Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

2-3-4 letni kompakt

Featured Replies

Napisano

Zbliża się termin mojego Peugeota - będę szukał czegoś w tym samym rodzaju.

Myślę o:

Peugeot 308 T8

Renault Megane IV

Z francuzami przykrych przygód nie miałem, kusi mnie atrakcyjna cena za młode używki.

Myślałem też o Honda Civic IX - ale tutaj starsze auto i cenę trzymają. No i kradną :no:  ceny ubezpieczenia też wyższe

Seat Leon też mi się podoba

Jakoś do niemców mnie nie ciągnie - wolałbym chyba coś młodszego za te same pieniądze.

Jakieś opinie nt. w/w aut? Może jakieś własne propozycje? Z góry dziękuję za Focusa i Astre :phi:

Budżet - powiedzmy, że do 40k.

Robię tak około 20 tys km rocznie i wolałbym diesla.

Edytowane przez zolu

Napisano

Wpisalem sobie w ototo Pezota 308 kraj pochodzenia PL i wyskoczyla cala jedna strona prawie same diesele wcale nie najlepiej wyposazone i z 2014 roku. Takze ja bym dolozyl i kupil nowe Tipo lub Ibize. Z Leona bedziesz sie doktoryzowal, ktory silnik wziac. Z Twoich opcji to wybralbym megane ale w jakiejs lepszej wersji bo mialem sluzbowa podstawowa i to byl niezly dramat.

Napisano

308 kupisz za 40 tysi ale tak jak kolega wyżej mówi - cudów w wyposażeniu nie będzie. Ale z klimą jednostrefową i 1.6ehdi jakiegoś znajdziesz. 

Meganka to raczej za młoda ;) Chyba że trójka z końca produkcji.

Pomyśl o Alfie Romeo Giuletta - można w miare świeże autko wyrwać za takie pieniążki.

https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-distinctive-salon-polska-serwis-ID6zurOE.html#698521fe1e

Napisano
  • Autor
17 minut temu, wujekcybul napisał:

Wpisalem sobie w ototo Pezota 308 kraj pochodzenia PL i wyskoczyla cala jedna strona prawie same diesele wcale nie najlepiej wyposazone i z 2014 roku. Takze ja bym dolozyl i kupil nowe Tipo lub Ibize. Z Leona bedziesz sie doktoryzowal, ktory silnik wziac. Z Twoich opcji to wybralbym megane ale w jakiejs lepszej wersji bo mialem sluzbowa podstawowa i to byl niezly dramat.

Nie chcę Tipo ;)

A Ibiza za mała. Ale faktycznie muszę przyjrzeć się czy będzie coś fajnego za te pieniądze

Napisano
42 minuty temu, zolu napisał:

Z francuzami przykrych przygód nie miałem, kusi mnie atrakcyjna cena za młode używki.

Z tymi atrakcyjnymi uzywkami to ostatnimi czasy raczej mocno slabo...

Jesli chcesz diesla, to ja bym sie sklanial raczej do PSA i 1.6 hdi.

W przyzwoitych pieniadzach powinno sie udac znalezc C4, tylko ze to juz dosc wiekowy model.

Napisano
6 minut temu, zolu napisał:

Nie chcę Tipo ;)

A Ibiza za mała. Ale faktycznie muszę przyjrzeć się czy będzie coś fajnego za te pieniądze

Ibiza jest wieksza od Pezota 307 mowie o nowym modelu. Dolozysz 10k i masz nowe auto z bezplatnymi przegladami i dobrym kredytem. Przez najblizsze 4 lata tylko ubezpieczenie bedziesz placil. 

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, Maciej__ napisał:

Z tymi atrakcyjnymi uzywkami to ostatnimi czasy raczej mocno slabo...

Jesli chcesz diesla, to ja bym sie sklanial raczej do PSA i 1.6 hdi.

W przyzwoitych pieniadzach powinno sie udac znalezc C4, tylko ze to juz dosc wiekowy model.

C4 się już najezdzilem - rodzice mają. 

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, tomy napisał:

Ceed :hmm:

:hmm:

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, wujekcybul napisał:

Ibiza jest wieksza od Pezota 307 mowie o nowym modelu. Dolozysz 10k i masz nowe auto z bezplatnymi przegladami i dobrym kredytem. Przez najblizsze 4 lata tylko ubezpieczenie bedziesz placil. 

Ciekawe z tą wielkością, ale i tak nie chce nowego auta. To zawsze większy wydatek niż używka

Napisano
12 minut temu, zolu napisał:

Ciekawe z tą wielkością, ale i tak nie chce nowego auta. To zawsze większy wydatek niż używka

To ja bym w Megane celowal jak juz najwiecej tego w PL sprzedali i bedzie z czego wybierac.

Napisano
  • Autor
23 minuty temu, wujekcybul napisał:

To ja bym w Megane celowal jak juz najwiecej tego w PL sprzedali i bedzie z czego wybierac.

Tyle, że ta Megane to od 2 lat jest ;) Ale chyba faktycznie budżet będzie za mały na coś takiego, trzeba by celować w starszą

Napisano
22 minuty temu, zolu napisał:

Tyle, że ta Megane to od 2 lat jest ;) Ale chyba faktycznie budżet będzie za mały na coś takiego, trzeba by celować w starszą

Nie no ja mowilem o poprzedniej wersji. Na nowa to za malo dolarow.

Napisano

Co zdecydowało żeby odrzucić focusa i astrę?

Kolega kupił ostatnio 2-letnią astrę - uważam że świetny samochód - obecny model bardzo pozytywnie wygląda na tle konkurencji.

Szwagier kupił 4-letniego Focusa Diesla - też spoko auto, zdecydowanie warte swojej ceny. W poleasingowych przebierasz jak chcesz.

Edytowane przez Azbest

Napisano

Kolega Azbest dobrze pisze. Mam Focusa służbowego i jeździ nim się całkiem spoko. Wcześniej miałem ceed'a i też nie najgorsze autko. Całkiem fajnie jeździło miałem ten silnik 1,6 GdI benzyna. Czy jakoś tak. Już nie pamiętam oznaczenia. A o Aurisie myślałeś?

Napisano
8 godzin temu, zolu napisał:

C4 się już najezdzilem - rodzice mają. 

To nie chcesz Exclusive 1.6eHdi z końcówki 2013 z przebiegiem poniżej 80kkm od I właściciela, bezwypadkowy itd? Wersja 115 koni manual  navi fabryczne i wszystko to co w standardzie Exclusive.

Napisano
8 godzin temu, wujekcybul napisał:

Nie przesadzaj z VAG, od kilku lat TSI jest na pasku.

Edytowane przez sdss

Napisano
20 godzin temu, wujekcybul napisał:

Tipo i ibiza to nie kompakty. Może niech kupi nową pandę?

Napisano
  • Autor
17 godzin temu, Azbest napisał:

Co zdecydowało żeby odrzucić focusa i astrę?

Kolega kupił ostatnio 2-letnią astrę - uważam że świetny samochód - obecny model bardzo pozytywnie wygląda na tle konkurencji.

Szwagier kupił 4-letniego Focusa Diesla - też spoko auto, zdecydowanie warte swojej ceny. W poleasingowych przebierasz jak chcesz.

Focus wydaje mi się troche nudny. Nie podoba mi się też w środku

Natomiast co do astry to muszę się z Wami przeprosić, bo przeoczyłem, że mają nowe budy. Faktycznie wygląda ciekawie :hmm:

Napisano
2 godziny temu, Lupus napisał:

Tipo i ibiza to nie kompakty. Może niech kupi nową pandę?

Tipo to jak najbardziej kompakt.

Napisano

Niektórzy twierdzą, że nie jest kompaktem, w przeciwieństwie do np. Auriusa, gdzie wnętrze jak i bagażnik jest zdecydowanie ciaśniejsze ;]

Napisano

Auris to w ogole jakas pomylka jest. 

Ciasne, glosne kosztujace wor zlota. 

Napisano
37 minut temu, Maciej__ napisał:

Tipo to jak najbardziej kompakt.

Wyrób  kompaktopodobny.;l

Napisano

Focus wydaje mi się troche nudny. Nie podoba mi się też w środku

Natomiast co do astry to muszę się z Wami przeprosić, bo przeoczyłem, że mają nowe budy. Faktycznie wygląda ciekawie :hmm:

Ale astra K nie kupisz za 40k chyba ze netto. Nowka pewnie koło 60 Wiec jak dobry kredyt to można rozważyć.
Napisano
  • Autor
3 minuty temu, wujekcybul napisał:

Ale astra K nie kupisz za 40k chyba ze netto. Nowka pewnie koło 60 Wiec jak dobry kredyt to można rozważyć.

Faktycznie. W takim razie odpada :(

Dnia 21.05.2018 o 10:08, cesarz napisał:

Pomyśl o Alfie Romeo Giuletta - można w miare świeże autko wyrwać za takie pieniążki.

https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-distinctive-salon-polska-serwis-ID6zurOE.html#698521fe1e

A jak ze słynną awaryjnością?

Napisano
2 minuty temu, zolu napisał:

Faktycznie. W takim razie odpada :(

A jak ze słynną awaryjnością?

planujesz francuza a boisz się alfy ...

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, Azbest napisał:

planujesz francuza a boisz się alfy ...

Bo francuzy znam (w zasadzie jedyne auta jakimi jezdzilem), natomiast Alfa to dla mnie czarna magia.

Edytowane przez zolu

Napisano

Bo francuzy znam (w zasadzie jedyne auta jakimi jezdzilem), natomiast Alfa to dla mnie czarna magia.

W czasach internetu nauczysz się wszystkiego :) 

Te AR są relatywnie bezproblemowe - a do rzeczy "ten typ tak ma" przywykniesz tak jak we francuzach

Napisano
  • Autor
13 minut temu, Azbest napisał:

W czasach internetu nauczysz się wszystkiego :) 

Te AR są relatywnie bezproblemowe - a do rzeczy "ten typ tak ma" przywykniesz tak jak we francuzach

Dzięki za info :oki: Może faktycznie ta Gulietta to nie jest zły pomysł :hmm:

Napisano

Dzięki za info :oki: Może faktycznie ta Gulietta to nie jest zły pomysł :hmm:

ale obowiązkowo przejedź się Alfą. tam fotele projektowali nie wiem dla kogo, ale na pewno nie dla ludzi :) nigdy nie jezdzilem czyms bardziej niewygodnym (w tym segmencie).

ogolnie: Aurisa bym odpuścił, bo przewartościowane, plastik z pudełek po tiktakach, głośne.

P308 z racji znaczka też, nie mam obiektywnego argumentu poza tym ze mialem przez 3 lata P508 i nie mogę pozbyć się uczucia bylejakości w wytworach Peugeota, jak tylko wsiadam do nich.

Sam celowałbym w Focus, Megane, Kia, Hyundai.

A Mazda 3? z 2l benzyną (to naprawdę zaskakująco oszczedne ustrojstwo).

Napisano
Dnia 21.05.2018 o 09:35, zolu napisał:

Budżet - powiedzmy, że do 40k.

Robię tak około 20 tys km rocznie i wolałbym diesla.

Startowałem z podobnymi założeniami i 1,5 roku temu kupiłem focusa 1.6 TDCi 115 KM z 2015 roku (miał 22 miesiące w momencie zakupu).

Polowałem głównie na mondeo i coś innego niż focusy ;]

Wybór padł na foke, bo trafił się naprawdę fajny egzemplarz, dobrze wyposażony jak na po firmówkę za te pieniądze (45 000 PLN) do tego nie z dychawicznym 1.6 benzynowym.

Na plus, miałem jeszcze 2 miesiące gwary producenta (skorzystałem sobie) i rok przedłużenia.

Auto jak auto, ja szukałem tego co jest w lepszym stanie nie patrząc z goła na kolor czy też markę interesował mnie sprawdzony diesel i im lepsze wyposażenie tym lepiej.

Napisano

Pug 308 zwlaszcza w werski GT to jeden z fajniejszych kompaktow.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano
39 minut temu, bergerac napisał:

Pug 308 zwlaszcza w werski GT to jeden z fajniejszych kompaktow.

Zwlaszcza za 40k :ok: Twoja teorie potwierdzaja wyniki sprzedazy idzie jak swieze buleczki :hehe: A teraz juz calkiem powaznie, jezdzilem 1.6T na jazdach probnych i bym powiedzial, ze tak srednio zarowno pod wzgledem prowadzenia jak i wyposazenia a na samym koncu ceny.

Napisano
Godzinę temu, wujekcybul napisał:

A teraz juz calkiem powaznie, jezdzilem 1.6T na jazdach probnych i bym powiedzial, ze tak srednio zarowno pod wzgledem prowadzenia jak i wyposazenia a na samym koncu ceny.

Do tego silnik równie "udany" jak VAGowskie 1.8tsi :cool:

Napisano
8 godzin temu, iwik napisał:

Do tego silnik równie "udany" jak VAGowskie 1.8tsi :cool:

No niestety. Ale to jego "udanie" to niestety wina BMW. Rdzennie francuska jednostka 1.2 PureTech jest o niebo lepsza. No ale w niej, moc kończy się na 130KM.

Napisano
28 minut temu, kenickie napisał:

No niestety. Ale to jego "udanie" to niestety wina BMW. Rdzennie francuska jednostka 1.2 PureTech jest o niebo lepsza. No ale w niej, moc kończy się na 130KM.

co to za rewelacje? 1.2 Pure tech jest 10 lat młodszą konstrukcją? i fakt ze jest bardziej udany, nie oznacza ze poprzedni to wina BMW. PSA nie potrafiło zrobic silnika benzynowego, a BMW potrzebowalo ówczesnie malej jednostki do Mini - to się dogadali i połączyli siły. takze wina jest po obu stronach, bo nie tyle co skopali (wielu się zdarza), ale przez lata nic nie robili z główną wadą. 

a najśmieszniejsze jest że Peugeot do tej pory nie potrafi niczym zastąpić 1.6 THP i to ich TOPOWA jednostka nawet w segmencie D. co teraz jest tym bardziej zabawne, bo cały swiat odchodzi od diesla, a to jedyne co mają porządnego.

Napisano

Będę stronniczy - Leon to fajna opcja jeśli Ci się ten model podoba.

Ja jeżdżę Leonem od prawie 2 lat, jestem bardzo zadowolony. Nic się nie psuje, prowadzi się bardzo dobrze (tak uważam, a jestem raczej wymagający) nie będąc przy tym za twardy, jest dobrze zmontowany, na długich trasach nie męczy (fotele wygodne, na wyciszenie też trudno narzekać), w mieście bardzo zwrotny. Z perspektywy czasu nie żałuję wyboru. Jedyna wada którą stwierdziłem, to serwis autoryzowany. W Warszawie jest tylko jedno ASO do z którego jestem zadowolony (Maran), a na resztę lepiej spuścić zasłonę milczenia - niestety nie jestem odosobniony w tej ocenie.

Jeśli diesel.. to 2.0 TDI 150 lub 184. Odpuść sobie 1.6 TDI - słaby i nie występuje w najwyższej wersji wyposażenia.. Jak kupowałem swojego to handlowiec w salonie mówił, że Leony diesle słabo mu się sprzedają, więc możesz spotkać przewagę importowanych z dużymi przebiegami. Rozważ czy naprawdę potrzebujesz diesla, bo rzeczywiście tak dużo jeździsz. Jeśli nie jeździsz dużo to IMO nie warto rezygnować z komfortu jazdy, pamiętać o DPF i dwumasie. Takie 1.4 TSI wcale nie pali dużo więcej od diesla. Jeśli jednak benzynowy z 1.4 TSI, to najlepiej szukaj egzemplarzy po 2014 r. tj. 1.4 TSI 125 KM lub 1.4 TSI 150 KM - mają już rozrząd na pasku i uchodzą za udane. Wersje 122 KM i 140 KM to TSI jeszcze przed ostatnimi poprawkami, czyli mają rozrząd na łańcuchu, co jak można wyczytać czasem generowało problemy. 

Napisano
11 minut temu, Manx napisał:

Jeśli diesel.. to 2.0 TDI 150 lub 184. Odpuść sobie 1.6 TDI - słaby i nie występuje w najwyższej wersji wyposażenia.. Jak kupowałem swojego to handlowiec w salonie mówił, że Leony diesle słabo mu się sprzedają, więc możesz spotkać przewagę importowanych z dużymi przebiegami. Rozważ czy naprawdę potrzebujesz diesla, bo rzeczywiście tak dużo jeździsz. Jeśli nie jeździsz dużo to IMO nie warto rezygnować z komfortu jazdy, pamiętać o DPF i dwumasie. Takie 1.4 TSI wcale nie pali dużo więcej od diesla. Jeśli jednak benzynowy z 1.4 TSI, to najlepiej szukaj egzemplarzy po 2014 r. tj. 1.4 TSI 125 KM lub 1.4 TSI 150 KM - mają już rozrząd na pasku i uchodzą za udane. Wersje 122 KM i 140 KM to TSI jeszcze przed ostatnimi poprawkami, czyli mają rozrząd na łańcuchu, co jak można wyczytać czasem generowało problemy. 

Ja jezdzilem przez tydzien 1,2TSI 110KM po Hiszpanii i przy normalnej jezdzie byl w zupelnosci wystarczajacy :ok:

Srednie spalanie bylo na poziomie 6l wiec max 0.5-1l wiecej niz diesel.

Rekordow predkosci nim nie bilem, ale nawet po gorach jechalo to dosc sprawnie.

Napisano
28 minut temu, Manx napisał:

Przy zawezeniu wyszukiwan na otototo do auta z PL i bezwypadkowego to jest tylko pare leonow 1.6 diesel i pare 1.2TSI z tych dwoch wzialbym 1.2 i jezdzil. Wersje podstawowe ale dokupic jakies ladne felgi i opony caloroczne i mozna jezdzic.

Napisano
2 godziny temu, Manx napisał:

Ja jeżdżę Leonem od prawie 2 lat, jestem bardzo zadowolony. Nic się nie psuje, prowadzi się bardzo dobrze (tak uważam, a jestem raczej wymagający) nie będąc przy tym za twardy, jest dobrze zmontowany, na długich trasach nie męczy (fotele wygodne, na wyciszenie też trudno narzekać), w mieście bardzo zwrotny. 

kurcze jak to się ludzie różnią "motoryzacyjnie". IMHO Leon jest za twardy (prowadzi się dobrze, ale w tych czasach wszystkie kompakty się dobrze prowadzą... na szczęście większość nie okupuje tego betonowym zawiasem jak Leon, co jest bardzo "uciążliwe" w użytkowaniu. Do tego jest głośny (wszystkie kompakty są, ale Leon z racji obdarzania zazwyczaj sporym kapciem dodatkowo wyje przy przelotowych).

Napisano
4 godziny temu, wujekcybul napisał:

Przy zawezeniu wyszukiwan na otototo do auta z PL i bezwypadkowego to jest tylko pare leonow 1.6 diesel i pare 1.2TSI z tych dwoch wzialbym 1.2 i jezdzil. Wersje podstawowe ale dokupic jakies ladne felgi i opony caloroczne i mozna jezdzic.

1.2 TSI to jest OK, ale 1.4 125 KM będzie sporo żwawsze a spali podobnie. Jeśli kolega znalazłby taki egzemplarz i dopłata byłaby nieduża, to IMO warto. No ale moc to kwestia gustu - co komu potrzeba. 

Podstawowe wersje są słabo wyposażone i z tego co pamietam poniżej wersji Style materiały wykończeniowe w środku są nieco gorsze, radio ma mniejszy wyświetlacz. Nie wiem czy nie będzie też różnicy w wyciszeniu kabin - słychać czasem o takich patentach w różnych markach. Do tego Reference, Style mają wyższe i miększe zwieszenie niż FR i Cupra- dla niektórych to będzie wadą, a dla niektórych zaletą. Ze znalezieniem krajowego w tych wersjach łatwo nie będzie, bo w PL najlepiej sprzedają się FR i Cupra.

Napisano
17 minut temu, Manx napisał:

1.2 TSI to jest OK, ale 1.4 125 KM będzie sporo żwawsze a spali podobnie. Jeśli kolega znalazłby taki egzemplarz i dopłata byłaby nieduża, to IMO warto. No ale moc to kwestia gustu - co komu potrzeba. 

Podstawowe wersje są słabo wyposażone i z tego co pamietam poniżej wersji Style materiały wykończeniowe w środku są nieco gorsze, radio ma mniejszy wyświetlacz. Nie wiem czy nie będzie też różnicy w wyciszeniu kabin - słychać czasem o takich patentach w różnych markach. Do tego Reference, Style mają wyższe i miększe zwieszenie niż FR i Cupra- dla niektórych to będzie wadą, a dla niektórych zaletą. Ze znalezieniem krajowego w tych wersjach łatwo nie będzie, bo w PL najlepiej sprzedają się FR i Cupra.

W seacie to jest klopot. W ibizie wersja Style jest za mieka a FR za twarda. Jednoczesnie obie tak samo latwo zarzucaja tylem co IMO jest dosc niebezpiecznie. Ten 1.2 ladnie sie na 130KM wkreca lekkim chipem. Robia tego na potege. Teraz IMO warto tez rozwazyc kupno nowego leona 85KM i od razu chip. Wtedy to jest najtanszy kompakt w ofercie. 

Napisano
W seacie to jest klopot. W ibizie wersja Style jest za mieka a FR za twarda. Jednoczesnie obie tak samo latwo zarzucaja tylem co IMO jest dosc niebezpiecznie. Ten 1.2 ladnie sie na 130KM wkreca lekkim chipem. Robia tego na potege. Teraz IMO warto tez rozwazyc kupno nowego leona 85KM i od razu chip. Wtedy to jest najtanszy kompakt w ofercie. 

Jak z gwar. Złapali juz kogoś?

wysłane z tel.

Napisano
1 godzinę temu, ppmarian napisał:

Jak z gwar. Złapali juz kogoś?

wysłane z tel.

Czytam forum Skody i Seata i Forda nie widzialem przypadku zeby silnik kleknal albo zeby gwarancji nie uznali. Choc znajac zycie jakby korba bokiem wyszla to jakby chcieli to by znalezli.

Napisano
19 godzin temu, wujekcybul napisał:

Ten 1.2 ladnie sie na 130KM wkreca lekkim chipem. Robia tego na potege. Teraz IMO warto tez rozwazyc kupno nowego leona 85KM i od razu chip. Wtedy to jest najtanszy kompakt w ofercie. 

Ile sobie wołają za coś takiego?

A nie da się zrobić tego np. w ASO? Kiedyś coś takiego któraś marka oferowała ("fabryczne" chipy)

Z rzeczy "upierdliwych" pozostaje skrzynia 5b w takiej wersji. Ile to ma obrotów na 5 przy 140km/h ?

Napisano

Ile sobie wołają za coś takiego?
A nie da się zrobić tego np. w ASO? Kiedyś coś takiego któraś marka oferowała ("fabryczne" chipy)
Z rzeczy "upierdliwych" pozostaje skrzynia 5b w takiej wersji. Ile to ma obrotów na 5 przy 140km/h ?

Skrzynia 5b w zupełności wystarcza. Leon style 60k chip 1,5k plus ubezpieczenie metalik to będzie z 64k i masz 130KM.

Albo niewiele mniejsza Ibiza full led 1.0 95KM 58k albo full wypas FR 62k plus chip ubezpieczenie i tez koło 64k i masz 130KM.

Nie mierzyłem jeszcze ale niskie 9 do 100.

Jest jeszcze corsa 1.4 100KM i to robisz na 170KM samym programem koszty podobne.

Co do autora wątku to ja bym właśnie szukał czegoś po wypożyczalni Diesel beznyza i chip. Za te 40k Seata się ogarnie.
Napisano
Teraz, wujekcybul napisał:

Skrzynia 5b w zupełności wystarcza. Leon style 60k chip 1,5k plus ubezpieczenie metalik to będzie z 64k i masz 130KM.

Pokaz no takiego Leona Style za 60k ;]

Napisano

Pokaz no takiego Leona Style za 60k ;]

e8b66941d116263434382dd967f2eb88.jpg

Dużego pola do negocjacji nie ma ale ja do Ibizy dostałem zimówki i czujniki parkowania. Dodatkowo kredyt z całkowitym kosztem 1800zl i ubezpieczenie gratis. Z tym, ze z wyprzedaży.

Napisano
34 minuty temu, wujekcybul napisał:

Dużego pola do negocjacji nie ma ale ja do Ibizy dostałem zimówki i czujniki parkowania. Dodatkowo kredyt z całkowitym kosztem 1800zl i ubezpieczenie gratis. Z tym, ze z wyprzedaży.

Nie wygląda to tak w tej chwili, nie da się już zamówić takiego auta (żadnego z 1.2tsi), nie ma aktualnie atrakcyjnych kredytów w seacie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.