Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprzedaż auta - weryfikacja ogłoszeni

Featured Replies

Napisano

Magia przebiegu.

Napisano

Wiesz jak jest u nas - wszyscy szukają perełki do 150 tys. km :hehe:  najlepiej niemalowanej, na full wypasie i za małą kasę.

Nawet im w wynikach wyszukiwania nie wyskakuje...taki mamy klimat ;)

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, sdss napisał:

Magia przebiegu.

też myślę, że przebieg + 3 drzwi. A ostatnio mechanik pytał - może korektę licznika zrobić, bo ciężko będzie sprzedać ? :facepalm:

Napisano
17 minut temu, bergerac napisał:

może korektę licznika zrobić, bo ciężko będzie sprzedać ? :facepalm:

ale jak? przecież od jakiegoś czasu jest baza i kwitek z przeglądu z przebiegiem. można to obejść?

Napisano
17 minut temu, bergerac napisał:

też myślę, że przebieg + 3 drzwi. A ostatnio mechanik pytał - może korektę licznika zrobić, bo ciężko będzie sprzedać ? :facepalm:

Jak Ci sie nie spieszy to poczekaj, moze trafi sie zdecydowany klient, ewentualnie opusc z 500 za 1-2 tygodnie i zobacz czy sie cos ruszy.

W sumie to cena naprawde dobra jak za 10 letniego kompakta. Za tyle ciezko kupic cokolwiek z klasy B...

Minusem na pewno jest wersja 3d.

Napisano
  • Autor
Teraz, blue_ napisał:

ale jak? przecież od jakiegoś czasu jest baza i kwitek z przeglądu z przebiegiem. można to obejść?

nie wiem, przecież nie potraktowałem tego poważnie. Auto od nowości w moich rękach, nie będę z siebie idioty robił.

Napisano
1 minutę temu, blue_ napisał:

Zawsze mozna wymienic zegary na takie z mniejszym przebiegiem ;)

Oczywiscie w systemie nadal bedzie oryginalny przebieg :ok:

Edytowane przez Maciej__

Napisano

307 1,6hdi to przecież proszenie się o kłopoty, jeszcze z takim nalotem

Cena na pół i zatankuj do połowy choć

Napisano
  • Autor
Teraz, Maciej__ napisał:

Jak Ci sie nie spieszy to poczekaj, moze trafi sie zdecydowany klient, ewentualnie opusc z 500 za 1-2 tygodnie i zobacz czy sie cos ruszy.

W sumie to cena naprawde dobra jak za 10 letniego kompakta. Za tyle ciezko kupic cokolwiek z klasy B...

Minusem na pewno jest wersja 3d.

zależało mi na czasie, bo mi się OC kończy, ale trzeba będzie zrobić tak jak mówisz.

Napisano
  • Autor
Teraz, hefi napisał:

niby czemu ?

Napisano
1 minutę temu, hefi napisał:

Cena na pół i zatankuj do połowy choć

Bez przesady, mamy w domu 1.9 dci z przebiegiem 340kkm i silnik nie sprawia zadnych problemow.

Napisano
niby czemu ?

307 to samo już z daleka czuc bsi do wymiany albo skrzynki z bezpiecznikami
1,6 też z tych lat do najmniej awaryjnych nie należał
Może ktoś lubi ale ja bym tego nikomu znajomemu nie polecił
Napisano
20 minut temu, bergerac napisał:

Spójrzcie proszę, bo wystawiłem żony paździerza, ale coś małe zainteresowanie. Zobaczcie czy czegoś nie skaszaniłem w ogłoszeniu:

https://www.olx.pl/oferta/peugeot-307-fl-1-6-hdi-hatchback-polskora-2006-CID5-IDprqGw.html

Wszystko poprawnie w ogłoszeniu. 

na cenach paździerzy się nie znam.

trzeba czekać.

olx to chyba złe miejsce..

a allegro ? Tam sprzedaję auta /to nie miała być reklama/. I też są kosmici :)

może napisz wprost magiczny zwrot : salon Polska ;] - logiczne myślenie nie jest mocną stroną obywateli szukających auta za 8 tys :facepalm:, opuść ABSOLUTNIE w bezwypadkowy / to dużymi literami/ .

może zrób promocję -> przekreśl 10.000 pln i wpisz 8499 :hehe:

do końca października :hehe:

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, hefi napisał:

307 to samo już z daleka czuc bsi do wymiany albo skrzynki z bezpiecznikami
1,6 też z tych lat do najmniej awaryjnych nie należał
Może ktoś lubi ale ja bym tego nikomu znajomemu nie polecił

widzę, że się znasz na temacie :ok: :hehe:

Napisano
widzę, że się znasz na temacie :ok: :hehe:

Nie, nie znam się, dlatego takie mam zdanie o tych autach.
Napisano
  • Autor
3 minuty temu, mati1.6dohc napisał:

może napisz wprost magiczny zwrot : salon Polska ;] - logiczne myślenie nie jest mocną stroną obywateli szukających auta za 8 tys :facepalm:, opuść ABSOLUTNIE w bezwypadkowy / to dużymi literami/ .

zrobione :ok: 

Napisano
  • Autor
Teraz, hefi napisał:

ja mam zasadę, że jak o czymś nie mam pojęcia, to się nie wypowiadam :) 

Napisano
ja mam zasadę, że jak o czymś nie mam pojęcia, to się nie wypowiadam [emoji4] 

Dałem Ci odpowiedź dlaczego nikt tego nie chce. A czy się zgadzasz z tym czy nie to już nie mój problem, to Ty go masz na stanie nie ja
Napisano
  • Autor
1 minutę temu, hefi napisał:

Dałem Ci odpowiedź dlaczego nikt tego nie chce. A czy się zgadzasz z tym czy nie to już nie mój problem, to Ty go masz na stanie nie ja

ok, niech i tak będzie :ok:;) 

Napisano

1. 3-drzwiowy

2. przbieg

3. francuz. Niemca sprzedałbyś szybciej.

4. Możę masz już chętnego, ale ów czeka parę dni, że a nuż spuścisz z ceny. Poczekaj do czwartku, piątku - ludzie zaczną się umawiać na oglądanie na kolejny weekend.

Napisano

Diesle odchodzą do lamusa, bo już nawet wiejskie chłopki się poznali na pseudo oszczednosciach i zostawili w warsztatach kupę grosza za dwumasy, depeefy i inne pierdoły.

Gdyby to był 1.6 z gazem to już byś liczył grosz.

Edytowane przez rostex

Napisano
58 minut temu, bergerac napisał:

Spójrzcie proszę, bo wystawiłem żony paździerza, ale coś małe zainteresowanie. Zobaczcie czy czegoś nie skaszaniłem w ogłoszeniu:

https://www.olx.pl/oferta/peugeot-307-fl-1-6-hdi-hatchback-polskora-2006-CID5-IDprqGw.html

wykasuj przebieg to zaczną dzwonić....

i pytać o przebieg :]

oczywiście moje rozwiązanie nie gwarantuje szybszej sprzedaży, ale strategia CCC na pewno pomoże

Napisano
58 minut temu, bergerac napisał:

Spójrzcie proszę, bo wystawiłem żony paździerza, ale coś małe zainteresowanie.

Wg mnie, w tak krótkim opisie jest za dużo zbędnych informacji.

Napisano

Na pisaniu ogłoszeń raczej się nie znam, ale wydaje mi się, ze dużo słów użyłeś do przekazania niewielu ważnych informacji.

Może być też tak, że za dużo ogłoszeń Mirków się naczytałem i to odbiega od moich wyobrażeń.

Napisano
51 minut temu, Maciej__ napisał:

Oczywiscie w systemie nadal bedzie oryginalny przebieg :ok:

No i tu się kombinacje kończą. Pojedzie kupujący na skp a tu zonk

Napisano

problemem nie jest ogłoszenie tylko auto.

oczami statystycznego kupującego wygląda to tak:

kosmiczny przebieg, diesel z turbiną, 3drzwi, słabe wyposażenie i francuz.

za taki hajs mogę mieć np:

https://www.otomoto.pl/oferta/nissan-almera-tino-nissan-almera-tino-2005-r-1-8-16v-benzyna-lpg2014-ID6z2Ptl.html

itd...ale każde auto ma swojego kupca.

Napisano
  • Autor
problemem nie jest ogłoszenie tylko auto.
oczami statystycznego kupującego wygląda to tak:
kosmiczny przebieg, diesel z turbiną, 3drzwi, słabe wyposażenie i francuz.
za taki hajs mogę mieć np:
https://www.otomoto.pl/oferta/nissan-almera-tino-nissan-almera-tino-2005-r-1-8-16v-benzyna-lpg2014-ID6z2Ptl.html

itd...ale każde auto ma swojego kupca.

Pewnie jest tak jak piszesz. Co zrobić, trzeba się będzie pobujać z autem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano
14 godzin temu, bergerac napisał:

1. Przebieg nie taki.

2. Brakuje słów kluczowych (igła, nie puka i nie stuka, dziadek do kościoła jeździł etc.)

3. Zły znaczek.

Będziesz musiał długo poczekać, ja tak miałem z Chevroletami.

Napisano

Na podstawie czego?

Napisano

1. Przebieg nie taki.
2. Brakuje słów kluczowych (igła, nie puka i nie stuka, dziadek do kościoła jeździł etc.)
3. Zły znaczek.

Będziesz musiał długo poczekać, ja tak miałem z Chevroletami.
Chyba że CCC

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Napisano
Teraz, DZIDA napisał:

Chyba że CCC

Ale to auto juz kosztuje niewiele wiecej niz przyzwoity rower ;)

Napisano
4 godziny temu, BOGUS napisał:

3drzwi

Dla jednego to plus, dla innego minus. Nie ma reguły.

PS. Dam 5,5kzł i dziś zabieram :phi:

Napisano
Godzinę temu, Maciej__ napisał:

Ale to auto juz kosztuje niewiele wiecej niz przyzwoity rower ;)

zależy jaki dla kogo jest ten przyzwoity rower. Do mojej definicji przyzwoitego roweru jeszcze dużo brakuje :] 

Napisano

IMO otototo na olx same Janusze. Usunalbym zdjecie tej pomarszczonej tylnej kanapy. Jak sie przejada i napala jak szczerbaty na suchary to nawet nie zobacza. Ja zawsze dopisuje, ze zwracam za dojazd jak cos znajda do zrobienia.

Napisano
Godzinę temu, wujekcybul napisał:

IMO otototo na olx same Janusze. Usunalbym zdjecie tej pomarszczonej tylnej kanapy. Jak sie przejada i napala jak szczerbaty na suchary to nawet nie zobacza. Ja zawsze dopisuje, ze zwracam za dojazd jak cos znajda do zrobienia.

Jak Janusz daje ogłoszenie na Otomoto to z automatu jest tez na Olx

Jak wystawiłem 15 letniego civica na olx za 11tys  to sie zabijali o niego az byłem w szoku

.

Napisano
23 godziny temu, bergerac napisał:

ale coś małe zainteresowanie.

tyle jest warty na złomie:

59ee345b49419_zom.png.fb034aa849a4485e21ad6d089ad91f70.png

Pierwsze pytanie to czy chcesz auto SPRZEDAĆ czy SPRZEDAWAĆ, Niektórzy nie potrafią odróżnić tych pojęć.

Przemyśl sprawę ile opuścisz żeby mieć święty spokój i szybkie pozbycie się złoma.......

Napisano
  • Autor

tyle jest warty na złomie:

Pierwsze pytanie to czy chcesz auto SPRZEDAĆ czy SPRZEDAWAĆ, Niektórzy nie potrafią odróżnić tych pojęć.
Przemyśl sprawę ile opuścisz żeby mieć święty spokój i szybkie pozbycie się złoma.......

A ile wg Ciebie powinn kosztować ?

Napisano
4 minuty temu, bergerac napisał:

A ile wg Ciebie powinn kosztować ?

nie wiem ile dokładnie, nie siedzę we francuzach ;)

Napisano
Dnia 22.10.2017 o 21:23, bergerac napisał:

Spójrzcie proszę, bo wystawiłem żony paździerza, ale coś małe zainteresowanie

Hej

Auto w sumie pewne i fajne ale nie będę powielał wypowiedzi poprzedników. Pewnie już wiesz, że 3d i diesel. Przebiegiem ja akurat się nie sugeruję. Dla mamy znalazłem Aveo z przebiegiem 210 lub 215 nie pamiętam już i co? Auto od pierwszego właściciela, nowy rozrząd, sprzęgło, auto zadbane z pełną historią. Ponad pół roku rodzice użytkują bezawaryjnie, też czasami się przejadę i wszystko tfu, tfu działa bezawaryjnie i czuć, że to nie są ostatnie lata auta;]

Ad. 307 gdybym to ja kupował to od razu odrzuciłbym 3d - chyba, że szukałbym wersji tzw. usprotowionej - akurat ta pewnie występuje tylko w 3d. Jeżeli byłoby to 5d to rozważyłbym już hdi ale bardziej skłaniał ku 1.4. Ale najbardziej blokowały by mnie brak tylnych furtek. Na chyba trzecim zdjęciu - tylna kanapa - pomarszczony skórzany podłokietnik - norma oczywiście ale ludziom nie wytłumaczysz, może do zdjęć lepiej go rozłożyć

Ja natomiast będę sprzedawał Pandę o rok nowszą - jeszcze się waham ale jest fajne Aveo 1.2 16v z 2013 roku więc chyba będę się musiał rozstać z Pandziochą. Rocznik 2007 koniec, rejestracja bodajże 08 tylko przebieg sporo mniejszy. Wiadomo zupełnie inne auto ale ciekaw jestem, które się szybciej sprzeda. Cena będzie taka sama jak u Ciebie. Muszę to dobrze przemyśleć bo ponoć dobrych aut nie ma co się pozbywać. Trochę presja ojca się pojawiła pt. kupuj Aveo bo nowsze, lepiej wyposażone itp. Owszem auto fajna ale muszę jeszcze przemyśleć. 

Myślę, że na Twojego Puga trafi się ktoś normalny - komu nie będzie potrzebna dodatkowa para drzwi bo z tego co widzę egzemplarz wart uwagi

Napisano
Dnia 22.10.2017 o 21:23, bergerac napisał:

Nie obraź się, ale opis tylko minimalnie lepszy niż typowe nic nie puka, nic nie stuka. Rozważ może wypunktowanie atutów auta, a nie robienie przydługich opisów, rozpoczynających się od: oferuję do sprzedania - a niby do czego, chciałeś się zdjęciami pochwalić? ;)

Natomiast zgadzam się kolegami, że to nie opis jest problemem. Ja bym zobaczył za ile wezmą to auto handlarze i w wypadku dużej rozbieżności pomiędzy Twoją a ich propozycją,rozważyłbym korektę ceny.

Ps. A i wątek bym przeniósł na HP,  jednak nie każdy je widzi ;)

Edytowane przez bartekm

Napisano

wg mnie jest to poprostu wersja nie trafiająca do końca w polskie gusta

miałem 10 lat 307 kombi1.6 hdi

problem w tym ogłoszeniu to auto, które w porównaniu do innych ogłoszeń w podobnej cenie:

- brakuje mu 2 drzwi

- brak klimy automatycznej

- nie jest kombi

- średnie wizualnie ("dziwna wersja" - mam na myśli z jednej strony skóra, z drugiej reszta to biedna wersja: dziwne radio, wnętrze wersja zaślepka, kołpaki, zaślepki w miejscu przeciwmgielnych)

- "najsłabszy" diesel, który jednak jedzie

- brak "magicznych" zwrotów typu igła, pali na dotyk, prawie nówka, bez wkładu ;)

Poprostu chwile poczekasz na poszukiwacza 3d

Napisano
  • Autor
8 godzin temu, bartekm napisał:

Nie obraź się, ale opis tylko minimalnie lepszy niż typowe nic nie puka, nic nie stuka. Rozważ może wypunktowanie atutów auta, a nie robienie przydługich opisów, rozpoczynających się od: oferuję do sprzedania - a niby do czego, chciałeś się zdjęciami pochwalić? ;)

Natomiast zgadzam się kolegami, że to nie opis jest problemem. Ja bym zobaczył za ile wezmą to auto handlarze i w wypadku dużej rozbieżności pomiędzy Twoją a ich propozycją,rozważyłbym korektę ceny.

Ps. A i wątek bym przeniósł na HP,  jednak nie każdy je widzi ;)

nie obrażam się, po to właśnie zapytałem, żeby dostać konstruktywną krytykę ;) 

Napisano
Dnia 10/22/2017 o 20:23, bergerac napisał:

Jakoś nie wierzę w OLX. Pod koniec lipca sprzedawałem samochód, trwało to miesiąc. Po miesiącu ogłoszenie wykupiłem na otomoto i wtedy zaczęli dzwonić a samochód poszedł zdaje się po czterech dniach.

Napisano
6 godzin temu, Igorek napisał:

Jakoś nie wierzę w OLX. 

2 auta sprzedalem w 3 godz od wystawienia ;]

Napisano

kartki sobie nalep na szybie o sprzedazy mi tak ostatnio 2 auta poszly

Napisano
16 godzin temu, blue_ napisał:

2 auta sprzedalem w 3 godz od wystawienia ;]

Jak sprzedajesz samochody w 3 godziny od wystawienia to chyba nie kwestia serwisu ogłoszeniowego a ceny ;)

Ja na olx przez miesiąc miałem pięciu oglądających.

Napisano

3D musi przynajmniej jakoś wyglądać żeby zrekompensować brak dwóch brakujących furtek. Peugeot 307 raczej Kia Pro_Ceed nie przypomina ;) Zdjęcie z pomarszczonym podłokietnikiem faktycznie robi krecią robotę. Auto wisi również na Otomoto, więc brak zainteresowania ze względu na januszowy OLX można pominąć. Pewnie 3D, przebieg + diesel, cena i francuski rodowód.

Napisano

niewielkie zainteresowanie, bo to nie jest auto, którego szukaja handlarze.

O ile cena z ogłoszenia może przedstawiać wartość auta, to handlarz zaproponuje 5kPLN, a prywatni poszukiwacze nie szukają "biednego" 3d z francji

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.