Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[KzAK] do 18kpln

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich :piwko: dawno mnie tu nie było, także nie wiem czy takie tematy się jeszcze praktykuje, ale warto spróbować ;) W najbliższym czasie muszę (a raczej chcę) kupić sobie samochód. Afla, którą mam teraz jest z końcówki 2007r, także nie chciałbym, żeby "nowe" było starsze, także 2007 lub nowsze (ew. 2006r, jeśli by było coś rzeczywiście ciekawego). Niektórzy pewnie będą uważać, że jestem chory na głowę, ale jakoś kurde lubię dieselki, warto przy tym dodać, że auto będzie bardzo mało jeżdżone i głównie po mieście (:hehe:). Więc jak to jest z tymi dieslami? Mama Stilonem 1.9JTD przez 9 lat zrobiła może z 50kkm i nie ma żadnych problemów. Czytałem, że DPFy lubię świrować z roczników 2009-2014? Aczkolwiek nie trzymam się sztywno, żeby był diesel, może być i benzynka. Fajnie jakby miał ~200KM+ (ale może być mniej, jeśli auto będzie "dawać radę"), skrzynia automat czy manual również bez znaczenia, nie musi być praktyczne, fajnie jakby się czymś wyróżniało czy po prostu było fajne. Tak jak wstępnie rozglądałem to najbardziej przemawia do mnie Peugeot 407 coupe 2.7HDI (miło jakbyś ktoś się wypowiedział o tym samochodzie) może być też w 3.0 benzynie, ale to już ciężej spotkać. Innym autem byłaby Alfa 159, ale ostatnie moje 3 samochody to 2x Fiaty i 1x Alfa, także może warto spróbować czegoś innego no i Peugeot mi się bardziej podoba. Nie wiem też jak szeroko sięga teraz VAG, ale Volkswagena, Audi, Skody czy Seata nie chcę (i pewnie nie znajdę w tym budżecie przy moich wymaganiach). Podsumowując:
-cena max: 18 000zł
-rocznik: 2007 i nowsze (przy ciekawym aucie 2006r też przejdzie)
-silnik: diesel/benzyna 200KM+

Jakieś opinie o Peugeocie 407 coupe z silnikiem 2.7HDI lub 3.0 benzyna. Zapraszam do rozmowy ;]

Napisano
16 minut temu, arad1994 napisał:

Witam wszystkich :piwko: dawno mnie tu nie było, także nie wiem czy takie tematy się jeszcze praktykuje, ale warto spróbować ;) W najbliższym czasie muszę (a raczej chcę) kupić sobie samochód. Afla, którą mam teraz jest z końcówki 2007r, także nie chciałbym, żeby "nowe" było starsze, także 2007 lub nowsze (ew. 2006r, jeśli by było coś rzeczywiście ciekawego). Niektórzy pewnie będą uważać, że jestem chory na głowę, ale jakoś kurde lubię dieselki, warto przy tym dodać, że auto będzie bardzo mało jeżdżone i głównie po mieście (:hehe:). Więc jak to jest z tymi dieslami? Mama Stilonem 1.9JTD przez 9 lat zrobiła może z 50kkm i nie ma żadnych problemów. Czytałem, że DPFy lubię świrować z roczników 2009-2014? Aczkolwiek nie trzymam się sztywno, żeby był diesel, może być i benzynka. Fajnie jakby miał ~200KM+ (ale może być mniej, jeśli auto będzie "dawać radę"), skrzynia automat czy manual również bez znaczenia, nie musi być praktyczne, fajnie jakby się czymś wyróżniało czy po prostu było fajne. Tak jak wstępnie rozglądałem to najbardziej przemawia do mnie Peugeot 407 coupe 2.7HDI (miło jakbyś ktoś się wypowiedział o tym samochodzie) może być też w 3.0 benzynie, ale to już ciężej spotkać. Innym autem byłaby Alfa 159, ale ostatnie moje 3 samochody to 2x Fiaty i 1x Alfa, także może warto spróbować czegoś innego no i Peugeot mi się bardziej podoba. Nie wiem też jak szeroko sięga teraz VAG, ale Volkswagena, Audi, Skody czy Seata nie chcę (i pewnie nie znajdę w tym budżecie przy moich wymaganiach). Podsumowując:

Jakieś opinie o Peugeocie 407 coupe z silnikiem 2.7HDI lub 3.0 benzyna. Zapraszam do rozmowy ;]

Mam Puga w benzynie 2.2 z LPG. 2.7 HDI to proszenie się o kłopoty. Silnik ma wadę i lubi się przegrzewać, dochodzi do zatarcia. Poza tym skrzynia automatyczna , która musi przenieść wielki moment z czym miewa problemy. Do tego 6 wtrysków, 2 turbiny  itp. itd. Nic dziwnego że 407 Coupe z tym silnikiem jest najtańsze. jeśli lubisz ryzyko proszę bardzo, jeździ to podobno lepiej niż 3.0 benzyna.

Edytowane przez wesol

Napisano

Z tego co slyszalem to 3.0 benzyna tez nie sa polecane. Sa ciezkie, wolne i drogie w utrzymaniu. 2.2 benz jeździ podobno lepiej.

Napisano

Paskudny budżet w którym nic ciekawego w dobrym stanie nie znajdziesz.

Napisano
Paskudny budżet w którym nic ciekawego w dobrym stanie nie znajdziesz.
Bo z jego wymaganiami to musialby podwoic budzet, zeby cos rozsadnego i nie bedacego ulepem znalezc. Przed chwila widzialem ogloszenie na fajne autko w tym budzecie, ale to byl Hultaj i10 7-letni a nie ponad 200-konny diesel.

Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Smutna prawda jest taka że za te pieniądze to może Vectra C 3.2 znajdziesz, Ale o stan super to ciężko będzie i rocznik nie ten, musisz coś odpuścić z wymagań.

Napisano

Za te kase to możę Crome 2.4 JTD gdzies wyrwiesz lub C5 po lifcie 2.2HDI/Benzyne V6 - ale tak jak koledzy napisali to w tym budżecie to szukanie igły w stogu siana.

Ewentualnie 1.9 JTD + Chip na 180koni.

Edytowane przez cesarz

Napisano

Za podana kase to moze szukac Laguny 2 GT 204km z 2005/6r, Megane z 2.0 T na wersje RS zbyt mala kasa.

Francuzy tez trzymaja cene i na dobrego po 2007/8r 20kzl bedzie zbyt malo na dobry mocny silnik i jakies wyposazenie sensowne.

Napisano
Dnia 6.02.2018 o 15:01, arad1994 napisał:

Z takimi wymaganiami to bym zwiekszył budzet o conajmniej 10 tys. Bo z taką kasą i wymaganiami to Ty moze i spełnisz marzenie, które bedzie stało, a nie jeżdziło.

Napisano
  • Autor

Jakbym miał większy budżet to i wymagania by poszły w górę ;] Miałem trochę nadzieję, że ktoś będzie znał jakiś mało popularny, "niesprzedawalny" model co można nie drogo kupić i się nim cieszyć jakiś czas, ale chyba takich nie ma ;) Dzięki za podrzucenie kilku aut, pozostaje uzbroić się w cierpliwość i czekać na okazyjkę :skromny:

Napisano

Zerknij na Astrę H, 2.0 2000 KM, rocznikowo około 2006. Może coś znajdziesz.

Napisano

Na wiosnę prawdopodobnie będę miał opcję zakupu od znajomego auta z jego firmy po leasingu w fajnej wersji, więc będę chciał puścić epikę do sprzedaży.

Wolałbym sprzedać 308kę, ale pewnie :zona: się zbuntuje, bo jej się dobrze nią jeździ.

Model zdecydowanie "niesprzedawalny", nie ma 200KM ani diesla, tylko benzynową rzędową 6tkę 144KM, więc bardziej zestaw do spokojnego cruisingu niż szleństw.

Napisano
26 minut temu, arad1994 napisał:

Jakbym miał większy budżet to i wymagania by poszły w górę ;] Miałem trochę nadzieję, że ktoś będzie znał jakiś mało popularny, "niesprzedawalny" model co można nie drogo kupić i się nim cieszyć jakiś czas, ale chyba takich nie ma ;) Dzięki za podrzucenie kilku aut, pozostaje uzbroić się w cierpliwość i czekać na okazyjkę :skromny:

Vectra C/Signum V6 CDTI. ;] Można kupić prawie za darmo, wszystko super sprawne, tylko silnik do remontu jakieś 6kpln podobno, ale podobno wytrzymuje wtedy nieco dłużej niż z fabryki (słyszłałem że pad przy 150kkm nie jest żadki). ;]

https://www.mobile.de/pl/Samochod/Opel-Opel-vectra-c-3,0-CDTI-Vollausstattung/vhc:car,pgn:1,pgs:10,srt:price,sro:asc,ms1:19000_29_,ful:diesel,pwn:125/pg:vipcar/257151840.html

W budżecie sprowadzisz i doprowadzisz do porządku. ;] A potem się dziwić handlarzom "Ładna Vectra" i cena 12-14kpln w PL. ;]

Walnięta skrzynia:

https://www.mobile.de/pl/Samochod/Opel-Opel-vectra-3l/vhc:car,pgn:1,pgs:10,srt:price,sro:asc,ms1:19000_29_,ful:diesel,pwn:125/pg:vipcar/256666375.html

Ciekawe co jest nie tak:

https://www.mobile.de/pl/Samochod/Opel-Voll-voll-voll/vhc:car,pgn:1,pgs:10,srt:price,sro:asc,ms1:19000_29_,ful:diesel,pwn:125/pg:vipcar/256751028.html

Na PL tabliacach:

https://www.mobile.de/pl/Samochod/Opel-Vectra-3.0-V6-CDTI,-200PS,-Dieselpumpe/vhc:car,pgn:1,pgs:10,srt:price,sro:asc,ms1:19000_29_,ful:diesel,pwn:125/pg:vipcar/255215367.html

Itd.

Ale pewnie nie do końca byś chciał to kupić. ;] Bo ten silnik to dno, ale szczerze za tą kasę na 2 auto to bym pomyślał. ;] Silnik jak działa to działa dość przyjemnie. ;]

Ale cały post napisałem po to, żeby można było uświadomić sobie ile są warte te sprowadzane perełki, i jak to trzeba jednak chęci dopasować do budżetu.

Napisano
1 godzinę temu, spad napisał:

Zerknij na Astrę H, 2.0 2000 KM, rocznikowo około 2006. Może coś znajdziesz.

Nie ten budżet na zadbaną ;]

Napisano
  • Autor

Mobile.de dosyć często przeglądam "dla sportu", co ciekawe sporo jest ofert z Polski, których próżno szukać na allegro, ale to raczej nie moja bajka sprowadzenie samochodu ;)

Napisano
30 minut temu, arad1994 napisał:

Mobile.de dosyć często przeglądam "dla sportu", co ciekawe sporo jest ofert z Polski, których próżno szukać na allegro, ale to raczej nie moja bajka sprowadzenie samochodu ;)

407 coupe jak ma byc fajne to 3.0 HDI. Natomiast 2.7 to mega padaka. Tyle ze popularna bo jaguar, land rover, psa wiec czesci sa i specjalisci pewnie tez.

Saaby sa tanie i fajne.

Edit

Doczytalem cene... za 18 nie warto pchac sie w auto gdzie byle maprawa to 3-6 tys pln.

Bralbym saaba lub volvo benzyne :)

Edytowane przez lisik

Napisano

Może Fiat Bravo II? Do wyboru chociażby silnik diesla 1.9 Multijet 120 KM bez problematycznych klap wirowych, a jeśli z polskiego rynku to jest szansa na brak dpf. Ewentualnie silnik benzynowy 1.4 o mocy 90 KM. Zresztą wersji silnikowych to auto posiadało dość sporo, łącznie z uturbionymi benzynami.

Napisano
3 godziny temu, bochumil napisał:

Może Fiat Bravo II? Do wyboru chociażby silnik diesla 1.9 Multijet 120 KM bez problematycznych klap wirowych, a jeśli z polskiego rynku to jest szansa na brak dpf. Ewentualnie silnik benzynowy 1.4 o mocy 90 KM. Zresztą wersji silnikowych to auto posiadało dość sporo, łącznie z uturbionymi benzynami.

Czytałeś w ogóle post? 90KM, czy też 120KM. To nie 200+

Napisano

Tak, czytałem

Fajnie jakby miał ~200KM+ (ale może być mniej, jeśli auto będzie "dawać radę")

warto przy tym dodać, że auto będzie bardzo mało jeżdżone i głównie po mieście

Dlatego na mocy specjalnie się nie skupiałem.

Napisano
  • Autor

Rzeczywistość brutalnie sprowadza na ziemię... Obniżyłem swoje oczekiwania, mam plan dziś podzwonić i jutro wybrać się coś obejrzeć, jak zakupie auto to napiszę co ostatecznie z tego wyszło... o ile nie będę się wstydził przedstawić ostatecznego wyboru w świetle początkowych założeń 8-)

Napisano

W tej cenie z takimi wymaganiami nie oczekiwałbym cudów. Więc raczej musisz nastawić się na dłuższe poszukiwania i nie ograniczać się w wyborze marki i wersji. Szukać auta w przyzwoitym stanie, bez korozji, bez większych przygód, nie wymagającego zbyt dużego wkładu na początek. IMO trudne zadanie :)

Napisano
Rzeczywistość brutalnie sprowadza na ziemię... Obniżyłem swoje oczekiwania, mam plan dziś podzwonić i jutro wybrać się coś obejrzeć, jak zakupie auto to napiszę co ostatecznie z tego wyszło... o ile nie będę się wstydził przedstawić ostatecznego wyboru w świetle początkowych założeń 8-)
Zerknij na Saaba 9-5, mozna znaleźć w dobrej cenie bo auto niezbyt urodziwe i popularne.
Napisano
Dnia 8.02.2018 o 13:25, lisik napisał:

407 coupe jak ma byc fajne to 3.0 HDI. Natomiast 2.7 to mega padaka. Tyle ze popularna bo jaguar, land rover, psa wiec czesci sa i specjalisci pewnie tez.

Saaby sa tanie i fajne.

Edit

Doczytalem cene... za 18 nie warto pchac sie w auto gdzie byle maprawa to 3-6 tys pln.

Bralbym saaba lub volvo benzyne :)

3,0 Hdi niczym nie rozni sie od 2.7 ;) takie same problemy :D

Napisano
5 godzin temu, arad1994 napisał:

To polecę Vectra C 1.8 122KM lub ewentualnie 140KM. :ok:

Napisano
4 godziny temu, Muzyk napisał:

3,0 Hdi niczym nie rozni sie od 2.7 ;) takie same problemy :D

Serio? Cenowo to przepasc...

Napisano
1 godzinę temu, AstraC napisał:

To polecę Vectra C 1.8 122KM lub ewentualnie 140KM. :ok:

A czemu nie Signum 3.2 w automacie? :) 

Napisano
Jakbym miał większy budżet to i wymagania by poszły w górę ;] Miałem trochę nadzieję, że ktoś będzie znał jakiś mało popularny, "niesprzedawalny" model co można nie drogo kupić i się nim cieszyć jakiś czas, ale chyba takich nie ma [emoji6] Dzięki za podrzucenie kilku aut, pozostaje uzbroić się w cierpliwość i czekać na okazyjkę :skromny:
Mam c2 vtsa
Napisano
39 minut temu, swienty napisał:

A czemu nie Signum 3.2 w automacie? :) 

Bo jak mamy zejść na ziemię to tutaj zostańmy. Signum 3.2 to nie te koszty serwisowania.

Napisano
Godzinę temu, AstraC napisał:

Bo jak mamy zejść na ziemię to tutaj zostańmy. Signum 3.2 to nie te koszty serwisowania.

W ogóle o czym ten temat. Za 16 kpln kupiłem Vectrę z 2006 roku 1.9 cdti 150KM, automat, po długich poszukiwaniach czegoś co nie miało wypadku, w zasadzie innych założeń nie miałem. Do tego rozrząd, olej, płyny i komplet tulei tył i kolejne 2 kpln poszło. Ubezpieczenie OC i AC i znowu 2 kpln. 

Jakoś tego nie widzę. 

Szukałbym Vectrę C, Croma, cdti 150 KM i robił chipa za te pieniądze.

Albo Saab 9-5, ale tutaj w zestawie adres do ogarniętego mechanika. 

Napisano

3.2 V6 nie jest wcale takie tanie w serwisowaniu. Niby prosty silnik w prostym aucie. Mialem 1.8 i V6. Na kazdym kroku ceny czesci drozsze w 3.2. Tarcze, amory, rozrzad, konczac na spalaniu i ubezpieczeniu.  Niech mu padnie CIM, katalizatory(w v6 czeste wypadanie zaplonow), skrzynia automatyczna af-33 to juz spore koszta. 

Napisano
13 minut temu, czachabrava napisał:

3.2 V6 nie jest wcale takie tanie w serwisowaniu. Niby prosty silnik w prostym aucie. Mialem 1.8 i V6. Na kazdym kroku ceny czesci drozsze w 3.2. Tarcze, amory, rozrzad, konczac na spalaniu i ubezpieczeniu.  Niech mu padnie CIM, katalizatory(w v6 czeste wypadanie zaplonow), skrzynia automatyczna af-33 to juz spore koszta. 

CIM to każda Vectra, ale obecnie to nie jakiś straszny koszt.  Przy skrzyni to trzeba uważać, ale jak się pilnuje chłodnicy to jest ok, z reszta masz rację.

Ogólnie VC można jeździć tanio, Ale raczej 1.8. :ok: I polecam ten samochód, jest fajny. :ok:

Napisano

Nie wiem jak teraz jest z CIM, ale jak sie sam dowiadywalem, to naprawy swojego nie polecali. A nowy z ASO z 600pln, podrozal na 2000pln.Plus robota za zaprogramowanie. 

Napisano
14 godzin temu, czachabrava napisał:

Nie wiem jak teraz jest z CIM, ale jak sie sam dowiadywalem, to naprawy swojego nie polecali. A nowy z ASO z 600pln, podrozal na 2000pln.Plus robota za zaprogramowanie. 

Po FL tak się nie sypał więc można używkę, mój np. z 2004 roku działa do dziś i nic mu nie dolega. :ok:

Fajne są te VC. ;]

Przydałoby mi się z 5kpln na swapa na Z32SE i byłym ukontentowany. ;]

IMAG1066.jpg

IMAG1062.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.