Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Było mi to chyba pisane

Featured Replies

Napisano

Oczywiście jest możliwość, aby "animacje samochodów" nie zajmowały 1/3 ekranu. Dotykasz na granicy obu światów, przeciągasz w prawo i cyk animacje nie zajmują już na 1/3 ekranu....

... tylko cały. ;l

Ze wszystkich wad najpoważnijszą jest phantom braking. Wszystko inne do przyzwyczajenia czy ustawienia. 

Głośniczek może dociśnij w dół. Ja tydzień temu zdejmowałem cały boczek, łącznie z tym głośnicznikiem i nawet udało mi się wszystko złożyć do kupy więc jestę specjalistom. ;]

Napisano
6 minut temu, kravitz napisał(a):

Jakiś link do ALi? ;]

Masz to po jakimś BT? Jakaś kostka sterująca musi być gdzieś pewnie do tego podłączona ;)

Sam montowałeś, czy jakiś warsztacik specjalistyczny?

Polecam ten wątek: 

A sam ekran wymaga tego co standard AndroidAuto - czyli BT + WiFi. Wpinasz to w kostkę która jest w okolicy nóg pasażera. Próbowałem sam zamontować, ale się poddałem i oddałem na montaż do Bartka (EV Repair Garage).

Napisano
  • Autor
5 minut temu, slawekw napisał(a):

Polecam ten wątek: 

No tam już trochę poszperałem.

Te wkładki do schowków i do trzymaka na kubki idealne :ok:

Napisano
10 minut temu, kravitz napisał(a):

Jakiś link do ALi? ;]

Masz to po jakimś BT? Jakaś kostka sterująca musi być gdzieś pewnie do tego podłączona ;)

Sam montowałeś, czy jakiś warsztacik specjalistyczny?

Radzę, aby to rozchodzić. :ok:

Pojeździj ze trzy miesiące i jak dalej będzie Ci brakowało ekranów, przyssawek, dostawek, karbonów, pokrowców, proporczyków czy innych niezbędników to leć na zakupy. 

Ja się opedzilem wkładką do cupholderów (polecam), tacką do skrytki w konsoli (polecam) i podsufitką, co by nie było za gorąco (tego jeszcze nie jestem pewien).

Napisano
3 minuty temu, HelixSv napisał(a):

Pojeździj ze trzy miesiące i jak dalej będzie Ci brakowało

To jest bardzo dobra rada.

Mi po pierwszych dniach brakowało miliona rzeczy z wcześniejszych aut. Po 3 miesiącach zacząłem kupować to, bez czego nie byłem w stanie komfortowo korzystać z Tesli. I ten ekran jest dla mnie jedną z takich "must-have". Ale rozumiem i szanuję że nie dla każdego :ok:

Napisano
16 godzin temu, kravitz napisał(a):

Wyjechałem z 80%

To Tesle naładowane wydają? :bzik:

Co to się porobiło ;]

Napisano
11 godzin temu, kravitz napisał(a):

Dobra, siedzę w przy kompie, klawiatura wygodniejsza niż na telefonie, to coś napiszę o tym aucie.

W sumie niewiele wiem jeszcze, bo to tylko jedna wycieczka i w sumie mało skomplikowana.

Na sam początek, może niech będą plusy, a jest w sumie ich kilka i są istotne.

1. Audio serio dobre. Tak dobre, że wyszedłem prawie głuchy, bo słuchałem przez całą trasę bardzo głośno muzykę. Może nie ma jakiegoś soczystego basu, ale zwyczajnie dźwięk jest bardzo dobry.

2. To jest pierwsze auto w którym będę używał podłokietnik. Jest tam gdzie powinien być. W VW niby jest całkiem spoko regulacja, ale to jednak nie to. Tutaj jest jak w fotelu w domu.

3. Fotel kierowcy może nie jest jakoś super wygodny, a nawet napiszę że mnie lekko d00pa już bolała, za twardy dla mnie. Jednak umieszczam to w plusach, to zupełnie w standardzie jest fotel z pelną możliwą regulacją. Nawet podparcie lędźwiowe jest nie tylko z regulacją samej wypukłości, ale i na jakiej wysokości ma ta wypukłość być. W europejskich markach by chcieli za taki fotel jakieś gazyliony cebulionów i to jeszcze byłby do wyklikania od wersji prawie top.

4. Działa ładowanie telefonu zbliżeniowe. Może to dziwne że na to zwracam uwagę, ale w moim Golfie 8, z 4 ajfonów jakie mamy i jednego Samsunga, na bank ładuje się tylko ajfon córki, a cała reszta telefonów, ładuje się może minutę, po czym auto stwierdza, że przestanie ładować telefon i tyle. Dodatkowo miejsce do ładowania jest fajnie przemyślane. na widoku, a nie gdzieś tam gdzie zapomnisz telefon.

5. Umieszczam na plus, bo nie testowane, ale widziałem pozycję w menu. Lusterka wsteczne przyciemniane. Taka sama sytuacja jak z fotelem, może nie taka jaskrawa. W innych markach jakieś dopłaty, a to przecież nie żadna fizyka kwantowa i rzecz tania, prosta i fajnie wpływająca na komfort i bezpieczeństwo. W Tesli...gratis

Teraz trochę rzeczy dziwnych i/lub nieokreślonych

1. Planer tesli okazał się wcale nie taki spoko. Babeczka z salonu pokazała mi jak znaleźc ładowarki, pokazała, że te na czerwono to SC. Zapytałem się dlaczego ta co się nazywa SC jest na szaro, wyjaśniła, że dlatego że akurat zajęta. I właśnie dlatego pewnie, jak w nawigacji dałem adres domowy, to auto mnie wywiozło na inny dalszy SC. Okazała się ta decyzja zupełnie błędna, bo ten SC był jakiś w cholerę wolny i straciłem na tym tyle czasu, że zwyczajnie trzeba było jechać do domu, bym dojechał na tym co miałem.

2. Same SC pewnie są dużym plusem w innych krajach, ale była sobota, a w Kato ten najbliższy zajęty, a jak podjeżdżałem na drugi to też był zajęty w 100%, ale akurat ktos wyjeżdżał. Miałem mega fart, bo przede mną ze 200m jechała Tesla S, też wjechała na ten parking, przejechała obok SC i odjechała. Gość zauważył, że zajęte i sobie pojechał. Tak to sobie tłumaczę. Jak ja nabijałem, to też podjechał inny tym 3ką i czekał aż ja skończę i zaraz kolejny Y i ten już musiał czekać "nie wiem ile". No i jeszcze (kompletnie nie wiedziałem wcześniej), tam na słupku wisiały dwa kable, ale tylko jeden to ten szybki CCs, a drugi zwykły Type 1.

3. Za cholerę nie znalazłem jak się robi Res na tempomacie. Przyhamowałem aby przepuścić kogoś z pasa do rozpędzenia się. Jak przywrócić poprzednią prędkość? Sorki, ale zwyczajnie przyśpieszałem i uruchamiałem znowu ACC wajchą. No musi być inny sposób. Musi?

4. Nie wiem czy jest możliwość, aby ta 1/3 ekranu nie była zajęta przez wyświetlającą się animację samochodów. Przecież ja widzę te samochody, a tylko animacja odwraca moją uwagę. Mam plan zakleić tą część ekranu ;]

5. Klamki. No cóż. Jakiś element designu, jakiś pomysł. Rozumiem. Ale zwyczajnie upierdliwe.

6. Nie znalazłem gniazdka USB C. Jest? Znalazłem pod podłokietnikiem gniazdko na "zapalniczkę" i z tego miejsca można dać przejściówkę, ale czy nie ma USB C?

7. Auto jest lepiej poskładane niż to co pamiętam z jazdy testowej modelem 3 z roku chyba 2021, ale jednak VW przyzwyczaił do nieco innych standardów. Szpary. Nie, nie są nierówne. One są zwyczajnie duże, pomiędzy elementami wnętrza auta. Taki np głośnik, ten mały trójkątny przy lusterku. Wygląda jakby był aftermarketowy, dołożony później, z dużą przestrzenią obok, na wszelki wypadek, jakby trzeba było coś później doregulować ;] Zaciekawił mnie do tego stopnia, że podczas jazdy go dotknąłem. Rusza się, jakby był zmontowany na jednym słabym kołku. Dotykał więcej nie będę z obawy że odpadnie ;) Ale...i tak jest lepiej. Serio.

8. Pewnie wymóg UE. Po każdym odpaleniu samochodu, ten znowu ostrzega o przekroczeniu prędkości. Trzeba klikać na mega małą ikonkę głośniczka, zaraz obok ikonki ze znakiem drogowym (chyba że da się to inaczej wyłączyć, a najlepiej na stałe?)

I rzeczy słabe

1. Klimatyzacja w trybie "Auto" ma za zadanie tylko przeziębić kierowcę. Wydaje się celowo tak zaprogramowana. Daje mocno przez środkowe dysze, a te, jakby nie ustawić walą po gardle. Różne kółka robiłem palcem, ustawiałem te dysze w skrajne pozycje. Pewnie wina tego, że na środku jest ten telewizor i nie można puścić powietrza pomiędzy fotelami. I tak miałem komfort taki, że jechałem sam, mogłem skrajnie jakos w prawo ustawić. Jakbym jechał z żoną, takiej opcji by nie było. Wydaje mi się, że to spowodowane tez częściowo przez oprogramowanie. Powietrze z tych dysz nie leciało w ogole z prawej strony. Pewnie właśnie dlatego, że nie było pasażera. Aby schłodzić wnętrze pojazdu, wiekszy strumień musiał lecieć z lewej.

2. Sorki, ale ja narzekałem na ACC w Golfie, ale nie. Może być gorzej. Na tej dwupasmówce od Kato do A1, ze 2-3x była sytuacja, że jakieś auto chciało wyjechac na drogę. Stało tak pod ukosem do drogi. Tesla je widziała i co? Hamujemyyyyyy!!!! auto stało, nawet nie drgnęło. Na A1, jak słowo daje, zero konfabulacji, naliczyłem 8 "duchów". Jedziemy i nagle hamujemy. Całe szczęście nie gwałtownie. Przypominam, że jechałem 95km/h, więc na bank niczego super szybko nie doganiałem. Prosta droga i klops. Stało się to prawie przy każdej MOP (szukałem podobieństw i zależności). O dziwo na S8 już ani razu. Żyła wodna? ;)

I na koniec coś co nie potrafię sklasyfikować. Tzn nie jest dobrze, ale chyba lepiej się nie da.

Auto jest wyższe, ale na zakrętach czy nawet łukach, nie przechyla się jak dajmy na to Matiz.

Nie przechyla się, bo zrobili twardy zawias. A że auto jest jeszcze dodatkowo ciężkie, to ten zawias jest jeszcze twardszy. Jakieś betonowe amorki pewnie, żeby ta masa nie dobijała na nierównościach. Efekt taki, że auto podskakuje bardziej niż hothatch, a ma to być jednak rodzinna fura. GTE serio jest bardziej komfortowy pod tym względem.

Będziemy koledzy :oki:;]

Napisano
20 minut temu, mrBEAN napisał(a):

Gość wypisał same plusy Tesli i dodał kilka minusów które za jakiś czas też będą plusami. Idealna reklama Tesli ;]

Napisano
1 godzinę temu, mrBEAN napisał(a):

No raczej nie. 

Nic nie bylo o wentylowanych zydlach. 

;]

Napisano
4 godziny temu, HelixSv napisał(a):

No raczej nie. 

Nic nie bylo o wentylowanych zydlach. 

;]

Bo w Golfie nie ma, i problem nie istnieje 😁 Choć ta cerata jak przypiecze to… poczekajmy 🤪

Napisano
5 godzin temu, PawelWaw napisał(a):

Gość wypisał same plusy Tesli i dodał kilka minusów które za jakiś czas też będą plusami. Idealna reklama Tesli ;]

Teraz tylko musi to żonie wytłumaczyć, wszak to auto dla niej 🤪😁

Napisano
24 minuty temu, mrBEAN napisał(a):

Teraz tylko musi to żonie wytłumaczyć, wszak to auto dla niej 🤪😁

Nie wiem czy zona się dorwie do jazdy tym autem, przecież te jego pozostałe auta to będą się kurzyły tylko ;]

Napisano

@kravitz i weź sobie postaw TeslaMate - będziesz zbierał na bieżąco wszystkie dane z auta. Naprawdę warto :ok:

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, slawekw napisał(a):

@kravitz i weź sobie postaw TeslaMate - będziesz zbierał na bieżąco wszystkie dane z auta. Naprawdę warto :ok:

Obadam.

Da się jakoś wyłączyć dźwięk klaksonu przy zamykaniu?

Znalazlem miejsce gdzie teoretycznie ten dźwięk jest wyłączony, a można też wybrać inne dźwięki lub wgrać własny.

Niby wyłączony, a klakson budzi okolicę ;)

Napisano
48 minut temu, kravitz napisał(a):

Obadam.

Znalazlem miejsce gdzie teoretycznie ten dźwięk jest wyłączony, a można też wybrać inne dźwięki lub wgrać własny.

Nie wiem.

Ja mam dzwoneczki xmasowe. Włączyłem na święta i tak już zostało. Z 10 metrów są właściwie niesłyszalne. 

Edytowane przez HelixSv

Napisano
3 godziny temu, mrBEAN napisał(a):

Bo w Golfie nie ma, i problem nie istnieje 😁 Choć ta cerata jak przypiecze to… poczekajmy 🤪

Mówisz, że będzie dupka piekła?:gay:

Napisano
3 godziny temu, kravitz napisał(a):

Obadam.

Jeszcze pierda nie ustawiłeś? 😄 

Napisano
  • Autor
6 godzin temu, mrBEAN napisał(a):

Nie lubie skórzanych foteli, czy tam nawet jakiś skajowych.

Niemile, dupa się ślizga.

Wyboru w Tesli nie ma.

Napisano
9 godzin temu, kravitz napisał(a):

Nie lubie skórzanych foteli, czy tam nawet jakiś skajowych.

Niemile, dupa się ślizga.

Wyboru w Tesli nie ma.

Ooo, już 😁

Napisano
  • Autor
52 minuty temu, mrBEAN napisał(a):

Ooo, już 😁

Tak samo marudziłem w Alfie 159 i w Lancerze Ralliarcie.

Żadna nowość u mnie pod tym względem. Może różnica taka, że tamte to były używki i brałem co było, a tutaj chociaż nowe, to wyboru nie było.

Wolę materiał i tyle. Mam do tego prawo.

PS. Nadal nie wiem dlaczego nie wziąłem Audi ;) Dzisiaj jechałem tą Teslą do serwisu VW, bo w Golfie 8 pękła szyba. Serio to jest auto jak auto. Żona natomiast oglądała i się cieszyła dużymi bagażnikami (ja akurat mniej z tego powodu, bo będę musiał nosić walizy).

Napisano
38 minut temu, kravitz napisał(a):

PS. Nadal nie wiem dlaczego nie wziąłem Audi ;)

bo zona nie chciala tego starocia ? ;]

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, PawelWaw napisał(a):

bo zona nie chciala tego starocia ? ;]

Żona nie chce jeździć Teslą  ;)

Nie potrafi odpowiedzieć na pytanie dlaczego wolała Teslę.

Może się przekonamy do emejzingu podczas używania.

Czy da się wyłączyć jakoś ostrzeganie o przekroczeniu prędkości, ewentualnie czy już jest jakiś trick na wygodne wyłączenie tego po uruchomieniu? Ikonka jest tak mała, że dzisiaj prawie przy*ebałem w krawężnik usiłując to wyłączyć. Mam grube paluchy i trafiam we wszystko tylko nie to ;]

Może coś na Ali? Jakiś magiczny guzik fizyczny na BT który ma tylko tą jedną funkcję? Może jakieś "kowadełko" zainstalowane na ekranie, które klika tylko to? Please, cokolwiek!!! ;]

Napisano
Teraz, kravitz napisał(a):

Ja już się gubię ;] Ale nie powiem, podoba mi się ta historia, dawaj info cały czas :jem:

Napisano
  • Autor
Teraz, PawelWaw napisał(a):

Ja już się gubię ;] Ale nie powiem, podoba mi się ta historia, dawaj info cały czas :jem:

No dobra, ale mam trzy tematy, których w instrukcji nie znalazłem, a na forum tutaj odsyłają do instrukcji.

Proszę zatem szanowne grono o info jak to zrobić:

1. Wyłączyć całkiem dźwięk przy zamykaniu auta (na tą chwilę wykminiłem, żeby wgrać przez pendrive plik .wav z nagraną...ciszą).

2. Jak zrobić Res tempomatu

3. Jak uprościć wyłączanie kontroli prędkości

No słucham ;]

Napisano
4 minuty temu, kravitz napisał(a):

No dobra, ale mam trzy tematy, których w instrukcji nie znalazłem, a na forum tutaj odsyłają do instrukcji.

1. Wyłączyć całkiem dźwięk przy zamykaniu auta (na tą chwilę wykminiłem, żeby wgrać przez pendrive plik .wav z nagraną...ciszą).

No słucham ;]

Stawiam ze sie nie da ;]

Napisano
W dniu 27.07.2024 o 15:35, kravitz napisał(a):

planner Tesli oszukuje. Wyjechałem z 80% I pokazywało że dojadę z poziomem 4%. zostało mi 70 km pokazuje że będę miał 30% na koniec. 
mogłem w ogóle nie ładować.

W dniu 27.07.2024 o 12:12, kravitz napisał(a):

Nie wiem.

61% jest. Jadę na sc.

Odebrane

22 minuty temu, kravitz napisał(a):

No słucham ;]

Ładna, taka biała ;]

Gratulacje, do zobaczenia kiedyś w kolejce ;l

0. Więc tak, planer oszukuje, bo za wolno jechałeś :oki:

Wczoraj jechałem zgodnie z ograniczeniami i trochę powyżej w większości na AP, przekłamał na 120 km całe 2%. Jak jedziesz wg trasy i ograniczeń to naprawdę dobrze działa. Nawet po zapięciu platformy rowerowej już to uwzględnił.

1. Przy blokadach nie ma nic z zamykaniem auta? Wiem, że od kiedy weszły kozy itp. to chyba nie dało się wrócić do klaksonu, ale nie sprawdzałem bo lubię klauna i kozę.

2. Tempomatu nie da się resetować, zresetuj se auto z rolek jak masz potrzebę.

3. A jaką Ty masz kontrole prędkości? Chodzi o ostrzeżenie przy przekroczeniu?

Napisano
Godzinę temu, kravitz napisał(a):

No słucham ;]

#niedasie? 😁

Napisano
  • Autor
41 minut temu, komor napisał(a):

2. Tempomatu nie da się resetować, zresetuj se auto z rolek jak masz potrzebę.

Nie Reset, tylko Resume, czyli powrót do poprzedniej ustawionej prędkości (przed przyhamowaniem) ;)

41 minut temu, komor napisał(a):

3. A jaką Ty masz kontrole prędkości? Chodzi o ostrzeżenie przy przekroczeniu?

Tak, pika nieznośnie. Jadę zwykle 60km/h na 50tce, żadne tam wariaty ;)

Jest ikonka do wyciszenia, na obwodzie znaku z prędkością. Ikonka ma na oko średnicę 3mm. No sorry, męskim paluchem w to trafić...

Napisano
  • Autor
10 minut temu, mrBEAN napisał(a):

Też nie wiem dlaczego wziąłeś Y zamiast EV6 🤪😁

A ma większy zasięg od LR RWD?

Napisano
10 minut temu, mrBEAN napisał(a):

EV6 rozrzutni kupują, kto będzie płacić za serwis?? ;]

Napisano
1 minutę temu, kravitz napisał(a):

Nie Reset, tylko Resume, czyli powrót do poprzedniej ustawionej prędkości (przed przyhamowaniem) ;)

Tak, pika nieznośnie. Jadę zwykle 60km/h na 50tce, żadne tam wariaty ;)

Jest ikonka do wyciszenia, na obwodzie znaku z prędkością. Ikonka ma na oko średnicę 3mm. No sorry, męskim paluchem w to trafić...

Aaaaa resum ;] W menu AP możesz ustawić aktualną prędkość lub wg ograniczenia, jak przyhamujesz to deaktywuje, wznawia w sposób właśnie taki jak napisałem, nie ma inaczej.

Wyłącz sobie ostrzeżenie dźwiękowe. Zapamiętuje i co jedyne będzie mi coś tam na ekranie mrygać pewnie, a może to też się wyłącza...

Napisano
3 minuty temu, komor napisał(a):

Co 30 kkm można zapłacić te 1000 zł, w zamian za wentylowane zydle w alcantarze 🥰

Napisano
Teraz, mrBEAN napisał(a):

Co 30 kkm można zapłacić te 1000 zł, w zamian za wentylowane zydle w alcantarze 🥰

Ooooo trafiłeś w punkt ;]

Jeszcze nigdy nie śmierdziałem w ten sposób przy podróżowaniu latem :facepalm: Kolega będzie mi te lateksy czymś pryskać bo wali niemiłosiernie.

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, komor napisał(a):

Aaaaa resum ;] W menu AP możesz ustawić aktualną prędkość lub wg ograniczenia, jak przyhamujesz to deaktywuje, wznawia w sposób właśnie taki jak napisałem, nie ma inaczej.

No to znalazłem i o tym już pisałem. Żadne z rozwiązań proponowanych, to nie jest Resume ;)

Muszę dojechać do odpowiedniej prędkości i wajchą włączyć ACC. Ewentualnie do prędkości "około tej" i rolką ustawić ponownie co chciałem. To tak trochę przedpotopowo.

3 minuty temu, komor napisał(a):

Wyłącz sobie ostrzeżenie dźwiękowe. Zapamiętuje i co jedyne będzie mi coś tam na ekranie mrygać pewnie, a może to też się wyłącza...

A można prosić o info gdzie? Nie wymacałem tego.

Napisano
  • Autor
6 minut temu, komor napisał(a):

To jest przyznam jeden z punktów który był mocno ZA Teslą.

Akurat byłem po dwóch serwisach Golfów. Oczywiście będąc przy tym naciągany na wszelkie filtry/wycieraczki i cholera wie co jeszcze. Wszystko z ASO, za ceny 5-10x tyle co na Allegro.

Nie chcę mieć żadnych jakiś przeglądów, gdzie mechanik kopie w oponkę i "należy się 1000". 

Czas stracony na podróże.

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, mrBEAN napisał(a):

Zasięg to nie wszystko, ale jest on bardzo zbliżony 👍

Na tą chwilę w EV liczy się tylko zasięg.

Gdyby nie to, dopłata do dużo mocniejszej 4x4 LR była mega niska. W świecie spalinówek, to jakby za darmo dawali.

Napisano

Są chyba dwa miejsca gdzie to można włączyć/wyłączyć. U mnie jest cisza. Może w Twojej wersji softu tego nie ma ?

Jak już pisałem - nie wiem. Chyba się nie da.

Nie wiem, to jest nowy wymóg UE i wprowadzili niedawno w sofcie. Raczej nikt z nas tego nie ma.

Napisano
29 minut temu, mrBEAN napisał(a):

wlasnie, fizyczne przyciski, zegary tradycyjne itp

napewno narzekalby mniej :jem:

Napisano
  • Autor
50 minut temu, mrBEAN napisał(a):

Brzmi jak nieprzepracowana trauma po zasięgu Golfa 😅😁🤪

Napiety kalendarz. Może być dla Ciebie sprawa obca.

Napisano
1 godzinę temu, kravitz napisał(a):

No to znalazłem i o tym już pisałem. Żadne z rozwiązań proponowanych, to nie jest Resume ;)

Muszę dojechać do odpowiedniej prędkości i wajchą włączyć ACC. Ewentualnie do prędkości "około tej" i rolką ustawić ponownie co chciałem. To tak trochę przedpotopowo.

A można prosić o info gdzie? Nie wymacałem tego.

W ustawieniach Autopilot, zdjęcie dodaje ale robi się czarno 😁

IMG_1058.jpeg.a1fd13ec4fd33af4287626224afcadf6.jpeg

Edytowane przez komor

Napisano
  • Autor
26 minut temu, komor napisał(a):

W ustawieniach Autopilot, zdjęcie dodaje ale robi się czarno 😁

IMG_1058.jpeg.a1fd13ec4fd33af4287626224afcadf6.jpeg

Jeśli to to na dole, to jak widać mam wyłączone.

IMG_8301.jpeg

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, slawekw napisał(a):

chyba dwa miejsca gdzie to można włączyć/wyłączyć. U mnie jest cisza. Może w Twojej wersji softu tego nie ma ?

Jesli to miejsce, to ciszy nie ma.

Na zdjęciu cała lista się nie mieści, ale po jej przewinięciu też ciszy nie znajdę.

Oczywiscie u mnie to jest wyłączone, włączyłem tylko do zdjęcia.

IMG_8302.jpeg

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, slawekw napisał(a):

chyba dwa miejsca gdzie to można włączyć/wyłączyć. U mnie jest cisza. Może w Twojej wersji softu tego nie ma ?

Dobra. Nie wiem czy zadziała, ale chyba jeszcze coś znalazłem. Przedostatnia opcja

IMG_8303.jpeg

Napisano
1 godzinę temu, kravitz napisał(a):

Napiety kalendarz. Może być dla Ciebie sprawa obca.

Rebus: zasięg + napięty kalendarz.

Tak, ciężko mi to spiąć 🧐

Napisano
8 godzin temu, kravitz napisał(a):

Może się przekonamy do emejzingu podczas używania.

Czy da się wyłączyć jakoś ostrzeganie o przekroczeniu prędkości, ewentualnie czy już jest jakiś trick na wygodne wyłączenie tego po uruchomieniu? Ikonka jest tak mała, że dzisiaj prawie przy*ebałem w krawężnik usiłując to wyłączyć. Mam grube paluchy i trafiam we wszystko tylko nie to ;]

Może coś na Ali? Jakiś magiczny guzik fizyczny na BT który ma tylko tą jedną funkcję? Może jakieś "kowadełko" zainstalowane na ekranie, które klika tylko to? Please, cokolwiek!!! ;]

Skandynawska firma robi guziki do klimy i parę programowalnych. Taki panel doczepiany.

Napisano
  • Autor
20 minut temu, wujek napisał(a):

Skandynawska firma robi guziki do klimy i parę programowalnych. Taki panel doczepiany.

Nazwę znasz? ;]