  :) o opinię. 

koszty eksploatacji są ważne.

Napisano

Janie zastanawiałbym się nawet chwili. Na kożyść optimy przemawia tylko niskie spalanie, mazda jest lepsza pod każdym innym względem. 

Napisano

Znajomy ma do wyboru (jego wybór, lubi mnie :skromny: i prosi mnie o poradę :facepalm: a ja się nie wyznaję na autach za taką kasę :( ) auto w leasingu na dogodnych warunkach, wyposażenie porównywalne: kia optima 1.7 diesel i mazda 6 2.5 V6 benzyna. Proszę szanowne grono o opinię. Które auto wybralibyście do swojej firmy i dlaczego. Roczny przebieg to ok. 50-70 tys. km. Był przedtem prius 3 i dalej jest.

Przy takich przebiegach wziąłbym diesla żeby nie tracić czasu na stacjach benzynowych. No i koszty są po stronie Kii.

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim za opinie.

Napisano

Janie zastanawiałbym się nawet chwili. Na kożyść optimy przemawia tylko niskie spalanie, mazda jest lepsza pod każdym innym względem. 

+1

silnik w Mazdzie to SkyActive, calkiem fajnie chodza i nie pala przy tym jakis kosmicznych ilosci benzyny

Napisano

Znajomy ma do wyboru (jego wybór, lubi mnie  :skromny: i prosi mnie o poradę :facepalm: a ja się nie wyznaję na autach za taką kasę  :( ) auto w leasingu na dogodnych warunkach, wyposażenie porównywalne: kia optima 1.7 diesel i mazda 6 2.5 V6 benzyna. Proszę szanowne grono o opinię. Które auto wybralibyście do swojej firmy i dlaczego. Roczny przebieg to ok. 50-70 tys. km. Był przedtem prius 3 i dalej jest. 

bez zastanowienia brałbym Mazdę. Sama Optima to całkiem fajne auto, ale ten diesel 1.7 (jeździłem nim w I40) to najgorszy diesel, którym jeździłem. Osiągi słabe, straszny i irytujący lag, zero przyjemności z jazdy

Napisano

Mazde i tak ukradna

Nie kazdy mieszka w stolicy ;]
Napisano

Mazda, ten 1.7 diesel jest mulowaty w duzym samochodzie i moim zdaniem jakosc kia jest gorsza od mazdy :)

Napisano

Mazda, ten 1.7 diesel jest mulowaty w duzym samochodzie i moim zdaniem jakosc kia jest gorsza od mazdy :)

KIA ostatnio tak stopnijue diesele, zeby malo palily. Wiec Nm duzo ale silnik na niskich obrotach i lipa. Zreszta ta kila to akurat nie na EU byla robiona ot sprzedaja bo maja. Ja bym bral Mazde.

Napisano

bez zastanowienia brałbym Mazdę. Sama Optima to całkiem fajne auto, ale ten diesel 1.7 (jeździłem nim w I40) to najgorszy diesel, którym jeździłem. Osiągi słabe, straszny i irytujący lag, zero przyjemności z jazdy

A nie da się mu wgrać witaminki żeby było dobrze?

Napisano

Wszyscy zapomnieli o nieodłącznej przyjaciółce Mazdy czyli rudej...

Napisano

Wszyscy zapomnieli o nieodłącznej przyjaciółce Mazdy czyli rudej...

A widziales nowa 6tke skorodowana? Zakup na firme wiec po leasingu do dziada.

Napisano

A widziales nowa 6tke skorodowana? Zakup na firme wiec po leasingu do dziada.

Widziałem dwuletnią...

Napisano

niech bierze mazdę. pojeździ - pocieszy się z auta... a jak mu ukradną (pewnie jakoś w 3-6 miesięcy) - to się przerzuci na kia :)

Napisano

+1

silnik w Mazdzie to SkyActive, calkiem fajnie chodza i nie pala przy tym jakis kosmicznych ilosci benzyny

to prawda.

ale:

1. koszmarne wytłumienie... w kabinie głośno, a do tego silnik ryczy też dziwnie jak na ten segment (ale to pewnie niektórzy lubią)... problem to szum przy stałej prędkości.

2. wnętrze trochę słabej jakości (jezdzilem w weekend 6tką z 11 tys km przebiegu... niedobrze rokowało to jak wyglądała kierownica i chodziła konsola centralna). niby obszyta skórą deska, a  plastik trąci myszką... 

3. kradną to to :)