Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprzedaż auta - weryfikacja ogłoszeni

Featured Replies

Napisano
Dnia 22.10.2017 o 21:23, bergerac napisał:

Spójrzcie proszę, bo wystawiłem żony paździerza, ale coś małe zainteresowanie. Zobaczcie czy czegoś nie skaszaniłem w ogłoszeniu:

https://www.olx.pl/oferta/peugeot-307-fl-1-6-hdi-hatchback-polskora-2006-CID5-IDprqGw.html

centralnego nie ma?

Napisano
  • Autor

No to się nasprzedawałem ;) jak zaczęli klienci dzwonić i chcieli się umawiać, to moja żona miała stłuczkę. Dzień przed odbiorem nowego auta.

e40a086bddfceb255f4121eb82ca8c1a.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano
  • Autor
raczej drobiazg, może da się szybko naprawić, a może ktos taki kupi :ok:

Tez tak myslalem, poki nie wsiadlem. Kiera uciekla mocno na lewo i bije - pewnie cos w ukladzie kierowniczym dostalo.
Najlepsze - dzwoni gosc i mowi: panie, ja bym do pana podjechal obejrzec, bo autko bardzo ladnie sie prezentuje na zdjeciach. No to mowie: no niestety juz wyglada inaczej niz na zdjeciach :)

Napisano
2 minuty temu, bergerac napisał:

Tez tak myslalem, poki nie wsiadlem. Kiera uciekla mocno na lewo i bije - pewnie cos w ukladzie kierowniczym dostalo.
Najlepsze - dzwoni gosc i mowi: panie, ja bym do pana podjechal obejrzec, bo autko bardzo ladnie sie prezentuje na zdjeciach. No to mowie: no niestety juz wyglada inaczej niz na zdjeciach :)

Uszkodzony sprzeda sie duzo szybciej ;) Zona byla sprawca czy poszkodowana?

Jesli opcja nr 2 to raczej nie bedziecie stratni na tej stluczce.

Napisano
  • Autor
21 minut temu, Maciej__ napisał:

Uszkodzony sprzeda sie duzo szybciej ;) Zona byla sprawca czy poszkodowana?

Jesli opcja nr 2 to raczej nie bedziecie stratni na tej stluczce.

niestety sprawcą. A gość odebrał nowego jaguara kilka dni temu :) 

Napisano
Teraz, bergerac napisał:

niestety sprawcą. A gość odebrał nowego jaguara kilka dni temu :) 

Oj, ale szczescie w nieszczesciu, ze to sie stalo dzien przed odbiorem nowego a nie dzien po ;)

Napisano

Spójrzcie proszę, bo wystawiłem żony paździerza, ale coś małe zainteresowanie. Zobaczcie czy czegoś nie skaszaniłem w ogłoszeniu:

https://www.olx.pl/oferta/peugeot-307-fl-1-6-hdi-hatchback-polskora-2006-CID5-IDprqGw.html

Problem jest zapewne z cena.

To jest w ogole ciekawostka, bo sobie sprawdzilem ceny 3 drzwiowych Golfow V z dieslem i ceny sa okolo 50% wyzsze ;]

I zaloze sie o brode Mahometa, ze taki Golfik schodzi na pniu ;)

Nauczka na przyszlosc, ze moze lepiej nie kupowac Francuza ;]

Daj cene 5k PLN i jutro auta nie bedzie.

Edytowane przez kravitz

Napisano
13 minut temu, kravitz napisał:

Problem jest zapewne z cena.

To jest w ogole ciekawostka, bo sobie sprawdzilem ceny 3 drzwiowych Golfow V z dieslem i ceny sa okolo 50% wyzsze ;]

Nauczka na przyszlosc, ze moze lepiej nie kupowac Francuza ;]

Daj cene 5k PLN i jutro auta nie bedzie.

Szwagier Golfa V 3d tez dlugo sprzedawal...

Finalnie opuscil ze 2-3kPLN i poszlo, wiec jak zawsze cena, czyni cuda ;]

Napisano
Dnia 10/22/2017 o 21:23, bergerac napisał:

o paaaanie przeciez to nowka funkiel 11 letnia. powinna mieć 149 tys przebiegu :)

Napisano
31 minut temu, kravitz napisał:

Ameryki nie odkryłeś - Golf sprzedaje się na pniu i najdrożej w klasie ;) . Nawet 3-drzwiowy. Znajomy który chciał się przesiąść z mk3 na mk5 -  egzemplarze w dobrej cenie znikały mu szybko. Tak już jest, że francuza w PL sprzedaje się ciężej, a głupie wersje są trudne do sprzedania i kilka osób mnie kiedyś ostrzegało żeby w to nie wdepnąć. Ludzie u nas wolą nimieckie, ewentualnie japońskie i tyle.

Napisano
2 minuty temu, Manx napisał:

Ameryki nie odkryłeś - Golf sprzedaje się na pniu i najdrożej w klasie ;) . Nawet 3-drzwiowy. Znajomy który chciał się przesiąść z mk3 na mk5 -  egzemplarze w dobrej cenie znikały mu szybko. Tak już jest, że francuza w PL sprzedaje się ciężej, a głupie wersje są trudne do sprzedania i kilka osób mnie kiedyś ostrzegało żeby w to nie wdepnąć. Ludzie u nas wolą nimieckie, ewentualnie japońskie i tyle.

Niby tak, przy czym obecnie roznica w cenie zakupu pomiedzy 307 a G5 to pewnie jakies 3-4kPLN ;]

Jak byly mlodsze to pewnie byla sporo wieksza, wiec z ta utrata wartosci to bym nie przesadzal ;)

Napisano

Z tymi Golfami to też może różnie.

Sąsiad tak jak samo jak ja z Focusem, rok bujał się z V 1.9 TDI po świeżo zmienionym sprzęgle z  dwumasą. Srebrny kolor, 5 drzwi, climatronic czyli taki, jakiego kochają Polacy. Przebieg niecałe 200 tys km. Nie było komu dać 16 tys zł, dopiero właściciel komisu go uwolnił z problemu. Ludzie już nie chcą diesli.

Napisano
19 minut temu, rostex napisał:

Z tymi Golfami to też może różnie.

Sąsiad tak jak samo jak ja z Focusem, rok bujał się z V 1.9 TDI po świeżo zmienionym sprzęgle z  dwumasą. Srebrny kolor, 5 drzwi, climatronic czyli taki, jakiego kochają Polacy. Przebieg niecałe 200 tys km. Nie było komu dać 16 tys zł, dopiero właściciel komisu go uwolnił z problemu. Ludzie już nie chcą diesli.

Dziwne - coś musi być nie tak.  Znajomy w zeszłym roku sprzedawał Golfa V 2.0TDI 3d, którego miał od nowości i jak wrzucił ogłoszenie, to nie można było z nim pogadać, bo ciągle telefon mu dzwonił, jakby za darmo oddawał.

W tym roku sprzedawałem BMW z 2.0 diesel - sprzedało się w parę dni i to za parę kzł powyżej rynku. Nie słyszałem wśród znajomych, by ktoś miał problem ze sprzedaniem uczciwego (tj. bez kombinacji) niemieckiego samochodu.

Napisano
2 godziny temu, Manx napisał:

Dziwne - coś musi być nie tak.  Znajomy w zeszłym roku sprzedawał Golfa V 2.0TDI 3d, którego miał od nowości i jak wrzucił ogłoszenie, to nie można było z nim pogadać, bo ciągle telefon mu dzwonił, jakby za darmo oddawał.

W tym roku sprzedawałem BMW z 2.0 diesel - sprzedało się w parę dni i to za parę kzł powyżej rynku. Nie słyszałem wśród znajomych, by ktoś miał problem ze sprzedaniem uczciwego (tj. bez kombinacji) niemieckiego samochodu.

Ja tez nie mam problemu ze sprzedażą francuskiego auta, gorzej z zakupem nowego :facepalm:

Napisano

Spójrzcie proszę, bo wystawiłem żony paździerza, ale coś małe zainteresowanie.

Handlarzem nie jestem, ale kiedyś się w to bawiłem, a ostatnie kilka lat średnio raz na rok jakieś auto sprzedaję.

Moje doświadczenia/rady:

1. Zdjecia ok. Nie są profesjonalnie podkolorowane, są akurat amatorskie.

2. Portal. Nie mam doświadczeń z OLX, zawsze wystawiam na otomoto. Nie daję na allegro, bo ogłoszenia z allegro często mi się wyświetlały w kategorii inne danej marki, czyli potencjalny klient często nie docierał do ogłoszenia. W drugą stronę otomoto na allegro wyświetla się poprawnie.

3. Zazwyczaj sprzedawałem auta drogo (nie drogie, ale drogo w swojej kategorii). Były z salonu PL, dobrze utrzymane itp. Wystawiam na takim otomoto, dość wysoko i przeglądam statystyki. Tam można podejrzeć ile danego dnia jest odsłon telefonów. Odsłony samego ogłoszenia są nieistotne, ale jak ktoś już klika na nr telefonu, to raczej z zamiarem jego użycia. Cenę opuszczałem powoli i w momencie, gdy zaczęły się odsłony telefonów to ktoś dzwonił i przyjeżdżał i kupował.

4. Dobry moment jest, gdy wygasa ogłoszenie. Wtedy warto chwilę odczekać i wznowić ogłoszenie po np. 2 dniach. Jest dużo napalających się oglądaczy i jak jakieś auto znika, to taki oglądający pluje sobie w brodę, że okazję przegapił. A jak się znowu pojawia, to się cieszy, że jednak może uda mu się je złowić. Czasami, celowo ściągałem ogłoszenie przed czasem, by po kilku dniach je znowu wrzucić :-)

Ww taktykę stosowałem do aut względnie rzadkich, w ciekawych wersjach, ale udało mi się też dobrze sprzedać kilkumiesiecznego Leona, czy 8 letnią Corsę żony.

Auto masz z 1 szej ręki i salonu PL. To duży atut. Nie ma się co frustrować. Auto tanio sprzedać zawsze zdążyć. Handlowa satysfakcja przede wszystkim :-)

Napisano
12 godzin temu, bergerac napisał:

No to się nasprzedawałem ;) jak zaczęli klienci dzwonić i chcieli się umawiać, to moja żona miała stłuczkę. Dzień przed odbiorem nowego auta.

Żona cała? 

Jak jest AC to nie powinieneś na tym stracić :ok:

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, Łukasz___F napisał:

Żona cała? 

Jak jest AC to nie powinieneś na tym stracić :ok:

Żona cała, chociaż lekko zeschizowana, bo skasowała gościowi nowego Jaguara (dwa dni wcześniej odebrał z salonu). Fakt, że gość pocinał, dlatego się nie ogarnęła. AC nie mam, bo ubezpieczenie skończyło się trzy dni temu i wykupiłem tylko OC (na czas do sprzedaży) :hehe:

Napisano
  • Autor
10 godzin temu, kravitz napisał:

Nauczka na przyszlosc, ze moze lepiej nie kupowac Francuza

właśnie kupiłem drugiego :ok: 

Napisano
Teraz, bergerac napisał:

właśnie kupiłem drugiego :ok: 

Gratulacje ;]:ok:

Napisano
  • Autor

Gratulacje ;]:ok:

Dziękuję, mega fajne auto.

8b5c80e2555ca5365bfc87f82085d0f7.jpg

Napisano
3 minuty temu, bergerac napisał:

Żona cała, chociaż lekko zeschizowana, bo skasowała gościowi nowego Jaguara (dwa dni wcześniej odebrał z salonu). Fakt, że gość pocinał, dlatego się nie ogarnęła. AC nie mam, bo ubezpieczenie skończyło się trzy dni temu i wykupiłem tylko OC (na czas do sprzedaży) :hehe:

To pozostalo Ci to oblać dobrą wódeczką :phi:

Napisano
23 godziny temu, bergerac napisał:

Drążek pewnie zgięło. 307 ma plastikowe błotniki? 

Piszesz, że skasowała tego Jaga, aż tak mocno dostał? Bo ten Wasz Pug źle nie wygląda suma sumarum ;) .

DR :czujnik: zabrali?

Napisano
  • Autor
Drążek pewnie zgięło. 307 ma plastikowe błotniki? 
Piszesz, że skasowała tego Jaga, aż tak mocno dostał? Bo ten Wasz Pug źle nie wygląda suma sumarum [emoji6] .
DR :czujnik: zabrali?

Jag uderzyl przodem, nie mogl kontynuowac jazdy. Ja wrocilem na kolach, panowie z drogowki byli w porzadku, zostawili dowod. No ale zonie 450 zl mandatu walneli.

Napisano
25 minut temu, bergerac napisał:

Jag uderzyl przodem, nie mogl kontynuowac jazdy. Ja wrocilem na kolach, panowie z drogowki byli w porzadku, zostawili dowod. No ale zonie 450 zl mandatu walneli.

Czyli rozumiem, że wymuszenie pierwszeństwa było jak tyle dali :( . To dobrze, że zostawili DR bo by był kolejny problem przy sprzedaży.

Napisano
  • Autor
Czyli rozumiem, że wymuszenie pierwszeństwa było jak tyle dali [emoji20] . To dobrze, że zostawili DR bo by był kolejny problem przy sprzedaży.

Tak, pas zmieniała i nie zobaczyła tego Jaga. Trochę dziwna sytuacja, ale nie byłem tam więc trudno mi oceniać.

Napisano
12 godzin temu, bergerac napisał:

Dziękuję, mega fajne auto.

8b5c80e2555ca5365bfc87f82085d0f7.jpg

2008? Opisz coś więcej... i żeby nie było - rezerwuję sobie prawo do bycia II właścicielem (o ile wersja ma to co chcę). ;)

Napisano
  • Autor
2008? Opisz coś więcej... i żeby nie było - rezerwuję sobie prawo do bycia II właścicielem (o ile wersja ma to co chcę). [emoji6]

Co Pan chce wiedzieć ?

00bc8af3e67ca695886dd13c0bd7fd86.jpg

185bc84b1377db0cba9383d579e0646e.jpg

Napisano

Godzinę temu, bergerac napisał:

Co Pan chce wiedzieć ?

Kumpel teraz wybiera auto dla siebie[oczywiście malego SUVa] i 2008 odpadł za dziwną w/g niego pozycje za kierownicą.Jeżdzi tym w swojej robocie[nówka sztuka] i nie pasuje mu -ale nie potrafi wytlumaczyć co...

Napisano
  • Autor

Kumpel teraz wybiera auto dla siebie[oczywiście malego SUVa] i 2008 odpadł za dziwną w/g niego pozycje za kierownicą.Jeżdzi tym w swojej robocie[nówka sztuka] i nie pasuje mu -ale nie potrafi wytlumaczyć co...

No i prawidłowo, grunt to znaleźć auto, w którym pozycja za kierownicą odpowiada kierowcy. Moja żona po testach zakochała się w 2008, a mi z kolei podpasowała Insignia :ok: w końcu auto kupuje się dla siebie i trzeba komfortowo czuć się za fajerą.

Napisano
3 godziny temu, bergerac napisał:

Co Pan chce wiedzieć ?

nie było normalnych kolorów? ;]

Napisano
  • Autor
20 minut temu, blue_ napisał:

nie było normalnych kolorów? ;]

czarny nie jest normalny ???

Napisano

nie. moje obecne auto jest moim pierwszym w życiu czarnym.... i ostatnim. nawet za darmo nie chcę czarnego auta. w utrzymaniu tragedia. non stop brudne, widać wszysciutkie ryski, nawet te najdrobniejsze, mocniej sie latem nagrzewa... ahh. po prostu same minusy

ale możesz uważać inaczej ;]

Napisano
  • Autor
21 minut temu, blue_ napisał:

nie. moje obecne auto jest moim pierwszym w życiu czarnym.... i ostatnim. nawet za darmo nie chcę czarnego auta. w utrzymaniu tragedia. non stop brudne, widać wszysciutkie ryski, nawet te najdrobniejsze, mocniej sie latem nagrzewa... ahh. po prostu same minusy

miałem dwa czarne auta i teraz się zdecydowałem na białe. żona wybrała czarne. Czarny jest w mojej ocenie najładniejszym i najbardziej eleganckim kolorem auta, niestety najtrudniejszym w utrzymaniu.

Napisano
  • Autor
22 minuty temu, AkuQ napisał:

Fajny :ok: Brałeś w leasing?

Nie, kredyt 50 na 50, bo już ostatnio za dużo kasy poszło :) 

Napisano
2 minuty temu, bergerac napisał:

Nie, kredyt 50 na 50, bo już ostatnio za dużo kasy poszło :) 

Ile sobie życzą za niego?To doposażany Style?

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, AkuQ napisał:

Ile sobie życzą za niego?To doposażany Style?

Tak, Style plus dwustrefowa klima, pakiet nawigacji z Mirror Link, jakiś tam pakiet widoczność, przyciemniane szyby. Do tego motor 1,2 110 KM i EAT6. Niestety nie było nawet w opcji elektrycznego otwierania tylnej klapy, nad czym moja żona mocno ubolewa. Koszt - niecałe 80 kPLN.

Napisano
1 minutę temu, bergerac napisał:

Tak, Style plus dwustrefowa klima, pakiet nawigacji z Mirror Link, jakiś tam pakiet widoczność, przyciemniane szyby. Do tego motor 1,2 110 KM i EAT6. Niestety nie było nawet w opcji elektrycznego otwierania tylnej klapy, nad czym moja żona mocno ubolewa. Koszt - niecałe 80 kPLN.

Bardzo fajnie się prezentuje :ok: Lubię stylistykę francuzów. Ten automat nie zamula?Jak z obszernością wnętrza, porównywalnie do 307?

Napisano
59 minut temu, blue_ napisał:

Jeśli chcesz mieć czasem radość z czarnego, to sobie go wypoleruj na błysk, nawoskuj i popodziwiaj - nic się tak pięknie nie błyszczy jak wypicowany czarny lakier. Fakt - trwa to krótko, bo zaś się zakurzy :phi:. Miałem czarny i tylko w takiej sytuacji mnie cieszył - poza tym miał same wady i never again ;)

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, AkuQ napisał:

Bardzo fajnie się prezentuje :ok: Lubię stylistykę francuzów. Ten automat nie zamula?Jak z obszernością wnętrza, porównywalnie do 307?

nam się też spodobała, dlatego się zdecydowaliśmy. Żona jeszcze rozpatrywała Mazdę CX-3, ale ostatecznie Pug wygrał.

Automat - jestem pozytywnie zaskoczony. Dzisiaj zrobiłem ponad 300 km i muszę przyznać, że jest lepiej niż myślałem. Po mieście radzi sobie świetnie, na trasie trochę trzeba się nauczyć operować gazem, żeby wiedział kiedy zredukować przy wyprzedzaniu. Po 100 km już się pokapowałem i szło nieźle. Faktem jest, że super mocno go nie cisnąłem, bo jednak dopiero odebrany z fabryki.

Wnętrze - z przodu super, bardzo wygodne kubełkowe fotele. Z tyłu - jak na auto tej klasy. Ja prowadziłem, żona siedziała z tyłu, mój starszy syn z przodu, a młodszy w dość dużym nosidle zamocowanym na bazie z tyłu. Każdy się zmieścił i nikt nie narzekał, więc chyba spoko. Mam wrażenie, że w 307 jest odrobinę więcej miejsca z tylu, ale 2008 jest również ciut wyższy i to zmienia optykę. W każdym razie na miejskie auto dla mojej żony jest bardziej niż wystarczające.

Napisano
13 godzin temu, bergerac napisał:

No i fajnie. Gdybym kupował nówkę, tak samo bym skonfigurował. Zwłaszcza, że kolejne auto chcę z asb i silnikiem benzynowym. Zamierzasz prowadzić jakiegoś motostata czy innego spritmonitora? Czy nie bawi Cię skrupulatnie prowadzony dziennik?

Napisano
  • Autor
9 minut temu, kenickie napisał:

Zamierzasz prowadzić jakiegoś motostata czy innego spritmonitora? Czy nie bawi Cię skrupulatnie prowadzony dziennik?

eeeeeee..... no weź :facepalm:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.