Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Your my heart,your my Soul-Kia Soul

Featured Replies

Napisano

Hej

Przywitac na nowym kaciku sie chcialem.

Tytulowy Soul pierwszej generacji bedzie w moim posiadaniu od srody.

Tak wiec chcac nie chcac bede musial wziac udzial w krucjacie majacej na celu zakonczenie bajki EV:ksiadz:

Z zona seksu dluugo nie bedzie bo nie podoba jej sie to pudelko na buty:ee:

Do zobaczenia na ktorejs nieczynnej ladowarce:mast:

s-l960.webp

Napisano
Godzinę temu, wlad napisał(a):

Hej

Tak wiec chcac nie chcac bede musial wziac udzial w krucjacie majacej na celu zakonczenie bajki EV:ksiadz:

s-l960.webp

Napisz coś więcej, rocznik, wersja, ile hajsu i dlaczego tak dużo;)

Napisano
  • Autor
Napisz coś więcej, rocznik, wersja, ile hajsu i dlaczego tak dużo;)

Jak już ją dostanę-na teraz zapamiętałem rocznik 2015.No i oczywiście cenę-6500 funtòw[emoji14]To taki środek cen w moim rejonie-ani dużo ani mało.Tyle mniej więcej kosztuje Swift w automacie z tego rocznika.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano
4 godziny temu, wlad napisał(a):

Hej

s-l960.webp

Ten mur za autem to od więzienia, czy szkoły? ;]

Gratulacje!

Napisano
  • Autor
16 minut temu, HelixSv napisał(a):

Ten mur za autem to od więzienia, czy szkoły? ;]

Gratulacje!

Komis jest nim otoczony-specjalizuja sie w drogich terenowkach wiec moze faktycznie ma  to sens:oki:

Napisano
5 godzin temu, wlad napisał(a):

Naturalny wybór po plug-inie, witamy :oki:

Napisano
21 godzin temu, wlad napisał(a):

A ja nie wierzyłem w te memy, że ludzie wybierający EV wolą te swoje autka od seksu.

;l

Napisano
  • Autor
18 minut temu, Ryb napisał(a):

A ja nie wierzyłem w te memy, że ludzie wybierający EV wolą te swoje autka od seksu.

;l

Czytaj ze zrozumieniem-

21 godzin temu, wlad napisał(a):

:dziekidzieki:

Edytowane przez wlad

Napisano
29 minut temu, wlad napisał(a):

Czytaj ze zrozumieniem-

:dziekidzieki:

Ale nie napisałeś komu się podoba, równie dobrze może kolegom.

;l

Napisano
46 minut temu, Ryb napisał(a):

Ale nie napisałeś komu się podoba, równie dobrze może kolegom.

;l

Tytuł posta sugeruje, że kolegom się podoba.  ;]

Screenshot_20241112_133239_Chrome.jpg

Edytowane przez HelixSv

Napisano
W dniu 12.11.2024 o 12:00, Ryb napisał(a):

U tu właśnie wchodzi do gry krasnal ogrodowy :serducha:

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

No dobra - minelo 15 dni i pyknal pierwszy tysiac km.Mysle ze moge pewne wnioski wyciagnac ze zderzenia z EV.

Czemu Soul-bo zawsze mi sie podobal.Lata temu rozwazalem kupno wersji benzynowej ale pomysl upadl bo nie bylo takich z ASB.

Teraz do brzegu-plusy i minusy.

Plusy:

1.Fajnie sie tym  jezdzi po miescie-typowy miejski zawadiaka.

2.Podgrzewanie auta rankiem-cudo;]

3.Spory przeswit i kola-mila odmiana od niziutko zawieszonego Priusa.

4.Proste wsiadanie/wysiadanie z auta

Minusy:

1.Najbardziej irytuje mnie domyslny tryb Eco i koniecznosc zalaczania za kazdym razem ogrzewania foteli oraz przednich czujnikow.

Teraz naped  EV.

Laduje normalnie z gniazdka 230V-akumulator jest na tyle maly ze za noc zwykle jest 80% naladowania.Jedno naladowanie przy jezdzie naokolo komina starcza mi na 3 dni.

Wyrzucilem z auta kabel typu 2 -nie ma dla mnie sensu bo nie mam az tylu spraw do zalatwienia by czekac wiecznosc na naladowanie.Na szczescie w UK nie ma (przynajmniej na razie) problemow z ladowarkami Chademo -tylko one maja sens w moim przypadku bo ladowanie taka od powiedzmy 10-75% trwa jakies pol godziny.

Komputer pokazuje srednie zuzycie energii  na naped 17kWh zas z licznika elektrycznego wychodzi mi zuzycie 21kWh.Ta roznica to oczywiscie ogrzewanie ktore przy mojej jezdzie w korkach pobiera sporo energii.Przy typowej mojej jezdzie po malym miescie zasieg wynosi okolo 150-160km.Natomiast nieprzyjemnie zaskoczylo mnie zuzycie  przy wyzszych predkosciach-przy dozwolonych u mnie  110km/h zasieg spada do ok.100km .

Podsumowujac-auto na te czasynadaje sie  juz wlasciwie dla niewielkiego procenta uzytkownikow takich jak ja ktorzy z jednej strony robia krotkie odcinki a z drugiej maja drugie auto w rodzinie w przypadku dluzszych tras.

Mimo ze auto kupilem za mniej wiecej  25% ceny nowego to i tak raczej sumaryczne koszty uzytkowanioa  beda  wyzsze niz prostego kompakta w benzynie.Po prostu utrata wartosci z pewnoscia bedzie duzo wyzsza-co przecwiczylem juz na Priusie Plug In.

Jednak frajda z jazdy tym pudelkiem po miescie wynagradza to zupelnie.

Na koniec - majac teoretycznie do wyboru ten samochod w wersji EV i Plug In(taki z zasiegiem powiedzmy 50km)-wybralbym jednak Plug In.Tylko  ze wzgledu na uniwersalnosc w moim konkretnym uzytkowaniu a jednoczesnie pewnie 90% jazdy na EV.:palacz:

Edytowane przez wlad

Napisano
18 godzin temu, wlad napisał(a):

Na koniec - majac teoretycznie do wyboru ten samochod w wersji EV i Plug In(taki z zasiegiem powiedzmy 50km)-wybralbym jednak Plug In.Tylko  ze wzgledu na uniwersalnosc w moim konkretnym uzytkowaniu a jednoczesnie pewnie 90% jazdy na EV.:palacz:

Tutaj trudno mi napisać.

Jeżdzę takim plug inem i to faktycznie jest mega uniwersalne rozwiązanie. Z drugiej strony kupiłeś jednak używkę. Kto to wie jak będzie z trwałością przy większym przebiegu i kilku latach? Tam ma się jednak co sypać, a z częściami różnie może być. ASO pewnie zaoferuje, za jakieś "fajne" ceny ;)

Czas pokaże.

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, kravitz napisał(a):

Tutaj trudno mi napisać.

Jeżdzę takim plug inem i to faktycznie jest mega uniwersalne rozwiązanie. Z drugiej strony kupiłeś jednak używkę. Kto to wie jak będzie z trwałością przy większym przebiegu i kilku latach? Tam ma się jednak co sypać, a z częściami różnie może być. ASO pewnie zaoferuje, za jakieś "fajne" ceny ;)

Czas pokaże.

Ogolnie to byla tylko teoretyczna rozkmina bo Soula nie ma  w wersji Plug In.

Ja nie tyle boje sie ceny czesci co kompletnego braku niezaleznych warsztatow ogarniajacych takie problemy w mojej okolicy.Niestety wymiana oleju to szczyt inzynieryjny wiekszosci warsztatow.Level wyzszy-przykladowo wymiana klockow hamulcowych to juz nie wszystkie potrafia zrobic to zgodnie ze sztuka.Nie slyszalem niestety o takich sfokusowanych na elektryki czy hybrydy w moim poblizu.

Napisano
6 minut temu, wlad napisał(a):

Ogolnie to byla tylko teoretyczna rozkmina bo Soula nie ma  w wersji Plug In.

Ja nie tyle boje sie ceny czesci co kompletnego braku niezaleznych warsztatow ogarniajacych takie problemy w mojej okolicy.Niestety wymiana oleju to szczyt inzynieryjny wiekszosci warsztatow.Level wyzszy-przykladowo wymiana klockow hamulcowych to juz nie wszystkie potrafia zrobic to zgodnie ze sztuka.Nie slyszalem niestety o takich sfokusowanych na elektryki czy hybrydy w moim poblizu.

Ja serwisowałem już elektrycznego Golfa w zwykłym warsztacie, a nawet warsztatach. Problemu nie było żadnego.

O ile pamiętam to zrobiła się dziurka w takim uszczelniaczu przegubu. Jakiś gwóźdź czy patyk. Część wspólna o ile pamiętam z Golfem GTI albo R. Nie było żadnego problemu i to były grosze.
Gorzej było ostatnio z reflektorem, bo reflektor niby jak do każdego Golfa, ale jednak z niebieską wstawką. I ich już jest mało używek, a i tak drogie.

w PlugIn może się wysypać coś takiego, że np auto będzie kangurkowało. I teraz cholera wie co tam się wywaliło. ASO weźmie worek złota i najwyżej naprawi tak, że wymieni wszystko pod maską ;] A może wystarczyło coś za 10PLN ;)

Co do jazdy PlugInem to działa to fajnie, ale właśnie jak działa. Nie chcę wiedzieć jak będzie jak działać przestanie.

Może wyjściem jest Toyota. Tam zawsze wszystko działa ;]

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

Panowie-w koncu zebralem sie aby zobaczyc co tam slychac z bateria.

No i mam zagwozdke dotyczaca czegos innego.Otoz jak widac na screenie calkowity czas pracy to 2600 godzin.I patrzac na przebieg (88kkm) brzmi to realnie bo auto jest z Londynu wiec srednia 34km/h jest mozliwa.Ale calkowity pobor energii to 7600kWh-co dzielac przez czas pracy daje ponizej 3kW/h co juz normalne nie jest.Gdzie robie blad w obliczeniach?

IMG_2114.PNG

Napisano
W dniu 29.11.2024 o 09:10, kravitz napisał(a):

Jeżdzę takim plug inem i to faktycznie jest mega uniwersalne rozwiązanie.

Jako że plugin najlepiej łączy wady napędu spalinowego i elektrycznego, myślę że to idealny samochód dla Ciebie :oki: 

Napisano
W dniu 4.01.2025 o 15:19, format napisał(a):

Jako że plugin najlepiej łączy wady napędu spalinowego i elektrycznego, myślę że to idealny samochód dla Ciebie :oki: 

Pierdoły i kocopoły.

Równie dobrze jacht żaglowy ma same wady, bo ma i żagle i silnik

Napisano
32 minuty temu, kravitz napisał(a):

Pierdoły i kocopoły.

Równie dobrze jacht żaglowy ma same wady, bo ma i żagle i silnik

no wlasnie hybryda plugin zasieg na pradzie do 100 w miescie a trasy na benzynie ?

Napisano
4 minuty temu, PawelWaw napisał(a):

no wlasnie hybryda plugin zasieg na pradzie do 100 w miescie a trasy na benzynie ?

Jakby mi jakiś ktoś Golfa nie skasował, to bym prądu w Zakopanem szukać nie musiał.

Ładowanie Tesli w Kraku pod galerią, 6 stycznia też nie jest żadnym relaksem. Tam było czynne tylko kino i Costa. Nie było mowy o obiedzie i relaksie, do którego są przyzwyczajeni właściciele elektryków.

Plus taki, że prawie wszystkie SC były puste.

Podróżowanie elektrykiem to zabawia dla masochistów i dziwaków.

Napisano
5 minut temu, kravitz napisał(a):

Jakby mi jakiś ktoś Golfa nie skasował, to bym prądu w Zakopanem szukać nie musiał.

Ładowanie Tesli w Kraku pod galerią, 6 stycznia też nie jest żadnym relaksem. Tam było czynne tylko kino i Costa. Nie było mowy o obiedzie i relaksie, do którego są przyzwyczajeni właściciele elektryków.

No ja na ostatnia podroz do zakopca i z powrotem nie moge narzekac ;] Krotki ladowanko na tym nowym shellu i oczywiscie na kwaterze darmowy prad :jem:

Napisano
Teraz, PawelWaw napisał(a):

No ja na ostatnia podroz do zakopca i z powrotem nie moge narzekac ;] Krotki ladowanko na tym nowym shellu i oczywiscie na kwaterze darmowy prad :jem:

Ja się ładowałem na parkingu hotelu Nosalowy Dwór. Była ładowarka z sieci Elocity, tania dosyć.

Nie wybierałem niestety kwatery, jechaliśmy grupą 15 osób, więc musiałem się dostosować. Góral gniazdka nie oferował.

BTW, był mróz jak byłeś w Zako?
Jak ja byłem, to było nawet -12. Tesla wtedy nie ma rekuperacji wcale.

Na tej takiej pionowej kresce obok prędkościomierza, w miejscu gdzie się pojawia zielony pasek jak hamujesz silnikiem, była tylko przerywana linia. Efekt taki, jakbyś jechał na luzie spalinówką. Zużycie prądu oczywiście wtedy fajnie rośnie, bo tylko go zużywasz i nic nie odzyskujesz.

Napisano
1 minutę temu, kravitz napisał(a):

Ja się ładowałem na parkingu hotelu Nosalowy Dwór. Była ładowarka z sieci Elocity, tania dosyć.

Nie wybierałem niestety kwatery, jechaliśmy grupą 15 osób, więc musiałem się dostosować. Góral gniazdka nie oferował.

Na tej takiej pionowej kresce obok prędkościomierza, w miejscu gdzie się pojawia zielony pasek jak hamujesz silnikiem, była tylko przerywana linia. Efekt taki, jakbyś jechał na luzie spalinówką. Zużycie prądu oczywiście wtedy fajnie rośnie, bo tylko go zużywasz i nic nie odzyskujesz.

ja tez kwatery nie wybieram nigdy pod ladowanie ale mam troche szczescia :)

tym razem to byl wyjazd na zorganizowanego sylwka wiec kwatera nie do wyboru nawet :)

i zagadalem z wlascicielem i mozna ladowac, a dodatkowo... 300 m dalej pod sklepek groszek wolna (11kW) ladowarka publiczna ;]

Napisano
17 minut temu, kravitz napisał(a):

Polubiłem tę zabawę, Jeżdżenie dieslem było dla mnie zbyt nudne.

5 minut temu, kravitz napisał(a):

Będąc w grudniu przy -10 jechałem rano się naładować na stok, zamarznięte jak inne auta, ale przynajmniej w zimnej ciszy jechałem, diesel fajnie się sam ze śniegu otrzepuje ;] Nie, nie grzałem auta bo na ładowarkę miałem całe 500 metrów.

Napisano
1 minutę temu, komor napisał(a):

Polubiłem tę zabawę, Jeżdżenie dieslem było dla mnie zbyt nudne.

Będąc w grudniu przy -10 jechałem rano się naładować na stok, zamarznięte jak inne auta, ale przynajmniej w zimnej ciszy jechałem, diesel fajnie się sam ze śniegu otrzepuje ;] Nie, nie grzałem auta bo na ładowarkę miałem całe 500 metrów.

Wsiadasz w takiego PugIna i masz wszystko co to w elektryku, tzn natychmiastowe ciepło, zero trzęsienia dizlem i podobne kwiatki.

A auto ma zasięg 2x taki jak elektryk i "ładuje się" w 5 minut do 100%, a nie 80.

Napisano
27 minut temu, kravitz napisał(a):

Wsiadasz w takiego PugIna i masz wszystko co to w elektryku, tzn natychmiastowe ciepło, zero trzęsienia dizlem i podobne kwiatki.

A auto ma zasięg 2x taki jak elektryk i "ładuje się" w 5 minut do 100%, a nie 80.

Mysle, ze podstawowym zarzutem do plugina jest to, ze było (i pewnie jest) wiele osob, które ich nie ładowało, wtedy faktycznie nie ma sensu w porównaniu ze zwykłym HEV. 

Napisano
2 minuty temu, Filipfm napisał(a):

Mysle, ze podstawowym zarzutem do plugina jest to, ze było (i pewnie jest) wiele osob, które ich nie ładowało, wtedy faktycznie nie ma sensu w porównaniu ze zwykłym HEV. 

Jakbym miał służbówkę i kartę paliwową, pewnie bym też nie ładował.

Prywatne auto to co innego.

VW nie zrobił tego napędu idealnie, ale i tak uważam, że gdybym miał mieć tylko jedno auto, to właśnie byłby PlugIn.

Napisano
Teraz, kravitz napisał(a):

Jakbym miał służbówkę i kartę paliwową, pewnie bym też nie ładował.

Prywatne auto to co innego.

VW nie zrobił tego napędu idealnie, ale i tak uważam, że gdybym miał mieć tylko jedno auto, to właśnie byłby PlugIn.

Plugin super, sam się przymierzałem, problem taki, że nowe są zazwyczaj 30-40tys droższe od hev i różnica w cenie zwroci ci się po jakichś 100kkm. Imo bez sensu. Chyba że używki, może wtedy różnica w cenie bedzie mniejszą, to można rozwazac sens zakupu.

Napisano
1 minutę temu, zinger napisał(a):

Plugin super, sam się przymierzałem, problem taki, że nowe są zazwyczaj 30-40tys droższe od hev i różnica w cenie zwroci ci się po jakichś 100kkm. Imo bez sensu. Chyba że używki, może wtedy różnica w cenie bedzie mniejszą, to można rozwazac sens zakupu.

Możesz śmiało zakładać, że różnica w cenie się nie zwróci nigdy. I będzie to prawda lub bardzo bliskie prawdy.

To jest tylko do większej przyjemności z jazdy i np do tego, czy wsiadasz i masz ciepło, czy dopiero grzejesz. Czy jak stoisz i czekasz na kogoś to działa klima lub ogrzewanie, czy trujesz okolicę, a jak wiatr w niewłaściwą stronę, to i siebie.

To tak jak rozważanie przy zwykłym spaliniaku, czy brać 1.0TSI, czy 2.0TSI. Oba jadą i w obu dojedziesz na miejsce, tylko ten 2.0 daje coś więcej.

EV daje w tym względzie najwięcej, ale jak dla mnie ma też i mankamenty nie do przeskoczenia, żebym ja przy swoich wymaganiach używał tego jako jedyne auto.

Napisano
20 minut temu, kravitz napisał(a):

To jest tylko do większej przyjemności z jazdy i np do tego, czy wsiadasz i masz ciepło, czy dopiero grzejesz. Czy jak stoisz i czekasz na kogoś to działa klima lub ogrzewanie, czy trujesz okolicę, a jak wiatr w niewłaściwą stronę, to i siebie.

W hevie też to masz, no może mniej na samym prądzie pojeździsz, reszta podobnie. 

Nie ma co rzeczywistości zaklinać, przy tych roznicach w cenie, plugin się nie obroni (pisze o nowych i pijam jakies wyjatki)

Napisano
2 godziny temu, zinger napisał(a):

W hevie też to masz, no może mniej na samym prądzie pojeździsz, reszta podobnie. 

Nie ma co rzeczywistości zaklinać, przy tych roznicach w cenie, plugin się nie obroni (pisze o nowych i pijam jakies wyjatki)

Tak jak pisałem. Sensu finansowego to nie ma. Jak chcesz tanio, jest LPG. Nie pobijesz tego.

Przypomniało mi się cos jeszcze.

Byliśmy w weekend w Białce większą grupą. Ja postanowiłem jeździć do oporu, moja żona zawinęła się dużo wcześniej.

Ze mną jeździła też i córka, która stwierdziła około 17ej, że jednak chce wracać. Zadzwoniłem po żonę żeby podjechała, a ja z córką czekałem na tym dolnym parkingu.

Była taka godzina, że cała masa ludzi postanowiła że chce wracać. Odpaliła te zimne silniki i stała w korku. Część to były też i diesle.

Staliśmy tam z córką z 10 minut, smród był do wyrzygania. Dużo bym dał, aby tam jednak stały hybrydy czy elektryki.

Napisano
3 minuty temu, kravitz napisał(a):

Tak jak pisałem. Sensu finansowego to nie ma. Jak chcesz tanio, jest LPG. Nie pobijesz tego.

Przypomniało mi się cos jeszcze.

Byliśmy w weekend w Białce większą grupą. Ja postanowiłem jeździć do oporu, moja żona zawinęła się dużo wcześniej.

Ze mną jeździła też i córka, która stwierdziła około 17ej, że jednak chce wracać. Zadzwoniłem po żonę żeby podjechała, a ja z córką czekałem na tym dolnym parkingu.

Była taka godzina, że cała masa ludzi postanowiła że chce wracać. Odpaliła te zimne silniki i stała w korku. Część to były też i diesle.

Staliśmy tam z córką z 10 minut, smród był do wyrzygania. Dużo bym dał, aby tam jednak stały hybrydy czy elektryki.

No... BTW golf się sprzedał? Myślę, czy nie próbować pchnąć skody i wziąść coś na abo z nowymi dopłatami (jak w końcu oficjalnie wejda):hmm:

Napisano
3 godziny temu, kravitz napisał(a):

Jestę masochisą ;] I tym małym % któremu to odpowiada. Póki pęcherz słabszy niż bateria to daje rade.

Napisano
3 minuty temu, zinger napisał(a):

No... BTW golf się sprzedał? Myślę, czy nie próbować pchnąć skody i wziąść coś na abo z nowymi dopłatami (jak w końcu oficjalnie wejda):hmm:

Nie sprzedał i chętnym bardzo mało.

Nie wiem czy go nie zostawię, bo młody za rok będzie w sumie miał prawo jazdy.

Napisano
52 minuty temu, kravitz napisał(a):

Nie sprzedał i chętnym bardzo mało.

Nie wiem czy go nie zostawię, bo młody za rok będzie w sumie miał prawo jazdy.

Ja też skodę zamierzałem trzymać, ale jakby się udało złapać coś nowego do tych 500/mies to imo warto rozważyć i próbować sprzedać póki jeszcze coś warte.

Edytowane przez zinger

Napisano
4 minuty temu, zinger napisał(a):

Ja też skodę zamierzałem trzymać, ale jakby się udało złapać coś nowego do tych 500/mies to imo warto rozważyć i próbować sprzedać póki jeszcze coś warte.

Popraw mnie jeśli się mylę, ale chyba nie ma nic ca 500, ani nawet za 599 ;)

Takie kwoty dostaniesz przy jakiejś srogiej wpłacie własnej i bez wykupu na koniec.

A dwa, że ja trochę odpadłem przyznam. To co oferuje obecna motoryzacja mi podchodzi pod gardło.

Kiedyś były auta które jak widziałem, to ustawiałem filtry na otomoto w ulubionych lub oglądałem milion testów. Nie wymienię ani jednego które bym chciał kupić z dostępnych teraz. Wróć, nowe 911, ale to z drugiej strony bariera finansowa pewna.

Jakby nikt tego Golfa nie kupił, to ja bym specjalnie nie płakał.

A jakby ktoś Teslę rozjechał Kamazem, kiedy była gdzies zaparkowana na pusto, to pewnie i bym szampana otworzył ;]

Napisano
5 godzin temu, Filipfm napisał(a):

U mojego ojca jest odwrotnie. Wadą jest, że go praktycznie nie tankuje. W końcu mu sypnął błedami jak się odpalił ;] na trasie 60km. Jak mówiłem mu nie baw się w pół środki to nie słuchał - jak to bywa ze starszymi ludzmi.

Napisano
6 godzin temu, kravitz napisał(a):

A ostrzegałem 😁

Napisano
Godzinę temu, kravitz napisał(a):

Popraw mnie jeśli się mylę, ale chyba nie ma nic ca 500, ani nawet za 599 ;)

Takie kwoty dostaniesz przy jakiejś srogiej wpłacie własnej i bez wykupu na koniec.

A dwa, że ja trochę odpadłem przyznam. To co oferuje obecna motoryzacja mi podchodzi pod gardło.

Kiedyś były auta które jak widziałem, to ustawiałem filtry na otomoto w ulubionych lub oglądałem milion testów. Nie wymienię ani jednego które bym chciał kupić z dostępnych teraz. Wróć, nowe 911, ale to z drugiej strony bariera finansowa pewna.

Jakby nikt tego Golfa nie kupił, to ja bym specjalnie nie płakał.

A jakby ktoś Teslę rozjechał Kamazem, kiedy była gdzies zaparkowana na pusto, to pewnie i bym szampana otworzył ;]

Byly tu linki z oplami w ok.500, max wpłata wynikajaca z programu doplat.

Póki co czekam na nową wersję,  gdzie dla abo masz 30tys dla fizoli plus 5 za niski dochod i 5 za złomowanie starego (tego nie biorę pod uwage). Przy wplacie 35tys myślę że jest szansa dorwac jakaś corse czy 208 w ok 500zl/2 lata. Zobaczymy.

Edytowane przez zinger

Napisano
2 godziny temu, kravitz napisał(a):

Dziwne, na Ak piszą, że im nie śmierdzą ich tryple 😁

Napisano
19 godzin temu, zinger napisał(a):

Przy wplacie 35tys myślę że jest szansa dorwac jakaś corse czy 208 w ok 500zl/2 lata. Zobaczymy

Pytałem o te oferty w 2 salonach opla (corsa wychodziła w kalkukatorze nawet taniej niż 208). Nie wiedzieli, że takie oferty są dostępne, mieli pytać w centrali, ale od 2 tygodni cisza, także pewnie to bait tylko. 

Napisano
22 minuty temu, iwik napisał(a):

Pytałem o te oferty w 2 salonach opla (corsa wychodziła w kalkukatorze nawet taniej niż 208). Nie wiedzieli, że takie oferty są dostępne, mieli pytać w centrali, ale od 2 tygodni cisza, także pewnie to bait tylko. 

To wszystko się spina w całość, do tego spora rotacja przynajmniej u mnie na wiosce, nie mają co sprzedawać chyba ;]