Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowa Insignia - czy ktoś już miał przyjemnośc ?

Featured Replies

Napisano

Bo ja wlasnie dostalem na tydzien testów. Co ciekawe, GM placi rowniez za paliwo :ok:

Fantastyczne auto. Przepiekna linia nadwozia i swietne wnetrze. Bardzo mi sie podoba. Dodatkowo wersja, ktora dostalem jest naszpikowana bajerami. Opel zrobil duzy progres, jestem przekonany, ze bedzie hicior rynkowy.

0355f96b9bf3c0bab1d335d6a687154c.jpg

276953988f969d6debac44d36c89fdc6.jpg

5b8ffad2a78d2111686d88dbe69c8e2a.jpg

7a5036320af5bf7c6653d119027d2939.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano

Strasznie dużo tych wskaźników, co mnie obchodzi jakie mam napięcie akumulatora ? 

Napisano
25 minut temu, KJO napisał:

Strasznie dużo tych wskaźników, co mnie obchodzi jakie mam napięcie akumulatora ? 

A mi się bardzo podoba, wbrew trendowi eliminacji wszelkich wskaźników...

Napisano
38 minut temu, bergerac napisał:

Bo ja wlasnie dostalem na tydzien testów. Co ciekawe, GM placi rowniez za paliwo :ok:

Jesteś pewien, że GM?

Napisano

mi sie srednio podoba, szczegolnie przód

co do zegarów to faktycznie w Astrze 3 były obroty silnika, predkość i paliwo

tutaj jest kosmos, duzo informacji

przy Passacie B8 dalej wyglada slabo

Napisano

Chętnie poczytam więcej + porównanie do Twojej obecnej.

Jakieś info co do wersji silnika / wyposażenia również mile widziane :)

Wysłane z mojego HUAWEI RIO-L01 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Kawal fajnego auta dostales manual czy automat?

Napisano
8 godzin temu, bergerac napisał:

Fantastyczne auto. Przepiekna linia nadwozia i swietne wnetrze. Bardzo mi sie podoba. Dodatkowo wersja, ktora dostalem jest naszpikowana bajerami. Opel zrobil duzy progres, jestem przekonany, ze bedzie hicior rynkowy.

też bym zachwalał jak bym za friko dostał i by jeszcze paliwo za darmo lali

och jak bym zachwalał... nawet matiza

siedziałem w nowej insygni i powiem szczerze że dupy nie urywa - z zewnątrz też jakoś bez większych och i ach

w dodatku opel sprzedany i za kilka lat się będziesz bujał po niemieckich ebajach żeby części dostać do tego wynalazku

Napisano

Oo fajnie ze dali wskazówki do napięcia itp :ok:

Napisano
26 minut temu, piotr1982 napisał:

siedziałem w nowej insygni i powiem szczerze że dupy nie urywa - z zewnątrz też jakoś bez większych och i ach

w dodatku opel sprzedany i za kilka lat się będziesz bujał po niemieckich ebajach żeby części dostać do tego wynalazku

W zyciu wiekszej bzdury nie czytalem. Co ma sprzedaz do czesci?

Napisano

Nie podoba mi się.
Czemu teraz każde auto wygląda agresywnie?
Kolejne auto przekombinowane wizualnie auto.

Przepraszam, podoba mi się tablica rejestracyjna, a właściwie ostatnie literki, bo to początek mojej tablicy.

Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka

Napisano
8 godzin temu, KJO napisał:

a co to za wskaznik przy obrotomierzu?

A moze to OPC werszyn?

Napisano
13 minut temu, pij napisał:

Nie podoba mi się.
Kolejne auto przekombinowane wizualnie auto.

Skoro każde nowe auto Ci się nie podoba, to może problem nie leży po stronie aut?

1 minutę temu, fanlan napisał:

A moze to OPC werszyn?

Temperatura oleju.  Za mało niebieska na wskaźnikach na OPC.

Edytowane przez grogi

Napisano

Mogliby się zdecydować czy klasyczne czy wirtualne zegary.

Napisano
1 minutę temu, sdss napisał:

Mogliby się zdecydować czy klasyczne czy wirtualne zegary.

Dopiero teraz zauważyłem :) Temperatura oleju i napięcie w instalacji są wirtualne!

Napisano
13 minut temu, pij napisał:

Nie podoba mi się.

Agresywnie, bo kazy MUSI byc kozak na drodze, strach siac musi, respekt budzic. Zachwyt, łął efekt gapiow i w ogole najnajnaj.

Osobiscie blizej serca mega jest motoryzacja 80-90

Napisano
9 godzin temu, bergerac napisał:

przymierzałem się do tego wczoraj w salonie. Zupełnie nie moja bajka takie auto. Zwłaszcza ten wielki tunek środkowy, za duży, za wysoki, jak ustawiłem fotel dosyć nisko, tak jak lubię, to cały ten tunel miałem za wysoko, przez to lewarek zmiany biegów również. Ogólnie dziwne wrażenie. Auto duże, a w środku jakoś tego nie czuć, pozycja za kierownicą taka klaustrofobiczna. A poza tym samochód jak samochód, bym musiał to bym jeździł, jednak wolę mniejsze, zwinniejsze i przyjemniejsze w środku auta

Napisano
  • Autor
8 godzin temu, Cinos napisał:

mi sie srednio podoba, szczegolnie przód

co do zegarów to faktycznie w Astrze 3 były obroty silnika, predkość i paliwo

tutaj jest kosmos, duzo informacji

przy Passacie B8 dalej wyglada slabo

testowałem nowego Passata i moim zdaniem absolutnie nie ma startu do Insignii. Póki nie wyszła nowa, byłem nastawiony na Paska, ale teraz mam zgryz. Oczywiście gust to kwestia względnia, natomiast wg mnie jest dużo ładniejsza, a wnętrze to już przepaść. Pozycja kierowcy jest genialna w nowej Insignii :ok: 

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, piotr1982 napisał:

chłopaku, ja nie mam 18 lat. Testowałem już Superba, Mazdę 6, Passata i kilka innych aut. Naprawdę się już tym nie podniecam ;) 

Napisano
  • Autor
52 minuty temu, rwIcIk napisał:

Lżejsza jest?

Odpycha się jako tako?

chyba jest lżejsza. Prowadzi się zupełnie inaczej - mam wrażenie, że dużo lżej, ale bardziej majestatycznie. W tym modelu czuć wielkość auta, w moim nie czuć. Zdam relację po tygodniu, przejadę pewnie z 1.5 tys km to będę mógł coś powiedzieć.

Napisano
1 godzinę temu, fanlan napisał:

A moze to OPC werszyn?

Temperatura oleju, to jeszcze w dieslu się przydaje czasami bo często jest tak że płyn zagrzany a olej jeszcze zimny. 

Napisano
10 godzin temu, grogi napisał:

A mi się bardzo podoba, wbrew trendowi eliminacji wszelkich wskaźników...

no i niech sobie będzie i wskaźnik ładowania turbiny, tylko bardziej przydatny byłby w tym miejscu ekran np nawigacji, a pozostałe można zrobić cyfrowo skoro i tak po środku jest ekran. 

Napisano
2 godziny temu, piotr1982 napisał:

Widze, ze fachowiec sie trafil ;l

Napisano
Godzinę temu, bergerac napisał:

testowałem nowego Passata i moim zdaniem absolutnie nie ma startu do Insignii. Póki nie wyszła nowa, byłem nastawiony na Paska, ale teraz mam zgryz. Oczywiście gust to kwestia względnia, natomiast wg mnie jest dużo ładniejsza, a wnętrze to już przepaść. Pozycja kierowcy jest genialna w nowej Insignii :ok: 

a tego to juz nie powiem, nie siedziałem w nowej Insygni, na żywo tego przodu tez nie oglądałem dokładnie

Passat B8 idzie od 2014r. pewnie za kilka miesiecy pojawi sie facelift ;)

ale ja to chyba jakims fanboyem VAGa jestem Audi tez mi sie podoba, Seat tez, a jak patrzę np na Mazdę6 i jej wyglad to mam odruch wymiotny

no i jak patrzę na zdjęcie wnętrza no to czuje sie jak w domu ;]

Volkswagen-Passat-2015-1600-32.jpg

Opel-Insignia_Sports_Tourer-2018-1600-09

Napisano
  • Autor
4 minuty temu, Cinos napisał:

a tego to juz nie powiem, nie siedziałem w nowej Insygni, na żywo tego przodu tez nie oglądałem dokładnie

Passat B8 idzie od 2014r. pewnie za kilka miesiecy pojawi sie facelift ;)

ale ja to chyba jakims fanboyem VAGa jestem Audi tez mi sie podoba, Seat tez, a jak patrzę np na Mazdę6 i jej wyglad to mam odruch wymiotny

no i jak patrzę na zdjęcie wnętrza no to czuje sie jak w domu ;]

piękna jest ta brązowa tapicerka w Insignii.

Napisano

Mi sie podoba, ale kombi, chętnie bym przytulił, ale chyb z lekka za duze i za niskie jak dla mnie :hmm:

Napisano

Pasat to juz przeżytek teraz sie tylko Arteon liczy  ;] Musze przyznac, że w końcu ładny VW

hLgktkqTURBXy83YzY5NGE4ODIxZDRiNWZmZDMzZ

Napisano

Ech... ja bym chciał najpierw Insignię A potem B, no może za te 6-8 lat pod koniec produkcji kupie sobie B. ;] 

Napisano

patrzę na tego wieloryba z plastiku i naprawdę nie wiem co Wy w tym widzicie, oczyma wyobraźni widzę jak jadę tym do swojej korpopracy w szklanym domu i czerstwa bułka sama lgnie w dłoń ;]

lodówka - tak

zachwyt - ayfkm ? ;]

Napisano
22 godziny temu, Rado_ napisał:

Pasat to juz przeżytek teraz sie tylko Arteon liczy  ;] Musze przyznac, że w końcu ładny VW

Zachar juz testował

ciekawa rzecz auto jak widzi na nawigacji zakręt, to samo potrafi zwolnić za kierowcę, zeby się nie rozbił zbyt szybko wchodzac w zakret...

pamietacie mieszkańca wsi w Phateonie co 220 sie przewiozl ? ;]

Edytowane przez AkuQ
fotka w cytacie

Napisano
20 minut temu, koNik napisał:

patrzę na tego wieloryba z plastiku i naprawdę nie wiem co Wy w tym widzicie

Samochód, bo niby co, ale uwierz, ze wielu teraz sobie zadaje to pytanie patrząc na Twoja Wołgę.

Napisano
1 minutę temu, Rado_ napisał:

Samochód, bo niby co, ale uwierz, ze wielu teraz sobie zadaje to pytanie patrząc na Twoja Wołgę.

na pewno tak jest, i dobrze mówiąc szczerze ;]

Napisano
11 godzin temu, bergerac napisał:

Fantastyczne auto. Przepiekna linia nadwozia i swietne wnetrze. Bardzo mi sie podoba. Dodatkowo wersja, ktora dostalem jest naszpikowana bajerami. Opel zrobil duzy progres, jestem przekonany, ze bedzie hicior rynkowy

Wygląda ładnie, ale urody nie można odmówić również poprzedniemu modelowi.

Gorzej z praktyką ;) Jak z przestrzenią w środku i odczuciem w prowadzeniu?

Dziwne, że nie wstawili w pełni cyfrowego wyświetlacza zamiast zegarów.

Napisano
  • Autor
28 minut temu, Rado_ napisał:

wygląda :ok: drugi po Tiguanie VW, o którym można powiedzieć, że jest ładny.

Napisano
  • Autor
Teraz, camel00 napisał:

Wygląda ładnie, ale urody nie można odmówić również poprzedniemu modelowi.

Gorzej z praktyką ;) Jak z przestrzenią w środku i odczuciem w prowadzeniu?

Dziwne, że nie wstawili w pełni cyfrowego wyświetlacza zamiast zegarów.

poprzednia wersja również mi się podoba, dlatego ją wybrałem :)

przestrzeń w środku - dużo na plus w porównaniu do poprzedniego modelu. O prowadzeniu i innych aspektach wypowiem się pod koniec tygodnia, jak więcej pojeżdżę.

Napisano

Mnie się podoba :ok:

@bergerac ale jak na dentyste powinieneś sobie strzelić jakieś volvo albo mercedesa ;)

Edytowane przez oskarek

Napisano
8 minut temu, koNik napisał:

na pewno tak jest, i dobrze mówiąc szczerze ;]

Tak naprawde to kogos to obchodzi?;]

Napisano
Teraz, Rado_ napisał:

Tak naprawde to kogos to obchodzi?;]

miliony much nic nie obchodzi ;]

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, oskarek napisał:

Mnie się podoba :ok:

@bergerac ale jak na dentyste powinieneś sobie strzelić jakieś volvo albo mercedesa ;)

na jakiego kwa dentystę ??? 8]

Napisano
Teraz, bergerac napisał:

na jakiego kwa dentystę ??? 8]

Foto nr 4 ;)

Napisano
8 minut temu, bergerac napisał:

przestrzeń w środku - dużo na plus w porównaniu do poprzedniego modelu. O prowadzeniu i innych aspektach wypowiem się pod koniec tygodnia, jak więcej pojeżdżę.

Siedziałem w tym, ustawiłem fotel pod siebie z przodu i z tyłu było przestrzeni więcej jak w samochodach o klasę większych, aż byłem mega zaskoczony. Linia dachu trochę nisko, ale ja (184cm) z tyłu zmieściłem się swobodnie. :ok: 

Napisano
2 minuty temu, koNik napisał:

miliony much nic nie obchodzi ;]

Mam tylko jedną uwagę - Ty masz jakąś swoją wizję motoryzacji - chwała Tobie, ale nie nabijaj się z innych tylko dlatego że widzą to inaczej. :ok:

Dla mnie twoja Wołga to paździerz - dużo bardziej wolę W126 czy Omegę A,Senatora B, Omegę B, Vectrę B. :ok: Ale mam VC i Galaxego bo są wygodne i do tego łatwiej to serwisować, a czas wole poświęcić dzieciom i rodzinie. :ok: 

Napisano
9 minut temu, bergerac napisał:

wygląda :ok: drugi po Tiguanie VW, o którym można powiedzieć, że jest ładny.

Tez mi sie nawet podoba, ale taka wersja.

new-volkswagen-tiguan-european-spec-2015

Bo taki to juz no słabo

original-image.jpg

Napisano
13 minut temu, bergerac napisał:

Przestrzen w srodku na plus, ale niech zgadne - bagol duzo mniejszy. We wszystkich nowych modelach strasznie obcieli bagazniki, na rzecz miejsca z tyłu...

Napisano
Teraz, AstraC napisał:

Mam tylko jedną uwagę - Ty masz jakąś swoją wizję motoryzacji - chwała Tobie, ale nie nabijaj się z innych tylko dlatego że widzą to inaczej. :ok:

Dla mnie twoja Wołga to paździerz - dużo bardziej wolę W126 czy Omegę A,Senatora B, Omegę B, Vectrę B. :ok: Ale mam VC i Galaxego bo są wygodne i do tego łatwiej to serwisować, a czas wole poświęcić dzieciom i rodzinie. :ok: 

ale ja do tego nic nie mam, napisałem jednak swą opinię bo mogę ;]

tak jak Ty możesz wyrazić swoją :)

ja nie będę pisał co myślę o Vectrach, Omegach i Galaxych bo byśmy się poobrażal a po co nam to, dystans trzeba mieć ;]

nie wiem czemu odbieracie odmienną opinię jako atak na swe wartrości ;]

Napisano
3 godziny temu, piotr1982 napisał:

kilka lat się będziesz bujał po niemieckich ebajach żeby części dostać do tego wynalazku

Zbyt popularna marka :)

Nawet teraz, jak jadę do warsztatu z Daewoo Nubirą, to mechanik zamawia części (chyba w inter cars) i kurier przyjeżdża za godzinę z klamotami ;)

Napisano
31 minut temu, koNik napisał:

nie wiem czemu odbieracie odmienną opinię jako atak na swe wartrości

Mnie to ryba, rzecz w tym, ze watek jest o nowej Insigni, wiadomo, ze to nie Twoja bajka, ale musisz wejść i hejtować, znaczy znowu się pochwalić, jaki to masz inny gust od milionów much. Serio Koniu to nikogo nie obchodzi;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.