Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dynamiczny benzyniak z automatem do 10kzł

Featured Replies

Napisano

Poszukiwany dynamiczny benzyniak z automatem (chętnie z gazem).

Pojemność silnika bez znaczenia.

0-100 w okolicach 8-9s i ma latać 200 bez zadyszki.

Mój typ to Accord Coupe 3.0 ale przekracza budżet a chciałbym zamknąć się w 10kzł.

Lubię VAGi więc może passat 2.8 AWD a/t? ;]

Fajnie jeździ mi się Peugeotem 307 ale mam to z benzyna 1.6 110KM i ledwo się to odpycha. ;]

Alhambra to mój wół roboczy i jest ok, ale jazda tym na co dzień coraz bardziej mnie męczy. Drugie auto będzie do codziennego użytku do jazdy wokół komina. :)

Jakieś propozycje? :)

Napisano

c5 3.0 z lat 01-04. Podobno 200 leci. Jedynie nie wiem jak z przyspieszeniem

Napisano

e46 323 lub 325 lub 328 w sedanie/kombi
na coupe braknie kasy
na 330 braknie kasy

Napisano
53 minuty temu, swienty napisał:

E36 2.5 benzyna?

Ewentualnie jakieś A3, ale nie wiem czy 1.8T do "200 bez zadyszki" starczy. Zwłaszcza z automatem.

Musisz się liczyć z paradą sztrucli. Ciężko będzie znaleźć jakiś egzemplarz przy którym nie będzie strach docisnąć gaz do deski ;]

Napisano

Omega V6.

Napisano

Zobacz na Stilo z silnikiem 2,7. Ludzie to gazowali. Trzeba tylko dobrze sprawdzić skrzynię biegów bo z nią mogą być przeboje.

Napisano
Godzinę temu, swienty napisał:

Jest coś wielkości Yaris-a, co spełnia wszystkie wymagania ale nie będziesz chciał, więc nawet nie napiszę.

;)

Napisano

I szczerze - za to lubię ten świat - ktoś podał wymagania, i jaka dość fajna różnorodność samochodów się tu pojawiła. :ok: 

Napisano
3 godziny temu, spad napisał:

Zobacz na Stilo z silnikiem 2,7. Ludzie to gazowali. Trzeba tylko dobrze sprawdzić skrzynię biegów bo z nią mogą być przeboje.

Raczej z silnikiem 2.4

Z drugiej strony szukałbym 156 v6 busso w zdrowej budzie.

Napisano

E39 525iA 528iA, e46 323i 325i 328i. Każdy jedzie minimum 225 km/h, nic innego w tej cenie nie będzie, chyba, że wynalazki, które więcej w warsztacie postoją.

Napisano
2 godziny temu, czachabrava napisał:

Raczej z silnikiem 2.4

i do tego z koszmarną skrzynią 

Napisano
  • Autor
7 godzin temu, angrius napisał:

c5 3.0 z lat 01-04. Podobno 200 leci. Jedynie nie wiem jak z przyspieszeniem

Sitrołę nein ;] 

7 godzin temu, tygrysek86 napisał:

e46 323 lub 325 lub 328 w sedanie/kombi

kombika 328iA bym przygarnął, szczególnie że mam dostęp do aut z Niemcowni :] 

7 godzin temu, kravitz napisał:

E36 2.5 benzyna?

Ewentualnie jakieś A3, ale nie wiem czy 1.8T do "200 bez zadyszki" starczy. Zwłaszcza z automatem.

E36 nie, A3 1.8T miałem w wersji 150KM i w manualu jeździło całkiem ok. 180KM i a/t powinno dawać radę. :ok: 

6 godzin temu, AstraC napisał:

Omega V6.

Omega nie, ale Signuma 3.2 bym przygarnął. :)  

6 godzin temu, Joki napisał:

Jest coś wielkości Yaris-a, co spełnia wszystkie wymagania ale nie będziesz chciał, więc nawet nie napiszę.

Skąd wiedziałeś? ;] 

6 godzin temu, spad napisał:

Tylko nie Fiat. :ooniee: 

5 godzin temu, koNik napisał:

E39 540

Załatwisz z gazem do 10kzł (nie 10k ojro)? ;] 

4 godziny temu, cesarz napisał:

Saab 900 z silnikiem B204L

Fajny ale zbyt duży egzotyk imo. :) 

2 godziny temu, kaczorek79 napisał:

E39 525iA 528iA, e46 323i 325i 328i. Każdy jedzie minimum 225 km/h, nic innego w tej cenie nie będzie, chyba, że wynalazki, które więcej w warsztacie postoją.

Nie głupie. :hmm: 

Napisano
2 godziny temu, kaczorek79 napisał:

No przepraszam Cię bardzo, każda Omega V6. :ok: 10kpln to akurat tyle żeby kupić fajną. :ok: 

9 minut temu, swienty napisał:

Omega nie, ale Signuma 3.2 bym przygarnął. :)  

Za te pieniądze to dobrą Vectre B V6 byś znalazł, za tyle to Signum 1.8 dobre kupisz. ;]

Szczerze - jechałeś kiedyś Omegą? Jak nie to wsiądź w V6 w przyzwoitym stanie. :ok: 

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, AstraC napisał:

No przepraszam Cię bardzo, każda Omega V6. :ok: 10kpln to akurat tyle żeby kupić fajną. :ok: 

Za te pieniądze to dobrą Vectre B V6 byś znalazł, za tyle to Signum 1.8 dobre kupisz. ;]

Szczerze - jechałeś kiedyś Omegą? Jak nie to wsiądź w V6 w przyzwoitym stanie. :ok: 

Nie chcę Omegi, nie podoba mi się, poza tym tak duże auto do codziennej jazdy wokół komina jest bez sensu. Już czasem denerwuje mnie parkowanie Alhambry w mieście. :ogien:

Napisano

jak ma lecieć dwie paki bez zadyszki to min 220KM i masa do 1300kg. Wtedy osiągniesz zamierzony cel 

Napisano
10 godzin temu, swienty napisał:

Mój typ to Accord Coupe 3.0 ale przekracza budżet a chciałbym zamknąć się w 10kzł.

Fajnie jeździ mi się Peugeotem 307 ale mam to z benzyna 1.6 110KM i ledwo się to odpycha. ;]

Alhambra to mój wół roboczy i jest ok, ale jazda tym na co dzień coraz bardziej mnie męczy. Drugie auto będzie do codziennego użytku do jazdy wokół komina. :)

406 coupe 3.0V6, moze też być w sedanie albo kombi

Napisano
Godzinę temu, szyman napisał:

jak ma lecieć dwie paki bez zadyszki to min 220KM i masa do 1300kg. Wtedy osiągniesz zamierzony cel 

Nie w przypadku BMW. Moje ma 170 KM, 1400kg i dwie paczki to robię w wolnej chwili w drodze do pracy. 230 max według GPS. Nie ma innej marki, która przy takiej mocy i podobnej masie rozpędzi auto do 230. Dołożyć do tego prowadzenie... jeżdżę innymi autami, ale większość prowadzi się podobnie przy prędkościach minus 30.

Napisano
3 godziny temu, AstraC napisał:

Tyle, że Omega V6 ma w najlepszym przypadku 9,5sek. do 100, więc nie łapie się w kryteriach.

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, szyman napisał:

Teraz jeżdżę autem o mocy 180KM, do tego quattro, automat (trochę nowszy bo tiptronic 6 biegów), i dwie paki robi bez problemu. :) Potrzebuję narzędzia pomocnego w pracy, to wszystko. :nie_wiem: 

Napisano
8 godzin temu, kaczorek79 napisał:

Nie w przypadku BMW. Moje ma 170 KM, 1400kg i dwie paczki to robię w wolnej chwili w drodze do pracy. 230 max według GPS. Nie ma innej marki, która przy takiej mocy i podobnej masie rozpędzi auto do 230. Dołożyć do tego prowadzenie... jeżdżę innymi autami, ale większość prowadzi się podobnie przy prędkościach minus 30.

mówimy o dynamicznym rozpędzeniu do 200 powiedzmy 21 sek od zera

Napisano
8 godzin temu, swienty napisał:

Teraz jeżdżę autem o mocy 180KM, do tego quattro, automat (trochę nowszy bo tiptronic 6 biegów), i dwie paki robi bez problemu. :) Potrzebuję narzędzia pomocnego w pracy, to wszystko. :nie_wiem: 

czyli szukasz auta które poleci zamierzoną prędkość ale czas osiągany nie jest istotny :bzik:

Napisano
4 godziny temu, szyman napisał:

mówimy o dynamicznym rozpędzeniu do 200 powiedzmy 21 sek od zera

Nie ma takich aut, które rozpędzają się w 21 sek do 200, mają ASB i kosztują do 10 kzł. Przykładowo takie 528iA jedzie 235 km/h, 8,8 sek ma do 100 i 44 sek do 200. Kluczem tematu jest też to, że jadąc 200 w BMW można się po dupie drapać, odpoczywać, czy rozmawiać, a nie kurczowo trzymać fajerę i pilnować pasa ruchu.

Napisano
14 godzin temu, kaczorek79 napisał:

Tyle, że Omega V6 ma w najlepszym przypadku 9,5sek. do 100, więc nie łapie się w kryteriach.

Nie wiem to się wypowiem?

http://www.zeperfs.com/duel1963-789.htm

3.0 i 3.2 się łapią w manualu.

Napisano

Tylko, że Omega B FL 3.2 nie wychodziła seryjnie w manualu... Jedynie policja miała możliwość zamówienia takiej wersji, a trafić taką teraz na rynku jest prawie, że niemożliwe. Ale to tak nawiasem mówiąc.

Napisano
Godzinę temu, AstraC napisał:

Nie wiem to się wypowiem?

http://www.zeperfs.com/duel1963-789.htm

3.0 i 3.2 się łapią w manualu.

Łapią się, ale jednym z kryteriów jest skrzynia AT, B FL z 3.2 i AT ma 9.5s 100km/h, lepiej jedzie już VB 2.5 V6, po zmianie wałków będzie jeszcze lepiej.

Napisano
  • Autor
Dnia 8.07.2017 o 08:48, szyman napisał:

czyli szukasz auta które poleci zamierzoną prędkość ale czas osiągany nie jest istotny :bzik:

Nie. Po prostu uważam że aby bezproblemowo osiągnąć 200km/h nie potrzeba 220KM w budzie o wadze max 1300kg. :ok: 

0-100 wystarczy mi na poziomie A3 8L 1.8T 150KM w manualu, podobnie przyspiesza A6 C5 2.8 w sedanie, z tym że w porównaniu do A3, 200 można nim bezproblemowo pojechać. Automat trochę zamuli jedno i drugie. :( 

Większość jeździ tutaj pierdziawkami które mają po 100KM, ale jak ktoś chce coś mocniejszego to od razu najlepiej 500KM bo nic innego nie jedzie. ;];];];];];];];];];] 

21 godzin temu, analyzer64 napisał:

Łapią się, ale jednym z kryteriów jest skrzynia AT, B FL z 3.2 i AT ma 9.5s 100km/h, lepiej jedzie już VB 2.5 V6, po zmianie wałków będzie jeszcze lepiej.

Dnia 7.07.2017 o 21:20, AstraC napisał:

Za te pieniądze to dobrą Vectre B V6 byś znalazł

Nie przesadzajmy że ktoś normalny zapłaci 10kzł za Vectrę B. :pad: Więcej niż 5-6 nikt nie zapłaci, to w końcu tylko Vectra B.

Edytowane przez swienty

Napisano
23 minuty temu, swienty napisał:

Nie przesadzajmy że ktoś normalny zapłaci 10kzł za Vectrę B. :pad: Więcej niż 5-6 nikt nie zapłaci, to w końcu tylko Vectra B.

Więc jeszcze by Ci kasy zostało ;] , taką 2.5 V6 podejrzewam, że bardziej w okolicach 8kpln kupisz :hmm:  Osobiście prędzej bym wolał wydać 10kpln na VB czy Omegę niż na E39, mniejsze ryzyko kupienia trupa ;] 

Dobra opcja to jeszcze wspomniana 406-tka 3.0 :hmm:  W coupe ładnie się to prezentuje, mógłbym mieć taką :ok: 

Edytowane przez analyzer64

Napisano
Dnia 7.07.2017 o 15:38, koNik napisał:

E39 540

Wlasnie znajomy walczy z jednym - pakuje mu oleum do dolotu w ilosciach hurtowych i nikt nie wie czemu ;] władowal juz 6kpln w naprawy i dalej walczy.

IMO stare premiumy z drogimi motorami to sredni pomysł.

Napisano
Dnia 7.07.2017 o 18:25, kaczorek79 napisał:

Już o tym pisałem na początku wątku.

Napisano
Dnia 7.07.2017 o 13:00, swienty napisał:

Nie wiem co masz w Alhambrze, ale ostatnio ganiałem się z jakimś Sharanem TDI, na bank miał wirusa, co bym nie robił, szliśmy równo. Idź w tym kierunku albo kup E39 2.8. Koło 9 mam do setki z automatem, manual 1,5 s szybszy, do 200 zero zadyszki, potem powoli do 225. Później zabrakło prostej;)

Napisano
Dnia 7.07.2017 o 15:38, koNik napisał:

E39 540

za 10kpln?;]

Napisano
Dnia 7.07.2017 o 13:00, swienty napisał:

E46 z R6 i automatem kupisz już w tej cenie... (nie ideał). rakiety to nie są, ale za to kultura pracy urzeka.

E39...

btw. cos co ma 8-9 sek do setki to nie lata 200 bez zadyszki :) 

Napisano
42 minuty temu, tygrysek86 napisał:

czy masz gaz ?

mam

Napisano
4 minuty temu, jimbo22 napisał:

E46 z R6 i automatem kupisz już w tej cenie... (nie ideał). rakiety to nie są, ale za to kultura pracy urzeka.

E39...

btw. cos co ma 8-9 sek do setki to nie lata 200 bez zadyszki :) 

moja ma 9 do setki a lata bez zadyszki - teraz pytanie co kto rozumie bez zadyszki, dla mnie to jest spokojna jazda z daną prędkością

co prawda 200 nie, bo akurat 190 sobie upodobałem, ale jak wrzucam tempomat przy tej prędkości to mi nie zwalnia na wzniesieniach, jedzie i jednostajnie sobie mruczy 

Napisano
2 minuty temu, bizz napisał:

moja ma 9 do setki a lata bez zadyszki - teraz pytanie co kto rozumie bez zadyszki, dla mnie to jest spokojna jazda z daną prędkością

co prawda 200 nie, bo akurat 190 sobie upodobałem, ale jak wrzucam tempomat przy tej prędkości to mi nie zwalnia na wzniesieniach, jedzie i jednostajnie sobie mruczy 

jakie masz obroty i ile Db? bo dla mnie bez zadyszki tzn. ze da sie tak podróżować a nie chwilowo osiągnąć :)

I np. E38 z V8 lata tyle bez zadyszki. A np. IS300h, który byl nieziemsko wyciszony juz nie, bo to jednak było już dla niego ciężka robota :)

Napisano
Teraz, jimbo22 napisał:

jakie masz obroty i ile Db? bo dla mnie bez zadyszki tzn. ze da sie tak podróżować a nie chwilowo osiągnąć :)

I np. E38 z V8 lata tyle bez zadyszki. A np. IS300h, który byl nieziemsko wyciszony juz nie, bo to jednak było już dla niego ciężka robota :)

heh, a czy ja sprawdzam decybele i obroty? 

czuję, że auto się nie męczy, jedzie mi się dobrze, co więcej chcieć... jasne, nie ma porównania do F01 gdzie z maxem się jedzie na luzie, ale E39 ma 20 lat prawie...

będę jechał w czwartek A1, to sprawdzę z ciekawości ile obrotów trzyma. Cicho jest, jestem świrem pod względem dźwięków. Wczoraj wracając z Krakowa usłyszałem przednią uszczelkę szyby, już trochę sparciała guma więc zamówiłem nową. ASO 117 zł.

Napisano
1 minutę temu, bizz napisał:

heh, a czy ja sprawdzam decybele i obroty? 

czuję, że auto się nie męczy, jedzie mi się dobrze, co więcej chcieć... jasne, nie ma porównania do F01 gdzie z maxem się jedzie na luzie, ale E39 ma 20 lat prawie...

to jedno i to samo :) decybele i obrothy = auto się męczy :)

1 minutę temu, bizz napisał:

będę jechał w czwartek A1, to sprawdzę z ciekawości ile obrotów trzyma. Cicho jest, jestem świrem pod względem dźwięków. Wczoraj wracając z Krakowa usłyszałem przednią uszczelkę szyby, już trochę sparciała guma więc zamówiłem nową. ASO 117 zł.

:) E39 to jeszcze pewnie da się wytrzymać. E46 za to jest żenująco głośny jak na "premium" no ale to były inne czasy...

Napisano
Teraz, jimbo22 napisał:

to jedno i to samo :) decybele i obrothy = auto się męczy :)

:) E39 to jeszcze pewnie da się wytrzymać. E46 za to jest żenująco głośny jak na "premium" no ale to były inne czasy...

Paroma autami w życiu jeździłem i nauczyłem się że wiek nie ma znaczenia. Na pewno najcichszym do tej pory samochodem było BMW F01. Żałowałem że mnie nie stać jak kumpel sprzedawał, ale 100 tyś za prawie 10 letnie auto... ehh 

Lubię ciszę i E39 jest dla mnie bardzo cichym autem. 

Napiszcie co Waszym zdaniem było najcichsze, chodzi mi bardziej o warunki autostradowe, bo w mieście jeździłem i3 i nic tego nie przebije.

Napisano
3 minuty temu, bizz napisał:

Paroma autami w życiu jeździłem i nauczyłem się że wiek nie ma znaczenia.

Wiek ma mega znaczenie ;)

Mój Lancer jak był młodszy był właściwie po mieście bezgłośny. Teraz już słychać deko silnik.

Silnik zapewne głośniej pracuje, może wyciszenie się wykruszyło/utleniło/cholera go wie ;)

Po trasie nie porównuję, bo to nie żadne premium i zawsze był szum.

Napisano
2 minuty temu, kravitz napisał:

Wiek ma mega znaczenie ;)

Mój Lancer jak był młodszy był właściwie po mieście bezgłośny. Teraz już słychać deko silnik.

Silnik zapewne głośniej pracuje, może wyciszenie się wykruszyło/utleniło/cholera go wie ;)

Po trasie nie porównuję, bo to nie żadne premium i zawsze był szum.

Wiem, że generalizowanie to głupota, ale w moim prywatnym rankingu Mitsubishi zajmuje pierwsze miejsce wśród najgorzej wyciszonych aut. 

Mam Space Stara z polskiego salonu z przebiegiem 180 kkm, od nowości w rodzinie. Szum powietrza z nadkoli i szyb jest tak masakryczny że nie da się jechać tym 140km/h po autostradzie dłużej niż 30 minut. Max 120 na dłuższą trasę.

Drugie auto, też z PL salonu, też od nowości - ASX. To jakiś koszmar, twarde i głośne zawieszenie, szum powietrza z nadkoli. Koszmar.

Napisano
Teraz, bizz napisał:

Wiem, że generalizowanie to głupota, ale w moim prywatnym rankingu Mitsubishi zajmuje pierwsze miejsce wśród najgorzej wyciszonych aut. 

Mam Space Stara z polskiego salonu z przebiegiem 180 kkm, od nowości w rodzinie. Szum powietrza z nadkoli i szyb jest tak masakryczny że nie da się jechać tym 140km/h po autostradzie dłużej niż 30 minut. Max 120 na dłuższą trasę.

Drugie auto, też z PL salonu, też od nowości - ASX. To jakiś koszmar, twarde i głośne zawieszenie, szum powietrza z nadkoli. Koszmar.

Głośny czy nie, pokazuje tylko że czas ma tu znaczenie ;)

Napisano
Godzinę temu, bizz napisał:

mam

miałem kiedyś e46 z tym silnikiem, ale benzynę, ile Ci to gazu pali ?

Napisano
2 minuty temu, tygrysek86 napisał:

miałem kiedyś e46 z tym silnikiem, ale benzynę, ile Ci to gazu pali ?

Strasznie mało.

Moja codzienna trasa to 150-200 km poza miastem, powiedzmy 30 małe miasto, 120 drogi wojewódzkie, 50 autostrada. W takim trybie gdzie miasto max 60km/h, szosy 110, autostrada pedał w podłodze wychodzi mi powtarzalnie 12 litrów. Czasem 11.6, czasem 12.5, w tych granicach. Raz miałem samo miasto, pedał w podłodze, sporo korków - 17 litrów. Przy 170 km/h i tempomacie pali 13 litrów, przy 130 pali 9 litrów. Na trasie do Chorwacji, tempomat na 130, nocą, średnie 10.03 dokładnie, ale tam jest sporo gór po drodze.

Spalał mniej, ale po wycięciu katalizatora spalanie wzrosło o litr. Podejrzewam w tym dużo mojej winy, bo samochód jakby "odblokowało" i wciąż się nim cieszę;)

Napisano

Paroma autami w życiu jeździłem i nauczyłem się że wiek nie ma znaczenia. Na pewno najcichszym do tej pory samochodem było BMW F01. Żałowałem że mnie nie stać jak kumpel sprzedawał, ale 100 tyś za prawie 10 letnie auto... ehh 

ma ma. obecne 3er jest duzo cichsze niz e46.

Lubię ciszę i E39 jest dla mnie bardzo cichym autem. 

Napiszcie co Waszym zdaniem było najcichsze, chodzi mi bardziej o warunki autostradowe, bo w mieście jeździłem i3 i nic tego nie przebije.

no u mnie w e38 jest bardzo cicho. ale wiem ze Sklasa z tego rocznika jest jeszcze cichsza.

generalnie najcichsze z małych aut to był moj IS300. bardzo wysoko postawiona poprzeczka.

poza tym dobrze wspominam saaba 95.

Napisano
Teraz, jimbo22 napisał:

ma ma. obecne 3er jest duzo cichsze niz e46.

no u mnie w e38 jest bardzo cicho. ale wiem ze Sklasa z tego rocznika jest jeszcze cichsza.

generalnie najcichsze z małych aut to był moj IS300. bardzo wysoko postawiona poprzeczka.

poza tym dobrze wspominam saaba 95.

Ja na przykład przeżyłem szok jak przejechałem się nowiutkim (dwa tygodnie ma od odebrania) Jaguarem XE, 2.0 diesel 180KM, automat. Masakrycznie głośne auto, słychać i silnik i plastiki w środku. 

Cennikowo to wychodzi 180kpln w podstawowej wersji, dla mnie koszmar. Ani nie jedzie, ani nie wygląda jak Jaguar. Dwa razy lepiej czułem się w nowej trójce 1.5

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.