Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

BMW hybryda - kto jeździ?

Featured Replies

Napisano

Po dość długim myśleniu nad wyborem bryły pojazdu, padło na 3GT. Podjechałem do salonu skonfigurować sobie auto i dopytać o leasing, no i w trakcie rozmowy wyszło że mają dobre wsparcie na hybrydy. 330e jest tylko w sedanie, a mi to nie odpowiada, natomiast dostałem dość dobrą ofertę na 225xe. 

Ponieważ 3GT miało być w wersji 318d, gdzie mogę z dużą dozą prawdopodobieństwa zaplanować spalanie, tak tutaj jestem zielony. 

Jeździłem i 330e i 225xe, ale była to jazda dla frajdy, bez patrzenia na spalanie. 

Pytanie ile realnie spala takie auto w ruchu na drogach ekspresowych przy ok. 100 km/h i ile spala na A przy 120-140?

Wiem, że mamy jednego użytkownika 330e, niestety nie pamiętam nicka. Samo auto kręci mnie niesamowicie, przez ciszę podczas jazdy po mieście, rzeczywiście dość spory zasięg (przejechałem niecałe 30km po mieście i jeszcze zostało trochę baterii), natomiast jest sporo mniejsze...choć powinno wystarczyć. 

Ktoś coś podpowie? 

Napisano
1 godzinę temu, bizz napisał:

Ktoś coś podpowie? 

A nie możesz od nich wziąć demo, pojeździć pół dnia i samemu sprawdzić? Ja tak robię.

Napisano

Najlepiej jeśli samemu się przekonasz ile przy Twoim stylu jazdy będzie to palić. Uderz do dealera, że jesteś zainteresowany zakupem, prawie przekonany, ale masz jeszcze wątpliwości czy Ci się sprawdzi np. na wyjazd za miasto z rodziną, i inne temu podobne bajki. Jak dealer kumaty, to nIe powinno być problemu żeby Ci wypożyczyli od soboty popołudnia do poniedziałku rano.

Z ciekawości sprawdziłem na spritmonitor.de - wyniki jakie ludzie osiągają są dla mnie dość szokujące 225xe na spritmonitor.de

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, Ryb napisał:

A nie możesz od nich wziąć demo, pojeździć pół dnia i samemu sprawdzić? Ja tak robię.

Problem w tym że nie mają 225xe demo. Poszukam, w jakimś salonie na Śląsku na pewno jest.

Napisano
  • Autor
46 minut temu, Manx napisał:

Najlepiej jeśli samemu się przekonasz ile przy Twoim stylu jazdy będzie to palić. Uderz do dealera, że jesteś zainteresowany zakupem, prawie przekonany, ale masz jeszcze wątpliwości czy Ci się sprawdzi np. na wyjazd za miasto z rodziną, i inne temu podobne bajki. Jak dealer kumaty, to nIe powinno być problemu żeby Ci wypożyczyli od soboty popołudnia do poniedziałku rano.

Z ciekawości sprawdziłem na spritmonitor.de - wyniki jakie ludzie osiągają są dla mnie dość szokujące 225xe na spritmonitor.de

Średnie spalanie 4,7 w aucie które ma poniżej 7 sekund do setki, to lekki kosmos. 

A jeszcze używając go tak, jak moja żona jeździ do roboty, czyli 25 km w jedną stronę, to już w ogóle na samej baterii praktycznie. Problem w tym że miało być rodzinne 3GT, a gość mi namieszał. A że jeździłem tym autem i banan z twarzy mi nie schodził przy przyspieszeniach, to mnie kręci.

Napisano

No jak masz taki układ, że prądu akurat starczy, to nad czym się zastanawiać? Albo po prostu kup sobie pełnego elektryka, jak i tak masz drugie auto? 

-- edit

Powariowali z cenami elektrycznych w Polsce... 150k za Ioniq?! 

Edytowane przez grogi

Napisano

Powariowali z cenami elektrycznych w Polsce... 150k za Ioniq?! 

No przecież biedni nie oszczędzają
Napisano
  • Autor
36 minut temu, Rado_ napisał:

No przecież biedni nie oszczędzają

Przecież takich aut się dla oszczędności nie kupuje, tylko dla frajdy z jazdy. 

Mnie akurat mega zaciesza ruszanie spod świateł w totalnej ciszy i zostawianie za sobą wszelkiej maści ścigantów. 

Serio, takim rodzinnym dupowozem to sama frajda.

Napisano

Przecież takich aut się dla oszczędności nie kupuje, tylko dla frajdy z jazdy. 
Mnie akurat mega zaciesza ruszanie spod świateł w totalnej ciszy i zostawianie za sobą wszelkiej maści ścigantów. 
Serio, takim rodzinnym dupowozem to sama frajda.

Nie wiem ,nie jeździłem, ale jakos nie uwierzę, ze hybrydy kupuje sie dla frajdy [emoji15]
Napisano
7 godzin temu, bizz napisał:

Ktoś coś podpowie? 

225xe: https://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/6-BMW/1323-2er.html?fueltype=6&powerunit=2

Już widzę, że ktoś wyżej podrzucił ;)

Dużo zależy ile na prundzie będzie jeżdżone, bo jak braknie prądu to będzie palił za pewne sporo.

Tu chłop w połowie filmu o spalaniu trochę mówi.

Edytowane przez mrBEAN

Napisano
21 minut temu, Rado_ napisał:

Nie wiem ,nie jeździłem, ale jakos nie uwierzę, ze hybrydy kupuje sie dla frajdy emoji15.png

Przejedź się i wtedy coś więcej będziesz mógł powiedzieć.

Jazda jest przyjemna i może się spodobać. Jeździłem Yarisem HSD czyli plastikowym paździerzem i fajna zabawka.

Napisano
Godzinę temu, Rado_ napisał:

Nie wiem ,nie jeździłem, ale jakos nie uwierzę, ze hybrydy kupuje sie dla frajdy emoji15.png

Nigdy nie jechałeś na prądzie...

Napisano

dla mnie szok , że kilka miesięcy temu kupowałeś fiata tipo z lpg..ostatecznie skończyło się na starym e39 a dzisiaj kupujesz nówkę hybrydę bmw z salonu.

Jak fortuna sprzyja to bym brał nowe 5 ...można kupić fajne 2.0d za 180 tyś

Napisano

Ile będziesz jeździł po autostradach? Mam wrażenie że tam ten 1.5T słabo będzie soboe radził z takim klocem.

Z ciekawości, ile % dają na hybrydy i jaka wychodzi wartość rezydualna po 2 latach? 

Wogóle to dziwne porównanie, szukałeś limuzyny a kupisz vanovate pudełko bo jest cicho jeżdżąc po mieście.

Napisano
  • Autor
13 godzin temu, Marcin79 napisał:

dla mnie szok , że kilka miesięcy temu kupowałeś fiata tipo z lpg..ostatecznie skończyło się na starym e39 a dzisiaj kupujesz nówkę hybrydę bmw z salonu.

To nie tak, ja cholernie nie lubię mieć miesięcznych obciążeń, mam taki profil DG że są miesiące bez dochodu w ogóle, jakiekolwiek raty to u mnie ciężki temat. 

A że akurat BMW - możesz jeździć 3er a płacić mniej niż za Astrę. Wartość rezydualna GT3 po 24 miesiącach to ponad 70%.

I jeszcze jedno - jak miałem wydać gotówkę na samochód, to po przyjrzeniu się rynkowi naprawdę nie było co wybierać w przedziale 10-35 kpln, a więcej za auto nie dam. Wolę zwiedzić pół świata niż kupić samochód za 60kpln. Padło na E39, bo daje najwięcej za niewiele. 

Niestety 20 letni samochód nie jest bezawaryjny a przy naszych podróżach jest to upierdliwe. W sierpniu jadę E39 objazdówkę - Rumunia, Mołdawia, Ukraina, ok. 5000km i zaczynam mieć stresa. Stąd poszukiwania nowego auta, a przy moim założeniu, żeby płacić poniżej 1000 brutto miesięcznie zostaje mi w zasadzie trójka marek premium i Volkswagen. Tylko oni mają dobre finansowanie. 

Wejdę jeszcze do VW zobaczyć czy przy tym samym założeniu (wpłata do 35 kpln, rata poniżej 1000brutto) znajdę coś fajnego, w zasadzie zostaje mi Golf lub Passat kombi.

Co ciekawe, Golf jest lepiej wyciszony od BMW 3er zwykłej, a znowu w GT jest jeszcze ciszej mimo że ma ramki. Nie ogarniam. 

Edytowane przez bizz

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, Piotrus napisał:

Ile będziesz jeździł po autostradach? Mam wrażenie że tam ten 1.5T słabo będzie soboe radził z takim klocem.

Z ciekawości, ile % dają na hybrydy i jaka wychodzi wartość rezydualna po 2 latach? 

Wogóle to dziwne porównanie, szukałeś limuzyny a kupisz vanovate pudełko bo jest cicho jeżdżąc po mieście.

Już mi przeszło, zostaję przy 3GT. 

Po prostu przypomniałem sobie jazdy 225xe i ten ciągły banan na twarzy. To samo zresztą było z i3, jak ktoś nie jeździł elektrykiem to polecam. Bezgłośna katapulta.

Napisano
  • Autor
15 godzin temu, mrBEAN napisał:

225xe: https://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/6-BMW/1323-2er.html?fueltype=6&powerunit=2

Już widzę, że ktoś wyżej podrzucił ;)

Dużo zależy ile na prundzie będzie jeżdżone, bo jak braknie prądu to będzie palił za pewne sporo.

Tu chłop w połowie filmu o spalaniu trochę mówi.

Dzięki, obejrzałem i jednak nie. Oprócz frajdy z elektryka nie daje nic, mały bagażnik, ciasno, więcej pali.

Napisano
56 minut temu, bizz napisał:

Dzięki, obejrzałem i jednak nie. Oprócz frajdy z elektryka nie daje nic, mały bagażnik, ciasno, więcej pali.

Jakie sa warunki na to bmw jesli mozesz napisac? Pewnie te 70% rezydualnej ladnie redukujr rate wynajmu

Napisano
  • Autor
51 minut temu, johnson napisał:

Jakie sa warunki na to bmw jesli mozesz napisac? Pewnie te 70% rezydualnej ladnie redukujr rate wynajmu

Chyba nie tajemnica, więc się podzielę.

Póki co wstępnie mam auto z konfiguratora na 189 kpln brutto, po rabacie 138 kpln.

Wpłata w obu wyliczeniach 25%

24 miesiące - 923 brutto rezydualna 71,9%

36 miesięcy - 1260 brutto rezydualna 59,4%

Jeszcze ich pomęczę, bo zapomniałem o dwóch rzeczach z wyposażenia, no i to jest oferta nr 2, pierwsza była na 142 kpln.

Muszę też dobrze policzyć co mi się bardziej opłaca, czy na 2, 3 czy 4 lata. 

Waham się też co do pierwszej wpłaty, czy nie zrobić mniej kosztem raty, choć ta rata zawsze jest dla mnie blokadą psychiczną. 

No i wyliczenia są dla przebiegu rocznego 40000 km, muszę usiąść na spokojnie i policzyć ile rzeczywiście robię i co się zmieni jeśli dojdzie nowe auto.

Edytowane przez bizz

Napisano
49 minut temu, bizz napisał:

Póki co wstępnie mam auto z konfiguratora na 189 kpln brutto, po rabacie 138 kpln.

Serio BMW daje takie rabaty przy własnej DG/leasingu? 50kPLN przy aucie za 190kPLN?

To trochę stracili klienta, bo niedawno bardzo chciałem kupić 3GT. Wyszło mi z konfiguratora ze 220kPLN, a to sporo za dużo i odpuściłem temat ... natomiast przy zniżce -50kPLN i rezygnacji z jakiś pierdół ... kiedy cena byłaby w okolicach 150kPLN to bym brał z zamkniętymi oczami ... dziwna polityka...

Napisano
  • Autor
14 minut temu, Azbest napisał:

Serio BMW daje takie rabaty przy własnej DG/leasingu? 50kPLN przy aucie za 190kPLN?

To trochę stracili klienta, bo niedawno bardzo chciałem kupić 3GT. Wyszło mi z konfiguratora ze 220kPLN, a to sporo za dużo i odpuściłem temat ... natomiast przy zniżce -50kPLN i rezygnacji z jakiś pierdół ... kiedy cena byłaby w okolicach 150kPLN to bym brał z zamkniętymi oczami ... dziwna polityka...

Serio, i to jest rabat dla klienta z ulicy, w sensie bez żadnego dyskutowania. Po prostu podałem co chcę, Pan mi dał wydruk, 189 zrabatowane na 142. Potem dwa zdania i do wyliczenia leasingu już 138. Myślę że jeszcze coś jest do urwania, w sumie nie pytałem jeszcze o koła zimowe a to byłby spory plus.

BTW kolega kupił tak nową 5er w zeszłym roku, za 149 kpln, dostał komplet kół i trochę się zdziwił przy wymianie - 400 PLN brutto

Napisano
  • Autor
16 minut temu, Azbest napisał:

A, i jeszcze jedna rzecz - jest parę rzeczy z wyposażenia, które już są we fleet edition i za które w konfiguratorze musiałbyś dopłacić. Nie pamiętam co dokładnie, ale świta mi że w każdej takiej muszą być zawarte światła LED.

Napisano

dla mnie to jest niepojęte ... ja odrzucam takie samochody na starcie ... nawet się nie witam ze sprzedawcą, bo towar na starcie jest droższy od moich możliwości/planów finansowych

druga sprawa że jak idę kupić nowy samochód, to zazwyczaj jest drożej niż sobie zakładałem, bo coś zobaczę na miejscu i chce do dodać .. a to jest tylko w wyższej wersji wyposażenia .. no i finalnie ze stówki robi się 130....

tym bardziej że patrzyłem także na używane 3GT w używane-BMW ... to co mnie interesowało to było w okolicach 180-190kPLN za używkę ... więc w głowie rodziło się przeświadczenie że nówka to poziom raczej 250kPLN

... za 150kPLN to bym dziś na 100% jeździł 3GT, bo mi się to auto podoba i nie jestem wybredny co do wersji (relatywnie biedne/podstawowe modele spełniają moje oczekiwania) ... a tak to mam rodzinnego Outlandera ...

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, Azbest napisał:

dla mnie to jest niepojęte ... ja odrzucam takie samochody na starcie ... nawet się nie witam ze sprzedawcą, bo towar na starcie jest droższy od moich możliwości/planów finansowych

druga sprawa że jak idę kupić nowy samochód, to zazwyczaj jest drożej niż sobie zakładałem, bo coś zobaczę na miejscu i chce do dodać .. a to jest tylko w wyższej wersji wyposażenia .. no i finalnie ze stówki robi się 130....

tym bardziej że patrzyłem także na używane 3GT w używane-BMW ... to co mnie interesowało to było w okolicach 180-190kPLN za używkę ... więc w głowie rodziło się przeświadczenie że nówka to poziom raczej 250kPLN

... za 150kPLN to bym dziś na 100% jeździł 3GT, bo mi się to auto podoba i nie jestem wybredny co do wersji (relatywnie biedne/podstawowe modele spełniają moje oczekiwania) ... a tak to mam rodzinnego Outlandera ...

A widzisz... dla mnie też to było niezrozumiałe. A jeszcze wyższe rabaty są w Fordzie... 

W BMW mając DG możesz kupić podstawową trójkę za 99kpln. 

A im więcej wyposażenia tym wyższy rabat, taka polityka firmy.

Napisano
Godzinę temu, bizz napisał:

Jeszcze ich pomęczę, bo zapomniałem o dwóch rzeczach z wyposażenia, no i to jest oferta nr 2, pierwsza była na 142 kpln.

Waham się też co do pierwszej wpłaty, czy nie zrobić mniej kosztem raty, choć ta rata zawsze jest dla mnie blokadą psychiczną. 

No i wyliczenia są dla przebiegu rocznego 40000 km, muszę usiąść na spokojnie i policzyć ile rzeczywiście robię i co się zmieni jeśli dojdzie nowe auto.

Czyli nie wydasz na auto 50-60kPLN, ktore po 3-4 latach bedzie warte pewnie z 30-40kPLN...

Ale przepierdzielisz na ten wynajem dlugoterminowy pewnie wlasnie z 50klockow i na koniec nie bedziesz mial nic? :nie_wiem:

Planujesz to auto pozniej wykupic?

Napisano
  • Autor
39 minut temu, Maciej__ napisał:

Czyli nie wydasz na auto 50-60kPLN, ktore po 3-4 latach bedzie warte pewnie z 30-40kPLN...

Ale przepierdzielisz na ten wynajem dlugoterminowy pewnie wlasnie z 50klockow i na koniec nie bedziesz mial nic? :nie_wiem:

Trochę inaczej patrzę na pieniądze. Max ile mogę wydać na auto, to 30-35 kpln jednorazowo. 

Czyli albo jeżdżę swoim, albo kupuję jakiegoś kilkulatka tracąc na komforcie jazdy a tego nie zniosę, albo wydam 35 kpln na nowe BMW.

Całą nadwyżkę do 60 kpln wydam na rodzinne wyjazdy. 

Wydałbym wszystko na rodzinne wyjazdy i tak robię do tej pory, taką mam filozofię życia, tyle że auto mi się psuje. 

Oszczędności nie mam, wszystko wydajemy na podróże. 

Mieszkam w nieotynkowanym domu, nie mam podjazdu ani bramy na pilota, ubrania kupuję w Lidlu, na przecenach w C&A albo w ciucholandach. W zamian mam wakacje 3-4 razy w roku i kupę weekendów. Ciężko zrozumieć, wiem...

90% wyjazdów jest samochodem i chciałbym za minimum kosztów mieć max dobre auto.

Napisano
  • Autor
45 minut temu, Maciej__ napisał:

Jeszcze inaczej - mogę stracić trochę na komforcie i kupić Lagunę 2.0dci z automatem, myślę że około 2010-2011 rocznik. Da mi to o tyle spokoju,że mogę kupić assistance, do BMW już niestety nie, za stare. 

Ale dalej mogą mnie pokonać awarie, jednak więcej może paść w kilkuletniej Lagunie niż 20-letniej BMW.

A auta nie zamierzam wykupować. Oddać, wziąć kolejne.

Napisano
2 minuty temu, bizz napisał:

Mieszkam w nieotynkowanym domu, nie mam podjazdu ani bramy na pilota, ubrania kupuję w Lidlu, na przecenach w C&A albo w ciucholandach. W zamian mam wakacje 3-4 razy w roku i kupę weekendów. Ciężko zrozumieć, wiem...

90% wyjazdów jest samochodem i chciałbym za minimum kosztów mieć max dobre auto.

Akurat tutaj doskonale Cie rozumiem i pozdrawiam z Kambodzy :hehe:

Przy czym u mnie akurat proporcje sa odwrotne i 90% wyjazdow ogarniam samolotami;)

Napisano
  • Autor
16 minut temu, Maciej__ napisał:

Akurat tutaj doskonale Cie rozumiem i pozdrawiam z Kambodzy :hehe:

Przy czym u mnie akurat proporcje sa odwrotne i 90% wyjazdow ogarniam samolotami;)

Ja latałem kiedyś bez problemu, pewnego dnia dostałem napadu paniki, wysiadłem i nie mogę się przemóc. Dlatego potrzebuję komfortowego auta. 

Zazdroszczę miejsca pobytu, oczywiście tak pozytywnie - latasz z dzieciakami w takie miejsca czy nie posiadasz?

Napisano
3 godziny temu, bizz napisał:

W tym sa przeglady i ac?

Jezeli tak to moze warto pomyslec tylko o umowie na okres 1 roku tak zeby zbic polise i zeby przeglad odpadl. ?

Mysle ze duzo podnosi Ci limit kilometrow. To mocno zbija rezydualna.

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, johnson napisał:

W tym sa przeglady i ac?

Jezeli tak to moze warto pomyslec tylko o umowie na okres 1 roku tak zeby zbic polise i zeby przeglad odpadl. ?

Mysle ze duzo podnosi Ci limit kilometrow. To mocno zbija rezydualna.

o tym w ogóle nie pomyślałem - w sumie rok to też niezła opcja, o ile jest taka. A co masz na myśli pisząc "zbić polisę"?

limit mogę nieznacznie obniżyć, może do 35 tyś, nie chcę później dopłacać ani mieć poczucia że lepiej wziąć stare auto na wyjazd bo mi się limit kończy...

Napisano

Jezeli masz ac w tej racie to mozliwe ze biorac je samemu albo na rok byloby taniej. Tym samym rata mies bedzie nizsza. Tak samo opony. W wynajmie mi doliczyli 4k rocznie za zimowki. Sam kupisz za polowe tej ceny i przelozysz. 

Napisano

Ja miałem 3ke na rok. Rata niska teraz widzę ze wystawili na sprzedaż. Z tym, ze ja nie miałem wpłaty własnej. Płaciłem tylko za wynajem.

Napisano

BMW daje na firmę naprawdę fajne rabaty. W zeszłym roku w cenie Leona ST z bardzo dobrym wypasem mogłem kupić nowe 318 touring.  Rabatu naliczyli spoooro - ze 4-5 dych. Ostatecznie za Seatem przemówiły automatyczna skrzynia i dużo lepsze wyposażenie ( z tego co dziś pamiętam BMW nie miałoby w tej ofercie adaptacyjnego tempomatu, automatycznej skrzyni, miałoby gorsze fotele, reflektory na żarówkach halogenowych, felgi 16" i jeszcze jakieś inne drobniejsze różnice).

Napisano
5 godzin temu, johnson napisał:

Jezeli masz ac w tej racie to mozliwe ze biorac je samemu albo na rok byloby taniej. Tym samym rata mies bedzie nizsza. Tak samo opony. W wynajmie mi doliczyli 4k rocznie za zimowki. Sam kupisz za polowe tej ceny i przelozysz. 

Ta, szczegolnie na 17 czy 18 Run on Flat...

Napisano
12 godzin temu, johnson napisał:

Przeglądy na 5 lat w BMW są w cenie, można z nich zrezygnować i zaoszczędzić 1500 pln ale pewnie spadnie wartość rezydualna plus i tak trzeba będzie zrobić min 1 przegląd w trakcie kontraktu.

Ten wynajem to pewnie w Alphabecie będzie, tam mają bdb warunki i ciężko będzie coś zaoszczędzić.

Napisano
11 godzin temu, Kiwal napisał:

Ta, szczegolnie na 17 czy 18 Run on Flat...

Co za roznica jakie? Jak bede za 10tys to dolicza proporcjonalnie 10 tys. Na 100%  bedzie taniej kupic samemu bo zostana ci opony po wynajmie. Tu placisz i technicznie nie sa Twoje. 

Napisano
4 godziny temu, Piotrus napisał:

Przeglądy na 5 lat w BMW są w cenie, można z nich zrezygnować i zaoszczędzić 1500 pln ale pewnie spadnie wartość rezydualna plus i tak trzeba będzie zrobić min 1 przegląd w trakcie kontraktu.

Ten wynajem to pewnie w Alphabecie będzie, tam mają bdb warunki i ciężko będzie coś zaoszczędzić.

Dlatego pisalem o roku zeby to ominac lub 2 jesli przeglad jest co 2. Nie pomuslalem ze w bmw i tak bedzie to w cenie.  Ma jakis sens jezeli jest platne. A tak bez roznicy 

Napisano
Co za roznica jakie? Jak bede za 10tys to dolicza proporcjonalnie 10 tys. Na 100%  bedzie taniej kupic samemu bo zostana ci opony po wynajmie. Tu placisz i technicznie nie sa Twoje. 

Komentarz był do Twojego wyliczenia ceny.
Mnie w BMW zawsze dokladali komplet kół...wiec nie mam tego problemu.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor
16 godzin temu, wujekcybul napisał:

Ja miałem 3ke na rok. Rata niska teraz widzę ze wystawili na sprzedaż. Z tym, ze ja nie miałem wpłaty własnej. Płaciłem tylko za wynajem.

i jaka kwota miesięcznie, jeśli to nie tajemnica? bo w sumie to byłoby najciekawsze dla mnie...

Napisano
5 godzin temu, Kiwal napisał:

Komentarz był do Twojego wyliczenia ceny.
Mnie w BMW zawsze dokladali komplet kół...wiec nie mam tego problemu.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Brawo Ty ;)

Napisano
48 minut temu, bizz napisał:

i jaka kwota miesięcznie, jeśli to nie tajemnica? bo w sumie to byłoby najciekawsze dla mnie...

To jest najciekawsze dla sprzedawcy ;)

Napisano
Dnia 3.06.2017 o 11:40, bizz napisał:

Niestety 20 letni samochód nie jest bezawaryjny a przy naszych podróżach jest to upierdliwe. W sierpniu jadę E39 objazdówkę - Rumunia, Mołdawia, Ukraina, ok. 5000km i zaczynam mieć stresa.

Czy tylko ja pamiętam jak w historycznym już wątku o zakupie samochodu (oraz innych podobnych) padało wiele argumentów za tym, że stare BMW jest we wszystkim lepsze i bardziej bezawaryjne od nowych pudełek? Że po ogarnięciu u mechanika przeżyje wielokrotnie nowe, tanie auto? Że łatwiej i taniej to za granicą w razie czego naprawić?

Nic z tego nie rozumiem. ;l

Napisano
Dnia 2.06.2017 o 22:14, Marcin79 napisał:

w dobie leasingów czy wypożyczek za 2-3kzł to niedługo pół narodu będzie jeździć nowymi BMW ;]

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, Ryb napisał:

Czy tylko ja pamiętam jak w historycznym już wątku o zakupie samochodu (oraz innych podobnych) padało wiele argumentów za tym, że stare BMW jest we wszystkim lepsze i bardziej bezawaryjne od nowych pudełek? Że po ogarnięciu u mechanika przeżyje wielokrotnie nowe, tanie auto? Że łatwiej i taniej to za granicą w razie czego naprawić?

Nic z tego nie rozumiem. ;l

Nie sądzę żebym pisał, że we wszystkim jest lepsze, ale jest to możliwe bo często potrafię się bezsensownie zacietrzewić. 

Zaszła jedna bardzo istotna zmiana od ostatnich moich postów - zniknęły wszystkie assistance które umożliwiały zwiezienie uszkodzonego auta do Polski i kontynuowanie podróży zastępczym. Do tej pory miałem PZU, limit 1000 za granicą, bez limitu w PL. Od mniej więcej listopada wycofały się wszystkie ubezpieczalnie z pojazdów powyżej 15 lat.

Kupić można, ale limity spadły na jakieś 100-150km i wyszarpanie auta zastępczego przy awarii jest praktycznie niemożliwe.

Stąd kolejna próba podejścia do nówki.

Napisano
1 minutę temu, bizz napisał:

Nie sądzę żebym pisał, że we wszystkim jest lepsze, ale jest to możliwe bo często potrafię się bezsensownie zacietrzewić. 

Ja nie czepiam się Ciebie bo akurat osób piszących takie rzeczy tutaj jest całkiem sporo.  :ok:

1 minutę temu, bizz napisał:

Zaszła jedna bardzo istotna zmiana od ostatnich moich postów - zniknęły wszystkie assistance które umożliwiały zwiezienie uszkodzonego auta do Polski i kontynuowanie podróży zastępczym. Do tej pory miałem PZU, limit 1000 za granicą, bez limitu w PL. Od mniej więcej listopada wycofały się wszystkie ubezpieczalnie z pojazdów powyżej 15 lat.

Mój brat jeszcze we wrześniu ubezpieczył Poloneza jadącego na złombol i korzystał z lawety za granicą (na krótkim dystansie ale jednak). Dla mnie mistrzostwo świata.  :hehe:

2 minuty temu, bizz napisał:

Kupić można, ale limity spadły na jakieś 100-150km i wyszarpanie auta zastępczego przy awarii jest praktycznie niemożliwe.

Stąd kolejna próba podejścia do nówki.

:oki:

Ja bym się chyba jednak w BMW 2 nie pchał tylko szukał e-trójki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.