Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kombi do 40 tys

Featured Replies

Napisano

Witam . Aktualnie posiadam citroena C5 kombi 2010r z 2.0 benzyna

Myślę nad zmianą auta i nie mam za bardzo pomysłu co kupić ( bardziej jakie silniki nie są minami)

Z wymagań

-kombi od 2016r

-Wielkość podobna do citroena ,może być trochę mniejszy ma pomieścić rodzinę 2+2 ( ale nie wielkości fabi,Clio kombi)

-silnik benzynowy 10s do setki 

- z wyposażenia tempomat,podgrzewane siedzenia , czujniki parkowania 

Budżet max do 45 tyś.

Myślałem nad octavia 3fl ale to trochę za mały budżet i zastanawiam się co mogli byście mi innego polecić..

Pozdrawiam 

Napisano

Chciałem napisać Insignia A 2.0T 4x4, ale nie pasuje wiek.

Mondeo MK5?

Napisano
  • Autor
17 minut temu, AstraC napisał(a):

Mondeo MK5?

A w mondeo jaki silnik polecasz?

Napisano
1 godzinę temu, Cezarek napisał(a):

Myślę nad zmianą auta i nie mam za bardzo pomysłu co kupić ( bardziej jakie silniki nie są minami)

Z wymagań

-kombi od 2016r

-Wielkość podobna do citroena ,może być trochę mniejszy ma pomieścić rodzinę 2+2 ( ale nie wielkości fabi,Clio kombi)

Budżet max do 45 tyś.

Myślałem nad octavia 3fl ale to trochę za mały budżet i zastanawiam się co mogli byście mi innego polecić..

Pozdrawiam 

superb?

Napisano
17 minut temu, deszczowyRoman napisał(a):

superb?

Jak na Octavie brakuje, to na pewno Superb będzie w budżecie :hehe:

Napisano
23 minuty temu, Cezarek napisał(a):

A w mondeo jaki silnik polecasz?

24 minuty temu, Cezarek napisał(a):

A w mondeo jaki silnik polecas

2.0 EcoBoost.

Hybryda w tej kasie będzie z USA. Więc wiadomo, pytanie jak bardzo dmuchniete.

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, AstraC napisał(a):

2.0 EcoBoost.

Hybryda w tej kasie będzie z USA. Więc wiadomo, pytanie jak bardzo dmuchniete.

Nie ten budżet raczej...

Ale widzę że 1.5 się znajdzie w tej cenie .

Ale czy 1.5 to dobry silnik??

Napisano

Czemu chcesz zmienic samochod?

imo w tym budzecie nie kupisz nic naprawdę fajnego. Albo zejdziesz z rozmiarem do kompakta i bedzie Ci ciasno, bedziesz mial gorsze wyposazenie albo bedziesz sie zastanawial czy masz jedno auto czy trzy, albo jaka to historię kryje.

Napisano

Zależy do czego ktoś się przyzwyczaił. Latałem moim Pugiem w konfiguracji 2+3 i nikomu nie było ciasno.

Ale fakt - za 45 koła ciężko będzie benzynę z takimi wymaganiami.

Diesla prędzej. 

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, fosfor napisał(a):

Czemu chcesz zmienic samochod?

imo w tym budzecie nie kupisz nic naprawdę fajnego. Albo zejdziesz z rozmiarem do kompakta i bedzie Ci ciasno, bedziesz mial gorsze wyposazenie albo bedziesz sie zastanawial czy masz jedno auto czy trzy, albo jaka to historię kryje.

Chciał bym cos trochę szybszego bo 2.0 140 koni w tej budzie przy komplecie pasażerów już ma ciężko na trasie 

Napisano
Teraz, Cezarek napisał(a):

Chciał bym cos trochę szybszego bo 2.0 140 koni w tej budzie przy komplecie pasażerów już ma ciężko na trasie 

Z tym budżetem i rocznikiem będzie ciężko... 

Może znajdziesz Astrę J 1,6T 180KM, ewentualnie nowsza Astra K 1,4T 150KM.

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, Maciej__ napisał(a):

Z tym budżetem i rocznikiem będzie ciężko... 

Może znajdziesz Astrę J 1,6T 180KM, ewentualnie nowsza Astra K 1,4T 150KM.

Też o tym myślałem ,podobno astra k z 1.4 T ma dobre opinie 

Napisano

Renaualt Megane kombi z rocznika 2015-2016 z silnikiem benzynowym 2.0 TCE 180KM. To bardzo pożądany model i silnik, zwłaszcza pod kątem LPG. Aktualnie brak ofert na olx/otomoto. 

Napisano

Tej wielkości, co C5, po 2016, do 40 tys - masz jakieś do rozważenia?

Ja zamieniłem C5 2010 2.0 diesel 163KM na KIĘ Optimę kombi i byłem zadowolony z zamiany, ale za 40 tys to raczej nie kupisz.

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, Kysior napisał(a):

Tej wielkości, co C5, po 2016, do 40 tys - masz jakieś do rozważenia?

Ja zamieniłem C5 2010 2.0 diesel 163KM na KIĘ Optimę kombi i byłem zadowolony z zamiany, ale za 40 tys to raczej nie kupisz.

Optima fajna ale głównie to diesle a ja szukam benzyny

Napisano
1 minutę temu, Cezarek napisał(a):

A z ciekawości - czemu benzyna? Ja faktycznie miałem 1,7 CRDi, teraz wymieniłem tez na diesla. Ale przy moim użytkowaniu wolę diesla. A Tobą co kieruje?

Napisano

Może Ceed/Proceed/Hyundai I30?

mniejsze, ale też fajne autka.

Napisano
  • Autor
4 minuty temu, Kysior napisał(a):

A z ciekawości - czemu benzyna? Ja faktycznie miałem 1,7 CRDi, teraz wymieniłem tez na diesla. Ale przy moim użytkowaniu wolę diesla. A Tobą co kieruje?

Robię trasy co jakiś czas na weekend. Ale głównie żona będzie jeździła do pracy , dzieciaki do przedszkola to go odpala i gasi co 2,3 kilometry, więc wydaje mi się że diesel to słaby pomysł na takie krótkie dojazdy

Napisano
  • Autor
5 minut temu, Kysior napisał(a):

Może Ceed/Proceed/Hyundai I30?

mniejsze, ale też fajne autka.

A z jakimi silnikami.

Ogólnie albo poczekam i dobieram więcej pieniędzy albo poszukam jakiegoś focusa,Astry K 

Napisano

A z jakimi silnikami.

Ogólnie albo poczekam i dobieram więcej pieniędzy albo poszukam jakiegoś focusa,Astry K 

Ja, po doświadczeniach z dwoma KIA (Picanto 2015 i Optima 2018, oba przez 5 lat u mnie) chyba stawiałbym wysoko CEEDa kombi w porównaniu z Astrą i Focusem. Nie Proceeda, bo to auto stawiające efekt wizualny nad funkcjonalnością, ale CEED IMO jest fajny. A oba auta mega bezawaryjne. Przy odrobinie szczęścia może dałoby się kupić auto z salonu PL, serwisowane, miało 7 lat gwarancji, więc 2017/18 jeszcze może dałoby się przejrzeć w ASO i coś poprawić. 
Przynajmniej patrząc na szybko na wyniki wyszukiwania w otomoto, ale trzeb byłoby zweryfikować gwarancję.

Ja w tym roku miałem naprawiany wyciek z chyba simmeringu wału korbowego w Optimie z 2018 roku w ramach gwarancji fabrycznej, więc jakoś to jednak działa.

Napisano
  • Autor

Czy 1.6 gdi kia/ Hyundai to dobre silniki ??

Napisano

Generalnie - z tego co czytam - to spoko. Choć można spotkać narzekania na kłopoty z GPF.

Napisano
4 godziny temu, Cezarek napisał(a):

Z wymagań

-kombi od 2016r

Budżet max do 45 tyś.

Pozdrawiam 

Dołóż ciut, albo starguj i będzie 2019 O3 fl. Na fakturę, to już 2% odpada. https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/skoda-octavia-2020-tylko-salon-polska-1wlasciciel-gwarancja-bezwypadkowy-ID6GIY6v.html

Napisano

@Cezarek myślałeś by pójść na zgniły kompromis i łyknąć Octę z giełdy AK?

Aaaaaa na trasie ciężko że 140KM, to traktuj jakby nie było wpisu o zgniłym kompromisie i bierz to co @kaczorek wstawił.

Choć po tym jak się okazało, skąd to, to powiem tak: Jak się zdecydujesz to dobrze oglądaj.

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano
8 minut temu, kaczorek79 napisał(a):

Dołóż ciut, albo starguj i będzie 2019 O3 fl. Na fakturę, to już 2% odpada. https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/skoda-octavia-2020-tylko-salon-polska-1wlasciciel-gwarancja-bezwypadkowy-ID6GIY6v.html

Aaaaaa Białystok.

Oglądałem u nich 3 czy 4 auta i powiem tak: na żywo dupy nie urywały. 

Napisano
  • Autor

Myślałem o tej 1.0 ale to nie kombi a po 2 za słaby silnik. Chyba musze trochę zwiększyć budżet i pomyśleć o mondeo mk5 1.5 albo octavia 3 dla 1.4 tsi

Napisano
5 godzin temu, AstraC napisał(a):

Mondeo MK5?

Miałem takie auto, nawet wrogowi bym tego nie polecił...

Napisano
3 godziny temu, PawelWaw napisał(a):

które auto, insygnia pewnie?

Napisano
2 godziny temu, Waldek40 napisał(a):

które auto, insygnia pewnie?

Dokładnie, ten model z 4x4, wolny automat i chyba 250 KM. Najgorsze auto jakie miałem.

Napisano
8 godzin temu, ochkarol napisał(a):

Generalnie - z tego co czytam - to spoko. Choć można spotkać narzekania na kłopoty z GPF.

1,6 GDI to wolnossacy silnik, bez GPF. 

Napisano
8 godzin temu, Cezarek napisał(a):

Myślałem o tej 1.0 ale to nie kombi a po 2 za słaby silnik. Chyba musze trochę zwiększyć budżet i pomyśleć o mondeo mk5 1.5 albo octavia 3 dla 1.4 tsi

wsiądź do tego mondeo mk5.

Miałem mondeo mk4 (który uważam za super samochod) i jak usiadałem w mk5 to wiedziałem, że nastepny będzie jednak inny.

Napisano

Te grzane siedzenia robią problem... ;] 

Największy wybór wśród kompaktów ale sporo nie ma grzanych zydli

Tu masz ciekawą ofertę jeżeli to bezpośredni właściciel...

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/opel-astra-1-4-pb-150-km-ID6GyOHm.html

Znalazłem też fajną octavie ale bez tych siedzen... za to z automatem i w fajnej cenie i już po faceliftingu (wiem że zewnątrz brzydsze ale zawsze to kilka usterek wieku dziecięcego poprawionych) 

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/skoda-octavia-iii-facelifting-2017r-tsi-automat-dsg-salon-polska-patrktonic-ledy-ID6GJIAJ.html

chociaż jak będzie obładowana to nie poszalejesz... ale może to i lepiej ;] ?

Edytowane przez bielaPL

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, bielaPL napisał(a):

Te grzane siedzenia robią problem... ;] 

Największy wybór wśród kompaktów ale sporo nie ma grzanych zydli

Tu masz ciekawą ofertę jeżeli to bezpośredni właściciel...

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/opel-astra-1-4-pb-150-km-ID6GyOHm.html

Znalazłem też fajną octavie ale bez tych siedzen... za to z automatem i w fajnej cenie i już po faceliftingu (wiem że zewnątrz brzydsze ale zawsze to kilka usterek wieku dziecięcego poprawionych) 

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/skoda-octavia-iii-facelifting-2017r-tsi-automat-dsg-salon-polska-patrktonic-ledy-ID6GJIAJ.html

chociaż jak będzie obładowana to nie poszalejesz... ale może to i lepiej ;] ?

Wiem że siedzenia to spory problem , może z nich zrezygnuje.

Najlepiej cenowo wychodzi astra K z 1.4 t 

Podobno 125 od 150 koni różni się tylko softem.

Octavia mi się bardziej po lifcie podoba ,musi być z 1.4 tsi bo 1.0 i 1.2 za słabe będą .

Od szalenst mam motocykl, tu chodzi o to żebym nie musiał zbyt długo myśleć i kalkulować czy zdążę wyprzedzić tira

Napisano
29 minut temu, Cezarek napisał(a):

Od szalenst mam motocykl, tu chodzi o to żebym nie musiał zbyt długo myśleć i kalkulować czy zdążę wyprzedzić tira

Rozumiem, ja krajówkami już mało jeżdżę (prawie wcale)... na dwópasmówkach auto co ma 11.5s do 100 spokojnie daje radę.

34 minuty temu, Cezarek napisał(a):

Wiem że siedzenia to spory problem , może z nich zrezygnuje.

Jeżeli tak to nie wiem jak bardzo potrzebujesz kombi... ale może mondziak liftback by Ci wystarczył? Duży bagażnik jak w kombi jeżeli nie ładujesz pod sam dach. Jest ciekawa oferta nawet ;] . A taki mondziak jest fajnie wyciszony i bardzo przyjemny w jeździe.

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/ford-mondeo-ford-mondeo-mk-5-okazja-niski-przebieg-ID6G8I6o.html

Napisano
  • Autor
9 minut temu, bielaPL napisał(a):

Jeżeli tak to nie wiem jak bardzo potrzebujesz kombi... ale może mondziak liftback by Ci wystarczył? Duży bagażnik jak w kombi jeżeli nie ładujesz pod sam dach. Jest ciekawa oferta nawet ;] . A taki mondziak jest fajnie wyciszony i bardzo przyjemny w jeździe.

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/ford-mondeo-ford-mondeo-mk-5-okazja-niski-przebieg-ID6G8I6o.html

Podobają mi się mondeo właśnie liftback bardziej niż kombi, a te 1.5 chyba ma nawet dobre opinie , ale z drugiej strony właśnie kombi było by lepsze , ale mondeo napewno lepiej się prezentuje niż astra 🙂

Napisano
  • Autor
11 minut temu, bielaPL napisał(a):

Rozumiem, ja krajówkami już mało jeżdżę (prawie wcale)... na dwópasmówkach auto co ma 11.5s do 100 spokojnie daje radę.

Podobają mi się mondeo właśnie liftback bardziej niż kombi, a te 1.5 chyba ma nawet dobre opinie , ale z drugiej strony właśnie kombi było by lepsze , ale mondeo napewno lepiej się prezentuje niż astra 🙂 

Napisano
14 godzin temu, Cezarek napisał(a):

Nie ten budżet raczej...

Ale widzę że 1.5 się znajdzie w tej cenie .

Ale czy 1.5 to dobry silnik??

Silnik nie jest dobry, ma swoje problemy, przez które nie jeden popłynął, odpuściłbym go.

Jak diesel to 2.0 TDCi 150/180KM, ale w tej kasie szału nie będzie. Sam sprzedałem niedawno 2017 rok 2.0 TDCi za ponad 62 000 zł.

Tańszy będzie diesel 1.5 TDCi (za słaby) bądź benzyna 1.5T (problematyczy).

14 godzin temu, Cezarek napisał(a):

Chcesz szybsze i pytasz o 1.5T w fordzie?? ;] Mam nadzieje, że nie myślałeś o 1.5 TDCi ;l

Napisano
1 godzinę temu, Cezarek napisał(a):

Ale wiesz że moment obrotowy tego 1.0 jest położony niżej a ma tę samą wartość co w obecnie posiadanej przez Ciebie 2.0 ?

Do tego masa auta będzie pewnie też niższa

Napisano
  • Autor
28 minut temu, WaWeR napisał(a):

Ale wiesz że moment obrotowy tego 1.0 jest położony niżej a ma tę samą wartość co w obecnie posiadanej przez Ciebie 2.0 ?

Do tego masa auta będzie pewnie też niższa

Może warto w takim razie sprawdzić taka Octavię w kombi i ewentualnie zrobić jej program , dużo jest na rynku wtórnym 1.0 TSI 

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, komor napisał(a):

Silnik nie jest dobry, ma swoje problemy, przez które nie jeden popłynął, odpuściłbym go.

Jak diesel to 2.0 TDCi 150/180KM, ale w tej kasie szału nie będzie. Sam sprzedałem niedawno 2017 rok 2.0 TDCi za ponad 62 000 zł.

Tańszy będzie diesel 1.5 TDCi (za słaby) bądź benzyna 1.5T (problematyczy).

Chcesz szybsze i pytasz o 1.5T w fordzie?? ;] Mam nadzieje, że nie myślałeś o 1.5 TDCi ;l

Mi chodzi o benzyne1.5 T 

Czyli forda odpuszczamy więc na placu boju zostaje Octavia i Astra K

Napisano
15 minut temu, Cezarek napisał(a):

Może warto w takim razie sprawdzić taka Octavię w kombi i ewentualnie zrobić jej program , dużo jest na rynku wtórnym 1.0 TSI 

tą co wysłałem skodzinkę ma 1.2

https://www.motobenzyna.pl/silniki/3779-silnik-1-2-16v-tsi-tfsi-ea211.html

Napisano
22 minuty temu, Cezarek napisał(a):

Mi chodzi o benzyne1.5 T 

Czyli forda odpuszczamy więc na placu boju zostaje Octavia i Astra K

Dobry kierunek

7 minut temu, bielaPL napisał(a):

Chłop se szybsze auto a Ty mu 1.2 proponujesz?? ;] Do Polo ok, ale nie co Octy.

Napisano

Ja bym dołożył i kupił Ceed`a, z silnikiem 1.5 

Według mnie to jest świetnie dopracowane auto, zrobiłem ponad 100 tyś takim kombi z silnikiem 1.0 100KM i jedyne czego brakowało to mocy przy wyprzedzaniu, kumpel ma 1.5 też flotowy, nabite prawie 200 tyś i nic się nie dzieje. 

O czymś takim piszę, tylko może nie z przebiegiem 180 tyś:)

https://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-kia-ceed-salon-polska-od-1-wlasciciela-automat-benzyna-CID5-ID10LDQD.html

Napisano

Jeszcze w kwestii Ceed`a - jest ich dużo bo mnóstwo jeździ we flotach, trzech moich kumpli każdy w innym korpo ma takiego Ceed`a, więc dostępność aut z polskiego rynku spora.

Druga sprawa - możesz się śmiać, ale przejedź się takim Ceed`em 1.0 tylko wersja 120KM, zobaczysz że będzie bardziej dynamiczny od Twojego 2.0. Jechałem w trasę takim C5 z motorem 140KM i po wejściu do mojego 100 konnego Ceeda było wrażenie dużo lepszej elastyczności. Turbo robi swoje.

Napisano
Godzinę temu, bizz napisał(a):

Ja bym dołożył i kupił Ceed`a, z silnikiem 1.5 

Według mnie to jest świetnie dopracowane auto, zrobiłem ponad 100 tyś takim kombi z silnikiem 1.0 100KM i jedyne czego brakowało to mocy przy wyprzedzaniu, kumpel ma 1.5 też flotowy, nabite prawie 200 tyś i nic się nie dzieje. 

O czymś takim piszę, tylko może nie z przebiegiem 180 tyś:)

https://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-kia-ceed-salon-polska-od-1-wlasciciela-automat-benzyna-CID5-ID10LDQD.html

1.5 160KM dopiero w 2021 się pojawił, wcześniej były 1.4 140KM też dobre silniki

ale nie łatwo mu będzie znaleźć za tą cenę...

Napisano
13 godzin temu, PawelWaw napisał(a):

Masz Teslę co automatycznie znaczy że jesteś niewiarygodny.

Napisano
9 minut temu, AstraC napisał(a):

Masz Teslę co automatycznie znaczy że jesteś niewiarygodny.

no gorszego auta niz ten opel to jeszcze nikt nie wyprodukowal ;l

Edytowane przez PawelWaw

Napisano
2 minuty temu, PawelWaw napisał(a):

no gorszego auta niz ten opel to jeszcze nikt nie wyprodukowal ;l

Czemu? Znajomy ma biturbo i sobie chwali? Raz to prowadziłem to całkiem ok. Raz jako pasażer z tyłu, też bez większych narzekań ;] 

Napisano
53 minuty temu, bielaPL napisał(a):

Czemu? Znajomy ma biturbo i sobie chwali? Raz to prowadziłem to całkiem ok. Raz jako pasażer z tyłu, też bez większych narzekań ;] 

- to ma 250 KM a jedzie jak KIA CEED 1.2

- przyspieszenie tym to masakra

- automatyczna skrzynia zmienia biegi jak 90 letni dziadek gdy zgubil okulary

- spalanie 2.0 silnika jakby to bylo V8 z 500KM na pokladzie nawet przy emeryckiej jezdzie

- zasieg na baku 200 km, jadac do Poznania musialem po drodze tankowac :panic:

Naprawde gorszego auta to nie mialem, powiem wiecej, gorszym autem to nawet nigdy nie jechalem ;]

image.png.41605759296cebe3d8c5b56e110faf26.png

A to moj najszczesliwszy dzien z tym autkiem :serducha:

image.png.bfc792e6ac1ca192d6e1d82584adbbc4.png

image.png.9453bb1e637b6bb60704fd22f2027e8e.png

Edytowane przez PawelWaw

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, bizz napisał(a):

Jeszcze w kwestii Ceed`a - jest ich dużo bo mnóstwo jeździ we flotach, trzech moich kumpli każdy w innym korpo ma takiego Ceed`a, więc dostępność aut z polskiego rynku spora.

Druga sprawa - możesz się śmiać, ale przejedź się takim Ceed`em 1.0 tylko wersja 120KM, zobaczysz że będzie bardziej dynamiczny od Twojego 2.0. Jechałem w trasę takim C5 z motorem 140KM i po wejściu do mojego 100 konnego Ceeda było wrażenie dużo lepszej elastyczności. Turbo robi swoje.

Jestem właśnie ciekaw jak te małe turbo silniki 1.0 kia i skoda dają sobie rade na drogach krajowych z kompletem pasażerów