Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowa Insignia - czy ktoś już miał przyjemnośc ?

Featured Replies

Napisano

no dobrze, a jak to auto jeździ?

Minęło już 5 dni a jedyne czego się dowiedziałem to to, że @p i p p owi nic się nie podobwa w obecnej motoryzacji, która jest robiona pod gusta i mode - a pod co ma być robiona? @koNik woli Wołgę i chwała mu za to, niech ktoś reanimuje stare paździerze.

Jak to jest z tą nową Insignią? Jaki masz motor, spalenie, napęd etc??

Napisano
Godzinę temu, ZUBERTO napisał:

Ludzie są różni, mi styka w miare podstawowe wyposażenie i silnik nie musi mieć pierdyliona koni, ktoś inny ma odwrotnie. Każdy może napisać co by kupił, ale co mi do Twego wyboru.

PS. Dzięki Tobie dowiedziałem się ile wypasniejsza AH, mając bieda wersje, kosztuje.

A ja dużo jeździłem w trasy - więc i silnik był dość żwawy (1.6T) i wposażenie (Cosmo z dodatkami - kurtyny, ksenony skrętne, szyba z filtrem IR, spojler na klapę - generalnie wszyscy mi mówili że mega bogata wersja jak na salon PL, a sprzedawca twierdził że 1.6T w kombi to praktycznie tylko dwie kojarzy ;] ). Cennikowo to było coś 104kpln, ale jeszcze śmiało można było dobrać - np. fotele Recaro +5kpln, Pakiet OPC + 3.6kpln, tryb Sport +1kpln, zawieszenie IDS+, el szyby tył (tak, tak w najwyższej wersji Cosmo z pakietem Cosmo Plus czy jakoś tak tylne szyby były na korby ;] ), felgi 17'' cz nawet 18'' się dało. Z tego co pamiętam można tam było dobić do około 140kpln za kombi z moim silnikiem. ;] 

Napisano

Nie podoba mi się to auto. Szczególnie jak zobaczyłem wnętrze vs. Passat. Wygląda... odpustowo. 

Napisano
15 godzin temu, maro_t napisał:

ciesz się, że Ci nie wmawia, żebyś wolał dziecko zamiast tych zabawek ;]

próbowała kiedyś ale dała sobie siana ;]

13 godzin temu, Rado_ napisał:

Ja mam trzecie nowe i co, tez fajnie nie jest. Ciagle sie ktos szczegolnie w robie pyta to twoje?, ile dałeś, wy to musicicie dobrze zarabiac..itp. no k. nie przyszlo by mi tak zapytac kogos, genetyczna zazdrosc w tych ludziach czy jak, jakby samochod byl najwazniejszy w zyciu. Nie wspomne ile docinkow sie nasluchalem zaraz po kupnie, zygac sie chce

dlatego ja mniej wychylam się z E3, W108 etc bo to też często powoduje dziwny klimat, wolę Łady, Wołgi etc - ludzie najczęściej nie wiedzą co o tym myśleć ;] i nie wiedzą ile kosztuje etc. Widać to nawet na ulicy - W108 powoduje jakąś nieopisaną agresję na drodze, ludzie nie wpuszczają itd a np taką 21 sie cieszą i mogę sie ryć na chama ;]

DSC_2458.jpg

Edytowane przez koNik

Napisano
2 godziny temu, koNik napisał:

DSC_2458.jpg

Piękna fura!!!

Napisano

jako użytkownik Astry K po przejechaniu 80 000 powiem tak...

insignia liftback 2...

miejsce z przodu ok, kokpit kurcze, lipa pany... wersja elite, ok podświetlane drzwi od środka, ale kokpit w miejscu piano black i sand coś tam w astrze... to w inigni wyglada jak podeszwa chinskich trampek, i takie przeszycie, ze niby skora...

wyglada beeeeeeeeeeeee

miejsce z tylu, znosnie, ale lbem walilem o dach, w astrze K nie wale...

szersze wnetrze..

bagaznik... lipa, panie w astrze K kombi zdecydowanie wiekszy bagaznik

co na plus...

mam fotel AGR w astrze K, w insigni to przepasc...

ja chce u siebie fotel z insigni;)

podsumowanie...

zamiast insigni 2 kupilbym astre kombi K z 1.6 turbo...

Napisano

@bergerac i jak testy ? Ciekawy jestem opinii

Ja miałem Mazdę 6 AT/ diesel 4x4 na troszkę dłużej - 10,4 spalanie korek/miasto/autostrada 8] 

PLUSY:

Auto bardzo fajnie wykończone (za wyjątkiem kabla do lusterka ściemniającego się wewnątrz - widocznego na wierzchu w oplocie izolacji ;] ) , wyciszone ok, dobrze się prowadzi, niezłe fotele i pozycja za kierownicą, niezłe światła

MINUSY: 

Kilka archaicznych wskaźników i nie do końca intuicyjnych rozwiązań jak np: brak podświetlenia części przycisków, symbole niezapiętych pasów pasażerów itp, stosunkowo mało miejsca w środku w porównaniu z konkurencją, wysokie spalanie i średnia dynamika, szarpiący automat, brak ściemniających lusterek zew nawet w opcji, praktycznie brak możliwości konfiguracji i ograniczona ilość opcji. 

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, Chorzyn napisał:

@bergerac i jak testy ? Ciekawy jestem opinii

Ja miałem Mazdę 6 AT/ diesel 4x4 na troszkę dłużej - 10,4 spalanie korek/miasto/autostrada 8] 

PLUSY:

Auto bardzo fajnie wykończone (za wyjątkiem kabla do lusterka ściemniającego się wewnątrz - widocznego na wierzchu w oplocie izolacji ;] ) , wyciszone ok, dobrze się prowadzi, niezłe fotele i pozycja za kierownicą, niezłe światła

MINUSY: 

Kilka archaicznych wskaźników i nie do końca intuicyjnych rozwiązań jak np: brak podświetlenia części przycisków, symbole niezapiętych pasów pasażerów itp, stosunkowo mało miejsca w środku w porównaniu z konkurencją, wysokie spalanie i średnia dynamika, szarpiący automat, brak ściemniających lusterek zew nawet w opcji, praktycznie brak możliwości konfiguracji i ograniczona ilość opcji. 

ciachnąłem osobny wątek. Zaciekawiłeś mnie opinią na temat Mazdy, bo ja miałem gorszą. Wg mnie środek fajny, ale jak do segmentu C, a nie D. No i prowadzenie... w mojej opinii słabo. W zakręcie, który zawsze pokonuję z prędkością około 80-90 km/h już witałem się z barierkami. Dosłownie centymetry uratowały auto. No i słabo z wyciszeniem, jest dość głośna.

Napisano
Dnia ‎2017‎-‎06‎-‎09 o 10:06, optiview napisał:

@p i p p owi nic się nie podobwa w obecnej motoryzacji, która jest robiona pod gusta i mode - a pod co ma być robiona?

Mnie się podoba w obecnej motoryzacji to, że Alfa tworzy Giulię, Toyota GT86, że są hybrydy, elektrowozy, SUVy, crossovery, że na rynku konfrontują się filozofie większych silników n/a i mniejszych turbo.

Wygląd też mi się podoba, ale - będę krzyczał - NIE MA ŻADNEGO ZNACZENIA.

Motoryzacja powinna być robiona pod emocje wynikające z faktu przemieszczania się. Emocje to przyjemności, utrudnienia, czucie maszyny i odczuwanie różnic między modelami. I nie powinno być tak, że jeśli ktoś lubi motoryzację to kupi sobie Mustanga V8. Powinno być tak, że jeśli ktoś nie lubi motoryzacji, jeżdżąc DOBRYM, a nie ładnym samochodem zacznie się nią interesować i odkrywać jej magię. Ale jeśli ludzie upierają się przy swoim, mówią mnie się mają podobać, a Pipp niech się zamknie to sprawiają, że producenci idą na łatwiznę, nie tworzą wartościowych aut, a po prostu ładne i tym samym psują rynek i hamują rozwój. Na dodatek to "ładne" nie jest ładne w stopniu, w którym można ludzi zainteresować sztuką, designem itp. Jest ładne jak disco polo, bez wartości bo ma trafiać w tłumy, a gust tłumu nie jest w stanie ukształtować się w sposób taki, że docenia się rzeczy wyjątkowe. Ma wpaść w ucho, oko i wyciągnąć kasę z kieszeni. Banalne, byle jakie, płytkie. Po co zwracać na to uwagę? Design nowej Insigni jest właśnie taki. Wpasowany w trend bez wartości.

Jasne, że można to zrozumieć w rzeczywistości, w której ogromna większość nie ma nowych samochodów. Kupując go można się chwalić jaki to ja nie jestem bogatszy i lepszy od innych. Ale teraz nowe samochody są codzienną normalnością, ulice są nimi upszczone od lewa do prawa. Takich Insigni każdego dnia widzi się dziesiątki do znudzenia i nie ma już komu imponować. Nie chce mi się wierzyć, że poglądy zakorzenione na prowincji wczesnych lat 90-tych wciąż mogą dominować w świecie wielkich miast w roku 2017.

Dnia ‎2017‎-‎06‎-‎09 o 13:00, slawek_l_83 napisał:

Piękna fura!!!

Piękna...teraz bo wygląda inaczej od Insigni. W swoich czasach identyczna jak cała reszta. Też był trend i robili wszystko na jedno kopyto.

Wartość tego Merca tkwi w jakości, materiałach, tym, że nie ma silnika Renault, a swój i podczas jazdy będzie się prowadził tylko jak W108 i nic innego. Dzięki TECHNICE. Nie dzięki wyglądowi.

Pozdrawiam.

Napisano

twoje zdanie jest najtwojsze, ale nie wciskaj ludziom na siłę swoim przemyśleń, jako prawdy objawione.

Jest masa ludzi, którzy mają gdzieś emocje, dla nich auto ma spełniać ich założenia, i co z tego, że część jest kompletnie im nie potrzebna ale wtłoczona przez marketing, ma ich przewieźć z punktu A do B wygodnie, cicho, bez ryku silnika, bez emocjonującego zarzucania tyłem.

A co, ja mam kochać Alfę, bo ktoś w kółko powtarze, że to auto ma dusze? No weź przestań, takie bujdy można opowiadać Indianom z dżungli.

To, że kiedyś wyczynem było dojechanie do końca ulicy bez jakiejś awarii, nie znaczy, że można jej nadawac jakiś cech nadprzyrodzonych, od po prostu, niedbalstow projektantów  i monterów. Od razu dusza,heh, emocje, tak, tu się zgodze, uda się dojechać do celu czy jak zwykle dusza da znać o sobie i laweta. Dlaczego nikt nie pisze o duszy Renault Laguny II????

Co, że niby wyglądały ładnie, jakieś rozwiązania technologiczne, weźmy taką Stratos, albo Lancie Delte Intergrale - fakt, odnsosiła sukcesy w rajdach, ale się skończyło, audi okazało się lepsze, a później Lancer i Impreza.

Nie popadajmy w jakąś paranoje motoryzacyjną.

Insignia jest ładnym autem i już, cóż tu więcej pisać. Ma silnik, koła, mam nadzieję, że będzie wersja OPC.

Edytowane przez optiview

Napisano
40 minut temu, optiview napisał:

Dlaczego nikt nie pisze o duszy Renault Laduny II????

Mysle, że jest również taki pipp na jakimś forum miłośników lodówek. Tam to dopiero musi być poezja :hehe:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.