Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ma ktoś jeszcze BBM ?

Featured Replies

Napisano

Cześć , no właśnie , sam zostałem czy jest jeszcze ktoś ? Ja mam nadal Bravo 1,2 2001'  na licznik dawno nie patrzyłem ale coś około 135 tyś km. od stanu 60tyś LPG. Zasadniczo wszystko ok, ale ruda spód atakuje.

Auto 2001, syn 1998 , zrobił właśnie PJ i on będzie nabierał kunsztu na tym pięknym aucie. 🙂 Jeździł w nim w foteliku 🙂

Edytowane przez aras

Napisano

U mnie na parkingu jest jeszcze jedno bravo z przed liftu ale pewnie zakończy żywot bo rdzę widać wszędzie. Zaczynałem swoją przygodę z autem właśnie od Bravo 1.9JTD i jest jakiś sentyment ale tych autek już praktycznie nie widać. 

• 2 tygodnie później...
Napisano

nadal mam i śmigam :)

Napisano
Dnia 30.11.2018 o 18:01, czachabrava napisał:

BBM-ów to na ulicy nawet już nie widać 😄

Coś tam widać, ale faktycznie, wymierają szybciej niż Uniaki.

Napisano

Brava codziennie wiezie mnie do pracy 35km :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Moja była Brava też nadal jeździ i ma się dobrze , choć od dobrych paru lat już nie w moich rękach  ;)

• 10 miesięcy później...
  • 3 miesiące później...
  • 1 miesiąc później...
Napisano

Zakupiony 6 dni temu. 1.9 JTD. 

received_631132984132374.jpeg

• 1 miesiąc później...
Napisano

20181008_161648.jpg.55d24f96b4b1761f719077d7850f4d73.jpg

Mam, użytkuje i nie mam zamiaru sprzedawać, ostatnio zrobiony rozrząd, płyny, filtry itd.

• 1 miesiąc później...
Napisano
Dnia 31.05.2020 o 19:34, jozpa napisał:

Mam, użytkuje i nie mam zamiaru sprzedawać, ostatnio zrobiony rozrząd, płyny, filtry itd.

Zawias dalej wymieniasz co chwilę?

Pamiętam moje nieszczęsne, łączniki i sworznie, leciało to co chwilę rotfl

Od kiedy przesiadłem się na fordy jeszcze zawiasu praktycznie nie dotykałem ;l

Napisano

haha 🙂 no zdziwiłbyś się ale przez 15 lat wahacze 2 razy, łączniki 2 razy, kocówki zew. 1 raz, rozrząd 2 razy, termostat 1 raz, aku. 1 raz, licznik 🙂 1 raz, fakt że auto używane jako wakacyjno-dalekobieżne (czego ono nie przewoziło?), ostatnio poddał się sensor poduszek, ale myślę, że do naprawienia...Ford? bardzo fajne(mk5) może będzie następny pzdr.

Edytowane przez jozpa
literówka

• 2 miesiące później...
Napisano
  • Autor

Cześć, niestety dzisiaj moje bravo zostało sprzedane za 900 zł 🤣 1,2 2001' steel , także żegnam się z Wami. Za dużo rdzy pod spodem było, ale chętnych w ciągu 3 godzin od wystawienia na OLX - 18 osób. Pozdrawiam Was i będę tu  zaglądał 👍

Przepraszam , zapytam jeszcze czy mam zgasić światło ????? 🤔

120844675_336704354229133_3149442194407564511_n.jpg

120806337_253538876035955_8941594218752895662_n.jpg

Edytowane przez aras

• 2 tygodnie później...
Napisano
Cytat

Przepraszam , zapytam jeszcze czy mam zgasić światło ?????

poczekaj, moja Marycha zaliczyła kilka wypadów na wieś po 900 km ekspresówkami i zostaje z nami na kolejny rok, zero problemów

Napisano

Już myślałem, że z moją koniec bo elektryka padła, ale bezpieczniki wymienione i toczy się dalej. Stęka, narzeka i niedomaga, ale się toczy :)

• 3 miesiące później...
Napisano

Ja jeżdżę bravą 1,2 1999 od stycznia 2000 r. To praktycznie bezawaryjne auto, z rdzą od czasu do czasu walczymy. Dzisiaj w cuglach przeszła przegląd. Moja córka właśnie zadzwoniła, że zdała prawko. No i już wiadomo jakim sutkiem będzie jeździć. Od fotelika do kierowcy 🙂

• 2 miesiące później...
Napisano

pierwszy wypad na święta WN w tym roku zaliczony, droga S8 130, 150, 170km/h? ile Państwo sobie życzą? w sumie 850 km w dwie strony, poranne przymrozki? heh!

wyjazd majówkowy w planie, ale żeby nie było tak miło, na prawym progu przy tylnym kole wyszła mała purchala rdzy 😞 ale do ogarnięcia, altek siada-puchnie, ale ładuje.

• 1 miesiąc później...
Napisano

Moje Bravo GT 100 - jeszcze dycha ale nie wiem w sumie co robić

Więcej stoi niż jeździ - Młody się nie ogarnia z PJ

Na ten moment ma dowód zatrzymany po stłuczce - ale chyba podejmę kroki żeby wróciło na drogi

Chyba że jest jakiś fan youngtimerów i potrzebuje sprawne technicznie Bravo

Komplet oryginalnych felg, radio z CD oryginał itp

Plus pół garażu zapasowych części z zakupów i demontaży

Formalnie i tak na początku przyszłego roku chyba na złom pójdzie ponieważ kończy się

homologacja na zbiornik LPG a na przeglądzie nawet już znajomy diagnosta nosem kręci

• 5 miesięcy później...
Napisano

Mery bezawaryjnie zaliczyła kolejny sezon, do wymiany klocki przód.

IMG_20211003_111622.jpg

• 2 miesiące później...
Napisano
W dniu 8.06.2021 o 15:56, drabinek napisał:

Moje Bravo GT 100 - jeszcze dycha ale nie wiem w sumie co robić

Więcej stoi niż jeździ - Młody się nie ogarnia z PJ

Na ten moment ma dowód zatrzymany po stłuczce - ale chyba podejmę kroki żeby wróciło na drogi

Chyba że jest jakiś fan youngtimerów i potrzebuje sprawne technicznie Bravo

Komplet oryginalnych felg, radio z CD oryginał itp

Plus pół garażu zapasowych części z zakupów i demontaży

Formalnie i tak na początku przyszłego roku chyba na złom pójdzie ponieważ kończy się

homologacja na zbiornik LPG a na przeglądzie nawet już znajomy diagnosta nosem kręci

Nikt nic ?? Żadnego zapotrzebowania ??

Silnik sprawny pali od razu. Ale jak nie ma chętnych ....

• 8 miesięcy później...
Napisano

Nie wiem czy jeszcze kogoś to zainteresuje 🙂 auto przeleciało kolejny sezon ok 5tys. km, odpoczywa w garażu. przebieg zbliża się do trzech stówek. skrzynia zaczyna lekko śpiewać na piątym biegu, i co ciekawe, usztywnił się prawy przedni amortyzator, mały pryszcz na progu przy tylnym nadkolu tym razem z lewej strony.

• 1 miesiąc później...
Napisano
W dniu 29.10.2022 o 09:40, jozpa napisał(a):

Nie wiem czy jeszcze kogoś to zainteresuje 🙂 auto przeleciało kolejny sezon ok 5tys. km, odpoczywa w garażu. przebieg zbliża się do trzech stówek. skrzynia zaczyna lekko śpiewać na piątym biegu, i co ciekawe, usztywnił się prawy przedni amortyzator, mały pryszcz na progu przy tylnym nadkolu tym razem z lewej strony.

Interesuje ... ;) A ja... chyba mam oryginalne radio i .... modelik Bravo otrzymany w ciężkich czasach, więc jeszcze zostaję na kąciku. 

• 3 miesiące później...
Napisano
W dniu 2.02.2022 o 12:40, drabinek napisał(a):

Nikt nic ?? Żadnego zapotrzebowania ??

Silnik sprawny pali od razu. Ale jak nie ma chętnych ....

Nikt nic nie napisał to se naprawiłem Bravo i weekendowo sobie jeżdzę :)
Reflektory soczewki z piwnicy, troche gratów ze zezłomowanej Bravy, przegląd ogarnięty i można jeżdzić.
Przebieg 250 kkm :) 

Napisano
19 godzin temu, drabinek napisał(a):

Nikt nic nie napisał to se naprawiłem Bravo i weekendowo sobie jeżdzę :)
Reflektory soczewki z piwnicy, troche gratów ze zezłomowanej Bravy, przegląd ogarnięty i można jeżdzić.
Przebieg 250 kkm :)

można? można....

to już prawie unikaty są.....

• 3 tygodnie później...
Napisano

Białe kruki! Bravy już się właściwie nie pokazują, sporadycznie jakaś marea sedan, albo zgnite bravo.

Napisano
2 godziny temu, Tomasso napisał(a):

Białe kruki! Bravy już się właściwie nie pokazują, sporadycznie jakaś marea sedan, albo zgnite bravo.

....Marei sedan to już wieki nie widziałem. Czasem kombi trafię. Brava się jeszcze trafia. Jak niedawno stałem obok takiej na światłach i przyglądałem się - ładne to było, tylko szkoda że z samoutylizującej się blachy.

• 1 rok później...
Napisano

Pasja przechodzi z ojca na syna :)

Ma ktoś jeszcze sprawną Maryśke do oddania w dobre ręce?

Moja od 2021 już nie dycha, ale syn wspomina z rozczuleniem i chętnie by pojezdzil...

Jak by co: przemyslaw.zylinski#gmail.com

Edytowane przez Przemax

Napisano
W dniu 24.02.2025 o 20:53, Przemax napisał(a):

Pasja przechodzi z ojca na syna :)

Nie rób tego dziecku. Mnie tak załatwił ojciec jak miałem 20 lat, przejąłem po nim Maree Weekend z przebiegiem ok. 200 kkm. Super pojemne auto, jako student nie narzekałem na ilość miejsca :sex: , ale zawieszenie do wymiany co 20 kkm, rozrusznik, alternator, przepustnica, co tam nie padało już w nim. 2 lata miłość trwała i chętnie puściłem go w obce ręce. Już lepsza będzie jakaś alfa, naprawiać można podobnie często a ma już jakąś duszę ;].

Napisano

Przelatałem Fiatem Brava 1.2 kilka lat (ok. 150 tys km) i wielkich problemów nie było. Poza łamiącymi się klamkami od wewnątrz. Pod koniec był problem z chłodzeniem silnika (jak się okazało chłodnica była nie od tego modelu co trzeba). Miło wspominam. 

Napisano

Posiadałem Bravo 1.6 16V 90KM. Wersja na rynek niemiecki ze zdławioną mocą w stosunku do regularnej 103KM. Auto kupione od 3 właściciela, który zamontował w niej ekstremalnie budżetową instalację LPG. Było to pierwsze moje auto, więc sporo się dzięki niemu nauczyłem o mechanice ;) Co się psuło... Na dzień dobry musiałem ogarnąć instalację, czyli: wymienić wtryskiwacze na jakieś przyzwoite, zregenerować zasyfiony parownik. Z pozostałych usterek: permanentny błąd cewek zapłonowych (prawdopodobnie uwalony sterownik silnika), uszkodzona klapa obiegu wew./zew. (parujące szyby). Poza tym, bez zarzutu. Auto paliło od strzała, miało przyjemnie zestrojone wspomaganie kierownicy (moim zdaniem lepiej niż w Stilo oraz Giulietcie). Sprzedałem po 4 latach eksploatacji jakiemuś posiadaczowi BMW, który pozytywnie zaszokowany był elektryką w tym aucie (elektryka szyb, klima, wspomaganie). Dziś już pewnie auto nie istnieje - zutylizowane z racji korozji. Wspominam dobrze. Fiaty do dobre auta na początek przygody z motoryzacją.