Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Filtry z Sędziszowa. Warto?

Featured Replies

Napisano

Witam

Ktoś stosuje u siebie filtry z Sędziszowa? Chodzi mi przede wszystkim o opinię nt filtrów paliwa do diesla. 

Napisano
52 minuty temu, bochumil napisał:

Witam

Ktoś stosuje u siebie filtry z Sędziszowa? Chodzi mi przede wszystkim o opinię nt filtrów paliwa do diesla. 

A jakich opini bys sie spodziewal od takich filtrow? ;]

Edytowane przez Maciej__

Napisano
1 minutę temu, bochumil napisał:

Rzetelnych emoji3.png

To chyba musisz popytac w laboratoriach, bo z perspektywy uzytkownika to raczej ciezko cokolwiek stwierdzic :]

Napisano
  • Autor

Perspektywa użytkownika wygląda tak, że oryginał to koszt 160 zł. Filtr z Sędziszowa to 70 zł [emoji3] Pytanie brzmi, czy materiały filtracyjne aż tak bardzo się od siebie różnią? [emoji6]

Napisano
3 minuty temu, Maciej__ napisał:

To chyba musisz popytac w laboratoriach, bo z perspektywy uzytkownika to raczej ciezko cokolwiek stwierdzic :]

Można  stwierdzic, że filtr jest albo go nie ma.

Albo czy ma ładne opakowanie.

Chyba że może jakiś jutuber kupił, rozpołowił i choćby sprawdził po rozwinięciu "kto ma dłuższego" papiera

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, wald0 napisał:

Chyba że może jakiś jutuber kupił, rozpołowił i choćby sprawdził po rozwinięciu "kto ma dłuższego" papiera

Na forum Fiata ktoś wrzucił zdjęcia po sekcji kilku filtrów. Sędziszowa nie było. Z lektury zdjęć wynikało, że te tańsze np. MaxGear posiadały filtr papierowy. Na stronie Sędziszowa jedynie lakoniczne informacje

Medium filtracyjne  – dużą dokładność filtracji paliwa oraz separację wody zapewnia nowoczesny, wysokiej jakości materiał filtracyjny.

https://pzlsedziszow.pl/filtry-paliwa/

Godzinę temu, HARDTECHNO napisał:

@bochumil za 107 mas ufi na portalu aukcyjnym z przesyłką. Ja kupuję tylko ufi zmieniam co 60tysi. Akurat w moim JTD występuje ten naszych wkręcany za 60 z przesylka

UFI ok. Jeśli wierzyć forom, jest to ten sam filtr co oryginał, różni się tylko logo. 

Edytowane przez bochumil

Napisano
1 godzinę temu, bochumil napisał:

Na forum Fiata ktoś wrzucił zdjęcia po sekcji kilku filtrów. Sędziszowa nie było. Z lektury zdjęć wynikało, że te tańsze np. MaxGear posiadały filtr papierowy. Na stronie Sędziszowa jedynie lakoniczne informacje

Ty naprawde nie masz wiekszych zmartwien w zyciu? ;]

Napisano
Godzinę temu, bochumil napisał:

Mam. Nie zarabiam średniej AK emoji14.png

W takim razie kup dobre filtry. I nie koniecznie na allegro. U siebie montuję MANNa.

Napisano
5 godzin temu, bochumil napisał:

Witam

Ja stosuje i nie tylko w samochodzie i nie tylko paliwa.

Z tych tańszych to jak mam do wyboru Filtrona i Sędziszów to wolę ten drugi.

Napisano

stosowałem oleju i nie mam uwag

Napisano
  • Autor
20 godzin temu, swienty napisał:

W takim razie kup dobre filtry. I nie koniecznie na allegro. U siebie montuję MANNa.

https://allegro.pl/oferta/filtr-paliwa-do-fiat-1-3-1-9-2-0-2-8jtd-02-9220503504

Jak za darmo ;)

Napisano

Ja używam filtry PZL we wszystkich 4 autach w naszej rodzinie. Najdłużej w Seicento - od nowości (160 tys.km) bo wtedy Fiat stosował je na 1 montaż w Polsce. Nie zauważyłem aby były jakieś gorsze od wyciągniętych, z aut kupionych jako nowe, Mannów czy Hengstów.

Napisano
  • Autor
Ja używam filtry PZL we wszystkich 4 autach w naszej rodzinie. Najdłużej w Seicento - od nowości (160 tys.km) bo wtedy Fiat stosował je na 1 montaż w Polsce. Nie zauważyłem aby były jakieś gorsze od wyciągniętych, z aut kupionych jako nowe, Mannów czy Hengstów.
Używasz w dieslu z common rail?
Napisano

Niestety nie. Wszystko w benzynie. Filtr paliwa także z Sędziszowa.

Napisano
Dnia 17.06.2020 o 22:54, bochumil napisał:
Dnia 17.06.2020 o 22:50, lukaszek1207 napisał:

Używasz w dieslu z common rail?

używam w jtd zero różnicy w porównaniu z innymi , a ze cena po środku stawki , inna sprawa ze maja certyfikat lotniczy , plus polska firma

Napisano

Ja mam doświadczenie - jeżeli mowa o tym filtrze 1606384980 i jego zamienniku z Sędziszowa PDS749 (wiem bo sam próbowałem to stosować w Ducato) to wiem czemu cena jest tak niska - nie pasuje króciec od czujnika temperatury (po prostu nie da się wkręcić - chyba za głęboko osadzony wkład filtracyjny). Oryginał u mnie ....... 117,67 PLN :) 

Edytowane przez MKrzyś

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, MKrzyś napisał:

Ja mam doświadczenie - jeżeli mowa o tym filtrze 1606384980 i jego zamienniku z Sędziszowa PDS749 (wiem bo sam próbowałem to stosować w Ducato) to wiem czemu cena jest tak niska - nie pasuje króciec od czujnika temperatury (po prostu nie da się wkręcić - chyba za głęboko osadzony wkład filtracyjny). Oryginał u mnie ....... 117,67 PLN :) 

No i wszystko w temacie. Zamiennik proponowany przez Sędziszów do Stilo 1.9 mJTD to właśnie PDS749. To o czym piszesz znalazło potwierdzenie na jakimś innym forum, które odwiedziłem. Biorę UFI. 

Napisano

👍 super. Oryginal robi właśnie UFI :)

Napisano
  • Autor
[emoji106] super. Oryginal robi właśnie UFI [emoji4]
Wiem, bo takie kupowałem do tej pory. Myślałem jednak, że Sędziszów da radę... Cena zachęcająca [emoji6]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.