Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano
8 godzin temu, Fili_P napisał(a):

Tak z winterem

Ok.

Gwarancja na baterię chyba musi mieć 8 lat, jest to wymóg EU, a nie dobra wola producenta. 

W tej wersji (bo zakładam, ze to ta podstawowa) widzę niestety plastikową kierę i brak jej ogrzewania. Pakiet winter z kierą grzaną jest dopiero do wyższej wersji. W aucie za ponad 100k plastikowa kiera to jednak lekkie faux pas. 

Edytowane przez iwik

Napisano
Godzinę temu, Ryb napisał(a):

No i taką elektromobilność to ja rozumiem, coraz bardziej mnie kusi żeby sprzedać Jaga. Szukam jeszcze e-trona SUV w cenie łapiącej się na dopłatę bo ten mi się podoba najbardziej. 

oby nie q4 

Napisano
11 godzin temu, bizz napisał(a):

To ma być w sprzedaży zaraz, 500KM i napęd na tył:serce: widowmaker:serce:

Jakie możliwości "driftu" da Reno, to teraz nie wiemy.

Moja Tesla z mocą chyba 350KM i napędem tylko na tył, nie rzuca tyłem nawet na śniegu ;)

Coś tam zarzuci, ale delikatnie, tył ucieknie może z pół metra i tyle.

Żeby chciała jechac bokiem, muszę ustawić w S3XY commander drift mode i wtedy lata bokiem. Ale to jest dodatkowe urządzenie firmy trzeciej.

Napisano
13 minut temu, kravitz napisał(a):

Moja Tesla z mocą chyba 350KM i napędem tylko na tył, nie rzuca tyłem nawet na śniegu ;)

Żeby chciała jechac bokiem, muszę ustawić w S3XY commander drift mode i wtedy lata bokiem. Ale to jest dodatkowe urządzenie firmy trzeciej.

Pojeździłem przedwczoraj taką Twoją teslą RWD LR, aż mnie zdziwiło jak to dobrze odchodzi jak na jeden silnik. Co prawda nigdy nie jeździłem standardem, ale tutaj w LR RWD chyba było i tak ciut lepiej już przyspieszeniem jeśli dobrze pamiętam.

Napisano
3 minuty temu, komor napisał(a):

Pojeździłem przedwczoraj taką Twoją teslą RWD LR, aż mnie zdziwiło jak to dobrze odchodzi jak na jeden silnik. Co prawda nigdy nie jeździłem standardem, ale tutaj w LR RWD chyba było i tak ciut lepiej już przyspieszeniem jeśli dobrze pamiętam.

LR ma coś więcej mocy, ale nie wiem przyznam ile. Dla mnie każda Tesla ma osiągi więcej niż wystarczające, więc nawet mocy własnej pewny nie jestem ;]

A co do tego Reno 5, to jak pisałem. Można zrobić mocne auto z napędem RWD i ni cholery nie będzie driftować. Coś tam czasem się wyrwie, ale systemy zaraz zareagują.

I tutaj akurat Teslę muszę pochwalić. Systemy robią robotę zajebiście, nie ma w ogóle odczucia, że przy byle pierdnięciu już Ci moc odcina, czy coś. Możesz żyć w nieświadomości i nic nie przeszkadza.

Napisano
6 minut temu, kravitz napisał(a):

I tutaj akurat Teslę muszę pochwalić. Systemy robią robotę zajebiście, nie ma w ogóle odczucia, że przy byle pierdnięciu już Ci moc odcina, czy coś. Możesz żyć w nieświadomości i nic nie przeszkadza.

Odcina, jak wyłapie nierówności na drodze, jak ruszam z pełnym butem na skrzyżowaniu, przejadę przez koleiny to odcina na sekunde i ogień. No i działa to poprawnie bo nie prowadzi mnie na drzewo, a przy tych sekundach nie każdy zdążył by skontrować. na reno czekam, jak nie EX30 to może reno będzie rozsądniejszym wyborem.

Napisano
18 minut temu, komor napisał(a):

Odcina, jak wyłapie nierówności na drodze, jak ruszam z pełnym butem na skrzyżowaniu, przejadę przez koleiny to odcina na sekunde i ogień. No i działa to poprawnie bo nie prowadzi mnie na drzewo, a przy tych sekundach nie każdy zdążył by skontrować. na reno czekam, jak nie EX30 to może reno będzie rozsądniejszym wyborem.

Reno jako marka ev nie przemawia do mnie. Zarówno Megane i Scenic są niby ok, ale zawsze coś nie tak. Może 5 będzie lepsza. 

Sprawdź może EV3, albo najlepiej TM3. ;]

Nie mam pojęcia o budżecie i cenach w PL.

Napisano
1 godzinę temu, HelixSv napisał(a):

oby nie q4 

Za mały. Jak e-tron to tylko ten Q8, który nie ma nic wspólnego z Q8.

;l

Napisano
Godzinę temu, HelixSv napisał(a):

Reno jako marka ev nie przemawia do mnie. Zarówno Megane i Scenic są niby ok, ale zawsze coś nie tak. Może 5 będzie lepsza. 

Sprawdź może EV3, albo najlepiej TM3. ;]

Nie mam pojęcia o budżecie i cenach w PL.

Żonie EV3 się nie podoba, ja tym jeździć dużo nie będę :mlot: TM3 znam, nowego, bo starym nie jeździłem ale to w sumie to samo, tyle że ma gorsze fotele i manetki ;)

Reno jeździ od 9 lat więc to do niej przemawia naturalnie.

Nie spieszę się z tym, bez emocji, na chłodno, ma być good value for money i dobre finansowanie :oki:

Napisano
30 minut temu, komor napisał(a):

Żonie EV3 się nie podoba, ja tym jeździć dużo nie będę :mlot: TM3 znam, nowego, bo starym nie jeździłem ale to w sumie to samo, tyle że ma gorsze fotele i manetki ;)

Reno jeździ od 9 lat więc to do niej przemawia naturalnie.

Nie spieszę się z tym, bez emocji, na chłodno, ma być good value for money i dobre finansowanie :oki:

Dla żony to ex30 będzie dobre. 

Napisano
25 minut temu, HelixSv napisał(a):

Dla żony to ex30 będzie dobre. 

Dla dzieci mniej :mlot: I znajdź tu złoty środek ;l

Napisano
19 minut temu, komor napisał(a):

Jak dzieci wyrosły z fotelików, ale nie mają jeszcze 160, to może będzie ok. 

Napisano

Jak dzieci wyrosły z fotelików, ale nie mają jeszcze 160, to może będzie ok. 

Tam z tyłu największym wyzwaniem jest „nauczyć” się wsiadać i wysiadać

Córka 170cm nie ogarnela tego i codziennie przez tydzień (tyle miałem jako zastępcze) narzekała właśnie na wsiadanie i wysiadanie. Sama ilość miejsca podobna jak w xc40

Wysłane za pomocą Tapatalk
Napisano
45 minut temu, ppmarian napisał(a):

Sama ilość miejsca podobna jak w xc40

Według mnie nie jest. :ok:

Napisano

Według mnie nie jest. :ok:

Przytaczam słowa córki która to była częstym pasażerem xc40 i tego zastępczego ex30

Napisano
3 godziny temu, komor napisał(a):

ale co nie mieszczą się ?

Ja mam 183cm, ustawiłem wygodnie fotel pod siebie. Z tyłu usiadła córka lat 10, nie miała ciasno. Wiadomo, że w dużym SUVie będzie więcej miejsca, ale jak na kl B IMHO jest całkiem sensownie. Auto sprawia też wrażenie szerokiego, bo pomiędzy pasażerami z przodu jest sporo miejsca.

Napisano
7 godzin temu, kravitz napisał(a):

To jest Renault, to będzie dawało frajdę. Przy starej 5 turbo miałeś spocone jaja już stojąc metr od niej;]

Napisano
Godzinę temu, ppmarian napisał(a):

Przytaczam słowa córki która to była częstym pasażerem xc40 i tego zastępczego ex30

Nie mówię, że nie. To normalne, że ludzie mają inne opinie. :ok:

Ja przetestowałem oba, również z tyłu. 

W xc40 ciasno, w ex30 niedorzecznie ciasno. 

Edytowane przez HelixSv

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Siedziałem dzisiaj w Konie tej nowej. NO qrcze ciut za duże krówsko. Jutro jazdy Insterem...

Napisano
2 godziny temu, Fili_P napisał(a):

Siedziałem dzisiaj w Konie tej nowej

Teść ma spalinowke nową. W środku całkiem ok, ale z zewnątrz gwałci moje poczucie estetyki trochę. 😆

Napisano
2 godziny temu, Fili_P napisał(a):

qrcze ciut za duże krówsko

No miałem kupić małe ev do miasta, ale jak sobie skonfigurowalem takie R5 jak mi się podobało, to okazało się że będę jeździł po mieście zupełnie czymś innym.

Można drzeć łacha. 

IMG_20250214_133100.jpg.6d7a9ee7630e82f782c2589bf1577cb7.jpg

Edytowane przez iwik

Napisano
6 minut temu, iwik napisał(a):

Teść ma spalinowke nową. W środku całkiem ok, ale z zewnątrz gwałci moje poczucie estetyki trochę. 😆

Ta poprzednia generacja byla duzo ladniejsza :ok:

Napisano
13 minut temu, iwik napisał(a):

No miałem kupić małe ev do miasta, ale jak sobie skonfigurowalem takie R5 jak mi się podobało, to okazało się że będę jeździł po mieście zupełnie czymś innym.

Można drzeć łacha. 

Chyba jednak najtaniej to przytarganie nówki z Niemiec i dotacja.

Napisano
25 minut temu, Rado_ napisał(a):

Chyba jednak najtaniej to przytarganie nówki z Niemiec i dotacja.

Tak, tylko trzeba znaleźć salon w DE, który będzie chciał sprzedać netto na eksport. A podobno jest z tym kłopot. 

Napisano
W dniu 16.01.2025 o 22:17, bizz napisał(a):

Zainspirowany Twoim postem wszedłem na stronę Renault i ... zakochałem się, qwa... :serce: To ma być w sprzedaży zaraz, 500KM i napęd na tył:serce: widowmaker:serce:

image.png.456d5da4bab85fa5ed5912b63a912803.png

Skąd ty wytrzasnąłeś te 500 KM? 

Ja widzę tylko R5 120 i 150KM, w zależności od baterii...

Napisano

Walentynki - pewnie daltego też się zakochałem 😄

Napisano
17 minut temu, grogi napisał(a):

Ja widzę tylko R5 120 i 150KM, w zależności od baterii

Jeszcze Alpine A290 chyba ciut mocniejszy. 

Napisano
W dniu 16.01.2025 o 22:17, bizz napisał(a):

Zainspirowany Twoim postem wszedłem na stronę Renault i ... zakochałem się, qwa... :serce: To ma być w sprzedaży zaraz, 500KM i napęd na tył:serce: widowmaker:serce:

image.png.456d5da4bab85fa5ed5912b63a912803.png

To w ogóle trafi do sprzedaży?

Bo w sumie trochę wolne ;] 

Swoją drogą, dzisiaj widziałem na YT tego oto szerszenia. Też wygląda szybko, a rzeczywistość z goła inna :(

https://www.facebook.com/watch/?v=436502175835960

Napisano
Godzinę temu, format napisał(a):

Swoją drogą, dzisiaj widziałem na YT tego oto szerszenia. Też wygląda szybko, a rzeczywistość z goła inna :(

Niby ma w limitowanej liczbie, ale jej chyba nie podali. Stawiam, że pincet kuni, pincet sztuk:hehe:

Napisano
4 godziny temu, grogi napisał(a):

Skąd ty wytrzasnąłeś te 500 KM? 

Ja widzę tylko R5 120 i 150KM, w zależności od baterii...

Patrzysz nie na to auto:)

Te które wrzuciłeś to seryjne R5 dla ludu, R5 turbo jest na zakładce obok. 

https://www.renault.pl/samochody-elektryczne/r5-turbo-3e.html

Napisano
1 godzinę temu, format napisał(a):

Zgoła piszemy razem. Tylko to mogę skomentować bo rzeczywiście, poruszanie z Tobą tematu wolne/szybkie auto straciło sens po ostatnim zakupie;]

Napisano
2 minuty temu, bizz napisał(a):

Zgoła piszemy razem. Tylko to mogę skomentować bo rzeczywiście, poruszanie z Tobą tematu wolne/szybkie auto straciło sens po ostatnim zakupie;]

Oj tam oj tam ;)

Napisano
  • Autor
Można drzeć łacha. 
Czym?
Napisano
11 godzin temu, Fili_P napisał(a):
19 godzin temu, iwik napisał(a):
Można drzeć łacha. 

Czym?

Jak będzie to pokażę. Ale nie Stellantis 😆

Napisano
  • Autor

KG czy tam ssał ja?

Napisano
13 godzin temu, Fili_P napisał(a):

KG czy tam ssał ja?

Nie mam aż tak mocnej psyche 😆, no i cenę dali tak ze 30% za wysoką. 

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

No tak znać za 2 lata czy jeep też cierpi na te przypadłość

"Citroën, Jeep, Opel i Peugeot mają poważny problem ze swoimi elektrykami. Wadliwa ładowarka pokładowa jest nienaprawialna?"

Szkoda że się dogadują z leapmotorrm i chinczykami miałem nadzieję że zdechną i chociaż że dwie marki z portfolio będę musieli usmiercic po wyczynach Tavresa