Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowa Insignia - czy ktoś już miał przyjemnośc ?

Featured Replies

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, Vadero napisał:

Przestrzen w srodku na plus, ale niech zgadne - bagol duzo mniejszy. We wszystkich nowych modelach strasznie obcieli bagazniki, na rzecz miejsca z tyłu...

chyba nie jest mniejszy. Może trochę płytszy, ale nie wygląda generalnie na mniejszy. Musiałbym dokładniej sprawdzić.

Napisano
49 minut temu, Rado_ napisał:

Mnie to ryba, rzecz w tym, ze watek jest o nowej Insigni, wiadomo, ze to nie Twoja bajka, ale musisz wejść i hejtować, znaczy znowu się pochwalić, jaki to masz inny gust od milionów much. Serio Koniu to nikogo nie obchodzi;)

niestety, jakby koNik sobie założył wątek np pt. "Stara Wołga - czy ktoś już miał przyjemnośc ? " to mógłby tam dyskutować pewnie sam ze sobą, więc musi się wygadać w innych wątkach ;]

Napisano
Godzinę temu, Rado_ napisał:

Mnie to ryba, rzecz w tym, ze watek jest o nowej Insigni, wiadomo, ze to nie Twoja bajka, ale musisz wejść i hejtować, znaczy znowu się pochwalić, jaki to masz inny gust od milionów much. Serio Koniu to nikogo nie obchodzi;)

nie to nie tak, po prostu jeśli ktoś pisze że jest piękna to mam prawo tu wejść i napisać że mi się nie podoba, na tej samej zasadzie. I nic mnie to nie obchodzi czy kogoś to obchodzi. Od tego jest forum.

Napisano
22 minuty temu, maro_t napisał:

niestety, jakby koNik sobie założył wątek np pt. "Stara Wołga - czy ktoś już miał przyjemnośc ? " to mógłby tam dyskutować pewnie sam ze sobą, więc musi się wygadać w innych wątkach ;]

różnica między Wami a mną jest taka że 95% z Was nie miało do czynienia z Wołgą a ja miałem i mam do czynienia ze współczesnym paździerzem ;] Więc mimo wszystko ja przynajmniej wypowiadam się na tematy których doświadczyłem ;] Poza tym tak się głupio składa że ja nic a nic nie napisałem o Wołdze ani ogólnie o starej motoryzacji. Ale widzę że macie alergię jak sie nazwie rzecz po imieniu bo nie pasuje to do waszej wizji rzeczywistości ;] A najlepszą obroną jak wioadomo jest atak więc od razu wyjeżdżacie z Wołgą ;]

Edytowane przez koNik

Napisano
2 godziny temu, Rado_ napisał:

Pasat to juz przeżytek teraz sie tylko Arteon liczy  ;] Musze przyznac, że w końcu ładny VW

Ciekawy samochód :ok: To jest następca CC, ale VW pozycjonuje go wyżej niż Passata. To tylko marketing czy rzeczywiście to wyższa liga niż Passat?

Napisano
13 godzin temu, bergerac napisał:

7a5036320af5bf7c6653d119027d2939.jpg

:hmm:

mazda6-facelift-review-2015_43.jpg

Ogólnie to podoba mi się nowa Insignia :ok:

Linia dachu, końcówka tylna trochę mi przypomina Passata CC :hmm: 

Napisano
9 minut temu, Zbynek napisał:

Ciekawy samochód :ok: To jest następca CC, ale VW pozycjonuje go wyżej niż Passata. To tylko marketing czy rzeczywiście to wyższa liga niż Passat?

Jest dłuższy  w rozstawie osi o 10cm, czyli trochę inna liga.

Edytowane przez sdss

Napisano
13 minut temu, koNik napisał:

nie to nie tak, po prostu jeśli ktoś pisze że jest piękna to mam prawo tu wejść i napisać że mi się nie podoba, na tej samej zasadzie. I nic mnie to nie obchodzi czy kogoś to obchodzi. Od tego jest forum.

Masz prawo, ale tu nie HP, a zresztą Twoje wpisy sa w takich watkach przewidywalne. robisz to jakbyś chciał zaistnieć. To tak jakbym notorycznie wchodził na forum radzieckich paździerzy i pisał, jakie to paździerze. Pewnie po drugim takim poście by mi konto zablokowali. wiemy, ze jesteś ponad tym wszystkim, reszta użytkowników nowoczesnych aut pospolite muchy gównozjady, a Ty siedzisz na obłoku nad ziemia 1000 m i śmiejesz się jacy wszyscy to leszcze. Juz kiedys pisałem, tez tak miałem w wieku 17 lat nosząc glany i długie włosy, ale sie okazało, ze życie tak nie wygląda jak sobie wmawiałem. swiat jest jednak różnorodny i ludzie też.

Napisano
19 minut temu, koNik napisał:

różnica między Wami a mną jest taka że 95% z Was nie miało do czynienia z Wołgą a ja miałem i mam do czynienia ze współczesnym paździerzem ;] Więc mimo wszystko ja przynajmniej wypowiadam się na tematy których doświadczyłem ;] Poza tym tak się głupio składa że ja nic a nic nie napisałem o Wołdze ani ogólnie o starej motoryzacji. Ale widzę że macie alergię jak sie nazwie rzecz po imieniu bo nie pasuje to do waszej wizji rzeczywistości ;] A najlepszą obroną jak wioadomo jest atak więc od razu wyjeżdżacie z Wołgą ;]

A jakie to trzeba miec do czynienia z Wołgą? o sexie mówisz? Bo wiesz jest tu wiele osób pamietajacych tamte czasy, gdy te paździerze jeżdziły po ulicach, bo innych nie było. To jest tak samo smieszne, jak podniecanie sie teraz Polonezem czy PF 126P. To było g..wtedy jak i teraz, ale małolaty maja podniete, bo mogą, a nie muszą

Napisano
19 minut temu, Zbynek napisał:

Wiecej bajerów i jest chyba wiekszy

Napisano
20 minut temu, koNik napisał:

Jakoś dziwnym trafem to Ty wchodzisz w wątki o współczesnych plastikowych samochodach, które podobno Ciebie nie interesują i w nich objawiaasz swoje jedynie słuszne poglądy i wizje motoryzacji. Ja mam stare rupiecie gdzieś, nie interesują mnie więc nie wchodzą na fora o starych rupieciach. Ciebie niby nowe nie interesują, ale zawsze musisz skrytykować i się przypomnieć w wątkach o nowych. To chyba bardziej pasuje do obrony przez atak ;]

Napisano

@Rado_ cały czas spychasz rozmowę na tory swych kompleksów, ale to nie mój problem że w taki sposób postrzegasz świat jakby ktoś chciał Cię atakować i szeregować jak Ty starasz się innych. Tak tak, żeby coś komentować to nie trzeba mieć z tym nic do czynienia, wystarczy pamietać jakie to czasy były złe i wszystko g... a księża molestują dziewczynki. Tak jest. Już dobrze. Macham Ci z chmury w glanach z długimi włosami na klacie cały czas uważając że ta Insignia wygląda jak obły plastikowy blob, a ramka od HUDa jak klapa od kibla nie wspominając o tych wieśniackich zegarach ;]

Edytowane przez koNik

Napisano
2 minuty temu, maro_t napisał:

Jakoś dziwnym trafem to Ty wchodzisz w wątki o współczesnych plastikowych samochodach, które podobno Ciebie nie interesują i w nich objawiaasz swoje jedynie słuszne poglądy i wizje motoryzacji. Ja mam stare rupiecie gdzieś, nie interesują mnie więc nie wchodzą na fora o starych rupieciach. Ciebie niby nowe nie interesują, ale zawsze musisz skrytykować i się przypomnieć w wątkach o nowych. To chyba bardziej pasuje do obrony przez atak ;]

a to to jest forum tylko o nowych samochodach? tylko dla ludzi którzy mają jednolitą wizję? ;] To się ciasnota nazywa, wiesz? ;]

Napisano
Teraz, koNik napisał:

a to to jest forum tylko o nowych samochodach? tylko dla ludzi którzy mają jednolitą wizję? ;] To się ciasnota nazywa, wiesz? ;]

to jest forum dla wszystkich, a wątek o nowe Insigni. Nie podoba Ci się, przyjęliśmy. Czekamy z niecierpliwością, aż wyrazisz swoją dezaprobatę w wątku o passacie, mondeo, astrze, ibizie, golfie, kii i hybrydowym BMW

Napisano
5 minut temu, koNik napisał:

Macham Ci z chmury w glanach z długimi włosami na klacie cały czas uważając że ta Insignia wygląda jak obły plastikowy blob, a ramka od HUDa jak klapa od kibla nie wspominając o tych wieśniackich zegarach

Kompleksy raczej z Ciebie wychodzą, potrzeba akceptacji chyba hehe. Ja nic nie mam do Twoich zainteresowań, nawet uważam, że sa fajne, szanuje to, ale widzisz, nie o to mi chodzi, co starasz się wyżej przekazać. Mnie to ryba, co kto uważa o Insigni, czy tez moim aucie, mam to gdzieś, to tylko świadczy o tym kimś, który musi sie uzewnętrznić ze swoją innością, bo przecież nie jest muchą :hehe: Na HP po prostu nawet bym Ci słowa nie odpisał w temacie :phi:

Napisano
1 minutę temu, maro_t napisał:

to jest forum dla wszystkich, a wątek o nowe Insigni. Nie podoba Ci się, przyjęliśmy. Czekamy z niecierpliwością, aż wyrazisz swoją dezaprobatę w wątku o passacie, mondeo, astrze, ibizie, golfie, kii i hybrydowym BMW

generalnie Opla najbardziej nie lubię, tragiczna marka która prawie nic nie wniosła, dobrze że powoli odchodzi tam gdzie jej miejsce ;]

Nie podoba mi się i _nie przyjęliście_ tylko zaatakowaliscie, tu jest problem ;] tak wiem, i tak tego nie zrozumiecie ;]

Napisano
Teraz, Rado_ napisał:

Kompleksy raczej z Ciebie wychodzą, potrzeba akceptacji chyba hehe. Ja nic nie mam do Twoich zainteresowań, nawet uważam, że sa fajne, szanuje to, ale widzisz, nie o to mi chodzi, co starasz się wyżej przekazać. Mnie to ryba, co kto uważa o Insigni, czy tez moim aucie, mam to gdzieś, to tylko świadczy o tym kimś, który musi sie uzewnętrznić ze swoją innością, bo przecież nie jest muchą :hehe: Na HP po prostu nawet bym Ci słowa nie odpisał w temacie :phi:

o muchach napisałem po Twoim ataku, wyciąganiu wołg itd. Uderz się w pierś jeśli potrafisz, prześledź sobie wątek minuta po minucie i zobacz gdzie ja cokolwiek napisałem o Wołgach, mojej wizji, Twoich glanach etc, cały ten burdel tu to Twoja zasługa :ok:

Napisano

Proponuję wrócić do dyskusji nad tym konkretnym Oplem, a nie psychoanalizy użytkowników...

Napisano
32 minuty temu, analyzer64 napisał:

Ogólnie to podoba mi się nowa Insignia :ok:

Linia dachu, końcówka tylna trochę mi przypomina Passata CC :hmm: 

Mi przód Insignii bardziej przypomina to:

Ford_Mondeo_Wagon_(front).JPG

Napisano
Teraz, koNik napisał:

o muchach napisałem po Twoim ataku, wyciąganiu wołg itd. Uderz się w pierś jeśli potrafisz, prześledź sobie wątek minuta po minucie i zobacz gdzie ja cokolwiek napisałem o Wołgach, mojej wizji, Twoich glanach etc, cały ten burdel tu to Twoja zasługa :ok:

Chyba jestes przewrazliwiony, pisałem Ci, ze szanuje Twoje zainteresowania, gdzie ja Cie chłopie atakuję, Chodzi mi tylko Twój hejt. Tak samo nawet nie widziałes na oczy tej Insigni, tak jak 95 % jak piszesz ludzi nie miało do czynienia z wołga, ale przecież wiesz, że to g..bo jak inaczej nowe auto może być lepsze od starej Wołgi (niech będzie tylko przykładem, że byś znowu nie zarzucał mi , że sie na Wołgę uwziąłem)

Napisano
51 minut temu, koNik napisał:

gadasz bzdury , uważaj co zaraz Ci przyWołgdzę :phi:

Napisano

@koNik @Rado_

Gdybym nie musiał wozić dzieciaków po kilka razy dziennie , gdybym miał czas na grzebanie przy aucie , gdyby mnie było stać na poświęcanie mojego czasu na grzebanie przy aucie to bym sobie kupił 

bmw-e34-530i-06.jpg

i to byłoby moje trzecie e34.

Niestety nie stać mnie finansowo ani czasowo na hobby typy "mam youngtimera BMW,  frajerze z nowej bety " więc zostaje tylko bezpłciowe nowe pudło które ma mnie w miarę komfortowo i bezpiecznie przewieź z punku A do B.

i chyba większość dzieciatych ludzi 30+ skłania się do mojego poglądu motoryzacyjnego .

Konik Ty jesteś po prostu motoryzacyjnym hipsterem :)

Edytowane przez Marcin79

Napisano

Obejrzę przy okazji. Ciekawe czy jak z poprzednią, że jedyna zaleta to ciekawy design ;].

Napisano

A mnie sie w nowej Insigni podobają tylnie światła, a'la BMW czy też Lexus.

opel-insignia-grand-spor-8bfaab4,0,750,0

Oczywiście chodzi o te podwójne paski, a nie o kształt lamp ;)

Edytowane przez radar16v

Napisano
17 godzin temu, grogi napisał:

Jesteś pewien, że GM?

Tak, nie da się w ciągu miesiąca zaprojektować, wyprodukować, dostarczyć i sprzedać samochodu produkowanego seryjnie.

Napisano

Bardzo ładna, zresztą nowa Astra też mi się podoba. Jeżdżę paskiem B8 i w sumie muszę powiedzieć że pewnie dziś bym zagwozdkę za które płacić. Inna sprawa jak się w niej siedzi i jeździ ?? Nie miałem okazji jeszcze widzieć na żywo, ale chętnie się gdzieś przymierzę.

@bergerac, z jakim silnikiem masz ją ??

Napisano
16 godzin temu, Cinos napisał:

przy Passacie B8 dalej wyglada slabo

Kurde, a ja jeżdżąc B8 patrzy na tą Insignie bardzo przychylnie. Podoba mi się. Świetna linia, wnętrze ma bardzo fajne no i jak już ktoś wspomniał wersja z brązową skórą, to się chyba kolor koniakowy nazywa - wymiata. W Pasku takiej nie ma, a zawsze mi się podobała.

Napisano
  • Autor
Bardzo ładna, zresztą nowa Astra też mi się podoba. Jeżdżę paskiem B8 i w sumie muszę powiedzieć że pewnie dziś bym zagwozdkę za które płacić. Inna sprawa jak się w niej siedzi i jeździ ?? Nie miałem okazji jeszcze widzieć na żywo, ale chętnie się gdzieś przymierzę.

[mention=132154]bergerac[/mention], z jakim silnikiem masz ją ??

2.0 170 Km. Zobacze na trasie.

Fajne jest carplay:
6d1fb6adf28d7216795cc7ce925580ec.jpg

3f374fd61b775955d4b253ce005b1c1f.jpg

fb0acd78e5da216a2fdccaa81d88b9b6.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano

Powiedz mi co trzeba zrobić żeby takie dostać do testów?

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, AstraC napisał:

Powiedz mi co trzeba zrobić żeby takie dostać do testów?

To jest dość proste - trzeba dostać od GM Polska zaproszenie mailem do wzięcia udziału w testach Insigni :ok: 

;)

Napisano
Teraz, bergerac napisał:

To jest dość proste - trzeba dostać od GM Polska zaproszenie mailem do wzięcia udziału w testach Insigni :ok: 

;)

Ech... niestety nowego Opla miałem tylko jednego i to w 2009r, chociaż ojciec do dziś serwisuje Merive w ASO.

Napisano
3 godziny temu, format napisał:

Tak, nie da się w ciągu miesiąca zaprojektować, wyprodukować, dostarczyć i sprzedać samochodu produkowanego seryjnie.

Nie pytałem, kto zaprojektował, ale kto za paliwo płaci...

Napisano
  • Autor
12 minut temu, grogi napisał:

Nie pytałem, kto zaprojektował, ale kto za paliwo płaci...

a kto według Ciebie ?

Napisano
29 minut temu, bergerac napisał:

a kto według Ciebie ?

Pan płaci, Pani płaci...Ci Państwo!

Jednostka moze się jeszcze GM Polska nazywa, ale to GM juz nie jest IIRC.

Edytowane przez grogi

Napisano
  • Autor
6 minut temu, grogi napisał:

Pan płaci, Pani płaci...Ci Państwo!

Jednostka moze się jeszcze GM Polska nazywa, ale to GM juz nie jest IIRC.

spółka się nazywa General Motors Poland Sp. z o.o.

o co Ci dokładnie chodzi ?

Napisano
Dnia ‎2017‎-‎06‎-‎05 o 23:26, bergerac napisał:

Bo ja wlasnie dostalem na tydzien testów. Co ciekawe, GM placi rowniez za paliwo :ok:

Nieważne kto płaci za paliwo, ważne kto wdycha spaliny.;)

Pytanie najważniejsze. Odpowiedz jak nie teraz to po jakimś czasie testów. Który element w starej Insi jest lepszy niż w nowej?

Pozdrawiam.

Napisano
21 godzin temu, koNik napisał:

patrzę na tego wieloryba z plastiku i naprawdę nie wiem co Wy w tym widzicie

To bardzo proste. Widzą w tym trend aktualnych czasów. Kij, że jest to identyczne jak wszystko, liczy się, że jest nowe, że pokazują w prasie, TV i internecie, rozdają do testów.

Im nowszy tym lepszy bo lepiej się synchronizuje z najnowszym smartfonem i wszystko jest najnowsze, świeże i w ogóle człowiek się czuje lepiej niż po saunie.;]

Tak to jest z tymi ocenami/zachwytami "na oko". Jednak ocenianie na oko czy to Ford T, Wołga czy Insignia '17 jest taką samą pułapką.

20 godzin temu, Rado_ napisał:

ze watek jest o nowej Insigni, wiadomo, ze to nie Twoja bajka, ale musisz wejść i hejtować, znaczy znowu się pochwalić, jaki to masz inny gust od milionów much.

To nie jest głupi hejt. Dla dobra klientów, kierowców, pasażerów nieważne jakie mają podejście do motoryzacji, wyśmiewanie postawy "o jaki on śliczny, muszę go mieć" jest bardzo słuszne, bardzo ważne i trzeba to robić zawsze i wszędzie. Gloryfikowanie wyglądu trzeba piętnować i przeciwstawiać się temu z całą mocą bo w przeciwnym razie producenci zaleją nas ślicznym, nie budzącym żadnych emocji produktem służącym do przemieszczania się. Dodajmy do tego jeszcze punkty A i B...to będzie "kraina szczęśliwości".

Ktoś wspomniał o rodzinie i dzieciach. Mnie się kojarzy od razu dialog:

- Synu, zawieźć cię do punktu B?

- Tak ojcze.

- Ruszajmy więc

- Ojcze, czuję niespotykanie wysokie emocje patrząc na design naszego pojazdu.

- Wspaniale synu, to najnowszy produkt firmy Opel, przepełniony dynamiką, agresją i elegancją.

- Gratuluję ojcze doskonałego wyboru.

- Synu, jesteśmy w punkcie B, opuść pojazd.

- Do widzenia ojcze.

Pozdrawiam.

Napisano
6 minut temu, p i p p napisał:

- Tak ojcze.

- Ruszajmy więc

- Wspaniale synu, to najnowszy produkt firmy Opel, przepełniony dynamiką, agresją i elegancją.

- Do widzenia ojcze.

Pozdrawiam.

Ja do tego trendu dodałbym jeszcze to, że reklama motoryzacyjna teraz wygląda tak samo jak reklama smartfonów. Teraz wybierając konretne auto możesz być wolnym człowiekiem, dokonywać wyborów, układać swoje życie tak jak chcesz itp. itd.

Auto w reklamie nadaje twpojemu życiu sens.ład, porządek. Ba czasami można odnieść wrażenie że bez niego nie żyjesz tak naprawdę.

Wyskoczysz po mleko, a skończysz na afrykańskich bezdrożach atakowany przez nosorożca ;)

Dlaczego w tym czy innym aucie mamy sie poczuć kimś kim nie jesteśmy? Aż tak bardzo nie lubimy być sobą?

Napisano
7 minut temu, pij napisał:

Ja do tego trendu dodałbym jeszcze to, że reklama motoryzacyjna teraz wygląda tak samo jak reklama smartfonów. Teraz wybierając konretne auto możesz być wolnym człowiekiem, dokonywać wyborów, układać swoje życie tak jak chcesz itp. itd.

Auto w reklamie nadaje twpojemu życiu sens.ład, porządek. Ba czasami można odnieść wrażenie że bez niego nie żyjesz tak naprawdę.

Wyskoczysz po mleko, a skończysz na afrykańskich bezdrożach atakowany przez nosorożca ;)

Dlaczego w tym czy innym aucie mamy sie poczuć kimś kim nie jesteśmy? Aż tak bardzo nie lubimy być sobą?

Może Polakom wydaje się, że reklama to znak nowych czasów -  bo 25 lat temu nie było jej wcale...

Ale reklama od zawsze uderza przez do pragnień potencjalnych klientów - słynne papierosy Marlboro nie są przecież dla cowboys. Ludzie teraz najwyraźniej chcą sensu, ładu i porządku. I wolności na świeżym powietrzu. 

Napisano
22 minuty temu, p i p p napisał:

To bardzo proste. Widzą w tym trend aktualnych czasów. Kij, że jest to identyczne jak wszystko, liczy się, że jest nowe, że pokazują w prasie, TV i internecie, rozdają do testów.

Im nowszy tym lepszy bo lepiej się synchronizuje z najnowszym smartfonem i wszystko jest najnowsze, świeże i w ogóle człowiek się czuje lepiej niż po saunie.;]

Tak to jest z tymi ocenami/zachwytami "na oko". Jednak ocenianie na oko czy to Ford T, Wołga czy Insignia '17 jest taką samą pułapką.

To nie jest głupi hejt. Dla dobra klientów, kierowców, pasażerów nieważne jakie mają podejście do motoryzacji, wyśmiewanie postawy "o jaki on śliczny, muszę go mieć" jest bardzo słuszne, bardzo ważne i trzeba to robić zawsze i wszędzie. Gloryfikowanie wyglądu trzeba piętnować i przeciwstawiać się temu z całą mocą bo w przeciwnym razie producenci zaleją nas ślicznym, nie budzącym żadnych emocji produktem służącym do przemieszczania się.

Gloryfikujmy brzydotę! Będzie tak samo bez sensu, ale przynajmniej mniej ładnie....

Dodajmy do tego jeszcze punkty A i B...to będzie "kraina szczęśliwości".

Dla większości obywateli to właśnie będzie kraina szczęśliwości. Dla wszystkich tych, dla których samochód nie jest pasją czy hobby.

- Tak ojcze.

- Ruszajmy więc

- Do widzenia ojcze.

Zacytuję klasyka: Masz dzieci? Masz k....a dzieci? Czym ten młody ma się w samochodzie ekscytować? Ręcznym na linkę (tak wychwalanym w wątku o którejś Daczce) czy wielowahacz z przodu (na McPersony w Insignii jedziesz od zawsze)? A może jeżdżący bokiem ojciec? 

Swoją drogą zręczność językowa na poziomie gazata.pl. 

Napisano
17 minut temu, pij napisał:

ale jest jeden warunek, żeby tego dostąpić. Musisz mieć taką modną dzisiaj brodę. W reklamie każdy facet taką ma :skromny:

Napisano
10 minut temu, pij napisał:

Dokładnie to! Teraz samochodów jest tak dużo, że ludzie przestają je lubić i traktują jako zło konieczne i trzeba im naściemniać, żeby kupili. Chodzi tylko o to, że każdego da się zarazić pasją motoryzacyjną tylko trzeba ludziom dać różne przeżycia w różnych samochodach, a producenci tego nie robią...chociaż dobre wraca...powoli. Samochody są jak taniec. Niby chodzenie po parkiecie, niby jazda gdzieś. Ale wystarczy włączyć różną muzykę, różny napęd, różny silnik, różne zawieszenie, różne nadwozie i emocje pojawiają się same. A ja wciąż uważam, że nie ma we współczesnym świecie lepszego narzędzia do generowania poczucia wolności niż samochód lub pojazd mechaniczny. Wydawało się, że takim narzędziem będzie internet. Ale dziś? Tak nie wolno, tego nie wolno, to jest hejt, to się ktoś obrazi...dajcie spokój. I emocje w aucie mogą być każdym, ale żeby ich uczyć, trzeba więcej narzędzi, nie Wołg, a produktów prosto z taśmy montażowej.

pzdr

Napisano
8 minut temu, grogi napisał:

Gloryfikujmy brzydotę! Będzie tak samo bez sensu, ale przynajmniej mniej ładnie....

Nie. Gloryfikujmy przeżycia z jazdy. A problem z tym ładne/brzydkie polega na tym, że na designie zna się może jeden na 10.000 ludzi, a produkty wyglądają tak, żeby pasować do aktualnego trendu w czasie czyli wszystko jest takie samo. To licytowanie się na ładne Mondeo czy brzydkiego Passata jest jak dyskusja polityków "dajmy 500+, nie, dajmy 501+".

15 minut temu, grogi napisał:

Dla większości obywateli to właśnie będzie kraina szczęśliwości. Dla wszystkich tych, dla których samochód nie jest pasją czy hobby

Dlatego trzeba ich ratować.;]

17 minut temu, grogi napisał:

Czym ten młody ma się w samochodzie ekscytować?

Różnorodnością!

18 minut temu, grogi napisał:

Swoją drogą zręczność językowa na poziomie gazata.pl

Imputujesz mi żydowskie pochodzenie?!?!?!;l

pzdr

Napisano
1 minutę temu, p i p p napisał:

Nie. Gloryfikujmy przeżycia z jazdy. A problem z tym ładne/brzydkie polega na tym, że na designie zna się może jeden na 10.000 ludzi, a produkty wyglądają tak, żeby pasować do aktualnego trendu w czasie czyli wszystko jest takie samo. To licytowanie się na ładne Mondeo czy brzydkiego Passata jest jak dyskusja polityków "dajmy 500+, nie, dajmy 501+".

Dlatego trzeba ich ratować.;]

Różnorodnością!

pzdr

Kolejny ze swoimi prawdami objawionymi. :sciana:

Wygląd jest to kwestia gustu, część ludzi podąża za modą i dobrze dzięki temu są jakieś zmiany, części podobają się raz te, raz inne modele, i człowiek nawet je oczami. A Ty przychodzisz i mówisz że jakby Ci zrobili najlepszy na świecie obiad w kształcie psiej kupy to i tak będzie super. :sciana: 

Producenci robią teraz samochody które się podobają lub nie. Mimo wszystko widać jakiś tam styl u każdego, że akurat nie trafia w twoje gusta to trudno, nic nie poradzisz. Nie wpływajmy na to aby nam podawali pyszny obiad o wyglądzie kupy, tylko żeby ten pięknie wyglądający obiad był również smaczny i żebyśmy się nim nie potruli.

Napisano
1 godzinę temu, p i p p napisał:

To nie jest głupi hejt. Dla dobra klientów, kierowców, pasażerów nieważne jakie mają podejście do motoryzacji, wyśmiewanie postawy "o jaki on śliczny, muszę go mieć" jest bardzo słuszne, bardzo ważne i trzeba to robić zawsze i wszędzie. Gloryfikowanie wyglądu trzeba piętnować i przeciwstawiać się temu z całą mocą bo w przeciwnym razie producenci zaleją nas ślicznym, nie budzącym żadnych emocji produktem służącym do przemieszczania się. Dodajmy do tego jeszcze punkty A i B...to będzie "kraina szczęśliwości".

- Tak ojcze.

- Ruszajmy więc

- Do widzenia ojcze.

Pozdrawiam.

Fajnie, ale nie na temat.;)

Napisano
54 minuty temu, p i p p napisał:

Dokładnie to! Teraz samochodów jest tak dużo, że ludzie przestają je lubić i traktują jako zło konieczne i trzeba im naściemniać, żeby kupili. Chodzi tylko o to, że każdego da się zarazić pasją motoryzacyjną tylko trzeba ludziom dać różne przeżycia w różnych samochodach, a producenci tego nie robią...chociaż dobre wraca...powoli. Samochody są jak taniec. Niby chodzenie po parkiecie, niby jazda gdzieś. Ale wystarczy włączyć różną muzykę, różny napęd, różny silnik, różne zawieszenie, różne nadwozie i emocje pojawiają się same. A ja wciąż uważam, że nie ma we współczesnym świecie lepszego narzędzia do generowania poczucia wolności niż samochód lub pojazd mechaniczny. Wydawało się, że takim narzędziem będzie internet. Ale dziś? Tak nie wolno, tego nie wolno, to jest hejt, to się ktoś obrazi...dajcie spokój. I emocje w aucie mogą być każdym, ale żeby ich uczyć, trzeba więcej narzędzi, nie Wołg, a produktów prosto z taśmy montażowej.

pzdr

ale stek bzdur , napisałeś o dzieciach i A i B więc pewnie o mnie się rozchodzi....nie dorabiaj swoich ograniczeń innym którzy mają inne  podejście do życia od twojego.

Jak cie nie stać na nowe auto to nie śmiej się frajerów którzy kupują nowe bo dzięki nim będziesz mógł kiedyś kupić używkę  natomiast jeżeli z własnego wyboru jeździsz autem "z duszą " to chwała ci za to. 

Niestety albo stety  przynajmniej niektórzy dorastają i priorytety się zmieniają . Dzisiaj najbardziej się dla mnie liczy w aucie aby mi się podobało , było funkcjonalne oraz przyzwoicie się odpychało . Natomiast dzieci raczej nie masz bo żadne dziecko nie pyta się o deZajn auta tylko zadaje odwiecznie pytanie ( pewnie jeszcze z czasów rydwanów ) " Tato , daleko jeszcze ? " ewentualnie " Ile masz na liczniku w swoim aucie "

a kto jest większym fanem motoryzacji nie będę nawet dyskutował bo nie ma po co.

@bergerac  dostał auto do testów i zamiast się pytać ile to jedzie maksymalnie ile to pali to większość odstawia jakieś dziwne szopki typu " to auto podoba się tylko brodaczom"

Napisano

Panowie fajnie, ze sie dyskusja toczy ale chetnie bym cos o insigni poczytał, a mędrkowanie to przenieście gdzie indziej ;)

Napisano
Godzinę temu, p i p p napisał:

Nie. Gloryfikujmy przeżycia z jazdy.

Miałem kiedyś ekscytujące auto... Od samego rana, od momentu kiedy moje stopy dotknęły podłogi, myślałem o nim. Przy śniadaniu myślałem tylko o tym momencie, kiedy włożę kluczyk do stacyjki i go przekręcę. Ubierałem się, wychodziłem z domu, wsiadałem do bryki... Od ekscytacji na plecach zbierały się krople potu....

Przekręciłem kluczyk... Ufff... Dzisiaj znowu zapalił... 

A problem z tym ładne/brzydkie polega na tym, że na designie zna się może jeden na 10.000 ludzi, a produkty wyglądają tak, żeby pasować do aktualnego trendu w czasie czyli wszystko jest takie samo.

Na projektowaniu zna się ułamek procenta. Ale każdy ma prawo wypowiedzieć się, czy mu się podoba. Tobie akurat się nie podoba, ale innym i owszem. Podoba im się ten duży tablet, na którym w łatwy sposób wybiorą ulubioną płytę, włączą nawigację i ominą korek, który akurat dzisiaj się zrobił na skrzyżowaniu Buraczej i J. Leminga. 

Wszyscy pochodzimy w linii prostej od Noah... 

Edytowane przez grogi

Napisano
11 minut temu, Vadero napisał:

Panowie fajnie, ze sie dyskusja toczy ale chetnie bym cos o insigni poczytał, a mędrkowanie to przenieście gdzie indziej ;)

Ale to nie jest wątek o Insigni, tylko o tym że @bergerac lubił swoją Insignię, to jest kozak i dostał nowego Opla na tydzień, a @p i p p nawet by nie chciał... I o tym, że PSA kupuje, ale jeszcze GM nie kupił. 

Edytowane przez grogi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.