mrBEAN Posted February 6, 2020 Share Posted February 6, 2020 (edited) Z pozdrowieniami dla malkontentów Tak, to Polska 24h, kawa, sklep, bistro, VIP room. Pierwsza odsłona nowej sieci. Oby się rozwijali, bo tak to powinno wyglądać Start 10 lutego. Edited February 6, 2020 by mrBEAN 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
format Posted February 6, 2020 Share Posted February 6, 2020 Pytanie kiedy to 0.59 zamieni się w 2.59 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrBEAN Posted February 6, 2020 Author Share Posted February 6, 2020 4 minuty temu, ⠀ napisał: Pytanie kiedy to 0.59 zamieni się w 2.59 Już, bo to jest 1.59 tylko aparat się nie dogadał z tym ekranem 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
format Posted February 6, 2020 Share Posted February 6, 2020 1 minutę temu, mrBEAN napisał: Już, bo to jest 1.59 tylko aparat się nie dogadał z tym ekranem No to spoko, wychodzi tyle samo co PB. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiwal Posted February 6, 2020 Share Posted February 6, 2020 A gdzie to jest? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrBEAN Posted February 6, 2020 Author Share Posted February 6, 2020 Godzinę temu, ⠀ napisał: No to spoko, wychodzi tyle samo co PB. Bardzo uczciwa stawka, oby utrzymała się jak najdłużej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrBEAN Posted February 6, 2020 Author Share Posted February 6, 2020 (edited) 26 minut temu, Kiwal napisał: A gdzie to jest? Okolice Zielonej Góry. Siedziba firmy Ekoenergetyka. Nowy Kisielin, Rozwojowa 9 3,5 km od S3 W planie mają kolejne takie huby Edited February 6, 2020 by mrBEAN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rwIcIk Posted February 6, 2020 Share Posted February 6, 2020 Można umawiać się na spoty elektrykami 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted February 6, 2020 Share Posted February 6, 2020 BTW te Ałdi są bez lusterek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrBEAN Posted February 6, 2020 Author Share Posted February 6, 2020 (edited) 19 minut temu, sherif napisał: BTW te Ałdi są bez lusterek W nowych Actrosach większe wrażenie robi W Audi w opcji może być tak: Edited February 6, 2020 by mrBEAN 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted February 6, 2020 Share Posted February 6, 2020 7 minut temu, mrBEAN napisał: W nowych Actrosach większe wrażenie robi ok myślałem że to nadal tylko w wersja koncepcyjnych jest a tu proszę. Ciekawe czy będzie wkrótce opcja wycinania klatek aut które poganiają długim, w pl by się przydała . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZUBERTO Posted February 6, 2020 Share Posted February 6, 2020 1 godzinę temu, mrBEAN napisał: Siedziba firmy Ekoenergetyka. Nowy Kisielin, Rozwojowa 9 3,5 km od S3 Siedziba rządzi się swoimi prawami. Kolejne mogliby bliżej S czy A postawić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrBEAN Posted February 6, 2020 Author Share Posted February 6, 2020 Teraz, ZUBERTO napisał: Siedziba rządzi się swoimi prawami. Kolejne mogliby bliżej S czy A postawić. Mam nadzieję, że taki mają plan. Kwestia jeszcze możliwości itd. Czekamy, rzekomo w tym roku jeszcze ma coś się dziać. Tak czy inaczej przełomowo Teraz czekam na pierwszą podmiankę dystrybutora paliwa na ładowarkę u któregoś z większych graczy. Raczej kilka lat jeszcze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HelixSv Posted February 6, 2020 Share Posted February 6, 2020 4 godziny temu, mrBEAN napisał: Z pozdrowieniami dla malkontentów Tak, to Polska 24h, kawa, sklep, bistro, VIP room. Pierwsza odsłona nowej sieci. Oby się rozwijali, bo tak to powinno wyglądać Start 10 lutego. No szczęka mi opadła... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HelixSv Posted February 6, 2020 Share Posted February 6, 2020 Do pełni szczęścia brakuje tylko type2 22kW albo 43kW dla Zoe bez CCS ...albo desperatów w hybrydach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrBEAN Posted February 6, 2020 Author Share Posted February 6, 2020 1 godzinę temu, Cezh napisał: Do pełni szczęścia brakuje tylko type2 22kW albo 43kW dla Zoe bez CCS ...albo desperatów w hybrydach Zoe bez CCS to zabytek będzie, i pewnie olali temat, zresztą słusznie. Mnie ciekawi czy Nissan będzie się dalej upierał przy CHAdeMO na Europę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HelixSv Posted February 7, 2020 Share Posted February 7, 2020 9 godzin temu, mrBEAN napisał: Zoe bez CCS to zabytek będzie, i pewnie olali temat, zresztą słusznie. Nowe Zoe mozna zamowic bez CCS. Jedno Type2 bardzo nieznacznie zwiekszylo by koszt inwestycji. 9 godzin temu, mrBEAN napisał: Mnie ciekawi czy Nissan będzie się dalej upierał przy CHAdeMO na Europę. Mnie tez. Nissan traci w EU sporo klientow. Wystarczyloby, gdyby przestano budowac ladowarki z chademo. Nissan szybciutko przestawilby sie na CCS. W kazdym razie, bardzo ciekawa inwestycja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrBEAN Posted February 7, 2020 Author Share Posted February 7, 2020 Godzinę temu, Cezh napisał: Nowe Zoe mozna zamowic bez CCS. Jedno Type2 bardzo nieznacznie zwiekszylo by koszt inwestycji. O, dobrze wiedzieć Nie zagłębiłam się w ZOE i założyłem, że te najnowsze już wszystkie wychodzą z CCS. Normalną stację ładowania niedługo będą otwierać w centrum Zielonej Góry, a w zasadzie dwie i może tam będzie T2, a tu jest założenie na szybkie i krótkie ładowanie, by nie zajmować miejsca. Obserwujemy poczynania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iwik Posted February 7, 2020 Share Posted February 7, 2020 Godzinę temu, mrBEAN napisał: O, dobrze wiedzieć Nie zagłębiłam się w ZOE i założyłem, że te najnowsze już wszystkie wychodzą z CCS. Obserwujemy poczynania Citigo w podstawce też nie ma CCS, wiec można go ładować oszałamiającymi 7kW AC. Stacja fajna, ale bez popularyzacji ev (czyli de facto dopłat) nie widzę szans na utrzymanie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HelixSv Posted February 7, 2020 Share Posted February 7, 2020 Godzinę temu, mrBEAN napisał: O, dobrze wiedzieć Nie zagłębiłam się w ZOE i założyłem, że te najnowsze już wszystkie wychodzą z CCS. Normalną stację ładowania niedługo będą otwierać w centrum Zielonej Góry, a w zasadzie dwie i może tam będzie T2, a tu jest założenie na szybkie i krótkie ładowanie, by nie zajmować miejsca. Obserwujemy poczynania Ja poproszę takie stacje koło Goleniowa, Gorzowa i Konina. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iwik Posted February 7, 2020 Share Posted February 7, 2020 4 minuty temu, Cezh napisał: Ja poproszę takie stacje koło Goleniowa, Gorzowa i Konina. Równie dobrze mogliby postawić je na środku Sahary 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HelixSv Posted February 7, 2020 Share Posted February 7, 2020 58 minut temu, iwik napisał: Stacja fajna, ale bez popularyzacji ev (czyli de facto dopłat) nie widzę szans na utrzymanie. Dopłaty fajne, ale bez budowania infrastruktury nie widzę szans na sukces elektryków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrBEAN Posted February 7, 2020 Author Share Posted February 7, 2020 4 godziny temu, iwik napisał: Citigo w podstawce też nie ma CCS, wiec można go ładować oszałamiającymi 7kW AC. Stacja fajna, ale bez popularyzacji ev (czyli de facto dopłat) nie widzę szans na utrzymanie. Ta konkretna będzie miała obłożenie taksówkami EV. Natomiast faktem jest, że ciężko sobie wyobrazić, jak to ma się samowystarczalnie utrzymać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrBEAN Posted February 7, 2020 Author Share Posted February 7, 2020 4 godziny temu, iwik napisał: Citigo w podstawce też nie ma CCS, wiec można go ładować oszałamiającymi 7kW AC. Citigo jak sama nazwa wskazuje ma nosa z city nie wychylać, tym bardziej jak ktoś sobie kupi bez CCSa. Choć i po CCS ładuje się cieniutko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hefi Posted February 7, 2020 Share Posted February 7, 2020 Fajnie, nowe, pachnąceAle nie widzę stołów z szachami bo co przez te 4 czy 5 godzin ludzie będą robić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrBEAN Posted February 7, 2020 Author Share Posted February 7, 2020 38 minut temu, hefi napisał: Fajnie, nowe, pachnące Ale nie widzę stołów z szachami bo co przez te 4 czy 5 godzin ludzie będą robić? Myślę, że potrzebne są bardziej noclegi. Bo 4-5h to tak do 50% przy większej baterii pewnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HelixSv Posted February 7, 2020 Share Posted February 7, 2020 4 godziny temu, mrBEAN napisał: Ta konkretna będzie miała obłożenie taksówkami EV. Natomiast faktem jest, że ciężko sobie wyobrazić, jak to ma się samowystarczalnie utrzymać. Szczególnie Ci pracownicy sprzedający kawę i wafle. Dzienne obroty sklepiku szacuję na 36 złotych. Szkoda, że to nie jest bliżej A2. Ze cztery razy w roku zostawilbym tam kilka zlotych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrBEAN Posted February 7, 2020 Author Share Posted February 7, 2020 42 minuty temu, Cezh napisał: Szczególnie Ci pracownicy sprzedający kawę i wafle. Dzienne obroty sklepiku szacuję na 36 złotych. Szkoda, że to nie jest bliżej A2. Ze cztery razy w roku zostawilbym tam kilka zlotych. Ja ich odwiedzę z ciekawości ASAP, mam ca. 250 km ale jakiś wypad nad Bałtyk zaplanuję chyba z tej okazji. Zapobiegawczo trzeba strzelić fotę, jakby miało być to historyczne zdjęcie Na razie są twarde zapowiedzi kolejnych lokalizacji, i to w 2020 rzekomo. Trzymam kciuki, kibicuję i podziwiam odwagę. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Furvus_Eques Posted February 8, 2020 Share Posted February 8, 2020 Dorzucą jakieś kino, kapsuły sypialne i będzie git. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Furvus_Eques Posted February 8, 2020 Share Posted February 8, 2020 20 godzin temu, mrBEAN napisał: Ta konkretna będzie miała obłożenie taksówkami EV. Natomiast faktem jest, że ciężko sobie wyobrazić, jak to ma się samowystarczalnie utrzymać. Podaję hasło: abonament. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Furvus_Eques Posted February 8, 2020 Share Posted February 8, 2020 15 godzin temu, Cezh napisał: Szczególnie Ci pracownicy sprzedający kawę i wafle. Dzienne obroty sklepiku szacuję na 36 złotych. Szkoda, że to nie jest bliżej A2. Ze cztery razy w roku zostawilbym tam kilka zlotych. To pierwszy krok. Ja potrafię sobie wyobrazić rozszerzenie palety usług towarzyszących w taki sposób, że będziesz tam górę forsy zostawiał. Zauważ, że sklepy na lotniskach mają się świetnie mimo absurdalnych cen. Przyczyna? Spędzasz tam kilka godzin, nudzisz się i nie możesz pójść gdzie indziej. Tu zachodzi to samo zjawisko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HelixSv Posted February 8, 2020 Share Posted February 8, 2020 (edited) 12 minut temu, Ryb napisał: To pierwszy krok. Ja potrafię sobie wyobrazić rozszerzenie palety usług towarzyszących w taki sposób, że będziesz tam górę forsy zostawiał. Zauważ, że sklepy na lotniskach mają się świetnie mimo absurdalnych cen. Przyczyna? Spędzasz tam kilka godzin, nudzisz się i nie możesz pójść gdzie indziej. Tu zachodzi to samo zjawisko. Tylko sklepik na lotnisku mija codziennie tysiące osób. Tu w dobrym dniu będzie kilkanaście. Ale życzę im jak najlepiej. Kłóci się to moimi przekonaniami, ale na ich miejscu postawilbym tam jeden dystrybutor z noPb, dieslem i jeszcze jeden z lpg. Klienci z mijającej epoki, pomogli by sklepikowi i napewno z zaiteresowaniem zapoznali się ze stacją elektryczną. Edited February 8, 2020 by Cezh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Furvus_Eques Posted February 8, 2020 Share Posted February 8, 2020 1 minutę temu, Cezh napisał: Tylko sklepik na lotnisku mija codziennie tysiące osób. Tu w dobrym dniu będzie kilkanaście. Ale życzę im jak najlepiej. Kłóci się to moimi przekonaniami, ale na ich miejscu postawilbym tam jeden dystrybutor z noPb, dieslem i jeszcze jeden z lpg. Klienci z mijającej epoki, pomogli by sklepikowi i napewno z zaiteresowaniem zapoznali sie że stacją elektryczną. Ja to widzę w formie mocniej rozbudowanych miejsc odpoczynku przy autostradach. I nic nie stoi na przeszkodzie żeby obok była też stacja benzynowa a ciężar się powoli przesuwał w stronę ładowarek wraz ze wzrostem ilości elektryków. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrBEAN Posted June 1, 2020 Author Share Posted June 1, 2020 Zaliczone, to jest punkt PREMIUM na tle tych innych wszystkich ładowarek. Moc ładowania trzyma, obsługa/płatność szybka i banalna. Oby świrus nie zniweczył ich planów na rozwój. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrBEAN Posted June 1, 2020 Author Share Posted June 1, 2020 @formatzdjecia mogę wrzucić max. 0,28 MB. Tak ma być? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
format Posted June 1, 2020 Share Posted June 1, 2020 1 minutę temu, mrBEAN napisał: @formatzdjecia mogę wrzucić max. 0,28 MB. Tak ma być? Zdecydowanie nie. Po prostu skończyła ci się quota. Rzuć okiem tutaj: https://forum.autokacik.pl/index.php?/attachments/ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrBEAN Posted June 1, 2020 Author Share Posted June 1, 2020 3 minuty temu, format napisał: Zdecydowanie nie. Po prostu skończyła ci się quota. Rzuć okiem tutaj: https://forum.autokacik.pl/index.php?/attachments/ Ok, czyli czystki trzeba zrobić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
format Posted June 1, 2020 Share Posted June 1, 2020 1 minutę temu, mrBEAN napisał: Ok, czyli czystki trzeba zrobić. Już niedługo będziemy ją znosić, tak więc skasuj sobie tego 3megowego pdfa i powinno ci starczyć. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
2Rotor Posted June 2, 2020 Share Posted June 2, 2020 Dnia 6.02.2020 o 17:38, sherif napisał: BTW te Ałdi są bez lusterek Parę razy już bym tym wypierdzielił w bramę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts