Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wideorejestrator przód

Featured Replies

Napisano

Cześć,

do 500pln lub nawet taniej znajdę jakaś kamerę na przód na szybę, która zamontuje i zapomnę o niej i będzie działać bez problemów przez długi okres? Mam już chyba druga 70mai dashcam,i jest ok do pół roku może. Później zaczynają się cyrki z formatowaniem karty, które z czasem przestaje działać. Zmiana karty pomaga na chwilę, i tak w kółko. Aktualizowalem ja i bez zmian. Nie raz się zawiesi i muszę ją ręcznie wyłączać i załączać.

Wysłane z mojego RMX3771 przy użyciu Tapatalka

Napisano
4 minuty temu, steyr napisał(a):

Mam już chyba druga 70mai dashcam

Mam taką kamerę. Kartę wsadź porządną. On chyba do 64 GB obsługuje.

Taką mam. Ze 3 lata. Nic się nie dzieje.

Samsungi też są dobre. Ważne żeby od dystrybutora a nie po taniości.

Napisano
13 minut temu, steyr napisał(a):

Później zaczynają się cyrki z formatowaniem karty, które z czasem przestaje działać. Zmiana karty pomaga na chwilę, i tak w kółko.

Karty Samsunga albo Sandiska z linii Pro/High Endurance.

Te karty mają nawet dożywotnią gwarancję ;)

Mam w samochodzie Viofo A129 z taką kartą i działa od chyba 3 lat.

Napisano
  • Autor

No właśnie kupowałem karty Samsunga ale z allegro i to samo z czasem.

Napisano
26 minut temu, kiziuk napisał(a):

Karty Samsunga albo Sandiska z linii Pro/High Endurance.

Te karty mają nawet dożywotnią gwarancję ;)

Mam w samochodzie Viofo A129 z taką kartą i działa od chyba 3 lat.

Mi jakiś chińczyk 6 lat w kamerce samochodowej.

Jakiegoś "średniego" Sandiska kamerka domowa zajechała w rok.

Jak trafisz.

Napisano
11 minut temu, steyr napisał(a):

No właśnie kupowałem karty Samsunga ale z allegro i to samo z czasem

Po to jest gwarancja. Inna sprawa, że po pół roku nikt o niej nie pamięta, bo trzeba mieć paragon.

Napisano
Godzinę temu, steyr napisał(a):

Cześć,

do 500pln lub nawet taniej znajdę jakaś kamerę na przód na szybę, która zamontuje i zapomnę o niej i będzie działać bez problemów przez długi okres? Mam już chyba druga 70mai dashcam,i jest ok do pół roku może. Później zaczynają się cyrki z formatowaniem karty, które z czasem przestaje działać. Zmiana karty pomaga na chwilę, i tak w kółko. Aktualizowalem ja i bez zmian. Nie raz się zawiesi i muszę ją ręcznie wyłączać i załączać.

70mai A500 Pro Plus + Dash Cam

To kupiłem w końcu bo się jakaś promka trafiła w komputroniku i dorzucali 64GB kartę (chyba kingstona) do tego. Jeździ od tygodnia i na razie działa. Jak długo zobaczymy.... obraz 4K nie jest mi potrzebny z tej kamery. Mam nadzieję, że nie będzie cyrków 😉 

Napisano
Godzinę temu, steyr napisał(a):

Mam już chyba druga 70mai dashcam,i jest ok do pół roku może. Później zaczynają się cyrki z formatowaniem karty, które z czasem przestaje działać. Zmiana karty pomaga na chwilę, i tak w kółko. Aktualizowalem ja i bez zmian...

Moja Mai70 Pro też świruje. Kartę mam porządną, ale co jakiś czas słyszę jakiś komunikat, z którego wyłapuję tylko ostatnie słowo - advised 🤔 Pliki zapisuje prawidłowo. Gdybyb miał teraz coś kupić wybrałbym Viofo, chociaż patrząc po aktualnych ofertach to tanio już było...

Napisano
  • Autor
70mai A500 Pro Plus + Dash Cam
To kupiłem w końcu bo się jakaś promka trafiła w komputroniku i dorzucali 64GB kartę (chyba kingstona) do tego. Jeździ od tygodnia i na razie działa. Jak długo zobaczymy.... obraz 4K nie jest mi potrzebny z tej kamery. Mam nadzieję, że nie będzie cyrków [emoji6] 
Moja do pół roku ok też chodziła bez problemów. A później dziwne błędy i komunikaty.

Napisano

Ja - ze swoją 70mai A800S nie mam problemów z kartą obecnie. Bywały takie komunikaty ale któraś z aktualizacji rozwiązała problem.

Swoją użytkuję ponad rok.

Napisano

Miałem zwykłą 70mai przez chyba 2 lata, działała bezproblemowo. Nawet nie wiem czy miała jakieś aktualizacje.

Od prawie 3 lat mam Garmin Mini i też działa OK. Karty wkładam jakie mi wpadną w rękę.

Napisano
8 godzin temu, steyr napisał(a):

Cześć,

Cześć :) 

Osobiście używam od lat różnych kamer i poniżej lista tylko Xiaomi z serii 70mai :

1. Smart Dash Cam-83

2. Smart Dash Cam-Pro-de35

3. Dash Cam A800S Series-5f14

4. Dash Cam Pro Plus+-5549

Nazwy z aplikacji, ale z ostatnich to A800S i A500S - reszta to sporo starsze, ta Cam-Pro-de35z dokładanym GPS. Zero problemów, serio. Nie wiem jakie sa karty, ponieważ nie pamiętam. Do części kupowałem w bundlu, chyba dodatkowo Sandisk Ultra itd. Problemy miałem z Mio MiVue - tam regularnie się okazywało, że od dawna nie rejestrują, bo coś im się karta nie podobała po czasie - leżą na półce.

Napisano

Ja mam Viofo A119S, ma już z 5 lat, po prostu działa. Obraz ok, nie widać degradacji matrycy.

Napisano
  • Autor

Dzięki za odzew. Orientuje się ktoś jaka max pojemność karty obsługuja te kamery 70mai dashcam? Spróbuję jeszcze podmienić kartę.

Napisano

U mnie drugi rok chodzi jakaś 70mai. Kilka razy coś chrzaniła o karcie. Chyba muszę zobaczyć czy w ogóle coś zapisuje ;]

Ja mam jakąś budżet wersję, bez wyswietlacza. Na komendy głosowe nie reaguje, ale za to sama nagrywa prostą drogę, bo wg niej jest przypadek emergency. 🥹 ;]

Napisano
2 godziny temu, steyr napisał(a):

Dzięki za odzew. Orientuje się ktoś jaka max pojemność karty obsługuja te kamery 70mai dashcam? Spróbuję jeszcze podmienić kartę.

Zanim zainwestujesz w kartę, sprawdź czy pomimo komunikatów kamerka nagrywa. U mnie nagrywała. 

Max pojemność sprawdzisz w instrukcji albo w necie. Ja nie pamiętam a jak sprawdzisz - to będziesz miał pewne info.

Co zrobisz, jak kogoś tutaj poniesie?

Poza tym nie masz już gwarancji? Rękojmi teraz ma takie warunki, że (de facto) działa dłużej niż 2 lata.

Edytowane przez ochkarol

Napisano
10 godzin temu, steyr napisał(a):

Daj znać co to za rejestrator (model 70mai) to się sprawdzi co deklaruje producent lub ktoś powie co ma w swojej i nie sprawia problemów. 

Napisano
  • Autor

Daj znać co to za rejestrator (model 70mai) to się sprawdzi co deklaruje producent lub ktoś powie co ma w swojej i nie sprawia problemów. 
70mai Smart Dash Cam Pro-643b

Takie coś, aktualizacja jest aktualna. Dzisiaj zakupiłem jeszcze w ME kartę Samsunga 64Gb z jakimś szybszym zapisem i rejestrem. Muszę dopiero zamontować.

Napisano

Mam już z rok kamerkę XBlitz S4. Kupiona za jakieś śmieszne pieniądze na wyprzedaży, działa bez problemu, zakryta lusterkiem, nawet nie pamiętam że jest w aucie.

Napisano
W dniu 24.05.2024 o 16:10, steyr napisał(a):

Moja do pół roku ok też chodziła bez problemów. A później dziwne błędy i komunikaty.

Nie reklamowałeś ?

Napisano
W dniu 25.05.2024 o 18:39, steyr napisał(a):

70mai Smart Dash Cam Pro-643b 

Jaka jest nazwa wersji handlowej? 

Napisano
  • Autor

Jaka jest nazwa wersji handlowej? 
Musiałbym poszukać pudełka org. Póki co wymieniłem karte i na razie jest ok. Dzięki za sugestie wszystkim.

Napisano
3 minuty temu, steyr napisał(a):

Musiałbym poszukać pudełka org. Póki co wymieniłem karte i na razie jest ok. Dzięki za sugestie wszystkim.

To tak samo jak ja - te dwa ostatnie to pudełka jeszcze mam na półce (środku zapasowe taśmy, elementy montażowe), a jeden wsprost mówi, że jest A800S :) 

Napisano

Starusieńka Viofo a118.

3 cie auto obskakuje, a więc od ok. 2017r.

Jedna naprawa - lutowanie portu USB bo mi głąby przy demontażu podsufitki urwały. 

Ciekawostka: przypomina o włączeniu świateł oraz przystanku na kawę :idea: 

image.png.8a6ea478a46f26119933a986be82327c.png

Edytowane przez el_guapo

Napisano
5 godzin temu, futrzak napisał(a):

To tak samo jak ja - te dwa ostatnie to pudełka jeszcze mam na półce (środku zapasowe taśmy, elementy montażowe), a jeden wsprost mówi, że jest A800S :) 

Właśnie takąż użytkuję. Plus kamerka nagrywająca z tyłu.