Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kodiaq - cennik PL od 89900

Featured Replies

Napisano

Dobra cena. Dla moich potrzeb do szczescia brakuje prawdziwego napedu i klasycznego automatu

Napisano

No dobra cena, dobre wyposażenie... szkoda że nie było tego 1,5 roku temu...

Krawiec

Napisano

Ceny jak S3, ciekawe ile ten klocek będzie palił i czy będą problemy z blacha jak w Yeti.

Napisano

Dobra cena. Dla moich potrzeb do szczescia brakuje prawdziwego napedu i klasycznego automatu

Ostatnio jak wymieniałem olej w skrzyni w mojej hondzie to ludzie z warsztatu od skrzyń biegów nie polecali dsg           ;]

Napisano

Cena ok jak na taki samochod, ale moje min 130 tys. więc podziękuje, nie jestem targetem

Napisano

Wychodzą okolice 120kzł za 150km tdi z dsg z przyzwoitym wypasem. kusi ta skodzina  :jem:

Napisano

Pytanie jest zatem czy z prawdziwym napędem i klasycznym automatem dlaej będzie "dobra cena".

Napisano

Pytanie jest zatem czy z prawdziwym napędem i klasycznym automatem dlaej będzie "dobra cena".

taa i jeszcze z wyciętym fabrycznie dpf'em i egr'em 

Napisano

zamówiłem wczoraj ;]  ...odbiór koniec lutego/początek marca 2017

Napisano

zamówiłem wczoraj ;]  ...odbiór koniec lutego/początek marca 2017

Tradycyjnie zapytam, ile % zeszli z ceny ;]

Napisano

Z dobrą sprzedażą problemu Skoda nie będzie miała - odbiorą sporo klientów japońćzykom i koreańćzykom. Tych za 89900 pójdzie sporo bo to atrakcyjna cena za taki kawał samochodu z nienajgorszym wyposażeniem. Dobry silnik z automatem (180 KM z DSG) i dobrym wyposażeniem (wersja Ambition) za 130 kzł to też fajna oferta.

Napisano
  • Autor

Przejrzałem na spokojnie ten cennik, i sporo tam wyposażenia w standardzie jest w sumie.

Skoda connect dobry bajer, ciekawe czy Octavia po lifcie też to dostanie.

To 2.0 TSI podkręcić na 300 KM i będzie dobry czołg  :)

Napisano

Cena bardzo dobra! W wersji coupe ma wyglądać dużo ładniej.

będzie coupe tego paskudnego autobusu? dziwne - ze nie Audi pierwszy wystawia odpowiednik X6 czy tego paskudnego suvocoupe od merca...

tak czy siak trzeba czekać na jakiś silnik w ofercie co uciągnie tego kloca... narazie brak.

Edytowane przez jimbo22

Napisano

Ostatnio jak wymieniałem olej w skrzyni w mojej hondzie to ludzie z warsztatu od skrzyń biegów nie polecali dsg           ;]

zawsze tak mowia mechanicy o rzeczach których nie potrafią naprawiać :)

Napisano

IMO ceny dobre a nawet bardzo dobre. Podobnie wyposażone auto jak mój Outlander wychodzi w zbliżonej cenie. Gdyby nie gwarancja Mitsubishi to mógłbym się wahać.

Edytowane przez Ryb

Napisano

zawsze tak mowia mechanicy o rzeczach których nie potrafią naprawiać :)

Potrafią, zajmują się tylko remontem skrzyń automatycznych, zresztą często występują w TVN turbo jako eksperci od automatów. Rozmowa była po sąsiedzku bo niedaleko mieszkam i zagadywałem jaki nowy samochód kupić z automatem, co najmniej tak dobrym jak ten który mam teraz, no i wyszło, że to co mam jest najlepsze          ;]

Napisano

Potrafią, zajmują się tylko remontem skrzyń automatycznych, zresztą często występują w TVN turbo jako eksperci od automatów. Rozmowa była po sąsiedzku bo niedaleko mieszkam i zagadywałem jaki nowy samochód kupić z automatem, co najmniej tak dobrym jak ten który mam teraz, no i wyszło, że to co mam jest najlepsze          ;]

spoko.

DSG jak to u VAG trzeba się doktoryzować w oznaczeniach skrzyń i silników. zeby znaleźć to "jedno" w gamie co nie wybucha :)

Napisano

spoko.

DSG jak to u VAG trzeba się doktoryzować w oznaczeniach skrzyń i silników. zeby znaleźć to "jedno" w gamie co nie wybucha :)

Pytałem o dsg 7-mio biegowe z tdi 184KM.

Napisano

Wychodzą okolice 120kzł za 150km tdi z dsg z przyzwoitym wypasem. kusi ta skodzina  :jem:

Mi za 150KM TDI z DSG 4x4 wyszło 155k.

Napisano

spoko.

Albo poczekać parę lat jak już opracują kolejną wersję danego silnika/skrzyni i wyeliminują największe wady poprzedników, które ujawniały się jeszcze w czasie gwarancji. Tak było z 1.4 TSI (w pierwszych latach cała długa lista usterek),  1.8 TSI (pierwsze wersje piły olej jak szalone).

Napisano

Albo poczekać parę lat jak już opracują kolejną wersję danego silnika/skrzyni i wyeliminują największe wady poprzedników, które ujawniały się jeszcze w czasie gwarancji. Tak było z 1.4 TSI (w pierwszych latach cała długa lista usterek),  1.8 TSI (pierwsze wersje piły olej jak szalone).

tzn ile lat mamy czekać na dobre TSI? bo kilka już minęło oid premiery:)

problem w tym ze silnik co 2 lata zmieniają... przerabiają, kombinują. eliminują jedną listę usterek i wmontowują kolejną.

Napisano

Ej, a przewińcie sobie tego pdfa z cennikiem do samego końca, a znajdziecie takie coś:

POZNAJ ZNACZENIE MOMENTU OBROTOWEGO 

Co sprawia, że auto przyspiesza dynamicznie?
Wcale nie duża pojemność skokowa czy moc, a wysoki i szybko dostępny moment obrotowy – właśnie ten parametr warto szczególnie wziąć pod uwagę podczas zakupu samochodu.

Myślę że Skoda chce wywołać internetową wojnę.   ;l

Napisano

Ej, a przewińcie sobie tego pdfa z cennikiem do samego końca, a znajdziecie takie coś:

Myślę że Skoda chce wywołać internetową wojnę.   ;l

notki z katalogów producentów powinny mieć własny dział w sekcji Memy :)

dowiadujesz sie tam, że w Focusie są premium materiały, a Kia Ceed dzięki dynamicznemu designowi wnętrza budzi prawdziwe emocje :) itp itd. w KAŻDYM katalogu - KAŻDEGO modelu znajdziesz obecnie materiał na wojnę internetową :)

Napisano

Już są dobre od 2013.

Jaki jest koszt wymiany pasaka w ASO i co ile trzeba go wymieniać?
Napisano

Albo poczekać parę lat jak już opracują kolejną wersję danego silnika/skrzyni i wyeliminują największe wady poprzedników, które ujawniały się jeszcze w czasie gwarancji. Tak było z 1.4 TSI (w pierwszych latach cała długa lista usterek), 1.8 TSI (pierwsze wersje piły olej jak szalone).

Jakie to były problemy z 1.4 tsi, oprócz początkowej produkcji wersji 160, w ktirej padały tłoki przez wadliwe wtryskiwacze, i awaryjne rozrządy w pozostałych wersjach?

Napisano

Nie wiem co ile rozrząd, ale filtr powierza wymieniają co 60kkm.

Napisano

Trzeba sprawdzić, ale będzie to po ponad 200 kkm.

Rozrzad na łańcuchu ze wszystkimi elementami w ASO do 1.4 tsi kosztuje cos ok 900 zł za części - jakiś czas temu pojawiły się takie zestawy.

Edytowane przez Lexsensei

Napisano

Tsi są teraz na pasku.

Napisano

Już są dobre od 2013.

Zalezy w jakim aucie. Mozna bylo miec w tym samym roczniku 1.2 czy 1.4 tsi, ale jeden to byl EA111, a drugi EA211.
Napisano

tzn ile lat mamy czekać na dobre TSI? bo kilka już minęło oid premiery:)

problem w tym ze silnik co 2 lata zmieniają... przerabiają, kombinują. eliminują jedną listę usterek i wmontowują kolejną.

No w sumie to parę lat trzeba było poczekać ;) . 1.4 TSI pojawiło się chyba w 2005 roku. Trochę im R&D  zajął :phi: Dopiero te ostatnie 1.4 TSI od mniej więcej 2013 r.  uchodzą za udane i dość trwałe - nie mają wad, o których można było poczytać w necie w kontekście starszych wersji (problemy z rozrządem, jakieś problemy z doładowaniem, wypalało dziury w tłokach, ciemno się robiło właścicielom na widok rachunku za naprawę itd). 1.4 125 KM i 1.4 150 KM mają wśród użytkowników dobre opinie. Szkoda tylko, że VW właśnie teraz killuje ten silnik i wprowadza następcę - 1.5 TSI, który zadebiutuje w Golfie VII pod fl, a zaraz potem ma się pojawiać w kolejnych modelach koncernu. Ja z zasady nie ufam totalnie nowym konstrukcjom, bo choć na testach przejechały setki tysięcy km, to nadal nie śą sprawdzone i zawsze są jakieś problemy wieku dziecięcego.

W tym roku kupując samochód naczytałem się sporo o 1.4 TSI.Sam się poważnie nad 1.4 150 zastanawiałem, ale w końcu kupiłem 1.8 TSI 180 (zadecydowały lepsza dynamika przy prędkościach autostradowych, lepsze zawieszenie)

Napisano
  • Autor

Nie wiem co ile rozrząd, ale filtr powierza wymieniają co 60kkm.

W niektórych co 90 kkm :)

I co ciekawe filtr po 60 kkm wygląda nieźle.

Napisano
  • Autor

Zalezy w jakim aucie. Mozna bylo miec w tym samym roczniku 1.2 czy 1.4 tsi, ale jeden to byl EA111, a drugi EA211.

Mowa o tych, które weszły do produkcji od tego rocznika. W uproszczeniu te na paskach, nie łańcuchach.

Te starsze w zasadzie też jeżdżą, bo wyeliminowali wady z grubsza.

Napisano
  • Autor

Jakie to były problemy z 1.4 tsi, oprócz początkowej produkcji wersji 160, w ktirej padały tłoki przez wadliwe wtryskiwacze, i awaryjne rozrządy w pozostałych wersjach?

1.2 TSI problemy z wyciągającym się łańcuchem rozrządu.

1.4 TSI 122 KM rozrząd jak wyżej

1.4 TSI 160 KM wypalanie dziur w tłokach, ale to było szybko wyeliminowane.

1.4 TSI 180 KM żłopanie oleju

1.8 TSI 160 KM żłopanie oleju

2.0 TSI też popijały olej

Niektórym jeździły innym się psuły, ruletka, niektóre wszystkie były wadliwe :D

Mogłem coś pokręcić lub czegoś nie napisać ale doktoratu z tego nie robiłem. 

Napisano

W niektórych co 90 kkm :)

I co ciekawe filtr po 60 kkm wygląda nieźle.

Ja pisałem o 1.4 ;)

Za ok rok zweryfikuję to co napisałeś powyżej :ok:;].

Napisano

Ciekawe ile na haku dostanie Kodiaq, bo Tiguan w tłustej wersji ma 2500 kg :)

Zależy gdzie się jeździ. Ja filtr powietrza wymieniam co 15/30 tys km.

Napisano

No w sumie to parę lat trzeba było poczekać ;) . 1.4 TSI pojawiło się chyba w 2005 roku. Trochę im R&D  zajął :phi: Dopiero te ostatnie 1.4 TSI od mniej więcej 2013 r.  uchodzą za udane i dość trwałe - nie mają wad, o których można było poczytać w necie w kontekście starszych wersji (problemy z rozrządem, jakieś problemy z doładowaniem, wypalało dziury w tłokach, ciemno się robiło właścicielom na widok rachunku za naprawę itd). 1.4 125 KM i 1.4 150 KM mają wśród użytkowników dobre opinie. Szkoda tylko, że VW właśnie teraz killuje ten silnik i wprowadza następcę - 1.5 TSI, który zadebiutuje w Golfie VII pod fl, a zaraz potem ma się pojawiać w kolejnych modelach koncernu. Ja z zasady nie ufam totalnie nowym konstrukcjom, bo choć na testach przejechały setki tysięcy km, to nadal nie śą sprawdzone i zawsze są jakieś problemy wieku dziecięcego.

W tym roku kupując samochód naczytałem się sporo o 1.4 TSI.Sam się poważnie nad 1.4 150 zastanawiałem, ale w końcu kupiłem 1.8 TSI 180 (zadecydowały lepsza dynamika przy prędkościach autostradowych, lepsze zawieszenie)

1.5 to jest 1,4 z zwiększonym skokiem tłoka, powinny być ok.

Napisano

ciekaw jestem jaką wersję i za ile kolega wyjedzie z salonu...

Napisano
  • Autor

Ja pisałem o 1.4 ;)

Za ok rok zweryfikuję to co napisałeś powyżej :ok:;].

Też piszę o 1.4 140 KM. Co ciekawe jest chyba tak i tak i zależne to jest nie wiem od czego :) W każdym bądź razie wklepują vin i wychodzi co do wymiany w danym egzemplarzu.

Edytowane przez mrBEAN

Napisano

Też piszę o 1.4 140 KM. Co ciekawe jest chyba tak i tak i zależne to jest nie wiem od czego :) W każdym bądź razie wklepują vin i wychodzi co do wymiany w danym egzemplarzu.

W każdym razie ;)

Ale co tak i tak, w jednych co 30kkm, w innych co 60kkm wymieniają :totalszok: ?

Napisano
  • Autor

W każdym razie

Faktycznie  :ok:

Ale co tak i tak, w jednych co 30kkm, w innych co 60kkm wymieniają  ?

60 kkm lub 90 kkm ponoć.

U mnie wyszło 90 kkm.

Napisano

a widzieliście błędy na stronie?  :jem:

http://www.skoda-auto.pl/modele/kodiaq/kodiaq

O wysrało się coś. Pare dni temu jeszcze działało.

Krawiec

Napisano

Taki tam teścik, jakby ktoś miał 1.5h na obejrzenie :phi:

(Niemiec o polskim nazwisku ładnie mówi po angielsku)

o tym ile targa na hak też jest

Edytowane przez Duny

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.