Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Było mi to chyba pisane

Featured Replies

Napisano
15 minut temu, PawelWaw napisał(a):

Gdzie ladujecie po drodze ? ;]

On ma taaki zasieg, że bateria opuści 100% w okolicach Mszczonowa. 

Napisano
  • Autor
20 minut temu, PawelWaw napisał(a):

Gdzie ladujecie po drodze ? ;]

Nie wiem.

61% jest. Jadę na sc.

Odebrane

IMG_8291.jpeg

Napisano
12 minut temu, kravitz napisał(a):

Nie wiem.

61% jest. Jadę na sc.

SuC na Murckowiskiej (tam przy Orlenie) generalnie bywa mocno zajęty. Pod CH Dąbrówka Katowice, jakieś 200m od Tesli, masz 150kW wolne aktualnie.

EDIT: Ano właśnie, ~15 minut oczekiwania do SuC.

Napisano
  • Autor
15 minut temu, format napisał(a):

SuC na Murckowiskiej (tam przy Orlenie) generalnie bywa mocno zajęty. Pod CH Dąbrówka Katowice, jakieś 200m od Tesli, masz 150kW wolne aktualnie.

Przy leclercu

25 min, deco dlugo

IMG_8293.jpeg

Napisano
Godzinę temu, format napisał(a):

Tylko cena na SC a na innej ładowarce...

Napisano
Godzinę temu, kravitz napisał(a):

Nie wiem.

61% jest. Jadę na sc.

Odebrane

IMG_8291.jpeg

Biała a ładna :serducha:

Napisano
9 minut temu, PawelWaw napisał(a):

Tylko cena na SC a na innej ładowarce...

Pytanie ile kosztuje twój czas. Pełny suc V2 to 75kW max. Plus 15 minut czekania. Więc oszczędzisz kilka złotych ale w trasie jesteś pół godziny później.

Napisano
53 minuty temu, kravitz napisał(a):

Przy leclercu

25 min, deco dlugo

IMG_8293.jpeg

Zatem czas który spędził byś w kolejce pod Orlenem spędziłeś w trasie do Leclerca. Na jedno wychodzi.

Napisano

Dawaj relacje live :jem: Zona prowadzi ? Zadowolona z zakupu ? Obiecała pożyczać jak ten mercedes AMG się popsuje ? ;]

Napisano
Godzinę temu, format napisał(a):

Pytanie ile kosztuje twój czas. Pełny suc V2 to 75kW max. Plus 15 minut czekania. Więc oszczędzisz kilka złotych ale w trasie jesteś pół godziny później.

Przy 60% w yrwdlr z Katosów do Wawy jechałbym do Radomska i tam doładował ze 20%.

Napisano
1 minutę temu, HelixSv napisał(a):

Przy 60% w yrwdlr z Katosów do Wawy jechałbym do Radomska i tam doładował ze 20%.

W Piotrkowie styknie jakieś 5 minut.

Napisano
2 godziny temu, format napisał(a):

U mnie nadal praktycznie nie ma kolejek no chyba, że uberowcy gdzieś zrobią dramat jak w zeszłym roku w centrum Chicago.😁

IMG_6947.jpeg

W tej chwili jest wolne 18/20 😎

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, PawelWaw napisał(a):

Dawaj relacje live :jem: Zona prowadzi ? Zadowolona z zakupu ? Obiecała pożyczać jak ten mercedes AMG się popsuje ? ;]

planner Tesli oszukuje. Wyjechałem z 80% I pokazywało że dojadę z poziomem 4%. zostało mi 70 km pokazuje że będę miał 30% na koniec. 
mogłem w ogóle nie ładować.

Napisano
  • Autor
45 minut temu, HelixSv napisał(a):

chyba bym dojechał bez ładowania. ;)

IMG_8294.jpeg

Napisano
29 minut temu, HanYs napisał(a):

U mnie nadal praktycznie nie ma kolejek no chyba, że uberowcy gdzieś zrobią dramat jak w zeszłym roku w centrum Chicago.😁

IMG_6947.jpeg

W tej chwili jest wolne 18/20 😎

Ja cię kręcę. W tej Ameryce wszystko najlepsze!

Napisano
16 minut temu, kravitz napisał(a):

planner Tesli oszukuje. Wyjechałem z 80% I pokazywało że dojadę z poziomem 4%. zostało mi 70 km pokazuje że będę miał 30% na koniec. 
mogłem w ogóle nie ładować.

Śląski prąd 👍🏼

Napisano
31 minut temu, kravitz napisał(a):

chyba bym dojechał bez ładowania. ;)

IMG_8294.jpeg

ale spalanie :totalszok:

przeciez po miescie bedziesz to raz na miesiac ladowal ;]

Napisano
  • Autor
13 minut temu, PawelWaw napisał(a):

ale spalanie :totalszok:

przeciez po miescie bedziesz to raz na miesiac ladowal ;]

Dojechałem właściwie do celu.

Hambuks i kawka na Orlenie w Jankach, bo na chacie pusta lodówka.

Wychodzi że na 51% baterii zrobiłem 299km

IMG_8295.jpeg

Edytowane przez kravitz

Napisano
6 minut temu, kravitz napisał(a):

IMG_8295.jpeg

600 km zasiegu, przeciez @Ryb to by jednej swojej standardowej trasy z bombelkami nie zrobil, cos ty kupil :panic:

Edytowane przez PawelWaw

Napisano
23 minuty temu, kravitz napisał(a):

IMG_8295.jpeg

Ledwo dołączyłeś do TeslaFam i już jesteś fanbojem ? 😂🫢

Napisano
3 godziny temu, format napisał(a):

Zatem czas który spędził byś w kolejce pod Orlenem spędziłeś w trasie do Leclerca. Na jedno wychodzi.

I jest burgerka w plecy 😱

Najgorzej 😬

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, format napisał(a):

Tak jest, ale tak nie planowałem.

Pod salonem włączyłem navi na adres domu i dowiozło mnie na ten sc pod Leclerk, a później faktycznie znowu znalazłem się obok salonu Tesli.

Uwazam ze to typowa trasa na planer Tesli. Jestem w miejscu którego nie znam, a navi mnie prowadzi i planuje ładowania.

Napisano
31 minut temu, kravitz napisał(a):

IMG_8295.jpeg

I teraz te dylematy czy GTE czy Teselką… 

Gratulacje, w końcu coś konkretnego 👍

Napisano
1 minutę temu, mrBEAN napisał(a):

I teraz te dylematy czy GTE czy Teselką… 

Gratulacje, w końcu coś konkretnego 👍

BTW. 12.4kWh/100 to ciężko citigo w mieście przy tej pogodzie zrobić.

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, format napisał(a):

BTW. 12.4kWh/100 to ciężko citigo w mieście przy tej pogodzie zrobić.

Nie porównuj. Ja tak jeżdżę ;)

Jak mam porównywać eGolfa do tego Y, to w trasie eGolf by łyknął podobnie.

Po mieście ta Y pokazywała 20/100 zanim dojechałem do SC.

eGolf by moim zdaniem wziął z 14/100. To początkowe kilometry, klima schladza wnętrze, itp, więc zawsze więcej.

Napisano
  • Autor
6 minut temu, mrBEAN napisał(a):

On to lubi 😁

Dokladnie.

Wczoraj córkę do Tomaszowa odwiozłem na obóz, jeszcze z Nadarzyna jej koleżankę odbierałem.

Obrocilem eGolfem, jeszcze 30km zasięgu było ;)

Za tirem nie jechałem.

Napisano
50 minut temu, kravitz napisał(a):

IMG_8295.jpeg

Pewnie jechałeś egolf style. ;]

A tu niespodzianka.

#narodzinyfanboya

#welcometotherealworldneo

#zatiremnigdywiecej

#calykacikzazdraszcza

Napisano
57 minut temu, kravitz napisał(a):

IMG_8295.jpeg

90 km/h za tirem? :nie_wiem:

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, Ralph78 napisał(a):

90 km/h za tirem? :nie_wiem:

95 zawsze ustawiam. Tiry jadą 1-3km wolniej.

Wlasnie tak ustawiam, żeby mnie żaden nie wyprzedzał, a i ja mam ze 3 wyprzedzania na trasie maks ;)

Nie jadę za tirem.

Luz i relaks.

Napisano

95 zawsze ustawiam. Tiry jadą 1-3km wolniej.
Wlasnie tak ustawiam, żeby mnie żaden nie wyprzedzał, a i ja mam ze 3 wyprzedzania na trasie maks [emoji6]
Nie jadę za tirem.

Luz i relaks.
No to sprawa się wyjaśniła, 95 licznikowe to pewnie koło 90 realnie. Jakbyś 120 km/h pędził, nawet licznikowe i takie zużycie byś miał to by rzeczywiście było co się chwalić. Niemniej gratulacje z zakupu[emoji3]

Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor
Teraz, Ralph78 napisał(a):

No to sprawa się wyjaśniła, 95 licznikowe to pewnie koło 90 realnie. Jakbyś 120 km/h pędził, nawet licznikowe i takie zużycie byś miał to by rzeczywiście było co się chwalić. Niemniej gratulacje z zakupuemoji3.png

Samemu w taką trasę mogę sobie na to pozwolić.

Rodzina by mnie zjadła.

A nawet samemu w trasę jakąś dłuższą niż to, raczej bym zarzucił właśnie 120.

Napisano

Samemu w taką trasę mogę sobie na to pozwolić.

Rodzina by mnie zjadła.
A nawet samemu w trasę jakąś dłuższą niż to, raczej bym zarzucił właśnie 120.
To jest optymalna prędkość na podróż EV, powyżej już niestety zużycie wzrasta dość mocno. Ja w sumie u siebie na wsi nie mam i tak wyboru bo na autostradzie w IE maksymalna dopuszczalna prędkość to właśnie 120 km/h.

Napisano
6 minut temu, Ralph78 napisał(a):

No to sprawa się wyjaśniła, 95 licznikowe to pewnie koło 90 realnie. Jakbyś 120 km/h pędził, nawet licznikowe i takie zużycie byś miał to by rzeczywiście było co się chwalić. Niemniej gratulacje z zakupuemoji3.png

W Tesli 95 licznikowe to 95 realnie. 

Napisano

95 ??? Już wiem później czemu tyle Tesli mijam a na HP tyle wątków że tesla za tirem ;]

Napisano
  • Autor
20 minut temu, PawelWaw napisał(a):

95 ??? Już wiem później czemu tyle Tesli mijam a na HP tyle wątków że tesla za tirem ;]

GTE też tak jeżdżę ;]

Napisano
8 godzin temu, kravitz napisał(a):

Odebrane

Gratki. Czas na spota białych TMY - ciekawe ile ich jest tu w okolicy ? 4 ?

Napisano
  • Autor
16 minut temu, slawekw napisał(a):

Czas na spota białych TMY

Nie wiem czy to taki dobry pomysł.

Jak postawisz jedną obok drugiej, to dopiero zobaczysz, jak są poskładane i w każdej inne szpary ;]

Napisano
28 minut temu, kravitz napisał(a):

Nie wiem czy to taki dobry pomysł.

Jak postawisz jedną obok drugiej, to dopiero zobaczysz, jak są poskładane i w każdej inne szpary ;]

Oj tam, kto by się takimi detalami przejmował, prawda @PawelWaw ?:phi:

Napisano
  • Autor

Dobra, siedzę w przy kompie, klawiatura wygodniejsza niż na telefonie, to coś napiszę o tym aucie.

W sumie niewiele wiem jeszcze, bo to tylko jedna wycieczka i w sumie mało skomplikowana.

Na sam początek, może niech będą plusy, a jest w sumie ich kilka i są istotne.

1. Audio serio dobre. Tak dobre, że wyszedłem prawie głuchy, bo słuchałem przez całą trasę bardzo głośno muzykę. Może nie ma jakiegoś soczystego basu, ale zwyczajnie dźwięk jest bardzo dobry.

2. To jest pierwsze auto w którym będę używał podłokietnik. Jest tam gdzie powinien być. W VW niby jest całkiem spoko regulacja, ale to jednak nie to. Tutaj jest jak w fotelu w domu.

3. Fotel kierowcy może nie jest jakoś super wygodny, a nawet napiszę że mnie lekko d00pa już bolała, za twardy dla mnie. Jednak umieszczam to w plusach, to zupełnie w standardzie jest fotel z pelną możliwą regulacją. Nawet podparcie lędźwiowe jest nie tylko z regulacją samej wypukłości, ale i na jakiej wysokości ma ta wypukłość być. W europejskich markach by chcieli za taki fotel jakieś gazyliony cebulionów i to jeszcze byłby do wyklikania od wersji prawie top.

4. Działa ładowanie telefonu zbliżeniowe. Może to dziwne że na to zwracam uwagę, ale w moim Golfie 8, z 4 ajfonów jakie mamy i jednego Samsunga, na bank ładuje się tylko ajfon córki, a cała reszta telefonów, ładuje się może minutę, po czym auto stwierdza, że przestanie ładować telefon i tyle. Dodatkowo miejsce do ładowania jest fajnie przemyślane. na widoku, a nie gdzieś tam gdzie zapomnisz telefon.

5. Umieszczam na plus, bo nie testowane, ale widziałem pozycję w menu. Lusterka wsteczne przyciemniane. Taka sama sytuacja jak z fotelem, może nie taka jaskrawa. W innych markach jakieś dopłaty, a to przecież nie żadna fizyka kwantowa i rzecz tania, prosta i fajnie wpływająca na komfort i bezpieczeństwo. W Tesli...gratis

Teraz trochę rzeczy dziwnych i/lub nieokreślonych

1. Planer tesli okazał się wcale nie taki spoko. Babeczka z salonu pokazała mi jak znaleźc ładowarki, pokazała, że te na czerwono to SC. Zapytałem się dlaczego ta co się nazywa SC jest na szaro, wyjaśniła, że dlatego że akurat zajęta. I właśnie dlatego pewnie, jak w nawigacji dałem adres domowy, to auto mnie wywiozło na inny dalszy SC. Okazała się ta decyzja zupełnie błędna, bo ten SC był jakiś w cholerę wolny i straciłem na tym tyle czasu, że zwyczajnie trzeba było jechać do domu, bym dojechał na tym co miałem.

2. Same SC pewnie są dużym plusem w innych krajach, ale była sobota, a w Kato ten najbliższy zajęty, a jak podjeżdżałem na drugi to też był zajęty w 100%, ale akurat ktos wyjeżdżał. Miałem mega fart, bo przede mną ze 200m jechała Tesla S, też wjechała na ten parking, przejechała obok SC i odjechała. Gość zauważył, że zajęte i sobie pojechał. Tak to sobie tłumaczę. Jak ja nabijałem, to też podjechał inny tym 3ką i czekał aż ja skończę i zaraz kolejny Y i ten już musiał czekać "nie wiem ile". No i jeszcze (kompletnie nie wiedziałem wcześniej), tam na słupku wisiały dwa kable, ale tylko jeden to ten szybki CCs, a drugi zwykły Type 1.

3. Za cholerę nie znalazłem jak się robi Res na tempomacie. Przyhamowałem aby przepuścić kogoś z pasa do rozpędzenia się. Jak przywrócić poprzednią prędkość? Sorki, ale zwyczajnie przyśpieszałem i uruchamiałem znowu ACC wajchą. No musi być inny sposób. Musi?

4. Nie wiem czy jest możliwość, aby ta 1/3 ekranu nie była zajęta przez wyświetlającą się animację samochodów. Przecież ja widzę te samochody, a tylko animacja odwraca moją uwagę. Mam plan zakleić tą część ekranu ;]

5. Klamki. No cóż. Jakiś element designu, jakiś pomysł. Rozumiem. Ale zwyczajnie upierdliwe.

6. Nie znalazłem gniazdka USB C. Jest? Znalazłem pod podłokietnikiem gniazdko na "zapalniczkę" i z tego miejsca można dać przejściówkę, ale czy nie ma USB C?

7. Auto jest lepiej poskładane niż to co pamiętam z jazdy testowej modelem 3 z roku chyba 2021, ale jednak VW przyzwyczaił do nieco innych standardów. Szpary. Nie, nie są nierówne. One są zwyczajnie duże, pomiędzy elementami wnętrza auta. Taki np głośnik, ten mały trójkątny przy lusterku. Wygląda jakby był aftermarketowy, dołożony później, z dużą przestrzenią obok, na wszelki wypadek, jakby trzeba było coś później doregulować ;] Zaciekawił mnie do tego stopnia, że podczas jazdy go dotknąłem. Rusza się, jakby był zmontowany na jednym słabym kołku. Dotykał więcej nie będę z obawy że odpadnie ;) Ale...i tak jest lepiej. Serio.

8. Pewnie wymóg UE. Po każdym odpaleniu samochodu, ten znowu ostrzega o przekroczeniu prędkości. Trzeba klikać na mega małą ikonkę głośniczka, zaraz obok ikonki ze znakiem drogowym (chyba że da się to inaczej wyłączyć, a najlepiej na stałe?)

I rzeczy słabe

1. Klimatyzacja w trybie "Auto" ma za zadanie tylko przeziębić kierowcę. Wydaje się celowo tak zaprogramowana. Daje mocno przez środkowe dysze, a te, jakby nie ustawić walą po gardle. Różne kółka robiłem palcem, ustawiałem te dysze w skrajne pozycje. Pewnie wina tego, że na środku jest ten telewizor i nie można puścić powietrza pomiędzy fotelami. I tak miałem komfort taki, że jechałem sam, mogłem skrajnie jakos w prawo ustawić. Jakbym jechał z żoną, takiej opcji by nie było. Wydaje mi się, że to spowodowane tez częściowo przez oprogramowanie. Powietrze z tych dysz nie leciało w ogole z prawej strony. Pewnie właśnie dlatego, że nie było pasażera. Aby schłodzić wnętrze pojazdu, wiekszy strumień musiał lecieć z lewej.

2. Sorki, ale ja narzekałem na ACC w Golfie, ale nie. Może być gorzej. Na tej dwupasmówce od Kato do A1, ze 2-3x była sytuacja, że jakieś auto chciało wyjechac na drogę. Stało tak pod ukosem do drogi. Tesla je widziała i co? Hamujemyyyyyy!!!! auto stało, nawet nie drgnęło. Na A1, jak słowo daje, zero konfabulacji, naliczyłem 8 "duchów". Jedziemy i nagle hamujemy. Całe szczęście nie gwałtownie. Przypominam, że jechałem 95km/h, więc na bank niczego super szybko nie doganiałem. Prosta droga i klops. Stało się to prawie przy każdej MOP (szukałem podobieństw i zależności). O dziwo na S8 już ani razu. Żyła wodna? ;)

I na koniec coś co nie potrafię sklasyfikować. Tzn nie jest dobrze, ale chyba lepiej się nie da.

Auto jest wyższe, ale na zakrętach czy nawet łukach, nie przechyla się jak dajmy na to Matiz.

Nie przechyla się, bo zrobili twardy zawias. A że auto jest jeszcze dodatkowo ciężkie, to ten zawias jest jeszcze twardszy. Jakieś betonowe amorki pewnie, żeby ta masa nie dobijała na nierównościach. Efekt taki, że auto podskakuje bardziej niż hothatch, a ma to być jednak rodzinna fura. GTE serio jest bardziej komfortowy pod tym względem.

Napisano
4 minuty temu, kravitz napisał(a):

1. Audio serio dobre. Tak dobre, że wyszedłem prawie głuchy, bo słuchałem przez całą trasę bardzo głośno muzykę. Może nie ma jakiegoś soczystego basu, ale zwyczajnie dźwięk jest bardzo dobry.

Nie wiem czy we wszystkich wersjach ale w tej z premium audio jest ukryta opcja jeśli masz bass ma maksa masz kilka opcji suba.

Napisano
13 minut temu, kravitz napisał(a):

6. Nie znalazłem gniazdka USB C. Jest? Znalazłem pod podłokietnikiem gniazdko na "zapalniczkę" i z tego miejsca można dać przejściówkę, ale czy nie ma USB C?

Dwa w środkowym schowku i dwa pod nawiewem tylnych siedzeń.

Napisano

@kravitz odpal sobie instrukcję obsługi, jest w aucie aplikacja do tego. Bo większość rzeczy o których piszesz się po prostu włącza, przestawia, ustawia.

Napisano

1. Klimatyzacja w trybie "Auto" ma za zadanie tylko przeziębić kierowcę. Wydaje się celowo tak zaprogramowana. Daje mocno przez środkowe dysze, a te, jakby nie ustawić walą po gardle. Różne kółka robiłem palcem, ustawiałem te dysze w skrajne pozycje. Pewnie wina tego, że na środku jest ten telewizor i nie można puścić powietrza pomiędzy fotelami. I tak miałem komfort taki, że jechałem sam, mogłem skrajnie jakos w prawo ustawić. Jakbym jechał z żoną, takiej opcji by nie było. Wydaje mi się, że to spowodowane tez częściowo przez oprogramowanie. Powietrze z tych dysz nie leciało w ogole z prawej strony. Pewnie właśnie dlatego, że nie było pasażera. Aby schłodzić wnętrze pojazdu, wiekszy strumień musiał lecieć z lewej.

Musisz popróbować ustawianie. Jeśli jedziesz sam, a chcesz żeby dmuchało na fotel pasażera albo do tyłu to dotknij palcem deski na ekranie ustawiania klimy.

Napisano
10 minut temu, kravitz napisał(a):

1. Audio serio dobre

Fakt, w LR masz całkiem przyzwoite audio. Jak się pobawisz equalizerem to jest naprawdę spoko.

11 minut temu, kravitz napisał(a):

4. Działa ładowanie telefonu zbliżeniowe.

Tak, działa to bardzo dobrze. Z czasem odkryjesz, że w dłuższych trasach, jeśli na tym telefonie masz odpalonego np. Yanosika to telefon się przegrzewa i przestaje się ładować. Rozwiązanie: uchwyt z ładowaniem indukcyjnym zamontowany "na nawiewie". U mnie się sprawdza.

14 minut temu, kravitz napisał(a):

3. Za cholerę nie znalazłem jak się robi Res na tempomacie.

Ja też nie. Po prostu włączam tempomat od nowa. Tutaj hint: jeśli klikniesz w ikonkę z aktualnym ograniczeniem prędkości - to taka ustawi się na tempomacie.

4. Nie wiem czy jest możliwość, aby ta 1/3 ekranu nie była zajęta przez wyświetlającą się animację samochodów.

Imho nie ma takiej możliwości. To jest jedyne miejsce gdzie masz wyświetlaną prędkość i inne ważne ostrzeżenia.

6. Nie znalazłem gniazdka USB C. Jest?

Jest. Są. Dwa gniazda w przedniej części schowka, ukryte na ściance. Znajdziesz (lub przeczytasz w instrukcji)

18 minut temu, kravitz napisał(a):

Nie przechyla się, bo zrobili twardy zawias. A że auto jest jeszcze dodatkowo ciężkie, to ten zawias jest jeszcze twardszy.

Seryjne zawieszenie to tragedia. Dla kierowcy jeszcze ujdzie, ale gdybyś pojechał w trasę na kanapie to byś się załamał. Rozwiązanie: zmiana zawieszenia na komfortowe. Ja mam MountainPass Performance (robi to niemiecka firma KW), jest też Koni. Dodatkowo możesz zmniejszyć trochę ciśnienie w oponach, robi to sporą różnicę.

Napisano
  • Autor
Teraz, slawekw napisał(a):

Tutaj hint: jeśli klikniesz w ikonkę z aktualnym ograniczeniem prędkości - to taka ustawi się na tempomacie.

No tego raczej nie potrzebuję. No może w Austrii ;]

Znalazłem opcję (grzebiąc w poszukiwaniu tego Res), że tempomat może się automatycznie ustawić na obecną prędkość lub na aktualnie dozwoloną. Wybrałem obecną ;)

2 minuty temu, slawekw napisał(a):

Jest. Są. Dwa gniazda w przedniej części schowka, ukryte na ściance. Znajdziesz (lub przeczytasz w instrukcji)

OK, szukałem podczas jazdy, więc głowy w schowek nie wkładałem ;)

Jak są, to na pewno znajdę.

Napisano
  • Autor
5 minut temu, slawekw napisał(a):

Rozwiązanie: uchwyt z ładowaniem indukcyjnym zamontowany "na nawiewie". U mnie się sprawdza.

Jeszcze to zacytuję.

Już dzisiaj myślałem serio o przyklejenie uchwytu na szybie. Zaraz po tym jak wyjechałem z SC.

Planer zgłupiał, zmieniał trasę co 5 sekund. Ustawiłem nawi w goolach i telefon położyłem na tym miejscu do ładowania ;)

Jak wyłączyłem planer i włączyłem ponownie, już wiedział gdzie jechać, ale zrobiłem ze dwa kółka od Leclerca, przez tory i znowu do Leclerca ;]

Napisano
2 minuty temu, kravitz napisał(a):

Już dzisiaj myślałem serio o przyklejenie uchwytu na szybie.

Ja mam dołożony ekran za kierownicą. I tam mogę sobie puścić bezprzewodowe AA z czym chcę (zazwyczaj leci navi GoogleMaps). A telefon może leżeć wtedy gdziekolwiek.

Napisano
  • Autor
Teraz, slawekw napisał(a):

Ja mam dołożony ekran za kierownicą. I tam mogę sobie puścić bezprzewodowe AA z czym chcę (zazwyczaj leci navi GoogleMaps). A telefon może leżeć wtedy gdziekolwiek.

Jakiś link do ALi? ;]

Masz to po jakimś BT? Jakaś kostka sterująca musi być gdzieś pewnie do tego podłączona ;)

Sam montowałeś, czy jakiś warsztacik specjalistyczny?